PL jauna dziesma - As Horizons End
+3
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
Ne pa tēmu, bet paklausies šito, tev vajadzētu patikt:

www.myspace.com/skeletonofgod...
0
"All the chord progressions are supposed to give an ominous sense of dread"

Darbaa kompim nav skanjas, bet maajaas uzreiz noklausiishos. Jaapacenshas tikai sev galvaa neuzbuuveet paaraakie priekshstati par to kaads buus tas "ominous sense of dread", lai nesanaak vilties deelj pilniigi mulkjiigiem iemesliem.
0
vizuālais skeletonam ir sasodīti labs :)
mūzikai arī nav ne vainas
0
"ominous sense of dread" - tas jau ir tīri subjektīvi. Makintošam liekas, ka tas tā ir, citiem tas izklausās pēc sviesta. es gan vairāk sliecos piekrist viņam, tomēr, omnious sense of sorrow būtu labāks traktējums. bet tās vietas, kur Holmss ir atgriezies pie Icon laika vokāla, vnk visu noslauka gar zemi.
0
bet, kopumā, šī dziesma ir vērtējama kā labs doom metal, bez jebkādas gothic piedevas. triviāli, bet back to the roots.
0
ui, tas Fauna muzōnlinks gan baigais trakulis
0
Vai ne? Tikai nevaru nekur'pilnu albi novilkt'. Atradu vienam tik iekš dc iepriekšējo miņuku "Urine Garden". Bet nu jūtās arī, ka tur no sākuma jāuzpīpē būs. Trips garantēts.
+1
Jā , gabals ir labs. Patiesībā ir prieks, ka PL sāk atkal bliezt vecā tipa dūmu... In requiem , manuprāt, jau bija pirmā zīme, ka veči sāk atkal veco maukt , bet nu šis jaunais songs vēl jo vairāk... Tā tik turēt.
0
Šitais konveijers jau varētu reiz tikt apstāties. Nav tur vairs ne dzīslas velkošu rifu, nedz aizgrābjošu piedziedājumu, kā PL vēstures vidusposmā. Palikusi vien tāda vakara dūmaka, kas atgādina par pagājušo karsto dienu.
0
tipiskais oldschool klepus no sērijas "jā, vot kādreiz bija..."
+3
tāpēc, ka kādreiz jau arī bija.
0
a moš bija laiks no tā izaugt?
+1
negribas :D
+2
lab, tas ne gluži uz dūmu. galvenokārt es "oldskūli klepoju" par thrash un death. tas nu tiešām agrāk bija septiņreiz labāks, nekā mūsdienu blices un punkts.
+1
^ par to es piekrītu. mūsdienās reti kurš kaut ko labu iekš thrash vai death uztaisa.
+2
"Šitais konveijers jau varētu reiz tikt apstāties."
Lai nu par ko PL apsuudzeet...
+1
mjā, par to konvejieru. nezinu, bet ja grupai, kuras katrs albūms ir atšķirīgs, inkriminē štancēšanu... infest, moška vērtīgāk ir neizteikties? :D
0
Vērtīgāk būtu arī tev neizteikties par King Of Nothing, tā ka būsim kviti :D Ja nopietni - pedējos 3 PL albumus es tiešām ar grūtībām atšķiru, un, spriežot pēc jaunumiem, šādā amorfi vienveidīgā manierē šie sataisījušies turpināt arī tālāk.
Nē, nu saprotu jau, ka nav patīkami lasīt ne visai pacilātas atsauksmes par savu mīļāko grupu, taču man PL arī kādu laiku tādi bija. Bet tagad vienīgais, ko šie manī izraisa, ir vēlme paklausīties Confessor, kuru krekliņā Holmss dižojās vecajos, labajos oldscool laikos.
+1
Man jau atkal skjiet ka peedeejie divi PL albuumi izceelaas ar to, ka tajos bija vairaak atminjaa paliekoshu, izteiksmiigu dziesmu, nekaa divos, kas iznaaca veel pirms tam. Un arii kopeejais skaneejuma stils ir stipri mainiijies.
0
Tādu grupu, kas spēlē pēc jaunā PL skanējuma parauga, ir simtiem. Vecie PL turpretī ir neatkārtojami...
0
Nu nez vai Tu man vareetu paraadiit "simtiem" grupu, kas var izdot taadu albuumu kaa "in requiem"
Turklaat tas albuums tachu bija stipri vien vecajaa stilaa. Es teiktu - puse "Draconian Times"/"icon", puse "One Second".
Divreiz tajaa pashaa upee jau taapat neiekaapsi.
0
^ o rīlī?
0
(neattiecas uz KK:( komentu, bet stāvu augstāk)
0
Vērtīgāk būtu arī tev neizteikties par King Of Nothing, tā ka būsim kviti - nebūsim gan, jo PL ar tiem tur nekādi nevar salīdzināt.
+1
Nē, nu saprotu jau, ka nav patīkami lasīt ne visai pacilātas atsauksmes par savu mīļāko grupu, - man būtu dziļi pie kājas, bet bīdīt tekstus, ka šie kaut ko štancē bezjēgā, ir vnk analfabētisms. PL ir viena no mūsdienu metal ABC grupām, imho, un viņus kritizēt ir gana bezjēdzīgi.
0
turklāt, kritizēt viņus varētu tikai tad, ja viņi radītu nenormālu sūdu, kas praktiski nav iespējams PL gadījumā. Pirmais albūms gan neskaitās, tas ir garām, ko viņi paši arī atzīst. :D
0
Piekritīšu gan KK.... Pirms In requiem iznākšanas , jā , Believe in nothing , Symbol of life , Host , tiešām varētu būt tādi , kā Infestus izteicās - grūti atšķirami , un arī man īpaši PL vairs nepatika , bet pēdējie divi lika mainīt domas par PL daiļradi pēdējos gados..
0
Jaunais gabals ļoti, ļoti foršs. Prieks klausīties.
0
Malmstīns arī ir "ABC" ģitārists, brašuli ;)
"Believe In Nothing" un, it īpaši, "Host" - tie ir tiešām izcili albumi. Gotiskā štance tika palaista pēc tam. Bet nu nomierinieties reiz - es pazīstu cilvēkus, kuriem pat Anathema "Eternity" šķiet kalusāms, un es ar tiem neplēšos tā, kā ar jums te ;) Pietiks, šo tēmu arī vairs nelasu :)
0
omg
0
"Gotiskā štance tika palaista pēc tam."
Kaa tev ar izpratni par to kas muuzikaa ir "gotisks", brashuli?
"One Second" bija vinju pirmais iistais gotiskais albuums, bet arii "Draconian Times" un "Icon" ir skaidri redzami gotiski elementi.
Paklausies Sisters of mercy, Love like blood, Fields of the nephilim, Play dead, The mission. Un tad uzliec Draconian Times vai One Second. Pats redzeesi, kas ir kas.

Un kaa var saukt par shtanci to, kas mainaas?
0
infests vnk dzīvo citā realitātē.
anyway, viņš tāpat šito nelasīšot, tad kāpēc mums jānopūlas kaut ko skaidrojot?
0
priekš oldksūldeath pirmamajam viņu albim nebij ne vainas.
Es savukārt nevaru tā īsti pārvārīt Believe In Nothing - vienīgās normālās dziesmas bija Mouth, Sell it to the World un World Pretending. Taču šīs trīs dziesmas ir tik ahyjennas, ka var pievērt acis uz pārējām.

Nu Host vēl tāds - uz garastāvokli.

0
en.wikipedia.org/wiki/List_of_gothic...

Ar gotisko metālu man personiski mēdz asociēties zem tās saites atrodamās grupas.

Mēs katrs dzīvoham citā realitātē, nav ko lekt augumā par atšķirīgu gaumi. ;)

Gothic rock ir cita lieta, Sisters Of Mercy un The Mission klausos un priecājos. Paradise Lost arī kādreiz bija unikāli ar to, ka, var teikt, pacēla šo roka strāvojumu līdz jaunam līmenim. Toreiz šie arī neiederējās augšminēto grupu sarakstā. Tagad šie pievērsušies daudz populārākam skanējumam, daudz atmosfēras, maz draiva. Var jau būt, ka tas nav slikti, bet tas raksturīgais, kas šos padarīja unikālus, ir izslīdējis ārpus oldskūlo mērkaķu redzesloka.

Runājiet vēl, esmu izstaigājis uz veikalu pēc piena un apdarījis visu, kas šodien darāms, labprāt jūs uzklausīšu jūsu oratormākslas vingrinājumus.
0
^^^ ē, nu tā liste ir baigais bullšits. kurā vietā Anathema un Katatonia būtu dēvējama ar gothic metal? Amorphis ar manuprāt ne pa tēmu tajā listē ielikti, lai gan šādus tādus momentus var viņiem atrast, īpaši pēdējos albjos Eclipse, Silent Waters.
-1
Tā iet, kad izvēlas tik pielaizītu skanējumu - g0ti momentā pie savējiem pieskaita :)
-2
like vikipedija cista goti to sarakstu butu taisijusi
+1
Viņi ir visur, tici man!
0
sekot kaut kādām listēm, ko sastādījuši cilvēki, kas no metal mūzikas vēstures un attīstības pēc žanriem neko nezin... njā. Saturnus, The Blood Divine, tā pati Anathema, the Gathering un vesela kaudze citu grupu savulaik bija doom, daži to spēlē vēl joprojām, citi ir pārgājuši uz atmosfērisku rokmūziku. gothic metal?? Gothic metal ir žurnaļugu radīts termins, kas deva iespēju arī vecenēm iegūt savu daļu popularitātes metālmūzikā. romantika, rozītes, vampīrīši... citēju Niku Holmsu no Paradise Lost - gothic metal nevar būt par romantiku, rozēm un tamlīdzīgu sviestu. tā ir mūzika, kam jānogalina. Viņš norāda uz patieso šīs mūzikas būtību un ciešo saikni ar death/doom skanēm. diemžēl, šo žanru dominē beauty&the beast stila grupas, kas parazitē uz šī nosaukuma, un nemūžam nesasniegs šādu stila ideālu, kādu to definē tā radītāji (nu, ja pieņemam, ka PL tik tiešām ir gothic metal tēvi)

Amorphis un pielaizīts skanējums? wtf? pēdējo CD esi dzirdējis? seko līdzi jaunumiem? Amorphis ir viena no tām grupām, kuras skanējums nekad nav bijis "pielaizīts". Tā ir attīstību piedzīvojusi, pieaugušu cilvēku grupa, kas nenodarbojas ar trve muļķībām, bet rada nopietnu mūziku. un, kas tavuprāt, ir "pielaizīts" skanējums? tas, ka grupa seko līdzi laikmetam un izmanto mūsdienu tehnoloģijas ierakstā, miksā un māsterā? vai varbūt tas, ka ja gribi izteikt ko svarīgu un smagu, nebūt nav jālieto pārdraivotas ģitāras un jāķērc nebalsī? tas ir pielaizīti?
0
izskatās kā jūs te mēģinat vitrāžu ielikt plastmasas rāmī
0
Par to gotiku - nu jā, atmosfērisks metāls ar uzsvaru uz melodijām, nevis draivu, tā es to saprotu. Tas, ka tematika var variēties no romantikas līdz mellumam, ir tikai normāli.

Īstenībā šī ir viena sasodīti neauglīga diskusija. Katrs vienkārši velk segu uz savu pusi - E., kuram patīk atmosfēriskais metāls, sludina šovinistiskus uzskatus attiecībā uz rif-metālu, pretējā fronte puņķojas par vēl vienu nodevību savās rindās.

Kad man gribas ko "smagu un nopietnu bez pārdraivotām ģitrārām", es izvēlos Dilanu un Grebenščikovu, pārējā laikā klausos Iron Maiden, Pestilence un Burzum - jo man vajag šķautnainus rifus, nevis atmosfēru.
Un nav svarīgas tehnoloģijas. Svarīgi ir, kā tās pielieto. Iron Maiden, domājams, izmanto vēl dārgākas studijas par Amorphis, tomēr pamanās skanēt dzīvi un spilgti. Bet no Amorphis man atmiņā paliek tikai gari stiepti patskaņi dziedājumā un kaut kāds neizteiksmīgs ģitāru "bžžž" otrajā plānā. Jaunais albums instrumentāli gan bija krietni labāks, tomēr līdz beigām tik un tā grūti izturēt. Roka pati stiepjas pēc Skyclad diska. Nu nepatīk man tas atmosfēriskais radio-friendly metāls! Nav dzirkstelītes...
0
E., kuram patīk atmosfēriskais metāls, sludina šovinistiskus uzskatus attiecībā uz rif-metālu, pretējā fronte puņķojas par vēl vienu nodevību savās rindās. - kā, lūdzu? kas te ko ir nodevis? un, kāpēc es esmu šovinists? tikai tāpēc, ka pateicu, ka kaut kādi LV sīkie nav aizdomājušies tālāk par kārtējo Metallica klonu? nu beidz, cmon :D

par Burzum - šķautņaini rifffi. nezinu, bet Burzums takš ir atmosfēras dievs, or am ai vrong?

Amorphis un "bžž" - omg. OMG. omg.
0
Njaa.. no vienas tēmas pie citas...
Man personīgi vispār besī tas termins - Gothic metal. Tas tiktiešām ir māklīgi radīts kaut kas nezin kas...Es ,piemēram , palasīju jūsu komentārus un tāpat neatradu traktējumu tam - Gothic metal...Vienmēr esmu teicis PL ir.. nu oldskūldeath/atmosfērisk... doom... Varbūt atmospheric doom = gothic metal , nezinu , bet pielietoju maz to terminu -gothic metal. Starp citu wikiju var editot jebkurš cilvēks , tā kā tas lists nav 100% pieņemts par negrozāmu un patiesu.
0
ja nebūtu bļenduka Gothic Metal, tad neviens nevarētu definēt stilu piemēram HIM, Charon, Poisonblack utt. lai gan man uzreiz nāk prātā, ka varētu tos visus saukt par dark hard rock?
0
^ nu tas katrā ziņā būtu trāpīgāks apzīmējums.

Runājot par Amorphis, man gan kaut kā ir licies, ka ap to laiku, kad šie sāka pamazām pamest/samazināt growlošanu, tieši ģitāras viņiem aizvien izteiksmīgākas ir palikušas; ok, ne jau "šķautņainākas", tomēr tas skanējums ir pietikami individuāls, lai būtu uzreiz 100% atpazīstams kā Amorphis ražojums. Pēdējā, lai arī mazāk interesanti, tomēr tikpat tipsiki tās skan.

Ar to Skyclad jau ar - kā kurš albums. Vo, te pēdējās nedēļas laikā paklausījos 2 albumus, kas man pa rokai mētājās - Prince of the Poverty Line un Vintage Whine. Ja kādreiz man VW (folksvāgens, lol) likās labāks, tad tagad gluži pretēji - PotPL ir nežēlīgi labs visos aspektos, savukārt VW rifu departaments ir tāds diezgan paknaps.
0
Ōjā, Burzums, protams, ir "atmosfēras dievs". Tomēr, kad kāds saka "Burzum", uzreiz nāk prātā "Dunkelheit", "War" vai "My Journey To The Stars" rifi. Tāpat, kad man saka "Paradise Lost", uzreiz ataust atmiņā "No Forgiveness", "Embers Fire" vai "Enchantment". Un, ok, tai Skyclad "folksvāgenalbumā" nav diezko izsmalcinātas ģitārpartijas, taču jebkurš vijoles vai ģitāras gājiens momentāli paliek atmiņā, tā, ka bezmaz vai nakts vidū to var uzdungot tikpat labi, kā kādu "Whiskey In The Jar".

Bet es kaut kā nevaru iedurt ar pirkstu fragmentā no Amorphis daiļrades un pateikt, ka lūk, šis ir tas, ar ko man tā saistās. Kad pirmoreiz uzliku šo jauno albumu, dzirdot "Sampo" ievadu, es gandrīz bikses aiz sajūsmas pietaisīju. Bet kas nāk turpinājumā? Ritma ģitāra blietē pamatu, spēlējot bžžž, kam pa virsu otra veido visādus ciku caku, un tad ļo-oti plaši dziedājumi... Daudz atmosfēras, maz konkrētības. Fokuss zūd, uzmanība aizpeld tālumā, un gribas īsināt laiku, uzdungojot "Whiskey In The Jar".
Moš es vienkārši esmu debils, bet kaut kā, kad tā mūzika kļūst pārlieku melodiska, tā sāk izklausīties nemelodiski. Būs vieglāk uzdungot kaut ko no Cynic, nekā no Amorphis repertuāra... Vai no vēlīnā Paradise Lost, kur albumā ir pāris spilgtas dziesmas, bet pārējās nākas nemitīgi pārtīt... Es baidos zaimot svētumu, bet man tiešām būs interesantāk dzirdēt jauno Frailty albumu, nekā Paradise Lost; nē, es nesaku to, lai vieglāk izšļuktu kārtējam kautiņam :D

Vienīgā diskusijas jēga - atsauca atmiņā, cik ļoti tomēr es mīlu "Shades Of God" vai "Draconian Times". Lets go crank it up...
0
blogs.myspace.com/index.cfm?fuseactio...

vēl viena jauna dziesma un albūma vāciņa bilde.
0
Jaa, HIM un liidziigajiem "dark hard rock" tieshaam buutu piemerotaaks apziimeejums.
Ja runaa par gotisko metaalu sakaraa ar Paradise Lost, tad tur darbojas pavisam citi gotiskie elementi nekaa tajaas grupaas ar kaudzi taustinju un romantisku sievieshu vokaalu.
Tur ir tas strikti ritmiskais, "cietais" skaneejums; nelaipnaa, atstumjoshaa atmosfeera. Zemie, "veesie" vokaali.
Turklaat Paradise Lost tieshaam speelee (speeleeJA, ja veelaties) tieshi gotisku metaalu, nevis atmosfeerisku got-roku ar metaaliski smagaam gjitaaraam (kas paarsvaraa arii ir tas ko daudzi sauc par gothic metal)
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas