Kuru piedāvājumu izvēlēties?
+1
Apnika parazitēt un skraidīt pa istabu ķerot kaimiņa migrējošo netu, jāslēdz klāt savs. Svārstos starp Lattelekom optisko pa 12,9ls un citu firmu piedāvāto par to pašu cenu ( plus vēl nāk klāt 59 kabeļtelevīzijas kanāli). Ko iesakāt izvēlēties?
Thanks! :)
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+9
Doh. Lattelekom, bļe. Kas tie par jautājumiem vispār? Tiek kaktu kantori tak besī ārā. Vienīgais mīnuss Lattelekom, ka tur strādā(-ja) Vārdā Neminamais.
+9
Ā, un teļļuku izmet pa logu! Klausi mani!
0
ņem ko vēlies izvēlies ko izvālējies! skaties kas tavā raņķī visātrāk iet.
0
Iepriekšējā dzīvoklī lietoju Zb internetu. It kā jau stabils, bet tajā pašā laikā no tiem 100mb ne smakas. Labi, ja kādreiz uzsita līdz 8mb sekundē.
Šķiet, ka tiešām būs jāņem Lattelekom.

Šad tad patīk pačilot pie TV, paščolkāt kanālus un pakasīt punci :D
+1
8mb/sec=(rupji ŗēķinot)~80mbit
0
Var jau Lattelecomam ņemt internets+tv
www.lattelecom.lv/majai/internets/opt...
Tiesa, padārgi gan tad sanāk.
0
Man ir Lattelecom, uz kuru pārslēdzos no vietējā sūdneta, ka tas piedāvāja 2mbps max pa 1280 un raustijās un arī nebija stabils, bet piemaksājot 10 sant. par Lattelecom nevaru neko teikt sliktu, baaaaigi labs salīdzinot ar citiem.

Ko es darīju, kad bija pārejas periods internetam ~ 1 mēnesis. Ķip rūteris un access points tā kā 2 rūteri, vienam es pieslēdzu antenu, kuru ieliku mazam 2ls satelītšķīvim pa vidu no latgalītes un tas pastiprināja un uztvēra dahuja internetus bezvadu, pret kuriem pavērsu to drazu, izgāja caur rūteri un tad nopirātoju pats savu signālu, strādāja ļoti labi Rīgā max ātrums no viena sasniedza 1mb/s. Šo sistēmu atdevu muterei, kura jau gadu šādi lieto Rāmavā, jo tur dārgi pieslēgt ir, vienīgais tu esi atkarīgs no laikapstākļiem.
+5
dari ko darīdams - nepaņem Izzi!
0
Es visticamāk skatītos galvenokārt uz līguma nosacījumiem. Respektīvi vai ir beztermiņa līgums. Tieši tāpēc es to Lattelecom neņēmu , jo viņam bija uz gadu man šķiet , iespējams, ilgāk , neatceros. Un tas nozīmē - atkarāties no viņiem. Atšķirībā no tiem kakta kantoriem , kas piedāvā beztermiņa , kas jau vien nozīmē, ka viņu interesēs ir sniegt tev kvalitatīvu pakalpojumu citādi papisīs klientu , aber lattelecom tik krāj klientus , un es neticu, ka viņi ir tik ahūni pretī ejoši , kad tev kaut kāda šaize notiek , jo tev tak ir termiņš noslēgts , tātad jau viņi ir savu plānu izpildījuši. Tā kā dzīvojamā mājā notiek remonts, siltināšana, tad bieži vien gudrie celtnieki himičo ar kabeļu kasti kāpņu telpā un vairākkārt internets pa pieskari aizgāja. Nekādu problēmu - zvans , pēc stundas ir brigāde, kas man pateica, ka trulie celtnieki noknieba manu i-net kabeli. :D Kad vienreiz gribēju pieslēgt lattelecom + Tv , jo atslēdza kabeļņieku , tieši bija Play-Off dinamo , tad man teica, ka man jāgaida kaut kādas sasodītas 2 nedēļas. Gan jau tas lattelecoms ir labs , bet nu , ja tev kaut kas nepatiks - dirst pasūtīt nesanāks , tāpēc es uzmanīgi līgumus palasītu.
+2
Tāpēc jāņem lattelekoms - nekādu problēmu ~3-4 gadu laikā. Pārtraukumi ir bijuši vai nu plānoti (naktīs un iepriekš meilā brīdinot) vai manu roku līkuma dēļ. Visu laiku ņemu 24mēn līgumu - lētāk, jo es tāpat es hujārkantorus neņemšu. Nevis "atkarāties" (<-LOL) no Lattelekom, bet atkarāties no Interneta :)
+2
man ir izzi. diezgan zajebis un riktīgi lēti (atvilku vecmāti, lai paraksta pensionāra pieslēgumu). visi pārējie gan bļaustās, bet nezinu, pat jocīgi paliek, ka man viss ir ok.
0
Nu, nezinu, man (tiesa, pāris gadus atpakaļ) bija Lattelekoms mājās pieslēgts, un problēmas bija regulāras un diezgan derdzīgas, ko lieliski papildināja arī klientu apkalpošanas dienests kur savulaik strādāja vieni vienīgi Vārdā Neminamie:

Atbilde uz 24/7 ~300 pingu pat pa Latviju - "~300 pings ir normāli, viss ir kārtībā". Pēc ilgas raudāšanas un draudēšanas ar atteikšanos no pakalpojumiem atklājās, ka visa tā līnija, pie kuras es esmu pieslēgts, ir "salūzusi" un "kaut kā dēļ" (tieši kā dēļ tā arī nepateica) radās tāds pings, ko aptuveni mēneša (lol!) laikā sataisīja;

Atbilde uz interneta pazušanu pāris dienas, ik pa 2min uz 10-20 sekundēm - "Problēma ir jūsu Linuxā" (kā smejies, pie jautājuma, kāda OS man ir, sadzirdot, ka Linux, viņu atbilde bija jau automātiski gatava). Beigās (atkal aptuveni nedēļas raudāšana un draudēšana) atklājās, ka problēma ir nevis manā Linuxā, bet gan pašā Lattelekoma modemā, ko izsecināja "vieds meistars" ar savu Windows XP darba laptopu;

Toties no pozitīvās puses, šamie pēc visām manām nedienām man piešķīra bezmaksas interneta palietošanu ~2 mēnešu garumā, pēc kā gan es no viņiem laikam arī atteicos, jo tad arī beidzās līgumsaistības, kuru laikā viņiem bija samērā liels pofigs par to, cik labs tas internets pie manis atnāk ... Tā, lūk!
0
Ar atteikšanos no pakalpojumiem gan biju domājis ar līguma laušanu, kas toreiz nozīmēja tā Lattelekoma sūda modēma pilnu apmaksu, kas, ja pareizi atceros, tāds pārāk dārgs nebija vai vismaz nelikās uz to ciešanu fona (tad vēl arī bija samērā treknie gadi un dikti labi apmaksāts darbs un dzīvošana privātmājā).
+1
Pff, nu Tu arī dod. Runā par kaut-kādu vēsturi. Lattelekom, kad vēl bija zaļais logo un tikko iesākta mdsl ieviešana - jā, milzīgi pingi un nets vairāk nav nekā ir. Bet tagad? Ja vajag stabilu netu, tad tikai Lattelekom. Ja var paciest brīvdienas vai nakti bez neta - var droši ņemt hujārkantorus. Tikai tad jau nav vērts te neko runāt - viņi visi +/- vienādi, ņem lētāko un miers, nav ko te smērēt datubāzi.
0
Btw, tagad (es pieļauju arī, ka tad - senāk) tas sūda modēms maksā labi ja vienu aliņu :D
0
Nēnu jā, es jau neapstrīdu to, ka tagad viņu (Lattelekom) tīkelis ir noteikti kļuvis stabilāks un viss pārējais labāks (vismaz no draugiem tikai labas atsauksmes dzirdu), es vienkārši dalos savā (diemžēl nelāgajā) pieredzē (laika posmā no 2005. gada beigām līdz 2006. gada vasarai) ar viņiem. :)

Bet par kaktu kantoriem (vismaz Rīgā) droši vien tā ir taisnība, ka visi viņi ir +/- vienādi sūdīgi - par kādu baigi teh ūberlabu un visiem rekomendējamu kaktu kantori nav nācies dzirdēt ... Katrā ziņā Ogres "kaktu kantoris" IME Pluss strādā caurām diennakīm arī brīvdienās un svētku dienās, un ir sazvanāmi jebkurā diennakts laikā! :P

Un vispār (atgriežoties pie tēmas), ja man tagad pašam būtu jāvelk interwebzi savā miteklī (Rīgā vai vienalga kur, kamēr tie vien nav dziļi, dziļi lauki), droši vien arī skatītos [Lattelekom] optikas virzienā. Ja vien spēj samierināties ar domu, ka Vārdā Neminamais no taviem ikmēneša maksājumiem saņem algu. :D
0
Man nebija nekādas īstas alternatīvas - vai nu vajadzēja izvēlēties Lattelecom optiku, vai arī kādu no ~6 vietējiem kantoriem, kas NEVIENS neko labu nesolīja. Tiem neta ātrumi bija diezgan nožēlojami un cena par to arī ne visai maza. Pie tam nereti pasola 10 mbit, bet ar piebildīti - tas LV, ārzemēm 10x mazāk. U.T.T.

Par telekoma optiku neko sliktu teikt nevaru, jo ātrums ir labs, cena pieņemama un arī klientu serviss gluži ok. Lietoju jau kādus 8 mēnešus un nav ne vainas. Pirms tam dažus gadus nodzīvoju ar telekoma DSL un arī bija labi - gan ātrums tāds, kāds solīts, gan stabils tīkls. Protams, neiztika arī bez neta pazušanas reizēm, bet to nebija tik daudz, lai īpaši šķendētos.

0
Viennozīmīgi LATTELEKOM.
0
Lattelecom!! Lietoju optisko 100mbit. Strādā perfekti. Filma 1.36 gb no torentiem ar normālu daudzumu sīderiem novelkās ātrāk nekā paspēj cigareti izpīpēt :D Un tas ar visu to, ka man tas viss iet caur Wifi un visādos speedtestos caur wifi ātrumu man uzrāda aptuveni 30 mbit. Pa taisno būtu vēl ātrāk.
0
Man ir Lattelecom optika - 50mbit. Strādā kā pulkstenītis lielākoties. Ir bijuši reti gadījumi, ka uzrodas aizture, bet tas īslaicīgi vakaros parasti. Visādi citādi nekāda vaina. Maksāju ~9ls (līgums uz 2 gadiem), garantētais 15mbit. Telecoma optikas klientiem arī interneta TV ir pieejams caur apollo.lv - hd kvalitāte gan nav + pa free tikai daži lv kanāli.
0
Lattelekom.
+2
datubāzes smērēšana, hahaha, jaunais topa teiciens varētu būt >:)
0
Man ir Ziepenes vietējais kaktu kantoris MPE. Neko sliktu nevaru teikt. Šogad vienu vai divas reizes uz padsmit minētēm ir pazudis i-nets. Torrenti nāk griezdamies.
0
^ tās tak ir šausmas. Divas reizes... I wan't my money bekk!
+1
Nu pilnīgs pizdec ...

Антон Уральский - Звонок в саппорт Стрима в три часа ночи

www.youtube.com/watch?v=BsjAzOGe0cI...

Death Metal remix

www.youtube.com/watch?v=vN-W5ZrolPM...
+1
Uibla, šito vēl nebiju redzējis - EmoCore remix

www.youtube.com/watch?v=Ee6SzBAHocw...
0
Man ir kkāds Lattelekom un torrentos maksimālais ātrums ir <500 kbit/s. Galīgi nekas spīdošs.
0
Tev varbūt ir DSL, kas ir daudz lēnāks par optisko.
0
Bleid , MPE ir arī Zepā ?! Man arī ir mpe un tiešām viss šancē ļoti labi.

Tas ir Uraļskis ir gatavā anekdote , bet man šķiet Vācijā un Amerikā netrūkst tāda veida atkarīgo , kas , piemēram, WoW spēlē 24/7. :D
0
Klau BigUgga, varbūt tu vari ielikt linku uz ātruma testu www.speedtest.com? ( cik saprotu esi no Imantas un tev ir Lattelekom optiskais nets)
Šodien pieslēdzu Optika 3 un tas ātrums speedtestā ir ne visai iepriecinošs.
0
cik esmu dzirdējis, tad ātrums optikai precīzāks ir www.speedtest.lv.
Tam www.speedtest.net ir problēmas ar lielāku ātrumu precizitāti.

Nu bet cik tev rāda to ātrumu? Mērot ātrumu aizvēri visas pārējās programmas ciet? Dators pa tiešo pie modēma pieslēgts?
+1
Loģiski, ka www.speedtest.lv Lattelecom optikai uzrādīs vislielāko ātrumu, jo to uztur Lattelecom. Dööh!
0
>>Антон Уральский - Звонок в саппорт Стрима в три часа ночи
pēc piektās minūtes sākās jautrība...
0
Biju domājis speedtest.net. Mana vaina.
Rāda ap 40Mbit Download un 20Mbit Upload. Iespējams vakaros nets ir pārslogots, tādēļ nav tas maksimums. ( kaut gan garantēto minimumu pārsniedz :D )
Jap, pieslēgts pa tiešo modēmam ar kabeli.

Btw, kāds wireless rūteris jāpērk, lai neizjustu tik lielu ātruma samazinājumu? ( mans nodrošina tikai 5Mbit download un upload). Tā kā ir portatīvais, gribētos bez vadiem dzīvot, taču pašreiz ir kabelis pa tiešo no modēma. Saprotu, ka caur WiFi to pašu ātrumu nedabūt, bet neticu ka nav kāds rūters, kuram būtu virs 5Mbit WAN.
0
Nesen atteicos no LTK optikas, jo pašlaik neredzu pielietojumu tam mērkaķa ātrumam.
Es esmu par nākotnes intenrneta televīziju, kad es varēšu skatīties jebkuru mani interesējošo pārraidi (piem Japan Open badmintonā), vai arī pats varēšu izvēlēties kameru ko lūrēt, no kuras skatīties (piem. koncis tiek filmēts no vairakām kamerām). Ja gribēšu skatīties uz trako skuķi pirmajā rindā tad to darīšu, ja tikai vokalistu arī to darišu kad gribēšu un cik ilgi gribēšu... ;-)
0
"Nesen atteicos no LTK optikas, jo pašlaik neredzu pielietojumu tam mērkaķa ātrumam" - vai lēnāks nets sanāks lētāks?

Par to pašu telekomu - lēnie pieslēgumi ir dārgāki nekā optika. Nepatīk liels ātrums? Vai tas traucē?
Ja ir provaideris, kas piedāvā ko lēnāku lētāk, tad aidā. Taču, cik pētīju sava rajona iespējamības, nekā tāda nav. Varbūt kādu latiņu arī ietaupīsi, taču nez vai tas ir to vērts.

0
Man pēc remonta nav velēšanās vilkt dzīvoklī kabeļus. Arī wireless rūteris piķo. TV neskatos, filmas skatos reti. LTK POTS pilnībā apmierina. Man LTK un LMT kopējais rēķīns pēdējā pusgada laikā nav pārsniedzis 16(sešpadsmit) Ls.
0
dark, Tev priekšā ir kāds routers? Ar lētučiem neko daudz tur neizspiedīsi. Reku pāris linki:

www.boot.lv/forums/index.php?/t...
www.boot.lv/forums/index.php?/t...
www.boot.lv/forums/index.php?/t...

Juods, bet lattelekom jau arī nodrošina tos 100 līdz durvīm, tb, līdz viņu centrālēm (iespējams, arī biki tālāk). Ja tur otrā galā ir mazais krāns ar 1mbit - nu neko darīt.

Man ir vidējas klases router, iet ~1/2 no tā 100mbit (upload biki vairāk). Drīz domāju uzlikt norālu router.
0
Man jau ar pietiktu ar tiem 10mbit DSL, ja:
1) tas arī būtu pa 11,90 (vai kaut-kas ap to). Tas dīslis bi pa kaut-kādi 16 vai kas?
2) uploads būtu tie paši 10mbit, nevis kaut-kādi 512kbps perduļei :E
0
Tagad esmu pa taisno piekonektējies pie modēma ar vadu. speedtest.net uzrāda 42Mbit downloads un 20 uploads. Nav tie solītie 100mbit, bet tīri formāli piepisties arī nevar, jo garantē virs 30Mbit.
Ja ielieku starpā vēl WiFi rūteri, tad vispār kādas 8reizes samazinās. Kaut kāds lēts ķīniešu sūds. Būs jāpērk kaut kad riktīgāks.
Paldies par linkiem!
0
Nu ārzemes jau nebūs 100mbi - nav ko sapņot :D Man pa LV 100mbit bez routera. Vienīgais, pēc 2min dabūju tīrīt no vīrusiem :D (w2k, ha ha ha)
0
Biggij, to es arī biju domājis. Nedomāju, ka Lattelecom vilto speedtest rezultātus, bet gan to, ka maksimālais ātrums būs tikai Lattelecom iekšējā tīklā.
0
man tik problēma, ka pie ieslēgta utorrent uzreiz ir baigi mazs ātrums pārlūkiem un apdeitiem. Trūmetāls tik normāli veras. Esmu čakarējies ar setingiem un portus pētījis, bet nekādā jēgā. tad atmetu ar roku. ja vajag jautkādus jūtūbus lūrēt vienkārši izslēdzu torentu. FDM gan velk failus vienādi ātri neatkarīgi no torenta.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
daemon_dawn (16 gadi)
Skuja (11 gadi)
skru (9 gadi)
Viskas