Ļaunais Vilnis — Under the Black Metal Siege II
+8
Notiks festivāls «Ļaunais Vilnis — Under the Black Metal Siege II»

Šī gada 10. decembrī klubā „Melnā Piektdiena” , Rīgā, Brīvības ielā 193c
notiks šīs sezonas nozīmīgākais black metāla pasākums — «Ļaunais Vilnis» jeb «Under the Black Metal Siege II», ko organizē pašmāju vadošā grupa šajā žanrā - Dark Domination.

Šogad festivālā spēlēs:

Čehijas grupa Sekhmet, kas jau viesojusies Latvijā pērn, kuri šoreiz prezentēs savu jauno, pēc skaita trešo albums „Opus of MonstrositY” , kas šogad iznācis angļu mūzikas izdevniecības Aphelion Productions paspārnē. www.myspace.com/sekhmetczech...

Relatīvi jauna, nesen spēlēt sākusi vācu grupa Askeregn, kurai drīzumā iznāks debijas albums.
www.myspace.com/askeregn

Baltijas valstu tumšā metāla pagrīdi pārstāvēs lietuviešu avangarda black metal grupa Inquisitor (www.myspace.com/Inquisitorlt...) , igauņu - Thou Shell of Death (ee) un Latvijas jaunie blekmetāla talanti Grondh.

Neraugoties uz starptautisko darbību, grupai Dark Domination šis būs tikai trešais koncerts Latvijā, grupas aktīvās darbības 12 gadu laikā. Dark Domination šis koncerts būs īpašs divu apstākļu dēļ - šajā koncertā grupa spēlēs tikai jaunās dziesmas, kā arī - pirmais grupas koncerts ar jauno vokālistu.

«Šī ir viena no retajām iespējām Latvijas publikai sastapties ar nepieradināto ekstrēmo mūziku, kāda ir Eiropas pagrīdē, ko mūsu klausītāji parasti nedabū dzirdēt, jo braukt uz Latviju parasti atmaksājas tikai tiem māksliniekiem, kas jau iekarojuši popularitāti pasaulē,» pamato Dark Domination līderis Lords Messirs.

Plānots, ka ieejas biļetes cena būs saprātīga - trīs lati.

Šogad, pasākums „Under the Black Metal Siege” notiks ne tikai Rīgā, bet arī Tallinā, lai pilnvērtīgu black metal kokteili prezentētu arī Igaunijas klausītājiem.

www.myspace.com/ddomination...

Inquisitor ir melodiska avangarda blekmetāla grupa no Lietuvas. Saknes laidusi kopš 2002. gada, šodien Inquisitor ir vienība, kas krusto izaicinošu ritmu ar asiem rifiem un kaislīgām melodiskām pasāžām. 2005. gadā pasaulē tika laists pirmais ieraksts «Prelude», kas saturēja sešus savstarpēju ārkārtīgi dažādus, tumšus simfoniskus skaņdarbus. Kopš tā laika Inquisitor stilistiski mainījušies, iekļaujot savā mūzikā vairāk melodiskus elementus, tuvojoties avangarda blekmetāla skanējumam. Kopš 2007. gada, nolēmuši par katru cenu nespiest ierakstus vienu pēc otra, grupa koncentrējusies uz kompozicionāli un ideoloģiski vienotu, daudzslāņainu konceptalbumu radīšanu, kur albumu virzītājspēki ir vienota sižeta līnija, tēlu galerija un kopēja liriskā tēma. Rezultāts ir šogad izdotais «The Quantum Theory of Id» (Forgotten Path Records, 2010).

Thou Shell of Death ir pavisam jaundzimis ļauna atmosfēriskā blekmetāla soloprojekts, kas nosaukts slavena šausmu romāna vārdā. To aizsācis viens no vadošajiem igauņu blekmetāla dzinējspēkiem — IngWar (Viirastus, Wrath Is Evergreen), kam uz skatuves pievienojas citi mākslinieki. Šoziem iznāks pirmais Thou Shell of Death albums, kura limitētajā versijā (300 eksemplāri) diskam līdzi nāks tumšas Igaunijas dabas fotogrāfijas, kā arī citi mākslas priekšmeti.

Sekhmet ir viena no vissirdīgāk kapājošajām čehu pagrīdes vienībām — kopš 2002. gada ir saražoti ieraksti «Pomsta Pekelných Legií», «Masova Ocista Cloveka» un «Opus of Monstrosity», no kuriem pēdējais izdots šogad Anglijā (Aphelion Productions). Mūzikas liriskās tēmas veido naids pret organizēto reliģiju un citām smadzeņu skalošanām, kā arī vēsturiskās tēmas. Grupas sastāvs ir bijis nemainīgs kopš dibināšanas — Set (ģitāras), Warlord (bass), Ragnar (bungas) un Abaddon (vokāls). Grupa jau vienreiz ir spēlējusi Latvijā un atstāja par sevi vislabāko un enerģiskāko iespaidu.
www.myspace.com/sekhmetczech...

Askeregn ir pavisam jauna grupa no Vācijas, kuras sastāvā ir arī Ragnar un Set no Sekhmet, kam pievienojas Corruptor (bass) un Lord Nihilus (ģitāra). Interesanti, ka pie mikrofona ir meitene — Varg Belial. Grupa neslēpj, ka dziesmas ir par sekojošām tēmām: Sātanisms, okultisms, nihilisms un daba. Debijas albums gaidāms šajā ziemā.

Grondh ieņēma savu formu žurkas gadā un tika radīts mērķis varot un mocīt reliģijas un modernās sabiedrības salašņas. Skanējums, kas balstīts uz tradicionālu black metal, dārdina lai sniegtu kaislīgu sātanisma paziņojumu un filosofiju.
Vārds "Grondh" nozīmē kara veseri - tarānu un ir tas kas viņš ir - radīšanas instruments kas iet caur iznīcību. Tā ir kara deklarācija pret sabiedrības vērtībām, baznīcu un citām samazgām un dranķiem. Grondh sludina ideju par pārcilvēku - necilvēku pāri it visam.
www.myspace.com/grondh
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
blackmetalsiege.eu/
+3
"organizē pašmāju vadošā grupa šajā žanrā" - kurš ta cits suņam asti cels, ja ne pats... :D
+1
Grondh ?
+2
"Grupa neslēpj, ka dziesmas ir par sekojošām tēmām: Sātanisms, okultisms, nihilisms un daba."

lol

"pamato Dark Domination līderis Lords Messirs."

nu lolkaķi :D
+6
Notiks festivāls «Ļaunais Vilnis — Zlaja Volna»
Pirmdiena, 22. novembris (2010) 23:59

Rīga, 666. maijs, aģentūra UTT. Šī gada 10. decembrī Rīgā un nākamajā dienā Tallinā norisināsies festivāls «Ļaunais Vilnis» (jeb «Zlaja Volna») — «Under the Black Metal Siege», aģentūrai UTT paziņoja viens no pasākuma korporatīvajiem atbalstītājiem — Lucifers.

Pasākumā spēlēs paša ekstrēmākā un ļaunākā mūzikas stila — blekmetāla grupas: «Askeregn» no Vācijas, «Thou Shell of Death» no Igaunijas, «Sekhmet» no Čehu Republikas, Lietuvas «Inquisitor» latviešu visvecākā un pieredzējušākā black metal grupa — «Dark Domination», kā arī «Grondh» no Popes pagasta.

Par ierašanos uz «Ļauno Vilni», kas notiks klubā «Melnā Piektdiena» un nākamajā dienā Tallinas «Rockstars», paziņojuši ne tikai Lucifers un Belcebuls, bet arī divi senie sīriešu Baāli, indiešu postošā dievība Kāli un zoroastriešu ļaunuma personificējums Arimans. «Vuj, kur tas laiks, kad mūs aicināja uz šitādiem pasākumiem kā goda viesus!» ziņu aģentūrai UTT telefonsarunā atzina viens no Baāliem. «Tas bija kaut kur ap VIII gadsimta vidu, pēc tam jau mūsu reliģiju pārmāca islāms. Bet mēs vienmēr esam priecīgi apzināties, ka neesam aizmirsti pavisam!»

Neoficiāli tiek minēta arī Bafometa ierašanās, pie kam tas varētu notikt «Dark Domination» dziesmas «Blizzard King» vai «Temptation of Mankind» laikā. Koncerta apmeklētāji pa to laiku biedrosies ar Zaļo Pūķi.

Kā zināms, black metal ir visekstrēmākais mūzikas žanrs, kas radies 1982. gadā grupu «Venom», «Bathory» un «Celtic Frost» darbībā. Plašāku atpazīstamību blekmetāls iemantoja pēc 1991. gadā, kad Norvēģijā daži blekmetālisti tika notiesāti par ļaunprātīgām baznīcu dedzināšanām un slepkavībām, bet vēl pārītis izdarīja pašnāvību. Drīz black metal izplatījās visā pasaulē — un tā Latvijā jau 1996. gadā radās «Dark Domination», kam sekojušas citas grupas. Parastās blekmetāla dziesmu tēmas ir — vēsture, mizantropija, nihilisms, pagānu būšanas un ķecerība, kā arī ateisma propaganda.

Ieeja klubā no 19:00, biļete — 3 lati, feiskontroli izpildīs apsardzes firma SIA Svētais Pēteris.

Oriģināls atrodas ieks diena.lv/lat/tautas_balss/bl...
0
^^ meh ku labs.. Jāzvana Mefisto,viš Īrijā,kazi ņem un atbrauc..
0
A es i nezinaju, ka Grondh ir no Popes pagasta...
0
Man ir stipras aizdomas, ka viņi paši to nezināja.
0
Čista zinu, ka vokālists Mazpisānos dzimis.
+7
komentārs diena.lv labs:

muz.kritiķis 03:05

Kāda jēga? Jūrmalā šāds pasākums taču notiek jau sen un regulāri, ideoloģija un saturs - identisks, atškiras tikai aranžējumi un tembrāli daži no vokālistiem
+1
33, prieks, ka tev patīk
+2
Pēc BM ideoloģijas Dark Domination toč ir vadošā grupa LV blackmetālā,tāds underground ka lai varētu kā hedlaineri uzstāties,pašiem koncis jāorganizē..
Vot i paradokss,varētu iet,tikai negribas uz hedlaineriem skatīties. Go,figure out...
+1
Aizej uzpīpēt ....
+4
Biju.Tagad DD izklausās tīri tāneko.
Laikam ne to būšu pīpējis..
0
"Neoficiāli tiek minēta arī Bafometa ierašanās, pie kam tas varētu notikt «Dark Domination» dziesmas «Blizzard King» vai «Temptation of Mankind» laikā. Koncerta apmeklētāji pa to laiku biedrosies ar Zaļo Pūķi."

Allas Pugačovas ierašanās līķkrāsās varētu būt ne mazāk nekro..
+1
Heh, a tas komentārs, ko 33 citē, tiešām ir lielisks visos veidos :D

Pluss mincīšam, ja tas ir viņa sacerēts, kā it kā varētu noprast.
+2
SNIEGS IR KRITIS
SĀTANS GAVILĒ
ĻAUNAIS VILNIS TUVOJHAS

>:(
0
tur kāds arī ir bijis?
+5
Vainu neviens nebija, vai arī bija tik ļoti pa ļauno, ka nav vēl atgājuši ...
+3
nu es tipa gribēju iet, bet man sanāca, ka mājās šņabis pārāk daudz laikam bija.
0
bet lol, es vispār daudziem iespējamiem interesentiem zvanīju un prasīju, vai šamie ies, daži teica ka nē, citi vispār, par spīti ģeniālajam pasākuma nosaukumam un plakātam, par to neko nezināja. un ja jau šeit arī neviens neko neraksta, tad aizdomas, ka tiešām varētu būt bijis ļoti ļoti mazs apmeklējums pasākumam.
+3
Es mājās biju 6os, pamodos 14os... Bet koncerts beidzās ap 2iem un bija labs, neskatoties uz pilnīgi nemākulīgiem skaņotājiem, kas laikam bija organizācijā, kas apkaro blackmetālu koncertos :D

Dark Domination jaunais materiāls ir riktīgi labs, bet jaunais vokālists izskatās tā, it kā būtu nāvei parādā palicis un aizmucis no Būhenvaldes.... Sevišķu jautrību man izraisīja Korozija Metala gabala "Russian Vodka" kavers :D

Tā kā man vēl joprojām griežās galva, tad aprobežošos ar to, ka pārējās bandas arī bija ok, izņemot pašu pirmo.
+1
"kas laikam bija organizācijā, kas apkaro blackmetālu koncertos :D"
^ Dainīts? :D
0
Japs, skaņotāju (s) vajadzētu izrūnīt....vienīgie, kas daudz maz normāli skanēja bija Sekhmet.
+2
cik cilveku bija? 25 + grupu dalibnieki?
0
Nu es biju,pamodos pirms 3 h...:)
0
Pēc biļetēm laikam bija kādi 107+viesi utt. Apmeklējums uz pusi mazāks nekā pagāšgad, bet arī publicitātes krietni mazāk šim pasākumam bija.
-1
vienīģais kā dēļ vērts bija aiziet uz turieni bija tie igauņi ar savu lēno atmosfērisko metālu ar laptpu )lol), kaut arī uz skatuves izskatījāš pēķ pāķu studentiem, tomēŗ ko tādu reti kad gadās redzēt dzīvajā (man līdz šim nav gadījies).
pārējais tāda drunk un garlaikojoša cūcība, nekāda baudījuma. Biaj cerība uz latviešiem Grondh, tomēr vai nu skaņotājam jāmaina nodarboāšanāš, vai nu vokāls ir tik tiešām tizls, bet ar to pietika lai ietu prom, pilnīga miskaste (ar potenciālu, protams)
0
+ - 100 apmeklētāju.

Andergrounds tomēr...
-1
...par GRONDH
Skanotaajam jaaielauz galva...vinji toch nebija vainiigi...deel skanotaaja GRONDH neforshi skaneeja:(
0
Skaņotājs gandrīz aparatūru salauza aiz savas nemākulības un visu koncertu sapisa :(((
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas