0
[#]

Sestdien, 9. februārī klubā „Melnā Piektdiena" notiks Latvijas jauno metal grupu konkursa „Fresh Blood” pēdējā kārta, kurā piedalīsies grupas:

The Blackout (Stoner Rock/Southern Metal),
Synodic (Melodic Death Metal),
Spoltr (Alternative Metal, Hard Core, Hard Rock),
Requitall (Melodic Black/Death Metal),
Brain Ignorance (Metalcore)

Izņemot konkursantus koncertā uzstāsies arī iepriekšējā FB konkursa trešās vietas ieguvēji Abort of Succubus (Death Metal), kā arī DJ Hellhammer.

Atgādinām, ka no katras konkursa kārtas tiek izvēlētas divas grupas, kuras tiksies finālā un cīnīsies par galveno balvu – apmaksātu laiku profesionālā ierakstu studijā. Ierakstītā kompozīcija tiks iekļauta kārtējā Latvijas metal mūzikas izlasē „Melnā Piektdiena”, kā arī grupai tiks dota iespēja uzstāties festivālā „MetalShow Open Air 2008”!

Good, damn, luck...

 

The Blackout
THE BLACKOUT ir 5 puišu apvienība no Rīgas. Grupa spēlē Stoner rock/Southern metal, un ir ietekmējusies no Down, C.O.C., Pantera, kā arī Black Sabbath, Led Zeppelin un Kiss. Paši par sevi saka, ka līdz ar katru jaunu dziesmu zem kādas stila šiltes sevi nolikt paliek arvien grūtāk. Šogad grupa plāno izdot EP albumu, kurš sastāvēs no piecam pašu dziesmām un vienas kaverversijas.

 

Synodic
Grupas dalībnieki ir no Jelgavas. Šādā, 5 cilvēku, sastāvā Synodic spēlē kopš 2007. gada vasaras. Lielākajai daļai dalībnieku ir pieredze citos projektos. Grupa spēlē melodic death metal un ietekmējas gan no ārzemju, gan pašmāju grupām. Savā daiļradē Synodic cenšas radīt intersantu, ātru, tehnisku un reizē arī melodisku mūziku. Dziesmas ir par fantāzijām, emocijām un sajūtām, kas galvenokārt ir ikdienas dzīves atspoguļojums ar visām tas problēmām, rutīnu un mūsu citādo pasaules skatījumu.

 

Spoltr
Grupa SPOLTR dibināta 2001.gadā. SPOLTR - “Mēs devām vārdu mūsu noskaņojumam (aurai), tāpēc arī tāds nosaukums. Stilu pašiem grūti saprast, nu bet laikam Alternative Metal, Hard Core, Hard Rock... klausītājs labāk zina un pats nosaka.” Apveinībā ir 5.cilvēki -  
Māris Lovniks - ģitāra, vokāls; Vitālijs Anikjevs - vokāls; Artūrs Meļņikovs - basģitāra; Jevģēnijs Tarasovs - bungas; Vjačeslavs Pilipovs - ģitāra. Stils ar gadiem ir mainījies un spēles līmenis arī. Viņi dzied par visu, kas notiek mums apkārt un ko mēs pat dažreiz neievērojam. Dziesmas ir krievu valodā. Puiši ir piedalījušies vairākos pasākumos un koncertējuši pa Latgales reģionu (Daugavpils, Preiļi, Līvāni, Varakļāni, Viļāni, Madona, Rēzekne utt), kā arī piedalījušies konkursā “Tu esi pamanīts” gandrīz iekļūstot trijniekā.
Kopš pirmssākumiem grupā ir nomainījies ģitārists un bundzinieks. Ceram, ka šis būs galējais un stiprākais sastāvs.

 

Requitall
Grupa dibināta 2005. gada janvārī, mazā rock festivālā “VP 3(padsmit)”. Tajā laikā bija zināmas grūtības ar kvalificētu mūziķu atrašanu, bet grupa tam tika pāri. Tagad tās sastāvā ir četri cilvēki, kuri spēlē melodic black/death metal - Northernelf – lead guitars, vocals, Warf - rhytm guitars, Grave – bass, Arch – drums, un sper pirmos soļus pretī vērtīgiem pasākumiem... Grupas dziesu tematika: dzīve, filozofija un mistika.

 

Brain Ignorance
Grupa Brain Ignorance dibināta 2006. gada oktobrī un spēlē metalcore. Sākuma apvienības sastāvā bija Iscariot -ģitarists, Stream - vokalists, Gvido - ģitarists, Dron - bass, Sasha - bungas. Pēc kāda laika sastāvā notika pārmaiņas, tika meklēti bundzinieks un basists. Bija grūti atrast īstus cilvēkus, kuri varētu labi saprasties un spēlēt kopā. Gāja grūti, bet tomēr atradās bundzinieks - Oleg un basists - Alexandr. Jaunie grupas biedri sāka rādīt savas spējas un ar laiku darbs - radīt jaunas dziesmas, gāja uz priekšu. Tagad grupas sastāvā ir pieredzējuši mūziķi, kuri jau vairakkārt bija redzami uz Latvijas skatuves grupu Eternal Snowfall, Interment, Undusted un Blast sastāvos. Brain Ignorance dziesmu tēmās ir netaisnīgā pasaules realitāte un viss, kas notiek mums apkārt.

 

Komentāri
0
K-kādi metālkōri. psc...
0
farš, bļaģ
0
Metal is dead...
0
^^^ AAAAAAAAAAAAAAAAAAA :DDD
0
Man likās ka Elviss un disko ir kirdik! Bet nu jau ar metāls.. ak, debestiņ.
0
tie pidari no varakļāniem ar SlIPknOT fonā ieknāb :)
0
puisis no Latgales ar vienkaarsho smaidu, cukuruudeni matos un rozaa kreklinju mans favoriits! stay true
0
The Blackout vienīgie, kas varētu izraisīt interesi.
0
tiem Spoltr bilde zvērīgā, tipa tētis ienācis pagrabā un lasa puišeļiem morāli par smēķēšanas kaitīgumu :D
0
njaa spoltr noteikti liks publikai lauzt kreslus no sajusmas nu nepatik nepatik man grupas kas nevar savu maakslu paust latvju meelee
lai jau spele angliski bet latvju mele tak ar kautko vajag

nja vispar paskats svaks
ar katru gadu aizvien sliktak? :/

starpcitu kursh to info rakstija?
sur tur ir pareizrakstibas misteiks
0
Tu jau esi tieši tas, kurš var muti virināt par pareizrakstību.
0
Nu ja būs spēks un entuziasms pēc Ensiferum konča atgriežoties Rīgā, tad varbūt aizvilkšu savu lielo pakaļu līdz MP, lai patirinātos pie Blackout. pārējoes arī intereses pēc var paklausīties pie bāra :D (vienīgi rozā krāsa ievērojami izraisa alerģiskas reakcijas, līdz ar to mans subjektīvais viedoklis jau ir kristalizācijas stadijā par TO prodžektu)
0
bigijam žetons par grmamatīku :D :D
0
Eh kā derētu aiziet. Jās, atzīšos, dēļ savējiem.
0
njā, rozā krekliņš izraisa acīmredzamu diskrimināciju un absolūtu nepatiku, pat nepieļaujot, ka, varbūt (varbūt), džekam ir kāda neizpētīta ādas slimība, ka citādas krāsas maiciņas nēsāšana izraisa apsārtumu krūšu rajonā un niezi... kas ar jums ir cilvēki ? un tad brīnās, ka uz ielas uz jums rāda ar pirkstu par ādas jakām, garajiem matiem, melnajām drēbēm un melnajām actiņām (kaut kur bija tādas diskusijas).

es saprotu, ka var nepatikt Deviated Instinct (man patīk), bet vai tad nav pie dirsas, kas cilvēkam mugurā, vai kāda viņam frizūra un cik bijuši atvērtie lūzumi, tiešām tas ir tik svarīgi ?

Tev tā rozā maiciņa tiešām izraisa tādu riebumu, ka Tu paliec par tādu pašu diskriminātoru, kādi Tev personiski tik ļoti nepatīk ?
0
Man arī rozā maiciņa izraisa alerģisku reakciju. Es ar prātu saprotu, ka tas nav labi, ka man tāda maiciņa nepatīk, ka esmu diskriminators. Bet es neko nevaru padarīt. Nu nepatīk man tāda un viss! Instinktiem nepavēlēsi. Varbūt vienīgi mīļā LABA spēs mani glābt no šī posta?
0
metalshowā gan rakstīts, ka tie Spoltr izdomājuši nepiedalīties un šī tomēr nav pēdējā kārta, martā būšot vēl.
0
Man kaut kā tā rozā maika ir pilnīgi neitrāla. Vairāk pavelkos uz nopietnajām stoikām. Ja džeks uztaisa tādu ģīmi un nostājās tik perekruti, ka visiem vajadzētu sabaidīties, tad attiecīgi no manas puses ir trīskārša interese, cik tas spelētais muzons attaisnos to ūbernopietno purnu.

Veiksmi!
0
Atcerējos, ka The Blackout'ā tagad spēlē ex-Collide basists. No D-Metāla tik pāris albumni patīk, bet ar alu var labi aiziet.

Spoltr pēc skata jau ir gatavā diagnoze. Un kur nu vēl sakramentālais teiciens: "Stilu pašiem grūti saprast, nu bet laikam ..." . Mēģos vienmēr tādā pālī, ka necērt ko paši spēlē ... ?!

Synodic pēc skata baigi zaļi un MDM stils jau nodrāzts līdz nemaņai, bet ko var zināt ...

Requitall tas malējais džeks dikti aizdomīgi izskatās (pēr origota). Bet ko var zināt, varbūt izklaidējas kluci uz altāra likdams ...

Whatever, pēc nedēļas būs skaidrs, kas i kas. Par otro daļu gan jau sliktāk nebūs (neticu ka var sliktāk :).
0
bljee piekjeeri :D neaizmirsti par sankshu jeekabu ar :D nez ja godigi man pec ieraksta patikas synodic, bet 26.jan liepaja ta ar nesanaca ievertet :)
0
Diemžēl sākumu nokavēju un no The Blackout tikai pēdējās 2 dziesmas dzirdēju, bet bija baigi labais. Īpaši par Stoner Metālu / Dienvidu Roku nefanoju (patīk vienīgi Down, BLS, Spiritual Beggars un Circus of Power), bet veči iespārdīja. Ne sliktāk par pieminēto Down.

Brain Ignorance spēlēja standarta Metalkoru ar uzsvaru uz koriem, tāpēc man bija vienkārši garlaicīgi.

Nafig par ciemiņiem tika uzaicināti Abort of Succubus tā arī nesapratu. FB otrajā kārtā tikai trešie palika. Nevienu vairāk pazīstamu grupu nevarēja pierunāt ?

Requitall spēlēja Oldscool Death. Nekā oriģināla tur protams nebija, bet muzons nebija slikts. Nezkāpēc sulīga rūkļa vietā bija kaut kāds ķērklis, kas bojāja visu (cik nu viņa bija) iespaidu.

Synodic galīgi nepalika atmiņā: spēlēja kaut kādu Melodic Death kā 1000 citu grupu. Samērā neslikti, bet …

Diemžēl šitā tiešām bija švakākā no visām kārtām. Iepriekšējā man arī tikai viena grupa patika, bet to toties pilnībā redzēju, pārējās bandas ar bija kaut nedaudz, bet labākas un speciālie viesi konkrēti iespārdīja.

Nezinu, vai jau ir kaut kur rezultāti, bet mani favorīti ir The Blackout. Otrā vietā varētu būt Requitall vai Synodic.

Vismaz jautri pavadīju laiku jautrā kompānijā, tā ka pasākumu uzskatu par izdevušos. Bildes ir pilnīgs „čau” tāpēc nevienam nerādīšu :D

Bildes: foto.inbox.lv/bladeofdarkness3/20...

Nosūkt (60MB): uploaded.to/?id=tvufnb...
0
Resultaat: www.metalshow.lv/?section=home&lang=...

Brain Ignorance - 10
The Blackout - 16
Synodic - 16
Requitall - 29

Tātad, šoreiz finālā iekļūst 3 grupas - The Blackout, Synodic un Requitall.
Pateicamies visām grupām, kas piedalījās, kā arī tiem, kas apmeklēja koncertu un nobalsoja par sev tīkamāko grupu!
Tiekamies nākamajā atlases kārtā!
0
Hm, tāda pārliecinoša Requitall uzvara man ir visai liels pārsteigums ... Bet labi, ka viss beidzās labi :)
0
Eh- kad pirms gada Requitall čaļiem teicu, ka viņiem ir iekšās, viņi paši vēl par to šaubijās. Forši, ka tauta sāk viņus novērtēt- ar viņu paškritiku un centību tālu var tikt :)

0
Starp citu, MP ir apdeitojuši aliņus. Īsti nezinu, vai tas uz labu, bet sliktāk nav kļuvis (dārgāk gan ;)
0
vismaz dzerams :)
0
Gaišais Āzis (izlejamais) kas Rīgā dabonams man ne visai. Tumšais gan spārda gan galvu, gan pakaļu.

Vampīr, iesaku ievērtēt Circus of Power - Magic & Madness (1993). Konkrēts ugars (ar peregaru ;).
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [2]
pincītis
vainamoinen
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas