25. novembrī Anglikāņu baznīcā uzstāsies DRONE duets Date
+3
Anglikāņu baznīcā uzstāsies DRONE duets Date Palms

Meistarīgais Kalifornijas atmosfēriskā drone duets Date Palms, ko veido Gregs Kovaļskis (Gregg Kowalsky) un ASV dzimusī latviete Mariele Jākobsone (Marielle Jakobsons) 25. novembrī uzstāsies Anglikāņu baznīcā, informē Viestarts Gailītis. Koncerts notiks Skaņu meža koncertsērijas "Eksperimentālā mūzika sakrālajā telpā" ietvaros.

Kovaļskis un Jākobsone ir pieredzējuši mūziķi ar stāžu auglīgajā un tradīcijām bagātajā Kalifornijas psihedēliskās mūzikas scēnā, kas savulaik radījusi tādu drone mūzikas grandu kā pirmo Velvet Underground bundzinieku Angusu Maklīzu, kā arī grupas, kas ar psihedēliju iepazīstināja plašāku auditoriju - Grateful Dead, Jefferson Airplane un The Doors, ko par vienu no saviem iedvesmas avotiem min arī Date Palms. Kovaļski un Jākobsoni vieno aizraušanās ar analogās elektronikas skaņām un lenšu manipulācijām, kas rezultējusi transu rosinošajā duetā Date Palms. Viņu ierakstus publicē nelielās, bet atzītās izdevniecības Mexican Summer un Root Strata, kuras šefs Džefre Kantu Ledezma un pārstāvji Barn Owl uzstājās Durbes mūzikas un mākslas festivālā Zemlika.

"Honey Devash", Date Palms pirmais ieraksts izdevniecībā Mexican Summer, sastāv no diviem gariem skaņdarbiem. Tie ir liecība viņu suģestīvajai spējai slāņot un balansēt tembrus hipnotiskos, lēnos un atmosfēriskos skaņdarbos. Kā izdevniecība Mexican Summer visai precīzi raksturo Date Palms mūziku preses relīzē, tā rosina asociācijas ar tuksneša karstumu, vasaras naktīm un kāpām. Vēl var piebilst – ar 60.gadu hipiju Indiju. Mūziķi spēlē basu, sintezatoru, vijoli un indiešu instrumentu tampuru, ļaujot sadzirdēt līdzības ar indiešu rāgām tādu veterānu kā Alises Koltreinas un Henrija Flinta interpretācijā. Paturpinot Mexican Summer dzejisko raksturojumu, Date Palms mūzika "mainās pakāpeniski kā smilšu kāpas karstos vējos, kamēr caur lēnām taustiņinstrumentu un flautu melodijām tālumā tiek iedzīvinātas neskaidras mirāžas. [Albums] Honey Devash ir kā apdullinoša izdzīvošanas meditācija, ilgstoša spriedze un nedrošība, kas mijas ar ļaušanos saules neatlaidīgajam spīdumam."

Biļetes uz koncertu iegādājamas Biļešu servisa tirdzniecības vietās, www.bilesuserviss.lv. Biļešu cena iepriekšpārdošanā – Ls 3, pie ieejas – Ls 5.
Koncerts notiks 25. novembrī pulksten 21:00 Anglikāņu baznīcā, Anglikāņu ielā 2A, Vecrīgā.

Informācija: www.skanumezs.lv un www.datepalmsofpsalms.com.

Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
-2
Drone- par šādu stilu uzzināju šogad. Laikam tie mūzikas novirzieni ie 100tiem.
0
Johaidī, kā Novembris tā smēliens:

17. novembris BLINDEAD Melnā Piektdienā
18. novembris STURMMANDAT Nabaklab
20. novembris COSS-MOSS post-rock / post-metal / post-music (tulīt ieliks) Nabaklab
25. novembris DATE PALMS Anglikāņos
26. novembris NOVEMBRA LIKTENIS 2011 Nabaklab.

Kādam jau drošvien programma atšķirsies, bet nu...jopcik.
-1
Bet jau 3.11.11. uz AMORPHIS
-1
Kur tad vēl varenā jakte Strēlnieku laukumā 11.11.11. ar SKYFORGER un SIA RADIKAL. Kā arī saskaņā ar neoficiālo info 19.11.11. varbūt "Sievenes saiets"?
+3
Rudentiņis — bagāts vīrs!
0
Mani pārņem īslaicīgas trekno gadu noskaņas...
0
Un vēl arī HOLY LAMB - pašmāju progroka banda- 12.11.11. Nabaklabā...
+1
0
da tā, varētu labi izgulēties

www.youtube.com/watch?v=5ovTMyplTso...
0
ahaha

This is healing music. If I ever lose one of my limbs, I will listen to this music all day long and I bet it grows back.
0
Nez, man personīgi drone dziednieciskums vairāk velk uz šo variantu: /forum/122816-smag%C4%81s-anekdotes-2011#comment209392
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas