0
[#]

Masters Of Chaos tour 2005 - Hamburg "Markthalle" 28.03.2005 Morbid angel/Hatesphere/Necrophagist

Tā nu sanāca, ka izdevās apvienot lietderīgo ar patīkamo braucienā uz Hamburgu, jo labas sagadīšanās dēļ Masters Of Chaos tour brāzās no Skandināvijas pāri Vāczemei.

Ipriekšpārdošana lika man saspringt gan ieekonomējot 2 euro, gan būt pārliecinātam ka garantēta 100% tikšana koncertā, taču koncertu kases nestrādāja lieldienās un nācās paļauties uz brīvām vietām zālē.

Aizgāju bišku ar nokavēšanos, jau spelēja Dāņu grupa Hatesphere (death/trashcore). Patīkams pārsteigums, ka nebija nekādas drūzmēšanās un visi jau bija sagājuši iekša. Zālē pārliecinājos, ka nav tik traki, uz manas biļetes greznojās 600 numurs un zālē varēja atrast vietu kur vien sirds kāro, nu izņemot pie pašas skatuves. Zāle paredzēta apmēram uz kadiem 1000 cilvēkiem. Nu lūk tad atgriežoties pie Dāņiem, hmm nu grūti komentēt to ko neesi dzirdējis ierakstā. Vokālists ņēmās kā ārprātīgais, taču kaut kā kopā tas viss man pie sirds man negāja, varbūt tāda veida grupas labi iederās pirms hedlaineriem, lai saprastu cik vēl puikiem daudz jāmācās. Kādu stundu paņēmušies Hatesphere atvadījās un iestājās pauze uz kādām 30 minūtēm.

Par cik bija brīvs brītiņš, paklaiņoju apkārt aliņš pa 2.6 euro, tālāk izrādījās plastmasas traukā varēja dabūt par 1 euro izlejamo. Bija protams arī bižutērija, krekliņi pamatā 20 euro, par brīnumu visi izmēri. Kopumā telpās bija divi bāri un arī letes gar malām, kam kājas ļodzījās arī krēsli. Īstenībā Markthallē ir divas koncertzāles viena lielā un otra mazā, kurā paralēli velns vinju zina kāds koncerts notika.

Sāku jau dzirdēt visādas dīvainas skaņas, pirmā zīme ka drīz kaut kas notiksies. Skatuves galā jau piekārts Morbid Angel karogs, hmm kas tad nu kur Necrophagist no Vācijas??? Vēlāk, kā izrādījās, Necrophagist ģitārists saslimis un nepiedalās šajā pasākumā visa grupa. Tad nu vienā brīdī palika tumš un sākās angliski kaut kāda sprediķošana un popmūzikas aplikšana ... 10min tad tumšs un tauta jau sāk uzkurināties. Pirmie perkusiju bliezieni, nu ne pa jokam, liekas Hatesphere spēlējuši koncertu ar pionieru bungām :)

Un elle vārti veras vaļā David Vincent (vokāls/bass) sāk ar Rapture ... I will be your will. Skaņa tik spēcīga (www.markthalle.de mājas lapā var palasīt par aparatūru un skaņu), ka ausis jau sāk džinskstēt, nu tadu bāzienu nebiju izbaudījis. Viss iet ka pa sviestu, tiešām vecais labais vokālists ir vislabākais, vokāls un atraktivitāte ņem virsroku pār visu. Trey Azagthoth (ģitāras/sint) vispār ir traks, liekas virtuozs ir pārāk maz teikts. Viens piedūriens gan bija, kā jau visos koncertos, ir apmeklētāji ne pa tēmu. Tad nu viens večuks gandrīz ar pliku pauri un brillēm bija aizlauzies līdz skatuvei, pie ģitārista Trey Azagthoth un krata savu galvu, taču kad sākās solo partija, šis apstulba un saka blenzt uz ģitārista pirkstiem kuri lēkāja pa griffu no augša uz leju visādās kombinācijās.

Atgriežoties pie Morbid Angel daiļrades, neko jau jaunu arī nepateiksi, tā ir Death Metal klasika, un tieši šī bija tā reize, kad kompozīcijas tika spēlētas no sekojošiem albūmiem:"Altars of Madness", "Blesed are The Sick", "Covenant" un "Domination", jo David Vincent ir šīs tūres uzsvars. Pēc nemitīga extrēma Morbidi nogāja nost taču fanu pūlis atsauca atpakaļ meisatrus, lai viņi nospēlētu "God of Emptiness" un vēl vienu kompozīciju ... man personīgi vislabāk patika Where The Slime Live, tiešam effektīgs gabals ar variācijām kuras nekad nebūs CD formātos, ja nu vienīgi izņēmums Live albūms "Entangled in Chaos".

Kopā nospēlējuši 1,5 stundu pasākums bija beidzies, un ar džingstošām ausīm varēju iet uz U-Bahn lai dotos uz apartamentiem gulēt. Nākamajā dienā, kad lidoju uz Rīgu, izbaudīju baigo "labumu", jo lidmašīnai samazinot augstumu sāka ausīs dzelt bites, nu baigi baigi, nevienam neiesaku pec tada trokšņa uzreiz lidot!!!

Raitis(Lcf)

 

Komentāri
0
mjā... Morbid Angel ar visu Dave Vincent gan derētu aplūrēt. Sūdīgi, ka nekrofāgists nespēlēja, nesen šos uzgāju, nu varen ieprinošs tech death.
0
Sitais links der lai ievertetu koncerta norises vietu un planotos pasakumus, kas tur notiek visai biezi www.markthalle-hamburg.de/
0
Redzeeju Morbid Angel shitaas pashas tuures ietvaros paaris dienas agraak Oslo, Inferno festaa. Azagthoth monstru monstrs, tur tok gruuti ko citu pasaakt kaa apstulbushaam aciim uz pirkstiem luureet :) Bildes no Inferno kaut kad driiz buus, veel ar vien nav kaartiigi izshkjirotas...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
BigUgga
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas