asinis uzsita - SC grib krievu valodu kā oficiālu pašvaldīb
+11
Man laikam švaki nervi, bet tikko kā atkal reāli saskaitos. Nepietiek ar mērkaķošanos, vācot parakstus par izmaiņām Satversmē. Nē, krievi vēl tagad pieprasīs, lai pašvaldībās dokumentus pieņemtu krievu valodā. A brīvbiļeti vienā (Austrumu) virzienā viņi negribēja?
Es tiešam nesaprotu, vai nav nekāda legāla mehānisma, lai šo marasmu izbeigtu? Viņus nevar apsūdzēt apvērsuma mēģinājumā un Satversmes pārkāpšanā? :D
(Cepiens par šo:www.diena.lv/latvija/politika/sc... )
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
jā, kapēc lai nevarētu iesniegt papīru krievu valodā? Varētu. Un varētu arī senebreju valodā, angļu, latgaliešu u.t.t. praktiski dajebkādā valodā, tik tad ir jārada jaunas darbavietaas speciālam birojam kurā sēdētu attiecīgās valodas speciālists kurš šo dokumentu pārtulkotu valsts valodā un notariāli apstiprinātu nodotu tālākajai valsts instancei. Tas būtu labs risinājums, vai ne?
+2
^ Steidzīgi jātaisa metālistu pašaizsardzības vienības — Metal Militia!

-1
un vispār saema tagad varētu izvedot klasisko komisiju lai gada laikā šo jautājumu apskatītu no visām pusēm jo tas tak ir tāds patīkams papildienākums dažiem izredzētajiem kuri tiek šai komisejā.
0
"Legāli"?
Gan jau tādēļ, ka neviens negrib smērēties. Tie, kuri necērt juridiskos jautājumus nevar, bet tie, kuri cērt jurisprudenci vai arī saprot kā te sistēma iekārtota, jau nu ar nekādus pasākumus neveiks.
0
Jā, varētu padomāt, ka Latvija nav parādā visai pasaulei, līdz ar to mums nav, kur naudu likt un jātaisa jaunas, jaunas un vēl jaunas birokrātiskās sistēmas, kuru aparāta uzturēšanai tiks novirzīti finanšu līdzekļi. Nepietiek jau ar to piķi, kas tiek izgrūsts parakstu vākšanai par referendumu. Ja tas referendums tiešām notiks, tur jau arī vēl ļimons aizies. Vnk riebjas :D
0
Tas piķis uz pārējā fōna nav pilnīgi nekas.
0
Viens "nekas", vēl viens "nekas", vēl kāds - skaties, tīri smuka nauda no tiem "nekas" savācas. Bet, jā, mēs esam bagāti, mēs varam Rīgā likt pieminekli krievu armijas uzvaras pār Napoleonu piemiņai. Žēl tik, ka Jaunajam Rīgas teātrim naudiņas nepietiek. Bet tas jau arī tāds "nekas".
+5
Bet kāpēc nevar uz šo visu balstīties no khmm žīda gēna skatu punkta ? Respektīvi , šeit to krievvalodīgo gan pilsoņu , gan nepilsoņu ir gaužām daudz un to nu nekā neizmainīsi , i vecā i jaunā paaudze daļa tāda ir , bet kāpēc nevar darīt gudrāk , proti , valsts valoda ir viena un defaultā doči ir valsts valodā , bet var taču uztaisīt "ekstru" tādiem krievvalodīgajiem un atļaut pieņemt kaut vai krievu valodā dokumentu(s) , bet tikai ar nosacījumu, ka tas maksās papildus naudiņas. Līdz ar to arī būs divi varianti , vai nu puis`,meiten iemācies valsts valodu un "iesniedz" dočus valsts valodā , vai arī sniedz savā krievu valodā , bet jau ar "komisiju". Domāju, ka šāds variants par skādi nenāktu , tikai budžetiņu papildinās. Un krievu valoda jau nav kaut kāda japāņu valoda, kur vajadzīgi drūmākie speciālisti.
0
^ ideja jau kā tāda nav slikta, tikai tas atkal nozīmēs birokrātiskā aparāta uzresnēšanu. Jo, atzīsim, tie, kas zem 30, krievu valodā runā ne pārāk labi. Būs jāpieņem darbā cilvēkus, kas strādā ar šiem dokumentiem krievu valodā.
Kāpēc nepieņemt, ka vnk te ir Latvija, viss notiek latviski, ja kādam šeit dzīvojošam problēmas iesniegt dokumentus latviešu valodā, lai pats algo sev tulku. Tā nav valsts problēma, ka kāds iedzīvotājs nespēj vietējo valodu iemācīties. Nez kāpēc cilvēki, kas no Eiropas valstīm šeit atbraukuši uz dzīvi, diezgan ātri iemācās runāt latviski. Un arī tikt ar dokumentiem galā.
Es vēl saprastu, ja pieņemtu - dokumentus var iesniegt kādā no oficiālajām ES valodām. Ja atceraties, mēs esam šajā mītiskajā savienībā. Un ES krievu valodai vispār nav pilnīgi nekāda, pat reģionālā statusa.

(sanāca smiekli par sevi, ko gan nesāksi darīt prokrastinācijas labad, lai nebūtu uz rītdienas semināru jāgatavojas :D)
0
Nū , tad atļaušos oponēt kaut vai par to tulka pakalpojumu - kāpēc ļaut naudai, kas tiek maksāta tulkam, aizplūst no valsts kases kāda tulka kabatā ? Es arī līdz galam nesaprotu, kāpēc cilvēki tā ieciklējas uz to nolāpīto ES , par kuras likteni arī var zīlēt kafijas biezumus jeb visas savienības agri vai vēlu sabrūk. Protams, esam ES un tīri teorētiski tas būtu loģiski, ka varētu kaut kad arī tajā pašā angļu valodā atļaut pieņemt , bet raugoties objektīvi , kam tas ir vajadzīgs ? Ja šeit būtu tik daudz to britu vai citu E.S pilsoņu , tad tas būtu aktuāli , bet šī jau ir bijusī PSRS valsts un ar to viss ir izteikts. Vajag vienkārši to pareizi izmantot nevis lieki pisināties ar patriotismu , kas reizēm pārvēršas par idiotismu. Nevajag slavināt Krieiviju , tās pilsoņus, valodu utt. , bet šādas "ekstras" , iespējams, celtu labklājību valstī , nu un arī budžetiņu. Kā arī domāju, ka tas ekonomiski tikai sildītus attiecības ar kaimiņiem , ne tikai Krieviju , bet arī Baltkrieviju un Ukrainu , jo viņas ar mums sadarbojas un tas ir jāizmanto , jo pati ES un tās galvenās diktatorvalstis nav ieinteresētas mūsu valsts attīstībā , viņas ir ieinteresētas tieši pretējā darbībā un stūķēt mūsu valstī visu savu labo/slikto produkciju.
+8
Kāpēc valstij ir jāveido jaunas institūcijas, lai tikai izpatiktu vienai konkrētai minoritātei? Es esmu absolūti pret. Ja gribi te dzīvot, iemācies valsts valodu un punkts.
0
mythago, nu relatīvi tie referendumi katrs izmaksā proporcionāli kā ~1Ls no visas Tavas gada algas. Ko es saku - nauda te tuvu nav primārais.

Tāpat tie paši pieminekļi vai teātris - nu skaidri redzams, kā politika tiek veidota. Kāpēc lai kāds no taukmūļiem tagad tur ietu un spirinātos riskējot tikt nomests no siltā krēsla? Tu taču nedomā, ka kāds kaut kur pārstāv Tavas intereses? :)

Galu galā, vai tad privātpersona arī nevar iesniegt prasību Satversmes tiesā (pati, vai caur kādu organizāciju)?
0
^ Lai kaut ko iesniegtu Satversmes tiesā, ir jābūt aizskartām konkrētā iesniedzēja likumīgajām tiesībām. Turklāt jābūt izsmeltām citām strīdēšanās iespējām, piemēram, caur Administratīvo tiesu. Tā kā šinī gadījumā iesniedzēji varētu būt daudzi cilvēki reizē, ja kaut ko tādu pieņems :)
0
^^^ Tieši tā - un punkts.
-2
www.youtube.com/watch?v=OuyjSsxQj2I...
Pārāk pliks tas komentārs - links bez teksta!
0
pirmkārt tas jau būtu deputāta zvērasta pārkāpums .
otrkārt tas kultivētu analfabētismu ... prieškam mācīties valsts valodu , ja pieņems papīrus po russki
un analfabētus un durikus mums nevajag . Tā jau daudz .
0
Sāpīgi, ka tāds vecis staigā pa mūsu zemīti:
izklaide.kasjauns.lv/videos/5403/krievu-...
+3
Utainie paliek aizvien nekaunīgāki.
0
Vairāk sāpīgi ir par to stulbo kanālu , kas kārtējo reizi vienkārši kurina naidu. Kaut kāds pimpis Ušakovs samaksā šamajiem , tad nu uz pilnu klapi darbojas. kašķi audzē.
+9
^^^ Iz video: "latviešu valoda ir pārāk primitīva, lai..." - lai ko? Lai to iemācītos 40 gadu laikā? :)
0
napanāks neko viņi..., bet ja panāks, tad tas būs tikai sākums nākamajiem un nopietnākiem sviestiem.
+6
Mjā, jo valoda ir primitīvāka, jo vieglāk taču to būtu iemācīties, vai ne? :D

Vairākkārt esmu pielietojis šādu piemēru sarunās ar tiem, kas sūdzas par latviešu fašistisko nostāju: «Bijušais kaimiņš visu mūžu dzīvo Latvijā, bet latviski nerunā. Es runāju krieviski, kaut gan nekad mūžā neesmu bijis Krievijā. Un tagad — kurš no mums abiem ir lielāks fašists?»
+4
Tēvs kara laikā civilpersonu evakuācijas dēļ sanāk dzimis Tomskā, bērnību pavadījis pie Baikāla un tāpēc kā pirmo iemācījās krievu valodu, vēlāk beidza krievu skolu Rīgā, studēja Ukrainā un Kaļiņingradā. Tā kā viņš sanāk dzimis ārpus LV teritorijas, viņam bija jānaturalizējas, noliekot pilsonības eksāmenu, kolīdz tāda iespēja parādījās 1992. vai 1993. gadā. Viņš pēc tam bija nenormāli sašutis: «Samaksāju valsts nodevu 35 latus! (Deviņdesmito sākumā tā bija daudz lielāka nauda nekā tagad — mininālā alga bija 20 lati.) Un par ko 35 lati?! Par šitik smieklīgi vienkāršiem jautājumiem!? Tā jau pilsonību var dabūt kurš katrs!!!»
-1
^ nedirs, nebija nekādas valsts nodevas
0
Lāci, ne jau man bija jāliek tas eksāmens, bet sencim. Tā ka viņa stāstīto man nav iemesls apšaubīt :)
0
Nu var būt 35 latvijas rubļi, ne vairāk. Mininālā alga bija tad bija 2.30-15.00 Ls, lati parādījās 93.gada maijā (5-latnieki). Visdrīzāk notralināja viņš to naudu ;)
0
Nu znachit tas bija pēc tam, kad ieviesa latus. Vēl bija arī tāda lieta, ka Naturalizācijas pārvalde bija uzlikusi t.s. «logus» — katru gadu varēja uzņemt konkrētu max skaitu pilsonībā, tā kā varēja būt, ka nācās kādu laiku pagaidīt līdz savai kārtai. Katrā gadījumā viņš izmantoja pirmo iespēju, kad tāda pienāca. Un kopš tā laika brīnās arvien vairāk, kā tas var būt, ka citi nespēj iemācīties valodu un himnas tekstu.
+5
lai cik tas nebūtu dīvaini, es izbrīnījos, ka ir tā, ka nevar iesniegt krievu valodā, bet tikai tagad to prasa. jautāsiet kāpēc? tāpēc, ka piem., manā darba vietā var sniegt dokumentus, iesniegumus un visu, kas tik pilnmēness naktī ienāk prātā, uz rūtiņu lapas, sīkā rokrakstā, kirilicā un tas viss tiek tulkots par valsts līdzekļiem. un pamēģini tu kādam par to izteikt pretenzijas
+5
Latviešiem nepatīk Uzvaras biedēklis, krieviem nepatīk ideja, ka to nojauks. Kompromiss: jātaisa piemineklis, kurš riebjas pilnīgi visiem!

ciekurs.blogspot.com/2013/10/papildkomik...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas