Intervija: SEBORRHEA
+4

Intervija ar grupu SEBORRHEA
bt P3 team

Sāksim no gala, kā  allaž, viss sākas ar galu. Grupas bio – kā radās, kad, kāpēc un kas radīja?

Grupas gals meklējams digitālajā  tīmeklī! Viens džeks izdomāja, ka grib būt ģitārists, otrs izdomāja, ka buņģieris, trešais izdomāja, ka noraut uz basa 5-tās stīgas nulli ir viskrutāk! Tā interneta tīmeklī sakonektējās puiši, parādīja viens otram bicīšus un saprata, ka ir misija -realitātē sanākt kopā un iebliezt kaut ko dullu! Mūzikas žanrs tika piemeklēts tāds, kas Latvijas „Pazemes” skatuvē nebija vēl dzirdēts – agresīvs, traks un tajā pašā laikā arī stulbs – tikai šāda veida raksturīpašības var atrast grind-ā! Šis stiliņš vismaz neuzliek ierobežojumus, dziesmās var integrēt jeb kāda veida idejas, domas ... visu, kas nāk prāta! Stiliņs un puikas, ar tikko noslaucītu mātes pienu uz lūpām, bija atrasti, sanācām uz pirmo mēģi -iebliezām, ieskatījāmies viens otra acīs, ieraudzījām degsmi un ļaunumu, kurš lauzās ārā no mūsu iekšām! Kā jau jauniem zēniem tolaik – likās, ka ir ko teikt, baigi gribējās paradīt fakus un neskūtās pakaļas! Tā kā tas mūs arī vienoja, tā arī sākām bliezt kā nākas! Cik zināms, ka nekas nenotiek tāpat vien, tāpēc mēs nolēmām, ka mūsu grupu radīja augstāk stāvošie spēki...Sauksim lietas īstajos vārdos - KOSMOSS


Nosaukuma izvēle?

Nosaukumu prasījās parastu, bet atmiņā viegli paliekošu, bieži vien nācās dzirdēt TV reklāmas par blaugznām un kā tās pazūd vienā mirklī, ja lieto pareizās veļas ziepes! mhm_ tā parakājos internetā un uzgāju ārstu nosaukumu blaugznām! Puišiem no grupas nosaukums likās labs, tāpēc pie tā palikām. Lai gan tajā pašā laikā sava doma nosaukumā bija sekojoša – Seboreja ir galvas ādas slimība, kura izpaužas tā, ka zem vecā ādas slāņa aug jauns ādas slānis, līdz ar to vecais atmirst un tā vietā stājas jaunais ādas slānis, notiek nemitīga ādas nomaiņa. No tā izriet, ka nosaukums simbolizē to, ka nekas nav mūžīgs! Pārmaiņas ir nenovēršams process.

Dalībnieku iepriekšējie muzikālā  pieredze?

Par iepriekšējo pieredzi nav daudz, kas stāstāms, visi bijām mazi, patika Korn un Slipknot, katrs pamēģināja savu veiksmi new metāla kaktu grupās, kaktu končos. Raustoties pie viena gičas akorda ar laiku radās atklāsme, ka vajag 2as vai 3 ladas, vai varbūt kādu pirkstu kombināciju?
Bet, ja iemet tās kaulainās acis vēsturē, tad šādi grupu nosaukumi kaut kur karājās – Apātija, Dissected, Navela, Mutilate Myself, Pirdienu Vitamīni ar trako Zaķi priekšgalā ;)

Patīkams pārsteigums skatuvei – saspēlēts, pārdomāts un drusku neraksturīgs piegājiens mūzikai un kvalitātei – iepriekšējo grupu dalībnieku nesums grupā, grupas kopdarbs jeb pārdomāta stratēģija?

Pārdomātā stratēģija ? piedrāzt stratēģiju, vajag vienkārši bliezt pa stīgām, lai ļaunums no tām šļācās arā ar ātrumu 666 km/h!!! Par cik mūzika bija haotiska, tāpēc arī uzstāšanās uz skatuves bija pielīdzināma tīram bezpriģelam, pilnīgi nekas nekad nebija pārdomāts – vienkārši METĀLS!

Grupas lirikas un ideoloģija?

Debijas albūma lirika bija cilvēka dzīves izklāstījums tā dažādākajos dzīves posmos! Tam visam, protams, bija piedota ļoti liela Grind piegarša ar tekstiem par visādām rupeklībām, preteklībām un vēl jo vairāk – par fēcēm! Personīgi man mīļš palika teksts dziesmā „Klucifers” – par Fekāliju un pļutkas Visvareno radītāju, Karaļu karali – Visvaldi Kluciferu! Uhh... dāsnie brūnumi for ever! Anālais marķīzs ar neatpalika ar seksa aktu trepju telpā, bet tas jau ir cits stāsts...
Gadiem ripojot, pienāca diena, kad bija jauns ieraksts jālaiž pasaulē – „Relative intermedium” Šajā EP mainoties mūzikas stilam arī  mainījās liriskā ideoloģija! Paliekot vecākam radās arī  vēlme uzrakstīt kādu nopietnāku četrrindīti. Tā sanāca, ka EP tekstos ir apdziedāta cilvēka saikne ar kosmosu! Zinātniskā puse un jaunās tehnoloģijas – diezgan neraksturīga grind žanram, cik nu esmu to malis un cik nu grind žanrs ir zināms.

Kur radās iedvesma apvienot zinātni, defekācijas un elektroniku?

Hmm... vispār jau teksti par elektroniku, tās progresīvo attīstību mūsdienās, tas varētu būt interesants temats, jo tajā ietilpst– biomehānika, klonēšana, nemirstības seruma iegūšana... tas viss novirzās uz zinātnisko fantastiku! Un tā mēs nonākam pie „Zvaigžņu kariem” :D Principā jau ir daudz grupu, kuras raksta par zinātni un visādiem sci-fi pigoriem, minēšu pāris piemērus – Wormed; Human mincer; Cephalic carnage u/c

Koncertos Cūkmenam pie vokāla tika manīti divi mikrafoni –  kāpēc?

Divi mikrofoni bija vajadzīgi, lai varētu pilnvērtīgāk nodrošināt grupas performancē GORE GRIND garšu! Viens miķis bija tīrais pa, kuru nāca tīra rīkles skaņu vibrācija, savukārt otram tika pieliks efekts, lai pataisītu urkšķi makstimāli zemāku, lai tas pārtaptu kādā meža cūkas urkšķī! Kā piemērus varu minēt grupas, kuras pielietoja šo tehniku ar mikrofonu efektiem – Cock and ball torture; Rompeprop; Bile; Libido airbag u/c Necilvēcīgs vokāls, tas ir Grind mūzikas stila paraksts!

Cik koncertus paspējāt nospēlēt un kurš bija viskrutākais?

Kas Tur bija par lažu ar albuma prezentāciju un Anal Cunt – kāpēc iestrēgāt Igaunijā?
Šoviņi mums bija diez gan daudz! Sākot ar Depo un beidzot ar festiem Lietuvā un Igaunijā! Tikām aicināti uz Krieviju un Ukrainu, bet diemžēl visur nesanāca izbraukāt! Katrā ziņā tas ir patīkami, ka var ar tādu (ne visiem saprotamu) smago mūziku apceļot Baltijas valstis. Re, kā pie mums Igauņi tagad bieži viesojas! Forši, ka ir tāda savstarpēja draudzības saikne.  Par lažu Igaunijā – iesprūdām tāpēc, ka mūsu uzticamajai mašīnai OPEL radās ķibele – tā izdomāja pa ceļam uz Latviju salūzt :D Netikām uz sava debijas albūma prezentāciju Rīgā ha-ha! Tas bija stulbi, jo daudzi gāja uz konci Melnajā piektdienā, lai izbaudītu mūsu naidu! Nē, īstenībā es meloju, visi gāja uz pasākumu, lai redzētu Anal cunt, bet tas tā, vismaz ir mierinājums, ka Igaunijā Seboreja viņam atņēma publiku :D Pēc viesošanās Igaunijā mūs uzaicināja uz Hard Rock Laager, kurš bija mūsu labākais koncis ever – publika, skaņa, paika, alus viss bija super!

Pirmais albums „Different Segments Of Human Life” dienas gaismu un veikala plauktus ieraudzīja 2008. gadā, Trepanation Squad paspērnē. Kā rakstījāt – viegli nāca jeb spiedāt?

Ha-ha! Spiež tikai tie, kuriem trūkst ideju, pieklibo izdoma! Visas albumā iekļautās kompozīcijas tika radītas sešu mēnešu laikā, operatīvi pieteicāmies studijā  un to arī realizējām! Ilgāks laiks aizgāja uz Debijas albūma art-work, un tā cepšanu matricās, kaut kādā Lietuvas kantorī...kopumā sanāca, ka uz debijas albi aizgāja gads!

Pats albums – protams, ausu vītināšanai un kolekcijai ir vairāk, kā labs. Gan muzikālā, gan noformējuma ziņā. Esat saņēmuši atsauksmes arī no ne-Latvijas? Kādas?

Jā, visu varenajā myspace mājas lapā, regulāri kāds atsūtīja vēstuli, ka kruts grindinieks esot, ka noformējums labs utt... visvairāk tauta prasīja, kad būs T-krekli un džemperi, bet līdz tiem tā kārtīgi ar netikām. Paši sametāmies uzcepām 20 kreklus, aizbraucām uz Igauniju un Lietuvu... tur praktiski visus arī izpirka! Pašam mājas man viens palicis stāv kā  piemiņas aksesors!

Alkohols un zaļums – ieteicams klausoties albumu, tas apzināti jeb joks?

Principā tas ir apzināts joks ar daļiņu taisnības tajā! Savulaik, kad ar Fauna kungu aizlaidām uz Čehijas vareno festu – „Brutal  assault” bijām pārsteigti, ka tur festa laikā matainie ne tikai dzer alu un rij šņabi, bet arī pīpo un riktīgi daudz, kā arī  aiz smaganām stumj sēnītēs ^_^ Kaut kā mistiski dabūjām kilogramu zāles par smieklīgām naudiņām, savilkāmies un nejauši iepazināmies ar Čehu grind grupas Pigsty gičistu! To čali mēs ar nopīpējām :D Prasījām kā tā, ka te visi pīpē un smaida, šis teica, ka tas esot normāli, labāk varot izbaudīt grupas dzīvo performanci! (tie kuri pīpē, tie sapratīs par ko te rakstu) Tāpēc ar radās doma par to, ka vajag ielikt rindkopu par to, ko grupa iesaka! :D

Par Trepanation Squad – klīst vienas vienīgas leģendas, sarunas un nostāsti. Ar diezgan brūnu nokrāsu? Atklāsiet briesmīgo patiesību?

Domāju, ka patiesība jau visiem sen ir zināma, bet labi, lai iet! Pāris vārdos par šo kantori – Tātad, pirms albuma izdošanas šī leibla direktors (vārdā vai kļičkā nesaukšu [kompetences kodekss jāievēro lol  ;) ]) solīja konfektes no gaisa, tūres pa Eiropu, T-kreklus utt...! Mēs kā jauni muzikālie censoņi ar uzķērāmies uz āķi, jo cilvēks taču skatījās acīs, bazars šķita visnotaļ nopietns! Pluss vēl likās forši, ka viss notiksies Latvijā, kā saka jāatbalsta savējie ne? Ieraksts tika izdots un solītājs nemanāmi, pavisam klusām izzuda, aiz sevis noslaukot pēdu nospiedumus sniegā, lai nevar izsekot! Ko, lai vēl piebilst, mūžu dzīvo, mūžu mācies, otrreiz jau uz to pašu grābekli neuzkāpsi! Iesaku citiem jaunajiem censoņiem uzmanīties no šī leibla! Neesam vienīgie piekrāptie, cik zinu kolēģus no blices – Collide sagaidīja līdzīgs liktenis! Kopumā jāteic man ir skumji, ka atrodas tādi cilvēki, kuri vārās un piekāš citus, kuriem mūzika ir sirdslieta! Ja jau tas cilvēks ir gatavs savu kauna krustu stiept sev uz muguras visu atlikušo mūzu, tad novēlu tikai to labāko-Āmen!

Skumjais rīts, kad grupa uzzināja par ģitārista nāvi – cik noprotu, viņš arī bija mūzikas nesējs pamatā un pēc viņa aiziešanas, grupa teorētiski apklusa. Kas tālāk?

Grupas nākotne – gaidāms turpinājums, cits nosaukums jeb klusums ar treknu punktu?
Bez  ģitārista nākotnes nav, jo viņš bija „smadzenes” pārējie dalībnieki pārstāvēja mugurkaulu un citas svarīgas ķermeņa daļas. Ķermenis bez smadzenēm nevar dzīvot, tāpēc nolēmām atslēgties no mākslīgās elpināšanas sistēmas, ja jau tas ir noticis ar to ir jāsamierinās un jādzīvo tālāk! Otru tādu ģitāristu ar tādu izdomu atrast ir vienkārši nereāli, viņam bija savs piegājiens un skats uz dzīvi! Līdz ar to grupa tika noguldīta zārkā kopā ar viņu. Turpinājums šajā realitātē nav gaidāms, kas zin varbūt paralēlajā  pasaulē viss notiek?
Mēs savu pastāvēšanas pārtraukšanu svinīgi pasludinājām ar EP izdošanu. Ieraksts ir ģitārista piemiņai veltīts, kā arī pateicība par atbalstu tiem cilvēkiem, kuriem patika mūsu muzikālās izpausmes.

Šī gada „Relative Intermedium” Ep – krietni soli prom no albuma mūzikas stila – sākāt augt un progresēt? Vairāk un sīkāk par Ep trijos saliktos, sakārtotos un pakārtotos teikumos?

Laikam jau to sauc par progresu. Tā  būtu izklausījies mūsu otrais albums, bet diemžēl nepaspējām uzģenerēt vairāk kompozīcijas! Uz šīm dziesmām aizgāja maķenīt ilgāks laika sprīdis nekā debijas albī! Albuma taktika bija smieklīga - viens ,divi gatavs, ņemam priekšā nākamo dziesmu :D Krietni lielāku EP aprakstu var atrast http://www.myspace.com/seborrhea, kā arī http://www.draugiem.lv/seborrhea
Slinkums plaši izpausties, jāņem priekšā nākamais jautājums!

Valodnieks jautāja – kāpēc nav ne dziesmas dzimtajā mēlē?

Tip – nu to tekstu jau caur burbuļošanu nesapratīs, bet nu tomēr - ?
Kā nav? Šķiet, ka esi slikti klausījies pēdējos ierakstu :D Man likās, ka esmu samērā  skaidrā Latvju dēlu mēlē ierūcis dziesmā – „TETRIS”

Kāpēc pludinājāt tīklā, nevis izdevāt kaut apdrukāto matricu?

A ir kāds izdevējs, kurš grib apdrukāt matricu? Ja ir, tad droši piesakās, izskatīsim visus variantus! Vienkārši īsti nebiju drošs vai ir kādam interese izdod neeksistējošu blici? Cik esmu apkārt interesējies pa izdevniecībām, visiem interesē  albumi, EP īsti neviens nevēlas izdot, esot dārgi un neloģiski, tur tikai spīd kāds Splits ar kādu citu grupu... Un tāpāt, kāpēc nepludināt globālajā tīmeklī ierakstu? Tāpat agri vai vēlu viņš tur nonāks kādā blogspotā.

Latvijas skatuve – tikpat kvalitatīvi uz brīdi pamirdzēja Tabestic Enteron, lai pēc otra brīža pazustu. Kā jums liekas, kāpēc?

Šis jautājums jau drīzāk būtu uzdodams Faunam vai Peteņu malējam! Uz šo, lai atbild paši Tabesticu pārstāvji.

LV grind skatuve – kas būtu jāpaklausās noteikti un ko noteikti jāignorē?

Man šķiet, ka jāignorē nav neviena blice, jo katrai bandai ir savs Grindīgais piegājiens, katra no viņām pa savam jauka! Iesaku visas klausīties un atbalstīt! Man favorīti ir Anālie soģi, citiem atkal Morālā trauma, vai Govs bez ūdens :D

Un ārzemju skatuve – kas jāievērtē  un kas vienkārši jālaiž garām?

Ja ir pietiekami liela kaisle, tad jāiemana ir pilnīgi viss, bet jālaiž garām ir tās bandas, kurām ieraksti izklausās pēc konkrēta toletes poda, parasti tas ne par ko labu neliecina!

Koncerti – kā Jums liekas, kas ir vietējas skatuves lielākais mīnuss? Lai neiegruzītos – arī plusi un gaišās puses?

Hmm, vienīgais, kas nāk prātā  ir klubos vājā telpas apskaņošana! Bieži ir tā, ka uz skatuves skaņa ir uz visiem 10 punktiem, bet arā, kur publika blendž  un griež pačkas bieži vien skan viss vienā lielā  zupā! Maz vietējā skatuvē ir labu skaņotāju! Pluss ir tas, ka vienmēr var nopirkt alu!

Protams, mums interesē frīcīgākais, kas ir bijis grupas pastāvēšanas vēsture – Kuriozi no koncertiem vai ikdienas?

Kas kam skaitās frīcīgais? Kad jābrauc, tāli gabali tiek izdzerts daudz alkohola, piemetas pļutka, viss kā parasti-daudz smiešanās, maz miega un vēl vairāk alko un ganja :D Vienīgais mini kurioziņš bija Igaunijā, kad pēc pasākuma mūs pie sevis uz mājām paaicināja laipnais konča organizators! Aizlaidām pie šamējā, tā jau vasara,bija baigi karsts bija! Un mums vēl tur uz kaut kādu 15 stāvu bija jābrauc, tur vispār nav ko elpot! Nu neko pa dzīvokli ar plikiem duffeļiem vazājāmies un viens otru iepērām!

Tā saucamā krīze –  tas ir cilvēkiem galvā, mēdiju ieurbts vai paši vainīgi?

Ai! Z.B. tā krīze!

Ar ko būtu jāsāk jaunai grupai - ? Instrumenti – ko ieteiksiet? Kas būtu derīgākais, jūsuprāt?

Galvenais, lai ir izdoma un pietiekami stipra vēlme bliezt, nevis vienkārši spēlēt, jo tas ir stilīgi! Instrumenti būs jāpērk jaudīgāki, ja augs spēlēšanas prasme, iesākumam var arī nopirkt kādu lēto ibanezu vai Yamahu ha-ha!

Mūziķis – te pagrūti atrast labu sastāvu – vai nu nav vai aizņemti savās pamatgrupās. Kāpēc?

Tā viņš ir, jo ļurunātāji, pļurātāji un wanna be cool ir pilna dirsa! Diemžēl, to kuriem metāls ir sirdī  tik tiešām ir maz! Grūti atbildēt kāpēc tā ir! Vēl jau tas, ka Latvija ir maza valsts!

Amerikāņiem ir lērums one-man bandu, kas pat spēlē koncertus, mums gandrīz nav neviena. Ko teiksiet?

Forši, ka tādi keksi ir, bet daudzi no viņiem ir bēdīgi izpildītāji... Katrā ziņā šim pasākumam ir gan plusi, gan mīnusi! Mīnuss-bungmašīnas man personīgi kretinē! Bieži izklausās pārāk nedabīgi-tas nekam neder! Otrs, ja nav bass ģitāra, tad nav īsti masa! Plusi-ja izdomā bliezt viens, tad nekad nav jāgaida uz citiem, pats sev boss! Kā saka mazāk cilvēku grupā mazāk problēmu, viss atkarīgs no sevis paša! Visspilgtākais piemērs, kas man nāk atmiņā no one man band ir – Sikfuk – samērā oriģināls muskulis, savi pigori uz ģitāras un kas par vokālu, kas par vokālu!!! Spēlēt ģiču un vienlaicīgi šitā izpausties mikrofonā-tas ir jāprot! Vēl likās ciešams Putrid pile un Cemetery rapist!

Trauma Moralis – tie džeki ir pabraukājušies pa Baltkrieviju, drusku Eirpoas un viņiem ir stabils fanu loks – kā Jums ir/bija?

Trauma malači, dara to, kas viņiem patīk, tiesa sen neesmu dzirdējis, ka viņiem kāds koncils būtu bijis.. čaļi atpūšas laikam, vai arī marinē kādu jaunu ierakstu ;) A par Sebo-faniem grūti spriest, vienmēr atrodas kāds, kurš atpazīst pēc sejas, tad jau arī mums ir savs piekritēju lociņš maziņš, maziņš!

Grupa – tas ir vairāk mēģinājumi, koncerti, hobijs un izklaide jeb daļēji arī darbs?

Ja metāls mīt miesā un dvēselē, tad kāda runa var būt par darbu? @_@

Lielākais honorārs vai kāpis, ko grupa saņēmusi pastāvēšanas laikā?

Piečuks :D Bieži vien jau par bendžu pasākuma organizētāji iedod naudiņas, tā jau nav, ka pilnīgi bešā jāspēlē! Vēl aliņus uzsauc, retāk arī pabaro, pacienā  ar prostitūtām...lalala

Šī brīža grind & co skatuve pasaulē? Kas notiek, ja sekojat līdzi?

Ai, apnika sekot visam līdzi, kas notiek vai nenotiek, kam piedzima bērni, kam tēvs nomira no sifilisa, piekāst – viss action notiek LV! Galu galā – pie mums ir gardākais alus pasaulē!  m/
Kāpēc vairākumam liekas, ka nospēlēt Obscene Extreme Čehijā ir kruta? Tāpēc, ka tas bija vienīgais plaša mēroga Grind festivāls visā Eiropā, bet tagad ir parādījies Vacijā Death fest (ja nemaldos, tad tā viņu sauca). Tajā O.E. tikt uzspēlēt diez gan unreal, jo čehi bīda tikai savējos un aicina grupas, kuras tam O.E. līderim Čurbikam patīk... tas arī viss! Diez gan jēls pasākums īstenība! ...

Erudīcijas jautājumu top6:

Stulbākais, kas vien dzirdēts par Seborrhea?

Situācija iz dzīves – meitene saka: Re, kur nāk mans puisis, viņš spēlē grupā – Seboreja! Otra meitene atcērt: Tavam puisim ir Seboreja?

Stulbākais, kas vien vispār dzirdēts?

Man garšo pimpji!

Garšīgi un nedārgi paēst var –  kur?

Liepājas Fontein palace 8)

Kas jāparāda ārzemju tūristiem Rīgā?

Maukas!

Vai citplanētieši ir?

Mēs paši esam citplanētieši, jo mums patīk viendzimuma seksi un dolbīšanās pēc pilnas programmas!

Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
ahahahha! Intervija pa pirmo, vietumis galīgi nosmējos ^_^
+3
Lai slavēts Klucifers un viņa pravietis ninja69 m/
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
Dethecrator
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas