nelegālās cīgas.
+5
www.tvnet.lv/zinas/latvija/32549...

''Satraukts ar savu bēdu stāstu redakcijā ieradās kāds baušķenieks. Vīrieša paziņa uz ielas smēķējis, pienākuši policisti, likuši parādīt cigaretes. Ieraugot, ka viņš ņem cigaretes no paciņas, kurai ir Krievijas akcīzes marka, vīrietis aizturēts.''

a kā tad tagad vai tad nevar vairs to vienu bloku pāri robežai legāli vest?
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+33
- Hallo, vai VID?
- Jā.
- Mans kaimiņš kaut ko ēd!
- Izbraucam.
+9
Pohuj, es tāpat pīpēju tikai zāli...
+4
Ak jel, nepietiek, ka mierīgi padzert uz ielas nevar, tagad arī par pīpēšanu vairs nevar nodarboties.
Ja cigarete ir nostriļīta?
+6
Visa paciņa ?
+3
Bet risinājums tak ir bezgala vienkāršs - pārber savu kontrabandu legālo cīgu paciņā un viss ...
+8
Vai izmanto etviju :-)
+1
Vēl labāk :D
+1
man ir diezgan vienkārša, melna etvija, ko vairs neizmantoju (vairs nepīpēju tinamo). ja kādam vajag, varu par simbolisku latiņu/aliņu atdot. :)
+3
par simboliskiem 24iem aliņiem. :D
0
pietiks ar vienu. :)
+5
..vienu, bet lielu. 5L ;-)
0
:D
0
Vai jau palaidi garām iespēju? Etvija vēl ir? :-)
0
Ir, ir. interesē?
0
Pats nepīpēju. Sāku domāt, kas no radiem, draugiem, kolēģiem pīpē. Praktiski neviens. Ir daži, bet tiem smagi pajāt uz visu un visiem, tāpēc, labāk netuvošos ;P
p.s. gan jau etvija atradīs savu saimnieku!
0
Nu ja. Viņa tāda vienkārša, nekas smalks nav. Nopirku pa kaut kādu piečuku, tāpēc ar atdošu par kaut ko simbolsiku.
0
Simbolisku tb. Es jau nedaudz iesvinējies...
0
Te ir aktuāla tēma "Saimniecībā var noderēt".
Iesvied ziņu tur.
-14
Man nav ne paciņas, ne etvijas... es striļiju vislaik. Kad pārstās dot, pārstāšu pīpēt. :)
-12
Paldies b*e!
+6
Mīnusu skaits loģisks - streļītāji nevienam nepatīk.
-3
Nepatīk gan, bet lielākoties jau viņus cienā ;)
+2
Un zini kāpēc? Salīdzinājumam, man itin bieži Valmieras autoostā kaut kādi nenormāli smirdīgi, apdzērušies bomāri streļī cīgu vai piecus, septiņus utt. santīmus "biļetei". Man vieglāk ir iedot viņam tos pāris saņus, lai tak viņš pēc iespējas ātrāk pazūd no manām acīm, nekā 5 minūtes skaidrot, ka es viņam neko nedošu.

Protams, palūgt cīgu vajadzības gadījumā jau nav nekas slikts, ja vien tas nekļūst par regulāru aktivitāti. :)
+3
Es parasti šitādiem mangotājiem nedodu nekā un neiesaistos ar viņiem nekādā diskusijā.
+2
Pareizi jau it kā dari. Nu, ir jau arī sūtīti pie visiem velniem tādi, bet mani riktīgi kaitina, ka man smirdīgs vecis sāk lūgties un runā sejā savu nāves dvašu tā, ka prasās pēc gāzmaskas. Nu ko man, pa zobiem tādam iekraut, vai? Dabūšu vēl trakumsērgu. :)
+1
Ignorē, paej tālāk. Man parasti neseko, lai gan neesmu jau arī nekāds bokseris pēc miesasbūves.
+1
pa lielam 95% no viņiem ir jāignorē, jo tieši kaut kāda līdzjūtība / žēlastība ir tas, uz kā viņi visus ķer, un līdzjūtība / žēlastība līdzi jūtošajiem un žēlojošajiem imho ļoti čakarē dzīvi un atņem enerģiju. ja man prasa biļetei, tad vienīgais, ko varu darīt, ir aiziet un nopirkt viņam to biļeti. ir bijuši gadījumi, kad tik tiešām apzagti cilvēki netiek mājās. bet pārāk daudz tie žēlinātāji un cilvēku čakarētāji saradušies.
+1
ja nu kas, tad etvija aiziet overkirilam
+2
Но если есть в кармане пачка сигарет,
Значит все не так уж плохо на сегодняшний день...
+1
Nu bet kā tas viss sodīšanas process notiek? Man ir jāpierāda, ka tā nav kontrabanda, vai arī mentiem jāpierāda, ka tā ir kontrabanda?
+2
Pēc tā raksta varēja noprast, ka tev jāpierāda, kur tu esi tās cīgas ņēmis, nevis otrādi. Nez, kur paliek nevainīguma prezumpcijas princips.
0
Pačka ar krievu marķējumu viņiem ir pietiekams pierādījums. :P
-1
Nāk prātā: kas ir bez grēka, lai met akmeni man! ;-)
0
^^ Nu bet ja man tā cīga, kura es pīpēju ir nostriļīta, un es paciņu nevaru parādīt?
0
...piešūs vēl zāles pipēšanu :D
0
^^ ta jau neko nevarēs pierādīt.
0
Nu ja, uz cīgas jau akcīzes marka nav virsū.
+1
ai, ai, kādas muļķības!!! man nekas nav jāpierāda, ka cigaretes ko pīpēju ir manai lietošanai atvestas no krievijas, mentiem ir jāpierāda, ka tās ir pirktas kā kontrabanda. nevainības prezumciju vēl neviens nav atcēlis!!!
+1
Tad tīri teorētiski, pat ja man ir kontrabanda, ar visu paciņu, es varu vienkārši viņu nerādīt? :D
0
^^ u, nu es jau par to pašu, bet izlasi to rakstu, kas sākumā.

"Tiešām ir tā, ka smēķēt drīkst tikai tās cigaretes, par kurām ir samaksāts akcīzes nodoklis. Nepieciešamības gadījumā smēķētājam jāspēj pierādīt, kā viņa rīcībā nonākušas cigaretes, piemēram, ar Krievijas akcīzes marku. Ja būts Krievijā, tad no šīs valsts pie mums drīkst ievest divas paciņas cigarešu.

Par to iegādi Krievijā nepieciešams saglabāt pirkuma čeku. Ja smēķu paciņu uzdāvinājis draugs vai tālbraucējs šoferis, atbraucis no austrumiem, arī par šo gadījumu jāspēj policijā, kad lietas materiāli tiek izskatīti, sakarīgi pastāstīt - kad brauca, kas uzdāvināja.

Likums ir nepielūdzams, par cigarešu iegādes, realizācijas, uzglabāšanas vai pārvietošanas noteikumu pārkāpšanu minimālais sods ir 50 latu."

Sevišķi pēc nevainīguma prezumpcijas neizklausās...
+5
maniem kolēģiem gribētos gan, lai tas tas tā būtu, vai arī žurnālisti kārtējo reiz ir ļoti profesionāli visu uzrakstījuši. jo ok, Latvijā drīkst pīpēt tikai vietējās cīgas, bet to, ka šī nav viena no 2 paciņām, ko es atvedu priekš sevis pati, ir jāpierāda mentiem, nevis man jāpierāda pretējais. administratīvo sodu jau viņi uzlikt var, bet parsūdzot- vienos vārtos! policijas uzdevums ir pierādīt, nevis cilvēka. un es drīzāk domāju, ka žurnālisti lažu ir sataisījuši, jo raksts jau pašā pamatā ir tendenciozs. policijas pārstāvis jau skaidri un gaiši pasaka, ka nav tik daudz brīva laika un kadru, lai par katru paciņu sodus aizturētu, noteikti cits pārkāpums, vai operatīvā izstrāde. pieļauju, ka viņiem ir infa, ka tas vecis labi daudz to mantu ved iekšā, bet piesieties nevar. Kapone arī iesēdās par nodokļiem, kas nebūt nebija viņa vienīgais vai smagākais pārkāpums, bet tas, kuru vareja pierādīt.
0
Ok, jāstaipa visur līdzi čeku blociņu, kas sakārtots alfabēta secībā A-Z.
0
Cik saprotu tiesībsargiem nav tiesību skatīt manas kabatas bez prokurora sankcijas, tāpēc pieļauju, ka policisti kuru katru nepārbaudīs, tikai, ja cilvēks ņemts operatīvajā izstrādē ;-)
anyway, nekad nedodt policistam cigareti :P
0
nē, ja persona ir aizturēta, kaut vai līdz personības noskaidrošanai, var veikt viņas apskati, kas ietver sevī arī apģērba un klāt esošo mantu apskati. ja jau kaut kas nopietnāks, tad kratīšana ir tiesas nevis prokuratūras sankcija.
0
Bet ja policists pirms cigaretes prasīšanas nestādās priekšā un neuzrāda apliecību? Formās tak visi nestaigā.
0
tie kas nestaigā formās, nenodarbojas ar administratīvo sodu uzlikšanu par sīkumiem :D
0
ja policisti (regulāri, ar baudu un azartu) tvarstītu pīpētajus, tad 1) tiem nepietiks laika citām (svarīgākām lietām) 2)tas policistu mundieri nespodrinātu.
Lai visiem salds miegs :-)
0
Kārtējais cenu pacēlums liek uzdot jautājumu - kur, ko un pa cik var iegādāties?
+1
Khh, nepareizus jautājumus uzdod.
+1
Pīpēt mazāk.
+2
Atmest vispār.
0
Nepīpēšana risina daudzas problēmas.
+6
Nedzeršana arī, tik nez kāpēc man liekas, ka šis ieteikums atbalstu negūs.
0
1.10 ls tirgū jorprojām.
+1
^ kurš ta met pa 50g ik pa 10min visu dienu un katru dienu? o_O
+2
jā, mani mēģinot atturēt no smēķēšanas viens čoms absolūti jobanu sistēmu izdomāja, ka cīgas vietā vienu alu jāizdzer. ņemot vērā, ka pīpāju pusotru paku dienā, ceļš uz brutālāko nodzeršanos nebūtu ilgs!
0
^ Kā reiz viens paziņa nelāgi iedzīvojās alkānismā, atmetot pīpēšanu. Čalis bija ballīšu pastāvīgais viesis, vienā dienā izdomāja mest nost smēķēšanu, un tad katrā ballītē, kad visi gāja pīpēt, šis palika viens un turpināja dzert. Pirmās reizes tas vienkārši beidzās ar to, ka šis pirmais krita, bet pēc tam jau radās tolerance un beigu beigās vēlme pakasīt akniņu ikdienā.

Kāds ir mēģinājis pienā mērcētu un izžāvētu smēķi? :)
+1
Atmest vispār, protams, ir ideāli, bet, ja tas šķiet pārāk grūti, tad var sākt ar to, ka pīpēt tikai tad, kad tiešām gribas, nevis tad, kad ieraduma pēc būtu tā kā jāuzpīpē. Es tādējādi pīpēju parasti 1-5 cīgas dienā.
+1
nu jā, es to arī pamazām sāku darīt, bet šobrīd ir pamatīgi jūtama fiziska atkarība tieši no nikotīna, jo, kad iet pāri 4 stundām, jau miglojas gar acīm, galva reibst un ir sajūta, ka izdarīsi visu, lai tikai uzpīpētu. jācer, ka tas drīz pāries.
+3
No stāsta: cilvēks sev rada problēmas un pēc tam tās varonīgi pārvar. :D
0
Tiem, kas vēlas atmest, varu ieteikt šo te: www.atena.lv/index.php?zoomid=33... Ticiet man - palīdz.
+2
Redzot daudzās nelaimīgās sejas , kopš bērnu kājas , izlēmu nemaz nemēģināt sākt smēķēt. Tikai pirms ~1.5 gada nolēmu paprovēt īsto tabaku un nav i ne domas atmest. Nevajag vienkārši pārforsēt sevi. Vajag ieturēt savu normu un dzīvot ar to. Tā kā derētu pašam sevi kontrolēt un redzēt , kad viss sāk aiziet par tālu , atpūsties no tā. Nu nez , tā vismaz es ar pīpes tabaku daru - papīpēju mēnesi 1-2x dienā , ja pēc tā mēneša jūtu, ka gribas stipri vairāk par 1-2x dienā ,tad vienkārši pāreju uz 1x dienā uz kādu nedēļu un tad vispār kādas nedēļas 2-3x nepīpēju pīpi un viss ir kārtībā. Pīpes veikalā pārdevējs vispār teica, ka esot tādas tabakas , pēc kurām ir ļoti ieteicams vismaz 2 nedēļas neko nepīpēt, lai "atietu". Nezinu, cik nu tās taisnības , bet no pēc tās pašas Latākijas pīpēšanas , kādu nedēļu toč bija grūti kaut ko pīpēt , garšu galīg izjust nevarēja. Taču tā ir mana sistēma attiecībā pret tabaku , es nezinu kā Jums , cīgu smēķētājiem ar to ir , bet nu jebkurā gadījumā skaidrs, ka nav jēgas mest nost uzreiz un vispār tinamās/pīpju tabakas FTW !
-1
Tādiem, kas visu mūžu kurī, parasti pietiekami spēcīgs stimuls atmešanai ir tikai kājas gangrēna vai miokarda infarkts. Tad jau sāk raustīties, citādi stāsti, ne stāsti, tāpat pīpēs. Ir arī neliels procents saprātīgo.
+1
^ Jā, manam bijušajam kaimiņam (R.I.P.), pensionāram cienījamā vecumā, pēc kāju operācijas dakteri slimnīcā pateikuši: lai mājās pie sienas piestiprina rokas zāģīti. Un, ja sadomās atsākt smēķēt, lai tad iesākumā nogriež sev kājas ar to zāģi pavisam nost.
+4
Tēma vietā! Es pirms mēneša aizdomājos par atmešanu un un jau vairāk kā mēnesi neesmu smēķējis nevienu cīgu. Ikdienā nemaz arī neprasās, izturēju arī eksāmenu - uz dzimpeni,kad hlamā biju un čomi apkārt pīpē - arī tad savaldīju šī pieraduma paliekas. Pirms tam smēķēju vairāk kā 4 gadus pa vienai pakai dienā. Ideja un apņemšanās bija pēkšņa un nesaistīta ar kādām veselības vai morāles problēmām. Vnk aizdomājos - nah vajag! Nekas patīkams īsti tajā procesā nav,ja tā aizdomājas,vairāk ieradums. Turklāt kāds krāns vēl uzvārās uz tā rēķina,ka čakarēju savu eselību!

+2
no sākuma izlasīju "nelegālās cīņas"
0
1 mēnesis tas labi. Bet kas noturās gadu arī ne par ko neliecina, jo, diemžēl, reti kurais spēj atmest kaitīgo ieradumu uz visiem laikiem (ik pa laikam vecais niķis atgriežas*). Bet, ja nosprauž mērķi nekad vairs nepīpēt, tad tas jau ir labs sākums :-)
*piem. jauns darbs, jauni kolēģi, dažādi dzīves periodi, kad viss ir labi vai ne tik ...
0
Kad atteicos no smēķēšanas 2008. gada aprīļa nogalē, mana apņemšanās nebija "atmest kaitīgo ieradumu uz visiem laikiem". Es to saucu par pātraukumu. Jo ir līdz šim bijuši kādi 3 vai 4 gadījumi, kad esmu aizkūpinājis, piemēram, Marlboro no Kanādas vai USA utt. u.tml.

Taču nevaru teikt, ka tādos 3-4 epizodiskos uzsmēķēšanas gadījumos piedzīvotu patīkamas izjūtas un "vecais niķis atgrieztos".
0
Parasti jau vienmēr sāk ar 1 cigareti ;-)
Kādreiz man patika Benson&Hedges marka (vai lv tagad var nopirkt vai joprojām NOT FOR SALE?).
+4
Atceros savu pirmo cīgu kādu 7 gadu vecumā, kad ar vienu meiteni atradām kosmosa paciņu un pa cīgai ievilkām. Pēc tam kad sāka smirdēt dūmi, palīdām zem gultas.

Vajadzēja toreiz nopīpēt visu paciņu, nopūst meitenei seju pagultē un nekad vairs tos mēslus rokā neņemt, bet še tev.
Jāiet uzpīpēt
0
Un tā mēs atbalstam "pelēko ekonomiku", par to raksts jau tūlīt manā Latvijas blogā :)
domasparlatviju2010.blogiem.lv/
(kur jau varam iepazīties ar iepriekšējo rakstu "Klipveida domāšana").
-1
Visumā iedvesmojoša bilde. :)

www.draugiem.lv/user/4665012/galler...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas