Pret koshera legalizesanu jacinas tulit
0
Nekad nesūtu spama un pārsūtāmās vēstules, bet šis variants mani atklāti šokēja, nu piedodiet, ja kaut kādā veidā tas Jūs aizskar, bet nu nevaru klusēt, pārsūtiet, lūdzu, talāk saviem draugiem, lai saglabātu kaut nelielu lepnumu par savu valsti, neļausim pieņemt šo likumu...
AUTORS: Agnese Vīksniņa

"Latvijā steidzamības kārtā deputāti grib pieņemt likumu, kas pieļauj dzīvnieku rituālo kaušanu. Tu domā, ka tas nozīmē, lūgšanu skaitīšanu pirms un pēc kaušanas? Tas ir kas vairāk! Tā ir nežēlīga, ilgstoša lopu slepkavošana bez apdullināšanas, resp., dzīvniekam esot pie pilnas apziņas.

Pēc jūdaisma tradīcijas, lai iegūtu t.s.’ kosher’ gaļu, dara sekojoši: govi piesien aiz kājām ar galvu uz leju, pārgriež rīkles priekšējo daļu, sāk gāzties aumaļām asinis, govs mauj un spirinās (cik nu var), sāk jau kaut ko dīrāt ārā. Tad govi izmet caur tādu kā gaļas mašīnu no apm. 2m augstuma nelielā aplociņā, kur viņa turpina mocīties- mēģina piecelties kājās, steberē un gāžas utt. Nāve iestājas varbūt pēc 15-20 minūtēm. Šī ir tikai viena no metodēm, radošās pieejas atšķiras, taču visos variantos tās ir nenormālas mocības dzīvniekam.

Pēc musulmaņu ‘halal’ metodes-aitai vai citam lopam arī pārgriež rīkli tādā veidā, lai lops pēc iespējas ilgāk atrastos pie apziņas. Dzīvnieku tur uz visām 4 kājām, kamēr lēnām notek asinis. Tas skaitās īpaši reliģiozi un labi. Musulmaņu zemēs šādas procedūras tiek veiktas tirgus placī uz vietas- pie rensteles.

Šie video pieejami youtube.com lielā skaitā (jāievada ‘kosher slaughtery’). Noskatījos tikai divus vakar. Un burtiski saslimu. Skaļi raudāju stundu, vakarā viss beidzās ar vemšanu. Normālam cilvēkam tā ir trauma uz mūžu, tāpēc neiesaku skatīties šos video. Pietiks ar manu aprakstu. Ja ir kādas šaubas- tad gan noskaties, bet esmu brīdinājusi (būs nepieciešams reģistrēties kā youtube lietotājam, taču tas ir ātri un vienkārši).

Ko tu vari darīt? Ceturtdien 17. sept.8.30-10.30 pie saeimas ēkas pulcēsies visi Latvijas iedzīvotāji, kam nav vienaldzīgs mūsu lauksaimniecības dzīvnieku liktenis. Nāc. Ir svarīgi, ka esam daudz, nevis neliels pulciņš, ko vakarā parāda ziņās. Tā ir pēdēja iespēja un cerība, jo tieši šajā dienā saeima grasās pieņemt šo likumu.

Tas ir pāris LV firmu lobija rezultāts- vieni vēlas kaut lopus šādā veidā, otri- taisīt ‘reliģiozos’ pelmeņus un sūtīt uz Zviedriju musulmaņu kopienai. Lieta tāda, ka Zviedrijā, Norvēģijā, Islandē un Šveicē rituālā kaušana ir aizliegta. Tādēļ esmu sakontaktējusies ar Sandru Veinbergas kundzi (LV žurnāliste Zviedrijā), kā arī ar Zviedrijas ārlietu ministriju, lai pievērstu arī Zviedrijas mediju un sabiedrības uzmanību šai Latviju apkaunojošai lietai.

Deputāti kas atbalsta šo likumu: Vents-Armands Krauklis, Zaķis (JL), Baiba Rivža, Juris Dobelis u.c. Tas tiek saukts par LV ekonomikas atdzīvināšanas un uzņēmēju atbalstīšanas plānu! Pret šo likumu iestājas I. Līdaka un vēl daži. Pieņemu, ka pārējiem vienkārši nav nojausmas, par ko ir runa.

Kopā varēsim, mums izdosies! Taču tikai tad, ja ikviens cilvēks pie veselā saprāta izteiks savu protestu! Tiekamies ceturtdien 17. sept. pl. 8.30 pie saeimas. Zinu- tu strādā, mācies utt. Es arī kavēšu lekcijas, jo citu variantu nav. Pasaki arī saviem studiju un darba biedriem, tuviniekiem- visiem. Tas būs tikai apliecinājums, ka esi cilvēks, kurš apzinās savas darbības un tās sekas.

Tu zini, ka neēdu nekāda veida gaļu jau vairāk kā 10 gadu, jo man principiāli nav pieņemama nekāda lopu kaušana. Arī parastajās ‘latviešu’, ‘eiropiešu’ un ‘amerikāņu’ lopu audzētavās un kautuvēs pietiek nežēlības. Arī nekāda veida ādas izstrādājumus neiegādājos. Tomēr es neuzmācos tev vai citiem apkārtējiem ar saviem uzskatiem. Ticu, ka laiks visu nokārtos. Taču rituālā kaušana Latvijā- tas ir par daudz! Tas nav pieņemami nevienam normālam LV iedzīvotājam. Latvieši vienmēr centušies lopu nokaut pēc iespējas ātrāk un nesāpīgāk. Lai nu kā, latvieši cenšas izrādīt vismaz šādā veidā cieņu pret dzīvnieku, kurš visu dzīvi un nāvi veltījis sava saimnieka
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+4
"Skaļi raudāju stundu, vakarā viss beidzās ar vemšanu" :D :D :D

nez ko bobsis darītu kādā true koncī, kur uz mietiem saspraustas cūku galvas,e?

ja arī 4dien pie Saeimas atlīdīs pāris mizerabli dzīvniektiesībmīļi, viņu vaidi un vēmieni pazudīs uz kopējā bardaka fona - kuru interesē lopu tiesības, ja šajā valstī cilvēki dzīvo nožēlojamāk nekā mājdzīvnieki ASV?
+2
Esmu pret tāpēc, ka man besī islams un ap galvu aptīti dvieļi! Nav svētajā zemē 4urkām ko meklēt!
+1
Cūkgaļas konservus viņiem nevis košer gaļu!
0
kad pienems likumu, ja tev uzbruk un tu aizstavoties nogalini, tad viss kartibaa?

a te par kaut kadiem govju Fatality veidiem likumus pienem...
+2
Noteikti pret.
+1
Kārtējais vājprāts pāris pidaru interesēs
Pietiek iedomāties jebkuru mājdzīvnieku, kurš tā tiktu mocīts, lai saprastu, ka tas nav normāli. Nu varbūt tikai galvā pistiem goregrinderiem un citiem pozeriem tas ir true, nezinu
0
sorry ka tik rupji bet -

roof -
varbūt tikai galvā pistiem goregrinderiem un citiem pozeriem tas ir true, nezinu

KO ta Tu dirs, ja nezini?
+1
Es jau varētu gari un plaši izteikties par šīm lietām - par to, ka man nepatīk visas dvieļagalvu padarīšanas, par saviem uzskatiem attiecībā uz lopu kaušanu u.t.t.
Taču - vai šajā situācijā, kad valsts ir tur, kur tā ir, šī ir svarīgākā lieta, par ko domāt? Tie protestētāji varētu atrast svarīgākas lietas. Kāda starpība, vai tas lops ir kauts apdullinot, neapdullinot vai vispār sprādzis, ja nebūs neviena, kas šo ēd?
0
Wtf "kad pienems likumu, ja tev uzbruk un tu aizstavoties nogalini, tad viss kartibaa?"? Tu pats saprati kas tur ir rakstīts? Ja pēc tam sēdina varbūt bija doma, bet anyway tas ir muļķigs veids salīdzināt, jo tev neliek izvēlēties starp šiem diviem likuprojektiem no kuriem tikai veins tiks pieņemts. Tikpat labi atgriežiet pensijas strādājošajiem nevis par lopiem domājiet
+3
1) esmu pārliecināts, ka šo projektu bīda žīdi, nevis dvieļagalvas - nedomāju, ka musulmaņiem jau ir pietiekami ietekmīga "reliģiska kopiena" Latvijā, lai viņi varētu bīdīt sev izdevīgus likumprojektus; nu un sadarbība ar žīdiem nešķiet ticama vispārzināmu iemeslu dēļ.

2) būtiskākais šeit ir tas, ka acīmredzot šīm "reliģiskajām kopienām" ir pietiekami liela ietekme, lai likumprojektu, pret kuru saprotamā kārtā iebilstu liela daļa sabiedrības, izbīdītu cauri slepeni un steidzamības kārtā.
+1
^ Ieinteresētais uzņēmējs ir no Tautas Partijas, kurš atrodas bankrota priekšā.
+1
nez, Intar, man liekas, ka te runa gāja par to, ka vienam uzņēmējam esot izdevīgs piedāvājums eksportēt "pareizi" nokautu gaļu uz āru nevis priekš vietējiem malačiem...
-1
Roof es saku, ka tadu likumu vajag, piemeram, ja tev pienak uz ielas 4i urlas ar ssllircem, skerem, naziem un saka mes no tevis izgriezisim nieres lai taas vareetu melnajaa tirguu par 2 stukam pardot tu taa vesi llausies ne? sseit jau iestaajas izdziivossanas instings vai nu vinni vai tu! Nez kapec aizmirsu kuraa tur amerikas gubernna(iespējams, ka Texasā) ir pienemts ar likums, ja Tu nossauj kādu svešo uz savas zemes Tev nekas par to nav, jo padomā, ja nu tas svešais ir bruņots laupītājs, kurš tevi pa nakti grib novākt un iztīrīt māju!

Roof: anyway tas ir muļķigs veids salīdzināt, jo tev neliek izvēlēties starp šiem diviem likuprojektiem no kuriem tikai viens tiks pieņemts.

... anyway uz ielas tev bus jaizvelas dzivot vai nē, tajā mirklī būs pilnīgi vienalga par likumu!
+1
^^ Nu jā, tādas runas es ar tagad par to uzņēmēju izlasīju. Arī ja tā ir, otro punktu manā postā tas gan būtiski nemaina. Klasika - likumi tiek pieņemti sakarā ar personiskām interesēm.
+3
Jāaiziet ar savu jaunkundzi būs uz to žīdu restorānu piektdien... kā viņu tur... "Šalom" laikam sauca.
0
^ Ja Tu domā to uz Briāna ielas, pretim bijušajam Madmix'am, tad ickes tagad to kautkā savādāk ir nosaukuši, kas gan būtībā neko nemaina. Bled, visulaiku ir gribējies pie peisainajiem tur iegriezties un tā arī nav sanācis.
+2
Vispār jau abu metožu pamatā ir miega artērijas pārgriešana. Tur nevar 15 minūtes būt pie apziņas un steberēt apkārt. Vajadzētu izslēgties uzreiz.
Es protams arī esmu pret islamu un pat pret likumu pieņemšanu personisko interešu labad, gribēju tikai Bobija tekstu iekomentēt. Bobijs draugs, bet patiesība lielāks draugs.
0
^ Pārgriežot miega artēriju, uzreiz neizslēgsies ne lops, ne cilvēks, bet enīvei 15 toš nevar būt.
+3
Tas nav bobija teksts - viš no drauģeļiem vēstuli iepostējis, neredzat, ka pieturzīmes un mīkstinājuma zīmes lietotas? Kautgan žēl - es cerēju, ka tas bija bobis, kas stundu bimbāja un pēc tam piepūta savas istabas kaktus.
+1
vēl jau ir arī peisaku krogs un Dzirnavu un Skolas ielas stūra. Tur vēl kauč kāda attiecīga biedrība arī blakus.
0
0
Ufo jau ir autoritāte. Viņš jau zina kā labāk. Vai ne?
+1
Nu ja, pašvaldības deputāts kā nekā.
0
Aha, tajā Skolas ielas biedrībā reiz uz smagu fūgu biju ar vienu kamerādu ieklīdis, tā teikt izlūku gājienā. :) Diezgan pabaiss caurums. :)
0
Es tur savlaik gandrīz reizi nedēļā piestaigāju, jo svētdienās tur grāmathumpala notika :D
0
^ Icku biedrībā?
+1
droši vien lietotas grāmatas par dubultu cenu, ne? :D
0
^ 100 % :D Košergrāmatas. :D
+2
"Mein Kampf" bija piedāvājumā? :D
+1
Nu psc ar tiem dzīvniektiesību tantukiem! Pofigisma reibumā valsti novedām krahā, un tagad visi brālīgi dosimies protestēt pret rituāliem pirms dzīvnieku mērķtiecīgas nogalināšanas. Āmen.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
krabathor
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
daemon_dawn (16 gadi)
Skuja (11 gadi)
skru (9 gadi)
Viskas