Intervija ar SACRAMENTAL: trio, kas gāž no kātiem
+13
Sacramental – trio, kas gāž no kātiem
P3team lietus čats ar grupu Sacramental

Grupa no Rēzeknes, kas uzvarēja vietējā mēroga „Wacken Metal Battle” konkursa atlasē, guva iespēju doties uz finālu Vācijas lielākajā metāl festivāla „Wacken Open Air” grupu konkursā pārstāvēt Latviju, un pārliecinoši ieguva 3 vietu sīvā konkurencē. (jāatzīst, Latvijas grupa pirmo reizi startē šajā konkursā un festivālā!)

Iepazīsimies – kas ir Sacramental?
Tulkojot no latīņu valodas "Sacramental" nozīmē -slepenā zīme, ar nosaukumu vēlējāmies veidot mistiskas un noslēpumainas asociācijas, SACRE (no latīņu val.) nozīmē svēts. Grupā šobrīd spēlē – Aleksandrs (līderģitāra, balss), Juris (basģitāra, vokāls) , Elmārs (sitamie instrumenti)

Grupa radusies 2008. gadā, Rēzeknē – dalībniekiem ir iepriekšēja muzikāla pieredze, spēlēšana citās grupās?
Svarīgākās zināšanas mēs guvām pašmācības ceļā, tika spēlēts arī citos kolektīvos (Satica, Plank)

Trio – spējat ļoti labi aizpildīt skatuvi trijatā, gan enerģijas, gan muzikālā, gan profesionālā ziņā – kā Jums tas izdodas?
Mēs ļoti cenšamies ,lai viss ,ko mēs pasniedzam ir augstākajā līmenī, bieži mēģinam (4-5 reizes nedēļā), piestrādājam pie sava skatuves tēla un tehnikas, lai cilvēkiem ir interesanta mūsu uzstāšanās, kā arī piestrādājam pie šova elementiem.

Grupa no Latvijas pilsētas Rēzeknes, kas noteikti neasociējas ar rokmūziku – kā tas nākas jeb laužam stereotipus, ka rokmūzika var nākt no jebkuras pilsētas?
Mēs par to nedomājam, mēs vienkārši spēlējam to mūziku ,kas ir tuva mūsu sirdīm. Ja mēs laužam kādus stereotipus, tad tas ir vienkārši lieliski.

Pārliecinoša uzvara vietējā mēroga „Wacken Metal Battle” konkursā Rīgā, kurā spēlējāt pēdējie – kādas bija sajūtas, uzzinot rezultātu?
Bijām ļoti pārsteigti, necerējām ka uzvarēsim ,bet neskatoties uz to centāmies atzāģēt tā, kā mēs to darām katrā koncertā.

Kā paši definējat savu spēlēšanas stilu? Pozitīva un enerģiska rokmūzika, mūzika iereibušam klausītājam, …..?
Melodic \ Modern Thrash Metal - agresīva un enerģiska mūzika, ar pozitīvu pieskaņu.

Vācija, Wacken Konkursa Fināls, Brauciens – ar kādām izjūtām devāties ceļā uz Vāciju, zinot, ka pārstāvēsiet Latviju sīvā konkurencē starp (Estr, cik ???? valstu mūziķiem?
Uz Vāciju devāmies ar lielu prieka sajūtu par sasniegto, protams bija arī uztraukums, jo tā bija mūsu pirmā uzstāšanās ārzemēs, bet kā redzat tas mums netraucēja.

Konkurence bija ļoti sīva - 30 grupas no visas pasaules. Latvija uz citu valstu mūziķu fona - ?
Skatoties pēc rezultātiem - Latvija nav zemākā līmeni par pārējiem.

Trešā vieta – izrāviens un pārsteigums šeit, faniem – kā pašiem? Pārsteigti? Spējāt noticēt? Lēcāt gaisā no prieka? Līdzbraucēji nesvieda gaisā?
Tas ir lielākais pārsteigums Sacramental pastāvēšanas laikā. Protams mēs bijām ļoti priecīgi, ka arī mūs pārpildīja goda sajūta, jo Latvija šajā konkursā piedalījās pirmo reizi. Fani un ne tikai nevarēja tam noticēt, jo 3 čaļi no mazas pilsētiņas ir ieguvuši "bronzu" šajā starptautiskajā konkursā.

Kādi piedzīvojumi uz skatuves, aiz skatuves, žūrijas komplimenti?
Organizācija Vācijā ir ļoti augstā līmenī, skaņa bija lieliska, pie tam nevajadzēja tērēt daudz laika skaņošanai - uzkāpām uz skatuves - viss jau bija gatavs.
Vācijas žūrija iedeva mums maksimālo punktu skaitu, labi novērtēja mūsu darbību uz skatuves, laikam visi žūrijas locekļi, kuri bija uz mūsu uzstāšanos bija pārsteigti un deva pozitīvas atsauksmes.

Albums? Albums? Kad būs albums?
Ceram, ka albums būs gatavs pusgada laikā, iespējams albums būtu pieejams ātrāk, bet pavisam nesen mēs atvadījāmies no mūsu bundzinieka. Tiek meklēts jauns bundzinieks.

Un kāds būs albums – dziedat trijās valodās – latviešu, krievu, angļu – albums būs viscaur angļu jeb būs arī dziesmas dzimtajā valodā?
Plānojam, ka albums būs angļu valodā, bet ļoti iespējams - dažas dziesmas būs arī latviešu valodā.

Un noteikti aktuāls jautājums – uzsvars būs uz ārzemēm jeb pasu mājās arīdzan?
Uz ārzemēm, bet Latvijā arī būs koncerti.

Mūzika, ko ikdienā paši klausaties?
Trivium, Metallica, Machine Head, DevilDriver, Alestorm, Maximum the Hormone u.c.

Rēzekne – Vācija – no mazāk zināmas grupas pa taisno metālistu mekā – kādas sajūtas? Pieredze, kultūršoks?
Baigā kultūršoka nebija, bija nepierasti spēlēt citā līmeni.

Kas tālāk? Mērķis ir?
Doties uz priekšu - spēlēt visur, kur ir iespējams, lai cilvēki zin par mūsu mūziku. Dauzīt savas galvas cik stipri vien var, lai citi cilvēki sajūt to enerģiju, ko jūtam mēs!
Ka arī ,kā ikvienam mūziķim, mums ir sapnis stāvēt uz vienas skatuves ar mūsu elkiem.

Pievienoties faniem, atbalstītājiem, apskatīt Wacken bildes, atzīties sajūsmā vai mīlestībā, ouedāvāt uzsaukt alu:

www.draugiem.lv/sacramental...

Pievienot ausis:
www.myspace.com/sacramentalband...

Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
Šim resursam nav neviena komentāra!
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
Lācis
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas