latvija.lv
+1
manā istabā atkal ir parādījies ieslēgts tv /ak, vīrieši/, bet stāsts nav par to. vakar skatījos, ja nemaldos tautas balsī, sižetu par latvija.lv iegūstamo informāciju par sevi konkrētāk par valsts apmaksāto medicīnisko aprūpi un mūsu mīļo dakterīšu centieniem piepušķot diagnozes, nolūkā izkrāpt naudu no valsts par ārstēšanu (sižetā pilnīgi veselam bērnam, bija ierakstīta diagnoze, ko nespeciālistam pat grūti atcerēties). to visu protams, var nosodīt, var attaisnot, bet fakts kā tāds, ka var uzzināt diezgan interesantas lietas.
" testa variantā, es un kolēģe ievadījām nepieciešamos datus. ar mani un manu bērnu viss bija korekti, pat nobrīnījos, cik lēti manam bērnam maksā zobārsts (par to čubināšanos būtu gatava dakterītei maksāt 3x vairāk). savukārt kolēģe konstatēja, ka viņai ir akūtas problēmas ar aknām, kas viņai bija pirmā dzirdēšana :D un bērnam, atsists kājas nags valstij ir izmaksājis vairak kā 50 Ls, no kuriem, ķirurģiskā iejaukšanās tikai 6 ls, turpretīm vienkārša "apskatīšanās" un pasūtīšana pāris mājās tālāk, ir ar tāāāādu diagnozi, ka maksā vairākas reizes dārgāk par slimnīca veikto operāciju.
Ok, varbūt noder un uzziniet arī par sevi ko jaunu.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
man ir bail skatīties
0
Es uzzināju, cik daudz valsts ir samaksājusi par manu ceļgala operāciju un konkrētāk arī to, ko man tur atrubonā guļot darīja. It kā nekādi debesu brīnumi pa virsu nebija uzskaitīti, pagaidām...
+3
a nē, izrādās, ka man gada sākumā ir bijusi pneimonija :D
0
Par tām mahinācijām ir tā kā mazliet dzirdēts, bet aiz slinkuma nav iznācis izmēģināt noskaidrot savu slimības vēsturi... ej nu sazin, varbūt man ir kāds hronisks šarlaks vai buboņu mēris, par ko gan nenojaušu, taču gādīgie ārsti par valsts budžeta līdzekļiem aktīvi ārstē jau 12 gadus.
0
a kur tur to vēsturi var atrast ?
neko prātīgu zem veselības sadaļas neatradu.
+2
Joppppcik copppcik! Kas tikko atklājās? izskatās, ka mani arī dakterīši tik labi ārstējuši, ka es pats nemaz nepamanīju, ka esmu saslimis!

Nosmējos:

28.01.2007.
Kods Diagnozes nosaukums Diagnozes veids
L02 Ādas abscess, furunkuls un karbunkuls
+1
furunkuls un karbunkuls :D:D:D:D

es ar atradu savu vēsturi - pagaidām viss bumbās :)
0
^ Dzejnieki, ne ārsti!
0
Hmm. Pirms kāda gada bija baigās problēmas ar miega ritmu un koncentrēšanās spējām. Pa blatu aizgāju pārbaudīties, diezgan kruti mani tur izmeklēja. Tagad uzzināju, ka valstij esmu nokāsis ~200 Ls un pie tam man ir cerebrāla transitoriska išēmiska lēkme un radniecīgi sindromi. Jebaķ ;o
+4
E04.0 Difūzs netoksisks kākslis Pamata

Mī un žē :D
0
ROFL! +++!

No šitām diagnozēm vien drīz varēs sarakstīt divus albumus! Jātaisa augšā kāds noise blakusprojekts!
+1
^^ kākslis :D
+1
tā ir, ka gribam visu latviskot :D kākslis jeb struma
+1
Sūds kaut kāds, man neko neuzrāda, tik saka, ka bērnu man neesot.
+2
a tu domāji, ka ir? ;)
+10
hahahā, EBM/aggrotech projekts FURUNKULS UN KARBUNKULS ar albumu KĀKSLIS — iekļauti gabali:

Pneimonija (intro ar garo klepu)
Bērnam atsists kājas nags (feat. Der Traumpunkte)
L02 Ādas abscess
E04.0 Difūzs netoksisks kākslis
Cerebrāla transitoriska išēmiska lēkme un radniecīgi sindromi
Sūds kaut kāds
Zaraza 666
Bonus track: Zilais Karbunkulis (cover)

Drīzumā pieejams www.sturm.lv/ !
0
Iedo tiešo linku, zb rakāties tajā sūdā. Jāpaskatās cik ta es sanak veselīgs.
0
a no kurienes tās ziņas? man pat ģimenes ārsta nav, lol.
+1
+3
Te skaidrojums - no cita portāla, no man pazīstamas dakteres:
----------
Nenoliedzu, ka ir negodīgi ārsti. Tomēr, ja man kā ārstam, lasot talonu tekstu, bija īsa mulsuma mirklis, ir skaidrs, cik daudz putras var rasties, ja tos mēģina interpretēt cilvēki bez medicīnas izglītības.

Ja nu mēs izslēdzam visas cilvēkkļūdas, kas var rasties slikto rokrakstu, datu ierakstu un ievades dēļ, tad vienalga paliek nianses, ko parasti nezina nemediķi. Piemēram, ir atšķirība starp talonu un manipulāciju šifrēšanu ambulatori un slimnīcās.

Tās baisās diagnozes no ambulatorajiem taloniem, par ko liela daļa te šausminās, var būt ne vien galējā diagnoze, bet arī aizdomīgā diagnoze vai iemesls, kāpēc cilvēks tiek sūtīts uz kādu izmeklējumu.

Savukārt, stacionārā mēs uz statistikas talona parasti varam ievadīt tikai 5 diagozes (piedevām vienkāršotā formā) - izrakstā figurē pilnais, paplašinātais variants, bet uz talona - viena galvenā diagnoze, 2 būtiskākās komplikācijas un 2 būtiskākās blakusslimības - un visam jābūt bez liekvārdības. Atkarībā no slimnīcas, diagnozēm atbilstošos kodus šajās 5 pozīcijās pievieno vai nu ārsts vai biežāk - statistikas ārsti, kad "kodē" talonus. Līdz ar to publiski pieejamajā talonā visas diagnozes neparādās un tās, kas ir redzamas, var būt nepilnīgas.

Šai vietā es norādīšu, ka Latvijā pieejamajos populārajos slimību kodu sarakstos - iaptieka.lv/?lapa=ssk10... un vec.gov.lv/lv/datu-bazes/ssk-1... ir norādīta katras grupas galvenā diagnoze, bet patiesībā lielākā daļa ārstu zina (vismaz mūsu pieņemšanā plauktā pa rokai ir teksts latviešu valodā), ka zem katra koda bieži slēpjas vēl vismaz pāris citu, retāku diagnozes, traumu vai manipulāciju variantu, kā to zinātkārie var palasīt SSK10 angļu versijā - apps.who.int/classifications/app...

Ir vēl līdzīgs stāsts par manipulācijām, kur zem katra manipulāciju koda ir paslēpti vairāki apakšvarianti, lai gan pamatnosaukums ir viens. Kaut kur www.likumi.lv ir atrodams valsts apmaksāto manipulāciju saraksts. Stacionāra talonā netiek šifrētas visas manipulācijas, bet tikai tās, kuru vērtība pārsniedz kaut kādu noteiktu summu (vismaz pirms dažiem gadiem - Ls4).
+2
mincīts, šodien, plkst. 01:12
"a no kurienes tās ziņas? man pat ģimenes ārsta nav, lol."

Tad tev visdrīzāk nekas tur arī neuzrādīsies, tāpat kā man. Man teorētiski ir ģimenes ārsts, vienīgi 200 km attālumā no pastāvģās dzīvesvietas, turklāt es neatceros, kā viņu sauc, un ne reizi neesmu redzējis. Vispār ārstu pakalpojumus, ja neskaita trihologu, neesmu izmantojis kādus gadus 15.
+3
^ Norūdies ar graķīti un neslimo nekad?
+1
Es i veselāks par gurķi - kā mārutkis! Nav ne viena ieraksta :/
0
Varbūt jau savlaicīgi atzinuši tevi par bezcerīgu gadījumu :)
0
"Nav vietas tādiem mūsu glaunajā datubāzē" >:D
+1
WrongTale, tas ir tikai loģiski, ka mediķi tagad taisnojas, ar kodiem un vēl 5 diagnozēm un cilvēciskām kļūdām. fakts kā tāds, ka katra diagnoze un katra manipulācija atbilst konkrētam ciparam naudas izteiksmē. un kur ir nauda, tur parasti cilvēciskā kļūda ir tāda, ka tev samaksā vairāk. nekad neviens nezin kāpēc cilvēciski nekļūdās, lai naudiņa būtu mazāk.
0
Nu veiciī jau dažkārt atlikumu izdod par daudz.
+1
katrs kruķījās, kā var...
Dakterieni, kura no valsts izkrāpa pāris ls vairāk, kā pienākas, tagad visi nopeļ, zākā un taisa skandālu medijos.
Savukārt tie, kuri no valsts krāpj tūkstošus un ļimonus, ir cienījami un zolīdi cilvēki un pa Tautas balsi netiek zākāti :)
0
Tēma atkal aktualizējusies: www.diena.lv/latvija/zinas/arsti...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
daemon_dawn (16 gadi)
Skuja (11 gadi)
skru (9 gadi)
Viskas