9.maijs - zelta vārdi.
+17
Tik izcili vēl neviens nav pateicis! Te var drusku pazviegt. Ku dobelim ir drosme he he

www.youtube.com/watch?v=I1UGlUK4Afk...
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
labs.
+15
Kāda tur drosme? Viņš tak vienmēr ir mācējis muldēt. Ar to viņam arī viss beidzas.
0
Jāpiekrīt Neonam, kaut gan nenoliegšu - patīkami paklausīties. :)
0
Ar muti Rīgā, ar darbiem aizkrāsnē ?
+6
Ja tā filozofiski tai lietai pieiet, tad tēmas nosaukums jau ir "Zelta vārdi", nevis "Zelta darbi".
+3
Vismaz letiņiem ir savs Žiriks!
+18
1945. GADA MAIJS LIEPĀJNIEKU ATMIŅĀS

Leontīne Ruhmane, 1945. gadā viņai bija 17 gadi:
- Atceros 9. maija rītu. Toreiz dzīvojām Līvas laukumā. Pēkšņi pamanījām, ka apstājas divas smagās automašīnas. Vienā - padomju karavīri, otrā - vācieši. Padomju karavīri liek vāciešiem izkāpt. Tad saka: "Sņimai sapogi!" (novelc zābakus!). Vācieši, neko nesaprazdami, velk arī. Bet krievi ātri, ātri novelk savējos kirzeniekus un sviež ar tiem vāciešiem. Vāciešiem zābaki spoži, ādas, tie tos lēni novelk, saliek pārī kopā, mierīgi pasniedz. Krievi, ķerdami, kurš pirmais dabūs, ātri stīvē kājās iegūto. Tas viss notika tik mežonīgi, ka vēl tagad acīs stāv. Arī tas, ka vāciešiem rāva nost rokaspulksteņus. Kaut ko tādu redzēju pirmo reizi mūžā. Tos noņurcītos stāvus, tos autus, kas viņiem bija aptīti ap kājām, un pretī - spoži vācieši.

Vilis Siksna, 1945. gadā strādāja Liepājas vagonu depo:
- 8. maijā biju mājās, dzīvoju Lāčplēša ielā. Pilsētā brauca iekšā vācieši, no sākuma vēl apbruņoti, ar visām šautenēm. Tad bez ieročiem, mašīnas pārpildītas. Prasīja, kur ir osta, vai angļu kuģi tajā ir. Vēl tagad atmiņā tās satriektās sejas, kad viņi dabūja zināt, ka angļu te nav. Tad sākās dienas, kad nekādas varas nebija. Sākās laupīšana. Cilvēki skrēja, ņēma, ko katrs varēja dabūt, jo zināja, pēc tam būs grūti.
Satrieca tas skats, kad redzēju pirmos krievu karavīrus. Netīri, noplīsuši. Stāvēju ielas malā, man tūlīt klāt, lai aujot kājas nost. Man bija vāciešu izdoti tanki kājās. Labi, ka krievam bija par mazu. Otrreiz atkal, eju 9. maijā uz darbu, mani aptur patruļa: lai ņemu pulksteni nost. Stāstu viņiem: tas dienesta pulkstenis, načaļņiks iedeva. Tas vārds "načaļņik", ko es zināju krieviski, laikam iedvesa bijību. Atstāja to pulksteni.
Naktis pēc 9. maija bija briesmīgas. Šāvieni, sieviešu kliedzieni. Visi, kas varēja, durvis nospundēja un nevienu nelaida iekšā. Vēlāk briesmīgus skatus redzēju arī Liepājas stacijā. Tur bija atvesti gūstekņi - kāda ukraiņu saimniecības aizmugures vienība, kas bija dienējusi pie vāciešiem. Kā viņus sargi sita! Gulēja stenēdami un vaidēdami.
Vēl briesmīgāki skati bija jērdz, kad uz staciju atveda tās vācu sievietes, kas bija dienējušas par sakarniecēm un medmāsām. Krievu zaldāti, kas viņas sargāja, tās par rubli pavisam atklāti piedāvāja turpat citiem garāmejošiem kareivjiem. Turpat aiz vagona viņas tika arī izvarotas... publiski. Tās izmisušās acis, saplēstās drēbes, sitienu pēdas sejā, to nevar aizmirst.
Tad nāca atmīnētāji. Staigāja pa mājām, lai meklētu mīnas. Bet negāja ne šķūņos, ne arī pārmeklēja pagalmus, bet meklēja tās pa istabām, pa skapjiem. Mums paņēma kamīna pulksteni, kaimiņiem drēbes, visu iedzīvi. Pirmie vārdi, ko daudzi liepājnieki iemācījās, bija "otdai časi!".

Velta Krieva, 1945. gadā bija 16 gadi:
- Dzīvoju kopā ar vecākiem netālu no Liepājas - Tāšos. Beidzās karš. Klīda baumas par angļu kuģiem. Tāšos krievi ieradās 12. maijā. Vēl tagad redzu acu priekšā to zaldātu ķēdi pār iekoptajiem laukiem. Kur viņi pārgāja pāri - neviena vīrieša mājās neatstāja. Arī tēvu paņēma. Aizveda uz Liepāju, tad uz Karēliju, jo vācu laikā bija pagasta valdē strādājis. Māte palika ar mums, bērniem, vēl bija poļu strādnieks ar meitu un viena bēgļu ģimene. Dzirdējām jau: tur laupījuši, te laupījuši. Vienu nakti dauzās pie durvīm. Mēs ar māsu gulējām vienā gultā. Tās neizsakāmās baisas neaizmirst, kad svešie ar kabatas baterijām mums tumsā pārlaida pāri. Tad viņi iegāja pirtī, kur mita bēgļu ģimene. Sieva - jauna, skaista. Turpat vīra klātbūtnē viņu brutāli izvaroja. Lai izbēgtu no līdzīga likteņa, vairākas naktis gulēju lopu kūtī zem silēm.

Anna Kalneniece, 1945. gadā bija 29 gadus veca:
- Tolaik dzīvoju Liepājas nomalē - Ezermalā. Krievu ienākšana radīja lielu satraukumu. Manam vīram uz ielas gaišā dienas laikā kāds krievs pavēlēja atdot rokaspulksteni, ja nedos, tad šaus nost. Tā arī dabūja pulksteni atdot.
Gāja visādi, bet vienu lietu vēl daudzus gadus pēc kara murgainos sapņos redzēju. Tolaik vai katrā Ezermalas mājā vēl cilvēki turēja lopus. Vienudien skatos, ka sētā pie kūts rosās divi melnīgsnēji, mongoliski sarkanarmieši . Domāju, ka atkal kaut ko zags. Gāju laukā skatīties, pa atvērtajām kūts durvīm redzēju ko tādu, ka sastingu... kūtī iekšā stāvēja viens no sarkanarmiešiem ar nolaistām biksēm un mocīja nabaga lopiņu. Tad paskatījās uz mani ar tādu mongolisku ņirdzīgu seju... es paliku aukstos sviedros un šausmās drebēdama skrēju prom. ...
+2
deģenerāts
+4
Par tiem pulksteņiem un plukatām ne karavīriem mana ōma to pašu teica. Kas spīdīgs, to ņēma nost.
+2
Ne viss , kas spīd ir zelts...

Nesaprotu , kāpēc vajag katru dienu vāvuļot par to, kas bija pirms daudziem gadiem. Kas bija bija , ir jādzīvo tālāk...
+3
Man mutere kadreiz stastija , ko teikusi vinas tante- kad ienakusi frici tad katra varda gala bitte danke un frau, bet , kad ievilkusies ,, slavu varoni,, - pirmais darbs , ko izdarijusi -apmizusi vinai rozu dobes...
+1
tas Dobelis ir tukšs dirsējs - baigais nacionālists, ja jau viņš ir viena no 100 gudrajām galvām, ko ta viņs nesakārto Latviju kā vajag? Viņš taču ir nacionālists un patriots - viņam ir visi zižļi rokās, bet neko jau nevar izdarīt ... kā tikai dirst mikrofonā!

Ai, ko Tur vairs vispār par šiem atmariem runāt - viens teica - nothing special, otrs lika aizvērt muti, trešais tagad sprēgā patriotiski.. hehet, kas tālak gaidāms par vijebonu no tuklajām galvām?

Ja skatās uz deputātiem kā uz cirka māksliniekiem, tad visa viņu sistēma labi darbojas, viņi rūpējas par mūsu garlaicīgo prātu izklaidēšanu, jo mēs esam tie kuri maksā par biļetēm cirkā ar nodokļiem :)
+10
Kas bija bija , ir jādzīvo tālāk... - nekas jau nav mainījies - otdai iPod :)
-16
...nu tad nevajag Latvieshu krieviem baazt aciis taas savas huinjas
+7
Juri Dobeļa kungu jau vismaz gadus 15 kā saukā vārdā, kas sanāk, samainot vietām viņa vārda un uzvārda pirmos burtus...
+6
0
vispār man arī šķiet, ka jebkuram, kurš ir pats karojis un piedzīvojis kara šausmas, vajadzētu būt tādai attieksmei, bet nu vismaz labi, ka tik tiešām ir cilvēki, kuriem viņa ir cilvēcīga un sakarīga
0
Bet cik tad tur pie tā impotentu sapņa pieminekļa to karojušo? Tādu nav...visādi jauni glamūrīgi zēniņi, kas bļauj savas frāzes.
0
Reku muzikālā pauze ar Ainaru Mielavu pie kauna staba 9.maija priekšspēlē

www.youtube.com/watch?v=bFQVlIVLlTs...
+2
Juda.
0
"Pareizā attieksme " -> predāķeļs
0
+2
Un šī ir jauka galerija:

www.draugiem.lv/gallery/?aid=281570...
-2
Vareetu uz vinju pasaakumiem salipinaat kkaadas spragstvielas...tad vismaz te pie mums LV apstaasies ar saviem svetkiem!
0
Njā, baigā galerija. Tik kāds II PK sakars ar Andreja karogu ?

www.nra.lv/blogi/23422-krievie...
-4
kapeec man ir miinusi?:D
0
^^ Utīm tak viss vienā čupā - divgalvainais cara ērglis kopā ar sirpi un āmuru utt.
0
Vēlviena jauka galerija:

www.draugiem.lv/gallery/?pid=840908...

0
Un šis ir izcils mūziķis:

www.draugiem.lv/gallery/?pid=841280...
0
Nu tas gan ir pizģec. Tādu pie miķa laist.

Sen nebaudīta ir Opus Pro -Brīvību baltijai dziesma, angļu val. versija gan tāda jancīga izklausās.
0
No BoD ielinkotā raksta:

"Kāpēc latviešu gudrinieki vēl nav ķērušies, piemēram, pie sarkanbaltsarkanu autolentīšu ražošanas? Tādus izstrādājumus, domāju, ikviens latvietis labprāt piesies pie sava auto antenas, ja negribēs logā stiprināt karodziņu."

Ir divi "bet". Viens - kāpēc gan man, latvietim Latvijā, vēl būtu kā speciāli jāakcentē sava piederība Latvijai un patriotisms? Tam būtu tā kā jābūt pašam par sevi saprotamam. Otrs - latviešu, kas laidīs pusķieģeli logā mašīnai ar Krievijas karodziņu vai oranži melno lupatiņu, nebūs īpaši daudz, huligānisms nav mums ierasta lieta tomēr. Taču izredzes saņemt to pusķieģeli logā (vai ko tamlīdzīgu) no krieva par sarkanbaltsarkanu lentīti ir ievērojami augstākas, diemžēl. Un simt gadu tādu huligānu pēc tam atradīs.
0
Nu, man šķiet, ka pusķieģeļa saņemšanas iespējas jau ir tikai rīdziniekiem un daugavpiliešiem pārsvarā. Vismaz tiem, kas visādos maskačkveidīgos rajonos dzīvo un nav neviena daudzmaz jēdzīga autostāvvieta tuvumā (tāda, kas ir iežogota, puslīdz apsargāta vai vismaz labi pārskatāma un tā).

Bet tā jau vispār stulbi - rēķināties un uztraukties ar utaino viedokli, kas nu būs, ja es piekāršu pie mašīnas, mopēda, laivas vai somas Latvijas karodziņu. Man liekas, ka nekur citur kā vien Baltijā (drīzāk Latvijā un Igaunijā - lietuvieši jau netiek uzskatīti par fašistiem, paši zinām kādēļ) tāds marazms nav bijis dzirdēts.
0
Njā, 8. maijā braucot uz SF, pie Rīgas iegriezām Statoilā iepirkt dzeramos un kaut ko ņammājamu. ~10 cilvēku sastāvā iečāpojam iekšā (visiem, protams, Skyforger krekliņi ar it kā "divdomīgo" o burtu). Spriežam, ko katrs ņems, te pēc minūtes kā no zila gaisa iekšā sabirst 30 utis CCCP krekliņos un ar Georga lentītēm. Pilnīgi sajutos kā Latvijā.
0
Sarkanbaltsarkanās lentītes Visu Latvijai reizumis dala - arī 4. maijā bija akcija, bet saprotams, ka napietiekamā skaitā. Es domāju, ka nav jau problēma arī iegādāties, tiem , kas grib, bet akcentēt savu piedrību Latvijai ir būtiski - tie paši jeņķi to dara, kur vien iespējams un vai tad tas slikti?
0
Duris Jobelis
+4
Father Mucker :P
0
^^^ nu nezinu. Piekrītu Intaram. Man jau liekas jocīgi ka futenē uz ķiverēm šie liek ASV karogus un basī uz vairoga. Nu labi, tur arī kanādieši rukā, bet tā jocīgi. Ja gribi, vari visu gadfu karogu pie savas mājas karogkātā turēt, bet tā kā smirdkociņus visos stūros karināt ... nafig.
+6
heht! 9 maijs bija jautrs pēdiņās! uz katra stūra pa mašīnai ar to lentīti, iegāju rimi nopirkt ēst, skatos sīkais skrien pretī un tam arī piekniedēta kreisajā pusītē pie jakas lentīte! Es tā pie sevis padomāju - kāds fakin sakars tam 6gadīgajam bērnam ar 9 maiju_no bērna kājas audzina iekšā savu Russiše lepnumu_ehh

Njā man nelikās, ka tik daudz ir to atbrīvotāju Latvijā :

Uzvaras parkā Rīgā bija aptuveni 100 tūkstoši cilvēku -
www.tvnet.lv/zinas/latvija/33000...

No rīta pamodos 9.maijā, slēgāju TV kanālus un uzslēdzās tiešraide no Sarkanā laukuma Krievijā-jāteic diez gan svinīgi, krāšņi un iespaidīgi viņiem tur viss norisinājās, vakarā pat bija nereālais salūts... teikšu tā organizācija bija uz visiem 100% pasākumā...
Intervēja vecos cīnītājus un omes - jau visi savos gados, ampelīgi jau izskatās, ka visa žaķete nokārta ar trejmiljons medaļām- :D bet ne par to stāsts - šajos vecajos krabjos intervijas laikā varēja manīt baigo patiesumu acīs-pārsvarā visi omkas teica tā - mēs karojām nevis par Krievijas interesēm, bet par to, lai beigtos karš un iestātos miers! Omītes ar asarām acīs intervējas, raud atceras, ka brāļi māsas nošauti... vecajiem savādāks uzskats par to visu pasākumu nekā mūsdienu slāviem! Opji kuri stāvēja frontē gribēja mieru - a tagad jaunie krievi visu pataisa kā šovinismu un vēl iepin politiku pa vidu tapēc arī viss tas izskatās tik drastiski!

+1
^ gluži tāpat kā žīdiem - tie lielie 6mlj daudzinātāji jau paši pārsvarā balandu nav ēduši.
0
^
žīdi tas jau ir cits stāsts! :D
0
Mielavs gan sasodīta prostitūta:
www.kasjauns.lv/lv/gallery/?gallery...
+2
bet ēst arī viņam gribas.
+1
Bet jābūt taču kaut kādām robežām, kuras nevar pārkāpt materiālu interešu vadīts.
0
Mjā, no "Jauns Mēness" laikiem džeks ir kritis un kritis ar katru gadu arvien zemāk...
0
Nez cik viņam piesolīja naudiņas par šādu uzstāšanos?
Bet reāli jau nav nekāds brīnums, savulaik Mielava kungs pat albumus pāris šķiet bija sarakstījis Krievu valodās, tāpat kā to dara daudzi citi latviešu mūziķi-visi orientējas uz lielo Krievijas tirgu_tur tak noiets ir nereāls! Pat Prāta vētrai ir albis vai singls krievu valodā...
Mēs taču esam tie kuri apzog mūziķus pumpē mp3 formātus no blogiem, torrentiem, DC++ utt

Un tagad atdzīstās kurš vakar skatījas filmu pa LTV1 par Fīreru? :D
Kā ieslēdzu tā momentāli pielipu-manuprāt aktieris Hitlera lomai ļoti labs piemeklēts.
+1
^ Kopš redzēta Der Untergang filma, visi pārējie Hitleri izskatās kā lēti Made in China atdarinājumi Abibas un Nice stilā ...
+1
bet ēst gribas nevis pelavu maizi - bet kruasānu ar sarkanajiem ikriem :)
0
^ un krievu šņabi piedzert klāt. :)
0
Hitlers neizdarīja pašnāvību. Viņš paguva aizmukt, lai kaldinātu atriebības plānus.
0
^ Atceries, ka 2018 gadā viņi atgriezīsies. :)
0
"Bet tā jau vispār stulbi - rēķināties un uztraukties ar utaino viedokli, kas nu būs, ja es piekāršu pie mašīnas, mopēda, laivas vai somas Latvijas karodziņu."

Ir jau stulbi, bet mašīna pati no sevis nesalabosies un vainīgo uzrādīt ar nespēs.

"Nu, man šķiet, ka pusķieģeļa saņemšanas iespējas jau ir tikai rīdziniekiem un daugavpiliešiem pārsvarā."

Tā tas droši vien ir, taču no otras puses, tā kā, teiksim, Cēsīs nevienam acīs tās utainās lentītes neduras, nevienam arī nav pārāk aktuāli pie sava pepelaca sarakanbaltsarkanu klāt karināt.
0
Man jau kādu gadu ir sarkanbaltsarkana lentīte pie pepelaca antenas. ;)
0
"Tā tas droši vien ir, taču no otras puses, tā kā, teiksim, Cēsīs nevienam acīs tās utainās lentītes neduras, nevienam arī nav pārāk aktuāli pie sava pepelaca sarakanbaltsarkanu klāt karināt." - tiesa kas tiesa
+1
kas tad tur uz tās cepures ... nedaudz gan zaļā krāsa izbalējusi :D

zinas.nra.lv/foto/latvija/348-9-...
+2
btw - nezinu vai jau kur teicu vai ne, bet - Lietuvā ir ar likumu aizliegta jebkāda PSRS un komunizma simbolika...
kad vairāki man pazīstami lietuvieši noskatījās to Jūtūbes video ar mersiem "na berlin" - viņi vispār nespēja iebraukt ka tas ir tagad noticis!!! tikai vienīgais jautājums bija - a kāpēc mēs Latvija tā atļaujam darīt?
+2
Jautājums vietā. Īpaši tādēļ, ka LR ir spēkā šāds likums: www.likumi.lv/doc.php?id=42090...

Īpašu uzmanību pievēršam II nodaļas 10. un 11. pantam.
0
ups.. bet tad es vēl vairāk neko nesaprotu!!!
0
Sonnenmensch
, šodien, plkst. 15:56
a kāpēc mēs Latvija tā atļaujam darīt?

Pie mums LV var visu darīt, kas ienāk prātā!
bišiņ offtopic -
Re ku, grib ieviest uz visiem tiltiem pāri Daugavai maksu par tā izmantošanu!!! vāks, ko darīt ja dzīvo pārdaugavā un darbs ir otrpus upei?

Vispār LV dzīvojošie urlapāni ir tā izlepuši, ka paši nejēdz, ko dara, darba kolēģis šodien stāstija, dzīvo ķengaragā, tur vakar pa ielām vazājas nelatvieši un pilnās rīklēs bļaustījās - Rosija-pobeda-urāāā!

Igaunijā nelabrāt runā krieviski_ Lietuvā arī nerunā krieviski, ja vien Tu nepasaki, ka esi no LV un otrs tavs sarunu biedrs nesaprot angliski...

+1
Lietuvā poļu ir vairāk kā krievu. Viņiem krievi pie kājas.

11.pants. (1) Sapulces, gājiena un piketa dalībniekam šo pasākumu laikā ir aizliegts:

5) izmantot bijušās PSRS, Latvijas PSR un nacistiskās Vācijas karogus, ģerboņus, himnas un simboliku (arī stilizētā veidā);

Tur varēja arestu pēc aresta veikt ....
0
^
tak esot pat bijis vandāliņš - fašistu karog izvilkuši ārā, sākuši dedzināt un ar kājām mīņāt :D
lol - back to the primitive!
0
Interesanti, KF himna neskaitās stilizēta PSRS himna? Tur jau tik teksts atšķiras, varbūt par to arī pienākas # ? :D
0
^ ninja, lasīju, ka bija rakstīts "Vācijas karogu" - un tas nav tas pats, kas fašistu (un arī nacistu ne).
0
toč tāds iespaids, ka augstākās varas iestādes baidās aiztikt tā jau LV apspiestos krievus! nedod Sātans pieskārties viņiem - atbrauks Medveģevs un pavicinās ar pirkstu Zatleram gar nāsi!

Būsim draugi or else?
0
Nu ok vācijas karogu! anyway - doma jau bija, ka fašisms-jādedzina!
Interesanti, kas notiku, ja letiņi sāktu krievijas karogus masveidā dedzināt- mums būtu kirdik,
no visiem purvciema un mežciema kaktiem lavītos ārā purni, pat zeki no cietuma tiktu izlaisti lai visus noliņčotu :D
0
Sāls jau tajā, ka tagadējam Vācijas karogam un valstij teorētiski nav nekāda sakara ar nacistiem. Vācija ir vieni no labākajiem, ja ne paši labākie Krievijas sabiedrotie Eiropā pašlaik, ziņās ar rādīja, kā Merkele mīlīgi sačukstējaās ar Putinu vakar parādes laikā Sarkanajā laukumā. Vēsture atkārtojas?
0
Gan jau nedrīkst dedzināt arī citas valsts, ar kuru LV ir diplomātiskās attiecības, karogu
0
0
Kurzemnieki ir spēks! :)
www.kasjauns.lv/lv/news/kurzeme-9-m...
0
Te nu neko nepadarīsi. Krievijai ir baigie resursi , tāpēc jau lien dirsā. It kā skaļi runā par to, ka LV nevajadzētu 9.maju svinēt utml. , bet nu jau 20 gadus tas tiek darīts , un gan jau arī turpmāk tā tas arī būs.

Man patika , ko teica tas E.S prezidents vai kas viņš tur , 4.maijā par to, ka LV 50 gadus okupēja Krievija...
0
Intars labi pateica par himnu.
Nereti gadījumos, kad Krievijai mēģina braukt virsū par izdarītajiem noziegumiem, viņiem pa rokai ir atbilde "Tā bija PSRS. Tā bija pavisam cita valsts, mums ar to nav nekāda sakara!"
Ak tā? Tad kāpēc jums himna skan tāpat? :D
+1
Merkelele tik turpina ko iesāka Šrōderers - atkal čuppojas ar Krieviju (Šrōderers joprojām strādā Gazpromā?). Vai tik tāda čuppošanās atkal nebeidzas ar ko tā jau reiz beidzās. Francija jau sākusi čīkstēt.
0
Čīkstēšana izpaužas kā jaunākā modeļa desanta helikopteru bāzes kuģa pārdošana Krievijai...
0
Vatta jau pārdeva?
0
Cik es zinu - nē.
+1
Par kolaboracionistu Mielavu:
zinas.nra.lv/viedokli/elita-veid...
+1
Izlasot rakstu sāk likties, ka Mielavs grib, lai viņu izgābj vēlreiz!
Vot gomatrons, būtu sapakojis koferus un tesis uzreiz pa taisno uz sarkano laukumu tur uzstāties!
Kapēc Laima Vaikule varēja tā izdarīt Mielavam olas pa mazu?
Paskatieties kā R. Paula kungs sadarbojās ar Ļaunā viļļņa cilvēkiem, kā arī prasmīgi rakstīja savulaik Pugačovai dziesmas par rozēm... hehe _ mazais Ainārs tiešām nesaprata kā radās komunālie dzīvokļi
0
Veidemane labi uzrakstījusi. Vienīgais, ka tie turīgie rīdzinieki, kurie dzīvokļos ievācās atbrīvotāju armijas virsnieki ar savām ģimenēm, un kas vēlāk tika pataisīti par komunālajiem dzīvokļiem, lielākoties jau ar nebija latvieši.
0
*kurie -> kuru
-4
Uz forumiem vissi tādi drosmīgi, bet iemēģiniet iznāciet uz ielas, uzreiz uz vietu liks!
0
^
stilistiki nepareizs teikums
-3
He, te ar viens okupantu pēctecis uzradies.
-1
bet jēga ir saprotama ]:)
+1
ja godīgi, es kā daļējs krievs īsti nesaprotu šo teikuma nobeigumu - uzreiz uz vietu liks!

kas par vietu? brīvības piemineklis, makdonalds, klubs Roxy? Ko tur liks - šmigu pa brīvu, šašliku uz galda? Pagaidām viss izskatās tā it kā mēs būtu takā tajā Gustavo dziesmā ar Kastu- katrs par kaut ko citu runā! :D
0
;D
0
Okupant, turi muti ciet!
0
Tikai ne sitiet! XD
+1
eu Metal1st - tu šito biji ar to likšanu domājis ?
www.diena.lv/lat/politics/hot/pe...
+2
Man liekas, ka ir jānodala 2 lietas:

1. Cilvēki, kas karojuši (minimāls daudzums ar dzīvajiem), cilvēki, kuru vecāki ir karojuši un varbūt vēl cilvēki, kuru vectēvs vai vecmāte ir karojusi. Karojuši armijas rindās nevis kaut kādā čekas karaspēkā apšaujot nepaklausīgos, izgājuši cauri visai ellei. Un šādi cilvēki (protams, ka bez Jozefa Staļina attēliem) sanāk kopā atcerēties savus radus/draugus, kas gāja bojā.

2. Urāli.

Lai arī tās grupas brīžiem ir varen grūti atšķirt, tomēr eksistē līdzekļi, kā to izdarīt. Piemēram - kur skatījās slavenās pašvaldību policijas kameras, ar kurām ir pilna Vecrīga, ja urāli varēja apgānīt 4. maija informatīvos plakātus doma laukumā?

Un šādas urālu autokolonnas CP varēja apturēt jau Krasta ielā un veikt pilno pārbaudi, kautkādu šasijas numuru salīdzināšanu, izplūdes gāzu kontroli vai ko tādu. Tā kā ja krievi grib šos svētkus svinēt ar pompu, tad to aizliegt viņiem nevar, bet var piespiest to darīt civilizēti.
0
Kroplie draugi, likvidēja šo mīļo galeriju ... /forum/122414-9-maijs-zelta-vārdi#comment173057
0
Galerija tagad ir šeit skatāma:
www.draugiem.lv/gallery/?aid=281804...
0
^ Ieslēdzu, un pirmais, ko tur ieraugu - CCCP karogs. Pizdunah.
0
^Gļuks kaut kāds, tas bija domāts hoķa tēmā par krievu-kazahu spēles translāciju.
+2
Aināriņš saņem "honorāru" par dziedāšanu 9. maijā pie karātavu staba:
www.kasjauns.lv/lv/news/publika-ign...
+2
Es tikko iedomājos, ka krieviski honorārs un gonoreja skan līdzīgi.

P.S. sākumā uzrakstījās "homorārs" :D
+1
^^^ tev nu gan domas uz nakti galvā!
0
Toties kādi sapņi pēc tam!
+2
haa Aināram paveicās :D
pēc kāda laika čalis sāks centrāltirgū dziedāt - spirt, vodka, bond, sigareti!
+3
^ "Vladimerskij central" stacijas tunelī. :))
+1
В России есть только один культ хуже православия - культ Дня победы. Священный трепет, придыхание, особая лексика, слова о памяти, приторная забота о ветеранах - все это вызывает приступы рвоты. Поездки молодоженов к ближайшему памятнику 1941-1945. Ежегодные установки новых памятников и мемориалов. Возрождение худших традиций советской монументально... художественно... пропаганды из цифр, картонных орденов Победы - не помешались ли люди?

(..)

После победы над Наполеоном в России установили, может, 20 памятников. После победы над Гитлером - десятки тысяч. И ставят до сих пор. Начиная от обязательного для каждой деревни покрашенного пятью слоями серебряной краски бойца, заканчивая тупейшими гранитными композициями в центрах всех русских городов.

Сразу после войны памятники были скромные, а со временем День победы стал официальным поводом спиздить бабок под предлогом необходимых жертвоприноше... новому культу. Чего стоит комплекс на Поклонное горе - тупейшее, бессмысленней... невъебически дорогое сооружение для никого. День победы ввели через 20 лет после дня победы - в 1965 году. Значит, тем, кто действительно вспоминал победу при жизни, выходной был не нужен.

tema.livejournal.com/1139943.html...
+1
Nepilsonis angliski ir alien.

youtu.be/5DZ6NYPPoQc...
+1
^ Diarētiķi: droši zini? Vārdnīcā esi ieskatījies?
+1
Rekur pat bildīte - Alien's passport.

www.likumi.lv/wwwraksti/2002/097/...
+1
Kā reiz tieši Svešais būtu pie mums pilsonis, ņemot vērā, ka pirmajā filmā Svešo atrada uz planēteles ar indeksu LV-426.

en.wikipedia.org/wiki/LV-426...
0
RĪGA, Maijs 10, BNS – Uzvaras parkā notikušo 9. maija svinību laikā trešdien aizturēti 33 cilvēki, bet sastādīti 73 administratīvā pārkāpuma protokoli.

Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai BNS pastāstīja, ka lielākoties cilvēki aizturēti par atrašanos pārmērīgā alkohola vai citu apreibinošo vielu ietekmē. Tāpat 12 cilvēku aizturēti par nepakļaušanos policijai.

Policija arī piefiksējusi transportlīdzekļu vadītājus par satiksmes noteikumu pārkāpšanu.

Sākts arī viens kriminālprocess par uzbrukumu pašvaldības policistei, kura incidentā nopietnus ievainojumus gan neguva. Pasākuma laikā septiņi mazgadīgi bērni bija nomaldījušies no vecākiem, no viņiem jaunākais bija tikai trīs gadus vecs. Policistiem gan mazākos svinētājus izdevās atrast.

Pēc Valsts policijas vērtējuma, pasākums aizritējis mierīgi, būtisku pārkāpumu nav bijis, arī pārkāpumu skaits nav liels. Taču starp pārkāpējiem ir lielāks nepakļaušanās gadījumu īpatsvars, kas liecina, ka šogad šie pārkāpēji bijuši agresīvāk noskaņoti nekā citus gadus.

Pēc policijas aplēsēm, kopā pasākumu pie Uzvaras pieminekļa visas dienas laikā apmeklējuši apmēram 150 tūkstoši cilvēki. Vienlaicīgi pie pieminekļa uzturējušies 10 līdz 12 tūkstoši cilvēki, taču vakarā uz salūtu apmeklētāju skaits jau bija lielāks – aptuveni 20 tūkstoši.

Arī Zemgales un Latgales reģionā svētki aizritējuši mierīgi, bez būtiskiem pārkāpumiem. Zemgalē lielās svinības norisinājušās Jelgavā, Uzvaras parkā, savukārt Latgalē – Daugavpilī, aģentūra BNS noskaidroja Valsts policijas reģionālajās pārvaldēs.

Latvijā kopš 1995.gada Nacisma sagrāves dienu un Otrā pasaules kara upuru piemiņas dienu atzīmē 8.maijā, kad Latvijā notiek vairāki piemiņas pasākumi.

Krievijā un citur Neatkarīgo valstu sadraudzībā (NVS), kā arī daļa Latvijas sabiedrības Uzvaras dienu jeb 9.maija svētkus svin par godu PSRS uzvarai Otrajā pasaules karā pār nacistisko Vāciju, jo 1945.gada 9.maijā pēc Maskavas laika Padomju Savienība un Vācija parakstīja aktu par Vācijas kapitulāciju.

Citur Eiropā, tostarp Latvijā, nacisma sagrāvi atceras 8.maijā, jo 1945.gada 8.maijā stājās spēkā akts par kapitulāciju, kuru Vācija 7.maijā parakstīja ar antihitleriskās koalīcijas sabiedrotajiem. Šo aktu Staļins atzina par nepietiekamu, un pēc viņa prasības Vācija vēlāk parakstīja jau minēto atsevišķo kapitulācijas aktu ar PSRS.
0
Imantā šogad viss mierīgi. Pagāšgad bi kudi jampadracis, šogad tik no ziņām uzzināju, ka 9tijs mejs kļāt.
-2
gitļer kaputt!
+4
Labāks risinājums par bumbošanu: Nākošgad tieši neilgi pirms devītā maija, virves vilkšanā abi krasti kopīgi norauj to betona pimpi. Maksimāļi daudzi dažāda vecuma cilvēki, kuriem ir piegreizies tas balagāns. Tad arī krievu prese nevarēs dirst muļķības, redzot cik liela tautas daļa piedalījās
Un visiem na berļin maukām izdāļāt "Na rosiju" ar Rīgas pilsētas karti līdz stacijai un Maskavas vilcienu sarakstu
+1
interesanti, kas būs pēc 10 gadiem, kad pēdējie veterāni būs jau izlaiduši garu un nebūs īsti ko godāt krieviem 9.maijā... Man domāt, tās orģijas pamazām noklusīs. Bet būs droši vien citas problēmas. Iespējams, ka būs jāapvienojas cīņā pret islamizāciju, imigrāciju no 3šās pasaules valstīm u.tmldz, ko patreiz īpaši vēl nejūtam.
Kgan ar patreizējo dzimstības un mirstības līmeni pagrūti mums būs.
+2
Tak nekas nenoklusīs. Tam jau ir sagatavota jaunā naberļīniešu paaudze.
0
Jāatjauno obligātais iesaukums, lai iemācās Latvijas armijas patriotismu. Tagad tādam jaunietim militārā pieredze nekāda, šis uzķēpā uz mašīnas uzrakstu «T-34» un laimīgs virina apkārt. Tad iepazītu īstu armiju, gada laikā uzlabotu latviešu valodas zināšanas un disciplinētos.
+1
Iespējams, ka būs jāapvienojas cīņā pret islamizāciju, imigrāciju no 3šās pasaules valstīm u.tmldz, ko patreiz īpaši vēl nejūtam.
=================
boks, pēc 10 gadiem muslimiem te vairs nebūs ar ko cīnīties, jo mēs paši viens otru apēdīsim, bet pēdējais uzvarētājs izslēgs gaismu un aizbrauks ar lēto Ryanair reisu uz UK. Muslimiem tik būs jāatnāk un jāieņem tukša vieta.
0
^nu nevajag ēst vienam otru.
0
:D:D:D rēku izraisa tas psihais termins "virināt",ko te ieviesa Kapietis.
0
man reizēm šķiet, ka Latvijā tā ir mūsu tradicionālā izklaide. :-)
0
mans koments bija par kaimiņa ēšanu, nevis virināšanu, protams. :-D
+1
neizlocies te !
0
A kaimiņa ēsšana tomēr pastāv.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas