Vargs visu noraksta uz žīdiem...
+3
Vargs visu noraksta uz žīdiem...
www.burzum.org/eng/library/war_in_...
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+2
Ātri gan šis izlasījis to Breivika 1500 lappušu manifestu - knapi divas dienas pagāja...
0
Pirms sākt vainot (kā parasti) žīdus, man interesē, kā valstī, kurā alkoholu var nopirkt tikai no pl 14:00 līdz 18:00 un tikai četros veikalos uzrādot pasi un valdības izsniegtu atļauju, kāds var būt apgādāts ar automātiksajiem ieročiem, sprāgstvielām un diezgan bizzare idejām. Un visiem po, neviens neredējo šo visu tuvojamies...
Vargs var priecāties, ka šis Mr. Breiviks nav iecerējis muzikālu karjeru ieviešot kādu jaunu norway music style. Nodedzināta baznīca un beigts konkurents... Ņjā, švakri, švakri...
+1
Nu tomēr čalis 9 gadus gatavojās. Speciāli uzturēja labas attiecības ar kaimiņiem, lai nevienam aizdomas nerastos, nodarbojās ar lauksaimniecību, lai bez aizdomām varētu pirkt mēslojumu, no kura pagatavot sprāgstvielas, nodarbojās ar medībām, lai iegūtu ieroču atļaujas utt.
0
"man interesē, kā valstī, kurā alkoholu var nopirkt tikai no pl 14:00 līdz 18:00 un tikai četros veikalos uzrādot pasi un valdības izsniegtu atļauju"

kur Tu kaut ko tādu uzzināji?
0
Pheh, spridzekļus var arī izgatavot nenodarbojoties ne ar ko, it īpaši postpadomijas valstīs kur trotila lādiņi katrā otrajā pamestajā bunkurā un aizsargstruktūrā mētājas. Pats arī esmu taisijis un betonus pazudinājis, bet nu tas jau spēcīgs naids un tāds nezinu izteikta smadzeņproblēma noraut ēku nost kurā ir cilvēki. Pat ja tev minerālmēslus aizliegtu, tāpat ir veidi kā sataisīt tā kā viss ir tikai uz cilvēku pašapziņas.

Un jā, žīdus vainot vienkārši, kaut kas ar to nāciju nav kārtībā, ka šie ir tikuši apspiesti simtiem reižu pēdējos pārsimts gados.
+1
Man kaut kā likās līdz šim, ka atļauja glabāt medību bisi vai karabīni nenozīmē atļauju glabāt automātisku triecienšauteni. Vai varbūt Norvēģijā briežus bliež ar kārtu no AK-47? :)
0
Jā, tas šķiet visai interesanti (lai gan nenoliegšu - norvēģu likumus nepārzinu). Latvijā droši var glabāt medību karabīni, taču advancētākie ieroči jau iet militārajā kategorijā un tos pat armijnieki mājās turēt nevar, kur nu vēl prasts mednieks.

Šķiet, Zviedrijā laikam ar ieroču atļaujām bija mazlietiņ mazāk ķēpas (ja vien pareizi atceros un neesmu sajaucis valsti). Tur vīri var iestāties zemessargos un iegūst atļauju mājā turēt jau ko nopietnāku - teiksim, kādu triecienšauteni. Teorētiska kara gadījumā vīri velk šaujamos ārā no seifiem un iet karot.
0
Viņam jau nebija automātiskās triecienšautenes, tikai pusautomātiskā Ruger Mini un Glock 17 pistole - pirmai atļauju dabūjis sakot, ka ar to medīs briežus un otro iestājoties pistoļu cienītāju klubā.
0
Bet vienalga neriktīgi… Norvēģija viena no bagātākajām, attīstītākajām un arī skaistākajām valstīm pasaulē. Tomēr kādam draņķagabalam nav labi, un viņš nolemj pašaudīt un paspridzināt savus līdzcilvēkus, tajā skaitā jauniešus! Tikmēr daudz mazāk attīstītās valstīs (kā Baltijā, piemēram), visbriesmīgākais noziegums bija — Lietuvā izvarota bērna tēvs novaļīja attiecīgo pedofīlu un tiesnesi, kas pedofīlu attaisnoja. Tur var saprast iemeslu. Bet Norvēģijā…? Laikam jāturpina sekot līdzi!
0
^ Bija jau arī mums bērnu slaktētājs Gulbenē un pensionāru žņaudzējs Rīgā.
^^.. Pārskrēju čaļa memuāriem. Taisījās braukt uz Prāgu pēc stroķa un raustījās - esot dzirdējis, ka Prāgā daudz noziedznieku.... Tāds drosminieks.
+1
www.apollo.lv/portal/news/article...

Tagad 21 gadu varēs atpūsties ne pārāk dārgā viesnīcā. Kas nekait slepkavot troļļu zemē?
+4
"Haldena Fengsela cietums izvietots ēku kompleksā mežā, tajā atrodas ierakstu studija..." <--- to ierakstu studiju noteikti dēļ bleķeriem tur uzcēla :)
+5
^^ Krievijas komentārs:
dl.ziza.ru/other/072011/26/dem...
-3
Vēl viens viedoklis:

nslatvija.lv/index.php?site=news...
0
Zyanide, šodien, plkst. 10:53

"Un visiem po, neviens neredējo šo visu tuvojamies..."

Nekad jau neviens neredz tuvojamies brīdi, kurā kādam vadzis lūzt. Turklāt Norvēģija ārpus dižpilsētām nav tā visblīvāk apdzīvotā zeme, vai ta kādu pis, ar ko viņš tai savā saimniecībā tur īsti nodarbojas. Gan jau tur vairums lauku iedzīvotāju ir stipri ķīmijā, ņemot vērā problemātiku ar alkohola iegādi ;)
0
Atkal meklē sazvērestības pie masoniem. O_o
Nekāda megaslepenība tajā biedrībā nav. masonicum.lv/
+1
Drausmīgais Norges cietums, kura mūros tagad Breivīkam būs jāsmok!

fishki.net/comment.php?id=9272...
0
Cik Latvijas skolās ir labākas sporta zāles? Es domāju, ka te pat ar ilggadīga gatera strādnieka vienas rokas pirkstiem pietiktu, lai saskaitītu :D
+6
Bet loģika tur nav? Viņi redz, kā var dzīvot normāli, kā var nevis narkoties un dzerstīties, bet pavadīt laiku sportojot, darot kaut ko jēdzīgu. Attiecīgi, iznākot no cietuma, ir vēlme turpināt tādu dzīvi, nevis atsākt gulēt uz soliņiem un zagt makus autoostās. Ne jau par velti ziemeļvalstu cietumu efektivitāte (t.i. mazāk cilvēku tur atgriežas pēc izlaišanas) ir tik augsta.
0
Overkirils pareizi spriež…
+5
Jāiet papraktizēties tādā cietumā. Mož man ar iepatiksies normāla dzīve :D
0
^ Latvijas cietumi diezvai derēs.
0
*tādā*
+1
Ko jūs tur runājat par automātiskajiem ieročiem? Nebija viņam nekā tāda. Pusautomātiska karabīne bija. en.wikipedia.org/wiki/Ruger_Mini-14...
+6
Vispār vienai Varga tēzei es pilnībā pievienojos: "Oh, and by the way; true nationalists don't kill children of their own nation, even if someone tries to brainwash them, like AUF did. They were not (yet) Marxist extremists; they were just children."

0
^ tā gan. Es ar par šo frāzi.
+1
Nav gan grūti iedomāties, ka uzsvars tajā teikumā varētu būt bijis uz *of their own nation*. Protams, es neņemos apgalvot, ko šis bija domājis.
+2
nu gan jau Vargs saprot, ko vainot, kad vakardienas nopirktais piens izrādās saskābis. vienīgais, kas tur pietrūkst, ir Varga pašizdomāti pierādījumi tam, ka Breiviks ir arī etnisks ebrejs. savu viedokli par Vargu ar daiļām hiperbolām un absurdismiem jau esmu izteicis citās diskusijās, un viņa smadzeņu loops laika gaitā nemainās, atliek tikai novēlēt viņam saņemties kādai (protams, žīdu izgudrotās) mentālās veselības uzlabošanas procedūrai. atspēkot tajā rakstā laikam varētu katru teikumu, bet tas laikam būtu bezjēdzīgi.
+7
«nu gan jau Vargs saprot, ko vainot, kad vakardienas nopirktais piens izrādās saskābis. »

+++!
+7
Demotivators par tēmu:
www.diena.lv/uploads/thumbnails/...
0
Bano Rašida un Izmaels Hadži Ahmeds - īsteni norvēģu vārdi...

zinas.nra.lv/pasaule/52640-breiv...
+2
^ Kā Tev nav kauna?
Tagad takš ir nevis vainīgie, vai notikušā iemesli jāmeklē, bet jāsēro!!
+3
Pamazām sāk izskatīties, ka šinī gadījumā viss jau ir pateikts un izsecināts, jauna — radikāli atšķirīga — informācija arī vairs nenāk klāt.

Uz tāda pretekļa kā Breivīks fona (noslepkavot gandrīz 100 savus tautiešus, un vēl apgalvot, ka tas ir nacionālisma vārdā!) deviņdesmito gadu BM baznīcu dedzinātāji izskatās tīri vai pēc cienījamiem politiskajiem aktīvistiem. Viņiem vismaz bija kaut kas, ko pierādīt… vai vismaz parādīt… A te viens draņķis sarakstījis 1500 lapas murgus, vienlaikus pārtikdams no paša nīstās valsts maksātajiem pabalstiem, nosaucis sevi par nacionālistu un tad aizstāvējis savu karsti mīlēto tautu, nogalinot bezpalīdzīgus, neapbruņotus jauniešus uz pāris hektāru lielas salas…
+3
Ja nopietni, tad es nezinu, ko domāt. Tomēr tas viss sāk ost pēc ķiplokiem. Neesmu izlasījis visas 1,5k lpp. tomēr tā pašaubīgi tas viss izklausās. Nu pasakiet man - kuras tautas nacionālists savu manifestu sāks ar finansiālo zaudējumu pieminēšanu? Lūdzu pievērst uzmanību, ka zaudējumos viņš iekļauj arī negūtos ienākumus.

CAN U PARSE !TRUE FLAG OP?
0
Sitas bija Mossad sarīkots false flag op/psy op. Izrahell dikti nepatīka Palestīnas atbalstīšana, kā ari vēl varēja uzrīdīt ļaudis pret nacionālistiem.
0
kurš i uzhakojis Despera kontu?
0
It kā jau varētu minēt, ka Rašida un vēl daži ir ļoti progresīvi sociālo pabalstu sistēmu atbalstoši norvēģu jaunieši, tāpat kā Izmaels Ahmeds.

Jebkurā gadījumā, šis te ABB ir nelietis.
0
Intar, nopietni - visa šitā lieta smird pēc specdienestiem. Es esmu jau pārāk daudzus rakstus izlasījis, kuri norāda uz dīvainībām šitajā visā. iespējams, ka te ir izmantots Manchurian Candidate variants.
jebkurā gadījumā - šitas idiots reāli dod tagad iespējas visām instancēm pievilkt skrūves pret visiem tiem, kas viņiem nepatīk, tb labējiem nacionālistiem, jo visas valdības ir pro-eiro un pro-multikultischeisse.
+1
šitā lieta smird pēc viena slima norvēģu psihopāta, nekā vairāk, sorz
+1
dream on!
+1
jūs vienkārši esat pārlasījušies attiecīgo conspiracy literatūru. man nav nekas pret to, bet ir slikti, ja tās sāk piešūt jebkuram notikumam, redzot baigās slēptas nozīmes, utt.
+4
Tū sakī, ka labāk ir pārlasīties TVNET un Neatkarīgo?
+1
Breivīks = Conspiracy of One?

Bet nu dīvaini būtu, ka pēc tāda nemotivēta slaktiņa cilvēki nemēģinātu saprast, kas noticis. Tajā skaitā visādus variantus neapsmadzeņotu… Paraug, tepat Latvijā 1997. gadā kaut kādi mazie meža dīvainīši mēģināja uzbliezt gaisā Uzvaras biedēkli Pārdaugavā… paši vien tik ķelles nolika, bet varēja būt vēl vairāk cietušie!
0
"Tū sakī, ka labāk ir pārlasīties TVNET un Neatkarīgo?"

klau, nu tas noteikti ir uzticamāks informācijas avots nekā cionas gudro protokoli. (ievēro, es neteicu, ka uzticams)
0
Tavs apgalvojums ir tāpat kā teikt pilnīgi pretējo. Principā, ja grib pafilozōfēt, tad abi informācijas "avoti" ir vienlīdz uzticami un abu atšķirības pietiekami lielā mērogā izzūd. Kamēr mums nav 100%-īga informācija par visu un nav zināma absolūtā patiesība, mūsu smadzene mazajā mērogā automātā izvēlas sev pieņemamāko, ticamāko, izdevīgāko, patīkamāko, loģiskāko (kuram ne-loģiskāto), utt, variantu.
0
"mūsu smadzene automātā izvēlas sev pieņemamāko, ticamāko, izdevīgāko, patīkamāko"

nu tieši tā, uzsvars uz 'izdevīgāko' un 'patīkamāko', tāpēc, kamēr vieniem, kas vienmēr ir bijuši pret nacionālistiem, ir labs iemesls uzbrukt viņiem, turpretī vargveidīgajiem ir labs iemesls kaut ko pateikt par žīdiem, kas kaut kādā veidā, izrādās, ir bijuši aiz tā, ka viens norvēģis apšauj savus tautiešus.
protams, mēs varam meklēt 'dziļos iemeslus' tam, kāpēc tas notika, nu tur lasīt to viņa manifestu, domāt par politiķu kļūdām, skatīt Breivīka personīgās traumas un vēsturi - ir ļoti daudz veidu, kā mēģināt kaut ko izsecināt, un katram savs patīkamāks, bet nu kā visu šo lietu raksturojošu lielumu es personīgi piedāvātu konkrētā purna Breivīka psihopātiju.
0
www.tvnet.lv/zinas/arvalstis/386...

Džeks veicis plastisko operāciju - ĀHĀ, značit, lai līdzinātos ārietim. Hahaha.

Pēc šī TVNET (ļoti ticamā raksta, protams) iznāk, ka tad jau, piemēram, Džeksona kungs ir bijis 599%-īgs ārietis.
0
Ir jau biki jāņem vērā visas komponentes, ne jau tikai "a man tā patīk domāt" un man tā patīk izlasīt, pofigā, ka fakti ir daudz un dažādi, ne tikai tie ko mums vēlas iebarot.
0
ja vēl ņem vērā to, ka šīs konkrētās šaudīšanās rezultāts ir vienkārši daudzas sačakarētas ģimenes, kā arī viņa paša pārvietošana no tā slavenā īpašuma uz Norges kūrortcietumu, tad nevaru saprast, kuram vēl no tā ir kāds ieguvums. versija, ka tas purns jau no sākuma to visu ir darījis, lai sagandētu prestižu labajiem nacionālistiem Eiropā, šķiet vienkārši smieklīga, un, lūk, imho, tas ir tas brīdis, kad var teikt, ka varbūt ir laiks nomainīt ikdienišķo literatūru. (tas gan nenozīmē, ka kaut kādi Ušakovi neminēs šo gadījumu stāstot par nacionālisma briesmām)
0
bet es tiešām neesmu tajā visā nenormāli iedziļinājies, varbūt to varētu darīt, ja tēmas virsraksts būtu 'Norvēģijas slepkavības' nevis 'Vargs visu noraksta uz žīdiem', kas pats par sevi jau ir grandiozi.
+3
Tas jau nav vienīgais rezultāts. Kad amīši nohujārīja abus dvīņus, tad jau ar rezultātā arī bija daudz sačakarētu ģimeņu, vēl vairāk sapistu veselību, bet rezultāts ir vispārējs karš pret terorismu, brīvību ierobežošana, kontrole, utt.
0
"Norvēģu slepkavniekam Anderss Bērings-Breivīks savulaik veicis plastiskās operācijas, lai vairāk līdzinātos ārietim"

nu pēc tajā rakstā rakstītā sanāk, ka Breivīks pats ir plastiskais ķirurgs, kas kādam norvēģu slepkavniekam ir veicis plastiskās operācijas! varbūt Vargam Vikernesam? :D tas jau vienmēr tāds ļoti ārisks gribējis būt.
+2
"Tas jau nav vienīgais rezultāts. Kad amīši nohujārīja abus dvīņus, tad jau ar rezultātā arī bija daudz sačakarētu ģimeņu, vēl vairāk sapistu veselību, bet rezultāts ir vispārējs karš pret terorismu, brīvību ierobežošana, kontrole, utt. "

nu labi, tas gan, bet šajā gadījumā tomēr nevajadzētu izslēgt iespēju, ka tas džeks tiešām pats to visu ir izdomājis. tas, ka šis tiks izmantots pret nacionālistiem, ir skaidrs, bet ne jau uzreiz tāpēc to ir obligāti plānojuši žīdi, vai niknie liberāļi, kas karo pret nacionālistiem. gan jau viņiem arī ir labākas lietas, ko darīt.
+5
Drīz jau sāks parādīties «ziņas», ka Breivīka vārds pirms plastiskajām operācijām bijis Muhameds bin Abdrullrašīds vai kas tamlīdzīgs…
0
^^ nu to jau es neizslēdzu, tikai atkal - jādefinē, kas ir psihopāts. Es jau te vienā tēmā rakstīju - no konkrēta skatu punkta ir škietams, ak visi lielie līderi un varmākas nedraudzējas ar galvu. Tas viss ir relatīvi.

^ dies pas. Ta te būtu vēl vairāki zaķi ar vienu šāvienu (tas nav salas kontekstā).
+1
Ir, ir riktīgs ķiploku smārds ( +666 Juodam :)) visā šajā pasākumā.
+1
Šis te speciāli mincīšam sazvērestības teoriju sakarā: ej.uz/qtst
+1
Ja tu, sēžot mājās pie sava kompja, savelc kopā visdažādākos pierādījumus un parādi, kā — piemēram — tiek izzagta Latvija un, piemēram, meži pašlaik tiek masveidā izpārdoti skandināviem, tad tu esi «konspirāciju teorētiķis».

Ja tu to pašu dari, sēžot kabinetā (un tev nodokļu maksātāji par to maksā algu), tad tu esi kriminālprocesa virzītājs.
+3
Tikko uzslēdzu TV3, tad TV6, tad LNT, pa visiem iet nēģerfilmas.

TAS NOTIEK ARĪ PIE MUMS!!!!!!1111oneone
+3
Tad slēdz TV5 - tur iet krievu filmas.
0
+3
Vispār interesanta tā notikumu uztvere pati par sevi. Sākumā, protams, arī šajā diskusijā tika minēti visādi varianti, no kurienes Brevīks smēlies savas drausmīgās «idejas» — sākot ar dvieļagalvām un beidzot ar masoniem. Pienākot jaunai info, šīs versijas attiecīgi novecoja.

Tad parādījās variants par līkdeguņu neoficiālu atriebību sakarā ar Norvēģijas nostāšanos Palestīnas pusē Vidējo Austrumu konfliktā un novēršanos no cionisma atbalstīšanas.

Tā bija tikai viena no versijām (turklāt ne pārāk jēdzīga), līdz Juods iespēra savu komentāru: «… Tomēr tas viss sāk ost pēc ķiplokiem.»

Kopš tā brīža es, zvēru pie Pērkona un sasper mani Juods, kaut kā ar aknām jūtu, ka šī versija, visticamāk, beigās izrādīsies pareizā.

Te nav runa par kādiem faktiem vai norādēm, vienkārši nepārvarama sajūta. Un to ir izraisījis viens vienīgs trāpīgs smīniņš par «ķiploku dvaku». Pat labi zinot, ka tā ir tikai uztveres kļūda, vairs nav iespējams atbrīvoties no šīs (tikpat labi iespējams — nepareizās) pārliecības!
0
+1
Es tiešām nesaprotu - vai demokrātiskāk nebūtu tam Breivīkam ielaist pakausī svina lodi?!
0
Mani pašreiz interesē vai nevar kaut kur dabūt licenci zīļu atšaušanai? :D Labprāt rajončikā vienu bariņu pīpējot un lēnā garā mājai riņķī apejot nolaistu no kātiem. :)
+1
kad pats nedzer, kaitina, ka citi pavada savas mūža dienas laiski sūcot pie stacijas nopērkamo mantu? :D
^^^^p.s. ja šī ķiploku versija ir pareizā, ta nekad neizrādīsies pareizā.
0
^ Nē, kaitina šoreiz ne šajā sakarā, vietējie zīļi visi ir pretīgi deģenerāti, kas maitā apkārtni ar savu klātbūtni vien, turklāt vēl to pamatīgi piedirš - arī vārda tiešajā nozīmē.
+2
"Tas liecina, ka Eiropā pieaug pieprasījums pēc labējā populisma."

Nu nekādi, nekādi džeks nevar vienkārši apstāties pie vārda "labējais". Vajag to "populismu" tur spraust klāt. Tāds šobrīd labais tonis.
+1
Diespas - vēl kāds pateiks, ka atbalstītājs...
0
"Savukārt otru reakciju pret globalizāciju pārstāv labējo ekstrēmistu organizācijas un to globālie tīkli"

"Globālie tīkli", ha ha hā! Un kad dumais Emsis izmantoja savas frāzes par "tīklveida struktūrām", tad visi ņirdza, no nebija īstais brīdis piesaukt kaut ko mistisku un biedējošu. "Globālie tīkli", ui ui ui. Protams, ka tikai "ekstrēmi labējiem" viņi ir. Kā gan citādi...
+2
Tak ņem nost maizīti kreisajiem. Tak kreisie nevar pieņemt, ka visas viņu idejas ir dirsā, ka neies cauri multikulti un mīlestība pret melndzeltenbrūnajiem ieceļotājiem nekļūs par ierastu lietu. Iedomājies - baltie vēl joprojām grib būt balti - kāda nekaunība.
0
"Tomēr pēdējos gados lielā mērā globālās ekonomiskās krīzes dēļ arvien pamanāmākas un jauniešu vidū populārākas kļūst labējo ekstrēmistu kustības"

Nu, vai zinies, zelta bedre! Te taču visus tipiskos uzskatus var "iesamplēt":

piemērs nr.3. - viedokļu nosvēršanos uz vadošajiem netīkamo pusi, protams, nosaka tas, ka populācijai ir mazāk naudas (un nevis tas, ka oficiālais virziens turpina demonstrēt savu "pievilcīgo" seju).
0
Tas raksts iekš politika.lv ir pilnīgs mēsls.
0
Es teiktu- tas cilvēks sagribējās slavu, tas ir viss. Līdzīgi kā Kserkss (kas nodedzināja pirms gadu tūkstošiem Atēnu Akropoli ar teicienu "es ieiešu vēsturē", kas zināmā mērā viņam arī izdevās...). Teiksim, ja es no amonija nitrāta (kā ex- ķīmiķis, es to zinu, + zinu vēl dažas receptes, kā no dažas mājas ķimikālijas sataisīt sprāgstvielas/saprotams- neteikšu un nedarīšu) uzliktu spridzekli un pievestu to darbībā uz Rīgas dzelzceļa tilta/ arī kļūtu slavens tālāk par saviem kaimiņiem... Bet, priekš kam tāda slava pāri līķiem...!?
0
^^ tas raksts, protams, ir sūds, bet ne tik ļoti, cik Birzes smērējums.
0
Birze šoreiz arī lažu nolaidis, tas tiesa.
+1
Mani pārsteidz vienkārši neaptveramais LNT un Šlesera partijas stulbums, kad viņi nespēj aptvert trīs rindkopu garu stāstu Breivīka slaktiņa sakarā. Šodien no ziņām:

«Rīga, 5.aug., LETA. 35% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju uzskata, ka Latvijā pastāv vairākas vai dažas organizācijas, kuras var radīt līdzīgus terora draudus kā 22.jūlija notikumi Norvēģijā.

To atklāj tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras "TNS Latvia" sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu "900 sekundes", jūlija beigās veiktais pētījums.

Pretēji domā 33% aptaujāto un snieguši noliedzošu atbildi.»

------> Tātad, uzdodot jautājumu par slepkavīgām organizācijām, kas rīkotos tāpat kā Breivīks, MŪSU LNT VISPĀR NESPĒJ APTVERT, KA BREIVĪKS NAV NEKĀDA ORGANIZĀCIJA, VIŅŠ IR TERORISTS — VIENPATIS.

_____________________

Otra lieta. Par LPP/LC gatavošanos vēlēšanām: «Aizsardzības un iekšlietu ministra amatā LPP/LC vēlas redzēt Daini Turlo, kurš norāda, ka traģēdija Norvēģijā pierāda, ka iekšējā un ārējā drošība vairs nav atdalāmi jēdzieni.»

--------> Šeit mūsu pieredzējušie politiķi NESPĒJ APTVERT, KA NORVĒĢIJAS SLEPKAVA NAV SAISTĪTS NE AR KĀDIEM ĀRĒJĀS DROŠĪBAS APDRAUDĒJUMIEM, JO NEPIEDER NE PIE DVIEĻAGALVU ŠŪNIŅĀM, NE CITĀM VISPĀR KĀDĀM BANDĪTU STRUKTŪRĀM.

Karoč, esmu šokā par tādu stulbumu LNT un LPP/LC, ka nespēj vispār izlasīt kaut vai Wikipēdijas pirmās 2000 zīmes par šo tēmu.
0
"Aizsardzības un iekšlietu ministra amatā LPP/LC vēlas redzēt Daini Turlo"

mani atkal vairāk pārsteidz šis - vai tad viens un tas pats cilvēks var būt divos ministru amatos? Jeb viņus apvienos tikai tāpēc lai Trulais varētu vieglāk ielīmēties uzreiz plašākā nišā?
+2
Šitas ministrs drīzāk būtu saucams Dainis Trulais.
+1
lol, man nepatīk valoda, kādā tas raksts ir uzrakstīts, un, protams, tur pa vidam ir daudz stereotipizētu viedokļu iemaisīti, bet pa lielam tendences un Latvijas situāciju raksts izskaidro, manuprāt, korekti, tāpēc arī te ieliku.
0
+2
kaut kā sasaucas ar šo: scienceblogs.com/pharyngula/upload/2...
0
Nu tā, pietiek vienam psiham kaut ko plānprātīgu izdarīt Norvēģijā, kad viņam sarodas uzreiz pakaļdarinātāji. Gaidīsim, ko vietējie Lindermani sastrādās pie mums, vai?

www.diena.lv/pasaule/papildinata...
0
^ "Pēc Ansipa sniegtās informācijas, Drambjans jau agrāk nonācis policijas redzeslokā, taču viņam nav bijis nedzēstu sodāmību."

OT: Šadi uzrakstīts teikums ar dubulto noliegumu ir visai bezjēdzīgs.
0
Kas tur bezjēdzīgs? Nav bijis nedzēstu sodāmību - tas nozīmē, ka nav informācijas, vai viņam ir bijušas dzēstas sodāmības.
0
nē, "nav bijis nedzēstu sodāmību" nozīmē, kan sodāmības, kuras nav jau dzēstas. tātad sodīts viņs ir, tikai termiņi jau iztecējuši.
0
^ ka nav
0
^ ja nav bijušas sodāmības vispār, tad nav bijušas arī dzēstas.
+1
Viņam arī nav atkāts nenogriezts krāns, visticamāk.
0
bet tur jau rakstīts nevis, ka nav dzēstu sodamību, bet, ka nav nedzēstu. tātad sodamības ir tikai dzēstas, juriski skaitās nesodīts, bet faktiski ir bijis sodīts.
0
Pareizāks salīdzinājums varētu būt, ka šim nav bijis neizdirstu kluču.
0
^^ Nav jau teikts, ka dzēstas sodāmības ir bijušas.
0
tad jau tik ļoti nebūtu mocījušies un vienkārši būtu uzrakstījuši, ka nav agrāk sodīts.
0
Bet viņi nav par to pārliecināti. Citādi tik ļoti nebūtu mocījušies un vienkārši būtu uzrakstījuši, ka agrāk ir bijis sodīts, bet sodāmība(-s) dzēsta(-s) ;)
0
Sodāmības dzēstas, tad tak skaitās nesodīts, koa? Vai tomē nē?
0
dzēsta sodāmība nozīmē, ka viņš ir godīgi atsēdējis savu, jeb ka sodāmība ir atcelta?
0
Cik saprotu, tad dzēsta sodāmība dzēšas pēc cik tur gadiem. Baigā jēga no dzēšanas, ka īstenībā nedzēšas un kabina to faktu klāt kur pagadās.

Šajā teikumā kāds vārds tika dzēsts - warn!
0
Dzēst vārdu "dzēsta". Hahaha.

+1
krimināllikuma 63.pants. Sodāmības dzēšana un noņemšana

(1) Sodāmība ir noziedzīgu nodarījumu izdarījušas personas notiesāšanas vai soda noteikšanas juridiskās sekas, kas ir spēkā tiesas vai prokurora priekšrakstā par sodu noteiktajā soda izciešanas laikā, kā arī pēc tam līdz sodāmības dzēšanai vai noņemšanai likumā noteiktajā kārtībā.

(2) Persona uzskatāma par sodītu no notiesājoša sprieduma spēkā stāšanās brīža vai prokurora priekšraksta par sodu spēkā stāšanās dienas.

(3) Par nesodītām atzīstamas:

1) personas, kas atbrīvotas no soda ar tiesas spriedumu vai attaisnotas;

2) personas, kurām iestājies likumā paredzētais notiesājoša sprieduma izpildīšanas noilgums;

3) nosacīti notiesātas personas — gadu pēc pārbaudes laika beigām, bet papildsoda piemērošanas gadījumā — gadu pēc papildsoda izciešanas laika beigām, ja pārbaudes laikā vai papildsoda izciešanas laikā iestādes, kuras izpilda nolēmumu, nav konstatējušas pārkāpumu;

4) pēc viena gada — personas, kas notiesātas ar arestu, mantas konfiskāciju, piespiedu darbu vai naudas sodu;

5) pēc diviem gadiem — personas, kas izcietušas brīvības atņemšanas sodu, ne ilgāku par trim gadiem;

6) pēc pieciem gadiem — personas, kas izcietušas brīvības atņemšanas sodu, ilgāku par trim gadiem, bet ne ilgāku par pieciem gadiem;

7) pēc astoņiem gadiem — personas, kas izcietušas brīvības atņemšanas sodu, ilgāku par pieciem gadiem, bet ne ilgāku par desmit gadiem;

8) pēc desmit gadiem — personas, kas izcietušas brīvības atņemšanas sodu, ilgāku par desmit gadiem.

(4) Sodāmības dzēšanas termiņu skaita no dienas, kad persona pilnībā izcietusi pamatsodu un papildsodu.

(5) Ja persona likumā noteiktajā kārtībā pirms termiņa atbrīvota no soda, sodāmības dzēšanas termiņu skaita no dienas, kad tā atbrīvota no soda izciešanas, ievērojot soda faktiskās izciešanas laiku.

(6) Ja persona, kas izcietusi sodu, pirms sodāmības dzēšanas termiņa izbeigšanās izdara jaunu noziedzīgu nodarījumu, sodāmības dzēšanas termiņš tiek pārtraukts. Sodāmības dzēšanas termiņu par pirmo noziedzīgo nodarījumu skaita no jauna pēc tam, kad faktiski izciests sods par pēdējo noziedzīgo nodarījumu. Šādos gadījumos persona atzīstama par sodītu par abiem noziedzīgajiem nodarījumiem, kamēr nav izbeidzies sodāmības dzēšanas termiņš smagākajam sodam.

(7) Ja persona, kas notiesāta ar brīvības atņemšanu, pēc soda izciešanas ar priekšzīmīgu uzvedību un godīgu attieksmi pret darbu pierādījusi savu labošanos, tiesa var noņemt tai sodāmību pirms šajā pantā norādīto termiņu izbeigšanās.

(8) Sodāmību var noņemt apžēlošanas vai amnestijas kārtībā.

(9) Sodāmības dzēšana un noņemšana anulē visas izdarītā noziedzīgā nodarījuma krimināltiesiskās sekas.

(Ar grozījumiem, kas izdarīti ar 17.10.2002., 12.02.2004., 28.09.2005., 08.11.2007. un 21.10.2010. likumu, kas stājas spēkā 01.01.2011.)
0
Nu jēga ir tāda, ka kamēr ir sodamība, pieķerot par jaunu noziegumu, savādāk aprēķina sodu, bet kad sodāmība ir dzēsta juridiski tas neko vairs neietekmē, bet paliek vien kā personību raksturojošs apstāklis.
0
Nu re - tātad dzēsta sodāmība ir tas pats, kas nesodīts un nav ko to kabināt klāt.
0
juridiski, jā
0
Ir nu gan… Te jau jāsaka — laikam par maz nošāvis… :((( www.tvnet.lv/zinas/arvalstis/447...
0
nu bērnu prāti ir viegli iespaidojami. viņiem ir labais un ļaunais, bez vidusceļa. Ja bērns aug ģimenē, kas arī ir pret multikulturālismu, tad Breivīks viņam ir varonis. to, ka viņs šāva citus bērnus jau viņs pat nedzird.
+1
Kā jebkurš normāls cilvēks, kaut arī ir pret multikulturālismu, globalizāciju, cionismu, spēj atbalstīt, uzskatīt par varoni cilvēku, kurš nogalināja tik daudz nevainīgu bērnu?
+2
Tie norvēģi ir ...^^^ip tiem nav nekāda sakara ar vikingiem no 8-12gs m.ē. Tik silda pakaļu pie kamīna. ...Un pelna savas 5K+ EUR štukas mēnesī. Izmirs kā dinozauri, pretēji, vidēji statistiskam latvietim, kas ielikes visiem un pamatīgi. Latvietis visus pārdzīvos. Un neklausaties tos norvēģu murgus...
+2
^ Latviešu kādreiz bija vairāk nekā norvēģu.
+2
Es jau arī neuzskatu par varoni. Bet cilvēkiem ir tādas iezīmes kā, neizprast to, kas tieši viņu neskar, īsa atmiņa utml. mums pašiem Latvijā arī nav tālu jāmeklē- noziedznieku, laupītāju Kaupēnu ir uztaisījuši par romatisko varoni. kas zin, paies pārdesmit gadi un uzvedīs ludziņas "Rogaļov, mans mīļais" utml. Aizmirsīsies Norvēģiem noziegums un paliks tikai ideja ko viņs gribēja ar to pateikt. un nedod dievs šī ideja var atkal atrast kādu slimu prātu, kur ieperināties.
0
Oslo, 13.janv., LETA--THE LOCAL. Norvēģu ekstrēmists Anderss Bērings-Breivīks, kurš šobrīd izcieš 21 gada cietumsodu par 77 cilvēku noslepkavošanu, sūdzējies par apstākļiem cietumā.

Kā norādīts 30 lapaspuses garajā ekstrēmista vēstulē, kas nosūtīta vairākiem medijiem un institūcijām, ieslodzītais ticis pakļauts vairākiem simtiem kratīšanu, turklāt pret Bēringu-Breivīku tiekot vērsta cenzūra, viņam netiekot nodrošinātas pietiekamas iespējas nomazgāties dušā, nodarboties ar sportu un uzturēties svaigā gaisā.

Bēringa-Breivīka advokāts Tods Jurdets apstiprināja, ka viņa klients tiešām uzrakstījis šādu vēstuli, kas datēta ar 29.septembri un nosūtīta arī Eiropas Padomes Eiropas Komitejai spīdzināšanas un necilvēcīgas vai pazemojošas rīcības vai soda novēršanai.

Notiesātais ekstrēmists arīdzan atklāj, ka viņš esot sarakstījis vairāk nekā 1000 lapaspušu biezu grāmatu, kuru cietuma vadības dēļ nevarot nosūtīt izdevējam.

Vēstulē laikrakstam VG Bērings-Breivīks apgalvo, ka 2013.gada 11.jūlijā viņš mēģinājis izdevējam nosūtīt grāmatu, kam dots nosaukums "Breivīka dienasgrāmatas", kā arī 35 lapaspušu grāmatas fragmentu avīzei VG, taču šie sūtījumi tā arī neesot tikuši saņemti.

Turpretī Šīenas cietums, kurā pašreiz cietumsodu izcieš Bērings-Breivīks, uzsver, ka pret ieslodzīto netiek vērsta cenzūra. "Mūsu valstī ir preses brīvība, un, kamēr vien viņš nemudina uz kriminālpārkāpumiem, mēs neliegsim viņam izsūtīt šo tekstu," norādīja cietuma priekšnieks Karls Gustavs Kundsens.

Bēringa-Breivīka advokāts apstiprināja, ka darbs pie grāmatas rakstīšanas gandrīz jau ir pabeigts. "Viņam ir ļoti detalizēts manuskripts, kas būs pamats vairāk nekā 1000 lapaspušu biezajai grāmatai," sacīja Jurdets, piebilstot, ka šajā grāmatā Bērings-Breivīks atklāšot līdz šim vēl nezināmu informāciju par uzbrukumu plānošanu un pamatos pieņemtos lēmumus.

2011.gada 22.jūlijā Bērings-Breivīks sarīkoja sprādzienu Norvēģijas valdības ēku kvartālā Oslo centrā, nogalinot astoņus cilvēkus, bet tad devās uz Ūteijas salu, kur Darba partijas jauniešu organizācijas vasaras nometnē nošāva 69 cilvēkus - pārsvarā pusaudžus, no kuriem jaunākā nule kā bija nosvinējusi 14.dzimšanas dienu.

2012.gada 24.augustā Oslo tiesa atzina Bēringu-Breivīku par vainīgu 77 cilvēku slepkavībā, piespriežot viņam maksimāli iespējamo 21 gadu cietumā ar iespēju soda termiņu pagarināt, ja pēc tā izciešanas viņš tiks atzīts par joprojām bīstamu sabiedrībai. Pieci tiesneši vienbalsīgi Bēringu-Breivīku atzina par pieskaitāmu, uz ko bija uzstājis arī viņš pats, lai gan prokuratūra lūdza atzīt viņu par psihiski slimu un nozīmēt piespiedu ārstēšanu slēgta tipa iestādē. No Ilas cietuma uz Šīenas cietumu Bērings-Breivīks tika pārvietots pērn.

Publicēta: 13.01.2014 16:44
LETA
0
Norvēģu masu slepkava Anderss Bērings-Breivīks sūdzas, ka viņš cietumā tiek "spīdzināts", jo cita starpā viņam nav nodrošināts pietiekami jauns "Playstation" modelis, teikts vēstulē, kuru piektdien saņēmusi ziņu aģentūras AFP pārstāvniecība Oslo.

Ja ieslodzījuma apstākļi netiks uzlaboti, šķiet, ka badastreiks "būs viena no dažām atlikušajām alternatīvām", vēstulē brīdina Bērings-Breivīks. "Badastreiks netiks izbeigts, līdz tieslietu ministrs Anderss Anundsens un Cietumu direktorāta vadītāja Marianne Vollana nebeigs izturēties pret mani kā pret dzīvnieku," norāda ieslodzītais. "Playstation 2" modelis, kas viņam ticis piešķirts, tagad jau ir novecojis, žēlojas ieslodzītais. Viņš arī pieprasa "pieeju pieaugušo spēlēm, kuras es pats varētu izvēlēties".

Bērings-Breivīks arī pieprasa dubultot viņa 300 kronu (36 eiro) lielo iknedēļās pabalstu, izbeigt viņa ķermeņa pārmeklēšanu, kas tiekot veikta reizi dienā, nodrošināt piekļuvi datoram, lielākas iespējas pastaigāties un kontaktēties ar ārpasauli. Bērings-Breivīks izcieš 21 gada cietumsodu par 77 cilvēku noslepkavošanu.
+2
Čals atklāti ņirgājas, un diez vai ko citu tur arī varēja gaidīt. Ja jau reiz šis izteicās, ka par viņa padarīto pienāktos vai nu pilnīga attaisnošana, vai nāvessods (kas principā ir tikai loģiski), tad nebūtu jābrīnās, ka tagad trollē, cik vien spēj.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas