Atkal kārtējais naidu kurinošs raksts.
-3
www.mango.lv/zinas/slavenibas/po...
Protams, var jau dažādi uztvert šī pustrakā nacionālista Gardu izteicienus, taču šoreiz šis būs pāršāvis pār strīpu.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
pareizi pateikts. es par rakstu, nevis kurrat rakstīto.
+1
Rakstam taisnība, Kurratam nē.
0
Pievienojos thunder un Desperam.
0
Ne jau visi krievi vienā maisā bāžami - pat tie, kuri ieceļoja Latvijā pēc 40-tā gada. Arī strap tādiem ir diezgan daudz tā saucamo lojālo krievu. Tad ko - turpmāk man vairs ar tādiem vispār uz ielas nesveicināties?!
+1
Piekrītu rakstam.
0
Domājams, ka tajā rakstā nav runa par cilvēkiem (lai no kurienes tie arī nebūtu), bet cilvēkveidīgiem.
+1
Latviešu rindas arī vajadzēt patīrīt no cilvēkveidīgajiem. Grenlande tak praktiski neapdzīvota - būs lokālā Austrālija.
+7
Teiksim tā - iet runa par visiem tiem "krieviem", kuri vazājas apkārt ar oranžmelnajām lentām un latviešus sauc par gansiem un kas pēdejo 30 gadu laikā, dzīvojot Latvijā, nav spējuši iemācīties latviešu valodu.
+1
Raksts ir ārkārtīgi tendenciozs turklāt, lūk ir orģināls:
www.dddlnf.com/content/view/480/2/...
Vai kādam būtu kas pret to iebilstams?
+3
Par dirsā lienošo ārpolitiku pilnībā jāpiekrīt un par valdību vispār runāt nav ko.
Asimilējušies krievus nav ko bakstīt, bet urlātus vienkārši nahrenizēt v roģinu. Nenoliec valodas eksi ar pirmo reizi - pis prom. Tie žurkas drīzāk savu naģeni aprīs nekā liks eksi + savējiem paši rīkli pārkodīs. Smuks un tīrs veids. Garda varētu vairāk rosināt šāda veida pasākumus likuma robežās, kuri arī reāli varētu gūt atbalstu, nevis malt vienu un to pašu radikālo sviestu ar savām tautumeitām jau kuro gadu.
Dekolonizācija nav reāla ne ekonomiski, ne arī juridiski. Vajag iet par ceļiem, kuri ir vaļā
0
nu ir redzeeti nigeri kas runa latviski labaak par dazu labu krievu tautiibas paarstaavi .... liek mazliet aizdomaaties ne ?
0
Lai jau sauc latviešus par gansiem, ja mani tā nodēvē es pretī pasaku - "kabeļ prikroj rila"
tad pēkšņi acis paveras dubultā un skaties, kas notiek tālāk vai urla aizveras, vai sprēgā tālāk, vai nāk kauties...

Pats tizlākais jau ir tas, ka šitie otrā slāņa bezmadzeņu stilīgie iedzīvotāji tusējās pa Rīgu, D-pilī dzīvojošie netraucē kaut kā - tur sava valsts viņiem un amen. Sen jau man ir doma pārvākties uz Siguldu vai Cēsim vai kaut kur citur tālāk no Rīgas, bet sasodīts, pie tagadējiem apstākļiem kādā provincē dabūt darbu (labi apmaksātu) ir praktiski nereāli! Vienkārši tie apkārtējie cilvēki jau tik tālu besī, ka uff_ atceros kaut kad sen sen atpakaļ prasīju Faunam kā ir? šis ar pārvācās tālāk no Rīgas, teic, ka baigi forši, miers klusums, vari celt savai labsajūtai un aurai līmeņus :)
+10
Hmmmmz, palasīju rakstu, komentārus, un nenoturējos no savu 55 santīmu pielikšanas. :-)
Esmu krievs, dzimis Latvijā, vecāki arī. Vecvecākus padomju vara atsūtīja uz Latviju celt rūpnīcas un strādāt kolhozos, cilvēki tā arī godīgi bija nostrādājuši visu mūžu, neko nav zaguši un nevienu nav izvarojuši. Man dzīvē tā ir gadījies, ka latviešu vidū man pat ir vairāk paziņu un draugu, nekā krievu vidū. Krievu sabiedrībā aizstāvu latviešus, latviešu sabiedrībā - krievus. Reizēm, protams, sanāk bišķiņ pastrīdēties par vēsturi, viegli nav, bet parasti beigu beigās visi draudzīgi sadzeras alu vai viskiju un viss ir kārtībā. Laikam veicas ar kompānijām un cilvēkiem. :-) Godīgi sakot, uzskatu, ka tautībai nav nekādas nozīmes, nozīme ir tikai cilvēka būtībai - vai tā ir sapuvusi, vai nav. Un sev apkārt redzu ārkārtīgi daudz tāpat domājošu cilvēku - gan latviešu, gan krievu, kas mani tikai priecē (nevar jau, protams, zināt, ko kurš domā, bet līdz šim neviens no maniem paziņām nelika par sevi vilties un ar to man pilnīgi pietiek). BTW, mēs jauktajās kompānijās bieži vien runājam savā starpā pārmišus - gan latviski, gan krieviski, neviens neapvainojas, esot pat prikolīgi. :-)

Bet palasot tādus rakstus, rodas loģiskas pārdomas : es, laikam, tieku ieskaitīts t.s. "okupantu" skaitā. Vai man tagad būtu par kaut ko jājūtās vainīgajam? Vai tagad es vairs nevaru ļaut saviem draugiem-latviešiem piesegt manu muguru kautiņā vai nedarīšu to pašu priekš viņiem? Vai man tagad būtu jāsāk runāt "Labs latvietis ir beigts latvietis", jo "...ne velti okupantiem ir teiciens "Labs latvietis ir beigts latvietis", kas arī pauž viņu attieksmi pret Latvijas pamatnāciju..." utml. murgus? Man šķiet, ka tā ir totāla huiņa, piedodiet.
Bet labprāt noklausītos arī citu dedzīgu komentētāju viedokļus par šo lietu, mani tas tiešām interesē.

Garda, savukārt, ir vienkārši lēts provokators, IMHO.Vienmēr vieglāk ir dirst virsū kādam citam, nekā pašam iestādīt parkā kādu koku vai kādam trūcīgajam pensionāram palīdzēt - tad vismaz kāds reāls labums Latvijai un tās tautai no viņa būtu. Bet nu tādu provokatoru ir daudz pa visu pasauli - Krievijā Žirinovskis ir vien ko vērts,tāds pats klauns. Jo vairāk mēs kašķēsīmies savā starpā, jo vieglāk visādiem Šķēlēm, Šleseriem un tamlīdzīgiem mūļiem būs zagt.
Īsak sakot - esmu par mieru, cieņu un skatu uz nākotni, nevis par kasīšanos par vēsturi, kurā neviens no mums pats nav bijis iekšā. Un tādu cilvēku, kā es, ir daudz abās kopienās,tikai mēs nebļaustamies un nerādam uz kaimiņu ar pirkstu. Tur, laikam, arī ir tā vaina.

Ja kādam būs vēlme šo diskusiju paturpināt - Wackenā un Metalcampā šogad būs daudz laika un alkohola, būšu runājams uz nebēdu. :-)
+1
nu neviens jau te nesaka ka visi krievi ir zemee metami ... vienkaarshi paaraak daudz urlaatu un savaadaaku pretvalstisku indiviidu te ir paaraak daudz ...
0
werwolf, kāpēc tu domā, ka tas ir tā paša raksta oriģināls? Man kaut kā tā neizskatās.
0
^ Viena no DDD meitenēm atsutīja. :)
0
So? Tiem rakstiem necik daudz kopīga nav, un Garda tak šitādus tekstus ber nepārtraukti.
0
Lai tik ber.
0
Kā bija tas spārnotais teiciens - skaisti dirst nav malku cirst ?
0
Pričom te rasisms? Cik zinu, ka gan latvieši, gan krievi pieder vienai rasei.
+1
Nav jau runa par Latvijai un latviešiem lojāliem krieviem, bet šiem te mēsliem:
www.draugiem.lv/gallery/?aid=281804...
+2
Nav sliktu tautu- ir sudigi cilveki. Idiotismam un bezkaunibai nav tautibas.
0
^^^^ Gudri dirst nav malku cirst ! :)
+1
Gudri cirst nav malku (sa)dirst!
+1
Tā nu ir sanācis, ka manā pilsētā krievu ir 51 % (apm. par 10% vairāk, nekā latviešu). Nav maz, bet nav arī tā, ka to latviešu valodu galīgi nedzirdētu uz ielas. Bet - tā nu ir sanācis, ka starp visiem tiem desmittūkstošiem latviešu man vairs nav palicis neviena drauga. Visi aizmigrējuši pie vella, vai augstprātīgi kļuvuši.
Nē, nopietni. Ar krieviem ir vieglāk. Vienreiz pārmij kādu vārdu sporta zālē - un, skat, uz ielas satiekoties, šis jau smaidot nāk tev klāt un sniedz roku. Ar latvieti - biežāk gadās, ka vari gadiem kopā nostrādāt, bet tik vien tās laipnības, kā vāji slēpta nepatika pret atšķirīga izskata cilvēku, kas spiežas cauri visām vīlēm.
Man tomēr labāk patīk ņemt no katras tautas to labāko. Nemaz nenožēloju, ka dzimto un krievu valodu pārvaldu vienādā līmenī kopš bērnudāra vecuma. Jau skolas laikos tiku izlasījis Dostojevska un Čehova kopotus rakstus. Visas Grebenščikova dziesmas zinu no galvas. Un tā ir vesela pasaule, kas būtu varējusi man iet secen.
Jā, daudzi no maniem krievu paziņām tā arī nav izmācījušies latviešu valodu. Tomēr reizēm jūtos pat neērti, kad kāds sāk atvainoties - sak, gribētu ar tevi runāt latviski, bet negribu kropļot jūsu mēli. Tāda parasti ir reakcija, kad šie redz, ka allaž nēsāju jakai piešūtu Latvijas karodziņu. Nevis kaut kāda kašķa meklēšana.
Jā, ir gadījies dusmās bliezt ģīmī no gāzes pistoles piedzērušam krievam, kurš izdomājis izklaidēties, gānot latviešus pēdīgiem vārdiem. Tomēr pat šai kolonizētajā pilsētā tie ir tikai atsevišķi izņēmuma idiotisma gadījumi.
Vēsture ir tāda, kāda tā ir - un Latvijā ir divkopienu sabiedrība, jā. Bet vai šīm kopienām obligāti jākaro? Nē.
Karš beidzas tai brīdī, kad saproti, ka pretējā ierakumu pusē ir tāds pats cilvēks, kā tu. Bišķi pieklajības un laipnības, un, skat, arī kādreizējās impērijas v
0
...impērijas varenības apmātais ar prieku sāk mācīties valsts valodu. Viss - vienkāršās cilvēciskās kategorijās mērāms.
Bet drusku nacionālas stingrības iekšpolitikā nekaitētu gan. Esmu ar mieru svinēt Krievijas neatkarības gadadienu (ja tāda ir), bet par 9. maiju gan piemērot tos pašus sodus, ko par Jordana runām. Lai ne tikai laipnība, bet arī taisnība abās pusēs.
0
Ja Garda & pārējās kazas uzskata, ka visa viņa darbība ir vērsta uz to, lai krievi latviešus cienītu vairāk(par ko gan mani māc šaubas), es laikam būtu pirmais, kas izvirzītu viņu par valsts prezidentu.
0
Ko tad nevirzi? Nav nekādu šaubu, ka viņš tā uzskata :)
0
Nestrīdos - viņš jau varbūt uzskata, ka ir pats dievs tas kungs...
+1
haa -
re kur atkal lielā sāpe -
www.tvnet.lv/zinas/latvija/33107...

šis labs teikums -

Krievijas Ārlietu ministrijas aģentūras šodien izplatītajā paziņojumā Eiropas Cilvēktiesību tiesas spriedums asi nosodīts -
"Šis lēmums ir neskaidrs: mēs tikko atzīmējām 65.gadadienu kopš uzvaras II pasaules karā, un pēkšņi tiek pieņemts šāds lēmums pret tiem, kas cīnījās pret fašismu," teikts paziņojumā.

0
Jā, šitas ir Krievijai kauns pa visu ģīmi, 140 000 eiro iztērēja, bildējās augstas amatpersonas kopā ar to veci un draudēja ar "sekām" - viss velti.
Bet galvenais ieguvējs šai lietā - advokāts ar lielisku uzvārdu - Joffe! Saņēma normālu honorāru...
0
Šis teikums skaidri ilustrē Krievijas domāšanu:

""Nedod dievs, spriedums nebūs Kononovam labvēlīgs," toreiz izteicās Kosačevs. "Tad atklājas visa kara vēsture un drīkst sodīt uzvarētājus. Kurus nesoda. Kā to tad uztvert? Es ceru, ka tiesneši būs gudrāki un Kononova lieta neizvērsīsies par kaunu Eiropai un katastrofu mūsu attiecībām ar tiesu," viņš saka."

Jā, kā tad tas nu tagad būs, sāks vēl atklāt kara vēsturi un uzvarētājus sodīt? Ko vēl neizdomās?
0
Re ku aprakstiņš par šo cilvēku -
"kononova "varoņdarbs"
2010. g. 20. februārī, 00:05
.
Kā liecina lietas materiāli, tā bijusi 1944.gada 27.maija sestdienas pievakare pirms Vasarsvētkiem, sādžas iedzīvotāji gājuši pirtī un pušķojuši mājas, kad, dziedot kroplā vācu valodā, ģērbušies nogalināto leģionāru un vācu kareivju formās, ieradās V.Kononova vadītie 18 partizāni.
Sādžinieki viņus pat uzcienājuši ar pašbrūvēto. Partizāni sāka ar ieroču atņemšanu, tad nogalināja sešu māju saimniekus, trīs sievietes, no kurām viena bija pēdējā grūtniecības mēnesī. Cilvēki tika arī spīdzināti un daži sadega dzīvi. Pēc slepkavošanas «atriebēji» aizdedzināja divas dzīvojamās mājas ar visām saimniecības ēkām. Partizānu vidū, protams, kritušo nebija. Par to, kā notika cīņa ar fašistiem, liecina lietas materiāli: «Tolaik cilvēki esot stāstījuši, ka degošajā mājā Bernarda Šķirmanta sieva Gelēna esot šausmīgi kliegusi. Nākošajā dienā viņa līķis atrasts zem gultas.» Pēc V.Kononova pavēles tika nošauts viņas vīrs. Līdzīgi partizāni rīkojās citās mājās -- Modests Krupniks lūdzis, lai viņu nešauj bērnu acu priekšā, tad aizveduši uz mežmalu un sašāvuši, kur viņš, vēl dzīvs būdams, visu nakti saucis pēc palīdzības, bet vietējie baidījušies viņam tuvoties. Meikuli Krupniku nošāvuši turpat istabā, arī viņa māti, taču sievai Teklai izdevies izbēgt, tomēr partizāni viņu noķēruši un «dzīvu iesvieduši degošajā mājā, tik brutālā veidā, ka, grūžot pa logu istabā, norāvuši viņai daļu bizes, kas bija aizķērusies aiz loga rāmja», atceras kāda lieciniece. Nākamajā dienā Tekla atrasta zem gultas un blakus viņai bijuši jaundzimušā bērna sadegušie kauli. Gandrīz visās mājās pavēli nošaut devis V.Kononovs. Taču kalēju Ambrošu Bulu, sava tēva paziņu, noslepkavojis pats V.Kononovs. Pēc atriebības partizāni tik skaļi bļāvuši: «Tovarišč Staļin, urrā!!» («Biedri Staļin, urrā!» -- krievu val. ), ka tas bijis dzirdams blakus sādžā, atceras vietējie."
0
Jā jā - tajā laikā jau par to nebija krimināllikums - vecais nedapistais kroplis.
0
jaa, Konanovs kartigs krievu varonis. Eposs.
Cerams tas kroplis driz ados galus tapatas..
+1
Re kā - mazo uzvaras cīnītāju godinās ar akciju -
www.tvnet.lv/zinas/arvalstis/331...

izsmiekls!
+4
Nabadziņi būtu šokā, ja es šiem pateiktu, ka CCCP nekad nekādu fašismu nav uzvarējuši, kaut vai tāpēc, ka ar fašistiem nav tā kārtīgi karojuši, ja neskaita Spānijas pilsoņkaru, kurā uzvarēja fašisti un pāris makaroņņiku divīzijas, kuras sūkāja A-frontē. Savukārt Itālijas fašistus pieveica sabiedrotie un partizāni. FAIL.

Jāsarīko kāds atmiņas pasākums par godu Mongolijas varonim Čingiz Hanam \m/
+1
Pat ja necenšas škirot jēdzienus "fašisms" un "nacisms", tad tāpat viņi to nav uzvarējuši, ņemot vērā, ka tas zeļ gana daudzās valstīs - ar Izraēlu un Krieviju priekšgalā.
+2
Krievija jau šobrīd ir nacisma/fašisma bastions. Pēc skinu skaita pirmā vietā laikam bija. Neatceros, pēc kopskaita, vai pēc %.
0
njā tas gan ir ironiski - pieveica fašismu - sit sev pa krūti, tikai gan jau kādam kara veterānam mazdeliņš ir skinhead-bet par to visi klusē,izliekas, ka tā nav.
0
Viņi nav ne nacisti, ne fašisti, viņi cīnās par Krieviju tikai krieviem un tur cieņā savus vectēvus, kuri cīnījās pret fašisma pelēko sērgu!
0
:D
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas