Mainīgā pasaule
+19
1. Roberts lepni atnes uz skolu savu jauno kabatas nazi.
1973.: Bioloģijas skolotājs izvelk savu Šveices nazi, un visa klase salīdzina abu nažu kvalitāti.

2010.: Policija saņem signālu par maniaka-psihopāta iebrukumu skolā. Skolu bloķē policijas specvienības, Robertu apšauda ar iemidzinošām lodēm un bezsamaņā nogādā slēgtā ārstniecības iestādē. Psihologu grupa veic šokēto skolnieku un skolotāju terapiju. Drīz vien skolu slēdz, bet pēc pusgada, pilnībā pārbūvētu, to ar lielu pompu atklāj iekšlietu ministra klātbūtnē.

2. Roberts un Markuss pēc stundām sakaujas.
1973.:Skolnieki sadalās divās līdzjutēju grupās. Markuss uzvar, Robertam no deguna nāk asinis. Abi paspiež viens otram roku un problēma ir atrisināta.

2010.:Tiek izsaukta policija un arestēti abi. Roberta māte ierosina kriminālprocesu par smagiem fiziskiem bojājumiem. Abus izslēdz no skolas, viņi nesaņem skolas beigšanas atestātu un nevar turpināt mācības.
Roberts iekārtojas par krāvēju, Markuss par pārdevēju Makdonaldā.

3. Roberts ir nemierīgs stundās, traucē citiem ar savu pļāpāšanu.
1973.: Robertu atstāj pēc stundām, nākamreiz viņš ārpus grafika tīra klases telpu. Tagad stundās viņš ir mierīgs un nevienam netraucē.

2010.: ārstu grupa diagnosticē Robertam "pavājinātas uzmanības sindromu" smagā formā. Robertam no rītiem un vakaros injicē lielās dozās bremzējošus preparātus, viņš kļūst atkarīgs no preperātiem. Stundās viņš ir kļuvis apātisks, toties nevienam netraucē. Skola iegūst papildus psihologa vakanci un paaugstinātu finansējumu darbam ar bērniem ar īpašām vajadzībām.

4. Roberts spēlējot futbolu izsit logu un dabū no tēva pērienu.
1973.: Apdrošināšanas kompānija apmaksā cietušajam zaudējumus, Roberta kabatas nauda tiek samazināta uz pusi. Nākamreiz futbolu spēlējot viņš ir uzmanīgāks.

2010.: Kaimiņiene ziņo par tēva cietsirdīgu attieksmi pret bērnu. Roberta māte liecina par analogu gadījumu apmēram gadu atpakaļ.
Roberta tēvam aizliegts 10 dienu laikā tuvoties mājai. Psihologs parunā ar mazāko māsu un konstatē, ka arī viņa pārcietusi varmācīgu apiešanos. Roberta māte šķiras no vīra, Robertu turpmākos dažus gadus regulāri apseko psihologi.

5. Ahmeds slikti zina vācu valodu un paliek 8. klasē uz otru gadu.
1973.: Vasarā Ahmeds ņem privātstundas, biežāk pavada laiku ar vāciski runājošiem bērniem un saņem sekmīgu atestātu gadu vēlāk.

2010.: Ahmeda lietu nosūta cilvēku līdztiesību komisijai. Prese sašutusi par skolas administrācijas rīcību: "Vācu valoda nav Pasaules Galvenā valoda, un nav nepieciešams visiem to zināt!"Ahmeda lieta - tipisks rasu diskriminācijas piemērs. Sabiedrības spiediena ietekmē, Ahmedu pāreksaminē pēc 3. klases līmeņa testiem, kurus viņš kaut kā-nebūt nokārto.
Izlaiduma eksāmenus Ahmeds nokārtot nespēj, atestātu nesaņem, vācu valodu joprojām neprot un iztiek no bezdarbnieku pabalsta.

6. Roberts iemet skudru pūznī petardi.
1973.: Daži desmiti no 4`376`295 skudru iet bojā.

2010.: Par to uzzina GreenPeace aktīvisti. Pievienojas vietēja dabas aizsardzības komiteja, zaļo partijas nodaļa, bāriņtiesa un kriminālpolicija. Robertam diagnosticē antisociālu uzvedību, noslieces uz piromāniju un tendenci uz vardarbību. Roberta vecākiem, brālim un māsai jāiziet ģimenes psihiatrijas kurss. Roberta vecāku dzīvoklī notiek kratīšana, tiek meklēti varmācību propagandējoši materiāli. Roberta dators arestēts, jo tajā instalēta spēle Counter Strike. Lieta nonāk terorisma apkarošanas nodaļā, un Roberta tēvam, pilotam pēc profesijas, līdz dzīves beigām aizliedz lidot.

7. Volejbola spēles laikā Roberts nokrīt un nobrāž ceļgalu. Skolotājs piesteidzas klāt, palīdz piecelties, aizved uz sekretariātu, kur uzlīmē plāksteri, un kādu laiku sēž blakus, mierinot viņu.
1973.: Pēc pāris minūtēm Roberts skrien turpināt spēli.

2010.: Skolotāju atstādina no darba par seksuālu uzmākšanos nepilngadīgajiem. Tiek uzsākts kriminālprocess, kurš ilgst 3 gadus. Šo trīs gadu laikā skolotājam aizliegts veikt pedagoģisku darbu un viņš strādā par taksistu.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
Skarbi, bet +/- patiesi.
0
tru :D
+1
+/- tā vēl bija arī 90-to sākuma, kā tagad skolās ir hz
+1
^ Tieši gribju teikt, ka 1973 vietā mierīgi varēja 1993 ielikt. Par 2003 neesmu tik drošs.

Pēdējais ir pilnīgs LOL, bet nu tā jau notiek ...
+1
jā, tagad izlaisti bērni skaitās hiperaktīvi un ar bagātu fantāziju apveltītie- indigo:) kretinē man šitie murgi, iedomāties nevariet kā:@ un visas tās eiromammas, kas kultivē šitos marazmus vajadzētu .. es pat nezinu, ko ar viņām vajadzētu darīt? laikam viņām vnk nav ko darīt. lai biežāk drāžās ar saviem večiem, varbūt nebūs laika muļķībām:)
+2
Šūlē sīcis var darīt ko grib un skolātājs šim neko nevar padarīt ... agrāk jau nebija citādā, skolotāju jau skolēnus nedauzīja, kaktā gan varēja ielikt vai aiz auss pie dirsas aizvilkt. Agrāk vēl no seņčiem pa pakaļu dabūtu, tagad muterīte glabiet bērnus izsauktu savam trīcvaidziņam ...

Neaicinu nevienu sīkos dauzīt, bet apziņa, ka var norauties pa pakaļu (pat ne fiziskā nozīmē) ir ļoti audzinoša ...
0
+1 no manis kodei 13, vēl labāk kudiš grūti būtu uzrakstīt......
+6
Tas, kas tagad notiek skolā, reāli, ir pilnīga dirsa. Bļed, nu, visapkārt pilnīgi atsaldeņi, un līdz ar to arī stundas pa pakaļu. Piemērs - latviešu valoda, skolotājai 43 gadu stāžs, izcili gudrs cilvēks, stāsta interesantas lietas par vēsturi arī, latviešu valodu pārzin perfekti (visas iespējamās izglītības attiecīgajā jomā)... Bet 90% stundu aiziet pilnīgā nejēdzībā uz ņemšanos ar idiotiem, kas grib parunāties par savām mēslu datorspēlītēm/iksiņiem u.tml. Bled, un ta 30 min no 40 min stundas aiziet viņu vākšana. Es vienu dienu varētu viņus apšaut, lai deg ellē izdzimteņi, blad...
Pardon par emocionalitāti, bet reāli asinis par to vārās.
+1
Sukas..
0
Studējot, kad biju praksē 2001.-2002. gadā, mani klausīja un stundās bija kārtība. Pasniedzu stundas 7. klasēm un vidusskolniekiem...
0
Un neko jau nevar padarīt. Jau pieminētajai latv. val. skolotājai, nu, kā jau cilvēkam krietnos gados (viņai pie 70) visi pidari rej virsū un runā pretī. Nahuj, nu, nafig vispār tādu cilvēci vajag..
Dialogs no dzīves, lai raksturotu situāciju:
Skolotāja: Jāni, nerunā, lūdzu, ļauj man vadīt stundu.
Bezsmadzeņu radījums Jānis: Ej dirst!

..

Un ņifiga nevar padarīt. Ja kas, vecāki, kas ir tādi paši kretīni, bļauj par kaut kādam tiesībām un pārkāpumiem, lai gan viņu pašu sīkais sūda izdzimums pie visa ir vainīgs un pārkāpj velns viņ zin vai kādu likumu, bet jebkādas saprāta robežas gan...
Kreator - Violent Revolution.
0
tas atsaldeļi ir diezgan precīzi. man liekas, ka ta ir paaudze, kas neko neprot novērtēt. nemāk ne strādāt, ne atpūsties. kāpēc šāds secinājums? bijušais klases audzinātājs stāstīja, par savu tagadējo klasi. situācija sekojoša- nevienam neko nevajag. nu beidzot šis saorganizējis divdienu ekskursiju. loģiski, ka nobrīdina, ka nekādas piedzeršanās, citādi nekur vairs nevedīs. loģiski, ka ekskursijas vakarā lietus gāž aumaļām, visi pārsaluši. nu un viņs saka, ka drīkst jau vilkt savu polšiņu ārā, lai sasildītos, citādi visi būs slimi. kā izrādās no visas klases viens džeks 0,5 paņēmis līdzi. nu to pašu arī pa apli palaiduši un viss, balle beigta:)
0
es gan nezinu, kā ir tagad, bet man jau liekas, ka no klases izraidīt tādus mērgļus gan jau ka var + ierosināt disciplinārlietu...
0
Esmu mācījies, principā, pēdējo 3. gadu laikā trīs skolās. Tagadējā - Rīgas Pilsētas 2. ģimnāzija, tipa baigi prestiži un tā tālāk. Un ņifiga, Bibo. Skolotāja uzkliedz, lai iziet no klases, atsaldenis nereaģē.
0
tfu, nu - esmu mācījies, principā pēdējo 3 gadu laikā. bez punkta
+6
0
pieļauju, ka vēl varētu būt tāds moments, ka dēļ mazā atalgojuma, tie labākie skolotāji lasa sēnes Īrijā. un tādi, kas nevar 20 purnus noganīt vienmēr ir bijuši. tas, ka cilvēks ir gudrs un zinošs, vēl nenozīmē, ka viņs ir labs pedagogs. autoritāti panākt ar maģistra grādu filoloģijā vien nevar.
+3
Autoritāti var panākt ar autoritāru pieeju :P
0
Ēsss.... es esmu gadu strādājis par skolotaju, 2002-2003ajā gadā, lielākoties varēja ar visiem normāli sarunāt. Vissmagāk bija ar pāris elementiem, kas bija riktīgi atsaldēti. 7-8ajās klasēs, kad jau pat manas pacietības mērs tika izsmelts, pāris reizes uz noaurojos uz visiem uz pillu klapi un neviens pēc tam vairs neiedomājās tur spirināties pretī.
Bet es varu iedomāties, ka tagad viss ir galīgā dirsā...
0

Es piekritīšu iepriekš izteiktam viedoklim, ka mūsdienās pārāk nadzīgi jaunie pedagogi un psihologi cenšas noliegt veco audzināšanas stilu(kāds tas bija gadus 20 - 30 vai pat vairāk gadu atpakaļ). Ja izdarīji ko sliktu - saņēmi pamatīgu pērienu.(siksna,žagari, nātras - nu tā, lai pakaļa būtu zila...)Raustījāmies, taču tā tomēr bija mācība, nekā tagad - mierīgas sarunas psihologa klātbūtnē... Vairāk vai mazāk, tomēr mēs visi toreiz tā tikām audzināti, bet vai tamdēļ sliktāk?
0
Thunder

Tā pilsētas otrā "ģimnāzija" ir dirsā bāžama. Nomācījos viņā visu pamateni 2000 gadā. Tur konflikta dēļ algerbras/ģeometrijas maita man gandrīz 3 pēdējos gadus nelaboja mājasdarbus un nesauca pie tāfeles. Un tad pamatenes beigu eksāmenā tā kuce pienāk pie manis pēc ekša un prasa "kā noliki"?
Tajos trijos gados tieši mainījās direktori un abiem bija pajāt uz to ignorēšanas gadījumu. Tai matemātmaitai pietam vīrs kaut kāds partijnieks bija. Diviem klases audzinātājiem arī bija pilnīgs po. Dirsā līda tai kucei visi.
Tagad uz to visu atskatoties nožēloju, ka nepietika prāta vairāk cīnīties ar to mauku un iet uz citām iestādēm ar reāliem pierādījumiem.

Viena no klases audzinātājām mana labam klasesbieram un čomam vecāku sapulcē publiski teica frāzi: "ēd ēd, tikai vēlāk nāksies pašam pelnīt un izskatās, ka būs pudeles jālasa ar tādām atzīmēm".
Čalis būtībā visus tālākos gadus dzīvo ar tādu naidu pret to iestādi un daudziem vecajiem klasesbiedriem, ka ,ja viņš būtu psihiski nestabils, tad būtu mums te štatu šūting variants gana reāls.

Tā kā nav tā, ka tiesības ir tikai skolniekiem. Tur arī gana izplatīta prakse bija no dažiem skolotājiem 90to sākumā ar liņčiku zvetēt un tas būtībā nelikās nekas traģisks, taču tā laikam bija daudzās vietās.

Taču varu iedomāties tos galvā izskalotos un atsaldētos maukuļus, kuriem mājās ir samācītas "viņu tiesības" un kuri atklāti pļūta virsū un ņirģājas par skolotāju. Cilvēktiesības lai būtu par zvēru
0
Līdz 2000. gadam mācījos tobiš
+1
roof - nezinu, man ne ar vienu skolotāju tādas īsti sliktas attiecības nav, par cik, principā visur vielu rubīju un sekmes labas. nu, izņēmums ir sports... 20 gadīga krievene, kas ir stulba kā zābaks un tik piekasīga, cik vien var. sen neesmu tādēļ uz sportu bijis. :D kopš kāda novembra..
+2
roof - kuņas ir visās skolās, atšķiras tik koncentrācija.

Man bija vēstures učene, kas ienāca ikreiz klasē, nosauca lapas grāmatā un darba burtnīcā un pati lasija žurnālus. Neko ne skaidroja, ne mācīja, viņas vietā varētu tikpat labi apkopēja ienākt un nodot instrukcijas. Uzvedās toties kā galīgā sterva un ģērbās kā no cirka izbēgusi.
0
Nu vai visās es nezinu, bet daudzās noteikti. Tomēr gāzt iekšā 3 gadus ir sistemātisks kretīnisms, kas tieši ietekmē sekmes priekšmetā. Tas lieliski parādīja skolas vadības attieksmi. Par ko tur mīnusi man to gan es nesapratu, bet nu tas nav svarīgi.
Tiesa, tas bija pirms gandrīz 9 gadiem un nav brīnums, ka tagad daudz kas varētu būt savādāk.
0
kā tev to evil skolotāju sauca? Rupkus? Briņķe? cita?
+2
Nu nez..
es tagad pati strādāju skolā un, ja godīgi, raustos kliegt sīkajiem virsū (un arī negribas, kad atceros savu mācīšanos, kad komunikācija no skolotājas puses notika tikai paaugstinātā frekvencē). es gan vadu individuālās stundas, bet, lai panāktu respektu no bērniem, nācās krietni pasvīst.
bet, ziniet? pagaidām izdodas arī bez aurošanas.
0
thunder

rupkus
+2
roof, es tev ieliku to mīnusiņu tāpēc, ka "Tagad uz to visu atskatoties nožēloju, ka nepietika prāta vairāk cīnīties ar to mauku un iet uz citām iestādēm ar reāliem pierādījumiem." lūk šī frāze atspoguļo to, kas man baisi nepatīk. vienmēr un visos laikos ir bijuši un būs neklausīgi bērni, riebīgi skolotāji, uzēdušies skolotāji, skolotāju mīlulīši utt. kas vienam ir labs citam slikts, ko nozīmē iet uz iestādēm ar reāliem pierādījumiem? tas jau aŗī ir tas posts, ka tagad katrs puņķu tapa uzskata, ka ja skolotāja nav pret viņu gana maiga, viņs var iet 'uz iestādēm ar reāliem pierādījumiem'. apskaitos! un thunder minētajā piemērā par skolotājas pasūtīšanu dirst visai klasei dzirdot es vispār (smejieties vai ne) mentus izsauktu. lai sastāda protokolu. skola ir sabiedriska vieta un tajā ir jāievēro saviedriskās kārtības normas, ja tās tiek pārkāptas tad tas ir huligānisms. ja džeks regulāri traucē stundas, tātad viņs pārkāpj citu nepilnagīgo biedru tiesības uz kvalitatīvu izglītību, tā ka lai senči stāv pie ratiem ar sava mazā brīnumbērna pārlieku aizstāvēšanu!
0
balanss starp personīgo brīvību un cieņas pilnu sabiedrību ir varen trausls, un kā labi parādā roof'a gadījums, noteikt, kad nepaklausīgais ir lādzīgs cilvēks un kad pidars un kad skolotaja, savukārt, mauka un kad sīko piesmietā jēdzīgā, nebūt nav viegli. man arī nepatīk, kad izturas rupji skolā, bet tas attiecas arī uz skolotājiem, ne tikai uz skolēniem, turklāt visjaukāk jau būtu ja vēlme būt pieklājīgam nāktu no sevis, ne tiktu no ārpuses ar koku iedauzīta.

bet tas jau skan pēc sapņa nedaudz. tāpēc laikam labāk ir palikt pie stabilām vērtībām - ar koku pa dirsu.
+1
hehe atceros videni,man vestures uchene(šimkuva laikam bija vinas uzvards)visus 3 gadus spruglujus meta ratos,tip par zemu verteja konrikjus(pat ja es izpildiju vairak neka bija pareja klase macijusies)
nu un kulminaciju izraisija tas ka shameja uzzinaja to ka katoshu centralizeto exi vesturee man saka blaut ka es nenokartoshu un neko nerubiiju...
rezumeeee
eksi nokartoju uz A limenu,a atzime atestata bija 6 XD
sexiigi
pecak uzzinaju no mazakajaam klaseem ka shamejai bija jauks naids pret matainajiem XD
KURVA BLJEDJ
xD
+1
u, man pietiktu ar klasesbiedru liecībām un pāris burtnīcām toreiz. Ja jautā kur, tad visdrīzāk uz Izglītības kvalitātes valsts dienestu būtu gājis. Tu jauc tagadējo skolēnu ņirgāšanos par pedagogu ar pedagoga ņirgāšanos par skolēnu. Pietam pedagogs pirms visas epopejas sākuma paņirgājās publiski. Laikam pati esi skolotāja
Par skolotājiem nekad neesmu ņirgājies, taču gana esmu redzējis "piemērus", jo īpaši pret jaunajiem skolotājiem.
+1
Rupkus ir suka, yeah...
+2
Dzīve, bļeģ, nav rožu dārzs. Jo ātrāk to kāds jums iemāca jo pašiem labāk.
+3
Nez, tomēr tās učenes/kapraces ir amorāli radījumi, ko vajadzētu izskaust. Tas pats nepaklausīgais skolēns var ko sasniegt, ja viņam ir īsta skolotāja vai skolotājs, gudrs, morāli augsti atttīstīts pedagogs.

U. - es to minēto vēstures učeni direktora klātbūtnē nosaucu par kuci. Šamā piestrādāja par bibliotekāri dažus mēnešus un bija iespītējusies apgalvot, ka man nav nodota viena grāmata - rezultātā draudēja liecības laicīga nesaņemšana, kas draudētu tālāk ar neiestāšanos videnē. Kad viņai lūdzu pārliecināties, vai grāmata tomēr nav kaut kur kaudzē, viņa nelikās ne zinis un ļāva man iet uz eksāmenu stresā, ka nesaņemšu laicīgi liecību. Protams, pēc eksāmena grāmata atradās un viņa pat neuzskatīja par nepieciešamu atvainoties...
+1
ņemot vērā to, cik lielas pašmācības iespējas mūsdienās ir un to, kādu naidu un nepatiku daudziem sakarīgiem cilvēkiem ievieš skola, nedaudz apšaubu obligātā skološanās posma nepieciešamību (ņemot vērā to, kādā stāvoklī ir izglītība Latvijā). es to laiku pamatskolā, kad sēdēju un klausījos kā skolotājas cīnās ar klasesbiedriem, būtu varējis izmantot arī lietderīgāk.
+2
un tā skolotāju suga - 'esmu resna un kaprīza dāma' būtu jāiznīcina.
0
Jā, ir tāda skolotāju suga skolotāji-noziedznieki. Bet dīvaini - vai tad topošajiem pedagogiem nemāca kā mierīgā ceļā bez psihiskas vardarbības manipulēt ar bērniem, lai tie būtu paklausīgi?
+2
Lasu un priecājos, ka es mācījos mazpilsētas ģimnāzijā, bija jau visādi konflikti un arī pāris stervainas učenes, bet visu varēja nokārtot, ja vien gāja un normāli runāja.
0
nu es jau arī aizstāvu tos skolotajus tāpēc, ka man ir pieredze tikai ar foršiem skolotajiem. un tie riebīgie vai nu ēdās uz dažiem eksemplāriem pamatoti, vai arī pēc laika esmu secinajusi, ka tomēr ļoti labi iemācīja.
+1
Hellgar, lai cik dīvaini neliktos, vēl nevienā ar pedagoģiju saistītajā priekšmetā neesmu saskārusies ar reālām mācīšanas metodēm. teorētiskajos iemaļ kaut kādus ne sūda nevajadzīgus likumus, savukārt praktiskajos pats ej raustīdamies, ka tik nepasaki kaut ko profesionāli aplamu.
vismaz pagaidām liekas, ka pie tām īstajām metodēm jānonāk kaut kāda mistiskā veidā pašam.
+2
Vispārējā izglītības sistēma kā tāda ir pakaļā. Līdz ar to no mūdžu bara neko daudz nevar prasīt, ja vērtību skala ir pilnīgi ačgāna.
+1
+1
es gibt kein Bier auf Havaii, es gibt kein Bier
d'rum fahr' ich nicht nach Hawaii, und bleib' ich hier
es ist so heiss auf Hawai, kein kühler Fleck
und nur von Hula-Hula, geht der Durst nicht weg!
+1
Es ar vēl dzeru ...
+1
Tev vēl lien????
+2
Otrā elpa atvērās. Šitas puspālis tak nekam neder. Jāiecementē sasniegtais ...Ir vēl alus un upeņu balzāms ...
0
Kā es saprotu, ierašanās darbā alkohola reibumā ir jautra padarīšana :D
+1
Es ceru līdz tam laikam izgulēties ... Šodien ir jau pirmdiena, ja ?
0
Tagad jau ir... pzdc pilnīgs....
0
Njā .... tieši kad sāk palikt jautri un labi ...
0
einer geht noch, einer geht noch rein
0
Pirms tam bija slikti un garlaicīgi???
+1
Pirms tam bija zajebis, tik tādu pāli nejutu :D
0
Stumme Ursel :D
0
m/ SODOM m/
0
Es mācēju pareizi uzrakstīt SODOM loguci, skolas laikā uz katras klades un grāmatas obligātajā kārtā tas bija uztriepts!
+2
Es a. Un arī Death, Kreator, Slayer, Metallica, Anthrax, Iron Maiden un lidojošos vafloniņus ...
0
Vēl man patika anarhijas simbols, visādos paveidos :D
+3
Man vēstures kladē bija liels Cradle of filth logo pa veselu atvērumu, tas bija laikam 98-tajā, kādu mēnesi katru vēstures stundu ap viņu darbojos. Un tad skolotāja ieraudzīja, ka man tur ir savs "slepenais projekts" un atņēma man to kladi, un gribēja atrast to lappusi, lai nokauninātu visas klases priekšā - ar kādām muļķībām es, lūk, nodarbojos. Viņa visu kladi izšķirstīja pa lapai, bet nevarēja atrast. Tas bija tāpēc, ka tieši tās divas lapas bija kaut kā jocīgi salipušas kopā. Dažreiz man dzīvē ir paveicies, he he.
+4
Es zīmēju Motorhead zvēru - Snaggletooth, pēc Sacrifice kasetes vāciņa parauga. Līdz vienā bridī kāds iesaucās: "eu, bet tas tak i pimps viņam mēls vietā!"

Taisnība jau ir, bet es to kaut kā nebiju tā uztvēris pirms tam.
+1
Shit happens :D
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
atmoda
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas