Par vēsturi
0
Vai ir kāda/kādas grāmatas latviešu valodā par smagās mūzikas vēsturi ? Ja kāds ir lasījis vai ko zina, man pietiek ar grāmatas autoru, nosaukumu.
Ja nu nekā, tad ārzemju grāmatas arī der.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
Nekas vairāk kā Rokupācija nenāk prātā. Un arī tas ne īsti der, jo vairāk par rokmūziku nekā par metālu.
0
ne
0
Vari mēģināt "Lords Of Chaos", gan jau patiks.
0
var mēģināt meklēt KRIEVU grāmatas par roka/metāla vēsturi CCCP (pašam viena mētajas uz cietā, kaut kas par LV māksliniekiem arī bija pieminēts/aprakstīts)
+19
^ Diemžēl labākais, kas mums ir pieejams ir nostāsti par to, kā bijušais latviešu black metal veterāns ĪĪĪ Tēēē Wārpats pēc katra koncerta beksteidžā ar grupām runāja par visdažādākajām tēmām. Ekskluzīvas sarunas, elpu aizraujoši āfterpārtīji, kā arī neaizmirstamas mugurmasāžas ar daudz un dažādiem ārzemju metāl-grandiem. Ko vēl var gribēt?
+1
^ :D:D:D
+1
psc
+8
mazais liek man sarkt un bālēt, un spurgt, un dīdīties.
0
erm. biju gan vairāk domājusi par Pasaules smagās mūzikas vēsturi vai vismaz Eiropas, jo internetā ir, bet gribās labāk kādu grāmatu.
Bet nu paldies par to pašu.
0
Enciklopēdijas ir visādas, bet ka tieši tā pa vēsturi kāds rakstītu, tak nez, neatmaksājas - kas tādu garlaicību lasīs. Ir jau pilns stacijas tuneļos visādu sējumu pa atsevišķām grupām a la "История великага саветскага ВИА Дип Перпель" u.tml., ir arī žurnāla Rock City enciklopēdija: www.books.ru/shop/books/568664...
Pašam īpašumā ir tāda Sergeja Kastaļska rokenciklopēdija, 1000+ lpp: www.rubricon.com/about_rock_1.asp... Tas gan ir vairāk par roku kopumā, kur visādiem vecajiem perdeļiem pilnas diskogrāfijas, ar visiem retumiem, sameklēt, bet nu, smalkāk par vēsturi jālasa kādā Classic Rock tematiskā numurā...
+2
starp citu, ītē vārpats ātrāk un skaļāk raksta. dažbrī nedaudz uz smieklu parauj, par tām visām līšanām beksteidžā viņš arī tur raksta. :D
+6
Kas ta nu tur pa vēsturi? Ņem tik un tusē. Vēlāk Tevi, kad nogursi, nomainīs jaunā tusētāju paaudze. Un tā no paaudzes paaudzē. Tā arī visa vēsture - labs muzīks, laba kompānija un labs alus. :)
+2
Ojjj, kā Warpats ieper :D

www.atrakunskalak.lv/?page=team&profile=...

Vispirms:

"Uzskatu par savu pienākumu sniegt vajadzīgo informāciju mūsu sabiedrībai attiecīgajā kultūras novirzienā"

Tad seko brīnišķīgs:

"Izlaadeeshanaas par visiem 1000%, kam sekoja neliels afterparty, kura laikaa uz kulinaaraas maakslas pamata tika manaami izcuukota backstage muuzikju telpa, kad paaris cilveeki no MELECHESH, un, ja nemaldos, arii GOATWHORE, kaa arii viens no tuures skanju tehnikjiem no desas un baltmaizes shkjeeliiteem uz sienas salipinaaja Wellnsvinjsazinko, ko pasludinaaja par maakslas darbu un peec mana ieteikuma nosauca "Sousages are falling like rain", jo taas desas patieshaam no griestiem bira visai biezhi...
Ak, jaa, muuzhiigajiem njerkstonjaam - es tachu shoreiz na tikai ar tiem muuzikjiem aprunaajos, bet arii visai labi ietuseeju."

( /article/465/?hl=I+T+warpath#comment17821 )

+1
Kheh, nu tu arī kā no brīnuma atradies, kā sacītu mana pamatskolas matemātikas skolotāja. Venoma vārsmojumi, vai tīmeklī, vai uz papīra spiesti, jau sen nevienu nepārsteidz. Starp citu, Sameša līmenim tāpat netiek ne tuvu.
0
man vispār skolai vajag, tāpēc prasu. tāpat jau izlasītu arī i-netā, grāmatas nevajadzētu.
0
Kā jau tev tapa teikts, latviski par smagās mūzikas vēsturi grāmatu nav. Vismaz nav dzirdēts par tādām.

Tā ka nāksies vai nu svešvalodas lietā likt, vai vispasaules tīmekli sev par labu lietot, visdrīzāk jau abējādi.
0
Munkey pacienāja ar grāmatu:

Choosing Death: The Improbable History of Death Metal and Grindcore

- pēc pirmajām trim nodaļām varu teikt ka ir visai interesanta, ļauj ieskatities no citas puses, kā lietas toreiz notika. Intars ar atzina par labu esam. Amazonē pameklējot līdzīgas uzgājās:

Swedish Death Metal - www.bazillionpoints.com/?p=9

Sound of the Beast: The Complete Headbanging History of Heavy Metal - www.soundofthebeast.com/splash.html...

Lords of Chaos: The Bloody Rise of the Satanic Metal Underground - en.wikipedia.org/wiki/Lords_of_Chaos...(book)

MEAN DEVIATION: Four Decades of Progressive Heavy Metal, by Jeff Wagner - www.bazillionpoints.com/?p=21

Precious Metal: Decibel Presents the Stories Behind 25 Extreme Metal Masterpieces - decibelmagazine.com/Content.aspx?ncid=3...
0
Mean Deviation vēl nav iznācis. Citādi varētu iegādāties...
0
Cik esmu dzirdējis, tad misters Venoms vairs iekš "Ātrāk un skaļāk" nedarbojas. :)
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
daemon_dawn (16 gadi)
Skuja (11 gadi)
skru (9 gadi)
Viskas