0
[#]

Nosaukums: Christmas Metal Night
Laiks: 26.12.2007
Vieta: DEPO klubs, Vaļņu 32, Rīga
Programma: Koncerts, fotoizstāde, bankets.
Ieejas maksa: 3Ls līdz 22:00, 4 Ls – pēc.

Koncertā piedalās 6 grupas:
Krovi
Imperija
MotoriuM
Lazarus
On the Edge
(Daugavpils)
HIIR (Igaunija)

Kolektīvs „Krovi” izveidojās 2003. gada beigās, šajā pasākumā tas svin savu 4. dzimšanas dienu. Visu šo laiku kolektīvam bija problēmas ar sastāvu – regulāri mainījās vai nu vokālisti, vai nu bundzinieki. Neskatoties uz visām grūtībām „Krovi” paspēja novadīt 10 koncertus, būt par viesi divos lielajos festivālos un organizēt ap 10 dažādus pasākumus. „ Metal Night ”, kļuvis jau par tradicionālo ziemas Asiņaino svētku dienu, kuram tagad ir arī vasaras kolēģis – „Asiņainais dzivokļkoncis”(«Кровавый Квартирник»), kurš nākamajā 2008. gadā būs 3 pēc kārtas. Šodien „Krovi” - tie ir no sākuma sastāva stīgu trio un jaunie talantīgie muzikanti – bundzinieks Genādijs Grigorjevs un vokālists Vadims Voicehovics. Tieši tāds sastāvs nopietni un uz ilgu laiku nāk uz ”vietu, kur var spert soli uz priekšu”

Ciemiņi no Latgales - «On The Edge», grupa piedzima 2004. gadā Daugavpilī. Pašā sākumā grupas dalībnieki spēlēja pārsvarā instrumentālo mūziku, bet pēc dažām pārmaiņām apstājās pie vecā, labā Hard'n'Heavy. Pa trijiem gadiem «On The Edge» paspēja uzstāties daudzās Latvijas pilsētās un iekarot klausītāju sirdis. Grupas aktīvā ir vairāk nekā 16 kompozīcijas. Savā neilgā pastāvēšanas laikā kolektīvs nopelnīja ne vienu vien goda zīmi. Dmitrijs Rosčenkovs «Chemical Reaction» konkursā daudzkārt saņēma labākā bundzinieka statusu, bet Artūrs Vladinovskis daudzas reizes bija atzīts par labāko solo-ģitāristu. 2007. g. «On The Edge» tiek atzīts par labāko Latgales muzikālo kolektīvu.

Smagā metāla ansamblis "Lazarus" darbojas jau ilgāk nekā pusotru gadu. Visu šo laiku jaunieši aktīvi cenšas atrast savu vietu Latvijas mūzikas pasaulē. Lai to izdarītu, komanda rūpīgi pārdomā savu materiālu, lai katra nākamā uzstāšanās izdotos arvien labāka. Ansamblim ir spēcīgs un apjomīgs skanējums. Ir gan jautri gabali ar rokenrola noskaņu, gan nopietnas dziesmas ar drūmu un iekšas tricinošu skanējumu. Visas Dziesmas vieno viens faktors - tajās dziesmās ir masa un enerģija, jeb netveramais jēdziens, kuru apzīmē izsauciens "Uhh!"

Grupa „Imperija” pastāv jau trīs gadus. Pa šo laiku puiši pārdzīvoja divu bundzinieku maiņu. Nekas nevarēja viņus novirzīt no mērķa, kurš bija nostādīts pašā sākumā - spēlēt Hard'n'Heavy tā, kā to redz grupas dalībnieki. Viņiem nav raksturīgi ielikt sevi kādā vienā, ciešā stila rāmī, laikam tur arī slēpjas iemesls tam, ka daudzi klausītāji atrada viņu mūzikā kaut ko savu. Kolektīva kredo – „ Mūziku nevajag spēlēt vai izpildīt, viņā vajag dzīvot!”. Pie tam „Imperija” regulāri priecē savus fanus ar jaunām dziesmām. „Imperija”: vokāls - Andrejs Kočetkovs, bassģitāra - Andrejs Vinakovs, bungas – Ivans Fedorovskis, ģitāra solo – Sergejs Telševskis, ritms – Sergejs Mališevs.

Par grupas MotoriuM rašanās sākumu tiek uzskatīts 2002. gada marts, kad Gulbis (bass) savaca kopā,tobrīd bez grupas palikušos Kasparu (ģitāra, balss) un Pīteru (bungas), ar priekšlikumu veidot grupu, kas spēlētu veco labo roku. Lai arī muzikālās gaumes visiem dalībniekiem nedaudz atšķiras, komandas kodols ir palicis nemainīgs. Laiku pa laikam grupā ir spēlējuši arī citi dalībnieki, taču dažādu iemeslu dēļ par pastāvīgiem dalībniekiem viņi tā arī nekļuva.
2004. gadā grupas dziesma "Neviens" tiek iekļauta "Melnā Piektdiena" albuma izlasē, līdz ar to atskaņota Radio SWH Rock dziesmu rotācijā.
Savas pastāvēšanas laikā, grupa koncertē vairākos pasākumos- spēlējusi arī rokeru sezonas pasākumos; "Vilku ciems"; "Sinepes un medus"; "Sutas balss"; "High Times"; Motokarnevālā, u.c.

Viesi no Igaunijas – grupa Hiir izveidojās 2006. gada pavasarī, kad sakas sniega kušana. Grupas dalībnieki pamanīja ka bungu kociņas vienmēr bija apgrauztas. Laikam tas bija pele. Hiir vārds igauņu valodā - ir šis mazais grauzējs. Pēc nelielām sastāva izmaiņām Jūs varesiet redzēt uz Depo skatuves šo grupu, kurā spēlē – Jaanus, vokāls un ģitāra, Tauno, solo-ģitāra, bundzinieks – Raido un Siim, basģitāra.

Pasākumā piedalās arī Baltijas Starptautiskās akadēmijas Kulturoloģijas fakultātes studenti, kuri speciāli priekš „Christmas Metal Night” izveidoja fotoizstādi, kurā tiks atspoguļoti alternatīvās kultūras virzieni mūsu pilsētā. Izstādes nosaukums „ Siltumapmaiņa” vai „Теплообмен”

 

Komentāri
0
nu nē paldies:D
0
Krovi - nepatika
Imperija - parsteidza, patikami
MotoriuM - ko gaidiju, to ari dzirdeju, vareja labak
Lazarus - patika
On the Edge - neatbrauca
HIIR (Igaunija) - nekas ipashs
0
Lazarus - patika

medalju vien par to ka patika...:D
0
what music style playing On the Edge?
0
Motorium - jā, varēja labāk, bet tāpat forši - var vismaz visām dziesmām līdzi bļaut. Un pat programmu zinu praktiski no galvas :D
Lazarus - esmu smagi neapmierināts ar savas grupas sniegumu. Un programmu vajadzēja papildināt, sagatavot jaunu. Bet cilvēki jau nevarēja ierasties uz mēģiem, tāpēc nācās spēlēt veco programmu. Un ta vēl tas nobeigums ar livingu, kuram nebija teksta :D
Imperija - vokāls, protams, labākais koncertā, tik uz augstām notīm griezīgi skan. Programma par ilgu un par skaļu (mums ar bij` par skaļu). Visādi citādi forši.
Krovi - vokāls un bungas labāki nekā iepriekš. Bet ģitāru skaņa diezgan nebaudāma. Prasītos kaut ko darīt ar to skaņu. Biezākas stīgas jāuzliek un jānoskaņo stabilāk - ar to varam sākt. Toties spēlēja foršas dziesmas, kurām dziedāt līdzi :)
On the Edge - man ar neatbrauca
Hiir - biju jau aizbraucis mājās

Ateivis - Every band listed on this poster should be playing heavy metal ;)
0
Hollenthon-Opus_Magnum-Pro...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas