Līdzīgas tēmas kaut kad ir bijušas, taču jau dikti piedirstas ar beztēmu, tāpēc atļāvos izveidot jaunu.
Tātad, cienītie - kādas dzertuves mēdzat apmeklēt un kur?
Pašam tādas ir divas - Sievene Zasulaukā un vasaras sezonā - Kūriņš Kauguros.
kad esmu Rīgā šad tad sanāk ieskriet Rocabilly. laba atmosfēra, lētas cenas (salīdzinoši).
kad Ventspilī, tad vasarā kožu streetā un pie dabas, ziemā ciemos eju, jo tīkamu krogu te īsti nav.
Tas fakts - Vecpilē ar krogiem švaki, kad tur viesojos labos laikos iegriezos "Melnajā Sivēnā", bet maksāt 2.50 par kausu alus tagad "žaba dušit", pēdējoreiz biju "Bugiņā" iklīdis, par brīnumu nebija pusstunda uz alu jāgaida. :)
No Rīgas iestādījumiem galvenie favorīti ir Sievene, kapteiņa Enriko pulkstenis, Rock n Riga un Šveiks. Kādreiz biju pastāvīga mēbele arī iekš Vairāk saules, kad šamiem vēl bija krogs Vecrīgā.
No ārpus Rīgas esošiem krogiem arī man Kūriņš ir ūber alles. Vēl man dikti tīk Stallis Lapmežciemā un Veranda uz Jomas ielas. Tiesa, vasarā Verandā gan labāk nerādīties, toties ziemā gan var omulīgi atpūsties pie gardas ņammas un dzēriena glāzes.
Agrāk regulāri uz Salmu krogu (vai Sētu) gāju, kas Dzirnavenē starp ČakBaronu. Labs alus par normālu cenu (1.10-1.60). Normālas zacenes. Reizēm Šveikā iebrienu, bet samērā reti. Tagad droši vien atsākšu ex-Stellā, tagad Bombardierī pie Lāčplēša - Barona stūra mēbelizēt. Reizi nedēļā toč. Visai biži aizmaucu uz Fabriku Tērbatas ielā - parasti pirms končiem ko ieēst un Užavas aliņu pa 1.30 iekapāt. Tas arī viss.
Vasarā ar veļļuku taisot Tour de Pub bieži iegriešos Ibērijā (pie Jūrmalas gatves pārbvada), Kristapiņā (Babītē, pie autobusa galapunkta) un Lielupes krodziņā, kas aiz Akvaparka pa labi pie līkuma.
Google Earth pat biju uzbliezis krogu karti ar ceņikiem - content5-foto.inbox.lv/albums121761409/bla... , bet uzreiz nepabeidzu. Kad dabeidzu, tad jau pusē krogu bija cenas nomainījušās un sortiments, tā ka nebija vērts tautās laist. Bet varētu mēģināt atjaunot šo štellīti.
Rīgā visiecienītākais ir Runcis, bet ir doma mēģināt atklāt ko jaunu, sākšu ar Bombardier.
Ventspilī, ja bez užavnieka sagribas arī paēst, tad uz Don Basil vai Jūras brīzi, bet vispār tāpat kā hunter - vasarā ārā, ziemā... braucu uz Rīgu :D
Es kādu laiciņu neesmu bijis krodziņā "Baļķi", kas atrodas Pārdaugavā, Zeļļu ielā. Tur var gan normali paēst, gan aliņu iedzert par samērīgām cenām. Arī dzīvā mūzika pa laikam tur ir.
Baļķos tikai vienreiz būts kaut kad pasen, uz Rūsas konci :D
Īsti ko piebilst man te vairs nav, jo pēdējā laikā krogos reti sanāk iegriezties, un tie ļaudis, ar kuriem visbiežāk tajos sanāk sēdēt, te jau ir izteikušies.
Atcerējos, uz Slokas / Kalnciema ir trū ūķis, kur laikam nav aliņa virs lata. Kautkad tur lietusgāzi pārgaidīju un studentdienas atminējos :D Samērā solīds iestādījums. Līdzīgs tam, kurš bijs uz Raiņa / Stacijas stūra pirms gadiem 4.
Nesen man nejauši nācās ieskriet viduslaiku restorānā "Rozengrāls", kas atrodas pašā Vecrīgā - pie Krāmu ielas. Par cenām protams nerunāsim, jo tur viss ir ļoti dārgs, bet kas man patika tajā visā - autentiskā viduslaiku atmosfēra! Tas man bija tāds neliels atklājums...
Folkklubs Ala - pabiju 2x un abas bija lieliskas, iztērējot tikai 5Ls. Abas Brenguļa zortes pa 1,20Ls, Tērvetes pa 1,70, ja nemaldos. Piektdienās un droši vien, ka arī citās dienās ir dzīvie folkkonči. Laba apkalpošana un alains interjers - amens un koks.
Konču laikā uzmetas Sātana kalpu atmosfēra dažbrīd. Vot.
Rock 'n' Riga kad laimīgā stunda. Shot Cafe, kad laimes stunda. Brālis ar iecienīts paliek. Gauja, jo tur brengulis vislētākais. Tā lūk... Šad un tad Franči, ehh nostaļģija, kad agrāk gāju ar klasesbiedriem un trennēt metriņus....
Nez, pēdējo gadu es atkal sēžu krogos vairāk. Vai nu cikls, vai vienkārši mājās negribas iet. Kā lielai daļai bāru bērnu. Bet es esmu ielipis tādos ne-trve. TB, Aptieka, SD. Arī jau pieminētais Bombardier, man gan grūti saprast, ko tur darīt, ja nerāda īsto futbolu vai hokeju.
Šovakar pirmoreiz Alā iemaldījos - tīri jauka vieta. Alus cipari (ja nu kāds nav bijis) - Brengulis - 1.20, Tērvetes - 1.80, Aldaris - Piedodiet, neskatījos, man liekas - 1.50.
Bļin, es iedomājos to skatu ... sēžu Alā, vakara beigās skaitu cik nu atlicis santīmu un nonāku pie atklāsmes, ka Aldarim vairs nesanāk un jāņem Brengulis. Lol... :D
"Roks Cepurē" savā kārtējā inkarnācijā ir tikko atvēries Stabu ielā 32 (starp Tērbatas un Barona). Iepriekšējos variantos neesmu bijis, tādēļ nemāku salīdzināt; te it kā tīri jēdzīgi izskatās. Ir, kur piesēst, ir arī mīkstī dīvāniņi, kur pēc palielāka dziras kvantuma var sanākt iesnausties. Interjers - vairāk vai mazāk tradicionālais krāmu stils ar attēliem un dažiem artefaktiem par roka tēmu, pāris veci motocikli, mērena smaciņa. :D Dzeramie - Roks Cepurē alus (Piebalgas Senču) pa latu, Lācplēša Premium laikam bij 1.20, vēl laikam Dižalus bija pa 1.50; Brālis arī laikam ir, tikai nabija dzērienkartē un nenoprasīju, cik maksā un vai tas ir nefiltrētais. Stiprie arī izskatījās pa gana demokrātiskām cenām.
Man vieglāk aiziet ap stūri un Bombardierī ieņamāt garos eilus un stautus pa 1.50-1.60, kurus citur Rīgā nedabūs (vismaz par tādām cenām / moš Makšeinos ar ir), nevis speciāli kulties pāris kvartālus no mājas, lai parastos Latvju alus padzertu.
Bleid, šo to no gardajiem angļu brīnumiem var dabūt Bānūzī/Trīs Vīros laivā. Par tādu pašu cenu. viens un tas pats īpašnieks bānūzim,trīs vīriem un bombadierim esot.
Jūs te ieminējāties par Valdeķu ielas zaļo dārzu! Mans rajons!:) Ta jau te būtu jāpiemin arī āra telts uz Graudu ielas tajā Ēbeļmuižas parkā. Tas tak turpat blakus vien sanāk!Kaut kad jūnija mēnesī biju tur iegriezies, cenas normālas - ne par zemu, ne par augstu. Bet vislabāk protams man vieta patīk - patīkams, zaļš rajons.....
Bānūzī jau izlejamais eils tik viens bij - Directors Ale (garšīgs gan), pudeļu sortiments aptuveni līdzīgs Bombardierim laikam. Par eilu iekš 3 v.l. gan man pirmā dizrdēšana, tas jau man tuvu sanāk. Vienīgo reizi tur bijis esmu pirms kādiem 4 gadiem, tad tur, šķiet, nekā tāda nebij.
"p.s. KŽ 2010 eils vnk spārda. Nez vai to tagad (lv?) var iegādāties?"
Trīs Vīri Laivā (uz Avotu, starp Stabu un Ģertrūdes) tagad nesen re-atvērās ar citiem īpašniekiem un tā. Tur ira tagad kaut kas no tā gala arī. un Rēzeknes aliņš pa 80 sant.
Eh ? Kad tad ? Kādu mēnesi nav tur būts, bet arī negribējās, jo Brālis bija šiem pačibējis, tāpat kā R'n'R, kur gan bija Bauskas gaišais un tumšais pa Ls2 laikam.
Grūti Bausku dabūt? Nu nez, es pa rudeni ziemu paspēju viņu bāros atdzerties pirms futboliem un basketboliem sēžot Sprots Pub Union un Flautā. Arī cena ļoti pretīmnākoša - attiecīgi Ls 1.00 un 0.90
Ā, es tad zinu, kur ir tas Unions. Uz Hanzas ielas, pagrabā, tur vēl kaut kāda pirts ir blakus, vai ne? Agrāk bija kaut kāda armēņu vai tml. virtuve laikam.
Jā, tieši uz Hanzas ielas. Itkā tur iekšā ir pirts, nav bijis tas gods un interese izmēģināt.
Flauta bija pirmais variants, jau kaut kas notieka iekš OSC vai Arēnā. Neko labāku tuvumā, nu vai vismaz pa ceļam, nezinu.
Esot atvēries arī kaut kāds Cēsu alus bārs vai restorāns Spīķeru teritorijā. Tur 50 alus šķirnes pieejamas. pat japāņu esot. Pats gan vēl neesmu bijis.
Nu ti ir tie paši, ko es varēju sagūglēt. Tad jau droši vien tie arī domāti. Es iekšā neiegāju, zin kā, ja netaisās tur aizkavēties, tad labāk nemaz nelīst :D Tāpēc nezinu, vai visi tie ir domāti izlejamie. it kā jau loģika saka, ka tā vajadzētu būt.
Tie visi uz tāfelītēm (trīs vīros) ir izlejamie. bet tur pudeles arī ir. visi izlejamie (izņemot sidru) ir dzerti. viens par otri labāki, bļja. Londonas Stouts favorīts priekš manis.