Nigh Tales: pagalmā bērnu šūpolēs klusi šūpojas nāve
+1
„Pirmskrēslas ēnas lūdz saujiņu balta vēja. Mirklis, un kailie koki ar saviem kaulainajiem pirkstiem atvērs nakti kā grāmatu. Tad zem veļu piestrāvotajām debesīm pats rudens klās pirmo sniegu kā irstošu līķautu un pasaule ietīsies saldā, vijīgā tumsā. Tikai šonakt miers karājas kaktos un pagalmā bērnu šūpolēs klusi šūpojas nāve.”
( NightTales )
P3team un Evitas saruna ar gothic rock grupu Night Tales.
Labu apetīti!

Kas ir grupa NightTales? Kāds ir jūsu vēstījums potenciālajiem klausītājiem?
NightTales ir piecu mūziķu apvienība, kas cenšas caur skaņām un melodijām stāstīt klausītājiem pasakas un stāstus par nakts burvību, visām tām maģiskajām lietām, kas notiek satumstot. Mūsu mērķis ir parādīt saviem klausītājiem tumsas un melanholijas skaisto pusi, izmantojot smagākas mūzikas un klasiskās mūzikas elementus.

Pastāstiet nedaudz par grupas sastāvu. Kādi jūs esat un kādus redzat viens otru? Jūsu iepriekšējās muzikālās darbošanās retrospekcija.
Grupas ģitārists Artūrs, mums kā vienīgais ģitāras griezējs, ir jautrs, komunikabls un interesants cilvēks, kuram piemīt prasme visu iesākto izdarīt līdz galam. Domāju, ka mums ir paveicies, jo viņš ir elastīgs dziesmu veidošanā, tādējādi ar viņu ir viegli sastrādāties un ātri tikt pie vēlamā rezultāta, kā arī viņam ir nopietna attieksme pret grupu un mūziku. Artūrs trīs gadus pašmācības ceļā apgūst ģitārspēli, ir piedalījies pirms tam projektā Rave Plank.
Basists Matīss ir tāds kā mūsu glābējs, jo tikai pēc viņa pievienošanās grupai mēs sākām koncertēt. Viņš ir mūsu jaunākais biedrs, bet īpaši neatpaliek muzicēšanā no pārējiem. Matīss apgūst basģitāras spēlēšanas prasmi BJMK.
Rihards ir galvenais atbildīgais par ritmiem, viņu var atpazīt pēc spēcīgas un ātras bungu spēles. Viņš, kā jau mēs visi, mīl to, ko dara, tāpēc izdodas tas labi. Bungu partijas vienmēr ir izkoptas un pilnas jaunām idejām, protams, kad tas ir nepieciešams. Buņģieris pirms tam ir spēlējis vairākos projektos, tostarp Sound of Pulse
Taustiņniece Solvita - mūsu klasikas pieskāriens, kas caurstrāvo dziesmas ar koriem, stīgu ansambļiem un klavierēm. Viņa mums palīdz būt precīziem savās skaņās, apveltīta ar labu dzirdi un perfekti zina notis. Solvita spēlē klavieres Jelgavas mūzikas skolā jau 10 gadus.
Elīna ir vokāliste un grupas dibinātāja. Viens no ideju ģeneratoriem, vāc visus kopā, rūpējas par nākotnes tēlu, saliek visu pa plauktiņiem, kas attiecas gan uz koncertiem, gan tālākiem plāniem. Dzied četrus gadus, ir bijuši kori, ansamblis, vokālie pedagogi, dažādi konkursi, dalība grupā The Masquerace un vēl joprojām mācās akadēmisko dziedāšanu Baltijas Jauno mūziķu skolā.
Grupas dalībnieki ir mainījušies, no vecā sastāva ir palikuši tikai Elīna un Artūrs, kuri lēni un pacietīgi iet uz savu mērķi, kā arī ir dziesmu autori.

Kur smeļaties iedvesmu skaņdarbu radīšanai? Ja tie ir personīgi pārdzīvojumi, vai nav jāpārvar zināma barjera, lai tajos dalītos ar svešiem cilvēkiem, klausītājiem?
Iedvesma parasti atnāk, kad tā ir vismazāk gaidīta. Sāk skanēt galvā kaut kas pievilcīgs un momentāli piefiksēts, laika gaitā nāk jaunas idejas, kā šo darbu padarīt pilnīgāku. Protams, teksti un meldiņi rodas arī dienās, kad iekšējā pasaule apgriezusies kājām gaisā.

Grupas NightTales mūzikas tapšanas anatomija.
Par tekstiem rūpējas Elīna, par dziesmu anatomiju - Artūrs, idejas liek abi kopā.
Dziesmu teksti parasti ir angliski, īsti nezinu, kāpēc latviešu valoda nešķiet pārāk pievilcīga mūsu mūzikai, bet tuvākajā laikā taps viena dziesma arī dzimtajā valodā.
Tā kā rakstām patumšu mūziku, tad arī sajūtām jābūt līdzīgām, kad top dziesma- melanholija, nemiers un iedvesma. Gatavais dziesmas skelets tiek "apaudzēts" ar pārējiem instrumentiem, saliktas vairākas idejas, un dziesma gatava. Protams, laika gaitā tā tiek pieslīpēta un uzlabota.

Vai ikdiena ar savām triviālajām prasībām un eksistenciālajām vajadzībām nefrustrē un netraucē radošajām izpausmēm?
Ir tāds teiciens: ''Tas, kurš grib, meklē iespējas, kurš negrib – atrunas... Mēs gribam iet uz priekšu un darīt visu iespējamo, lai tiktu augstāk, tāpēc laiks mūzikai atradīsies vienmēr.

Jūsu iespaidi no grupas koncertiem. Kāda ir publikas atsaucība un attieksme pret jūsu veikumu?
Koncerti mums patīk un jo vairāk, jo labāk. Ļoti svarīgi ir, lai uzstājoties būtu laba skaņas kvalitāte, gan klausītājiem, gan mums uz skatuves. Ja skaņa zālē bijusi laba un cilvēki ir vienkārši sajūsmā, bet mums uz skatuves šķita, ka ir viena liela skaņas putra, tad sajūtu nav nekādu pēc koncerta. Atsauksmes parasti ir ļoti pozitīvas, cilvēkiem patīk, grib dzirdēt vairāk, tas tiešām priecē mūs. Uzstāšanās reizēs izpildām ne tikai savas oriģinālkompozīcijas, bet arī koverus: Madonnas dziesmai Frozen, ūber populāro un tikpat daudz koverēto Sweet Dreams savā versijā un grupas Nightwish dziesmu Nemo.

Grupas NightTales nākotnes plāni, mērķi un nodomi.
Tikko realizējām plānu ierakstīt demo un vienu dziesmu tepat Jelgavā. Process bija interesants, un rezultātu varat noklausīties mūsu grupas profilā „draugos.lv”. Domājam par koncertēšanu tepat LV pēc iespējas vairāk, pēc tam sekos koncerti kaimiņvalstīs un tad arī videoklipa uzņemšana. Pagaidām koncentrējamies uz dziesmu kvalitāti un kopējā tēla izkopšanu.

Jūsu ieskats par perspektīvām mūsu mūziķiem izsisties pasaulē?
Domāju, ka izsisties pasaulē var jebkurš, kuram tas ir vajadzīgs. Galvenais ir darbošanās un milzīga griba, kā arī ticība tam, ka tas ir iespējams.

LV alternatīvās/ smagās mūzikas skatuve un izpildītāji jūsu vērtējumā ?
Īstenībā ir liels prieks par mūsu smagajiem/alternatīvajiem projektiem. Gribētos vairāk skatuves, kur spēlēt šīm grupām, kur tiešām varētu izvērsties.

Iemesli klausītājiem, lai apmeklētu jūsu koncertu un izjustu dzīvajā?
Domāju, ka galvenais, lai aizietu uz mūsu koncertu, ir dzirdēt, protams, arī baudīt, redzēt un vienkārši labi pavadīt laiku, dejojot un dziedot līdz.

Jūsu novēlējums sev pašiem?
Mēs sev novēlam turpināt tikpat strauji attīstīties, sasniegt pēc iespējas vairāk un uzturēt disciplīnu grupas iekšējā vidē, saglabājot prieku un mīlestību pret savu darbu.

ausis:
www.draugiem.lv/nighttales...
live:
www.draugiem.lv/halloween

...
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
Jums labi sanāk,tā tik turpiniet un būs super! Mēs par jums :))
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
Midgard
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas