Rokasgranāta iesācējiem I: 21.sept. NabaKlab
+7
trešdien, 21. septembrī, Nabaklab, 18:00, ieeja bezmaksas

startēs pirmais kanēļdiskusiju, lekciju, sarunu, pieredzes apmaiņas mutvārdu bloks, kas plānots turpināties vismaz dažas trešdienas no vietas, ja būs interese un dzirdīgas ausis.

Sarunas, kas būs noderīga gan topošajiem mūziķiem, māksliniekiem, radošām personībām, menedžeriem, gan interesentiem, kas alkst uzzināt vairāk.
Pieredzē un padomos dalīsies dažādu profesiju pārstāvji, kuriem tā ir ikdiena – žurnālisti, mūziķi, mūzikas menedžeri, koncertu rīkotāji u.c. (Džeina Tamuļēviča (Diena), Sandris Vanzovičs (Neatkarīgā), Raitis Sametis (Karametals.lv), Estragons, Edgars Āboliņš (Meteor Agency / Fontaine Palace, Haralds Strapāns (MzpsnuKulturCentrum)) un citi zināmi un ne tik zināmi personāži)

tēmas - preses relīzes, mediji, intervijas, koncertu organizācija, koncerti ārvalstīs, cd izdošana un viss, kas vairāk vai mazāk pakārtots vai saistīts ar šo.
(Iespējams, vietām tematika pārklāsies vai mazliet atkārtosies, bet runātāju pieredze domājams ne)

pēc brītiņa iebērs detalizētāku info par blokiem un tēmām.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+5
vobšem, normāls litrabols !
0
Eu, labs. Un man tieši brīvdiena - būšu!
0

Kas tad nekaiš aizkāpt uz Nabaklabu vakarā un padzert Brenguli.
+8
… un jāpiebilst: BoD — rekords! Tēma par mūzikas popularizēšanu, medijiem un menedžmentu — un tu jau pirmajā komentārā to pataisi par dzeršanas tēmu atkal! :D
+1
Kā var iedzert to pretīgo Brenguli ?
+2
Ti meņā ņe uvažāješ!
+1
kas tiesa, tas tiesa - tas Brengulis ir palicis diezgan nebaudāms, vismaz pēdējā laikā...
-1
nekad nav bijis baudāms, tas cukurūdens

bet cieņa ir jānopelna
+2
pēc hipsteru pasākuma izklausās:>]
+5
haha, lai nebūtu hipsterīga noskaņa, vajadzēs uzkrāsot corpsepaintu pirms iešanas uz turieni :D
0
^tikai brauc turp ar retro velosipēdu.
+1
No tēva varētu aizņemties 1946. gada «Kārlīti». Diez, vai hipsteriem padomju krāmi der?
0
a tu domā ka visi var atļauties importa fiksīšus? loģiski ka puse brauc ar vectēva šķūnītī izraktiem padomju brīnumiem.
0
^ Protams — i skolas laikā, i vēlāk pārsvarā braukāju ar veciem, paša saskrūvētiem padomju laiku hlamiem. Pat ar kaut kādu «ērenpreisu» vienu laiku. Tikai es no tā nemēģināju iztaisīt uzreiz vesela stila ideoloģiju :)
0
tātad vari sevi apsveikt - tu neesi hipsters :D
+3
Pieļauju, ka par ērenpreissīti īsts hipsters varētu arī nogalināt.
+2
^
nogalinātu ar kādu vecu LOMO tipa fočiku, sitot pa galvu .
0
velti jūs dainītim par to brengul mīnusus liekiet, taisnība jau vien viņam ir. vairāk par 1 kausu to ķīseli tiešām nav iespējams dabūt iekšā.
+2
Es gan tumšo Brenguli esmu varējis saliet iekšā, kamēr vien kuņģī ir vieta un makā lati
+1
kuņģi elementāri iztukšot, a lūk maku piepildīt jau grūtāk.
+1
Daudz jau to Brenguli nudien nevar iedzert, bet pretīgs jau ar akurāt nav. Par Madonas suslu toč labāks.
+1
Nu zināmā mērā nākas piekrist, ka to tumšo Brenguli daudz izdzert nav iespējams. Es parasti par trim litriem vienā vakarā vairāk arī nespēju.
+3
viena no lietām, ko uzskatīju par lielu plusu šim forumam, bija tas, ka par hipstera jēdzienu te šķietami vēl nebija nevienas diskusijas.
+1
a Brengulis man ļoti garšo un var dabūt iekšā arī vairākus kausus, gan garšīgs, gan biezs, gan labi reibinošs <3
+1
Kas pakaļā ir hipsters??????? Un jā, šodien iegādājos beidzot Vic Anselmo pēdējo ripuli, varen jau nu nu smeķīgs šķita:):)
0
"Protams — i skolas laikā, i vēlāk pārsvarā braukāju ar veciem, paša saskrūvētiem padomju laiku hlamiem. Pat ar kaut kādu «ērenpreisu» vienu laiku. Tikai es no tā nemēģināju iztaisīt uzreiz vesela stila ideoloģiju :)"

viņi jau arī nemaz nemēģina, viņi vienkārši ir. arī tu. cerams, esi kādreiz mūžā nēsājis šauras bikses un tev ir kaut kas no Apple produkcijas. Dethecrator = hipsters. <3

bet vispār es arī atbilstu lielai daļai no hipsteru pamatnosacījumiem, piem., Apple produkcijas man tiešām ļoti patīk, lol.
+1
"Kas pakaļā ir hipsters???????"

klab.lv/~hipsters/...
+2
Es vēl samērā nesen domāju, ka hipsteris ir kaut kāds hiphopera paveids. Un atklājās, ka tie vienkārši ir pozeri, kas par katru cenu cenšas pierādīt, ka viņi nav pozeri.
+1
ROFL — Mincīt, pieķēri. Man tik tiešām ir vienas pašauras ādas bikses — domātas vilkšanai uz skatuves. Un Apple kompjus arī lietoju jau kādus 7 gadus.

Bet hipsteri tiešām riebj. Man viņi asoicējas ar sorosītiem. A sorosīti savukārt asociējas ar internacionālo žīdismu — finansu spekulantismu. Tie ir cilvēki, kas neko daudz dzīvē nav pieredzējuši un neko daudz arī neprot, kam nospļauties par valsti un vēsturi, un kas savu vispārējo mazspēju cenšas iztaisīt par stilu.
0
Kur ta Vikas jauno ripuli var dabūt ? Cik zinu, nekāds prezentācijas pasākums nav rīkots Latvijā.

Tumšo Brenguli vienu kausu var iedzert. Madonas Stiprais tāds pusbrengulis ir, bet dzert var. Parastais gan visai suslains.
+7
Rūpīga profesijas izvēle ir ārkārtīgi svarīga hipsterisma procesā. Hipsteriem ir svarīgi nebūt nodarbinātiem garlaicīgā darbā ar stabilu algu, sociālajām garantijām un kolēģu filmu vakariem ar „Oušena bandu” un „Kung-fu pandu”. Taču ne vien lieli uzņēmumi ir bieds. Bieds ir arī jebkura derīga profesija no profesiju klasifikatora, bet it īpaši kāda no šīm:

* Šveicars
* Biļešu kontrolieris
* Garderobists
* Ēkas uzraugs
* Ēkas dežurants
* Muzeja izstāžu un ekspozīciju zāļu uzraugs

Hipsteriem profesijas nav – ja vien paši hipsteri sevi atzītu par hipsteriem, tā arī būtu viņu profesija. Hipsteriem dikti tīk piekabināt sev tādus viedus vārdus kā “freelancer“. Piekabinot šo vārdu, tu uzreiz esi kruts – tu vari būt „freelance reklāmas aģents”, „freelance zīmolvedības konsultants” vai „freelance žurnālists”. Patiesībā ar šo vārdu var arī uzlabot citas profesijas, kā „freelance garderobists (apstrādes rūpniecībā)” un „freelance ēku uzraugs”. Kā nojaušam, jebkuru normālu darbu var padarīt par haltūru, tam piekabinot freelance piedēkli.

Vēl ir opcija nedarīt neko (un arī nepelnīt neko). Taču diemžēl tā var ātri tevi atmaskot pārējie – un hipsteram dzīvot uz opīša pensijas rēķina nav goda lieta. Tādēļ var kļūt par šādu fizisku un garīgu piepūli prasošu profesiju pārstāvjiem:

* Modes blogeris/vintage apģērba komivojažieris (dodas uz humpalām un tur salasīto andelē tālāk), pārējā laikā dzīvo uz pelnošu draugu rēķina;
* Diskžokejs (pārsvarā diskžokejo nelegāli sakačātu mūziku savā Apple datorā, ko nopircis par Erasmus stipendiju), pārējā laikā dzīvo uz pelnošu draugu rēķina;
* Mūziķis (galvenā maksājošā auditorija ir Latvijas ornitologu biedrības ikgadējās sapulces dalībnieki, jo vakara pasākumā vajadzēja dzīvo mūziku, utt.), pārējā laikā dzīvo uz pelnošu draugu rēķina;
* Žurnālists (sava bloga ietvaros atspoguļo notikumus, kas sakustinājuši pēdējā laikā jauno alternatīvo inteliģenci jeb šāviens pīļu dīķa vidū), pārējā laikā dzīvo uz pelnošu draugu rēķina.
0
To BoD... iekš RANdoma paķēru, vakar no tiesas nākot gribējās ko svaigu un ausij tīkamu cd formātā dabūt, tad nu pusstundu nevarēju izdomāt paķert kādu no Slayer ripuļiem vai tomēr noprovēt trenkill method, iznākuma paņēmu vienīgo disku, ko manīju pie jaunajiem CD no Vikas :) Tā kā vajadzētu uzbliezt recenziju, tik roka kaut kā neceļas pašlaik.......
+5
te viens čalis asprātīgi apceļ nabaga hipsterus:
Latvijas hipsteru top 30
Šis ir tikai tāds nosacīts Latvijas hipsteru tops, jo par īstajiem hipsteriem zina tikai kādi 4 cilvēki no viņu indie grupas, par kuru neviens neko nav dzirdējis, tāpēc ka viņi visi pašlaik ārstējas no traumām, ko guva ceļā uz tējnīcu, veļoties no kalna ar saviem fixie-baikiem. Nelaime varēja tikt novērsta, ja viņiem mugurā nebūtu bijušas par 5 izmēriem mazākas bikses kā vajag, kas ierobežoja kustības iespējas un nospieda svarīgas artērijas, kā arī flaneļa krekli, kuri aizdegās, nonākot saskarē ar stilīgajām brillēm melnajos rāmjos. Bojā gāja arī ekoloģiskajos auduma maisiņos ievietotie iPhoni u.c. Apple produkcija, tomēr pašaudzētie dārzeņi, garšvielas un tinamā tabaka, kas neuzkrītoši atradās velosipēdu groziņos, savā ziņā mīkstināja kritienu. Tas būtu ironiski, ja vien kāds zinātu šī vārda īsto nozīmi. Bet tas droši vien jau ir aprakstīts iekš kādas Hemingveja, Selindžera, Eko vai Vonnegūta grāmatas....

1. Toms Grēviņš (nepiemīt muzikālā gaume, likt plates, ķipa, tagad nozīmē „spēlēt mūziku”)
2. Žanete Skarule (un viņas pagarinājums/enkurs Edijs Vucēns, vintage mēra izplatītāji)
3. Eva Ikstena-Strapcāne (bez šaubām; + vēl tas viņas vīrs; dziļdomīgāki un labāki nekā tu. pffff) mostly tāpēc. mostly
4. Gustavo (urbānais filozofs ha haaa)
5. Artūrs Mednis (bļe paskaties, ko es varu izdarīt ar savu aifonu!!!111)
6. Renārs Kaupers (kaut kas vairāk nekā popmūzika. Ooook?)
7. Alvis Hermanis (brainwash. Sabiedrības bākuguns bļe)
8. Goran Gora (nedziedāt. Vai tas ir par daudz prasīts?)
9. Šeila (vintage šķūrētāja)
10. Dzintra Kolāta meita, kura nav Tautas partijā (trying too hard)
11. Jānis „Džeremijs” Polis (sociālo mediju entuziasts, kačaks) + pamatojums
12. Mārtiņš Mielavs (no iestādes „Piens”, wtf ir skuveklis?)
13. Jānis Šipkēvics jun. (viss principā ir too mainstream; looking like a woman - you're doing it rite)
14. Aldis Kalniņš (bija puslīdz smieklīgs, bet sapisās ar „gudrām grāmatām” laikam)
15. Kārlis Kazāks (wtf saldais hipsters? Tas pats, kas goran gora)
16. Viesturs Dūle (kaut kas starp hipsteru un lielu losi. Kļičkas – Livingstons un Zuarrgss. talent free)
17. Ilmārs Šlāpins (vecs hipsters twitterī. Biš skumji)
18. Agnese Kleina(kaut kāda modes blogere. lol bļe)
19. Grupa „Triānas parks”, kas ironiskā kārtā uzstājas tikai Eirovīzijā
20. Imants Daksis (psc baigā džindžer bārda)
21. Jurģis Liepnieks (brilles) + pamatojums
22. Valters Frīdenbergs (wannabe Ivars Ījabs no „Putnu balles”)
23. Kristīne Virsnīte (bija Indijā. Jautājumu vairāk nav)
24. Jānis Žilde(tas pats, kas goran gora, tikai resns)
25. Ralfs Eilands(novērojama pokemona evolucionēšana par hipsteru)
26. Henrieta Verhoustinska (ar tādu vārdu nemaz nevar nebūt hipsters)
27. Pauls Bankovskis (ja šitas ir/kādreiz kļūs par obligāto literatūru, tad nekāds krievu skolu bans neko neglābs)
28. Imants Ziedonis (oh no I didn't)
29. Ēriks Niedra(viszinošs asshols)
30. Tava mamma
0
Dzirdēti / redzēti tik Toms, Gustavo un Imis. Par pērējiem nav ne jausmas, kas par ērmiem.

Manam ričukam ar ir groziņš. 4 gadus nokalpojušo zilo, Krāslavas Maximā sperto, pirms mēneša nomainīja stilīgi pieskaņotais pelēkais no Liepājas SuperGeto spertais \m/
0
Aprēcos par to sarakstu, it sevišķi par iekavās ielikto tekstu :D
+1
Ble, visi tā kā apdirsušies ar tiem hipsteriem.
+1
:P~o==8
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
DestructerOfNewb
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
daemon_dawn (16 gadi)
Skuja (11 gadi)
skru (9 gadi)
Viskas