Veģetārieši / vegani
+1
Arvien biežāk mūziķu raideros parādās mistiska paika.
Varbūt šeit tusē kāds veģetārietis vai vegans, kas varētu ieteikt, kur Rīgā kautko tādu var nopirkt?

• vegan margarine
• vegan sandwich spreads, vegan cheese and cold vegan meat
• soy pudding and soy yoghourt
• soy milk (different flavours)
• A packet of Sandwiches with vegan spreads or vegan Burgers

Please make sure that vegan food is without any kind of animal products – no
milk, cheese, cream, butter, meat etc.!

Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
njaa, vegan meat without meat... :)
jaaiet pie krishnaiitiem, tie po mojemu arii ir vegaani...un viniem tur kaadreiz bija arii eestuve nebomziem!
0
Valdis, ja nav noslēpums, kurai grupai šitas ir raiderī?
+3
Droši vien kādai brutal death..
0
drīzāk velk uz to smalko kundziņu Ritchie Kotzen :D
+2
Napalm Death ?

Bet Krišnaīta jau ir veģetārieši. Vegani gan ir sviests, no plikas zāles un sojas pārtiek. No kā sastāv vegānu ''gaļa'' un ''siers'' pat bail iedomāties.

Sojas pienu un citas sojas huiņas jau jebkurā maxi/rimī var dabūt. Laikam ir arī speciālizētais sojas produktu veikals, neatceros tik kur.

msp66.photobucket.com/albums/h264/xxx_Rav...
0
Es apmēram 3 gadus neēdu gaļu, bet lietoju visu pārējo, izņemot šitās ģenētiski modificētās sojas huiņas, tā kā nav ne jausmas vai Rīgā kkas tāds maz dabūnams. Bet labu, veģetāru ēdienu var atrast tajā krišnaītu ēstūzī Rāma uz Barona ielas. Veikalos Biotēka var prasīt, kas ir no ēdamām lietām. Pārējo vien jameklē lielveikalos, rūpīgi lasot sastāvu.
Vispār tā ir reāla problēma, vairākus gadus Fonofestā devu ēst grupām un pesonālam, tad jau laicīgi brīdināja, cik grupā vegānu, cik veģetāriešu, cik "normālie". Līdz ar to jāplāno vairāki ēdieni, lai pēkšņi salātiem nav piešauts klāt krējums vai sieres, tad būs skandāls pa visu būdu. Tie vegāni, kas nakti pārnakšķoja pie kāda mājās, ēda tikai salātus, galetes un zapti
-3
Es tādus vegānus vispār par cilvēkiem neuzskatu, jo sevišķi vīriešus.
Vīrieša cilvēkam neēst gaļu - nu tas jau ir kautkas. Aizbrauktu kādreiz pie vecmāmuļas paskaldīt malku un jau pie 3. bluķīša secinātu, ka vien dubultā karbonāde varētu glābt rāceņu un brokoļu novārdzināto organismu.
+9
Vispār vai man kāds var izskaidrot šo intelektuāļu domāšanas veidu?
Labi, varu mēģināt saprast, ka kāds neēd gaļu aiz apsvēruma "bet govij taču arī sāp, kad tai pārgriež rīkli, uzšķērž vēderu un samaļ desās". Taču kāpēc nevar ēst olas? Vista olu vienmēr ir dējusi un tas nav nekas tāds, kas to putnu nomoka. Tas ir gluži normāls process. Nez, šaubos par to, ka tā ola spēj domāt un just sāpes...
Toties augus šie rij kā aptrakuši. Un kā tad ir ar teoriju par to, ka augi arī spēj just sāpes. Piemēram, priede. Iecērt mizā un tek sveķi...kāda velna pēc šie cēlie atkritēji to neņem vērā?

Atceros stāstu par kādu franču salašņu, kas sludinājis sevi par šīs atturībnieku kustības līderi. Viņš ēdis arī bezmaz tik zirnīšus un sviesta pupas. Gada laikā izkrita mati, zobi u.t.t. Rezultātā novārga un mira necilā nāvē.
+4
Ir jau arī tādi džeki, kas neiet mežā, lai skudras nesamītu.
0
Bija jau arī reliģija, šķiet ka džainisms, kas paredzēja pat mutei siet priekšā lakatiņu, lai neaprītu odu. Lielākie fanātiķi mira bada nāvē.

Liega, tevis pieminētie kadri gan jau sludina, ka mīl dabu, lai gan mežā neiet tikai tāpēc, ka skujas ir asas un mežā ir ērces.
0
Oy, kā var saveidot sieru bez piena? Tas ir kaut kāds marazms.
Jebšu varbūt viņiem dot ēst kaučuku - būs tāds gumijots veidojums, kas varētu garšot līdzīgi potenciālajam veģetāriešu sieram.
0
Two cowboys eating soy pudding...

Bikses var pielikt :D
0
HardCoristi jau parasti tie lielie vegāni.
+3
Veģetārs paēdiens, bezalkoholisks alus, gumijas sievietes u.tml.

Lai dzīvo alternatīva!
-1
Beidz dirst, lash - ja pats nespēj, nav ko kakāt uz galvas tiem, kas spēj dzīvot bez kaut kā.

7 gadus biju veģetāriete, veselības problēmu dēļ pārstāju būt - bija mācību/darba/pēcattiec
0
ehh, drukā palagu un pazūd teksts - karoče es kā bijusī veģētāriete varu teikt, ka nav ne vainas neēst gaļu, ja vien nav nereāla pārslodze. Tas nepadara vīrieti par mīksto - gluži pretēji, tā ir ārkārtīgi dziļa pašdisciplīna.

Nopirkt to sojas pienu un pārējās mantas var visur - savulaik Cento regulāri pirku tos produktus.
+2
Nu es arī tieši tāpēc atkal sāku ēst gaļu ikdienā, jo jutu, ka motors nevelk. Rīgā bija jāiztiek ar naudas naudzumu kas bija, vairs nevarēju izrīt senču ledusskapi un nebija tik daudz laika, lai katru dienu pagatavotu vismaz divas pilnvertīgas ēdienreizes.

Kad pierod, bez līķa var mierīgi iztikt. Pirmo pusgadu man gan desas luņķi sapņos rādījās :D bet pēc tam pat sliena netecēja skatoties uz gaļu vitrīnā, jo es to vairs neredzēju kā pārtikas produktu. Vienīgi kkur braucot, vienmēr bija jāņem līdzi kaut kas ēdams, jo parasti tika ceptas desas vai pasniedza tikai gaļas ēdienus etc.

Un es nepiekrītu, ka veģetārieši ir vārguļi, mans svars nav mainījies un nespēku arī īpaši neizjutu, kaut gan es ēdu arī zivis un piena prouktus.
Par vegāniem gan neko labu nevaru teikt, visi man zināmie ir kārni un daži neatgriezeniski sabojājuši veselību
0
Liega, jel pastāsti, kāda velna pēc tu kļuvi par veģetārieti? Labi, ja neēstu gaļu tāpēc, ka tā negaršo, tad ir cita lieta. Bet ja tev tās desas sapņos rādās - kāpēc mocīties un ēst visādu soju un zirņus?
Un gaļa cilvēkam ir nepieciešama tās pašas enerģijas dēļ. Neviens jau neliek ēst gaļu 3x dienā pa kilogramam uzreiz. Bet pa reizei vajag. Un ja kādreiz ir gadījies kāds smagāks darbs, liels pārgājiens vai tamlīdzīgi, tad uzēsts gaļas produkts uzreiz rada enerģiju tālākām darbībām. Apēdot vārītus burkānus nekāds spēks neradīsies.
Un visi lieliski zin, ka mūsdienās lielais vairums cilvēku mūždien skrien, kaut ko dara, nekam nepietiek laika. Mūžīgais stress, nenokārtoti eksāmeni, projektu termiņi deg u.t.t. Nav jau tā dzīvīte tāda, lai relaksējoties baseina malā varētu uzkost gurķīti un tīksmināties par dzīvi. Organisms tak nava mūžīgais dzinējs, kas ar nekā neielikšanu ražo enerģiju mūžīgi.

"Beidz dirst, lash - ja pats nespēj, nav ko kakāt uz galvas tiem, kas spēj dzīvot bez kaut kā" - nu kāpēc uzreiz tik nikni, heresy. Es tikai izsaku savu viedokli.
Kāpēc man būtu jāiztiek bez kā tāda, bet kā es nevēlos iztikt? Tas laikam būtu diezgan pastulbi. Un vēl - kāds gan labums no tādas absurdas pašdisciplīnas? Es varētu aiziet uz mežu, dzīvot kā askēts, atturēties no jebkādiem laicīgiem priekiem, ēst tīro nieku, lai nenomirtu u.t.t. Tā tik būtu pašdisciplīna, bet kāds no tā labums?

----
Laikam pietiks.
Viss, arlabunakti.
+5
Ja vegāns, ēdot ābolu, apēd tārpu, jātaisa harikiri? :D
+2
"I'm not a vegetarian because I love animals. I'm a vegetarian because I hate vegetables."

Ir zinātniski pierādīts, ka ķermenim vajadzīgi gan augu, gan dzīvneku tauki. Neredzu jēgu tīši bojāt savu veselību (precīzāk- muskuļu šķiedras) .
+4
Takā gaļa zin būtu vienīgais enerģijas avots. Needot gaļu mierīgi var skriet, i malku cirst, i stresot caurām naktīm.

Es nesaprotu tos cilvēkus kuri vienmēr sāk stresot, kad iet runa par veģetāriešiem. Takā zin viņiem kāds pēdējo gaļas kumosu būtu izrāvis no mutes un turpmāk aizliegtu pat domāt par kotletēm.
+1
Eh - lash, Tu esi ofensīvs. Kāds ēd maģiskās sēnes, kāds neēd līķi. Tu histēriski uzbrūc šai izvēlei.

Ja kas - man arī nekad nav patikuši agresīvie veģetārieši, kas zāģē citiem kaulā par viņu pārtikas izvēli. Bet tik intensīvi ņirgāties - kam tas vajadzīgs? Tev kāds liedz dienišķo kotleti? Katram sava izvēle, bet veģetārisms nenoliedzami ir laba garīgi spēcīga cilvēka izvēle.
+5
Emmm, man tas vienā brīdī sāka likties pretīgi, iedomājos to līķi no anatomiskā viedokļa, ka viņš kādreiz ir kustējies, pukstējusi sirds, pa nerviem gajuši impulsi utt. Otra lieta - gaļas kvalitāte. 100% pārliecība par gaļas kvalitāti un lopa dzīves apstākļiem var gūt tikai pērkot gaļu no saimnieka. Redzēt, ko lops ēd, vai nemīcās pa saviem sūdiem šaurā būrī utt Veikalā nopērkamās gaļas lopi ir speciāli audzēti un turēti, lai panāktu lielāku nobarojumu - līdz ar to, nav vēlmes ēst gaļu, kas ir piebarota ar medikamentiem un arī biedēja dzīvnieka sakāpinātā enerģija kaušanas laikā, bailes. (par antibiotikām ir diegan daudz raxtu, bet uzskatāmākie piemēri ir cilvēki ASV, kas sāk izskatīties pēc viena liela un resna dzimuma, meitenēm sekundārās dzimumpazīmes sāk attītīties parāk ātri. Aaa, ASV gada laikā iztērē daudz antibiotiku lopkopībā, mazāks daudzums pietiktu visiem Afrikas iedzīvotājiem, bet finansiāli izdevīgāk tās barot lopiem. ) Vēlams dzīvnieku pirms kaušanas noturēt laikam 4 dienas, lai visi draņķi izkakātos, bet to parasti nedara, tas nav izdevīgi. Līdz ar to, hvz cik laba gaļa ir nopērkama mūsu dievinātajos lielveikalos, protams, nav tik traki kā ASV, bet man zināms, ka daļa cilvēku, kas strādājuši lopkautuvēs, vairs neēd gaļu, vienk nespēj, jo redzējuši līķa/ gaļas uzglabāšanas apstākļus un apiešanos.

Pārejas posms uz neēšanu nebija viegls, bik jau gaļu ieēdu, bet ļoti reti, bet man bija tiešām pretīgi. Vispār tad bija baigā viegluma sajūta, bet spēka pietika. Biju tāds "gandrīz veģetārietis", jo viemēr esmu cienījusi ādas izstrādājumus - ērtāk un dabīgāk arī.
Sojas gaļu esmu ēdusi tikai 2x, garšo pēc švammes :D ir pietiekami daudz citu produktu. Labi, man apriebās drukāt... ;)
0
Ew, valdi šo paiku cik noprotu uz Slokas ielas var iegādāties, tur ir tāds veikaliņš, kas pārdod tīru pārtiku un visādus sojas izstrādājumus...!
0
Vegāni my arse... /spit
+1
"Es nesaprotu tos cilvēkus kuri vienmēr sāk stresot, kad iet runa par veģetāriešiem."

Protams, jo kam gan patīk pōzeri? Un 90% vegāni ir pooozeri.
0
Haha, atminos, mans tēvs, kā jau savu laiku dedzīgs hinduists, devās nostaļģiskā gājienā uz templi. Iegādājās disku ar grupas "Kashmir 9:41" disku. Viņi dzied arī par šo tēmu. Cik atceros, hardcore/metal. Klausīties bija dīvaini, ņemot vērā, ka viņi haotiski klaigā mantras :D

Teksti aptuveni šādi:

Stop the slaughter!
Hamburgers don`t grow on trees. To enjoy just a piece of meat, you`ll have to kill! But don`t you know that you don`t have to? It is easy. You can chose. But don`t you know that you can stop it. It`s only up to your own will! Refrain: If you think that you are meant for eating flesh - so do it now. With your hands you kill this creature hear his screams and… - ghostly sight! Daily dose in covered package no one hears and no one sees.
0
Es atvainojos par 2. teikuma neloģiskumu
0
Kāpēc es pārāk nikni attiecos uz tiem veģetāriešiem? Tāpēc, ka lielākās daļas šamo dzīves mērķis ir iebarot savu dzīveestilu arī citiem. Gaļas neēšana tiek uzsvērta kā labākais dzīves variants, savukārt, ja tu ēd gaļu, tad tu neesi nekas.

Faktiski situācija līdzīga kā ar pederastiem. Agrāk lielai daļai tautas gar viņiem nebija nekādas daļas, sak lai dara ko grib. Bet kopš sāka rīkot savus praidus, parādījās negatīvā attieksme pret zilajiem tieši šīm personām.

-1
sorry, šoreiz politkorektums izpaliks - vegan=gay.
+5
Lash aizej atspārdies...pieteikami daudz pazistu veganus un vinni nav nikulli sejaa tev kulaka nospiedumu varetu vesi atstaat...!

Visas tās vielas, kuras ir gaļā var arī atrast citos maltītes paveidos... ja Tev tas interesētu Tu par to palasītos internetā nevis truli bļautu es esmu lohs,kurš ēd gaļu un nerubiju tālak par to, kas ir aiz manas šaurās pieres! Ir visādi uztura bagātinātāji vitamīni, kuros ir visas vajadzīgās olbaltumvielas, kuras ir gaļā. Takā reali var iztikt bez gaļas...

Piemēram, tajos pašos uber slavenajos ASV ir taada kustība kā Vegāni pret gaļu...un tie čaļi nejoko. kalusās HARDCORE iet uz kačalku un tad tu baidies no viņiem.
+1
Valdi-Veģitāriem zēniem arī patīk SUSHI ar gurkiem vai avakado un kas tur vel tik nav par brinumiem...
0
cik kačokus pazīstu-neviens no viņiem nav veģetārietis-visi normāli karnivori.
+2
var jau rīt dažādus uztura bagātinātājus, kas satur tos pašus organismam nepieciešamos mikro un makroelementus, ko satur gaļa, taču tas jau ir vispār absurds.
Var nokrāsot gaļas gabalu un pateikt, ka tas ir burkāns.
+1
nu paga paga... tātad tu man saki ka tas ir absurds.. no tā spriežu , ka jeb kurš, kas lieto uztura bagātinātājus, vitamīnus, vai kāds atlēts pēc treniņa iedzer proteīnu vai pirms treniņa kreatīnu..ir cilveks kurš tic tam ka burkāns ir gaļa?
tik pat labi nahuj tu,kad ed gaļu lieto kartupeļus vai makaronus vai rīsus m?-absurds!
+1
"Piemēram, tajos pašos uber slavenajos ASV ir taada kustība kā Vegāni pret gaļu...un tie čaļi nejoko. kalusās HARDCORE iet uz kačalku un tad tu baidies no viņiem."
:D un tad tu baidies no viņiem, jo...? jo vari dabūt pa seju tāpēc, ka neesi vegāns?
rasu klopes un neonacīšu laiki laikam ir pagājuši! tagad viens otram dos bietē par katra pārtikas izvēli! :D
0
nu Quorthon! tur tiessi taa ir kaa tu saprati
vegani kacoki sit tevi par to ka tu ed gallu
:D
Vini sev uz rokam tetuvee X un tie kaut kadi agressive vegan skaitas kaut kaa taa vinus deveeja
:D
0
^straigth edge, tā laikam saucas visi tie, kuri ir HC vegāni, atturībnieki un tamlīdzīgi domājošie. X ir šamējo simbols, tiešām radikāli jaunieši :D
0
nu te jau arī minēja par to "dzīvesstila uzspiešanas" fišku. tāpēc vegāniem nepatīk gaļēdāji, un otrādi. re' kur arī tad uzskatāms piemērs.
+2
Die for carrot, kill for meat m/
+7
ble, gaļu neēd, bet cilvēkus sit :D
+1
ninja, tas bija domāts par cilvēkiem, kas principiāli neēd gaļu, bet tā vietā ēd proteīnus u.tml, kas tev dod to pašu, ko gaļa. Faktiski melošana sev.
Ja atlēts ēd normāli, bet viņam ar to maz, tad lai ēd savus proteīnus uz nebēdu. Tā cita lieta.
0
Mazliet offtopiks - kāpēc gavēnī nevar ēst gaļu, bet var zivis?
Itkā jau tā zivs sava veida gaļa vien ir, tikai no cita lopiņa.
+3
Gaļu!!!
Da ph par tiem vegāniem,lai jau neēd,mums vairāk paliks...
+5
vegaanu siers ir tofu. taisa no sojas piena. garshiigs. par vegaanu galju gan nav skaidrs - laikam soja parastaa.

need galju cileveeki daudzu apsveerumu deelj.

piemeeram veseliibas - cilveeka organisms nav galjeedaajiem raxturiigs - cilveeks peec uzbuuves ir vairaak taakaa augljeedaajs ar nosliecem uz viseedaaju. diezvai kaads no jums vareetu nokjert stirnu skrienot pakalj un tad plikaam rokaam kaajaam un zobiem vinju nogalinaat un apeest. nu vot kaameer nevarat tikmeer seezhat domaajat kursh te ir tizls!

piemeeram izraadot attiexmi pret pateereetaaj sabiedriibas neesosho kultuuras liimeni un cilveeka pashieveeleeto dabas iipashnieka lomu.

pa lielam saprotot ka visa naave ir vienliidz naave un nekaada labaa energjeetika shajaa procesaa neizdalaas un netiek arii uznjemta. ja var iztikt bez taas nezheeliibas tad kaapeec to nedariit.

lielais vairums dazhaadu gariigo prakshu praktizeetaaji vienmeer attureejushies no galjas lietoshanas jo mirushas miesas uznjemshana organismaa shajos procesos absoluuti neasistee tb blokjee pieeju kaukaadiem liimenjiem.

un par to malkas skaldiishanu vareetu pastriideeties. cik esmu noveerojis tad lieli un buudiigi galjeedaaji nogurst 3reiz aatraak no taada pasha fizisku aktivitaashu daudzuma kaa izkaameejushie vegaani.

+2
es principaa atbalstu 5taas pakaapes vegaanismu - neeest neko, kas met eenu.
turklaat vegitaarieshi sapinaas savaa ideologijaaL

ja eed daarzenjus vai augljus - taa arii ir slepkaviiba. Vieniigi, ka tomaatu un zirnju kliedzinus neviens nedzird. bet vai vinji ir sliktaaki par vistaam?

cilveeks IR galjeedaajs - vieniigi,nahuj skriet pakalj antilopeem? par laimi cilveeki ir paaraak slinki un izdomaajushi jau pirms 124145125125 gadiem dahaadus ierochus - akmenjus, skeepus,harpuunas ar ko tos dziivniekus nosist un apriit.

vegitarisms ir izlepushu, garlaiciibas maaktu pilseetnieku filozofija (vismaz muusu platuma graados, nerunaaju par krisnaiitiem un citiem tipiem kas vegetee +30 graados alaa)

+1
Ir viens iemesls būt pret veģetārismu - METĀLS!!! Jebšu mikroelements dzelzs, kas ir ļoti, ļoti vajadzīgs organismam. Ja izdodas sev nodrošināt dzelzs pietiekošu daudzumu, nekādu problēmu nav - veģetārietis ir tikpat stiprs kā gaļēdājs.

Par tiem smadzeņu drāzējiem - neatkarīgi no visa ikkatrā sabiedrības grupā ir stulbi moralizētāji, kas uzspiež savu viedokli. Es savā veģetārisma posmā nekad nevienu nekaunināju par viņa ēšanas paradumiem, ja kāds idiņš to dara, atvainojos viņa vārdā.

Ja par zivīm - ja vadās pēc idejas neēst to, kas domājis, jāatzīst, ka tās taču domājušas mazāk kā suņuks vai tā pati atraktīvā un kustīgā gotiņa. Loģika ir.
+4
GAAAAAĻAAAAAAAAAAAAAAAA!!...
+1
kaapeec cilveeks ir galjeedaajs? cilveeks tachu peec idejas attiistiijies no primaatiem kas ir augljeedaaji un apluukojot anatomiski arii nekas neliecina par to ka vareetu buut galjeedaajs po naznachenjiju :/ saprotams ka tad kad viss peekshnji sasalst un huju kauko atradiisi tad naakaas to mamutu nolaist no kaatiem - bet tas arii ir ok jo shaadaa procesaa cilveeks arii pats sevi ieliek tajaa bariibas kjeedee turklaat ar lielu potenciaalu paarsvaru taa mamuta pusee.
nu nez par patiesiibu jau sheit neiet runa bet par to kursh kaapeec un ko izveelaas un ko no taa guust un zaudee. manliekas tieshi galjeedaaji ir tie kas uzspiezh savu nekrofaagiju citiem un juutaas paaraaki jo vinjiem tachu taada aizmugure un gadsimtu kultuuras mantojums kaa atbalsts.

GAUMES JAUTAAJUMS NAH!
0
kaapeec cilveeks ir galjeedaajs? cilveeks tachu peec idejas attiistiijies no primaatiem kas ir augljeedaaji un apluukojot anatomiski arii nekas neliecina par to ka vareetu buut galjeedaajs po naznachenjiju :/ saprotams ka tad kad viss peekshnji sasalst un huju kauko atradiisi tad naakaas to mamutu nolaist no kaatiem - bet tas arii ir ok jo shaadaa procesaa cilveeks arii pats sevi ieliek tajaa bariibas kjeedee turklaat ar lielu potenciaalu paarsvaru taa mamuta pusee.
nu nez par patiesiibu jau sheit neiet runa bet par to kursh kaapeec un ko izveelaas un ko no taa guust un zaudee. manliekas tieshi galjeedaaji ir tie kas uzspiezh savu nekrofaagiju citiem un juutaas paaraaki jo vinjiem tachu taada aizmugure un gadsimtu kultuuras mantojums kaa atbalsts.

GAUMES JAUTAAJUMS NAH!
+2
cilveekiem zarnas par garu :D
0
Īsti gaļēdājs cilvēks nav, taču arī augļēdājs arī vairs ne (par zālēdaju nemaz nerunājot). Visēdājs laikam būtu vispareizākais variants. Starp citu, arī daži labi lielie primāti, piemēram šimpanzes, ēd gaļu - reti, bet ēd, jo organisms prasa.
+1
mazie primati eed banānus :D
+2
taa galjas eeshana jau ir taakaa dabiiga un saprotama bariibas kjeedes ietvaros BET konsuumer cilveeka gadiijumaa taa ir vienk totaala bezkauniiga bezcienjas nekro izvirtiiba un par to jau taa runa - kultiveet modificeet un mociit un nogalinaat veselas sugas. dabas iipashnieka attiexme. nez man nepatiik un es pozeeju ka es taads neesmu un miers ar jums
+7
ASV primāti taisa hiphopu...
0
Un Valdis sakumā tikai prasīja kur to drazu var dabūt,a re kāc offtopiks...
+2
Valdis ir rūdīts matainais lops un diezvai cerēja uz vegānu pritonu adrešu birumu no trūmetālistu puses.

maukasrokas precīzi pateica par to temp. - ja eskimosi neštopētu roņu taukus, ta apsprāgtu kā mušas. Ja ārā ir auksts, tad vairāk barībasvielu jāuzņem, turklāt mūsu platuma grādos banāni cauru gadu kokos nekarājas, tā ka ziemā/pavasarī galvenā barība ir sālīts gurķis un cūkas kāja.

Ja šimpanze vai gorila noķer kādu kustoni (cieņā ir citi mazi mērkaķi, arī kāds līķits noder) tad iet vaļā kārtīgs mahačs par to kurš vairāk nokamps.
0
Offtopiks ir truemetal.lv raksturotājs nr 1.
+4
esmu vegāns jau trīs ar pus gadus, un neesmu ne vārgāks, ne slimāks, kā tad, kad ēdu gaļu. un ar dzelzi man ar viss kārtībā, pat neskatoties uz to, ka regulāri ziedoju asinis.
un visa muldēšana par eskimosiem un gorillām ir offtopic.
+4
Metālisti ir vienkārši aizspriedumaini, stereotipu pārbāzti un neintelektuāli dzērāji.
0
PS. stokmanā ir nopērkams vegānisks jogurts "yosa", tur var arī tofu nopirkt. sojas gaļas un burgerus lv neesmu redzējis, bet gogoļa ielā pretī zinātņu akademijai ir sojas produkcijas veikals, tur ir sojas cīsiņi, un vispār praktiski visi sojas izstrādājumi, kas latvijā ir nopērkami.
+1
Tāda ir lielākā daļa cilvēku, liec metaļugām mieru.
0
Es ir lasījis, ka soja izraisa vēzi...
-3
Soja ir tik slikta, ka metālistiem pieklātos ēst tikai soju.
+3
Tad pis dirst no metālistu foruma, ja tev nepatīk metālisti.

Vot, toč tas sojas brīnumu veicis bij Gogolenē aiz mentenes. Sen senos laikos man mēģināja sojas ''gaļu'' iebarot. Fū. Reāli uz korķi no viņas vilka. Vēl lielāks suds par ķirbju mannāputru (vēl vien bērnības trauma ;)
0
Kā tev neveicas!
0
Man vēl joprojām rauj uz augšu no sojas "gaļas" smakas.
+2
Nafiga taisīt balagānu ar burkānu kotletēm, sojas gaļu un zirnīšu gulašu? Tak tāpat skaidrs, ka no gaļas tur nava itnekā.
+1
:D reaali visi takaa uzbudinaatas vecenes autobusa pieturaa pie tirgus "visi vinji kretiini es zinu - jaa mani arii toreiz appisa - a man vispaar vinji tik ljoti besii ka uz korkji rauj - jaa es zin lasiiju ka vinji visi veezi dabuus". nu skaidrs ka taam veceniiteem ir sakraajies uz sirds kaukas sakaams un juutaas vienotas savaa nepatikaa bet no malas peec vecaam iignaam duraam izskataas taa vai taa. beigsim dirst draugi un padomaasim ar galvu
0
Dārgais draugs, tāpēc jau tā ir diskusija, lai katrs varētu izteikt savu viedokli.
nav jau šis arī harija potera forums, kur visi saka tikai labas lietiņas par pūkainiem kaķīšiem. Kam patīk, kam nepatīk - visi saka to, kas uz sirds.
+8
Es mīlu dzīvniekus, jo tie ir garšīgi:)
+5
Veģetārieši nemīl dzīvniekus,viņi aprij nabaga lopiņiem domāto barību...
Mēs mīlam dzivniekus?Mīlam,bet ceptus,lai glabtu dzīvniekus-ēdīsim veģetāriešus!!!
0
Nez, kas gan kanibālam labāk ietu kuņģī - veģetārietis vai gaļas cienītājs?
0
gaļinieks tak,kas tam veģītim būs,vieni vienīgi kauli un āda..
-1
diez vista ari skaitas vegitarietis, vai tarpi un vabolites ir ari gala?
0
Par kotletēm nezinu, bet burkānu pankūkas ir garšīgas (uz Pērnes / Čaka stūra ir bļinnaja, kur tos štancē). Arī citas (ķirbju laikam) bij OK.
+5
Kāpēc ļautiņi, kas ēd to soju, neaizdomājas, ka tā visa ir ģenētiski modificēta? Es nezinu, vai tur ir liela atšķirība no ar kaut kādu draņķību piepumpētu gaļu. Es gaļu neēdu, bet nu, man liekas, ka ar sojvegānismu tiešām var ātri iedzīvoties veselības problēmās.
+1
Kādas pproblēmas. Visu laiku topa gavēņa ēdiens ir bebrs (jo ūdru grūtāk noķert). Ņammīga zive.
-2
jus jau tikai sevi apdalat vegitariesi, paldies ,ka atstajat vairak mums karnivoriem galinas.

+1
Valdim:

Katru otrdienu un trešdienu no 17 - 20, ģimnastikas ielā 43 produktus var iegādāties. Gandrīz visas no jūsu vēlmēm ir piepildāmas. ;)
Tikai vēl rīt varēs iegādāties un tad 2 nedēļas brīvas. Un tikai nākošajā gadā. Ar pirmo janvāra otrdienu, trešdienu.
Pagaidām gan krava iet uz beigām, bet margarīni, vegānās desas, sojas deserts, Tempeh (sojas pupuiņu izstrādājums (cepts un žāvēts)). Tofu siers ir noteikti.
+3
Paldies, vegani jūs neaizmirsīs! :)
+1
Ārprāc, šitāds pritons manā rajonā :(
+2
BladeOfDarkness, es tavā vietā tā to vis neatstātu!
0
Tīri aiz intereses - kādas ir cenas tiem sojas sieriem, pieniem u.c.?
-1
To veikalu vajag apstrādāt ar betona blokiem... :D
+4
Šitā visa huiņa laikam maksā dārgāk nekā vien cūciņ uzšmorēt

HC, straight edge, atturība, soja... njā, pilnīgs Soycore
-1
Varētu būt līdzīgi kā ar diabētiķu produktiem - tie arī ir salīdzinoši dārgi. Vien atšķirība tāda, ka tam diabētiķim IR jāpatērā alternatīvie produkti, jo viņš nevar ēst parastos (veģetārietis var, kamēr grib).

+2
Večiem liela skāde no sievietēm veģetārietēm - liegti orālie prieki.
0
:D :D LOL! Desu un olu balle nesanāks...
0
Kāpēc, lash ? Ķipa, zvērējušas gaļu mutē neņemt ???
0
Nu bet tā sanāk. Gaļa ir un paliek gaļa.
0
Bet beigās spīd dabūt diētisko jogurtu...
0
Tas diētiskais jogurts nācis no dzīvas būtnes, tātad - nav soja. NEDER!
+2
un pilns ar maziem dzīvnieciņiem
+2
dzīvais jogurts tak!
+1
A nez, sperma veģetārietēm arī skaitas pie gaļveidīgajām substancēm?
+2
... un kā ierasts Trūmetālā, nevainīga tēma pamazām pārtop par šo: /forum/51605/ :D :D :D
+1
Trūmetāla klasika :D
0
Lai cik dīvaini arī nebūtu, bobijs šeit savu ķepu nava klāt licis.
0
Tad viņš laikam bija vēl pavisam mazs un spermu neražoja ...
-12
Draugi, palasot šeit rakstīto tiešām gribas paprasīt, cik jums te ir gadiņi?

Nu, piemēram, šis citāts "Veģetārieši nemīl dzīvniekus,viņi aprij nabaga lopiņiem domāto barību...
Mēs mīlam dzivniekus?Mīlam,bet ceptus,lai glabtu dzīvniekus-ēdīsim veģetāriešus!!!", tev ar galvu viss ir kārtībā?
Esmu gandrīz pārliecināta, ka reti kuram no jums te vispār kādreiz kāds veģetārietis no sirds un sparīgi ir kaut ko borējis smadzenēs. Gluži pretēji, es savas dzīves laikā pazīstot ļoti daudz veģetāriešus neesmu atradusi nevienu cilvēku, kas teiksim teiktu, ka gaļas veikaliem vajag betonu pielikt priekšā, ka tie, kas neatsakas no gaļas ir dauņi.

Jums te visiem(ar pāris izņēmumiem) ir tik draņķīga dzīve, ka jāizgāž sava žults + visticamāk galīgi nepamatoti?

P.S. Es neesmu veģetārietis.
+1
anu, savukart tu vienkarsi nesaproti veseligu humoru.
0
Nē, Anu vienkārši nesaprot, kur raksta.

Bet principā uz to manu jautājumu kāda veģetārisma (s)eksperte tomēr varētu atbildēt. ;)
0
Anu, mums gan jau ir vairāk gadiņu kā tev. Par zināmu gadu skaitu liecina spēja neizprast visu burtiski.
+1
Neonz, "desertā" ir proteīns, bet proteīnu iegūst no dzīvām būtnēm. ^_^
+6
Anu - ta bļin kāda žults? Vienas tēmas ietvaros parejamies un pēcāk atkal citā omulīgi dūdojam. Trūmetālu galvenokārt veido vīriešu dzimuma auditorija, kas vecāka par 20 gadiem - nav te gandrīz nevienam kompleksu kaut ko kašķēties bez iemesla.

Ja kas: www.youtube.com/watch?v=L7t1DKO5MLA...
+2
A ko jūs Anu piesienaties - cilvēks zīž veģetātriešiem vai ta var zemāk krist ...
0
Bļāviens, heresy, tas video ir viens no rēcīgākajiem, ko pēdājā laikā esmu redzējis m/
0
Anu, vakar, plkst. 18:25

"Nu, piemēram, šis citāts "Veģetārieši nemīl dzīvniekus,viņi aprij nabaga lopiņiem domāto barību...
Mēs mīlam dzivniekus?Mīlam,bet ceptus,lai glabtu dzīvniekus-ēdīsim veģetāriešus!!!", tev ar galvu viss ir kārtībā?"

Man skudras teica ka es neesot normāls.
Muaaaahahahahaaaaahahahaha... (*velnišķīgi smiekli)

Bet vispār ir...
+1
3 krusti rakstīja, ka cilvēki ir augēdāji. Muļķības.
Cilvēks ir plēsējs, mednieks. Par to ļoti labi liecina tas, ka acis ir vērstas uz priekšu (jeb kā to lai precīzāk nosauc). Un ne jau tapēc, lai medītu zaļumus.
Augēdājiem acis parasti ir uz sāniem.
Tad vēl tie paši ilkņu zobi. Kam ta šamie domāti? Lai augu stiebrus labak sakostu? Nē, takš. Lai GAĻU ēstu!!
+1
Acis uz priekšu tāpēc, lai kokos/stabos neskrietu....
bet šķiet, Tu neesi anatomiju centīgi mācījusies. Cilvēka priekšzobi ir barības nokošanai/ noplēšanai, bet sānu dzerokļi cietākas barības košļāšanai.
0
Un starp priekšzobiem un dzerokļiem ir ilkņi. Ok, bikiņ atrofēti, bet ir...
0
Es tik par ilkņiem runāju! :P
+2
nu ja, baltajai rasei ir izteikta ilkņu līnija, lai var grauzt kokus un būvēt sambjus.. >:)
0
Kā vēsta bioloģijas mācību grāmatas, tikko okāpjot no kokiem, cilvēki bijuši augēdāji. Vēlāk, klimatisko katastrofu utt. rezultātā, šiem attīstījusies paraža ēst maitu, bet pēcāk - arī medījumu. Un nu oficiāli esam visēdāji, jā.
Bet vispār, pēc pers. pieredzes, veģetārismu neieteiktu piekopt - pats 4 gadus tāds sabiju; jaunības maksimālisms, Napalm Death, Carcass tur, utt. Ja ir iedzimta nosliece uz problēmām ar matiem, ādu, vai tur kādām locītavām - veģetārisms to visu padarīs vēl trauslāku.
Jebkurš dakters pateiks, ka nepieciešamās aminoskābes, taukskābes, minerālus var uzņemt arī bez gaļas lietošanas uzturā - un ka ar gaļu to izdarīt tomēr esot nesalīdzināmi vienkāršāk.
Ir taču vieglāk ir 2-3x nedēļā ieēst pārsimt gramus gaļas, nekā stundām iespringt pie zinātnisku rakstu lasīšanas, lai apgādātu savu organismu ar nepieciešamo; vai ne?
0
cilvēks pats izvēlas kas viņš būs - plēsējs vai augēdājs. un pēctam dirš pretējai frontei.
+2
jo dzīvot var gan tā, gan tā, vienīgi veģetāriešiem tas ir izdevīgāk - lētāk un nav jāpiesārņo savs organisms ar liekām un nevajadzīgām vielām, jūs te runājāt par eskimosiem, haha u jaa viņiem tas ir nepieciešams izdzīvošanai, vienkārši mums ir takā bišķiņ vairāk iespējas izvēlēties sev atbilstošu pārtiku nekā eskimosiem.
garšo - ēd, man tač piedrāzt

:):):):):)
-1
visas liekās un nevajadzīgās lietas tāpat izdirš ārā :P
+1
Pat Bobiju ???
+5
Bobijs ir aizcietējums
+1
Jātaisa klizma
+4
Paklau, katrs jau gremo to, kas pasham piemeerots...Lielaakoties bez vajadziibas neafisheeju savu eedienkarti, bet reaali nelietoju neko, kas reiz ir kusteejies, kaadus n-padsmit gadus:)) Un malku laukos skaldu, ka nemetas;) Bet maaksliga galja gan ir liekuliiba, un visas tas sinteetisko proteiinu reekinaasanas...
Ar matiem probleemas arii nav radushaas
Reaali nav gudri rieties, jo katra organisma prasiibas ir individuaalas.
Vegetaarisma pamataa ir nenogalinaat sev liidziigo, to, kam saap TAAPAT kaa man...neviens necer, ka spees nenogalinaat nevienu:))
Galu galaa, katrs dara, kaa vinjam ir pienemamaak. Un rej uz to, kas dara citaadi. Tas tak dabiski:))
+1
Vau, vau !
+7
0
veģetārieši neēd zāli :D
+2
toties pīpē lielā vairumā :P :D
+2
nez, kur tāda pārliecība tiem veģetāriešiem & Co var būt, ka produkti, kas nāk no dzīvnieku valsts - ir slikti, ja pat ārsti to neuzskata par īpaši veselīgu dzīvesveidu. Un pamēģiniet lielu, spēcīgu tēviņu, kas strādā fizisku darbu, iebarot tikai ar augu valsts izcelsmes produktiem.... Es ar kādus 2 mēnešus pamēģināju neēst gaļu - nu i nafig - pēc pirmā mēneša - pamatīgs spēku izsīkums.... Vārdu sakot - kas gan var būt labāks par asiņainu steiku!
0
Asiņainu steiku neesmu mēģinājis un neesmu pārliecināts, vai man garšos, bet to es droši varu apgalvot - es bez gaļas normāli dzīvot nevaru. Vajag.

"nez, kur tāda pārliecība tiem veģetāriešiem & Co var būt, ka produkti, kas nāk no dzīvnieku valsts - ir slikti" - ja problēmu nav, tās vajag izdomāt.
0
he, ironiski, bet ārsti veģetāriešiem iesaka, ka visefektīvākais veids, kā uzņemt organismā dzelzi, ir aisņains steiks un apelsīnu sula. Par šito vienā veselības žurnālā lasīju...
0
hehe, bez asinīm arī var iztikt. Griķi ir labs dzelzs avots. Tikai pārēsties gan nevajag.
Pašlaik man topā ir mellenes. Ņam ņam.
0
un asinsdesa ar brūkleņu zapti arī ir ņammma...
+1
Nu paga , nepārspīlē jau arī. Arī bez gaļas tu vari būt gana spēcīgs, ja zivis ir izņēmums. Asiņaino es diez vai gribu pat mēģināt , bet vienkārši apceptu labprāt.
0
^ ne vienmēr, bet citreiz vnk prasās kaut kas asiņains:)
+3
tu nav drusku iesprindzis ar tām asinīm? :)
+2
nopērc aptiekā hematōgen tāfelīti!
+2
Nez, gaļu es neēdu kopš kaut kāda 2004.gada, visu laiku aktīvi nodarbojos ar sportu - ne enerģijas trūkuma, ne veselības problēmu. Zivi gan pa retam ieēdu.
+4
cilveks jau pierod pie visa, var jau sevi pieradināt arī neēst un aizvietot gaļu ar kko citu. bet tā kā /skatīt citu tēmu/ drīz tapat būs pasaules gals, tad katram sevi mīlošam cilvekam ir jāēd gaļa, jāstaigā ādas apģērbā un jābrauc ar jaudīgiem transporta līdzekļiem :D
0
concentrate for better days, for faster cars and cheaper beer! :))
+3
Veģetārie pirdieni baisi smird.
+3
pēc pieredzes varu teikt, ka gaļēšanas pirdieni ir smirdīgāki, vismaz maz :D metiet krustus, neesmu vairs veģetāriete
0
^^^^^ Interesanti gan , kas tad tas par sportu. Skriešana ?! Ja tev jāceļ kaut kādas 1-2kg hantelītes tad vari dzīvot uz salātlapām. Gaļu reāli var aizvietot ar zivīm, bet nu neēdot arī tās.... Manā skatījumā skuķis varētu neaizrauties ar gaļu , jo lieks spēks viņām nu ne vienmēr ir vajadzīgs , bet , ja tu esi vecis un pie tam sportists , bet neēd gaļu - daiļslidošana vai skriešana.
0
kautkur lasiiju,1/2 kilograma liellopa liesas galjas analogs salatlapaas (peec visam mineral/vitamin u.t.t) ir aptuveni 10 .kg
+2
Negribās ticēt, ka tas ir analogs. Kaut arī pēc ķīmiskā sastāva varētu būt tas pats, tas tomēr nav gluži reāli tas pats. Dzīvais piemērs ir šņabis. Trīs graudu laikam reti kurš sevi cienījošs cilvēks pirks , bet nu kaut vai Finlandia , Ruskij Standart, Nemiroff u.c. (nezinu, kas ir topā) , gan nopirks , bet nu spirta formula jau visiem identiska. :)
+1
reizem gan rodas šaubas par 3 graudu spirta formulas identiskumu :D
p.s. un skuķus neapbižo, kāpēc gan lai mēs no gaļas atteiktos? viņa taču ir garšīga un veselīga, nu un ka mums dien dienā nav malka jāskalda.
0
0
^^ u , sorry , ja tā. Apbižots es negribēju. Vispār es esmu par gaļu.

Hmm bodībildings. Nezinu un pat īsti neinteresē kāds tad ir menu šāda tipa bodībilderam-veģetāriet... , bet vai tad tas pulveris, uztura bagātinātājs u.c. verķi (par dopingu un tā veidiem neko nezinu) , nevarētu lietot veģetārietis un būt šitāds kačoks ? :D
+1
mSPW, nodarbojos ar Taekwon-do, nevis daiļslidošanu. :)
+2
Tas, kurš Tevi īsti neinteresē, ir viens no slavenākajiem cilvēkiem spēka sportā - Bill Pearl. 50-tajos gados, kad sākās viņa karjera, uztura bagātinātāji vēl nebij izdomāti, dopinga preparāti - arī ne.
Tāpat veģetāra uztura priekšrocības ir atzīmējis arī "krievu lauva" Georgs Gakenšmits un daudzi citi pirms-steroīdu ēras giganti.
Ēst gaļu vai nē, tā ir katra personiska izvēle, bet nevajag apgalvot, ka veģetāriešiem atliek tikai balets.
0
Nu tas jau vairāk kā joks bija domāts. Var jau arī šādi , bet nu man šķiet ,ka tas prasītu krietni vairāk piepūles to visu gatavot un par izmaksām arī, a tā paņem normālu liellopa gabalu , uzcep un baudi.

Es nepārzinu tos visus super slavenos čaļus, bet tik pat labi varbūt sāksim skaitīt cik tad daudz slavenību ēd gaļu ? :D
Un man nekad bodībildings nešķita tas tas tas. Powerliftings un visa tā spēkavīru padarīšana jau šķiet , kas patiešām nopietns. Ja Bergmanis vēl startētu spēkavīros , būtu smieklīgi redzēt nevis ierasto šķīvi ar normālu gaļas gabalu , bet tikai ar dārzenīšiem.
0
Lai iegūtu pamatīgu muskuļu apjomu bez steroīdu palīdzības, ir tikai viens ceļš - celt pēc iespējas lielākus svarus. Bill Pearl gadījumā tie būs 225 kg spiešanā guļus. Vai Tu pazīsti daudz tādu, kuri to spēj (bez farmakoloģijas palīdzības)?

Jāpiezīmē gan, ka visi minētie monstri bijuši laktoovoveģetārieši. Lai uzņemtu nepieciešamo olbaltumvielu daudzumu no dārzenīšiem, Bergmanim tiešām vajadzētu pārstādīt govs kuņģi.
0
es jau neapvainojos:) vnk uzskatu, ka dzīve mums ir viena un tajā nevajag sev aizliegt lietas, kas sagāda baudu. katrs ēd to, kas viņam garšo.
0
Redzi, kas man nepatīk, ir tieši tas pieņēmums, ka tad jau dzīve VISIEM ir viena, attiecīgi man toč nepatīk to kādam atņemt, lai pieliktu kuņģi...
Vegāni, savukārt, manuprāt, vairāk nekā pārspīlē, tāpēc man nepatīk, ka tos jauc ar veģetāriešiem.
0
Blasfēmij:
- "Lai iegūtu pamatīgu muskuļu apjomu bez steroīdu palīdzības, ir tikai viens ceļš - celt pēc iespējas lielākus svarus."
^ muahahahaha. uzmini nu ko steroīdisti dara ?! :D Pēdējo reizi, kad pētīju, tad arī steroīdisti treniņā ceļ pēc iespējas lielākus svarus :D Bet, protams, viss atkarīgs no tā vai bodybuilder's vai powerlifters. :)

- "Tas, kurš Tevi īsti neinteresē, ir viens no slavenākajiem cilvēkiem spēka sportā - Bill Pearl. 50-tajos gados, kad sākās viņa karjera, uztura bagātinātāji vēl nebij izdomāti, dopinga preparāti - arī ne."
^ Atkal nedaudz neprecīzi - pirmie anabōliskie jau 30ajos gados tik izdomāti. Sportā gan steroīdu zelta gājiens sākās ap 60o beigām/70o gadu sākumu.

Tā kautkā īsumā. :)
+2
"Lai iegūtu pamatīgu muskuļu apjomu bez steroīdu palīdzības, ir tikai viens ceļš - celt pēc iespējas lielākus svarus."
kārtējais stereotips... tā jau drīzāk var muskuļus sačakarēt...ne jau iekš tā svaru lieluma slēpjas tas joks, bet iekš intensīva trenniņa - cilājot nevis "lielākus", bet atbilstoši savai ķermeņa masai atbilstošus svarus...Pajautā jebkuram fitnesa trennerim...
0
ShIzzz,
uzmini, ko vairums steroīdistu dara manā zēlē (un, esmu pārliecināts, arī 99% citu)? Redzot kādu veicot dedlift'us, sēž un dirš: "A es to stulbo vilkmi un pietupienus nekad neesmu taisījis! Domā, no tiem tev kaut kas izaugs? Ne jau no svara muskuļi aug, bet no piepūles. Tak var to aizstāt ar citiem vingrinājumiem, un augt tikpat labi (muguras atliekšanu trenažierī ar 25 kg svaru disku?)."
Vai arī - tie pauerlifteri, kuri jau 4 gadus sēž uz adatas, bet bench press rezultāts ir par nieka 10 kg lielāks par manējo. Vai tiešām ir bijis vērts?
Es te nerunāju par profesionāliem sportistiem, visu cieņu tiem - bet 90% no "ķīmiķiem" amatieriem ir vienkārši par slinku, lai strādātu ar pilnu atdevi, tādēļ paļaujas vienīgi uz farmakoloģiju. Un tas ir skumji.
0
0
Daļēji Tev piekrītu , bet neuzskatu uztura bagātinātājus par baigo ķīmiju. Ja esi powerlifteris tad tev vajag enerģiju,minerālvielas un labi daudz. Pats es nekad neesmu lietojis uztura bagātinātājus, jo bez tiem tīri labi izdzīvoju , bet es arī to darīju prieka pēc un negāju uz visu klapi , lai sasniegtu baigos rekordus, taču labs draugs, kurš ar to nopietni nodarbojās , gan bagātinātājus lika klāt. Lētāk jau it kā sanāk paņemt to bunduli nekā entos kg ar gaļu vai citu bagātīgu vielu avotu.
0
Ja neņem bunduli, bet gribi kādus rezultātus, tad sanāk baigā piša - katru gabalu svērt un analizēt, cik tā un šitā. Ja tu strādā, tad jau grūti ēst pareizi - ja aizej kautkur karbonādi iekapāt, tad tev nav ne jausmas, cik tur kaloriju, olbaltumu u.c. sūdu ...
+1
Uztura bagātinātāji vispār ir tīrāki no ķīmijas, nekā 99% visas citas pārtikas, ko uzņemam, ja vien par "ķīmiju" neuzskatām vitamīnus un minerālvielas, kas tur sabāzti palielinātos daudzumos. Tādēļ ASV sporta uztura bodēs pensionāri ir vieni no pastāvīgākajiem apmeklētājiem.

Bez tam, Eiropā atļauts tirgot tikai tos UB, kuriem tiek veiktas regulāras laboratoriskas analīzes par sastāva abilstību uz iepakojuma rakstītajam. Nav reti gadījumi arī Latvijā, kad tiek izņemti no apgrozības produkti, kuri neatbilst kvalitātes prasībām.

Kas attiecas uz BoD minēto olbaltuma gramu skaitīšanu - nekas sarežģīts tur nav. Ja rēķinām, ka gaļā ir videji 20 g obv uz 100 g produkta, vistu olās - 12, biezpienā - 15, pienā - 2 g uz 100 ml, tad nav nemaz tik sarežģīti galvā sarēķināt, cik un kā dienā jāpatērē, lai iegūtu 2 g obv uz 1 kg ķermeņa svara, kas ir sportā nepieciešamais minimālais daudzums diennaktī:
www.vegetarisms.lv/produktu-salidzinaj...
Jāpiezīmē, ka uzskaitīt olbaltumu augu valsts produktos nav jēgas, jo šīs - nepilnvērtīgās obv - pārstrādājas daudz grūtāk, un, lai to pārstrāde vispār varētu notikt, ir nepieciešama pilnvērtīgo obv klātbūtne. Vienīgais izņēmums - soja, 30 g obv uz 100 g.

Ogļhidrātu un tauku daudzumu es personiski vispār neskaitu. Ja izvairās no eļļā ceptiem kartupeļiem, speķa, desām, baltmaizes, saldumiem u.tml. mazvērtīgiem draņķiem, esot kaut drusku fiziski aktīvam, aptaukoties tikpat kā nav iespējams.

Jā, un bundulis nekad pārtiku neaizstās. Labākais uzturs spēkavīram ir nevis aminoskābes, bet, kā teica vācieši 2. PK laikā - mjaso, jaiki, mļek! :) Bagātinātājus var ir iemaukt uzreiz pēc treniņa, jo uzsūcas ātrāk, un lai vēders nekurkst, kamēr mājā tiek.
+1
Pie nosacījuma, ka tu zini, cik tas sūds sver ....
0
Gaļas gabals papīra kabatlakatiņu iepakojuma izmērā esot = apm. 90 g. Parasti 1 porciju sab. ēdināšanas vietā varētu rēķināt par kādiem 150 g gaļas - tas, protams, neattiecas uz tādām ēdnīcām, kā manā darbavietā, kur ar tām divām kotletēm pigas lielumā ne kaķi nevar pabarot, kur nu vēl cilvēku...
+2
Viss paika tak sastāv no ķīmiskajiem elementiem, arī tā, kurā nav ne grama "ķīmijas" :D
0
^ funerallady, šitos par to dzīvībiņas atņemšanu citiem tikai nevajag. tas, manuprāt, ir tāāāds pozerisms, ka vemt gribās. mēs esam dzīvnieki, visēdāji, tāpat kā citi dzīvnieki. ir tādi, kam daba paredzējusi ēst tikai zālīti, kam bāzt purnu skudru pūznī, kuram ēst maitu paliekas pēc citiem, bet citiem ēst gaļu vai arī visu no iepriekš minētā.
ir gan viena lieta, ka mēs vispār rijam par daudz salīdzinot ar to fizisko slodzi, kas mums ir.
+2
^u, vienlaicīgi mums ir arī rokas, ar kurām cilvēku var nožņaugt un uzvārīt katlā, taču mēs tomēr citus cilvēkus sev apkārt tiecamies neapēst, jo tā izvēlas mūsu "dabas paredzētās" smadzenes. Un, ja kāda smadzenes izdomā, ka labāk citu sugu pārstāvjus arī nenogalināt, tam ir tāds pats argumenta spēks, kā varbūt tavu smadzeņu pārliecībai neēst cilvēkus.

sarkasms -> Tāpēc visi, kas nav cilvēkēdaji, ir "baigie pozeri, ka vemt gribās". Mēs esam dzīvnieki, visēdāji. <- sarkasms.

Es nogalinātu citu dzīvnieku vai atbalstītu to tikai tad, ja no tā būtu atkarīga mana izdzīvošana (vai arī nejauši kāda skudra vai gliemezis saminas). Tā kā nedzīvoju aiz polārā loka, gaļa man nav nepieciešama, jo to mierīgi var aizstāt ar citiem produktiem.
+1
Nu gan aizgāja demagogija. Varbūt vēl sāksim teikt - "a bet dārzeņiem arī sāp". No vienas puses dabā tā jau ir , kad viens radīts priekš otra vēdera, bet ,manuprāt , cilvēks jau nav gluži daba. Drīzāk demi-dabas radījums, kurš dabai tikai postu rada.

Uz sitiena atceros tikai vienus mājlopus-kanibāļus , tās ir cūkas. Noteikti ir vēl kādi , bet daudzi nav kanibāļi , un Tu gribi teikt , ka viņš domā par to vai ēst vai neēst savējo ?!

Varu derēt, ja viena belaša gaļa būtu no cūkas , bet otra no cilvēka gaļas - nepateiksi , ka tā otra ir cilvēka, gan jau piebildīsi "cik garšīgi". :D
+1
Cūka kanibāls? Tas, ka Tev nezinot iebarotu cilvēka gaļu un Tu to slavēdams aprītu, vēl nenozīmē, ka esi kanibāls.
+1
Vistām arī baro vistiņas. Vispār par to un kanibāliem bija viena forša x-failu sērija. :)

Any way, tas ir katra paša darīšana, ko ēst un ko neēst, tas viss ir mūsu galvās. Un apgalvot, ka dārzeņus ēst ir labi, bet dzīvniekus nē, vai arī cūkas var ēst, kaķus, suņus vai cilvēkus ne, ir tikai filosofija un katra indivīda personīgā izvēle.

Manuprāt, bez gaļas mierīgi var izdzīvot, tāpēc citu saprātīgu būtni labāk ir nenogalināt, jo arī tā grib dzīvot, un šāda vēlēšanās, manuprāt, ir respektējama un vienam otru ir jāciena, but that's just me.

Jebkurā gadījumā visi nomirsim, un mūsu ķermeņus arī kāds ēdīs, tā kā viss ir līdzsvarā. Peace 8)
+2
Nu skaidrs, ka kanibāls. Cūka tak citu cūku apēdīs, ja badā būs.
Vispār jau nozīmē gan ! Kanibāls ir tas, kurš ēd sev līdzīgos, un tajā brīdī tu ēdi sev līdzīgā - cilvēka gaļu. Tik pat labi jau tos, kas uzspridzina ēkas - arī nav slepkavas, jo viņi var pateikt - "es nezināju, ka tur ir cilvēki." ! :)
+3
Man mājās ir grāmata "CANNIBALS. Shocking true tales of the last taboo on land and at sea" par daudziem jo daudziem gadījumiem, kad cilvēki aiz bada ir ēduši citus cilvēkus. Robert's Books bija plauktā pie Food & Drinks.
+1
nebrauc auzās ar kanibālismu:D tam ar prātu ir visnotaļ attāls sakars. arī vnk dabā ir iekārtots, ka dažas sugas ir kanibāli, citas nav, citas mazākā mērā- izdzīvošanas nolūkos. domāju, ka cilvēks ir pieskaitāms pie trešās kategorijas... lai cik tas skumji nebūtu /tie ar psihiskām novirzēm neskaitās/
bet par to izvēli jāpiekrīt, arī vilkam ir izvēle neēst zaķīšus (ar varu neviens jau nespiež), bet pāriet uz zālīti, tikai viņam instinkti dominē par smadzeņu skalotāju modes tendencēm :)
p.s. labi, man jau laikam velk uz kašķi, nekā personīga:)
0
:D
0
^^ ir suņi, kuriem patīk grauzt burkānus, šmakstināt mandarīnus un tomātus, vasarās vilki un lapsas mellenes u.c. stafu smeļ iekšā, bet tikai no tā jau neizdzīvos.
0
Ne tikai trešā kategorija. Amazones džungļos, piemēram, ir viena vai vairākas ciltis, kas apēd savus mirušos - bēru rituāla sastāvdaļa. Citās ciltīs apēd karagūstekņus, lai iegūtu viņu spēku.
Cilvēkēdājs vai nē, tāpēc, manuprāt ir arī kultūras sastāvdaļa, kas ir tiešā sakarā ar prātu.
+2
Aj , es tikko apēdu ceptu vistas gabalu un uzdzēru alu, jūtos baigi labi. Ar gaļu līdzīgi kā ar alu. Ja tev tas garšo , kāpēc nedzert un kāpēc domāt par to, kā tai vistai tur dzīvojās/nedzīvojās pirmstam. :D
0
jā, nabadzīte rklukstīte varbūt dzīvē neko skaistu nebija redzējus;(
-7
Es alu nedzeru, jo tas traucē manai paškontrolei, saprātīgai pasaules uztverei un kustību koordinācijai. Bez tam manai meitenei nepatīk iedzēruši cilvēki.
+1
Paraugcilvēks. :D
+4
pasaku varonis?:))
+1
Negais, nevajag jau jaukt kāda alus iedzeršanu ar pielakšanos. Ja tu pa reizei (jo sevišķi karstā laikā) izdzer kādu alu, tad nekāda milzu skāde nebūs. Un no viena alutiņa kustību koordinācija neizčibēs, kā arī pasaules uztvere paliks daudzmaz tāda pati...

"Aj , es tikko apēdu ceptu vistas gabalu un uzdzēru alu, jūtos baigi labi" - o jā!, taču vistas vietā gribētu ielikt kārtīgu cūkas karbonādi...
-1
Karstā laikā labāk dzert karstu zaļo (vai citu) tēju, nopietni.
Tā paaugstina ķermeņa iekšējo temperatūru, to vairāk pielāgojot ārpuses temperatūrai, tādā veidā ļaujot ķermenim labāk piemēroties ārējai temperatūrai, tādā veidā kopumā karstumu ķermenis izjutīs mazāk.
Ar aukstu dzērienu atdzesēts ķermenis pēc tam atkal ātri uzkarst un rezultātā vajadzēs dzert daudz vairāk.

Par daudzumu runājot, man personīgi netīk arī viegls reibums, un man tas nav vajadzīgs. :) Bonus: ietaupās arī nauda, kas citādi aizietu cīgām, alkolam un gaļai. Bet tēju mūsu pašu pļavās un mežos var savākt.

No kas nu kuram patīk tematikas.

+5
Esmu kaudzi naudas ietaupījis uz smēķēšanas rēķina. Tā gan tika nodzerta ...
+1
Tēju var dzert, bet tad svīst iznāk vairāk kā dzerot aukstus dzērienus. Saprotu, ka auksti dzērieni karstā laikā organismam netīk tik daudz kā silti, taču kāds nu prieks trekterēt ko siltu, ja ārā 30 grādi plusos?

+2
- Папа, а кто такие алкоголики ?
- Вон видишь 4 березы. Вот, а алкоголику кажется что их 8. Понял ?
- Понял, папа. Только там 2 березы...
+1
Interesanti, ja mana nostāja. ar kādu dzīvoju pusi mūža nez kāpēc kļūst par pozerismu, jo izskaidroju savu izvēli...vai tāds pat pozerisms nav apgalvošana, ka Tev gan to gaļu gribas un nevari iztikt?;)
0
nekad neesmu noliegusi to, ka es esmu pozere :D un?
p.s. par karstu tēju gan ir 100% taisnība. bet vakarā kad paliek vēsāks.. iziet uz ārā, uzpīpēt, iedzert aliņu.... ahhh es tūlīt beigšu :D
0
lash, kad te bi 40 grādi, trekterēju mello tēju. Nekāda vaina :D
0
Es arī to darīju, vien darbā, kur ir kondicionieris...

Dzīvokli, kur ir karsti kā pirtī, nudien nav vēlmes vēl dzert ko siltu. Bet gaļu gan gribas.
+4
Karsta tēja tiek regulāri dzerta, bet tas nemazina kāri uz aukstu aliņu
0
Tas gan :)~
+4
Kāri uz aukstu aliņu var remdēt tikai auksts aliņš.
Un arī tad tikai uz brīdi.
-1
"Manuprāt, bez gaļas mierīgi var izdzīvot, tāpēc citu saprātīgu būtni labāk ir nenogalināt, jo arī tā grib dzīvot, un šāda vēlēšanās, manuprāt, ir respektējama un vienam otru ir jāciena"

Hmmm, par šo es ga nebūtu tik pārliecināts. Var, protams, būt, ka kļūdos, bet es tomēr diezgan šaubos, ka tie dzīvnieki, kurus mēs ēdam *grib* dzīvot. Nedomāju, ka viņi apzinās starpību starp dzīvošanu un nedzīvošanu, un tā "vēlēšanās" dzīvot nav nekas vairāk par pašsaglabāšanās instinktu. Tas, protams, automātiski gan nenozīmē, ka tādēl viņus pohujā slaktēt ir labāk vai sliktāk.
+1
Carnivore. I'm a meat eataaaahhhhhh.
+4
Manuprāt arī cilvēka griba dzīvot nav nekas vairāk kā instinkts, kuru gan mēs savukārt mēdzam apdzejot.
+1
Nez es iedzeru labāk karstā laikā AUKSTU aliņu nekā SILTU tējiņu:D
0
Intar, esi kādreiz biju pie cūkas kaušanas?
0
"Intar, esi kādreiz biju pie cūkas kaušanas? " - es esmu bijis un gana daudz reižu. Un kas par to?
0
Tā kā bioloģiju es ciest nevarēju un vēl aizvien besī , tad es nespēšu oponēt par augstāk minēto komentāru par cilvēka instinktu dzīvot , bet nu man vienmēr šķitis , ka instinkts tas ir tas pats, kas - kad čalim saceļās ieraugot sev priekšā kailu seksīgu meiču , bet tā vēlme dzīvot nav gluži tik dziļa un nekontrolējama.
0
Nu, dažs kolēģis un autoritāte savā lauciņā kā reiz apgalvo, ka tas būtībā ir viens un tas pats:)
0
Sacelšanās arī nav nemaz tik nekontrolējama. Ar to mēs mazliet atšķiramies, ka mums ir potenciāls kontrolēt savus instinktus.
Tas ir saistīts ar to, ka cilvēks, salīdzinot ar citiem zīdītājiem, piedzimst ļoti negatavs un praktiski atrodas vēl dzemdē kaut kādus n pirmos dzīvības mēnešus pēc piedzimšanas, tāpēc šajā laikā apkārtējā vide ļoti iespaido jaundzimušo.
Jo vairāk sevi attīsta, trenē, jo vairāk instinktus var kontrolēt, un ne tikai - arī asinsriti, sirdsdarbību, iekšējo temperatūŗu, u.c. ķermeņa bioloģiskās funkcijas/izpausmes.
0
Tas jau bija vairāk kā joks. :D

Kontrolēt sirdsdarbību ?! mkey.

Da labi , es arī varu copy/paste no wikijas visādas gudrības. Nu ne tikai cilvēks piedzimst kā "negatavs". Animal planet daudz ko var redzēt btw!
0
Ķengurēns ir vēl negatavāks ...
+2
Kāda velna pēc nez man būtu jāvar kontrolēt sava sirdsdarbība vai zarnu trakta konvulsijas, kas sagremoto barību un ne-gaisu stumj atpakaļ saulītē? To visu organisms dara automātiski, tāpēc, ka nav vajadzības pie tā piedomāt. Okej, vienā gadījumā no 100 millioniem man tas var noderēt. Piemēram, ja esmu kumēdiņu meistars - iluzionists, vai Pelnrušķīte stikla zārkā. Visos pārējos gadījumos esmu apmierināts ar to, ka man nav jālauza galva par lietām, kas gana kvalitatīvi notiek pašas no sevis.

Vēl šādas h-ņas mani varētu interesēt, lai pēc to pieminēšanas forumā, es varētu labtīksmināties par savu iedomāto viedumu un apgarotību.

+1
Un vispār esmu izsalcis un dusmīgs :)
+2
Ja esi bojevika varonis un vēlies simulēt savu nāvu, tad tāds skils ir parocīgs ...
-1
+9
Krievi labi ierēc par vegāniem. Bet katrā jokā daļa taisnības - iespējams, dažā labā truu vegānu ģimenē šitā ir ikdiena :D

www.youtube.com/watch?v=qW4oo7zDnT4...
0
perfekti :D
+5
Neredzēju, vai likts jau vai nē, bet arī Maddox'am ir viedoklis par šo tēmu: www.youtube.com/watch?v=V4jZ_BV4MQ4...
+2
Tīri labi iederās šis demotivators :D

ru.fishki.net/picsw/082011/26/pos...
+7
SF Pēteris neēd sīpolus. Man kopš bērnības riebjas mellenes.

Nesaprotu ne "karojošos" veģetāriešus, ne pozeriskos karnivorus, kuri pie katras izdevības svēti sašūt par cita cilvēka provianta izvēli. Tak priecājieties, ka kāds to gaļu neēd. Ja ēstu visi, tad tā noteikti maksātu dārgāk :)
-2
+1
Varbū kāds vegans pārdomās... ;-)
www.apollo.lv/portal/news/article...
+7
"tēlo" gaļu?
Kādēļ neviens karstgalvains spānis vēl nav sācis "ēst" šo gaļu? No aizmugures?
+2
+1
Vegāni masveidā cenšas pāriet tikai uz fotosintēzi, kas protams neizdodas, kā rezultātā pasaule top brīva no vegāniem. Visēdāji ueber alles!
0
BĻĀVIENS!!!! TAS IT MANS KOMENTĀRS!!!!!
+1
Ja arī augus vairs nevarēs ēst, tad nu atliks pārtikt vienīgi no sēnēm. Raugs lai saturas, kā vienmēr!
+1
Skaidrs, kuri būs pirmie, kam augi atriebsies :)
0
Cik man zināms, tad nezāles augs vienmēr (un jebkuros apstākļos, bet tas ir strīdīgi, jo nuclear winter gadījumā, iespējams, nekas neaugs). Bon apetit visiem, kas ēdīs konservus un dos priekšroku gaļai :-)

0
Kādu laiku neaugs, pēcāk augs grrrrriezdamies.
+1
ha, atklāja ameriku ... mana mamma savlaik vienai istabspuķei pateica: ''Ja tu, maita, normāli neziedēsi un turpināsi nīkuļot, tad izlidosi miskastē!". Sāka augt griezdamies
0
Mums līdzīgi bija ar ābeli - ar tāds nīkulis bija, neviena augļa, bet kad prātojām, ka jāzāģē nost, tad uzreiz āboli uzrādās.
0
^ Manai ķoščai identisks gadījums ar bumbieri.
+8
Ha, tad jau būs pavasarī jāpastaigā pa dārzu ar tekstu: «Nu ko šogad dosim — ābolus vai malku?»
+2
Man kā reiz visas ābeles dārzā palaidušās slinkumā.
Būs pavasarī jānokaļķo un jāiebiedē.
0
Baisi mīzelīgie tie augļkociņi...
0
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
DestructerOfNewb
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas