Paraksties par latviešu valodu skolās!
+10
Šodien no 9.00 līdz 21.00 Okupācijas muzejā, Rīgā.

www.youtube.com/watch?v=5EkC-d9gyYk...
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
es parakstījos 18. novembrī, tas taču ir tas pats, vai ne?
0
Jā.
0
Man 11.novembrii pase nebij liidz.
Shodien labojos.
0
njā, nu, skaisti jau skaisti, bet muļķīgi. papīrs jau nemainīs to, ka nerunā latviski. tikai cilvēki. bet tas ir teorētiski. praktiski, manuprāt, tur nekas vairs nav līdzams.
0
Līdzams, nav līdzams - tas ir diskutējami. Jebkurā gadījumā sirds dziļumos ticu un ceru uz jaunu tautas atmodu. \\m/
+1
es arī ceru, bet... nu labi, huj, nav te ko piespamot ar savu bezgalīgo pesimismu. atliek vien cerēt, ka tev beigās izrādīsies taisnība.
0
Arī šodien, 21. janvārī, no 16:00 līdz 20:00 Okupācijas muzejā varēs parakstīties par grozījumiem Satversmes 112.pantā, kas paredz pakāpenisku pārēju uz mācībām tikai latviešu valodā.
-1
Politiķu piedāvātie grozījumi Satversmes 112.pantā paredz pakāpeniski no 2012.gada 1.septembra visās valsts un pašvaldību izglītības iestādēs, sākot ar pirmo klasi, mācības organizēt tikai latviešu valodā. Aktīvistu skatījumā, Satversmes 112.panta grozījumi esot nepieciešami trīs būtisku iemeslu dēļ - jāveicina latviešu valodas saglabāšana un ilgtspēja, jānodrošina, lai absolventi un valsts un pašvaldību iestāžu amatpersonas prastu latviešu valodu, jāuztur latviska Latvija un tās izglītības sistēma.

Pašlaik Satversmes 112.pants nosaka, ka ikvienam ir tiesības uz izglītību. Valsts nodrošina iespēju bez maksas iegūt pamatizglītību un vidējo izglītību. Pamatizglītība ir obligāta. Ja tiks veikti grozījumi, tad pants tiks papildināts ar vārdiem "valsts valodā".

Patlaban savākti aptuveni 8000 parakstu, taču kopā ir jāsavāc vismaz 10 000, lai tos varētu iesniegt Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK), kurai būs jāorganizē desmitās daļas vēlētāju parakstu vākšana, lai likumprojektu iesniegtu Saeimā. Ja vēlētāju ierosināto likumprojektu Saeima noraidītu, tiktu rīkots referendums.
+1
Kāpēc ar vārdiem "valsts valodā"? Varbūt uzreiz "latviešu valodā"? Citādi ka nesanāk pecāk jau pieņemt otru valsts valodu.
-1
Cerams, ka tik tālu mēs nenonāksim... Ā, nu tiem, kas nezin - jāņem līdzi pase un 2 lati, kas ir valsts nodeva par paraksta apstiprināšanu.
0
Pat par to 2 latus prasa...
0
Nu tur mūsu valstij paldies jāsaka, diemžēl organizatori nav tik biezi, lai visiem varētu to divīti apmaksāt, tā jau pēc iespējas penčukiem sedz, kas nevar atļauties.
-1
Haha, es drīzāk ietu parakstīties par to, lai skolās angļu valoda būtu pašā augstākajā līmenī un, iespējams, atsevišķi priekšmeti tikai angliski. Latvietība ir ļoti laba un atbalstāma lieta. Taču, ja vēlies studēt augstākajā līmenī, tad latv.valodu vari mierīgi aizmirst, jo pilnīgi visi teksti ir angliski.
+5
Ja cilvēks ir spējīgs studēt augstākajā līmenī, tad arī valodas apgūšana tādam visdrīzāk problēmas nesagādā.
-2
Zini, ir starpība, vai man Delēza un Gvatari Anti-Oedipus jālasa latviešu valodā vai angļu valodā. Un nemaz neliec mīnusiņus :P Turklāt, atzīsti, anglofonās zemēs dzimušajiem/ uzaugušajiem ir krietni lielāks handikaps akadēmiskajā izglītībā nekā citvalodīgajiem. Kas arī spilgti parādās statistikā.
+1
Atvainojos, bet pie anālās atveres man viņu handikaps.
0
werwolf, Tu tiešām neesi pamanījis korelāciju starp tautas izglītības līmeni/ kultūru/ ekonomiku?
Starp citu, par šo tēmu interesants teksts ir Šķilteram. Ne visam piekrītu, bet vērts padomāt arī citās kategorijās: 7guru.lv/dienasgramatas/auto...
0
Par tiem 2 Ls - nav obligati jamaksa - ja var tad samaksa, kaut vai 1 ls, 50 sant. ta kaut 20 sant. PO.
+1
tas šķiltera raksts ir meh. es biju gaidījis ko vairāk no viņa, it kā taču funky guy.
+1
Komentāri tur ir saturīgāki par pašu rakstu.
0
A kā tad tagad sanāk - es, kā maķuku valodas runātāju pārstāvis varu sniegt prasību IM, ka mums ir pa 60 kakliem uz katru no 12.klasēm, kuriem tā valoda ir dzimtā / tajā grib saņemt izglītību. Taisiet mums maķuku skolu. Tā, ja ?

P.S. Man šūlē bija atsevišķi priekšmeti angliski - ģeogrāfija, angļu literatūra un vēl šis tas. Bet specene tomēr.
0
Ja nu kāds nav parakstījies, bet vēlas to izdarīt, ir iespēja šodien:

www.sargivalodu.lv/
+1
Paldies par info, werwolf. Jauki, ka nekur nav jābrauc un tepat Cēsīs ar' var aiziet, noteikti to šodien izdarīšu.
0
Ņem par labu! :)
+2
Savākti gandrīz 3000 parakstu. Drīz pirmais posms - 10 000 parakstu būs noslēdzies.
0
Precizēju - šodien savākti.
0
^ Jā, tajās ~10 minūtēs, ko es tur pavadīju, vien kādi 7-8 cilvēki ieradās parakstīties. Tik mazai pilsētai neslikts rādītājs.
0
+4
Pārpublicēju:

Sākot ar 11.maiju līdz 9.jūnijam visi kopā ar ģimeni, radiniekiem un draugiem dodamies uz vēlēšanu iecirkņiem un parakstamies par Latviešu valodu mūsu Latvijā!

Parakstu vākšanas otro posmu organizē valsts, tāpēc parakstīšanās ir bezmaksas.Parakstu vākšanas vietu adreses ir publicētas CVK mājas lapā:

web.cvk.lv/pub/public/29928.ht...

Mums, latvjiem, ir jāveic skaidri soļi savas valsts un valodas nosargāšanā, nevis jāšausminās kā te 9.maijā pļēguro sarkanie fašisti un viņu pēcnācēji!

Aizej, paraksties un izdari ko taustāmu savas tautas labā!

P.S.
Pārkopē šo aicinājumu un ieraksti to savā blogā, sociālā tīkla profilā, portālu komentāros, forumos vai jebkurā citā medijā!
+3
paldies par info
+1
Ja esi jau parakstījies VL! rīkotajās parakstu vākšanas akcijās pēc 2010.g aprīļa, tad nav jānāk vēlreiz (paraksti jau ieskaitīti), bet draugi gan jāpierunā atnākt. :)
+2
Sitais ir tas pats kas seit vandijas?

www.bmwpower.lv/forum_topic.php?top...
+2
100p
0
tikai šajā jaunajā uzrunā droši vien vajadzētu pierakstīt, ka runa ir par latviešu valodu skolās, citādi tiem, kas par to neko nezina, tas varētu arī netapt skaidrs.

"No 2011.gada 11.maija līdz 9.jūnijam notiks parakstu vākšana likumprojekta "Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē" ierosināšanai.

Likumprojekts paredz grozīt Satversmes 112.pantu, papildinot to ar nosacījumu, ka „valsts nodrošina iespēju bez maksas iegūt pamatizglītību un vidējo izglītību valsts valodā”, kā arī ierosina pārejas noteikumu, nosakot, ka „ar 2012.gada 1.septembri visās valsts un pašvaldību izglītības iestādēs, sākot ar pirmo klasi, mācības notiek valsts valodā”
+5
-7
Es iešu parakstīt ar domu nevis pret krieviem, bet par krieviem!
+2
Bļā, bobijs pat bmwpowerā ielīdis :D Kas tālāk?
+8
respect par video, pilniba atbalstu sho ieceri un ceru, ka viss izdosies!
-4
es atkal esmu pret lētām šovinistiskām asimilācijas "izrādēm"

tāpēc nekad neesmu ne par baķkas čomiem balsojis, ne arī par VL muļķīgajiem izlecējiem

manuprāt, ja tie, kas dzīvo pēc principa Ubi bene, ibi Patria nelaistos prom uz visādām fakinām Airlendēm un JūKejiem sēnes lasīt un būtu aizliegti fakinie aborti, tad sen jau latviešu pārsvars būtu milzīgs un krievi paši integrētos

jo nebūtu izveles. man tagad čomi krievi jau saka, ka atpakaļ ceļa vairs nav - jo ne viņi vairs saprot krievijas krievus ne tie mūsējos. un krievijas krievi saka - nu vi tam.
-1
+1
+1
ahaha, bmwpower labējie :D nacionālistu izbrauciens ar bmw, lol
+2
Neesiet vienaldzīgi! Saruna ar Raivi Dzintaru:

www.visulatvijai.lv/news.php?readmore=1...
+3
Mieru, mieru, tikai mieru! Mana balss tur BŪS.
+2
Tas laikam būs pirmais, ko izdarīšu, atgriežoties Latvijā. Protams, pirmais pēc vairāku dienu vājprāta pārpāļa sviedru liešanas ..
0
dzedajs.posterous.com/es-esmu-latvietis...

Izlasām šo. Kā šķiet, var parakstīties vai neparakstīties, bezmaz jēgas nav. Ja liela daļa mūsu tautieši ir tādi kā šis, tad es vairs ne par ko nebrīnos...
0
^ kas tev liek domāt, ka tāda ir liela daļa? jebkurā gadījumā, ja tu tāpēc neprakstītos, tad nu gan būtu pilnīgs farss. apmēram līdzīgi kā ar Pēdējo Partiju - es domāju, ka ja visi, kuri nobalsoja par citu partiju tikai tāpēc, ka domāja, ka PP jau jebkurā gadījumā netiks, būtu arī nobalsojuši par PP, PP būtu tikuši iekšā.
0
Nē, es parakstīšos, taču man, kā jau daždien pesimistam, liekas, ka šitādu ampļu kļūst arvien vairāk un laika gaitā dirsā tāpat nokļūsim (protams, daļa šaurpieru aizbrauc prom, taču arī palikušajos tādu netrūkst).

"kas tev liek domāt, ka tāda ir liela daļa?" - muļķu jau vienmēr vairāk.
+3
Man tik nav īstas pārliecības, ko no tā visa iegūtu latvieši. Nu teorētiski - mācēs tie krievelēni latviski runāt. Un tad? Vai tāpēc viņi būs lojālāki Latvijai? "Maita krieva" arī runāja latviski...
0
Varbūt kādam domāšanas veids arī mainīsies.
Katrā ziņā ar krieviem ar labu neko nevar panākt. Tā ka faktiski līdzsvara nav, ir divi varianti - vai nu Latvijā tiek pārkrievota, vai arī krievi tiek piežmiegti. Manuprāt, katrs solis 2. varianta virzienā novērš 1. variantu.

Un muldēšanu par to, ka nu krievi tagad kļūs vēl neapmierinātāki un Latviju nepavisam nemīlēs, es uzskatu par gana tukšu. Ne viņi agrāk, ne tagad nav bijuši lojāli. Tā ka tur auklēties nav ar ko.
Protams, ir teorētiķi, kas apgalvo, ka vajag ar krieviem sadzīvot, dot viņiem vairāk tiesību, tad viņi gan sāks valodu mācīties u.t.t. Par to es atļaušos pat neizteikties.
0
^ tas tā apmēram ir, bet ka beigās neiznāk tā, ka krievi nošādas reformas ir lielākie ieguvēji.
0
Lai arī ko latvieši darītu, ieguvēji vienmēr ir citi :) Nez kā tā...
+1
Latvijas valstij principiāli nav jāuztur skolas, kurās mācības notiek svešvalodā.
0
Kas beigās sanāks, to tikai beigās vien varēs redzēt. Diemžēl.
+4
Šobrīd tas, ko es redzu savā kursā Medicīnas koledžā, kur aptuveni puse vai pat lielākā daļa ir ar dzimto krievu valodu, galīgi nav optimistiski. Problēmas sākās jau ar to, ka daļai problēmas sagādā saprast mācību vielu, un tie ir studenti, kas pagājušajā vasarā absolvēja vidusskolas.
Grupu praksēs arī bieži dzirdu krievu valodu, daži latviešu pasniedzēji pat ir sākuši runāt ar viņiem krieviski, kas man ne visai patīk, jo es arī ne visus specifiskos medicīnas terminus saprotu krievu valodā. Jā, var apelēt pie tā, ka man tomēr arī slimnīcā nākas saskarties ar krievvalodīgajiem un krieviski man tāpat jāsaprot, bet mācību iestādes uzstādījums tomēr paliek tāds, ka izglītību pasniedz latviešu valodā un visi galā pārbaudījumi arī jākārto valsts valodā.
Nu tad beigās sanāk tā, ka es savā apakšgrupiņā esmu tāda vienīgā vārna, kas konsekventi runā latviski ar visiem, nevis vēl mēģinu lauzītā krievu valodā atbildēt, jo ir tādi eksemplāri, kas latviski runā tikai galējas nepieciešamības gadījumā. Kad ir kāda prakse, kur šādam eksemplāram ir jāatbild viela latviski, es varu sēdēt un šausmināties, kas tur nāk, pareizāk sakot - nenāk laukā. Tādi fonētiski gramatiskie brīnumi.
Ļoti labi var just, kurš no krievvalodīgajiem ir mācījies latviešu plūsmā, tiem parasti problēmu ar izteikšanos nav, bet tādu manā kursā ir maz.
+1
Tādā ziņā, ja saglabā esošo sistēmu, tad LV valodas pratējiem mazāka konkurence darba tirgū.

Par to, ka slimnīcā strādājot vajadzētu zināt RU valodu var pastrīdēties - ta jau sanāk, ka Vācijas slimnīcās jāmāk turku valoda, ņujorkas - ķīniešu utt. ?

IZM ministra interviju redzēju - šis teica, ka līdz 2012.gadam to nav iespējams realizēt un ka divus ļomonus vajag mācību materiālu izstrādei. Vēl gan palaida bulšitu, ka pie jaunās redakcijas specskolas nevarēs mācīt priekšmetus svešvalodā, kā man piem. bija ģeogrāfija angliski.
0
Divi ļimoni mācību materiālu izstrādei izklausās pilnīgi normāla summa. Un skaidrs, ka līdz 2012 nepaspēs - cikt ad vairs atlicis - un pa to laiku vēl vispār ir jātiek līdz referendumam, tas jāsarīko utt. - gads jau būs cauri.
0
^ tīri teorētiski jau ir iespēja paspēt. bet nu tas ļoti teorētiski, protams. svarīgākais - lai visi parakstās!
0
Ja gribi slimnīcā strādāt, tad agri vai vēlu tā krievu valoda jāapgūst vismaz iesācēja līmenī. Gaiļezerā katrs otrais gulošais ir krievs un liela daļa no viņiem knapi spēj pāris vārdus latviski dabūt pār lūpu. Tas tādēļ, ka tie pārsvarā ir krievu večuki, kas visu mūžu runājuši krieviski un vairs jau arī citu valodu neiemācīsies. Medicīnā diemžēl jātiek pāri patriotiskajiem principiem un jāpielāgojas pacientam.

Btw, nav ko uztraukties, ka daži krieviski bazarē studiju procesā. Liela daļa kursa biedru ( medicīna) tāpat laidīs uz ārzemēm un tur jau tiešām vienalga, vai viņi prot latviski vai nē.
0
Kad es otrajā kursā atnācu uz Rīgu no Ventspils RTU filiāles, tajā pašā grupā, kur mūs kā pienācējus, ielika arī divus čaļus no Liepājas filiāles. Neviens no viņiem vairāk par uz roku pirkstiem saskaitāmiem vārdiem latviski neprata. I neko, pēc gada jau tīri ciešami buldurēja - ja negribēja izlidot, nekas cits neatlika.
0
domāju krievi paši sevi ierobežo..piemēram, lai mācītos kultūras akadēmijā uz aktieriem..pieņemu, bet protams 100 punkti neapgalvoju, ka tur ne vien dikcija, bet arī valsts valoda būtu nepieciešama, diezgan augstā līmenī, ja protams grib spēlēt latviešu teātrī, nevis tikai krievu drāmas
+3
jā, tik tiešām, krievi un drāma ir ļoti tuvu stāvoši jēdzieni
+4
Piedalijos tajā Vienības braucienā.Tad kad braucām cauri Ogrei,ceļa malā stāvošs sirms vīrs bija noņēmis cepuri un atdeva godu mūsu karogotajai karavānai.
It kā viss ļoti vienkārši,vecs,sirms vīrs ceļa malā ar cepuri rokas,bet....sajūta neaprakstāma.
+2
"Kad es otrajā kursā atnācu uz Rīgu no Ventspils RTU filiāles, tajā pašā grupā, kur mūs kā pienācējus, ielika arī divus čaļus no Liepājas filiāles. Neviens no viņiem vairāk par uz roku pirkstiem saskaitāmiem vārdiem latviski neprata. I neko, pēc gada jau tīri ciešami buldurēja - ja negribēja izlidot, nekas cits neatlika. " - man ar tajā pašā RTU 3. kursā pielika dažus ventspilniekus un liepājniekus. Nu un viens no šiem bija diezgan neciešams krievu šovinists, kas latviski principiāli nerunāja un sevišķi nemācēja ar. Mācībspēki parasti piekāpās un bija gatavi šamo uzklausīt arī moskovītu mēlē, vien kādā mācību priekšmetā čalītim izgāja pamatīga šaize (par prieku bariņam ļaužu).

Pie kāda mācībspēka ieskaitei vajadzēja 30 sekunžu laikā atbildēt uz jautājumu īsi un konkrēti. Tad vēl uz 2iem un viss - nokārtots. Skarbi gāja, bet cauri tikām. Bet Vaļerikam tas viss izvērtās šādi:

šis aiziet, izvelk jautājumu un sāk krieviski buldurēt. Mācībspēks laiku pa laikam tik "Neko nesaprotu". Vaļeriks domā, ka runā aplam un sper laukā citas idejas. Tikai pie 3. jautājuma šis saprata, ka nevis mācību vielu neizprot, bet gan nepareizo valodu izvēlējies... bet nu tā kā šim latviešu valodā mēle nebija diezko trenēta, tad vairāk par atsevišķiem "ķieģelis, java vai ķelle" šis nespēja izteikt un izgāzās. Un nedomāju, ka viņam nākošā, aiznākošā un n-tās citas reizes būs labāk gājis.
+2
0
šodien gadījās būt parakstu vākšanas iecirknī, tur darbiniece teica, ka vajagot parakstīties arī tiem, kas tais 10000 bija gājuši rakstīties..teica, ja neesot zīmoga pasē, par to, ka esi parakstījies, tad jārakstoties. Parakstījos vēlreiz, bet nu nezin, kā tur īsti ir...
-2
Man atkal bija cita informācija, aizrakstīju tikko Raivim Dzintaram, lai paskaidro mums nesapratējiem. :)
0
^^ Protams, ka t­ā arī ir. Un tanī dienā, kad būs jānoskaidro cik tad ir nobalsojuši, tā tante kopā ar Karlsonu un Rapunceli ies un skaitīs, kam ir zīmogi pasē, lai zin cik ir nobalsojuši.
0
Vispar ka veicas ar parakstu vaksanu?
Es nekur nevaru atrast, cik aptuveni jau ir savakts. Dzirdeju pa tv, ka iet diezgan svaki.
0
^

visulatvijai.lv/news.php?readmore=1...

Dati tikšot regulāri atjaunoti.
0
Nafig tik garu to vākšanu jātaisa / papildus izmaksas sanāk. Ar 1-2 nedēļām tak pilnīgi pietiktu.
-5
^^ 10 140 šovinistiski mizantropistiski ārieši parakstījušies uz 10.maija vakaru
+3
^Es ar to lepojos.
+2
Diskriminēja, nabadziņu :E

www.tvnet.lv/zinas/latvija/37779...

Kāds nezi, kā tieši beidzās tas trādirīdis ar lecīgo kropli un latviski runājošo policistu? Te kaut-kur video ar bi, kur biki grūstījās?
+7
"^^ 10 140 šovinistiski mizantropistiski ārieši parakstījušies uz 10.maija vakaru "

1) es neesmu šovinists.
2) es neesmu mizantropisks.
3) es neesmu ārietis.
4) tu esi totāls dauners.
-3
^ kad nav argumentācijas, tad sākas prastas jēlības un nepārbaudītu apgalvojumu vētra. tipiska vājuma pazīme.
+7
Pričom ārieši un mizantropija ? Pie indoeiropiešiem pieder gan latvis, gan krievs , bet valsts valoda ir valsts valoda. Neesam jau kaut kāda Krievijas kolonija.
+1
"^ kad nav argumentācijas, tad sākas prastas jēlības un nepārbaudītu apgalvojumu vētra. tipiska vājuma pazīme. "

visi četri mani apgalvojumi ir pierādīti - pirmos trīs es zinu, jo apzinos sevi un to, kas es esmu, ceturto tu pierādi šajā diskusijā. kādu tieši tev argumentāciju vajag? ja tev vajadzētu no manis argumentāciju par to, kāpēc ir jāiet parakstīties, varētu entās lapas wordā pierakstīt. tikai domājams, ka šajā forumā tas viss daudziem jau ir daudz maz skaidrs un nav jāatkārto 100 reizes. attiecībā par manu vājumu - ja tu domā intelektuālu vājumu, tad tas, ka nepiekrītu taviem idiotismiem, nenozīmē, ka esmu intelektuāli vājš. vēl vairāk ceru, ka nedomā fizisku vājumu, lol.
+1
Hm, es PP teikto uztvēru kā sarkasmu. Viņš to nopietni domāja ???
0
es arī nezinu, izklausās jau pēc pārākā bobijisma, it sevišķi tas garākais posts, varbūt tiešām sarkasms.
0
nu, spriežot pēc tā, kā es pats izmantoju sarkasmu, tas varētu būt sarkasms, bet spriežot pēc kopainas, tomēr šķiet, ka nē. kopumā - nezinu.
0
Es vispār kā random truemetal spamu. A tjip viņš rakstīja, ka ārieši, jo mēs nacisti esot?
0
werwolf, pie reizes vari uzjautā par šo:

/forum/122836-paraksties-par-latvie%C5%A1u-valodu-skol%C4%81s!#comment191604
0
Ajbē, gļuki gļuki. Par šo:

"Kāpēc ar vārdiem "valsts valodā"? Varbūt uzreiz "latviešu valodā"? Citādi ka nesanāk pecāk jau pieņemt otru valsts valodu. "

Pieņemam krievu valodu par otru valsts valodu un viss kārtībā.
0
PP jau šajā pašā diskusijā iepriekš izteica viedokli, kas liek domāt par tikai daļēju sarkasmu tajā komentārā.
-1
^ sarkasms izpaužās nevis par rezultātu, ko visi vēlās, un pret ko man arī pa lielām šaibām nebūtu nekas pretīm, bet pret metodēm kā tas tiek veikts. Visu laiku tiek kliegts jau kopš auseklīša laikiem cik pret mums netaisni, kādi citi maitas, bet mēs (latvieši) labi utt.

Bet šajā visā tusā mēs neredzam, ka mēs esam "tādi paši sliktie" kā viņi - tie iepriekš, un mums tas liekas normāli

Man kaimiņi ir krievi ļoti daudz un vispār krievus es cienu daudz vairāk nekā zviedrus, dāņus, amerikāņus un angļus (un tie nav aispriedumi, bet pieredze pēdējo 20 gadu laikā). Un kaimiņu teksts man ir pilnīgi saprotams - viņi piekrīt, ka vienīgā valsts valoda ir latviešu, mēs dzīvojam LATVIJĀ, bet kāpēc ar varu piespiest bērnus "mīlēt" šo valsti, jo būsim reālisti mums ir divkopienu valsts un šie VL/tebešņiki nedara neko, lai tā nebūtu. Un kāpēc ir vajadzīgs (abstrahējoties no tautībām) vienai bērnu grupai piedzīvot šoku pilnībā mainot sociālo un komunikāciju vidi 7 gadu vecumā. Tam būtu jānotiek pietiekami ātri, bet tomēr pakāpeniski.

Es piekristu, ka skolas netiek dalītas pēc valodas, jo tieši tā bieži ir sakne divkopienu valstij, bet gan visi mācās kopā (esmu izgājis šo modeli 80tajos un es gan krievus sitis, gan pa muti dabujis) un mācās pieslīpēties un visi krievi, tajā skolā ļoti labi runāja latviski, protams, ne uzreiz bet ap klasi 4-5 noteikti. Un krievi mācības sāk krieviski, tikai ap klasi 6-7 klasi pārējot pilnībā uz latviešu valodu, kad ir reāli jāsāk mācīties priekšmetus, kas var ietekmēt izvēli pēcskolas periodā.

p.s. laikam mans nopietnākais ever koments trve.lv
0
p.p.s. paldies A Forest of Stars, kas jau kopš 6AM mani iedvesmo cēlām lietām :D :D
+3
Tad tavuprāt latviešu valodu viņiem būtu jāsāk mācīties vien kādos padsmit gados? Nja, nu uz tādu ideju var pamudināt vien Forest of Stars.

+5
Nu paga , paga , kāds šoks ?! Tik pat labi, kā sīča gados pagalmā skraidot latvis iemācās komunicēt ar krievi , tā arī pretēji. Tak kaut vai sportā , ja no bērna kājas nesāksi darīties , tad nekur tālu netiksi un tā var vilkt paralēles ar daudz ko. Un atvainojos , tas krievs , kas uzštancēja sīci , ļoti labi apzinājās, ka dzīvo Latvijā un ka viņa sīcim nāksies runāt latviski, jo ātrāk , jo labāk pašam, kas te ko nesaprast ?! Ja negrib integrēties , tad čemodan , pojezt un Roģina, citādi vēl te drīz būs otrā UK , kad imigrantu kaudze, kam ir pilnīgs pohujs uz valsti. Šaubos, ka briti tagad ir baigajā starā.
0
Jaunākie dati liecina, ka nedēļas laikā ir savākti aptuveni 5000 balsu..
0
Švaki...
0
Hei, bet parakstu vākšana tak ir par to, lai šī lieta tiktu iesniegta IZSKATĪŠANAI Saeimā, nevis par pašu lietu? Viņus tak tajā Saeimā pasūtīs dirstin-na - kā ierasts.
+1
Cik sapratu, ja savāks, tad dos izskatīt un ja pasūtis dirst tad bus referendums.
+1
Vot tev sūdainā demokrātija. Jālasa paraksti, jāskatās , ko ķipa valsts iedzīvotāji grib. Būtu viens kārtīgs vecis pie varas , bez garām diskusijām pieņemtu un čau rasma. Galu galā sanāk demokrātiska valsts bez demokrātijas.
+1
nu paga, ja vairākums atbalstīs, tad jau tas arī notiks. ja nē, tad jau būs skaidrs, ka ne tikai krievi ir pret to, bet arī latvieši, jo Latvijā tomēr ir vairāk latviešu nekā krievu (neparakstīšanās šajā gadījumā ir līdzvērtīga būšanai pret, imho). kas savukārt liecinās par to, ka arī liela daļa latviešu 1) atbalsta krievu skolu esamību vai arī 2) viņiem viss ir pilnīgi vienalga. ja kādam Latvijas latvietim ir kaut kādi priekš sevis svarīgi argumenti, kāpēc neparakstīties, tad tas vēl būtu saprotams, bet visdrausmīgākais, manuprāt, ir tas, ka daudziem ir vienkārši VIENALGA un jebkas, kas, lūk, ir saistīts ar "netīro politiku" viņos uzdzenot riebumu. un šie politiski infantilie cilvēki jau arī imho ir patiesā Latvijas sāpe.
0
Hz , palikušas vēl trīs nedēļas , bet tikai 10% barjera sasniegta.
+2
Mana parakstu tur vēl nav, jo šīs dienas bija gana aizņemtas, taču BŪS noteikti. Taču arī man ir diezgan drūms skats uz visu šo neaktivitāti. Pie tam parasti tieši sākumā aktīvisti savāc lauvas tiesu un pēcāk pielasa pārējo.

Piekritīšu mincītim par to vienaldzību. Tā nu diemžēl tas ir. Bet ne vienaldzība ir vienīgais neparakstīšanās iemesls. Daļai uzskata aptuveni tā - ko nu tur krievus kaitināt, labāk sadzīvot kā ir. Paskat, neviens vēl nav nomiris no tā. Citādi Krievija apvainosies un varbūt pat uzsāks karu un tas nebūs labi. Un šīs paniskās bailes no Krievijas ļoti daudziem parādās dzirdot par jebkādu lēmumu, kas krieviem varētu būt kaut mazliet nepatīkams. Tāda visai verdziska uztvere. Sak, mīļa miera labad es esmu gatavs parunāt arī krieviski u.t.t.
-1
"un vispār krievus es cienu daudz vairāk nekā zviedrus, dāņus, amerikāņus un angļus"

haha, daudz vairāk nekā visas šīs tautas kopā vai katru atsevišķi? kāpēc? tāpēc, ka viņi tev dzīvo kaimiņos?

"viņi piekrīt, ka vienīgā valsts valoda ir latviešu"

paga, tu neesi dzirdējis kaut ko par to Lindermana parakstu vākšanu? starp citu, skaista polit. darbība - lv.wikipedia.org/wiki/Vladimirs_Lind...

"bet kāpēc ar varu piespiest bērnus "mīlēt" šo valsti, jo būsim reālisti mums ir divkopienu valsts un šie VL/tebešņiki nedara neko, lai tā nebūtu. "

haha, neviens viņus nespiež neko mīlēt, ja nemīl, bet prombraukšana gan būtu vēlama.
kā ta VL neko nedara? par ko ir šī tēma? par to, ka Vl vāc parakstus, lai uzsāktu integrāciju tiem, kuri to vēlas, un to, kuri nevēlas, nedaudz vairāk motivētu mainīt lokāciju.

"Un kāpēc ir vajadzīgs (abstrahējoties no tautībām) vienai bērnu grupai piedzīvot šoku pilnībā mainot sociālo un komunikāciju vidi 7 gadu vecumā. Tam būtu jānotiek pietiekami ātri, bet tomēr pakāpeniski." "Un krievi mācības sāk krieviski, tikai ap klasi 6-7 klasi pārējot pilnībā uz latviešu valodu, kad ir reāli jāsāk mācīties priekšmetus, kas var ietekmēt izvēli pēcskolas periodā."

LOL, viņi piedzīvos šoku, sākot mācības pirmajā klasē latviešu valodā, bet nepiedzīvos šoku, sākot mācības 6.-7. klasē? tu laikam tiešām nejēdz neko no elementāras psiholoģijas / cilvēka attīstības fāzēm?

"p.s. laikam mans nopietnākais ever koments trve.lv "

forši, bet zini, nākamreiz, lūdzu, labāk joko!

"p.s. laikam mans nopietnākais ever koments trve.lv "

tad turpmāk labāk joko...
-2
tur ir - tos, kuri nevēlas ; tekstu par nopietnāko komentāru ever biju izlasījis gan tajā postā, gan man bija licies, ka ir atsevišķs posts, un divreiz pieminēt bija domāta ironija, diemžēl izskatās, ka man būs dubultojies :D
0
Kāds labi aptveri patukšojis. :D
0
^^ izlasi savu postu vēlreiz un tad manu postu 29 postus atpakaļ
-2
nē.
-2
^ nu tā jau es domāju :D man jau bija aizdomās, labi likšu tevi mierā, a to vēl paņemsi stroķi un nolaidīsi no kājām pāris krievus :D
-2
Jap, esmu viens no tiem kā tu sauc politiski infantiliem cilvēkiem un neiešu parakstīties. Nebūtu netīro politisko spēlīšu nebūtu arī tautu savstarpējās naidošanās.
0
Interesanti, piem. Lielbritānijā vai Zviedrijā ir tādi normatīvi ?

RĪGA, Maijs 19, BNS ‒ Saeima ceturtdien skatīs grozījumus Saeimas Kārtības rullī saistībā ar deputāta latviešu valodas prasmi, liecina parlamenta sēdes kārtība.

Grozījumi likumprojektā tiks izskatīti otrajā lasījumā.

Iepriekš Saeimas Juridiskā komisija neatbalstīja deputāta Valērija Agešina ("Saskaņas centrs", SC) priekšlikumu palielināt slieksni līdz vismaz 34 deputātiem, kas var apšaubīt tautas kalpa latviešu valodas prasmi, taču vienojās par kompromisu – 20 deputātiem. Sākotnēji bija noteikts, ka tikai desmit deputātu var rosināt izvērtēt deputāta nosūtīšanu uz valsts valodas pārbaudēm.

To par pārāk zemu slieksni uzskatīja arī Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un apvienības "Par labu Latviju" (PLL) frakciju pārstāvji.

"Ir jābūt pietiekami daudz iniciatoriem, lai nevarētu taisīt politisko tirgu. Savākt parakstus un vazāt cilvēku pa instancēm ir ļoti viegli," teica Gundars Daudze (ZZS). Viņaprāt, slieksnim ir jābūt tādam, kas pasargās no šīs normas izmantošanas politiskos nolūkos. Viņš par piemērotu uzskatīja 20 cilvēku iesniegtu lēmumprojektu. Arī Andris Bērziņš (PLL) par kompromisu uzskatīja 20 balsis.

Savukārt Saeimas spīkere Solvita Āboltiņa ("Vienotība") uzsvēra, ka iecerēts megasarežģīts mehānisms, kas izslēdz politisku izrēķināšanos.

Tādējādi otrajam lasījumam tiks virzīts priekšlikums par 20 deputātiem, kuri var ierosināt izvērtēt tautas kalpa nosūtīšanu uz latviešu valodas prasmes pārbaudi, un tiks virzīts kā komisijas priekšlikums.

Jau ziņots, ka grozījumi Saeimas Kārtības rullī tiek izstrādāti, jo tas paredz, ka deputātu ar Saeimas lēmumu var izslēgt no Saeimas sastāva, ja pēc viņa pilnvaru apstiprināšanas tiek konstatēts, ka viņš neprot valsts valodu tādā apmērā, kāds nepieciešams profesionālo pienākumu veikšanai, taču, kā pārbaudīt valodas prasmi, nav noteikts.

Deputāti iecerējuši paredzēt, ka noteiktam skaitam deputātu būtu tiesības sagatavot lēmumprojektu par deputāta nosūtīšanu uz valsts valodas pārbaudi. Tas būs jāskata Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai. Ja komisija to atzīst par pamatotu, Saeimai par to būs jābalso. Atzinums par deputāta valsts valodas prasmēm būs jādod Valsts izglītības satura centra speciālistiem. Deputātam būs tiesības atzinumu apstrīdēt tiesā. Valodas apguvei iecerēts dot piecus mēnešus ar iespēju šo termiņu pagarināt.

Šis jautājums Saeimā aktualizējās pēc tam, kad Nacionālās apvienības deputāti apšaubīja SC pārstāvja Valērija Kravcova spējas pildīt deputāta pienākumus latviešu valodas dēļ.
+2
vēlviens labs skatījums..
www.youtube.com/watch?feature=playe...
0
Diezgan drūmi paliek, kad paskatās savāktos parakstus, atlikušo laiku un to, cik vēl parakstus vajag ...
+6
"Nebūtu netīro politisko spēlīšu nebūtu arī tautu savstarpējās naidošanās."

Āhahahahahaha, bravo.

Nebūtu paģiru, nebūtu arī lāpīšanās. Nerūktu pērkons, nespertu arī zibens. Negrūstos vīri ānusā, nebūtu arī geju.
-5
Tas, ka tev ir paģiras, pats vainīgs un homoseksualitāti nosaka ģenētiskas noslieces nevis fakts, ka esi nogrūdies dibenā.
+2
Tu saki?
+3
Intar, all due respect, bet zibens un pērkons (namez nerunājot par pārējiem piemēriem... tpfu tpfu tpfu) ir slikts salīdzinājums politskām intrigām un "tautu naidam". Tautu masas intrigas nevērpj, to dara ļoti labi izglītoti, melīgi indivīdi ar neremdināmu varas kāri un nevēlēšanos strādāt.
Varbūt ir piemērs, kad pēdējo reiz kāds karš/naids ir radies pats no sevis nevis kādu "nācijas līderu" badīguma vārdā iniciētos konfliktos? Varbūt tie krievi, kuru vēlmi runāt mātes valodā, mēs latvieši galīgi neatbalstam (un mums ir visas tiesības to darīt), 40 un pēc 45ā paši izdomāja šurp braukt? Nopirka miljons krievu/ukraiņu u.c. "biļeti un "pojekhaļi v Latviju, bļa, a to borings galīgais"?
+1
Nu tas vairāk bija tēmēts uz feilu cēloņsakarību aspektā vispār.

Tomēr

"Varbūt ir piemērs, kad pēdējo reiz kāds karš/naids ir radies pats no sevis nevis kādu "nācijas līderu" badīguma vārdā iniciētos konfliktos?"

Tas šķiet visai tāds stiepjams un slidens jautājums. Kaut kāda dabiskā ksenofobija mūsos visos mīt, tas viens; otrs - kur vilksi robežu starp "nācijas līderi" un vienkārši bara vadoni? Tāpat kā kaut kādi līderi cilvēku baros agrāk vai vēlāk iezīmējas ša kā tā, tad arī šādu "nācijas līderu" savstarpējais kašķis principā ir dabiska un pa lielām bumbām pati no sevis radusies parādība, neatkarīgi no atbilstības attiecīgā bara domām par subjektu. T.i., es nebūt neesmu drošs, ka pretnostatījumam "pats no sevis" vs. "nācijas līderu iniciēts" ir jēga.
0
sumpurnis, šodien, plkst. 16:44
Diezgan drūmi paliek, kad paskatās savāktos parakstus, atlikušo laiku un to, cik vēl parakstus vajag ...

^ Tāpēc aģitējiet, aiciniet savus draugus, radus un paziņas parakstīties. Izmantojiet arī tos pašu drauģeļiem.elvē - iesakiet citiem, izplatiet informāciju.
0
man tas iecirkņu saraksts neveras vaļā...
+3
Vai tev vispār ir pietiekami daudz gadu, lai varētu iet parakstīties?
0
jā:)
0
Werewolf, visi mani draugi, radi un paziņas, lielos vilcienos (un tramvajos), to jau ir izdarījuši - vēl esot UK jau sāku visus bakstīt un kūdīt uz parakstīšanos .. :)
0
^ Tas jau nebija pamudinājums tikai Tev vienīgajam. :)
+2
Intars, vakar, plkst. 18:20

Vai nav tā, ka, šī topika ietvaros, latviešiem ir vēlme uzlikt atbildību par konkrētās krievu nācijas pārstāvju esamību šeit tieši uz cilvēkiem-tautu? Vnk, cilvēki jauc varas iniciatīvu ar tās pašas varas propogandu par to, ka šī iniciatīva ir nepieciešama visiem. VISI okupācijas kari ir sākušies tieši tā - no sākuma tirgus laukumos brēc pat kaimiņu cūcību un pēc tam pedāvā iestāties armijā. Ksenofobija ir dabiska lieta, bet to par organizētu vājprātu padara visādi "līderi".
Kā arī pūlis, kurš savulaik ir izmantots varas ambīciju realizācijai, šobrīd aizstāv savu pašreizējo cūcību ar 65 gadu vecu propogandu, ar toreizējās varas saukļiem un lozungiem. Jo savādāk nāktos nokaunēties un pieņemt, ka viņi ir svešā zemē. Tāpēc tas sūda 9maijs viņiem arī ir vajadzīgs - attaisnojums savai esamībai šajā valstī un nevīžībai pret vietējo kultūru.
Tākā pie dirsas valodas jautājumi. Jābloķē ir propoganda - likvidēt pulcēšanās iespējas Rīgas centrā. Un tad sistemātiski pieiet integrācijas jautājumiem nevis, kā līdz šim - jo sliktāk, jo labāk "patriotiskiem politiskiem spēkiem". Visi tādi patrioti, tādi patrioti, a mērs ta krievs ar pērļu kaklarotu, pie kam vēl pārsakās "pēc Freida".
Vsjo, pietiek mītiņot, jāiet stādāt.
0
^ beidzot kāds prātīgs vārds
+1
^^ Pa lielam piekrītu, bet ar pulcēšanās iespējas likvidēšanu nekas nebūtu līdzēts - tad ir jāiznīcina arī visi Masu informācijas līdzxekļi, kas šo propagandu izplata. Un, protams, jāsvītro no konstitūcijas punkti par vārda un pulcēšanās brīvību...
0
Šobrīd savākti paraksti:
41 532 no 153 232
0
A varbūt kāds zina, cik ilgi vēl ies tā parakstīšanās?
+1
šovakar noskatījos filmu par Vizmu Belševicu, tur bija iekļauti kadri no šīs dziesmas, ko pievienoju..likās baigi labs, vienīgi filmas sākumā sieviešu vokāls bija Julgī Stalte, skanēja kaut kā diktam dvēseliski, jāatzīst nebiju šo gabalu iepriekš dzirdējusi...tas tā latviskuma ietvaros atļaujos pievienot :)
www.youtube.com/watch?v=464IX3lPa6c...
0
^^ laikam 10.jūnija.

Reāli necērtu, kāpēc nevarēja pa nedēļu noorganizēt - tagad tās tantes tur vientuļi nīkst un tiek šķērdēta nauda (kopumā abām parakstu vākšanām 750 stabi).
0
Parakstīties var līdz 9. jūnijam, aicinu visus, kas vēl nav parakstījušies, to izdarīt!
0
Nav gluži par šo tēmu, bet iesaku izlasīt:

www.draugiem.lv/user/276295/blog/?p...

Tas pats purna grāmatā:

www.facebook.com/notes/juris-bu%C5%A...
0
Precīzi un pareizi teikts:

"Galvenais cēlonis ir mūsu tautas katastrofālais pašorganizētības līmenis! Kaut kādas mazas kopiņas, šūniņas izrāda dzīvības pazīmes, bet organisma nav! Kāpēc nenotiek inteliģences, mācībspēku forumi, kuros tiktu drosmīgi zīmētas Latvijas nākotnes perspektīvas un ceļi izejai no krīzes? Kāpēc nav nevienas masveidīgas organizācijas ar 10 vai 100 tūkstošiem dalībnieku, kas konsekventi virzītos uz patiesi neatkarīgas Latviešu valsts izveidi? Kādēļ latviešu puiši un vīri neveido pašaizsardzības vienības, netrenējas tuvcīņu? Kādēļ kārtējā praida laikā protestēt sapulcējas vien pāris simti sektantu, nevis tādas cilvēku masas, ka policija vienkārši pazūd pūļa ieskauta? Kādēļ par tik pašsaprotamu lietu kā latviešu valoda, gatavi parakstīties vien daži desmiti tūkstošu? Oligarhi vainīgi? Tāpēc, ka viņi mums to liedz? Nē, draugi - mēs esam pasīvi, neorganizēti, īstermiņā domājoši un negatavi cīnīties par sevi, savu zemi un nākotni! Mūsos sēž katram savs "mazais oligarhs", kurš domā tikai par sevi, un labi, ja tuvāko pāris mēnešu perspektīvā! Mums pašiem liela daļa būtiskāko jautājumu ir "pie kājas"! Mēs saucam pēc varas tautai, bet tauta pati - mēs paši - esam labprātīgi no savas varas atteikušies. Un kā jau teicu - varas jomā nav tukšumu! Ja mēs paši esam pārāk pasīvi, lai vadītu savu dzīvi savu mērķu virzienā, tad nav ko burkšķēt, ka mūsu vietā to dara citi - savu mērķu virzienā. Oligarhi ir mūsu pasivitātes produkts, mūsu neorganizētības rezultāts, iekšējo baiļu, sīkumainības un savtīguma summa! Mēs ievēlam deputātus un gaidām, ka viņi sakārtos mūsu dzīvi. Ziniet, mēs varētu atlaist saeimu ik pēc 3 mēnešiem (būtu savdabīgs nacionālais sports!) taču tik un tā nekas nemainītos! "
+1
RĪGA, Jūn 08, BNS – Nacionālā apvienība meklēs citas iespējas, kā panākt izglītību skolās tikai valsts valodā, ja pēdējo dienu laikā netiks savākts nepieciešamais parakstu skaits Satversmes grozījumu virzīšanai tālāk.

Tā aģentūrai BNS sacīja "Visu Latvijai!" valdes loceklis Imants Parādnieks.

"Ja nebūs tā, kā gribētos, domāsim par citām iespējām, piemēram, Izglītības likumā vai kā citādi. Noteikti šis process tiks turpināts," sacīja Parādnieks.

Nacionālā apvienība cer, cilvēki pēdējo dienu laikā būs aktīvāki. Ja nepieciešamo parakstu skaitu neizdosies savākt, apvienība to par neveiksmi neuzskatīšot.

"Tas būs signāls tam, ka cilvēki ir apātiski un nesteidz piedalīties. Trešdien Rīgā izsludinātie oligarhu kapusvētki, paredzams, būs plaši apmeklēti, tādas akcijas patīk vairāk nekā konkrēts darbs," viņš norādīja.

Parādnieks uzskata, ka cilvēkiem ir pietrūcis informācijas, ka izglītības reforma notiks pakāpeniski, kā arī bijusi aktīva pretdarbība šai iecerei. Taču viņš nepiekrita viedoklim, ka šī Nacionālās apvienības iniciatīva gaidāmajās Saeimas ārkārtas vēlēšanās varētu dot popularitātes punktus krievu radikālākajām partijām.

"Bijušās amatpersonas, kuras ir pārstāvējušas tautu, izsakās bailīgi un baidās no savas ēnas. Diemžēl tas cilvēkos neievieš augstu pašapziņu, kas pašlaik būtu svarīgākais," domā VL pārstāvis.

Eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga ir paudusi viedokli, ka Saeimas ārkārtas vēlēšanās lieli uzlabojumi nav gaidāmi, taču tās varētu atgriezt uz Latvijas politiskās skatuves arī kādu radikālāku partiju.

"Eventuāli varētu parādīties vēl spēki, kas bija pazuduši, piemēram, "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā", reaģējot uz labējo spēku iniciatīvām, kas ir provocējošas," par gaidāmajām Saeimas ārkārtas vēlēšanām nesen izteicās eksprezidente.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotā informācija liecina, ka divas dienas pirms parakstu vākšanas beigām par Satversmes grozījumiem saistībā ar izglītību valsts finansētās skolās tikai latviešu valodā parakstījušies 50 tūkstoši pilsoņu.

Parakstu vākšana ilgs līdz 9.jūnijam.

Lai parakstu vākšana būtu rezultatīva, tajās jāpiedalās ne mazāk kā vienai desmitajai daļai no pēdējās Saeimas vēlēšanās balsstiesīgo pilsoņu skaita jeb ne mazāk kā 153 232 vēlētājiem.
0
Pašreiz parakstījušies 60 958 (dati no VL! mājas lapas).
+2
Jopcik , aizstaigāju šodien uz 1.ģim. parakstīties a tur varena rinda izveidojusies. Nu uz cilvēkiem ~100+ - , varbūt pat vairāk. Mazliet neizpratnē, ko vienā brīdī tāda masa iet parakstīties, laika taču bija diezgan. Protams, apsveicami, ka parakstījās. Lielākā daļa bija jauniešu, kas arīdzan priecē.
0
es ar šodien gāju ap 17;00..tad arī sāka parādīties cilvēki..vairāk omes:)
0
Jācer, ka tā komisija neizdomās atkal izspēlēt joku - atvainojiet , bet jau ir 20:00 , tā kā ejiet visi dirst, paraksti vairs netiks ieskaitīti.
+1
Vakar pie Oligarhu Kapusvētkiem VL! aktīvisti dalīja lapiņas un aicināja parakstīties. Kas interesanti iekrita acīs — VL! bija zolīdāki pēc skata, labāk sagatavojušies un ar smukākām meitenēm nekā sorosīti — kapusvētku organizētāji.
+1
Nezinu kā citiem , bet man personīgi visas tās reklāmas pa teļuku nu galīgi besī ārā, bet ieraugot to reklāmu par parakstīšanos , neliels smīns pilnīgi , jo tomēr fōnā puiši uzlikuši skyforger.
+2
Ja man būtu mēnesi jāsēž un dienā pieci paraksti jāsavāc (kad pirms nedēļas parakstījos īsi pirms slēgšanas, biju Nr.5 todien), tad ar sūtītu nahuj lohu rindu pēc darba laika beigām. Vispār, tā balsošana - baigā līdzekļu izšķērdēšana - kā jau teicu, labāk pa nedēļu būtu uzbliezuši.
0
es arī nesaprotu, kāpēc pēdējā dienā veidojas rindas, bet tas laikam no populārās 'visu darīt pēdējā brīdī' mentalitātes
+1
^

''mSPW, šodien, plkst. 21:25

Jopcik , aizstaigāju šodien uz 1.ģim. parakstīties a tur varena rinda izveidojusies. Nu uz cilvēkiem ~100+ - , varbūt pat vairāk. Mazliet neizpratnē, ko vienā brīdī tāda masa iet parakstīties, laika taču bija diezgan.''

Bez komentāriem, tā teikt :D
+6
Neizpratnē, kāpēc pats aizvilkās pēdējā brīdī? :D
Labs!!
0
^^ Nu tik slinks par šitādu lietu es gan neesmu. Es biju aizčāpojis jau parakstīties pirms nedēļām divām , bet man izrādās pasei termiņš beidzās un jaunu pasi tikai vakar dabūju.
0
Laikam nesen sākuši tikai 5 gadus derīguma termiņu likt - man tik otrā pase iet - abām 10 gadi termiņš.
0
Man pasē pieci zīmodziņi, esmu apzinīgs pilsonis :D
0
^^Man savukārt jau trešā pase , kurai 5 gadi. :D Jaunā paaudze ibio.
0
Hm, tas gan jocīgi. Tagadējā ir 2003. izdota. Der līdz 2013. ...
0
www.youtube.com/watch?v=9u_jMhsdIm4...

sižets no ltv ziņām.
0
0
Mums skolā ir krievu valodas skolotāja kura stundās runā tikai krievu valodā. Tas vēl jau nekas, jo manuprāt , tā tikai ir vieglāk iemācīties krievu valodu, bet man tracina, ka ārpus skolas viņa arī sarunājoties ar latvie;siem runā krievu valodā. Pie tam vēl viņa šļupst un neko nevar gandrīz saprast.:D
+1
Ā, tad tu neesi zāģis, tas kurš - Zāģis ?
+2
Īstais Zāģis jau labu laiku kā skolā nemācās un pašreiz iekš UK mitinās.
-1
jā, oriģināli paņemt cita cilvēka iesauku. ja, mani kādreiz izbanos, piereģistrēšos atpakaļ kā deathperado2, drīkst? :D
ok. ne par to ir runa- es balsoju 77 vidusskolā un arī pēdējā brīdī tur nekādu rindu uz ielas neredzēju. 1 ģimnāzija vnk ir pats centrs un zināms objekts.
un vispār, skumji, ka neizdevās:(
0
Es par to īpašu neiespringstu - galvenais, lai augstskolās un profenēs ekši ir latviešu valodā.
0
^Tas vēl ir uz jautājuma zīmes. Baumo tak, ka nākotnē būs angļu un/vai franču valodā, jo tas redz ir moderni.
0
Tad arī priekšmeti jāpasniedz attiecīgajā valodā. Šaubos, ka mums ir daudz specu, kas to spēj. Atsevišķas speckursus varētu taisīt, bet nez vai no tā tas diploms ārzemēs tiks augstāk vērtēts.
0
Par niku- es šeit esmu jauniņā. Pieriģistrējos 1. reizi.
+5
Nu, tā nav liela nelaime, šite jau ir iespējams nomainīt niku bez problēmām — pārtaisa par Motörzāģis, un miers…
+6
zāģi, ja Tu esi jauniņā, tad Tev jārāda pupi! Šejienes kārtību nezini?
+1
u, tev nav ienācis prātā, ka ir ļoti daudz cilvēku, kas to Zāģi nepazīst un nezina par tāda eksistenci? Nav arī tā, ka šis trūmetālā varen cītīgi rakstītu.
0
Par tēmu: "Pieskaitot šobrīd nesaskaitītās ārzemes un pārbaudot 10 140 sākotnēji iesniegtos parakstus, iztrūkums būs 32-36 000 parakstu robežās."
+2
un cik ir tādu, kas atlika uz pēdējo brīdi un pēdējā dienā piedzērās vai citu iemeslu dēļ neaizgāja nobalsot :/ noteikti tādi ir kādi 36 000.
+1
Piekrītu Tev instoryan.
Godīgi sakot man pat ir naids pret tādiem cilvēkiem , kas pukst, ka valdība ir slikta un bla, bla, bet kad pienāk vēlēšanas tad visi bāleliņi sēž mājās.
+2
^ ai ai, kādi mēs politikāņi.
-1
^^ ja kandidē tie paši, kas ir valdībā, tad gluži loģiska reakcija.
+3
Nu jā Intar , taisniība Tev, bet tracina tas, ka daži pat nepūlas neko savas nākotnes labā darīt.
Sapako savas mantiņas un brauc lasīt zemenes un tad vēl pukst, ka par maz maksā.
0
Znachit uz vēlēšanām jātaisa Vampīru, Vilkaču un Zombiju Partiju.
-4
Jā, un man tieši pase bija beigusies, kad jau devos parakstīties un laikā nedabūju jaunu.
+5
Secinājums? Balsojums izgāzās, jo cvk SPECIĀLI izvēlējās datumu, kad visiem "beidzās pases".
+2
Krievu skolas Latvijā nav vajadzīgas!

www.tvnet.lv/zinas/viedokli/3811...
0
^ labs raksts...lika nedaudz aizdomāties. Es arī zinu daudzus, kuri neaizgāja balsot tāpēc, ka ir pārliecība, ka Saeima tāpat pēc tam nobalsos "kā vajag"...
+1
Lūk tas arī pierāda latviešu kūtrumu, ja Saeima pēc tam būtu nobalsojusi "kā vajag" (nepieņemtu labojumus), būtu referendums. Bieži vien šķiet, ka latvieši vienkārši negrib dzīvot, pat ne mēģināt to darīt.
0
Ideja, ka par pašaprotamām lietām vispār ir jābalso, vien šķiet apsurda. Pie tam, tā sistēma 10'000, tad 10%, tad Saeima, tad referendums arī nav pati spīdošākā sistēma, maigi izsakoties.
0
Protams, ka absurda, bet tas pašreiz arī ir vienīgais ceļš un ja tauta nebūtu tik kūtra, domātu ar galvu, nevis klausītu masu dezinformācijas līdzekļus, tas būtu elementāri izdarāms.
+3
Vēstures eksāmena pērles:

·Revolūcija ir tas, kas noticis senāk, pirms daudziem gadiem.

·Revolūcijas cēlonis ir latviešu nospiešana.

Par barikāžu norisi 1991.gadā

·Bija arī vairāki, kas gāja bojā, bet tos aizvadīja ar skaistu mūziku un asarām acīs.

Dainis Īvāns ir kritis barikāžu laikā.

·Barikāžu diena ir par godu dažiem mirušajiem, kas gāja bojā.

·Latvijā pie brīvības pieminekļa gāja bojā operators Sergejs.

·Barikādes cēla, lai PSRS neiebrauktu padomju savienībā.

·Barikāžu dalībnieki ēda tikai to, kas bija uz ielas galdiņiem.

·Ticības mācībā jāmāca nevis zināšanas par reliģiju, bet ticēt padomju varai.

·Viņi bija ieņēmuši Bermontu... Padzina vāciešus no Bermontas.

Par Lāčplēša dienu.

·Lāčplēsis bija tik slavens, ka viņu pazina lielākā pasaules daļa, un daudzi gribēja ar viņu iepazīties.

·Ja nebūtu Lāčplēša, jaunajiem zēniem nebūtu piemēra, kam līdzināties.

·Bija Lācis, kas visus no kaut kā izglāba.

·11. Novembrī bija kāds vīrs, kas mudināja strēlniekus nepadoties, un šo vīru sauca par Lāčplēsi.

·Mums vajadzētu pateikties mirušajiem karavīriem, jo mēs tagad esam uz brīvām kājām.

Vēl daži brīnumi.

·Babilonijas dievnams atrodas Latgalē.

·PSRS prezidents Boriss.

·Krievu valoda jāpasludina par krievu valodu.

·Vai latvieši bija gatavi? Jā, gatavi uz visu. Kas būtu, ja nebūtu šīs dienas? Mēs nebūtu brīvi no visa.(Par 4.maija deklarāciju)

·Pašvaldību uzdevumi 1905. gadā: Jāaprūpē cilvēki, lai būtu jumts kārtībā, lai būtu ceļi un taciņas, pa kuriem iet.

·Helsinki-86 ir rokgrupa, un tautai patika šī mūzika.
0
Patiesībā tas ir ļoti skumji...
+1
Tev draugos nav Lāčplēša ?!
+1
Ar vēstures zināšanām paliek arvien traģiskāk...
0

·Barikādes cēla, lai PSRS neiebrauktu padomju savienībā.

Asaras saskrēja acīs!

Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
pincītis
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas