Nu ko... veco desu pacilājām... Tagad laiks vecajam blakkam! Bet nu davai iztiksim bez apcerējumiem par šo stilu. Nosauciet onkolim Faunam kreftīgas vecās skolas bandas, ko iečekot. Bet nu tādas uh!!!
Carpathian Forest zinam, kā nekā žanra favorīti ar "Morbid Fascination Of Death" un "Defending The Throne Of Evil" kā arī lieliskiem skaņdarbiem no "Strange Old Brew" un tādiem hītiem kā "Bloody Fukking Nekro Hell"
Vecais Bathory ar "uz riņķi vien tipa" gabaliem kā "Sadist", "Possessed".
Emperor "Wrath Of The Tyrant", kam gan varēja būt nu nedaudz labāka skaņas kvalitāte, lai varētu arī kautko saprast.
Beherit... bez komentāriem...
Kā jau redzam, ir bandas, kuru daiļrade nesastāv tikai no veca vemjammateriāla, bet niknie momenti ir tikai konkrētā albumā vai dziesmā. Ar dziesmām nav ko daudz aizrauties, bet tie albumi, tie albumi interesē. Bet nu davai tādus niknos onkas, nevis nīkuļus pedo vannabijus??? Primitīvu, monotonu, spēcīgu griezienu caur kauliem... mhm... un arī bez tādiem kā Darktrone, jo tas ir "raw", bet nav gluži tas ko es meklēju.
Nu no savas puses varu ieteikt Taake, vecos Dimmu Borgir albumus, vecos Mayhem, Dark Funeral, Enthroned, Gorgoroth, 1349, Darkthrone, The Abyss (Hypocrisy memberi samainījušies ar štrumiem - Hedlunds pie vokāliem, Scoke pie gichas un Tagtgrēns pie bungām, nepavisam nebija slikts!), ukraiņi Nocturnal Mortum ir nbaigi labie...
Vispār par šito vajag Sonnemensch saukt palīgā, tad gan birs grupu nosaukumi:)
ne-ēēēē! Tas viss ir ne pie tēmas! To 1349 gan neesmu dzirdējis. Kas tas ir?
Pats aizmirsu pieminēt lieliskos Impaled Nazarene.
Nu nezinu kā būs ar to biršanu. Tie rawisti jau, protams, pilna dirsa, bet tāds rokenrollīgs vai vienkārši stampājošs cukucuku??? Nu nez nez... gan jau ir daudz, bet vaig jau tādus kreftīgus. Itkā nekā jau tur nav - pāris akordi un tucituci, bet reti, kurš to nospēlē tā kā vajag. Nu tā, ar spēku.
Nu man vislabākie no šitās sērijas ir Darkthrone! Tas 1349 ir Satyricon (arī labs) buņģiera Frost kapelnieks, viens no niknākajiem black, kādu esmu pēdējā laikā dzirdējis!
1349 taču galīgi jauni. Vecie Burzum varētu būt. Bet, protams, cits līmenis ir vecie Immortal un Mayhem. Unholy neaizmirsīsim, ja gribam transā nonākt.
Vispār jau ar to ir noņēmies Fenriz no Darkthrone, kurš ir sataisījis tādu "Old school black metal" izlasīti "Fenriz presents". Turir gan tādi melnie veči kā Blasphemy, Bathory, Aura Noir,Samael, Venom, Sarcofago, gan arī tādi, ko pie black parasti nepieskaitām, piemēram, destruction un Sodom. Jaunulis Nattefrost arī iešmaucis.
Vispār jau kaut kas jocīgs ir ar to veco muzonu. Es esmu vecs vīrs un nespēju iemīlēt nevienu bandu, kas tapināta pēc 1991. Kaut gan cenšos.
Aura Noir ir labs, kaut arī es to vairāk pie thrash skaitu. Nu tāds black/thrash, tie keksi jau laikam visi tie paši norvēģu blakkeri vien ir, cik atceros, tur Fenriz bij pie vokāla :)
Nattefrost jau nekāds jaunulis nav, vnk Carpathian Forest līdera soloprojekts.
Bļin, Nattefrostam nelāgi uzbraucu. Nesekoju jau vairs gana cītīgi subkultūras attīstībai.
Bet vai vietējā joku projektā Maze of Cako Torments arī nebija kaut kas tāds labs? Kaut kādas tādas sildošas atmiņas. Varbūt kādam ieraksts saglabājies? Gribas pabimbāt vakaros pie kamīna.
Barathrum - "Anno Aspera - 2003 Years After the Bastards Birth" - mhm, tas jau ir tas, ko gribēju...
Nu kāds te sakars ar veco Burzumu??? Nu pietiek tak vienreiz, cik var. Ja nav ta nav. Ne jau man interesē mūziķu dzimšanas dati un disku izlaišanas cipari, bet tas ko spēlē. Vai tiešām es tik švaki izteicos, kas interesē? Vai arī tu neredzi atšķirību starp nosauktajiem piemēriem un Burzumu?
Tas thrash jau jūtās iekšā tai oldskūlajā blakkā, tas jau tas, kas vajadzīgs. Tas ir raksturīgi tiem rokenrollīgajiem. Bet nu tādi kēksi kā Witchery, kur trash jau pārāk skaļi uzdodās ar savu esamību arī vairs nav gluži tas, kas padomā.
Jā... Nattefrost "Blood And Vomit" bez šaubām ir uz UH!!!
Ak pareizi pareizi.... Esat dzirdējuši to Eibon gabalu "Mirror Soul Jesus"
... bla!!! Vo tas ir!!! Kārtējais zvaigžņu ansamblis ar Satīru, Anselmo laikam arī bij un tā pārējā nekrofāgistu brandža. Kautkad lasīju tai Moonfog lapā, ka šamējie baigi lēni cepina albumu. Baigi ilgi jau cepina, nevaru sagaidīt... Kādam moš ir svaigāka informācija?
Nu ja par Darkthrone, tad šajā tēmā iederās tikai "Ravishing Grimness" un "Plaguewielder"
Nu re, bija jau tādas aizdomas, ka nemaz tik daudz ar nav to riktīgo cilātāju. Šas iečekošu arī tos pārējos, kas nav dzirdēti.
Nebija tādi feini puikas kā Bulldozer?Prikoļna, bļe. Un Absu no štatiem.
Burzum, hm. Man jau ar' kaut kas tur besī, bet ir jau tādi gabsīši, ko nevar ignorēt.Vispār, Faun, būsi tik dirsīgs, neteikšu tev kādu ohūni foršo grupu, kas ir tik kruta, ka visi dzirdējušie uzreiz nosprāgst.
Pričom tur dirsīgs? Par Burzumiem hujurzumiem vinkārši jau ir izrunāts līdz vēmienam. Varētu tak vienā tēmā apkopot vecā stila vīrus??? Vai nē? Tomēr vajag "iedirst" tos Burzumus arī šeit? Galu galā, kurš tad ir tas dirsīgais beigās? Burzums nu nelīmējās man kautkā iekšā pie vecā trašīgā kačīgā dusmīgā blakka...
Par detuhas tēmu Faunam paldies - pats tagadiņ sēdu uz tā visa.
Nu, davai arī par bleku - par labu mūziku allaž patīakami paspriedelēt.
Labākā true grupa manā izpratnē - ukraiņi HATE FOREST. Nu tik true, kamaz neliksies :D Mani favorīti.
Slāviem jau vispār ar to black labi sokas. Krievi ROSSOMAHAAR - nezinu, cik pie tēmas pieder, bet nu jā kāds black fans nav šos dzirdējis, viņs nav dzīvojis. Vokāls Lazar'am - viens no labākajiem, kādi dzirdēti; ķerkst ar putām uz lūpām; lirika - ārpus konkurences.
NOKTURNAL MORTUM albums "Nechrist".
Bļā, un kur tad vēl THY REPENTANCE, ASTROFAES, DER GERWELT; FOREST, BRANIKALD, OLD WAINDS u.c. bandas no Pagan Front...
Sīkak neiztirzājot - JUDAS ISCARIOT, CORPUS CHRISTII, CHRIST AGONY, ILDJARN, ISENGARD (tas tas Fenriz projekts), RAGNAROK, KRISTALLANCHT, HORNA, GOETIA, SATANIC WARMASTER, EMANCER, kolumbieši INFERNAL...
Ja gluži nav kur likties - NAER MATARON, SACRIST, DIES ATER...
Nu, pie vella; lai nu kā, bet bleka pasaulē netrūkst; tālāk lai ņemas uzskaitīt kāds Sonnenmensch :)
Es vairs nevaru; skrienu klausīties...
Eh, nu nekādā jēgā neiet... Tapē jau es stresoju, ja raksta iekšā zēnus ne pa tēmu. Tas, ka es esmu nekrodēmons, nenozīmē, ka man nav besis vilkt visu pēc kārtas. Un kad es ieraugu tavā sarakstā Nokturnal Mortum un Isengard, tad pāriet vēlme pārējos vilkt. Christ Agony man baigi iet dūšā. It sevišķi "Moonlight Act III", bet ne par to šeit lūdzu, a to saraksta visu pēc kārtas ar visiem pagāniem un ej nu tiec gudrs.
Oļļļd Nekkrotttikk Souļļļ Vomittting Annnd Kunnnt Pisssing Blakkk Metaļļļ is what I want!!!
Tas arī noteikti nav īsti pa tēmu, bet es te pēdējā laikā daudz klausos tādus SARGEIST. Albūms "Satanic Black Devotion". Līdzīgs Darkthrone vacajiem, bet tas trašīgais piesitiens tur arī vietām ir.
Par DESTROYER 666 runājot - meklē rokā albūmu "Unchain the Wolves". Tas ir spēks!
Vēl tās franču grupas BELKETRE un MUTILATION. Tiem pēdējiem ar thrash tā pašvaki, bet nu "Souļļļ Vomittting Annnd Kunnnt Pisssing Blakkk Metaļļ" tas noteikti ir.
Un no DARKTHRONE es domāju ka "Hate Them" arī varētu ieskaitīt šajā kategorijā droši.
Nu tas par to trešīgumu jau arī tikai viens no variantiem. Tas jau nav noteicošais. Ir jau arī tie 2-3 akordu salikumi, kas pasniegti spēcīgi. Nu tā kā vecais labais Beherit hītu hīts "The Gate of Nanna" Kā jau minētais Bathory "Sadist" Pārsvarā jau ir onkas, kam vietām tas ir, vietām vairāk iziet uz standarta bleku. Standarta - mūsdienu izpratnē. Tāpat ļoti gards disciņš ir Disiplin "Disiplin". Pirmie divi gabali tādi vecmodīgie, pēcākais vairāk uz tādu Gorgoroth pusi. Nu ļoti lapsss.
Un lai nerodās pārpratumi, man patīk visu veidu blakki, sākot no pensionētajiem un beidzot ar modīgām kakām, ja protams tās atbilst manai gaumei.
Bet redz, ko mēs te varam izvilkt! Old skool blakk metal ir diezgan plašs lauciņš, kur iemesties jaunajiem talantiem, lai cik arī tas smieklīgi neskanētu. Tāda ir realitāte un man tas sasodīti patīk. Cik jauki ir atzīmēt vēlvienu pasākumu, kas jāizveic pirms došanās pie miera.
Nu labi labi... Ja jau runājam vispār par bleku... Kā jums patīk Tulus? Kārtējā grupa, kurai biju miljons gadus atpakaļ dzirdējis vienu dziesmu. "Tarantulus" no albuma "Evil", kuru paspēju atķeksēt sev galvā par ļoti pat labu esam un beigu beigās kautkā piemirst. Un nu pievērsdamies black mapītei uzjundīja tā pagātnes aina, un ka noņēmu "Pure Black Energy" un to "Evil"... nu bla! Tas ir viens maucīgi labs bleks! Tas "Pure Black Energy" ir tik spocīgs, ka zosāda ceļās nakts vidū klausoties.
Aizmirsu vēl piebilst par vienu no labākajiem un oriģinālakajiem blakk kas man tīkk - Inquisition. Tas ir amīšu/columbijas satanikk okkult blakk, rekomendēju īpaši. Vispār jau no Usa nāk arī citas labas blices šajā laukā - piemēram Grand Belial's Key, Krieg ir foršs, Kult of Azazel. Kas vēl.. Man patikka norvežkas Tsjuder pēdējais cd, tad var pieminēt arī austriešu antikkristus Belphegor, bet tie man tā bikki mazāk.
ņemot vērā to ka fuuksa kungs ir viens jancīgs cilveks un vinšnemeklē raw, es pieļauju ka musu atšķirīgas gaumes varētu sakrist vienā punktā, varbūt nav ne vainas tādam nenopietnajam black;
respektiivi Countess minialbums "Hell's Rock and Roll", tas pirmais kas ieshaujas prāta.
Tāpat kā varētu iepeistot vēl miljons grupas, vai ne? Pirmkārt jau kā minēju, par slavenām grupām jautājumu nav. Par to ir izrunāts jau līdz vēmienam ne tikai šeit. Otrāmkārtām kautkā galīgi nav vēlmes čekot grupas, kuras ieticis cilvēks ar nespēju saskatīt un atšķirt elementāras nianses.
Neizpratu tavu old-school defenīciju līdz galam, bet jau pieminētais 1349 domāju ir īstais, ja reiz tu neesi šamos dzirdējis. Vēl visi tie Ragnaroki, Taakes, Limboniķi u.t.t. Da pilla norske ar šamiem vienā vai otrā variacijā. (Vēl no norvēģiem Khold, bet tas noteiki ir savādāks. Vēl ir Troll, pēdējie divi, laikam pēdējie, albumi ir industrija. Vecie protams klasisks tā laika NBM.)
Jā, un runājot par Beherit, ir tāda gana šizīga grupa kā jenķu Leviathan, lai gan var vilkt paralēles arī ar Mayhem (iz sērijas Wolf's Lair Abyss). Bet nu ir šiem dažādas lietas.
Ne par tēmu, bet tomēr iekabināšu vienu raw - Craft, Terror Propaganda. Ne vakar atklāju, bet vēl joprojām neapnīk. Tāda apokaliptiska, maķenīt futūristiska muzīka. Un lirikas man ar baigi patika.
Nu bļin, Stonerosi!!! Nu b tas Sathanas ir tieši tas!!! Bļēēē, ku ņirdzīgs... Tas ir bezmaz kautkāds blakkkore, psc... Riktīgi labs. Skaņa pieklibo, bet tas vēlvairāk piedod to ņirdzīgumu. Es pimjojos ku lapsss. Jā, tieši kautko tādu arī es meklēju. Tuci tuci!!!
Jā jā, es čekoju palēnām arī pārējos ko neesu dzirdējis, slinkums tikai par katru kautko baigi rakstīt. Nē, nu labs tas 1349, vietām pat parādās diezgan šokējoši oriģinālas vietiņas priekš bleka. Tāds progresīvais triecienblack.
Nu tas Hate Forest ir neslikts. Kā kurš albums. Savilku čupiņu, visvairāk iegrieza "The Most Ancient Ones" un "Battlefields" Tas Corpus Christi arī nav zemē metams. Nu tie tādi noskaņas bleki.
Nu Kholdu jau es iečekoju pēc tavas recenzijas laikam, ja tāda bija. Tikko iemetu aci Tulus diskogrāfijā un bla, tas pats lisaks, kurš pēcāk Khold uzražoja ar ko tur ko tur. Bet nu Tulus par to Khold man kudiš ku labāk iet iekšā. Viņš tāds pilnīgāks.
augury iečeko to Sathanas, neesmu vēl skatījies, kas viņiem vēl pa diskiem, ja ir, man atnāca 1996. "Black Earth" Līdzīgs jau ir tam Countess, bet ar spēku.
Nu ja jau Hate Forest, tad jāreanimē izmestā atkāpe par ukraiņiem. Lutomysl, Drudgh u.c. lai gan Hate Forest paliek Hate forest, tomēr tie paši vēži vien ir. Vispār šiem ir vēl trakāk kā norvēģiem, teju pa divām grupām uz keksu sanāk, tā ka ir kur izvērsties. Protams, lielākā daļa ir iespaidojusies no visu varenā Nokturnal Mortum.
atceros te augstāk minētos Beherit. dziesmiņa gates of nana ar savu jauko piedziedājumu ave satan, ave lucifer bija pateicīgs gabals kaverversijai- primitīvs un vienkāršs.
oo, šitos nosaukumus nebiju nemaz pamanījis, tu nešpetneli!
Bet, ja nopietni, tad baigi savādi, ka vairumam smagmūzīciešu tomēr viedoklis atšķirās un viņi izliekās nepamanām vecā bleka līdzību ar pankuxu.
Tiem, kas pamanīja šo līdzību un iefano tikpat ļoti, gribēju pateikt, ka jau laiciņu atpakaļ iznāca Sathanas - "Entering The Diabolic Trinity" un arī pievienot TheSyre jau kuro reizi šai tēmai, varbūt ne gluži šeit, bet tomēr...
Pēdejo reizi, kad iegriezām oldskūlos blekus, man kāds jautrais izsita logu, nez kā šonakt notiks attīstība...?
Ak jā.. Scythe - "The Process of Rotting"
Diezgan vienveidīgs uz beigām liekās, bet pirmā puse ņem ciet pa nopietnam. It sevišķi gabals "The Tomb"
Un tiem, kam iegriež Scythe, silti iesaku ieņemt kārtējo Razorbacku brīnumu Crypticus - "Dedicated To The Impure"
Scythe?!
Es gluži netīšām nesen to brīnumu uzgāju. Ir gan vismaz 5 grupas ar tādu nosaukumu, bet pieminētais albuma nosaukums "The Process of Rotting" liek domāt, ka runa ir par tiem pašiem fričiem. Ievērtēju pa 2 klučiem no katra albuma, ko viņu leibla džeks bija salicis vienā forumā, un jāteic, ka varen pieķēra. Tiesa gan, nevienā caurumā itin nekādu līdzība ar black nemanīju. Varbūt tas džeks ne tos gabalus bija izvēlējies, bet tieši tas "The Process of Rotting", kurš cik sapratu, principā sastāv no demuču materiāla, izklausījās pēc diezgan klasiskas oldskūlīgās desas. Pārējie tādi liriskāki, vairāk tā kā asociācijas ar Edge of Sanity un Amorphis izraisīja. Bet ne bleku, ne pankūhu nemanīju.
Un pie viena vēlreiz atgādinu par Usurper, kā arī ungāru TORMENTOR - "Anno Domini" (1988) ar Attila Csihar pie mikrofona vaidzētu būt tieši tas, kas sākumā prasīts.
Jā, jā, Intars, tev ir pilnīga taisnība par to oldskūlo desiņu, bet paķer arī to Crypticus. kad nosvītrosi "vienādos" abu oldskūlīgajā muzoniņā, tad Scythe vēl paliks pāri sava daļa tā ņammīgā bleka, par kuru runāju. bet var jau arī būt, ka tikai es tur saskatu kautko tādu un citiem tur nekas nerēgojās. o_0
Mans saprast, ka Venom ir tas gods būt ierakstītiem kā vieniem no šī stila aizsācējiem. Bet nu cik tur no tā oldschool black primitīvisma, ja atmet tekstus ?
nepiekrītu, bez šaubām sava artava stila veidošanās pirmsākumos no šiem bij. bet, ja palasās, ko šie kādreiz izteikušieš par savu dziesmu tekstiem - kaut man pašam reti, kad gribās sēdēt un baigi iedziljināties tajos (te var baigo diskusiju izvērst par to, cik liela nozīme tekstam, vai balss ir kā mūzikas instrument, vai kāda ahūnā doma tam mesidžam apakšā, vai vēl sazin kādas muļķības, bet ne par to šoreiz runa ..) - ta nu dien nešķiet, ka šis savulaik savdabīgais mūzikas projekts būtu jāņem par black etalonu.
desa paliek desa, no celefāna maisa, kas tai apkārt apvilkts, kvalitāte nemainās ..
Vells; bij tak laiks, kad es ar ar šīto visu aizrāvos... Pēc pieredzes varu teikt, ka īsākais un vienkāršākais ceļš uz tām patiesajām iztirzātā mūzikas novirziena vērtībām ved caur... Distro firmu katalogiem. Ja, jā; veram vaļā augsti godātā un nopelniem bagātā Zonnenmenša katalogu, vai arī, par piemēru, kāda slāvu distro centriņa ar "true" ievirzi, a la Kņaza vargota "Oriana/Kolovrat", vai tur "Stellar Winter" piedāvato sarakstiņu, kas nav nemaz tik garš, lasām aprakstus - un, kā interesanti aprakstītās vienības dabūt rokā, tas jau ir gaumes, iespēju un sirdsapziņas jautājums... Vilties parasti šāda shēma neliek.
Ek, atmiņas - kādreiz nodarbojos ar visādu metal flaieru kolekcionēšanu; arī, starp citu, labs izziņas avots :)
Tici man - dažreiz precīzu formulējumu stilam vajag izmocīt bezmaz mēnesi... Un nevienmēr tas ir iespējams...
Taču, gandrīz vienmēr visam ir saistība ar kautko jau bijušu... Tikai atverēties to, kam līdzīgs, tas jau ir varoņdarbs :)
Jā, pasen nav bijusi mums te mūžīgā diskusija par tēmu ir vai nav Venom black metāls... :)
Man arī nav viennozīmīga viedokļa šajā jautājumā. Muzikāli, no šodienas pozīcijām raugoties, Venom bija netīrs thrash/speed. Tomēr viņi paši un arī prese viņus dēvēja par black metal. Tā kā nekā cita, ko tā sauktu, tobrīd nebija, ir loģiski pieņemt, ka tas bija black metal. Savukārt, ja tas bija black metal tolaik, tad, ņemot vērā vēsturisko faktu nemainību, tam ir jābūt black metal vēl aizvien, neskatoties uz stila izaugsmi. Varētu teikt, ka definīcija ir mainījusies, ja vien tāda vispār jelkad būtu tikusi radīta.
Varam vienkārši iedalītos veco black un jauno. Vai arī angliskāk - oldschool un tr00...
Pēc tam vēl divu nuļļu (tr00) bleku var iedalīt sīkāk pēc komercializācijas un mūzikas, bet pamatā būtu tas, ka tr00 ir tas kur vārdus saprast īpaši labi nevar...
Šķiet, vairums mūzikas preses Venom stilistiskās piederības sakarā tiešām pieturas versijai, kura izklāstīta arī gramatā "Lords Of Chaos" - t.i., par bleka saknēm Black Sabbath un Led Zeppelin mūzikā, un kā visas šīs vairāk tematiskās, ne muzikālās ievirzes tālāk attīstījušās...
vakar visu vakaru klausījos krievu Walknut albumu Graveforests and Their Shadows, negluži oldskūls, vairāk atmosfērisks bleks, bet nu tā paņem šis darba, ka vienkārši pizģec..
Arckanum sen nav dzirdēts
Vēl Kvist vajadzētu izkkur izrakt - bļa, man bija disks oriģināls, kuram sukkulim aizdevu - neatceros, bet kur tie gadi, vairs neticu mūzikas nesēju materialitātei
šo maispeisa materiālu kaut kad pagājšnedēļ ievērtēju; tas Fenriza stoners likās visai tups, bet Nattefrost, gan savā elementā :)
P.S. Brīžam vispār sāk likties, ka Fenrizs pārāk pūlas izrādīt savu nicinājumu pret to muzikālo paaudzi, ko pats ir iedvesmojis. Protams, viņam ir krietna deva patiesības, bet tā sava nicinājuma uzsvēršana dažbrīd jau kretīniska paliek. www.roadrunnerrecords.com/blabbermouth.net/ne...
Visnotaļ interesanti. Vairāk no Fenriza gaidīju ko "Too Old, Too Cold" garā, bet tur jau kaut kāds Electric Wizard sanācis o_O A Nattefrost kā jau allaž: "Humiliated and Pissed Upon" - es nevaru :D
Muzikāli tas ir tāds pagrūti kategorizējams veidojums, principā skan pēc crossover, bet tāda dikti netīra un nejauka, tā kā var arī par proto black vai arī proto-death saukt. Cik saprotu, zināmā mērā kvlt, saistībā ar grupas līdera smalkajiem izgājieniem.
Džeks salietojies substances (runā, ka DXM bijis pie vainas), nogalinājis savu māti ar cirvi un šķērēm. Pēc tam esot apgalvojis, ka esot bijis pārliecināts, ka viņš ir robots un gribējis pārbaudīt, vai muterīte arī ir robots. Par to dabūjis 12 gadus cietumā. Bet 2005. gadā džeks ar mašīnu nobraucis no pagriežamā tilta; stāsta, ka mašīnas stāvējušas rindā, gaidot, kamēr izlaidīs kuģus un atkal attaisīs tiltu, kad šis, izbraucis no rindas un iedevis gāzi grīdā :D te ir bildes no tā atgadījuma: www.kirotv.com/slideshow/news/4269...
Jap, vēlreiz varu piesviest Tulus un Khold kā derīgus materiālus.
Vēl, imho, teorētiski der Sigh; Magane; Wurdulak; moška arī Pimentola, Luna Field lai gan necenties dirst, ja nav pa tēmu - nevienam Tava gaume nav jāpārzin, bļe.
www.youtube.com/watch?v=scb8bmHql0M...
uzgāju šos te reptiļus - Old Funeral. Mūzikas pazinējiem arī nebūs jaunums, ka savā laikā šajā projektā kopā spēlēja gan Abbath no Immortal, gan Vargs...
^ tīri vai prasās vēlreiz parskatīt metāla saknes. Lai gan pieņemu - ir ļoti daudz tādas blices, kuru ieraksti priekš tiem laikiem bija diezgan novatoriski, taču tie glabājas dziļi apputējusos plauktos nenonākot pie dzirdīgām ausīm...
Es tiešām nesaprotu, kas man lika noskatīties tos abus Jacula klipus no sākuma līdz galam, bet kaut kā sajutos pavisam dīvaini... manis kaķis uz mani tā paskatījās, it kā kāds Āfrikā taisītos pa logu lekt laukā. Muzons pilnīgi it warpath gaumē. Atliek vien minēt, kādi rituāli notiks baksteidžā.
Nesen uzdūros šai te Norvēģu apvienībai VESEN. Ļoti prasmīgi sapludinot thrash ar black - galarezultātā sanācis neslikts variants. Šis gabals ir no viņu pirmā (2005.g) skaņu ripuļa "Ugly" www.youtube.com/watch?v=fpaXTKJjkYM...
Kā vēl sevi iepriecināt dienas viducī ja ne ar kačīgu muzonu, (man pat šķiet) nedaudz ar ironijas piesitienu - BEWITCHED!!!. Jāaiziet pēc kāda aliņa....
Es šodien izraku tādu bandu, kas nav gan pie bleka tēmas, bet nu jaunu tēmu arī neceps, ta pie viena. MEDIEVAL. Tāds primitīvs, rokenrõlīgs Motorhead un agrīnā Celtic Frost krustojums. Vecmeistariem noteikti būtu zinošāks skats, bet nu cik man tā bagāža ir ar ko salīdzināt, tik ir. Varbūt, ka visiem sen zināma banda, bet man patīkams atklājums.
Hmm... nevaru īsti saprast to "no Itālijas" štelli. Tas jau tipaš Massemord blakusprojekts. Norvēģijas kalni un troļļi apnikuši, sagribējās sauli un itālietes?
Nez vai to var īsti par blakusprojektu uzskatīt - reku iz MA: "In February 2010, Massemord changed their name to Satanika. In June 2010, Massemord became active again as a one-man band."
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji, tapēc ielogojies vai
reģistrējies!