karla streipa blogs tiri interesanti
+13
Ko Nils zina?
10:34@18.08.2009 | Kārlis Streips | [94]
Labrīt, lasītāji!

Lai arī viņš latviešu valodu prot tīri labi, ir visai skaidrs, ka Nilam Ušakovam pirmā valoda tomēr nav Aspazijas un Annas Brigaderes valoda. Un domāšana viņam ne tik nav Jāņa Čakstes un Zigfrīda Meierovica domāšana. To sākam redzēt atkal un atkal.

Vispirms atklātībā nāca jautājums par latviešu literatūras dedzināšanu Pārdaugavas sektantu izpildījumā. No Rīgas domes valdošās koalīcijas nāca plecu paraustīšana un nekas vairāk. Nav jau brīnums. "Slešera-Ušakova" tandema otra persona pārstāv partiju, kuras atsevišķi un redzami biedri reizēm piedalās sektantu orģijās -- atvainojos, "dievkalpojumos," vārtās pa grīdu, bļauj nebalsī un dara visu pārējo, ar ko ekstrēmākie "kristieši" cenšas sevi pierādīt. Neies jau Ainārs kost sabiedrotajiem, ja arī viņi sadedzināja Jāņa Jaunsudrabiņa grāmatu, kuru Ainārs, iespējams, jaunībā kaut kad lasīja. Vai varbūt arī nelasīja. Jaunsudrabiņš nerakstīja "no iekšām." Savukārt Ušakovam acīmredzot latviešu literatūras dedzināšana ir vienaldzīga. Varbūt viņš nemaz nezina, kas bija Jānis Jaunsudrabiņš. Gandrīz vai gribas ieteikt kādam no mūsu valsts apdauzītākajiem ultranacionālistiem iekurt ugunskuru, kurā tiek dedzināti Tolstoja, Dostojevska un Puškina gara darbi. Redzēsim, ko Nils teiks tad.

Vai pieminēju Puškinu? O, jā! Te ir nākamais jautājums. Ušakovs krievu "tautiešiem" esot apsolījis, ka Puškina piemineklis Rīgā tiks atklāts tieši 22. augustā, jo tad notiks Rīgas svētki, un tā būšot viena makten feina dāvana. Acīmredzot pilsētas mēram nav iekritis prātā tas cits, kas notiks minētajā nedēļas nogalē. Notiks Baltijas ceļa 20. gadadienas pieminēšana. Notiks groteskā un bēdīgi slavenā Molotova-Ribentropa pakta pieminēšana. Vai, pareizāk, sakot, Nilam tas noteikti ir iekritis prātā. Bet viņa "tauta" nav Rīgas iedzīvotāji, vai vismaz ne tie galvaspilsētas iedzīvotāji, kuriem liktenis lēma piedzimt par latviešiem. Viņa tauta ir Krievijā, un viņa tauta ir Krievijas piektā kolonna Latvijā. Puškinam tomēr ar Latviju nebija un nav absolūti ne mazākā sakara, vienalga, cik ģeniāls viņš bija kā dzejnieks. Te nu man ir pavisam konkrēts ieteikums. Krievijā ir arī latviešu organizācijas. Kādai no tām vajag Maskavai uzdāvināt Raiņa vai, piemēram, Aleksandra Grīna pieminekli, lai tik stutē augšā. Tajās 0,00000000002 sekundēs, kuras Maskavas fīreram Lužkovam būs vajadzīgas, lai uz šo priekšlikumu pateiktu nyet, Rīga tieši to pašu varēs pateikt "dāvinājumam" no krievu "tautiešiem" Latvijā. Bet acīmredzot Rīga tā nedarīs. Un, ak jā -- Puškina piemineklis nāk komplektā ar Nila paziņojumu, ka pilsēta vairs nevar atļauties uzturēt Oskara Kalpaka pieminekli. Laikam tāpēc, ka Oskars Kalpaks nebija krievu tautības cilvēks. Cik neuzmanīgi ir bijuši viņa vecāki, kuri uztaisīja ne vien latvieti, bet Latvijas varoni. Atkārtoju -- LATVIJAS varoni.

Pirms kāda brītiņa Ušakovs bija Latvijas Radio raidījumā "Krustpunkti," kuru kādu laiciņu tagad vadu es, kamēr kolēģis Tomsons ir atvaļinājumā. Ušakovs braši apliecināja, ka "Rīgas atbrīvošanas" svētkos viņš dosies pie falliskā pieminekļa Pārdaugavā un sveiks brašos veterānus, kuri cīnījās pret "absolūto ļaunumu, kāds bija nacisms." Lasītāji zina, ka es nekāds pārmērīgs nacionālists neesmu, bet tomēr nevarēju atturēties no jautājuma par to, ko mērs darīs martā, kad tiks pieminēti tie, kuri cīnījās pret "absolūto ļaunumu, kāds bija Staļins." Ušakovs brīdi klusēja un tad pateica, ka vispirms konsultēsies ar drošībniekiem, bet vispār viņam netīkot pasākumi, kuros "margināļi cenšas uzlabot savu reitingu no 1,5 uz 1,6 procentiem." Tur viņam ir taisnība, 16. marta notikumiem jau ļoti sen nav absolūti nekāda sakara ar Latvijas leģionu un leģionāriem, bet te tomēr ir šī diferencētā attieksme. Ušakovs akceptē Kremļa pārliecību, ka ierodoties Latvijā 1944. gadā, PSRS karaspēks Latviju "atbrīvoja." Vispār ir mazliet jautri paklausīties, kā mūsu mērs lokās, kad viņam jautā, kas Latvijā notika laikā no 1945. līdz 1991. gadam. Taču tas nav tikai lingvistikas jautājums. Tas ir arī jautājums par attieksmi. Par attieksmi, kāda ir Latvijas Republikas galvaspilsētas pirmajai personai. Ja viņam Puškins ir svarīgāks par Raini un Staļins ir mīļāks par Latvijas leģionu, tad nudien, nudien...

Vai vēl kādam ir šaubas par to, ka Latvija ir divkopienu valsts? Man vairs tādu nav. Ušakovs to ir demonstrējis ar šaušalīgu skaidrību.
politika.lv/blogi/index.php?id=...
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+2
Var piekrists, neslikti rakstiņi.
0
Atzīt, ka zilais ir uzrakstījis nesliktu rakstiņu... tas galīgi nav metāls. :D
+7
Tas ir ''viskas'' nevis metāls ;) Un ne jau par brūnās acs apgūšanu ir tie raksti ...
+7
gods un slava zilajam, kas vismaz savas nacionalitātes un tautas jautājumā nav zils. ne tā kā tie latviešu tautības idioti, kas balsoja vēlēšanās par SC. saņemiet nu, dārgie bāleliņi! >:@
+9
Opā, Bobijam beidzot ir plusi :))
+1
Plusi ir bobijā.
0
Raksts ir paties. Un driz vien bus vel trakak.
www.tvnet.lv/zinas/latvija/artic...
pakala bus, ko latvietim vajag nodarit, lai vins beidzot saktu pretoties?
-5
A ko tādas politiskās partijas kā JaunaisLaiks, Tautas partija, TB/LNNK u.c. ilgstoši pie varas bijušās līdz šim ir paveikušas, lai Latvijas iedzīvotāji dzīvotu cilvēka cienīgu dzīvi???

Ceru, ka latviešiem tas tāpat skaidrs - vēl ilgstoši tiem nebūs Saskaņas Centram līdzvērtīgas politiskās partijas...
0
Ja viņam Puškins ir svarīgāks par Raini un Staļins ir mīļāks par Latvijas leģionu, tad nudien, nudien...
--------------------------...
Bet tas jau nu būtu dīvaini, ja "tīrasiņu" krievs, kāds ir Ušakovs, pēkšņi Puškina vietā sāktu kvēli mīlēt Raini un sarkanās armijas vietā leģionu, ņemot vēra faktu, ka Ušakova vecāki uz Latviju pārvācās pēc kara:))
+2
Man ir tikai viena lieta sakāma... PIZĢEC!

paldies par uzmanību...
0
Ev, bet tagad ar to "neredzamā komentāra" fīču, man rādās xxx aizsāktie topiki. Agrāk tak tā nebija...
0
Bezmaz jātaisa jauns ķeksis :P
0
A nevar sataisīt kā bija, proti, ka ar ķeksi bobija topiki nerādās? (pareizi gan, protams, būtu tā, ka ievadot URL viss redzams, tik no topiku listēm nofiltrējas)
+2
A kas, tev nav interesanti palasīt, kā visi bobiju nodirš neredzot viņa atpakaļmurgojumus ;)
0
Tas puisis Nils zin ko dara :))))!!!! un ko darīt ar tiem kas nobalsojis par nacionālistiem?
-8
Kaupitim laikam nav pienemama ideja par to ka homoseksualis var uzrakstit ari ko nacionalu.
Padomajiet kas tad notiks ja visi homisi paliktu nacionali nss ta butu tiraka katastrofa vairs nebutu ko nolikt un vispar butu laikam japartrauc vinu aktiva darbiba.
+8
Tev bilde izstās tā, it kā tev kāds tulīt uz sejas taisās uzmīzt.
-5
Runā, ka šis esot Streipa bijušais džeks. www.facebook.com/photo.php?fbid=1839...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
M (jauniņais)
Viskas