0
[#]

Tātad, Behexen(http://www.woodcutrecords.com/ (ierakstu kompānijas mājas lapa)) - salīdzinoši jauna grupa, divi demuči plus viens albums. Var domāt ka 3 gadu laikā neko jaunu viņi nav izlaiduši. Viņu vienīgais pilnais albums iznācis 2000 gadā, un nav informācijas ka ir kaut kas jaunāks, kā arī tam somam no kā es dabūju šos albūmus bija tikai šie trīs.
Nu lūk 1997 gadā ir iznācis "Eternal Realm". Kopējais iespaids tīri normāls, tipisks Black ar sataniskām lirikām, un normālu vokālu. Tīras ģitāras, sintezators atmosfērai, var saklausīt arī bunga. Temps mainās no mērena uz ātrāku, bet nepāriet nepārtrauktā zāģēšanā. Vislabāk tempa maiņa izdevusies pēdējā songā "Derision For Jesus", kas arī ir labākais šinī demucī. Tieši pedējā songā atdzīvojušās ir arī bungas. Kopumā varbūt ne pārāk origināls, bet tomēr interesants muzons, maisījums starp Mithotyn un to pašu Horna. Lielākais mīnuss ir tas ka mēdz iecikloties un vienu rifu, bet pilnībā kompensē šo trūkumu pēdējā songā.
"Blessed Be the Darkness" 1998 gada demo ar trīs songiem, ko atseviški neaprakstīšu, jo tas viss ir viņu nākamajā albūmā, vienīgi var minēt drausmīgu kvalitāti, vienvārdsakot sliktāku kā pirmajam demo.


"Rituale Satanum" 2000 gada albums ar 10 songiem. Nezinu vai albums bija uz CD vai kasetes, bet ir tāda sajūta, ka tas ir sadalīts uz pusēm. Pirmā daļa man nelikās pārāk saistoša, daudz vairāk zāģa, bet viss likās ļoti dzirdēts un vienmulš. Pazudis sintiķis, vokāls palicis nesakarīgāks. Albūma otra daļa ir daudz labāka, un to ievada 6 songs "Sātanan Vaŗon Synkkyydessä", kas ari ir labākais šinī albūmā (protams subjektīvs viedoklis), starp citu vienīgais kur palicis sitezators. Albuma otrās daļas sakarā jāmin augstāk minētais demucis ar 3 dizsmām, attiecīgi visi trīs songi ir otrajā daļā. Kompozīcijas šinī daļā jau stipri atgādina Horna.
Rezumējot, varbūt Behexen nav nebūt tā originālākā grupa, bet noteikti spēlā labu bleku, ko noteikti ir vērts dzirdēt dzīvajā.

Horna(http://www.woodcutrecords.com/ (ierakstu kompānijas mājas lapa)), gari neko nerakstīšu. Neskaitāmas leiblu maiņas, kas noved pie sliktas kvalitātes ierakstiem. Diskogrāfijā pilnīgs bardaks līdzīgi kā Mayhem, pilns ar EP, LP, vinila plates ļoti dažādās kvalitātēs, viena no pēdējām platēm pat izlaista "Ledotakas". Bet ir seši laikam pilni albumi, tākā kaut kāds uzkrājums šiem ir. Muzikāli man Horna škiet viena no interesantākajām Black grupāp - tīras ģitāras un ļoti labi izdodas tempa maiņas. Lai piedod man Impaled Nazarene fani (vai vēl nedo dies Finntroll), bet es uzskatu Horna par labāko somu black bandu.

Par Loits(http://www.loits.org) labāk lai izsakās kāds cits, es ir dzirdējis šamos tikai Jonišķos. Ja īsi, iespaidu atstāja labu - lai gan mūzika diezgan vienkārša, tomēr ļoti saistoša. Patika bunģiera darbs, mazliet gan piegriezās nepārtrauktā salutēšana, bet nu dzīvajā jau tas varbūt nav tik slikti (sevišķi ja ir daudz skinu).

Dainis Tamulevics.

Nīderlandes grupa Salacious Gods (http://www.mp3.com/SALACIOUSGODS/) spēlē tradicionālu black metālu un ir jau izlaiduši trešo albumu.

Latvijā šīm grupām piepalīdzēs Latvijā jau labi zināmā blackeru brigāde URSKUMUG, kas drīzmumā gatavojas izlaist savu pirmo demo albumu.
 
Kas vēlas, var ielādēt dažus Mp3 no grupu mājaslapām (ārzemes):
Horna: http://www.mp3.com/Horna/
Loits: http://www.mp3.com/loits/
Salacious Gods: http://www.mp3.com/SALACIOUSGODS/


 

Komentāri
0
info - lv aiz kārtas skaitļa vārdiem liek punktu :)
0
bla bla <- komentaars pievienots sevishkji personiigu iemeslu deelj
0
Tagad arii mani raada [Online] klucii. Atvainojos par spamu & paldies par uzmaniibu :)
0
Sakarā ar domaina maiņu arī man sagribējās atkal tikt online klucī :)
0
Imho ar jauno domainu naakas taapat kaa Juodam sevu identitaati pielabot:))
0
naf jau dziiviibs un naavs jautaajums, bet maniit savu nosaukumu ieksh online klucha tomeer ir aciim tiikami :)
0
Jaa jaa, taa vish i
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas