Par terorismu
0
Sanāca noskatīties šādu visnotaļ interesantu video.

www.telegraf.lv/news/strashnyi-tera...
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
0
Nu čalis ar' dod, staipīt apkārt nesprāgušus lādiņus. Bet par video - taisnība jau ir. Pie mums to visu ir visnotaļ viegli izdarīt. Attiecīgajām iestādēm neinteresē un pat garāmgājēji ir tik slinki, lai patiešām aizdomīga priekšmeta esību noziņotu vismaz policijai.
+2
Nu tieši tā. Mani gan mazāk uztrauc musļiku teroristi, vairāk austrumu brāļi un viņu vietējie atbalstītāji.
0
Aha. Tādu, kas prastu uztaisīt spridzekli, LV netrūkst un tiem, kam vajadzēs, tādus atrast nebūs problēma. Tālak jau noteiktas summas, smadzeņu paskalošana un jaunie rekrūši ideoloģiskajai kaujai gatavi. Ai, vispār bišk neomulīgi paliek, domājot par to, ko pie mums var savarīt. Pats dzīvoju netālu no viena objekta, par ko arī ir izteikušies, ka tas būtu labs mērķis teroristiem. Toreiz gan runāja par musulmaņiem.
0
Šaubos, vai musļikiem dikti piš Latvija.
0
Šķiet, tas bija toreiz, kad iesaistījāmies starptautiskajās misijās. Tagad jau nepiš, jā.
+2
neogeo.lv/?p=1201 man patīk šeit tā rakstu sērija. principā rīga nav jāaiztiek, pietiek ar bumbiņu pļaviņu hes un visa daugavas lejtece aiziet pa pieskari ar rīgu bonusā.
+2
www.apollo.lv/portal/news/article... Nu re, nebija ilgi jāgaida. Man jau arī tas video likās pārlieku detalizēti pamācošs. :D
+1
nu vispār es nedaudz šaubos, ka tas lādinš bija nesprādzis, ko viņš tur panēma.
0
pie tam, lai uzlaistu gaisā prečinieku nepietiek, ka viņam kkur 5 metrus apakša kaut kas uzsprāgst un no tās bumbas tilta balsts nesabruktu.
0
"nu vispār es nedaudz šaubos, ka tas lādinš bija nesprādzis, ko viņš tur panēma. " - sprādzis diez vai būtu vienā gabalā.
Iespējams, varbūt šim nebija detonatora, jebšu tas bija vienkārši tukšs (ar iepriekšēju apstrādi).
0
Domāju, ka lādiņš bija neitralizēts. Es neticu, ka žurnālists šitā vicinātos ar lādiņu. Kaut gan pazīstams cilvēks rokot ārā ar metāldetektoru , esot vairākas reizes ar lāpu šķēlis pa lādiņu nezinādams, ka tas ir lādiņš. :D

Nu 5m tur gluži nav , bet uzliekot kaut tur tuvu pie sliedēm , "Fugasa" lādiņš gan jau savu darbu padarītu.
Bet nu ar šitādu mazu lādiņu nez vai kaut kas izdotos. Likās diezgan mazs. Vasarā mežā biju atradis reizes 2x garāku un uz pusi platāku nekā viģikā , ar tādu gan domāju, ka varētu sākt domāt par spridzināšanu. :D Žēl , ka stāvoklis bija švaks.
0
kas tas bija par lādinu? es tā arī nesapratu vai vinš nosauca kkādus numurus vai ne. interesanti butu zināt, cik lielu bedri tāds verķis uztaisa vispār. moš varam iet ''ātlaist'''saeimu ;D
0
Nu es viņu sapratu pareizi , tad viņš runāja par - en.wikipedia.org/wiki/Explosive_shel...
0
Spridzekļus īstenībā var pagatavot ļoti vienkārši un manuprāt jebkurā valstī ne tikai LV, lai neteiktu vairāk, praktiski var uzlaist gaisā tādu normālāku būdu ar pāris kilo!
+2
nevajag nemaz nekaadus tur laadinjus mekleet ... pieitiek ar gaajienu uz saimniecibas prechu veikalu ...
0
Superfosfāta maiss?
+3
tak kurš pusaudzis nav kaut ko spridzinājis? mums alumīnijs gāja ar ātrumu viena 'razkladuška' mēnesī.:D tikai ir atškirība tajā, ko izvēlas par mērķi.
0
Nav jau runa šeit par to, ko tas krievu žurnaļuga izmantoja savā sižetā, būtiski ir tas, cik elementāri ir lielus sūdus šeit savārīt.
0
Man šķiet, ka viņš šitādu verķi bija atradis:
metaldetectingworld.com/detecting_tavern_si...
Šis īsti nederēs cisternu spridzināšanai no tāda attāluma.
0
^^ Nu jā. Ja vēl ņem vērā to, ka pie mums cilvēku masas nav tik lielas , tad es tikai varu iedomāties , kā pirkstiņi niez dažiem , piemēram, Londonā kaut kur uztaisīt ALLAHU AKBAR ,tur tak psc kāds upuru skaits būtu. Jo nu ēka ta ēka, to jau var atjaunot.
+1
u, es kaut kad arī to rakstu sēriju par teorētisko Pļaviņu HES avāriju ar interesi izlasīju, un vēlētos precizēt, ka ar bumbiņu ne vella nepietiktu. Rakstos apskatītais scenārijs ir sūdīgākā prognoze, un aptuveni iespējams tikai gadījumā, ja uz Pļaviņu Hes tiešā tēmējumā tiek nomesta atombumba, kas ir teorētiski puslīdz vienīgais iespējamais variants, kā sagraut visu aizsprostu pilnībā (6 ballu zemestrīču iespējamība tur ir tikusi ierēķināta; stiprākas tuvākajos miljons gados diez vai mūspusē gaidāmas), un pie nosacījuma, ka neviens no pa straumi zemāk esošajiem HESiem neko nedara. Nu, ja kāds izdomās mest atombumbu, tad tomēr vienkāršāk to būtu uzpist pa taisno Rīgai virsū, man domāt.

Nu a par tēmu - vienkārši ne vienkārši - kā jau daži teicās, spridzekli var saķīmiķot arī no plaši pieejamām lietām, tā ka kara relikviju pieejamība nozīmīgu lomu šai ziņā nespēlē. Tas, ka visiem pajāt, tas jau skaidrs.

P.S. Bedri šitais diez cik lielu neatstātu, man šķiet; apmēram 4x lielāka aviobunba gan iztaisīja itin pieklājīgu krāteri, kādi 4 m dziļumā un 6-7 diametrā, ~50kg laukakmeņi kā kastaņi bij pa gaisu lidojuši.
+1
Intar, es zinu. no tur strādājošiem avotiem, esmu informēta, ka iekšējās drošības pasākumi tur ir uz urrā. darbinieki tā vienkārši cita līmenī netiek, strādā un uzturās tur kur viņam jāuzturās. viss stingri pa sektoriem, visur pārbauda, vai negrib kaut ko sliktu ienest iekšā urtml. un zinu arī par konstrukciju, ka viņu nevar ta visu pārraut, tikai atsevišķās vietās un pilnīgs hes pārrāvusm tieši tā, iespējams tikai nopietna uzbrukuma gaījumā no gaisa bet rakstiņš ir interesants. un tas, ka šādā veidā var nodarīt Latvijai vislielākos postījumus arī ir fakts, daudz lielākus nekā vnk rīgu uzlaižot gaisā.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas