26. martā, Nabaklab - Diena / Nakts (Dislocation prezentācija
+4
Sestdien, 26. martā,
Nabaklab (Zigfrīda Annas Meierovica bulvāris 12)
Sākums: 20:00

Diena / Nakts jeb jauktās mūzikas pasākums no ikdienas nogurušiem cilvēkiem

Murmansk ir Somijas indie skatuves fenomens, kuru pozitīvi novērtējis žurnāls „Mojo”. „Izkropļots, neapstrādāts, tumši tonēts, daļēji trokšņains, daļēji shoegaze līdzīgs alternatīvais indie roks”.
Saglabājot Somijai raksturīgo tumšo skanējumu, Murmansk nav kārtējie somu metālisti/goti/panki. Pievienojot altenative indie rock / shoegaze / post-rock elementus no tumšākajiem un skaļākiem žanriem galarezultāts izklausās tā, kā varētu izklausīties Isis, Tool, Mogwai vai Sonic Youth, ja tie būtu radušies Somijas aukstumā un tās spēcīgajā melanholiskās mūzikas vidē. Tomēr Murmansk nav visu minēto grupu pakaļdarinājums, bet grupa ar neaizmirstamu un atpazīstamu individualitāti. Tas ir melanholijas vadīts trokšņains shoegaze alternatīvais indie roks ar skarbām ģitārām, sievietes vokālu un dramatiskām bungām. Kā sapnis aukstās, tumšās krāsās.
www.murmansk-helsinki.com

NightTales – sanākuši kopā 2009. gada septembrī Jelgavā, savā skanējumā apvienojot gotisko rokmūziku un klasiskās mūzikas vokālu, kas arī ir kļuvusi par grupas vizītkarti.
Plēstās nakts krūtis šovakar asiņo uz māju jumtiem. Saņem tās roku, lai nesalst. Noglāsti tās tumšo galvu, lai pasmaida. Un tās jēlās ādas stērbeles būs tev segas vietā. Vai dzirdi tās indīgi lēnos sirdspukstus? Tad tikai klusē un jūti dzīslās esamību. Mūsu mūzika ir ēnu mežģīnes pamesto ēku bēniņos. Sienās iemūrēta vientulība. Šokolāde un asinis. Agonija un mīlestība. Vīns pirms miega. Mūsu mūzika ir inde, kad tā ir visvairāk nepieciešama. Plāni ir grandiozi, tāpēc attīstība ir strauja. Esam atraduši īstos cilvēkus, lai radītu savu dvēseles skanējumu un turētos kopā. Mūzika ir roka un klasikas apvienojums, piedevām tam piesaistot akadēmisko vokālu
www.draugiem.lv/nighttales...

Kathaarsys – ir trio no Spānijas, kuri Latvijā pirmoreiz viesojušies pagājušā gada nogalē.
Grupas radusies mazā Spānijas pilsētā 2002. gada sākumā. Plašāku ievērību grupa piesaista jau ar pirmo albumu – „Portrait Of Wind And Sorrow" (2005). Mūzikas cienītāji un kritiķi šo albumu novērtē ļoti atzinīgi, īpaši izceļot, ka Kathaarsys ir radījuši savu unikālo stilu un skanējumu – progresīvās mūzikas sajaukums ar ekstrēmo metāl mūziku, nezaudējot melodiskumu. Ja sākotnēji Kathaarsys sevi pozicionēja kā progresīvu black metal spēlējošu grupu, tad ar pēdējo albumu „Intuition” jau pievērsušies progresīvākam, melanholiskākam rokam vai mazliet smagnējākam rokam.
Grupas vizītkartē ir trīs elementi:1) trio, kas spēj piepildīt skatuvi ar masīvu skaņu, 2) virtuozitāte un spēlētprasme – ir ko redzēt! 3) viņu pamatdarbs ir koncerti – koncertbraucieni mērāmi simtos!
www.myspace.com/Kathaarsys...

Dislocation – pašmāju oriental / progressive death metal grupa, kas nupat izdevusi otro albumu „Sagul”. Dislocation pašmāju grupu vidū izceļ tas, ka savā skanējumā izmanto austrumu mūzikas elementus un instrumentus, šie jaunieši savā otrajā albumā ir panākuši savu unikālo skanējumu – austrumu mūzikas motīvi, duduks un virtuozi spēlēts smagāks, divbalsīgs metāls.
Šajā vakarā – grupas otrā albuma „Sagul” prezentācijas koncerts!
draugiem.lv/dislocation...
www.myspace.com/banddislocation...

Malduguns – pagaidām, ļoti labi glabāts Latvijas smagās mūzikas noslēpums, lai gan grupa jau nospēlējusi vismaz divus graujošus un vairākus mazākus koncertus. Grupas sastāvā – labi zināmi un sevi pierādījuši mūziķi no citām grupām - Malējs (ex-Tabestic Enteron), Motors (ex-Skyforger), Lauris (Frailty), Fauns (ex-Tabestic Enteron, Nekroterror). Klīst pamatotas runa, ka albums tuvojas…

Dj Zebra – post metal / post rock

Vairāk informācijas: www.nabaklab.lv ; p3licanwebzine.blogspot.com
Pasākums, jaunumi draugiem.lv portālā: www.draugiem.lv/nighttales...kathaarsysmurman

Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
Saite uz draugiem.lv (hope this will work):
www.draugiem.lv/nighttaleskathaarsy...
+3
šovakar, rādio Naba ēterī, 93.1 FM, raidījumā "Cits Smagais" 23-24:00
noskanēs arī pirmatskaņojums kādai no grupas Malduguns dziesmām.

grupa "Malduguns" ir Haralda Strapāna šī brīža iecienītākā vokāli instrumentālā parādība no kādas korupcijas apsēstas valsts, kurā ir lielisks alus un sieviešu krūtis.

Par Haraldu Strapānu vien zināms, ka viņš jau labu laiku apceļo pasauli ar stopiem, vienpersoniski dibinājis valsti-fermu "Mazpisāni", kas pieteikusi karu visiem blakus dzīvojošajiem kaimiņiem, nodarbojas ar kontrobandas apakšveļas tirdzniecību, savulaik, strādājis muitā par maiņas vecāko.
iecienītākā izklaide - mēģinājumi norēķināties ar reihsmarkām kādā no Vācijas pilsētu pasta nodaļām.
šībrīža aktualitāte - audzēs bārdu līdz tam brīdim, kad iznāks "Malduguns" kasete.
dzīves moto - "apdirstiesvar"
0
katharsys riktīgi kruti, iesaku aiziet, trve innovative
0
Kruti varbūt ir, bet arī garlaicīgi.
0
Starp citu, ļoti labi glabātāja Latvijas smagās mūzikas noslēpumā spēlē arī Krišjānis (ex-Tabestic Enteron).
0
Tas kurš Masteins ? Ir tāds manīts. Cerēju, ka būs izmests ārā. Nemāk ne dzert, ne spēlēt, saproties.
0
fak, nojauci mārketinga plānu, bija gatavota relīze, ka mācītāji nolēmuši atļaut Krišjānim spēlēt koncertos ar Malduguni, pirms tam sacerot kādu stāstu, ka aizlieguši dēļ attiecībām ar slovāku rasi:(

un vispār, te cilvēks pieprasa sūdainas (vārda tiešā nozīmē!) demo kasetes, uzdāviniet tač puikam vismaz vienu.

Nesaprotu ko cepjas pa to Malduguni? Prasts patups dets.
A pa ko dot shiem balvas? Ne savas lapiņas, ne ierakstu, nav pat sūdainas demo kasetes. Bet kreklus sadrukājuši gan nadzīgi kā tādi žīdu komersanti. Viss iet otrādāk nekā vajadzetu.
(karametals.lv/zinas/517/metala-na...)

Starp citu, ļoti labi glabātāja Latvijas smagās mūzikas noslēpumā spēlē arī Krišjānis (ex-Tabestic Enteron).
0
Smieklīgi tajā karametālā. Nebiju vēl redzējis, ka tur pie kādas tēmas jebkad būtu bijis tik daudz komentāru, haha
-5
kā cilvēkiem patīk nolikt citus....slikti
+2
"kā cilvēkiem patīk nolikt citus....slikti"

Slikti? Varbūt.. Bet dažreiz to diktē nevis patika, bet nepieciešamība, piemēram, gadījumos, kad tie citi atsakās saprast, kad viņiem kaut ko pasaka cilvēcīgā veidā.. Manuprāt, piemeri arī šepat iekš TM nav tālu jāmeklē, ka smejies..
+2
Attiecībā uz koncertu - būtu jauki, ja varētu uzzināt uzstāšanās laikus/secību (norādītajās lapās (vēl) nav; "draugi" nepieejami) Iedomājos, ka būtu makten jauki savā dzimuma dienā cita starpā iepriecināt sevi ar Malduguns redzēšanu :)
-1
ja šādi ir raksti tajā karametālā, tad liekas jocīgi, ka kaut kam tādam vispār kāds pievērš uzmanību. it sevišķi tajā vietā par Slipknot kaveru - kā gan tas tur var zināt, kas ir nevienam nevajadzīgs vai nav?

enivei, būtu vairāk kā muļķīgi gaidīt kaut ko labu no lapas ar tamlīdzīgu dizainu! pat history nācās patīrīt.
0
tas karametāls vispār ir pizģets. kāds viņu arī lasa? ja jā, tad bļe - KĀ? es, goda vārds, tik analfabētiskus rakstus neesmu redzējis nekur. gramatikas vispār tur nav.
piem. recenzija par Nile konci -

Jāsaka – grūti gan rakstīt par šo koncertu. Ne jau tamdēļ: ka arī šai reizē patiesā kara māksla dārdinājās no podesta puses. Bet tamdēļ, ka viss "ap mūziku" ir vienveidīgi. Pagaidām nečolējot cauri pašu vakara uzgrāvēj-mākslinieku sniegumam – viss pārējais iesaiņojums ir jau jūtami prognozējošs. Publikas maz..... Lai gan šajā reizē tiek vēstīts par 200 biļešu izpārdošanu, tomēr tas ir – noiets etaps mūsu Latvijas koncertu dzīvē.
-1
jau pats nosaukums - karametāls - prasās pēc zobārsta, bļa
0
Es ik pa laikam paveru vaļā, lai parēktu par tiem ārprātīgajiem vārsmojumiem ("Līdz ar to simboliski ir pavilkta strīpa zem 2010. gada, tas nu ir aizgājis un trakmetāla mūziķi var droši kalt jaunas ripas nākamajam 2011. gadam. ").
Citreiz gan - kasi galvu kā gribi, tāpat nesapratīsi, kas tur uzrakstīts.
0
^ tak jau (par pēdējo teikumu).
Laikam vienīgā reize, kad es Karametālā nopietni parādījos, bija "Kurbada" iznākšana. Gribēju recenziju palasīt. Nu vai zin...
Palasām paši: karametals.lv/albumi/15/kurbads/...

Vārdsakot, vesela lapa aizpļurkstēta, neskopojoties ar visiem iespējamiem tēlainās izteiksmes līdzekļiem, bet tas viss bez jēgas. Nezinātājs pat nesapratīs, ko tādi Skyforger vispār spēlē - roku vai džezu.
-3
kas ir tas mudaks, kas to raksta? un cik viņam gadu?
0
vai ta tur autori zem rakstiem kaunās parakstīties,vai?
0
Sametis, kurš gan cits. :)
0
tak nu pizģets. es nesaprotu - visi šitie purni, kuri nereti mētājas ar visādiem patriotiski - nacionāl bla bla bla izteicieniem par latviju un tamlīdzīgi - bļed, ko var dirst, ja neprot pat savas 'mīļotās zemītes' valsts valodas pamatus iemācīties? zajebis.

nē, labi, es arī esmu stulbs, ka cepos - zināms, zināms, ka lielākajai daļai visu šito visa savas zemes mīla un kaisle neiet tālāk par aurošanu un sarkanbaltas lentītes apsiešanu. jo tik mazā paurī, kāds ir latviešiem, vairāk vietas arī nav.
+2
Jaunā paaudze laikam Sameti nezin.
-1
nezinu. es gan arī to tā ne īsti uz viņu tagad attiecinu, vienkārši gribējās izlikt savu sāpi. no offence. bet tie raksti still ir briesmīgi.
0
Tās lapas jēga jau ir sametisko vārsmojumu publicēšanā. Nepatīk uzgrāvēji pa elles katliem ? Nu nelasi ...
0
Sametis jau ar tikai izliek savu sāpi :) Viņš jau kur tie gadi kā darbojas smagās mūzikas popularizēšanā, ir rakstījis rubrikas avīzēs, vadījis raidījumus radio utml. Vari pagūglēt, kazi labāk sapratīsi :)
+4
Joprojām ar siltu smaidu atceros, kā ''Kristīgajā Radio'' viņš vadīja metāla programmu. Un atskaņoja ne jau Believer vai Deliverance, bet gan piem. Impaled Nazarene - Sadhu Satana u.tml. ... ! Par to vien cepuri nost !
0
Viņš runā tāpat kā raksta? :D
+4
Protams. Nav nekāds fakinais pōzeris un tukšdirsis, kas virtuāli dirš vienu, bet dzīvē ko citu.
+5
kas ir tas mudaks, kas to raksta? un cik viņam gadu?
===========
To raksta Raitis Sametis. Gadi viņam nu jau tuvojas pie 50. Stils, protams, viņam ir visai savdabīgs gan rakstos, gan pa dzīvi, bet šis cilvēks ir stāvējis pie Latvijas metāla mūzikas žurnalistikas pamatiem, par ko viņam no manis respekts un uvažuha.
Nedomāju, ka viņš ir pelnījis, lai viņu sauktu par mudaku.
+3
Sametis rada internetā krietni vairāk informācijas nekā 50gadniekam pienāktos. Par metālu viņš šķiet, ka rakstīja jau tad, kad visādi overkirili (un citi thunderveidīgi grammar nazi) vēl tēva kulē kratījās tā kā ša ta fak ap! Jā - viņa rakstīšanas stiliņš varbūt kādam popmūzikas klausītājam izraisa šausmas (dies' pas' - puvekļi, zārki), bet tas ir jāuztver ar humoru. Tieši tāpat, kā Abbath no nemirstīgajiem savu metālu uztver ar humoru, toties lasot tekstu uzreiz vari pateikt, ka to ir rakstījis Sametis. Ja akurāt tik ļoti neciešās lasīt garlaicīgas relīzes - jāiet uz TVEMT - tur Žilde tādas cepj vienā laidā, par popu, roku utt. Tiesa gan parasti uzdzen žāvas. Un ja te dažiem "metālistiem" termins "karametāls" izraisa šausmas, nu tad no comment ... Andris Ērglis jāklausās.
+3
uhu.
vēl viņš ir piedalījies arī černob aes seku likvidācijā.
lai kāds frīks ar nebūtu, malacis un litrs viņam, ka savos gados vēl ņemas un darās,
nevis nokodies un zudis.
šobrīd gan viņam jāvēl veselība un izturība!
0
Sieg Hail!
Parasti man jāstrādā, tamdēļ neesu še pie komentētājiem. Bet nu es vēlos paziņot (atbildot uz dažiem izteikumiem), ka tā ir taisnība- par to, ka 1986tajā biju Černobiļā/ un vienu dienu arī 25m attālumā no sagruvušā un joprojām dūmojošā reaktora. Saprotams: esu jūtami cietis no radiācijas- kura spilgtākā izpausme ir tā, ->kad nu reiz kā mūzikas korespondents nenodarbojos ar Lauri Reiniku un Musiqq, bet gan ar tiem - kas, manuprāt, prot mūzikas laukā kapsētas darbus darīt. Vai ne?
+1
"Un ja te dažiem "metālistiem" termins "karametāls" izraisa šausmas, nu tad no comment ... Andris Ērglis jāklausās. "

šķietami neproti lasīt, es rakstīju, ka termins 'karametāls' uzprasās pie zobārsta. un d'oh, paldies, šādus novēlējumus esmu jau dzirdējis šajā lapā. nē vecīt, tas, ka man liekas nedaudz smieklīgs šis termins un tas, ka neklausos Iron Maiden un Guns and Roses nenozīmē, ka man būtu jāklausās A. Ērglis. es pat neteicu, ka man tas vārds 'karametāls' nepatīk, to tu pats izsecināji.

"Par metālu viņš šķiet, ka rakstīja jau tad, kad visādi overkirili (un citi thunderveidīgi grammar nazi) vēl tēva kulē kratījās tā kā ša ta fak ap!"

Mēģināšana izbraukt uz vecuma rēķina, piemetinot vēl kaut ko, lai liktu jaunākiem cilvēkiem 'justies nepatīkami', ir viens no infantilākajiem argumentiem, kas vispār sastopams forumu pasaulē. Ieteiktu tev tādā gadījumā (Arnoldam nevis Sametim) pieaugt mentāli, ja jau, cik saprotams, uzskati sevi par pieaugušu pēc gadiem un briedumu uzskati par svarīgāko lietu ever.

starp citu, to tekstu, kas te tika apspriests, vispār nav rakstījis Sametis, bet gan kaut kāds goat-molestor, tā kā te vispār ir aizgājusi beztēma, bet -

attiecībā par Sameti - labi, ka tāds kā viņš ir. jebkurā gadījumā - palasot to Skyforger, man kaut kādā ziņā patīk viņa liriskais stils, bet man PERSONĪGI, lasot albumu recenzijas, tomēr gribētos kaut ko vairāk saprast par grupu un to, ko es tur varēšu dzirdēt, ti, arī savu daļu racionālisma, citādi, kā jau Lash teica, nezinātājam nebūtu saprotams, ko tie Skyforger vispār spēlē.
0
...bet oftopiks aizgājis līdz tēmai 'Esmu Sametis' >:) ... tas ir trvemetāls.lv
0
es arī iepostējos pļāpātvē :)
0
Vislabākais - SKYFORGER un visas pārējās lieliskās bandas ir jāklausās pašiem (un jāiet uz koncertiem)... tāpatās kā gleznu varam skatīties, nevis aprakstu par bildi lasīt... Es gan reizēm rakstus uzrakstu, bet tikai tamdēļ - lai dažas domas pateiktu... Pamatrādītājs ir sekojošs: ja es par to vai citu komandu veidoju materiālus - tad viņi patiešām zēvelē - vīru vīzē, tā teikt!
+1
Par vecumu prasīju tāpēc, ka, bļed, gramatiku būtu jāiemācās jau pusaudža gados. 50 gadi un visa šitā padarīšana, ok, cepuri nost etc etc (lai gan, ja labi grib, var sākt baigi muldēt par vecuma vērtēšanu arī šādā kontekstā, bet okokokok, paliksim pie cepuri nost).
Man nav ne mazāko iebildumu pret elles katliem un tamlīdzīgām drazām, ok, tas piestāv, tāpat arī šķietami satīriskais un melnhumora piesitiens. Bet tajos rakstos no tā visa ir tikai ideju aizmetņi, realizācijas nekādas. Ok, tur ir vārdi par elli un kaut kas ķipa drūmi smīnošs, bet ko man tas dirsā dod, ja es nespēju uztvert teikuma jēgu? Un vispār - Vai nav prātīgāk rakstīt vienkāršus, bezmaz lietišķus, bet korektus rakstus/ apskatus/ jebko, nevis skaisti domātus sūdus? Es esmu viennozīmīgi par kvalitatīvu lv metāla žurnālistiku (ja to tā var nosaukt), bet karametālā (lololo) nekā tāda nav.
Nē, es protams negribu būt pretenciozā idiota statusā, bet, nu, goda vārds, tie raksti... labāk, lai nebūtu, nevis, lai ir tādi. Ko viņi dod? Mūsdienās, kad ir pieejams kvalitatīvs info milzīgos apjomos, nu, ok - ķipa ne latviski, bet tāpat - vai kāds kaut ko jaunu ir uzzinājis no sameta (sameša?) rakstiem? šaubos. ja tas būtu labi, viss būtu super, būtu vēlviena vietne, kuru pačekot un parēkt, ideja par visu satīru/elles sūdiem un tā tālāk arī ir forša, bet izpildījums sūkā.

HAIL HAIL (lol, idiotisms) dzeram
0
Pačekot un parēkt jau var.
-1
ja tev dirsā nedod tad netērē savu dārgo laiku un nelasi:D 0K???!!!!:D

UN skaties ka pats nesūkā:D
0
Es atļaušos pats izlemt, kurš laiks man ir dārgs reiz... ---...
+2
darkspell ir jaunā Latvijas metāla glābēja! hail!
0
Kas attiecas uz Pērkona teikto, es neapgrūtinos ar gramatikas mācīšanos, es to mācu citiem! 665+
-1
darkspell komentāru atļaušos neņemt vērā, sameta(sameša)^ komentāru neutvēru. bet, ko es gribēju teikt, ka vispār tas arguments par vecumu etc (manā virzienā) ir diezgan.. nu, proti, ok, es tur esmu sīks un neko nezinu, kas ir sametis, un ko viņš ir darījis, tas man nav aktuāli, bet vai man pie tā ir jājūtas vainīgam? like, man liekas, ka vajadzētu drīzāk mēģināt to visu virzīt tādā normālā savstarpējas info apmaiņā par prātīgām lietām (mūziku un lalalala), nevis balstīties uz kaut kādu absurdu.
0
jā mincīt mana mūža misija;D
0
thunder - esu ievērojis, šai forumā ir gan mūzikas sadaļas, gan parunāšanās daļas. Katrā vietā jārunā par tēmām.
+3
par "Kas attiecas uz Pērkona teikto, es neapgrūtinos ar gramatikas mācīšanos, es to mācu citiem! 665+ " vai nu tu tiešām esi tik trvvvvve bļed, ka tas ir izēdis tavas smadzenes, vai arī tas ir kārtējais ļoti karametāliskais humors, kas smagi sūkā. un par to popmūziku, bļedjebal - es labāk izlasu vienu normālu žildes rakstu nekā desmit nesaprotamus sūda karametāla vārsmojumus, no kuriem neko nevar saprast. vai arī te tagad sāksies ne-metāla mūzikas nodiršana? vispār BĻĻĻĻĻĻĻĒĒĒĒĒ
+1
ko tu peries?
0
droši vien pati būsi nolādējusi, TUMŠAIS LĀST, hahaha :D
0
Pēc visa spriežot dažiem jāiemācās lasīt, tvneta cukuru (tēmu ziņā) es gadiem nelasu.
0
thunder grib izlikt savu RAAAAAAAAAAAAAAAGEEEEEEEEE... :D
sakrājies čalītim, neko darīt.
0
vispār, bļed zajebal, vai visai šitai metāla padarīšanai nevajadzēja būt pastāvošās sabiedrības / kultūras lalala stulbo stereotipu lauzējai? nu, būt pret to visu sūdu. vajadzēja, imho. bet kas ir sanācis? sūda maucība, kur notiek viss tas pats, tikai zem elles piedirstajiem vārtiem, runājot sameša stilā.

labi, vienkārši fuck this, senseless
-3
jā es te ļaunās acis lieku visiem mīnusu licējiem:D
0
labi, dirsā visu, pēdējais posts, kas ļoti labi raksturo tēmas būtību - hl.onlinestuffs.com/uploads/originals/s...
0
Kam vajag, lai bāž d*, bet es torentu saites vaļā nevēršu.
-5
Torentu (ar vienu "r", protams"), ja?
0
LV valodā nevienu vārdu ar diviem ''r'' neraksta.
0
thunder, man Metāls nekad nav bijis nezkāds protests, bet mūzika, kas man patīk. Metālisti sabiedrības daļa vien ir un tās procesi arī viņiem nav sveši.
0
Murrāt.
0
Pārraide
0
BladeOfDarkness, no kurienes tas par dubultR?
Pajāt - arī divi RR (tikai neredzami, āhahahahaājā)
0
Pārraide skaitās vārds? Tb, salikteņiem ir tas gods saukties par vārdiem?
+3
Dabiski, ka par vārdiem, par ko ta citu? Pieturzīmēm, vai?
0
Nu labi, pāris raksta. Varat pamēģināt vēl kādu atcerēties ;)
0
mārrutks arī oficiāli ar diviem r rakstās.

0
Tas jau ar sliktenis - Māras rutkis ;)
+1
un nu drusku par tēmu, uzkožot Velna Rutku un garšīgi to gremojot:

Dislocation – Sagul ( 2011)
Dislocation uz Latvijas smagās mūzikas skatuves parādījās pirms pāris gadiem un uzreiz klausītāju uzmanību piesaistīja ar diezgan ambiciozu stilu, kas būtu raksturojams kā progressive death metal ar austrumnieciskām piešpricēm. Bieži spēlētajos koncertos dzirdētais ieintriģēja, tomēr līdz galam nepārliecināja, tai pašā laikā liekot cerēt uz progresu nākotnē, jo potenciāls bija manāms.

Nu Dislocation pēc demo „XXIX” izdošanas ir nonākuši arī līdz debijas pilnmetrāžas albumam, kam nosaukumā likts „Sagul” (no lezgīnu valodas – paldies). Ja pēc stila apraksta kāds gaida kaut ko amerikāņu ēģiptologu Nile garā, tad tas ir kļūdījies, jo „Sagul” asociācijas raisa drīzāk ar Opeth (diezgan stipras, jāteic). Death metal sastāvdaļas te nemaz diži daudz nav rodamas, un kur ir, man biežāk radās asociācijas ar Morbid Angel. Iespējams, ka tas ir growl vokāla dēļ, kas atsauc atmiņā „Domination”... nu tas tā subjektīvi, varbūt citiem tā neliksies, taču katrā ziņā solīdi. Taču dominējošā daļa šai albumā ir viennozīmīgi saucama par progressive metal, un patīkami atzīmēt, ka ļoti labu, ko nepavisam nebūtu kauns pasaulei rādīt. Kompozīcijas ir interesantas, netrūkst savdabīgu un labi iekombinētu momentu, un arī izpildījums ir pietiekami labā līmenī. Skaņa gan varēja būt drusku pilnasinīgāka, bet no pašu spēkiem rakstīta, miksēta un māsterēta debijas albuma būtu naivi prasīt izcilību šai jomā.

Runājot par orientālo piesitienu, tā šeit nebūt nav tik daudz, kā varētu domāt. Tādā skaidri saklausāmā veidolā tas parādās tikai uz albuma beigu pusi, bet skan patīkami. Albuma beigās čaļi ir ļāvušies arī eksperimentiem ar džezu, kam arī nav ne vainas. Tomēr ir viena lieta, kas man drusku krīt uz nerviem, un tas ir tīrais vokāls, kuru izpilda grupas bundzinieks, kurš, pēc visa spriežot, ir arī galvenais mūzikas autors. It kā jau pats par sevi tas tīrais dziedājums ir normāls, notis tīras un arī emocijas jūtamas. Diemžēl drīz vien izrādās, ka šis emocionālais tembrs ir viscaur vienāds, lai kurā brīdī arī tīrais vokāls neparādītos, tas vienmēr skan identiski, tādā maigā, liriskā intonācijā, kas apnīk visai ātri. Vēl viens moments, kas nav tik uzkrītošs, bet brīžiem šķiet mazliet neveikls, ir epizodiska teksta uzsvaru nesaderība ar mūzikas akcentiem, kas rada iespaidu, ka teksti un mūzika ir rakstīti atsevišķi un tad kaut kā sačinīti kopā, kā nu sanāk. Iespējams gan, ka tas ir apzināti domāts kā izteiksmes līdzeklis, un es ne pa tēmu piesienos.

Kopumā jāteic, ka progress ir jūtams, un uzlabojot dažas nianses, varētu gaidīt pavisam lieliskus rezultātus.

www.metal-archives.com/band.php?id=3540324...
www.myspace.com/banddislocation...
/Intars/
0
un vēl viens, autors nezināms, nozagts no PNB vietnes.

It’s hard to put a tag on the music created by Dislocation, probably ‘contemporary’ and ‘avant-garde’ would be the closest to the truth. Their musical influences include metal, jazz and Middle Eastern folk music that clearly reflects in their latest record ‘Sagul’. The band experiments by fusing different musical ganres and vocal styles.
‘Sagul’ is a diverse metal album, which offers a unique musical experience, and it’s clearly not a typical death metal record. Besides the common range of instruments you can hear duduk, a traditional Middle Eastern folk instrument, and dumbek, Arabian drum. A Koran chant can be heard in ‘Spiritual’. This surprising diversity of instrumentation is supplemented by various elements, such as the breath, handclaps and other sound effects.
“Notion II” is one of the songs which reflect the band’s philosophy the best in the sense of stylistics and the message. This style mix includes not only the basic principles of the metal music, but also a thought-out structure of the song, in which everyone can find oneself in both the sounds, and the message. I have to admit that lyrics are as thought-out as the music, and, although they often touch upon social themes, you won’t come across any clichés. As this isn’t a concept album, the themes of lyrics vary from song to song, while the title represents the members’ thankfulness for the chance to do what they love.
Open-minded metalheads will love ‘Sagul’. Powerful growl is combined with fine cleans, heavy riffs are succeeded by peaceful and beautiful jazz-guitar parts. Being the pioneers of such fused style in Latvia, Dislocation surely has raised the bar for progressive metal in the country. Skilful members, fresh ideas of songwriting, and the use of innovative elements allow Dislocation to create high quality metal and such masterpieces as in ‘Sagul’. ...
0
0
Kathaarsys -
Kathaarsys ir spāņu trio, kas cēlies iz pilsētas vārdā Santiago de Compostela – Galīcijas, Spānijas ziemeļrietumu reģiona, centra. Grupa pastāv no 2002. gada un līdz šim ir izdevusi četrus pilnmetrāžas albumus, un mīl arī diezgan cītīgi braukāt tūrēs, ko nu jau varbūt būs ievērojuši arī mūspuses klausītāji. Kathaarsys spēlēto mūziku ir pagrūti kategorizēt; ja sākotnēji tas vairāk prasījās progresīva black plauktiņā liekams, tad nu jau šie ir savā mūzikā absorbējuši daudz un dažādeas ietekmes, kuru vidū ir black, death, doom, mazliet thrash, mazliet folk, padaudz progressive rock un sazin kas vēl. Šajā reizē pievērsīšos 2009. gadā ar „Silent Tree Productions” atbalstu izdotā albuma „Anonymous Ballad” apskatam.

Aprakstīt šo mūziku secīgi dziesmu pa dziesmai ir grūti un bezjēdzīgi, jo dziesmas ir pagaras, un katrā no tām skaņas ritums mainās tik bieži un un drastiski, ka šāds „sižeta” izklāsts kļūtu nebaudāms. Turklāt albums nemaz nešķiet sevišķi kategoriski iedalīts dziesmās – pieci fragmenti garumā no piecām līdz trīspadsmit minūtēm ar kopgarumu mazliet virs 40 minūtēm ir nosaukti par daļām, un vietumis noskaņas tiek pārnestas no viena fragmenta uz otru, citviet savukārt dekorācijas nomainās cēliena vidū, tādēļ raudzīšu albumu raksturot vispārīgākos vilcienos.

Vokālists-ģitārists Hosē Luiss Montanss (Jose Luis Montans) visa albuma garumā demonstrē apskaužami spēcīgu ģitārspēli, no akustiskām pasāžām līdz pat techno-thrash rifiem un solo, kas spēj būt gan liriski un melanholiski, gan zibensātri tamborējumi. Brīžiem šīs ģitāras partijas nudien sirdi kā šūplādi rauj laukā, viens no piemēriem varētu būt ceturtās daļas „No Guide” beigu daļā rodamais izgājiens. Martas Barsijas (Marta Barcia) spēlētā basģitāra to visu gaumīgi papildina, un pareizos akcentus saliek bundzinieks Adrians Hernandess (Adrian Hernandez), ik pa brīdim sagriežot traku blāstbītu virpuli. Runājot par pieminētajiem trešīgajiem rifiem, tādi še ir rodami trešajā daļā „The Advent of Madness”, liekot vilkt zināmas paralēles ar džezīgā death/thrash leģendām Atheist. Vēl viena grupa, ar kuru vietām pavīd attāla līdzība, lai cik tas dīvaini nebūtu, ir īru black/folk/doom meistari Primordial. Progresīvajā rokā orientējos vāji, tāpēc neminēšu konkrētus salīdzinājumus, taču arī šim žanram visai raksturīgi gājieni šeit nav retums. Vokālā ziņā arī ir pārstāvēta teju visa smagajā mūzikā sastopamā palete, sākot ar guturāliem rēcieniem, turpinot ar bleka ķērcieniem, thrash’a dusmīgajiem uzrējieniem līdz pat tīrajam vokālam, kurš ir arī pietiekami skanīgs (atskaitot vienu epizodi, kur meldiņš manāmi ir par augstu dziedātāja balss iespējām, taču šīs mocības, par laimi, velkas vien īsu brīdi, tādēļ pārāk nopelt nav vērts).

Varētu domāt, ka tik dažādu stilu un noskaņu sajaukums radīs sadrumstalotības sajūtu, un jāatzīst, ka sākotnēji tāds iespaids tiešām rodas. Taču, kā jau nereti ar progresīvā gala mūziku gadās, ir vērts albumu paklausīties vairākkārt un iedziļināties dzirdamajā. Esmu priecīgs, ka to izdarīju, jo sākotnēji šķietamais bezmērķīgums pēc dažām noklausīšanās reizēm pāraug interesanti, lai arī sarežģīti strukturētā veidojumā, kas ļauj atklāt aizvien jaunus un iepriekš nepamanītus aspektus.

„Anonymous Ballad” ir ļoti rekomendējama manta progresīvi avangardiska metāla cienītājiem, protams, laipni lūgti arī visi citi, kas ir gatavi apbruņoties ar mazumiņu pacietības.

/Intars/

www.metal-archives.com/ban...
www.myspace.com/kathaarsys...

www.youtube.com/watch?v=7X0DbM4kyoE...
0
varu Pelikānu vietā atgādināt par šito.
+2
cik muļķīgi būtu cerēt uz info par uzstāšanās laikiem?
0
Vai Malduguns nebūs? Nabaklab afišā izzudis.
-2
nu nav izzudis. varbūt Tev ir acs defekts, un Tu vienkārši neredzi visam apakšpusi...
-2
Pliki cerēt tik tiešām būtu muļķīgi ;)

20 - pirmais alus
21 - NerdTales
22 - Murmiškas
23 - Samežģītie
24 - Kakārsis
01 - Will-o'-the-wisp
+1
reku te M-U (mū) neparādās: www.nabaklab.lv/kalendars/diena/not...
0
un jā, cik ta ir cena? uz plakāta trīs, augstāk manis iekopētā linkā divi.

Sanāk, ka M-U vērtība sastāda 1/3 no 5 grupām koncertā? :D
0
ieejas cenu neredzu nekur:) cik ir?
0
DIENA/NAKTS

SĀKUMS: 21:00
IEEJA: 3 LS

GRUPU SECĪBA:
NIGHTTALES
MURMANSK
DISLOCATION
KATHAARSYS
MALDUGUNS

Būs iespēja iegādāties arī pieejamo grupu merchandaise stuff.
0
Uz NabagKluba lapu labāk pārāk nepaļauties - šie to infu kopš ielikšanas brīža nav rediģējuši, kad vēl Malduguns dalība bija zem jautājuma.
0
Ap cikiem Malduguns spēlēs? Optimistiskajā variantā?
0
Ja pieņem ka akurāt uz 21:30 sāk spēlēt NighTales, tad Malduguns TEORĒTISKI varētu būt ap vieniem naktī.
+1
Tātad ne agrāk par diviem :D
+2
tas i' psc, šitik vēlu tie malduguņi, eh.
0
jā, kaut kā baigi nevar izdomāt vai iet.
0
Nostādi to citādi: dzert, vai nedzert - tāds ir jautājums ...
+2
A ko? Kas ir viens vai divi? Tur tak knapi pāris alus var paspēt saķemmēt.
+3
0
ja to nostāda tā, tad viņš kļūst tikai sarešģītāks, jo rodas atkal problēma - vai šoreiz neizdzeršu par daudz..? ko skolotāji par mani padomās..? vai godmanis kādreiz smaida,,? utt
0
Nu ko tu ņemies kā tāda...
0
^^ jancīga astīte :D
0
^ bļad, tik zvērīgi. paliek žēl, ka nogriezu matus. :D
0
iet uz diviem naktī klausīties Malduguni - šķiet pārāk vēlu. iet uz pārējo pasākumu - izņemot spāņus, pilnīgi lieki, bet spāņi redzēti. tātad šoreiz nē. lai spēks ar Malduguni! :)
-2
^ nīklulis >:)
0
"^ nīklulis >:) "

a cik tu pats bieži ej uz pasākumiem, kuros pats neuzstājies, un kuros ir tikai viena klausīties-vēlama grupa? :D
0
^ tik iedomājies, ka Malduguns keksi tiek ierauti milzīgā portālā, kur mīt cičainas džuses ar stingrām ieejam, kā neiedomājami pirmklasīgi čūpstīgi sēklotāji un šis ir pēdējais koncis ?

lab, lab, es tik jokojos
0
Nu nevajaga jau jokotēs uzreiz!

Bet vispābā, "skaņotājam" (skaņotājs? LOL) ar sirpi pa pautiem. Tāds ble ka dauņuks.

Nēnu ēnu, es jau itkā saprotu, ka meistars ir meistars un tam jebākdi padomi ir lieki un tiek interpretētii kā smagākais uzbrauciens, bet nu šitā izrīkoties? :O~
0
Man šoreiz likās skaņa gandrīz ideāla.
+2
Tā skaņa kā kurai blicei, un kā kurā vietā.

Beidzot dabūju redzēt izslavētos NightTales. Soliste dzied labi, un labi arī izskatās; ar to var veiksmīgas apstākļu sakritības rezultātā pietikt spurtam. Neko vairāk kā balsi, basu un bungas nevarēja sadzirdēt - ā, vijoļveidīagais ar brīzīem bij - vai nu dikti skaļš, vai mēms.

Murmansk - neskatījos/neklausījos.

Dislocation - ko lai tur jaunu piebilst: viss tā, kā jau ierasts. Brilliance uz maiņām ar "kāda diņka pēc?!".

Kathaarsys... te man laikam krietna daļa apmeklētāju nepiekritīs, bet es sacīšu, ka šie bija lieliski. Izturot iesildīšanās kārtas, šis spāņu ansambels lika matiem celties stāvus, un tai labajā nozīmē. Skaidra (haha) lieta, ka tie, kas klausījās iz bāra, nemaz nenojauš, kas bij kas. Satriani + Queensryche + Ihsahn + Pink Floyd + ..... you name it. Pisti, tiešām pisti labs.

Malduguns bija stiprs, kā nu jau bezmaz vai ierasts gaidīt; skaņas putras kombains gan ne tā kā gluži pastiprināja baudījumu. Fakts, ka šie spēlēja četros no rīta, arī par labu nenāca.
0
jā, Kathaarsys ir lieliska grupa, bet es šamos biju redzējis MP, un lai gan Nabaklabs atmosfēriski man patīk labāk, skaņa tomēr man tādai grupai šķietami labāka varētu šķist MP. un psc, paldies jēzum pistum neaizvilkos uz turieni, ja jau malduguns spēlēja četros.
0
Murmanskam atsevišķi gabali bija spārdoši, bet pārējie tādi so so. Klausīties var , bet pārāk nepavilka.
Kathaarsys redzēju, dzirdēju pirmoreiz un teikšu uvažuha. Trīs cilvēki rada tik klausāmu, interesantu, kvalitatīvu mūziku. Smuka basģitāriste, profesionāls ģitārists un labs bundzinieks - ideāla kombinācija :D
Par 3ls iečolēt 5 bandas ir ļoti patīkami.
0
nabaklab.lv rakstīts, ka maksā 2 ls, bet Malduguni pieminēt par svarīgu nav uzskatījuši lol.
www.nabaklab.lv/kalendars/diena/not...
+2
^Viņi iespējams jau ierēķināja to, ka tas portāls atvērsies un nav jēga likt sarakstā.

NightTales redzēju kaut kad Jelgavā, Balerijā, un ar to jau pietika. Neizteikšos, savādāk tā meitene varbūt kādreiz lasīs, un raudās, un tā... :( Murmansk bija ok. Vismaz jūtos tagad bišku svarīgs ar to, ka nu esmu bijis uz šūgeizeru koncertu, kas šobrīd tomēr ir ļoti aktuāli, ja gribi sekot līdzi tendencēm. Pārsteidza, ka nav tik traki ar viņiem, tīri muzikāli (tā balss varbūt biš sāka ātri apnikt), jo cauri sitās stouneriski momenti. Un tomēr, pārāk sterili, jo stouneris baudāmāk skan no sasvīdušiem tēviņiem, kas ož pēc viskija un zāles, nevis šampūniņiem, krēmiņiem un dezinfekcijas līdzekļa. Un Kathaarsys balss sačakarēja visu labo, kas tur bija. Instrumentālā daļa super, tas, jā, diapozons ļoti plašs un baudāms. Bet nu tīrā balss tam džekam bija pilnīgs čau, un tā ķipa blecīgā ķērkšana arī kaut kā nelikās, ka iet ar to visu kopā. Un kurā brīdī un kādā veidā es palaidu garām Dislocation, tiešām nezinu. Bet vispābā tas Nabaklubs ir superīgs iestādījums. Un tā viena bārmenīte tur ir tik čipsīga čupsenīte, ka pilnīgi vai būs kādreiz jāiet tur vienkārši rīt pie bāra.
+1
Night Tales bija tīri labs, lai nu veicās tālāk.
Murmansk - ne tā publika, kam tas varētu patikt, citādi jau it kā labi, bet ne aizraujoši.
Kathaarsys bija izcili, arī jau gan bija stipri pavēlu, publika daļēji paklīdusi. Izjūtas var salīdzināt ar Opeth.
Malduguns - cik nu labi var būt 4 no rīta pie izklīdušas un panīkušas publikas.
Šķiet, ka ja šī Diena un nakts būtu sadalīta pa 2 vakariem visi būtu ieguvēji.
+2
A šodien siļķe un marinētas sēnes ar sīpoliem dikti gardas.
0
Pilnīgs jebalaituns - prms pusstundas tik pamodos un kaitkādas huiņas ar elektrību darījās - spriegums vislaik mainījās un kompis neslēdzās iekšā. Tagad komja 2+1 neskan, virtuvē audiocentrs ar neskan ... BĻAĢ, ar austiņā, jāsēž.

Skaņa, jau ierasti sūdīga, bet pie Malduguns pat samērā OK bija. Par NT neko jaunu nepateikšu. Murmansk bija pilnīga garlaicība. Man pēc kautkā postkokiska izklausījās. Pēc tam ar Despi uz tucāru aizvilkām - bija OK, kautgan šoreiz pārāk tucārīgs tas sets bija - zloba tik pēc kādas stundas tika likta.

Katarsis tikpat garlaicīgs kā iepriekš - fragmentāri ir OK, bet kad tas čalis sāk gārkt, tad ir čau. Putra.

Malduguns 4 no rīta bija laba. Tautas bija pat vairāk, kā pie Malduguns.

Tagad jāpiedzeras fiksi, lai var aiziet gulēt un rīt uz darbu piecelties.
0
"Malduguns 4 no rīta bija laba. Tautas bija pat vairāk, kā pie Malduguns."

pirmā Malduguns - grupa, otrā - īstā Malduguns.
0
Nu, es gribēju teikt ''NighTales'' ... ;)

No sērijas - padzer vēl. (kas arī tiek darīts)
0
nu nebij jau gan pie MU vairāk publikas kā pie NT. aktīvāka gan, tas tiesa.
0
Pie NT uz beigām tautas rindas paretinājās. Ne visi izturēja skaņas iebliezienu ;)
0
Es, piemēram, izretinājos no NT skatītāju rindām uz instrumentālā gabala laiku. ja dzirdēt var divus no četriem štrumiem, tad nekāda baudījuma no tāda gabala nav...
+2
Jā...žēl,ka skaņas kvalitāte "iespārdīja". Bet ko padarīt, ja skaņotājs ar vienu ausi kurls ar otru tāpat nedzird :D !
0
Pašā priekšā itkā visus varēja dzirdēt, tik bija par skaļu un kautkā neriktīgi skanēja.
0
paģiras turpinās..
bildes būs dienas-divu laikā.

0
redzēju drusku murmuansk... bija samērā ok,bet pasākumā neiederējās.Malduguns priekšnesumu noskatījos visu.Nu,smuki un spēcīgi,bet kaut kā pietrūka,lai tā kārtīgi paķertu.
Pārējais tika klausīts caur alus kausu.
0
"Nu,smuki un spēcīgi,bet kaut kā pietrūka,lai tā kārtīgi paķertu."

^ pietrūka šnabis!:)
0
Pasākums būtu bijis daudz vairāk ok, ja būtu sācies laicīgi.
NT šoreiz cieta no klasiskām škaņošanas nebūšanām, par nožēlu.
Murmansk piebesīja, bija jau 12 un aizvilkamies uz Sturm paklausīties ko aktīvāk un dusmīgāku.
Atnācam atpakaļ, lai dzirdētu Katarsi, kas izklausījās kaut kā ne tā... vvz, doom ar black vokālu.

Malduguni redzēju pirmoreizi, bij riktīgi labinieks. Atgādināja pēc skanējuma Pungent Stench! Un siem pat skaņa bija jau normāla!
0
par šnabi varētu būt zināma taisnība...
0
baigi jocīgi tas, ka par Katarsi daudzi izsakās, ka skan kaut kā ne tā. bet tur jau ir arī tas viņu prikols - ka viņi tiešām neskan raksturīgi nevienam konkrētam metāla žanram. tā džeka ķērkšana uz kopējā fona tur labi iederējas, bet pa lielam, tā grupa ir tāda, kurai jāklausās viss priekšnesums, jo tur ir arī nevājš koncepts apakšā.
0
MP šos noklausījos no A-Z - nespēju vien sagaidīt beigas ;)
+1
pfff, es šeit nerunāju par gaumes atšķrībām, es ļoti labi saprotu, ka tev viņi nepatīk un tam 100% ticu, es saku, ka nav loģiski viņus apsūdzēt par to, ka kaut kas 'nesaiet kopā', jo šī 'nesaiešana kopā' jau arī, visticamāk, ir viņu pamatdoma.
+2
^ neviens tak neapsūdz, tik konstatē faktu, ka kādam individuāli viņi nepiedur >:)
0
0
fuck, tas koncis sākās vēlāk dēļ tā, ka pirms tam tur tika atzīmēta tā jobanā Zemes stunda, ti ekofrīku fetiš-pozeru publiskā atsakitīšanās par stundu bez elektrības, lai pēc tam to palietotu dubultā? bāc, ja es būtu tur bijis, es būtu NENORMĀLI DUSMĪGS >:(
0
^
pirms tam vēl bija arī izstādes atklāšana, ar daudz cilvēkiem.
pēc tas bija zemes stunda, mazajā zāle džingāja akustiski kaut kas, nevarēja pūlim cauri redzēt tumsā.
jē, ar to super nobīdi un laika griezienu pulkstenī nebija forši, bet kopumā izvērtās ok.

0
Nekas, toties naktī tika pulkstens pārbīdīts par 1h uz priekšu, līdz ar to pirmais autobuss arī bija jāgaida par 1h mazāk. :))
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
Lācis
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas