MĖNUO JUODARAGIS #14 / 2011: 26-28. augusts, Zarasai sala, LT
0
Independent festival of post-folk, alternative & contemporary Baltic culture MĖNUO JUODARAGIS XIV. 2011 August 26-28.

You are welcome to the 14th edition of MJR festival - the tribal event with best original Lithuanian and European music groups, art projects and cultural programme. On the last Summer weekend, the festival is returning home - to the wild green island in Zarasai, North Eastern woods... To make a great festivity, that You will never forget!
The main theme for MJR XIV is sutartinės - a very unique ancient Lithuanian tradition of ritual polyphonic singing, playing, dancing. Magic rituals are waiting for You to join!

www.mjr.lt/
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
"Mėnuo Juodaragis" XIV - Baltic magic on a wild island

The 14th edition of independent Baltic post-folk festival "Mėnuo Juodaragis" is going to the beautiful Zarasai lake island again! The outstanding open air event, presenting many alternative scenes, as well as contemporary folk and Heathen culture, will take place on the very last Summer weekend - August 26-28 in Zarasai, North-Eastern Lithuania (on a border with Latvia!). The festival is an unique event with outstanding concept, great atmosphere and incredible location - big green island in the region of pure wild nature.

MJR 2011 will present many original collectives and artists of various origins and styles - from authentic folklore to neofolk, from darkwave to avantgarde, from electronic to metal. During 3 days on 4 stages "Mėnuo Juodaragis" will present more than 45 outstanding groups and arcane projects.

The 2011 festival line-up includes: BLOOD AXIS (USA) • DAZKARIEH (Portugal) • RAPOON (UK) • SONNE HAGAL (Germany) • ARNICA (Spain) • TARUTA (Ukraine) • POLUDNICA (Poland) • TESTAMENTUM TERRAE (Belarus), as well as the best Lithuanian collectives, like BIX • DONIS • PIEVOS • ATALYJA • LUCTUS • UGNIAVIJAS • MARGA MUZIKA • TRYS KETURIOSE • VILKDUJA • SPANXTI • KŪLGRINDA... and many others!

"Mėnuo Juodaragis" is much more than only music - a vast festival programme will present exclussive solid lectures, tribal workshops, traditional rites, art exhibitions, various creative and ecologic projects, nice film selection, hikes, sports, folk dances, sport tournaments and dancing parties all day and night long!

MJR is always eager to explore interesting actions and themes. The main theme for 2011 is a very unique Lithuanian heritage - sutartinės - a polyphonic singing, deeply meditative and ritual. The tradition also includes instrumental playing and dances, which will be presented and teached by the best researchers and performers.

Evoking old traditions and presenting contemporary, living Baltic culture, MJR festival will charm visitors with ancient crafts' yard and many good forgotten things. You are welcome to enjoy creative projects, good beer, friendly atmosphere, pleasing meadows, groves, fires, wooded camping site and refreshing clear waters of Zarasas lake... "Mėnuo Juodaragis" always has a nice suprise for everyone and appears to be the best opportunity to visit Lithuania and spend the last days of fading Summer in pagan heart of Europe.

The 3-day MJR ticket costs 35 Eur (presale). Tickets are available from "Mėnuo Juodaragis" website with transfer through Paypal.

Festival website: www.mjr.lt
----------------
Facebook: www.facebook.com/MJRfest
Myspace: www.myspace.com/menuojuodaragis...
Twitter: twitter.com/MJRfest
Youtube: www.youtube.com/MJRfest
----------------
Festival presentation: www.mjr.lt/promo/MJR-presentat...
+1
Būšu, kā katru gadu kopš 2004.
0
Nebūšu, kā katru gadu kopš 1997.
0
>:D
0
Biļete iegādāta ir.
Muzikālā ziņā nekā prātīga tur tiešām nav, tiek braukts vien piedzīvojuma pēc, kas parasti ir to vērts :)
0
Iepriekšējais bija jauks pasākums (ja neskaita laikapstākļus), bet muzikāli pārāk maz interesē un ja nav pa velti un autiņš pa rokai, tad īsti nesaista, kautgan to vietu gribētos ievērtēt.
0
Šogad it kā atkal Zarasos - ir tur jau vienā MJR būts. Vietai naff ne vainas.
0
Par to jau runa - pagājšgad bija ekskluzīvs pasākums Vellabedres apkaimē.
0
"Muzikālā ziņā nekā prātīga tur tiešām nav"

?
tas bija domāts konkrēti par šo gadu, vai arī festivālu kā tādu?
+1
muzikālā ziņā tur ir ļoti daudz kas prātīgs, neofolks no visas Eiropas, plus vēl metāla un industriālā / elektronikas scēna, Zarasai ir lieliska vieta (pussala), kas ir ļoti tuvu LV robežai, 24,72 Ls par šāda līmeņa festivālu un 3 lieliskām dienām imho ir ļoti lēta cena (skat, par 28 sant. lētāk nekā Rammstein konservu bundžā, bet nu uz to arī jāiet) un benzīns uz 5 cilv. mašīnā arī nesastāda nekādas baigās izmaksas. un Lietuvā līdz šim ir bijusi arī lētāk paika un alkohols nekā LV :D tā kā lielisks vasaras noslēgums skaistā vietā, ar patīkamo sajūtu, ka esi ārzemēs (kaut gan cik nu tur), bet ļoti ekonomiskā variantā.
-1
vēl, kas mani interesē - kas notiek, ja sapārojas latvietis(e) un lietuvietis(e), jo tak, par spīti tam, ka vienīgās divas līdzīgās valodas, nekā tak tur nevar saprast. sanāk, ka vai nu viens mācās latviski vai lietuviski, vai arī savā starpā runā angliski / krieviski / utt, lol.
0
Metāla mazz ;-)
0
Muzikāli priekš manis maz tur ko var atrast, dižajiem neofolka cienītājiem būs jau ne viena vien grupa, ko obligāti jānoklausās. Taču tā kā braucu uz šo pasākumu kā uz atpūtu, tad grupas jau nav ar tik svarīgas - vismaz nav nekādas šaizes, ja gadītos nogulēt to vai šo.
+1
"par spīti tam, ka vienīgās divas līdzīgās valodas, nekā tak tur nevar saprast."

Atkarīgs no kondīcijas - ja pavairāk alus galvā, tad var tīri labi saprast. Svētdienas agrā rītā komunicējām ar leišiem Vecrīgā, kas bija atbraukuši savus jauniešus PČ basketbolā atbalstīt, un kādā brīdī vienojāmies, ka ņefig mums komunicēt krieviski/angliski, runāsim katrs pa savam. Un nekāda vaina, sarunas kvalitāte sevišķi necieta.
0
^ ok, būs jāizmēģina.
+2
^^ Ja arī rodas pa kādam pārpratumam, tas tikai jauki:
translate.google.com/#lt|lv|Dirst...
0
translate.google.lv/?hl=lv&q=tekib&tab=...

Tas translators vispār ir kaut kāda humora lapa.
0
To jau var misenē izmest - bibi par bibi tulko ...

pimpi par ''gaidys'' iztulkoja, ko, savukārt, latviska par gaili pārlika ...
0
Taču vārdiņš "dirst" atrodams arī grāmatā izdotajā lietuviešu-latviešu vārdnīcā, ja nemaldos, ar nozīmi: "lūk". Un "dirstaleti" laikam bija tas pats "palūrēt".
0
^^ Un pimpis no gaiļa jau tālu, kā saka, nestāv.
+1
0
^^ nu nez - savējo kūtspakaļā nespraužu ...
+1
^ Es domāju no valodas viedokļa. Ir gan "cock", gan mērīšanās ar "gailīšiem".
^^ Mani arī vienmēr lietuviešu "bauda" sajūsminājusi. Tāpat kā brieža un aļņa attiecības (liet. briedis - latv.alnis; liet.alnis - latv.briedis).
0
Ak jel šie brieži un aļņi... pagājušajā MJR pēdējā dienā par to bija dedzīga diskusija :)
0
nav ne jausmas, kāpēc latviešiem tie zvēri ačgārni nosaukti

^^ kāds sakars automātiskajam tulkotājam ar valodas hiperbolām ? vēveri par pežu tulkos ?!
+8
Ja pareizi atceros, tad kaut sen vienā rakstā es lasīju par "alņiem", "briežiem". Senos laikos arī latviešiem mūsdienu briedis ir bijis alnis (leišiem precīzi ir elnias), bet mūsdienu alnis - briedis. Klimatam kļūsto vēsākam, staltbrieži (toreizējie aļņi), kā zināms, Latvijā izmira. Laika gaitā neatceros vairs kāpēc briedi sāka saukt par alni. Pēc tam vācieši atkal ieveda briežus (bijušos aļņus), kas sākumā tika turēti speciālos dārzos un latviski saukti par iršiem (no vācu "Hirsch"). Kad nāca pirmā atmoda, radās doma, ka nav lāgā šito zvēru pusvācu vārdā saukt. Tā kā par alni tobrīd jau sauca citu dzīvnieku, tad tika nolents irsi saukt par briedi, jo tas vārds tā kā brīvs nu bija palicies. Varbūt šo to esmu piemirsis, jo sen tas bij, kad es to rakstu lasīju, bet tas bij tāds visai zinātnisks raksts, tā ka domāju, ka saturam tur piekasīties nevarēja un tā viss arī notikās.
0
iespējams
0
^^ Es domāju, ka vārdnīcai, gan drukātai, gan automātiskai, ir gan sakars ar valodas metaforām. Kā tad "pimpis" tulkos uz angļu valodu? Tak jau kā gaili - "cock". Vari pārbaudīt.
0
^ Tas bija BoD domāts.
0
Prūšu valodā putns ir "pipelis". Tālu no gaiļa un gailīša nav :))
0
Tajā translatorā vispār ir baigās atšķirības pa valodām. Latviešu pimpis tiešām angliski ir gailis, bet piemēram igauņu klasiskākie mīļvārdiņi "munn", "türa" un "vitt" pareizi tiek tulkoti gan angliski, gan krieviski, tāpat kā maigāki vārdi, piemēram "sitapea", "perse auk", "hoorapoeg" u.c.
0
^ Jā, tikai cik nu "dick" ir pareizāks par "cock", jo arī "dick", manuprāt, ir metafora, kas nenozīmē pa taisno "pimpis", bet gan "ričardiņš", "čalītis".
0
Angļu valodā jau nemaz nav vārda, kas atbilstu jēdzienam pimpis, respektīvi nozīmētu tikai to un neko citu. Vismaz es tādu neesmu dzirdējis, un neviens angliski runājošais, ar ko esmu šo tēmu pārspriedis, arī ne.
0
^ Lūk, gluži mana pieredze. Mums jālepojas, ka šai ziņā mūsu valoda evolucionējusi tālāk un darbības vārda "pampt" (visticamāk) radījusi unikālu lietvārdu.
0
Kā nav? Un kas tad ir "penis"?
0
Penis vispār nāk no latīņu valodas. Tā kā tajās valodās, kur to lieto, viņš acīmredzot aizstāj iztrūkstošu vietējo mīļvārdiņu.
0
Īsāk izsakoties — huj viņ zin!
0
Angļiem čupām vārdu ir aizgūti no latīņu valodas, tas nav nekāds arguments.
0
«Huj viņ zin» — tas vienmēr ir arguments! ;)
0
Penis, pirmkārt, ir latīņu valodas vārds un nozīmē vienu un to pašu visās daudzajās valodās, kuras ir to aizguvušas, tai skaitā latviešu. Otrkārt, tas tiek lietots kā medicīnisks/anatomisks termins, nevis kā piedauzīgs vai lamu vārds.

Tieši tas, ka angļu valodā čupām vārdu ir aizgūti no latīņu valodas, nav nekāds arguments. Runa ir par angļu valodas vārdiem, nevis aizgūtiem.
0
Valodas viena no otras vārdus aizgūst. Un pēc tam tie jau kļūst par otras valodas vārdiem. Tas pats "cock" nāk no troļļu zemes senvalodas "kokkr", bet "dick" ir "Richard" saīsināta forma, bet "Richard" ir ievazājies no franku "Rīcohard". Tā jau var aiziet līdz absurdiem, ka valodām vispār gandrīz savu vārdu nav.

Bet man nav pārliecības, cik pareiza ir vārda "penis" lietošana latviešu valodā, jo mums tam ir arī latviskāks apzīmējums "dzimumloceklis".

Ā un "penis" (tāpat kā cits latīņu aizguvums "semen") tiek plaši lietots ne tikai medicīnā vai anatomijā, bet arī pornoindustrijā.
0
Tātad es tikpat droši varu apgalvot, ka penis ir nevis angļu valodas vārds, bet gan krievu vai vācu (utt.), un balstoties uz savas tikko izklāstītās loģikas, tu to nevarēsi apstrīdēt.
0
A kas teica, ka es gribu apstrīdēt?
0
Es jau kkur minēju - Angliski pimpis ir pizzle, kas šobrīd tiek lietots runājot par dzīvnieku krāniem
-1
vāciski 'dick' vispār ir 'resns', tā kā ejiet visi pa mājām vienreiz pieskatīt vistas!
0
arī angliski ''dick'' pats pa sevi nav nekas rupjš - Moby Dick, Bruce Dickinson, Charles Dickens utt. Cik atceros, tas nozīmēja priekšautiņu
0
Toties latviski "dick" vispār neko nenozīmē.
0
Pern dēļ lietus un kokmateriāla grūto atrašanu nofeiloju un karogu tā arī neuzliku. Šoreiz gan slies uz nebētu - tur netālu ir viens baig kruts mežiņš. Plānojams, ka būšu tur jau ap 15:00 piektdienas dienā - welkom na ogoņjok.
0
hehe, googl translators tulko dick kā "slepenpolicists", bet krieviski "?уй"
0
Osinsh, parasti pieņemts kokus meklēt mežā, tur tiek aug un ne viens vien. Un pagājušā MJR vietā mežu un krūmu jau nu gan netrūka... laikam te būs pie vainas bijis alutiņis vecais brālis.
+1
pērn bāzējāmies pa labi/pa labi. tur tas skuju mežiņš tok nebija labs - in order atrast kādus 3m garu mastu.

pa visu teritoriju, atzīšos, nestaigāju :]
0
uzlabota, atjaunota mājlapa, ar detalizētu programmu, saturu, laikiem utt.
LV šogad pārstāv Laimas Muzykanti.
mjr.lt/
www.youtube.com/watch?v=YK88FuHhtwg...
0
last minute offer:
Sveiki! PĀRDODU 4 biļetes uz festivālu (katra 20 Ls), jo pati un mana kompānija diemžēl netiekam uz pasākumu Ja interesē, zvaniet 26899787
0
Vai kādam piektdien, no Rīgas braucot, nebūtu lieka vieta mašīnā?
+1
nu, menceet.....
0
p.s. redzēšu kkur lv karogkātu - nolauzīšu :@
+1
ir diža jēga nocirst zaļojošu koku, lai tam galā piesietu krāsainu lupatu, zem kuras pulcināt pinkainus, baurojošus lopiņus
0
Man arī interesē,- vai kādam uz pasākumu ir brīva vieta mašīnā?
0
liekas, ka 2as vietas ir, izbrauciens ap 13:00.
0
Viena vieta auto 17.00 no Kronvalda parka, benzīns 8 ls (rijīgs, maita) skype:nefolk
0
k. vieta aizsista
0
0
Jodaragis totāli paunoja <3
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
daemon_dawn (16 gadi)
Skuja (11 gadi)
skru (9 gadi)
Viskas