16. marta pasākumi aizliegti
+2
zinas.nra.lv/latvija/riga/42887-...

"Rīgas mērs Nils Ušakovs ("Saskaņas centrs") uzsver, ka 16.marta pasākumi Rīgā liegti, ņemot vērā drošības apdraudējumu."
Drošība saglabāt Krievijas dirsā līdēju statusu?

Let the rage begin!
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
-24
Beidzot prātīgs lēmums!
0
^ A pa muti negribi?
0
^^^ miskuzī, to tēmu nekad vaļā neesmu vēris, tāpēc arī nematīju.
0
Tad tās tēmas nelasītājiem - rekā lācītis - pīļknābis dirsā lien:

www.tvnet.lv/zinas/viedokli/3688...
0
tad jau 9 maija dzeršana jāaizliedz
+1
Kā jau minēju - 16. marts pēc būtības vairs nav Leģiona piemiņas diena. Pateicoties mūsu dirslaižām no augstā plaukta, tā ir latviešu nepakļaušanās un pretestības diena.
0
Komentārs no tvnet, kuram varu pievienoties:

Ķeceris
Pirms 45 min

Tā kā netika atjaunota 18. novembra Latvija, bet radīta jauna - 4. maija slāvLatvija (slāvliberastija), leģitimizējot civilokupantu atrašanos šeit, tad šādi, dažādu pasugu varnešu paziņojumi ir gluži loģiski.
+6
Beidzot prātīgs lēmums būtu aizliegt arī 9. maija cirku. Labi, lai vecie liek savas puķes, bet ko dara tie klauni ar ZA POBEDU! apkrāsotajos bumeros un kādēļ absolūti provokatīvā manierē "uzvaru" "svin" tādi purni, kas karu tikai filmās ir redzējuši? Kādēļ tiek vicināti karogi mūsu valstij absolūti neraksturīgās krāsās?
Vispār tas ir ārprāts, cik lēni un mokoši šī valsts iet uz visdziļāko dirsu...
0
Manuprāt , tas ir liekulīgi par to , ka 9.maiju un 16.martu nav jāsvin. Paies 16.marts un tuvojoties maijam gan jau pateiks - "a vispār svinēt varat , bet tikai mierīgi" , tomēr mērs vēl ir Ušakovs.
+5
Pat ja arī Ušakovs neatbalstītu 9. maija svinēšanu (hahaha), tāpat viņš mīztu to aizliegt.
+5
Latviešu leģions krekli - iespēja ietērpties atbistoši pasākumam! :)

www.failiem.lv/list.php?i=spnvip...
0
Baigi labie krekli! Kādas cenas?
+1
+1
Nē, nu - kāda tur svinēšana...Tā tak piemiņas diena...Vispār jau pēc idejas tāda kritušo karavīru diena, kas cīnījās par Latvijas netakarību jau mums ir un tā saucās Lāčplēša diena... Dažbrīd izskatās, ka šie notikumi ap to 16 martu tiek speciāli saasināti gan no vienas, gan otras puses...
Nu, nez...Man radiniekos 2 cilvēki ir dienējuši leģionā un gājuši cauri Kurzemes katlam, viens no viņiem vēl dzīvs... Kad nepieciešams, šis aizbrauc uz Lesteni nolikt ziedus....
+1
Protams, ka tiek arī saasināta, jo tā otra puse pamodās brīdī, kad Krievija sāka bļaut, ka Latvijā tiek slavēts SS - salīdzinājumam, kā var nepacelt balsi, ja uz tevi bļauj?
0
Krievija bļāva un bļaus vēl... neko Krievija ar savu bļaušanu dižu nav panākumi....vnk vajag ignorēt....
+1
Neko dižu nav, bet ir panākusi, ka vietējie izskalotie bļauj līdz, bet 9. maija cirkā nesaskata neko sliktu. Tāpēc kaut vai principa pēc arī latviešiem vajag pabļaustīties. Kā jau werwolfs minēja, 16. marts vairs nav tik daudz par leģionu, kā par vispārīgu pretošanos.
-4
Hahahaha cik paredzami 9 maija aktivisi aizliedz 16, kads brinums + no otras puses, labak aizbrauk lidz Lestenei, nevis sovu taisit Vecriga.
0
^^
un cik tad vispār ir daudz tādu leģionāru, kuri noliek 16 martā ziedus pie Brīvības pieminekļa.?..Lielākotie... gan šī diena piesaista Jordanam līdzīgos, kam gan nav nekā kopēja ar to ideju, par kuru leģionāri cīnījās toreiz... Tāpēc arī mana attieksme ar katru gadu ir kļuvusi arvien rezervētāka..
0
Kadu vel Jordanu :doh: (+/- labi vinu zinu) - tiesi Jordans ir pret so visu cirku kas tur notiek, parasti vins brauc uz Lesteni 16 marta, drizak te piesaista visadus perkonkrustiesus ar Siskinu prieksgala.
+1
"tiesi Jordans ir pret so visu cirku kas tur notiek, parasti vins brauc uz Lesteni 16 marta"

^ nez vai..tie paši leģionāri būtu ar mieru viņu ar spieķiem atdauzīt pie pirmās iespējas:)
0
Kas ir Jordans ?
0
Jordans tas ir viens skūtgalvītis, kas sēž cietumā par to, ka publiski pauda savu viedokli par čigāniem un žīdiem.
0
16 martā tāpat var nolikt ziedus kā jebkurā citā dienā:) vai tad ne?
0
^^ nupat jau labu laiku, kā vairs nesēž.
-2
Nu Jus gan te dazi dzivojat ALA - vins jau sen ir ara + no valsts dabuja vairak ka 1000 Ls kompensaciju, jo tikka nepatiesi apsudzets/notiesats/pavadi... gadu cietuma.

Protams protams - ar spiekiem - ar ritena spiekiem - tak neruna, ja sais lietas neko nezini.
+3
Džindžers
0
iz ziņu portāliem: "...Tāpat kā pērn, arī šogad Administratīvā rajona tiesa atcēla Rīgas domes aizliegumu, konkrēti, "Pilsoņu un nepilsoņu savienībai" un Latvijas Antifašistiskajai komitejai 16.martā - leģionāru atceres dienā - rīkot pasākumus pie Brīvības pieminekļa. "

tad sanāk, ka aizliegumu atcēla tikai utubungām?
+2
Kad vecīši individuālā kārtā ies ziedus nolikt, tad šie tur bļaustīsies apkārt ? Ar sūdainu koku ....
0
0
^^^ Par Daugavas Vanagu pasākumu tiesa lems otrdien, droši vien, ka atcels aizliegumu.
+1
Gājienu 16.martā tiesa atļauj arī "Daugavas vanagiem":

www.tvnet.lv/zinas/latvija/36986...
-1
tur jau jāiet ne tikai tiem, kas piemin savus vecos tēvus, bet arī visiem, kam tuvas cilvēktiesības un sveši Rīgas Domes mēģinājumi tās pārkāpt. kas vispār ir tā antifašistu komiteja, kaut kāda komunistu, psrsistu un panku apvienība? kaut kas vēl briesmīgāks par nacistiem, kā pēdējā laikā skatos.

ā, rakstīju, ka ja te komentēšu, lai mani nošauj, kas, protams, nav ņemams par pilnu, ja vien jūsu un manas domas vismaz vienā jautājumā sakrīt - dzīve cietumā varētu nebūt diez ko spoža ;) lol
+2
Mincītis ir pašatbanojies :D Neko ilgi neizturēja....
-2
^ es jau nebiju izbanojies, man vienkārši patīk daiļrakstīšana. es negribēju to tēmu celt augšā, tāpēc neko nerakstīju. jebkurā gadījumā, ja tur tev bija iemesls svinēt un piedzerties, tad tagad vari piedzerties no bēdām. rezultāts jau vienāds - pālis un vēl biš lielāks vēderiņš :)))))))
-3
I mean, tur bija tēma par skyforger koncertu, kas gāja pilnīgā oftopikā, tāpat kā tagad to varētu izdarīt arī šī tēma, pateicoties desperados
0
man gan poh gan uz antifašistiem, gan vanagiem, gan neonacionālistiem, vai citiem hu jārikiem. Tāpat tas ir ekonomiskās interesēs viss bijis, ir un būs, jautājums tikai ar kādu brendu un logo mastā tas tiek veikts. that's it folks. un arī vēlēšanās es balsoju par tiem no kuriem tuvākajā četrgadē teorētiski man, maniem čomiem, vai radiem varētu atlekt lielāks labums.

uz priekšu mīnusi
-1
^nē nu, protams, tas viss ir pārvērties par pilnīgu farsu. jebkurā gadījumā - RD nav tiesīga to aizliegt. es vēršos pret to, ka tiek pārkāptas cilvēktiesības.
+3
+2
www.youtube.com/watch?v=3qELxloYc6w...
shodienas notikumi LTV skatijumaa .
+3
^ šitas man pašās beigās patika visvairāk : "viņa teica man maita krieva! es maita krieva? es esmu latviete! ptu suka skaķina" :D:D
+10
to pretīgo krievu mauku vajadzēja nogalināt, sist un spļaut 80 pāri gadīgai vecenītei...
+1
Pinciitim soreiz pa visiem 100 piekritu + Freimanis parezi pateica Stallins tos meeslus butu NOSAAVIS, tiiko parados home - prieks - kartigi izklapejam divus urlatus sonakt, (lai nerastos liekas diskusijas, pasi uzprasijas) 16 marts nosvinets pilniba un ka naakas jaiet gueet...
+3
^^ Pirms sišanas to cūku vēl vīriešu cietuma kopējā kamerā iemest, kur veči nav pežu gadus 10 redzējuši. :)
-1
Paškaitinieties? Konstruktīvi!

Kāpēc ļegionārs ir labāks par sarkanarmieti? nu nesaprotu. Man pat dažreiz ir licies, ka šo 16.martu noorganizējuši krievijas vēstniecības darboņi, lai būtu 100% iemesls spļaut LV virzienā, lai būtu ar garantiju divkopienu valsts.
Ziniet, bija tādi latvieši, kurus paķēra sarkanajā armijā... Vīni bija tieši tādā pat situācijā, kā leģions, bet uz to jau visiem nospļauties. Pat izrādot cieņu mirušajiem, LV kādam jāielien dirsā. Kāpēc oficiāli, kāds nevarētu deklarēt, ka gan sarkanajos, gan leģionā bojā gājušie visi ir atzīstami par WW2 upuriem. Nē! Vajag svinēt to, kas dod labu iemeslu un augsni Maskavai organziēt 9o maiju Latvijā.
Šis jautājums ir tā ielaists, ka diemžēl ar godu no tā iziet nevarēs. 16. marts - VL tramplīns politiskajā dzīvē šobrīd ir nopietna iekš/ārpolitiska laža. Ķīlis sabiedrībā. Puiši tikuši saeimā, bet aiz sevis savākt netaisās... Business as usual.
-2
^ Dauns.
-3
Zyanide tu kurā klasītē mācies ?
+3
jums ir reliģioza attieksme pret dažām lietām... un tāpēc ar jums ir viegli manilupēt, ko daži politiskie spēki un komersanti arī dara. Es nez, kam paliek labāk, vieglāk un gaišāk no 16marta? Kāds ir + no šī pasākuma? Jau no paša sākuma jebkuram pilngadīgam, izglītotam cilvēkam bija skaidrs, ka izcelt ar 3.reihu saistītu karavīrus, ir izsaukt uguni uz sevi. Nē, nu saprotams, ka gadus atpakaļ viss bija modē, kas bija pretstatīts PSRS un sarkanajiem... Vēlreiz atkārtošu, ka uz to arī varās zināma daļa parazītu no Seimas.
Un ar vēsturi šim visam izteikti ir maz sakara. Vecos vīrus, kā tādas aitas, izved reizi gadā pastaigāt ar karogu pa centru, lai kāds mērglis varētu sev karjeu uztaisīt... Un NEVIENU neinteresē vēsture, jo vēsture nekad nenonāks līdz tv ekrānam. Ignorēt šo modernās pasaules lietu kārtību ir vairāk nekā neauglīgi.

Nē, nu metaļori jau ir tādi "man patiķ un pašļi visi v žo", bet nu moš laiks pieaugt? Jūs neredzat saistību šim pasākumam ar 9ā maija populariāti Rīgā? Nu malači. Tad negriežiet zobus, kad garām iet ar lentītēm apbruņoti krievu jaunieši... Labāk aizej iedzer kādu alu, uzliec Kurbadu un padusmojies, cik viss ir slikti un kā tie nolāpītie krievi te visu ir sapisuši.
Šī valsts ir sašķelta atsevišķu cilvēku savtīgu nolūku dēļ. Veiksmīgu dienu, es eju dziedāt himnu.
+4
Speciāli ielogojos, lai ievilktu krustiņu cianīdam un pāris svītriņas uzbudinātajiem nacionālistiem / totēmistiem / fetišistiem (mincīt, tev arī). Nesaprotu (tas ir, saprotu, bet uzskatu par nožēlojamu un reizē ilustratīvu esam) šito sērfošanu uz patriotiskā viļņa ar vienu kāju un bradāšanu pa dzimtās valodas likumiem ar otru. Ja jums tik ļoti nepatīk krievi, vispirms izravējiet krievismus no savas ikdienas leksikas. Valoda ir esamības mājas
-5
^ Vēl viens dauns.
0
Man jaunākie komentāri ir virspusē :D

+ tā bultiņa rāda uz tavu vārdu anyway
0
lieli plusi zyanide un nefolkam
-5
Cianīdam ar zābaku pa seju.
+1
Cianīdam ir sava daļa taisnības, bet arī tomēr ne jau neitrāls un uz abām pusēm vienāds skatījums, kā viņš gribētu iedomāties.
Es tikai neticu, ka viņš tā arī gāja un dziedāja to himnu, he he.

"Kāpēc ļegionārs ir labāks par sarkanarmieti? nu nesaprotu."

Nu ar to tad arī sāksim, ka nesaproti. Tu ko - Latvijā nedzīvo?
"Vēlreiz atkārtošu, ka uz to arī varās zināma daļa parazītu no Seimas."
Vēlreiz atkārtošu, ka vēsturi raksta, kara uzvarētāji un uz to arī vārās zināma daļa to, kas grib viegli peldēt un atkārtot tekstus, par kuriem viņiem aplaudē.
+2
tie ir tie paši cilvēki, kas nacistu uzvaras gadījumā ar vēsu attieksmi, pilnīgas pareizības apziņu un daiļrunīgu leksiku aizstāvētu eigēnikas pamatus un jaunākos sasniegumus.
0
Cianīdam tāda ļoti neveselīgi ciniska attieksme. Ja jau 16. marta svinēšana ir nosodāma, jo, lūk, tas esot PR gājiens no VL puses, tad varbūt viss, kas notiek sabiedriskajā telpā ir PR gājiens? Par ekonomiku un dzīves apstākļu uzlabošanu arī nerunāsim, jo tad tak arī visādi Dombrovski un Kampari sēž televizora kastēs un skalo mums smadzenes??

+ kā tev šķiet, ko pirmo svinēja Latvijā (precīzāk, Latvijas teritorijā) - 9. maiju vai 16. martu? Tad varbūt vēlreiz varētu padomāt, kas deva kam "iemeslu un labvēlīgu augsni"
+3
Nekur citur truemetal forumā šo neatradu, tāpēc ielikšu te, jo attiecīgi par tēmu. Tas tā nervu uzkurināšanai.
www.youtube.com/watch?v=8kOpnLGinhw...
0
nu nez nefolk, mana agresija bija pret konkrēto krievu šmaru, kas skatāma ShamanicDream iepostētajā video, nezinu, kas es par diženu fetišistu.
0
enivei, BACK FROM THE DEAD, NEFOLK IS RESURRECTED <3
:3
-3
haha, tik tiešām, werwolf uzskata sevi par daunu :D

"+ tā bultiņa rāda uz tavu vārdu anyway "

" werwolf

^ Vēl viens dauns."
+7
" jums ir reliģioza attieksme pret dažām lietām... un tāpēc ar jums ir viegli manilupēt, ko daži politiskie spēki un komersanti arī dara. Es nez, kam paliek labāk, vieglāk un gaišāk no 16marta? Kāds ir + no šī pasākuma? Jau no paša sākuma jebkuram pilngadīgam, izglītotam cilvēkam bija skaidrs, ka izcelt ar 3.reihu saistītu karavīrus, ir izsaukt uguni uz sevi. Nē, nu saprotams, ka gadus atpakaļ viss bija modē, kas bija pretstatīts PSRS un sarkanajiem... Vēlreiz atkārtošu, ka uz to arī varās zināma daļa parazītu no Seimas.
Un ar vēsturi šim visam izteikti ir maz sakara. Vecos vīrus, kā tādas aitas, izved reizi gadā pastaigāt ar karogu pa centru, lai kāds mērglis varētu sev karjeu uztaisīt... Un NEVIENU neinteresē vēsture, jo vēsture nekad nenonāks līdz tv ekrānam. Ignorēt šo modernās pasaules lietu kārtību ir vairāk nekā neauglīgi.

Nē, nu metaļori jau ir tādi "man patiķ un pašļi visi v žo", bet nu moš laiks pieaugt? Jūs neredzat saistību šim pasākumam ar 9ā maija populariāti Rīgā? Nu malači. Tad negriežiet zobus, kad garām iet ar lentītēm apbruņoti krievu jaunieši... Labāk aizej iedzer kādu alu, uzliec Kurbadu un padusmojies, cik viss ir slikti un kā tie nolāpītie krievi te visu ir sapisuši.
Šī valsts ir sašķelta atsevišķu cilvēku savtīgu nolūku dēļ. Veiksmīgu dienu, es eju dziedāt himnu. "

ok, es savā ziņā tev piekrītu par to, ka tas tā tiešām tiek atspoguļots, bet 16. marts mums latviešiem jau ir un paliek leģionāru atceres diena un gājienā dodos pieminēt savu vectēvu, kas, kā mums visiem labi zināms, cīnījās par Latviju nevis Vāciju vai Krieviju. tātad mani personīgi neinteresē tas, ka ir kaut kādi 'antifašisti', kuri, pēc viņu argumentiem spriežot, vispār nepārzina vēsturi, es eju personisku iemeslu vadīts. (kā arī tādēļ, ka RD un Ušakovs grib pārkāpt manas cilvēktiesības, aizliedzot man iet gājienā)

es lieliski apzinos, ka starptautisko žurnaļugu mērķis ir mēģināt uztaisīt sensāciju tur, kur tādas vispār nav, jo šis konkrētais gājiens nav nacisma slavināšana. tāpēc vienīgais, ko es varu ieteikt - izplatīt vēsturiska satura interesantus un viegli lasāmus rakstus, kas ļautu arī, piem., R sabiedrībai izprast šo Latvijas traģikomisko vēstures daļu, kad kādam viens vectēvs leģionā, bet otrs vectēvs sarkanajā armijā.

turklāt, tu pieļauj kļūdu, kad saki - jūs metaļori, jo metaļori noteikti nav vienādi domājoša struktūra, kā to vari novērot kaut vai šajā forumā. tas ir tāpat kā noliegt visus krievus vai žīdus -> es vispār nezinu, kas tie ir par elementiem, kas ir tie antifašisti, skatījos uz tiem purniem, nu man ir tā mīkla. ar krieviem nekontaktēju, bet, kā jau esmu minējis, viens no maniem vectēviem bija tīrs ebrejs / žīds, un viņš bija totāls Latvijas patriots, tāds kā viņš drīzāk būtu vērojams tajā gājienā nekā kaut kādos antifašistos. redzi, ebreju / žīdu sabiedrība pašlaik ir totāli sadrumstalota, bet lūkojoties to vēsturē Latvijā - pirms visiem pasauļu kariem jūdi šeit dzīvoja totāli brālīgi ar latviešiem, ko var novērot arī attiecīgā laika literatūrā, tā pārsvarā ir PSRS un pasaules kari, kas bija pāris veidojumu cenšanās gūt pasaules varu, bet beigusies ar pilnīgi nevajadzīgiem nacionāliem konfilktiem. manuprāt, pašlaik tas turpinās tādēļ, ka cilvēki neprot analizēt informāciju.

un vai paliek labāk un gaišāk no 16. marta? nu man paliek labāk, ja jūtos nodevis godu saviem senčiem. ikdienas dzīvē man nekas, protams, neuzlabojas, naudas kā nav tā nav, es nezinu, kam tieši vēl vajadzētu palikt labāk un gaišāk. par 9. maiju toties pavisam cits stāsts - tā ir Latvijas valstij pārsvarā naidīgu elementu pulcēšanās, kas būtu jāaizliedz, jo slavina PSRS un Latvijas okupāciju. nevaru iedomāties normālu valsti, kurā oficiāli atļauts pasākums, kurā tai nelojāliem parazītiem atļauts pulcēties, lai slavinātu pretvalstiskas ideoloģijas. 16. martā nemanīju nevienu ar nacistiskās Vācijas karogu, bet 9.maijā PSRS simboliku nepamanīt droši vien būtu ļoti grūti. tajā pašā laikā, kā jau tepat ir novērojams, arī 16. martā gan jau ka dodas arī kāds, kas domā, ka šādi pauž savu atbalstu nacismam. tur man nav ko komentēt - varbūt ar laiku nāks pie prāta.
+13
Vispār ir nejēdzīga šī 16. marta un 9. maija pretnostatīšana, jo tās ir pilnīgi dažādu lietu atceres dienas. Un nestāstiet man, ka visādi Koreni un Zurofi to nezin, jo īpaši, kad viņiem gadu no gada tiek atgādināts, kas bija Latviešu leģions un ko tas darīja.

Runājot par 9. maiju, ir pāris lietas, ko ir vērts akcentēt, bet kuras, domājams, stabili lielākā daļa šī foruma lasītāju tāpat saprot. Pirmkārt jau pats fakts, ka Krievijā svin 9. maiju, nevis astoto, kā citur pasaulē, pats par sevi norāda uz to, ka krievi svin kaut ko citu nekā visi pārējie. Protams, protams, kapitulācijas parakstīšanas brīdī Maskavā jau bija iestājies 9. maijs, taču vietā, kur šis akts notika, bija 8. maijs (ja precīzāk, runa ir par ratifikāciju - parakstīts bija jau dienu iepriekš). Tad jau mums vajadzētu ieviest dubultus datumus pilnīgi visiem pasākumiem, jo divi dažādi datumi vienlaikus dažādās pasaules malās ir konstanti. Tātad, Eiropā un citur atzīmē 8. maiju kā V-E (Victory in Europe) dienu - datumu, kurā līdz ar Vācijas bezierunu kapitulāciju oficiāli beidzās otrā pasaules kara darbība Eiropā, un līdz ar to piemin arī nacisma sagrāvi.

Tomēr krievi spītīgi svin 9. maiju, ar to uzsverot, ka viņi principā svin ko citu - un tas ir, ne tik daudz nacisma sagrāvi, kā Sarkanās Armijas un staļinisma uzvaru - un tas ļoti uzskatāmi atspoguļojas arī mūsdienu 9. maija svinētāju lozungos, atribūtikā un uzvedībā. Ar to principā arī viss ir pateikts - Latvijai tas neko labu neatnesa, un šādā kontekstā to vispār drīzāk varētu atzīmēt kā sēru dienu.

Starp citu, 1946. gada 8. maijā divas igauņu skolnieces uzspridzināja padomju pieminekli Tallinā (bronzas kareivja - "Aļošas" priekšteci)...
+4
^ pilnīgi precīzi pateikts par 9. maiju, ko es neuzrakstīju.
nesaprotu, cik ilgi tas "Uzvaras" parka falls stāvēs gaisā. Ja viņu apgāztu otrādi, vismaz būtu garš benķis, uz kura pasēdēt.
0
Labrit.

To 9 Maiju "svin" lai panirgatos par latviesiem un sita MIZLU valdiba (latviesi - mizlas) to pielauj. a un no oficialiem avotiem, ta suka - splaveja ir Julija no Rigas (X)

p.s. DZIRDI krievs jeb SLAVS 100 valsts iedzivotaj - "SLAVU CUKAM NAAVI"
0
^^ Mincīt - par Uzvaras parku - šajā gadījumā neklātos vārdu "Uzvaras" likt pēdiņās, jo šāds nosaukums parkam (toreiz - laukumam) bija jau pirms krievu okupācijas, nosaukts par godu uzvarai pār Bermontu 1919. gadā. Pieļauju domu, ka utaino falls šajā vietā uzliets tā teikt "ar iepriekšēju nodomu", ņirgājoties.
+1
ok, to es nezināju.
+1
Un vēl pirms tam to izveidoja atzīmējot 200 gadus kopš Rīgas pievienošanas Krievijas impērijai, ja var ticēt šim avotam:

lv.wikipedia.org/wiki/Uzvaras_parks#...

Bet vispābā, taisās Arkādijas parku pārvērst par sviestu, varēja tak tos 36,7 hektārus "modernizēt", lai un un dzīvojas tie, kam tur silti :)
0
Nav ne jausmas, par kādu sviestu taisās Arkādijas parku pārvērsts, taču kinoteātri tā grausta vietā gan varētu atjaunot...
+3
Romantizēt leģionu... nu nu.. Bija ģimenes, kur tēvs dienē sarkanajā armijā un dēls, kurš vecuma dēļ netika 41ajos parauts krievos, pēc tam tika mobilizēts vācu armijā. Bija tādi, kas uzskatīja, ka PSRS ir glābiņš no Vāciešu nacistiem. Un? Ar ko viens ir labāks par otru? Jums Nacistu partijas simbolika patīk labāk par sarkanām zvaigznēm? Jeb jūtat līdzi zaudētājiem? Ja būtu uzvarējuši vācieši, 16.martā staigātu sarkanarmieši? Protams, PSRS mežoņi jau nu parūpējās, lai vāciešiem būtu vieglāk atnākt ar atbrīvotāja tēlu, bet nu šodien kādam vēl ir izlūzijas par šo? Tāpat kā žīdus, vācieši sadzītu okupēto teritoriju iedzīvotājus darba nometnēs un šūtu jūsu vecvecāki segas pārvalkus dižajai vācu nācijai.

Jūs, kā vēsturisku faktu gribat pasniegt, to, ko tai laikā kāds no tiem leģionāriem domāja? Jeb varbūt pieturēties pie acīmredzamā - ne PSRS ne Hitlera Vācijai mēs nebijām nekas cits, kā okupētās teritorijas. Kā šeit uzvedās baltvācieši pirms krievu okupācijas? Kas bija latvietis viņiem? Tāds pats mēsls kā pēc tam priekš okupantiem krieviem!

Leģions, sarkanarmieši - viens liktenis - sveša armija un praktiski nekādas izvēles iespējas. Upuri, kā vieni tā otri. 16. marts ir LIEKULĪBA un apzināta konflikta izraisīšana. Pie kam labums no šī nacionālā konflikta ir visiem LV politiski aktīvjiem, jo ir divas gandrīz vienlīdz lielas elektorāta nometenes. Gan urbanoviči gan latviešu bāleliņi reāli vinnē no šī konflikta. Viss tas ir viens vienīgs PR. Nu kāpēc nav sēru dienas par 1200ajos bojā gājušajiem, kur ir sēru diena par ziemeļu karā bojā gājušajiem laviešu zemniekiem, kurus grieza, drāza un dedzināja, kur ir sēru diena par 700 gadiem verdzības zem vāciešiem? Toties ir 16.marts, ir kaut kāds tur ēbreju piemiņas datums (šeit ir LV vai Izraēla?), ir konkrēti komunisma upuru piemiņa. Kāda komunisma?!!! Sauciet lietas savos vārdos - krievu fašisma upuru piemiņas diena! Nu un tas nav PR?Tas viss ir nekas cits, kā PR. Šos datums kurš apstiprina, kurš izdomā, kā to politkorekti visu nosaukt? Referendumā? Jeb tomēr politiķi, kuri sev augsni sagatavo... Vai tad tas bars, kas rotē pa saeimu baigi mainās 20 gadu laika? Tie paši komjaunieši, KPCK funkcionāri un kgbešņiki tur arī tusē. Sorry, šitā jau ir cita tēma uz kādām pāris nedēļām...

Runājot par 9o maiju. Staļins nesvinēja uzvaru. Kāmēs ūsainais bija dzīvs, nebija nekādas uzvaras dienas. Tam ir objektīvs iemesls - Staļina plāns bija iekarot visu eiropu, neizdevās, tātad nav ko svinēt. Uzvaras dienu izveidoja pēc tam, kā tīrāko PR akciju. Šobrīd tas arī nekas cits, kā kremļa PR. Ar kreviem manipulē vēl trakāk nekā ar mums un daudz daudz talantīgāk.

Latvijai nekad nav bijis lielas izvēles iespējas. Bija itkā viena reize... bet mums ieteica palikt savās vietās... Palikām? Un viņam vēl piemineklis ir uzstādīts!!!

Isāk sakot, putra galvā ir latviešiem, baigā putra. Un šo putru tur uztur apzināti.
+1
Pa lielām bumbām varu tev piekrist. Mans vecaistēvs dienēja 15.divīzijā - ne viņš 16.martu svinēja, ne es to taisos darīt.

Par to atceres dienu noilgumu tā ir kā ir - svinēs / atcerēsies, kamēr lielāki sūdi nenotiks.
0
tu, manuprāt, uzcītīgi izlaid savās domās to, ka šī diena ir piemiņas diena senčiem, nevis kaut kāda svinību diena. manā galvā nav nekāda putra.
0
un tas, ka kaut kādi lunahoti to politizē vai izmanto, lai aizvilktu savas krievu pakaļas pie Brīvības pieminekļa, nenozīmē, ka es tagad vairs tur neiešu. romantizēju vai neromantizēju, bet latviešu leģionāru pamata mērķis bija cīņa par Latvijas brīvību, pilnīgi vienalga kādās uniformās viņiem nācās karot. viņi bija par to, lai šodien mēs varētu dzīvot brīvā Latvijā, par ko viņi ir pelnījuši būt mūsu piemiņā. un Brīvības piemineklis ir simbols Latvijas brīvībai, pie kura noliekot puķes, es simbolizēju savu pateicību un cieņu par Latvijas brīvību, un man nav jāiet uz kaut kādiem kapiem, kur kādā anonīmā kopā varbūt ir mani radinieki.
lūk, tādiem antifašistiem tur vajadzētu aizliegt iet, ko pierāda kaut vai viņu plakāti ar kaut kādām kaujām, ar kurām latviešu leģionāriem nav nekāda sakara, pilnīgs argumentācijas trūkums, izņemot saukli 'fašizmu ņet' un to, ka kāds no viņiem ir izbijis sarkanarmietis, bet kāds cits - Josifs Korens, kura darbību nosoda arī pietiekami liela daļa ebreju. kas tas vispār par fašismu? viņi tur kaut kādā beztēmā cepjas par Itālijas vēsturi? pārdzīvo par Musolīni nejauko nāvi? ko viņi tur vispār dara? es vēl saprastu, ja par nacismu kaut ko teiktu...
0
un man nekad nenāku prātā attaisnot Vāciju vai Krieviju - pfff, visa Eiropa cieta no divu debiliķu vēlmes valdīt pār pārējo pasauli. atšķirība tikai tāda, ka Vācija pašlaik ir atzinusi savas kļūdas un ir normāla Rietumu demokrātija, kamēr Krievija ir, bija un būs Ļaunuma impērija, mūžīgā kara uzvarētāja, pseidodemokrātija un īstenā antifašistiskā nometne, ar to saprotot to, ka viņiem laikam nepatīk fašisma salīdzinoši liberālie uzskati, atšķirībā no nacisma.
www.youtube.com/watch?v=aLUxuq-E9yA...

www.youtube.com/watch?v=IuOVgx3Zh6E...
0
Pēc skinhedu skaita Raša ir pirmajā vietā.
-2
nu raššan skinhedi izplatās
www.youtube.com/watch?v=ezXm9jkukBo...
0
"...viņiem laikam nepatīk fašisma salīdzinoši liberālie uzskati, atšķirībā no nacisma. "
ha ha, labs :D
+3
Nirnbergas tiesas prāvas materiāli ir izdoti n-tajos sējumos pēckara gados un brīvi pieejami lasītājiem gan internetā, gan bibliotēkās, gan arī grāmatu veidā dabonami. Varbūt, 16.03. to sējumu, kas runā par Baltiešu Waffen SS vienību pilnīgi atšķirīgo statusu no Waffen SS vācu vienībām, kuras ir oficiāli atzītas par noziedzīgām, turēt azotē kā Bībeli, un dot palasīt tā saucamajiem "anti-fašistiem"? Vislabāk, sameklēt Maskavā izdotu sējumu ;) protams, diez vai tās personas spēs saprast tik sarežģītus un sausus dokumentus... bet, ja paši uz to atsaucas, tad gan jau spēs.
+5
Tātad sanāk, ka Zyanide uzskata, ka vispār nekādas atceres dienas nav vajadzīgas, jo tās visas kādam kalpo savu spalvu uzpucēšanai? Vai tas kā reiz neatbilstu sauklim "Labāk aizej iedzer kādu alu, uzliec Kurbadu un padusmojies"?
0
Zinaīda uzdeva pārāk daudz jautājumu, bet tā laikam arī nesaprata, ka leģionāri cīnījās par Latviju..vismaz viņi ticēja tam.
Un tā ir atceres diena, nevis PR. Izrādi cieņu ibio.
+1
Ir visai izteikta tendence atceres dienas par PR pataisīt.

Ir jau dziesmai vārdi: ''Mēs sitīsim tos utainos - pēc tam tos zili-pelēkos'', bet cik nu paši tam reāli ticēja ir strīdīgs jautājums.

-2
nez, ja skatās pēc šeit iemīļotā plusu mīnusu viedokļa, tad trūmetālistiem ļoti patīk Zianīda viedoklis, turpetī mana atbilde par to, ka tā ir piemiņas diena nevis PR galīgi nepatīk. vienīgais arguments ir tas, ka mani te visi ienīst, kas pa lielam, protams, ir skaidrs, un liek man mīnusus automātā, kas arī būtu labākais izskaidrojums, jo citādi šī foruma struktūra būtu pilnīgi neizprotama - komentāros visi strīdās pretī zianīdam, bet viņam ir plus 5.
0
Tev tak i +7 :)
0
un pat +10 ...
0
tagad ir zināms pa cik naudiņām var apspļaudīt večiņas
www.apollo.lv/portal/news/article...
0
Tikai nez' kā no tās padauzas bezdarbnieces izdosies piedzīt tos 50 Ls...
+1
Īstenībā ir žēl abu. Ļoti žēl tās večiņas, kurai viņas gados kas tāds jāpiedzīvo. Mazāk, tomēr arī žēl - tās skuķes, kura, acīmredzot, ir nelaimīga, un vēl aizgājis ciet. Narkomāne, bet ar bērnu uz rokām - un nevienam gar to, protams, nav nekādas daļas. Nedrīkst būt - demokrātija, ibio. Ļautiņi slīkst nabadzībā un sūdos, un tādēļ grauž viens otru nost. Bet dažam labam to vien vajag - šādus incidentus. Ar pompu cīnoties pret sekām, novērst uzmanību no cēloņiem.
Pats gaiss jau šai valstī smird.
+1
^ Tev pieder koments nr. 88

88!
+2
^^ Pie anālās atveres man tā utainā padauza.
+1
^ haha, šitam es plus 100 ieliktu, ja varētu
-1
es tā arī nesapratu, vai jūs sapratāt nefolka novērojumu, ka visi šitie '^' neatkarīgi no skaita enivei norāda uz paša komenta postotāja niku ^^
+6
"Narkomāne, bet ar bērnu uz rokām - un nevienam gar to, protams, nav nekādas daļas. Nedrīkst būt - demokrātija, ibio. Ļautiņi slīkst nabadzībā un sūdos, un tādēļ grauž viens otru nost. Bet dažam labam to vien vajag - šādus incidentus."

tu runā tā, it kā tai kucei kāds būtu licis kļūt par narkomāni ar bērnu uz rokām un pēc tam vēl iet pie Brīvības pieminekļa, saukāt latviešus par fašistiem un sist un apšpļaudīt vecu latviešu tantiņu, kas jau nu noteikti man liek viņai "just līdzi" vēl vairāk, nekā, ja viņa būtu vienkārši bērnus sadzemdējusi narkomāne. turklāt demokrātija / kapitālisms / ~ jau kā reiz arī paredz to, ka katram pašam ir atbildība par savu dzīvi, un katrs pats izlemj ko dara, nevis valsts to viņam pasaka priekšā. tāpēc - ja nav smadzeņu, tad nav - un neko darīt.
+2
tagad vismaz utainie var pamācīties, ka ne gluži viss ir atļauts - varones seja ir visos portālos, jāiet uz policiju un vēl naudu paprasīja.
+1
Varēj jau paprasīt vairāk. Nah ta tur 50-250? Ja jau reiz nepaklausīga reiz bijusi. Mazāko sodu tak uzliek (parasti) pirmajam pārkāpumam. Un budžetu palāpītu ar piereizes.

Minc, uzņemties atbildību var tikai tad, ja ir rīcības brīvība. Kur Tu tādu esi redzējis?
+2
Tev ir rīcības brīvība nerīkoties destruktīvi :D
+3
varētu kādu utu bungu no centrāltirgus šādi repatriēt uz dzimto zemi... :)
www.kasjauns.lv/lv/zinas/43890/skan...
+1
„Pēc 20 gadiem neaicinātiem viesiem ir laiks iet. Aiz Zilupes ir skaista zeme, ej,”

^ +++++++++++
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas