Mošk kādi grib izmantot iespēju noriebties citiem…
+4
LETĀ parādījies šitāds paziņojums:

Notiks Latvijas jauno mūzikas grupu konkurss "Melodija"
Publicēta: 15:06 26.11.2011.

Rīga, 26.nov., LETA. 2012.gada 7.janvārī Ropažu Kultūras un izglītības centrā notiks jauno mūziķu konkurss "Melodija", aģentūru LETA informēja konkursa rīkotāji.

Konkursa mērķis ir atklāt jaunus, talantīgus un daudzsološus jaunos mūziķus no visas Latvijas. Pēc konkursa labākajām grupām tiks dota iespēja sevi apliecināt Latvijas vadošajiem izklaides industrijas profesionāļiem.

Konkursā piedalīties ir aicinātas jaunās mūziķu grupas no visas Latvijas, bez vecuma ierobežojuma. Dalībniekiem konkursā būs jāizpilda divas dziesmas pēc brīvas izvēles, konkursa rīkotāji iesaka izvēlēties divas dažādu raksturu dziesmas. Būtiskākie vērtēšanas kritēriji - repertuāra izvēle un tā sarežģītības pakāpe, priekšnesumu mākslinieciskā kvalitāte, kā arī tehniskais izpildījums un izpildījuma oriģinalitāte.

Pieteikties konkursā var līdz 1.janvārim.

26.11.2011
Copyright © LETA
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+10
Iedomājos — te varētu pieteikties, piemēram, tādi kā Dehydrated Goat un citi tamlīdzīgi fekalizatori, pakrist uz nerviem labajiem ļautiņiem Ropažos… un izmantot unikālo iespēju: «Pēc konkursa labākajām grupām tiks dota iespēja sevi apliecināt Latvijas vadošajiem izklaides industrijas profesionāļiem.» \m/
+1
Hahahaha par šo uzslavu vēl atlikušo vakaru smiešos acis pārgriezis :D

Atūdeņotie āži tādos pasākumos nespēlē, pie tam mums ir smagas formas sastāva problēmas, pat ja gribētu kkur uzkapāt tas nebūtu iespejams!
+6
O jā, tā ir laba ideja! :D Iespēja pilnīgi sapist šito konkursu.
0
Kāpēc ne Dark Domination?
0
Tāpēc, ka JAUNO grupu konkurss. DD nav īsti "jauna" grupa. Drīzāk tad lai Sacramental parāda, kā jārīkojas ar mūzikas instrumentiem.
0
Hehe, ņemot vērā, ka DD pirmais albums iznāca ikurāt 10 gadus atpakaļ, un pēc tam ir sekojuši vēl 5 dažādi ieraksti, mums toč šito «unikālo iespēju» jālaiž garām!

Bet nu aicinu visus citus, kam uz neķītrībām prāts nesas, izjāt šo konkursu!
+2
Sacramental jau ar vairs diez vai par jaunu var skaitīt, galu galā šogad jau uzvarēja vismaz vienā jaunō grupu konkursā (Flashlight), nerunājot nemaz par dalību WOA. Cik ilgi nez var skaitīties jauna grupa?
-2
Spriežot pēc komentāriem zem šī raksta, «jaunā grupa» skaitās arī pēc trim izlaistiem ierakstiem un gandrīz nu jau 10 gadu stāža :D

karametals.lv/zinas/652/new-wave-...
+2
Nu tad jau lai Rūsa vai Husis iet un piedalās.
+2
Nu tad jau DD vēl var :D
+1
Rūsa tak mūžam jauni
+1
Vai tad labāk- kad kādu no "malas" nosauca par veterāniem? Tad jau gara acīm redzu - ka smiltis aizber manas acis... (bez zārka).
-2
Daunīgais onkulis...
+1
Ē, beidz vecīt, Sametis normāls čalis.
+7
Ja kaut kur šeit jau ir, tad sorr
www.youtube.com/watch?v=4JDFAmEYC2s...
0
mjaaaa, tikai 16 gadus atpaklaj...
un pat Kaljinjins tiri skaidra izskatijas :)
0
^^ Es tajā koncertā biju. Atceros, ka Dzelzs Vilks iespaidīgi nospēlēja. Un arī Dies Irae prātā palicis. Tāpat arī Holsten alus bundžās.
Bet to, ka ieejas biļetes pa 1,50 Ls tolaik skaitījās tipa dārgas - HVZ, aplaupīts nesajutos.
0
viestards ar tur ragojas :)
0
1995. gadā 1.5 Ls bija tīri padārgi.
0
^ tā īsti neatceros, ko varēja nopirkt pa 1,50 Ls tolaik... Pieļauju, ka pietiekami šmigas, lai iesildītos jau pirms koncerta :)
+2
tai laikā 1,50 bija viss mans budžets uz vakar, 0.50 parasti maksāja ieeja, nu un tad lats palika, ko samesties ar pārējiem šmigai un cīgam :)
0
super video ^^^, nebiju redzējis!
eh 90-tie... rūtaino flaneļkreklu (kāda man tā arī nekad nav bijis) un padsmitnieku, kas nesen sākuši audzēt pačku laiks :))
Rudaks taj intervijā gan tāds labi pastīvu mēli jau.
Toreiz bufetē 100 g šnapsta maksāja 0.5 santīmi. Tāka par 1.5 ls 15-17 gadīgs jaunais metālists varēja piedzerties tad.
0
^ es atceros, ka 100g vodkas Mad Mix rokkafejnīcā maksāja 0,50 Ls, bet tas bija kādā 1996. vai 1997. gadā... Katrā ziņā, ar 1,- Ls kaut ko varēja iesākt tajos laikos, tā gan :)
0
1996ajā gadā 1L šņabja Rigalia veikalā maksāja 3.10 Ls Briesmīgāki šņabji bija vēl lētāki... :D
0
Man tajā video reportāžā bez vis aminētā arī piedūre steidždaivings pie Huša, kaut kur ap 6:36 laikam bija.
0
Ap to laiku 0.3 maskovskaja bi pa kādi 1.3 vai 1.5?
0
Vismaz manā kalendārī ;)
0
^ fubla, kautkā ne tajā tēmā iepirdās
0
Tumsas asmenis ceļo laikā? :o
0
Ap gadu 1996. MadMix'ā alus maksāja 0.20 Ls/0.5l, kaut kāds Rīgas bija, cik atceros.
0
Ap 2000 Pakaviņā ar pa 20 gāja kaut kāds āls. Pa 40 bi Bauskas.
+1
Beidzot sapratu- visus un vienmēr visus interesē alus ;)
+6
Pupus neaizmirsti.
+1
Pakaviņā, man liekas, bija tas pats Rīgas pa 25 saņiem. Bet tai laikā daudzos iestādījumos ar nosaukumu "Alus bārs" varēja dabūt alu par 20 s kausā un lētāk, ar dimedrolu un bez :D Lielākoties tie bija "Sandriko" brūvējumi, arī Latgales alus bija šajā kategorijā, bet vienā ūķī pat manīju tādu brīnumu kā izlejamo Vanagu pa 19 s :D
0
Oho, lejamais Vanags gan nebija dzirdēts. Drīzāk gan - izlejamais. :)
0
Ja pareizi atceros, tad XX gs. 90tie gadi bija laikmets, kad daudziem legālie CD, kuri maksāja ~ 10+ Ls, bija stipri par dārgu, lai tos iegādātos personīgajai kolekcijai.
0
Es tolaik savu mūža dārgāko CD tieši nopirku - Abstrakt Algebra pa Ls7. 1998.gads vai 1999.bija. OK, 2001.pa Ls10 GaulītīG paķēru Latviešu Strēlniekus, bet man bija Unīša dāvanu karte uz dzimeni.
0
vai ir vēl kāds video no šitiem veciem laikiem? sevi arī pamanīju video un šo konci tiešām atceros :)
+1
Pagarināta pieteikšanās jauno LU mūzikas grupu konkursam "Hadrons"

Rīga, 7.maijs, LETA. Radio NABA un Latvijas Universitātes (LU) Studentu padome līdz 12.maijam pagarina pieteikšanos LU mūziķu grupu konkursam "Hadrons".

Kā informēja LU Preses centrā, tā ir iespēja jaunajiem mūziķiem parādīt savu skanējumu un cīnīties par iespējām spēlēt LU jauno studentu svētkos "Aristotelis", kā arī šī gada mūzikas un mākslas festivālos "Laba Daba" un "Bildes", bet galvenajā balvā iegūt ieraksta laiku studijā.

Lai piedalītos konkursā, mūziķiem jāaizpilda pieteikuma veidlapa LU Radio NABA portālā "www.naba.lv/hadrons" un jānosūta audio ieraksts MP3 formātā ar trīs oriģināldziesmām. Pieteikumu un audio ierakstus iespējams nosūtīt arī uz e-pasta adresi info@lu.lv ar norādi "konkursam". Konkursā var piedalīties grupas, kuras vismaz viens dalībnieks ir LU students un kuras nav izdevušas albumus.
Konkursa vērtēšanas kritēriji - izpildījums, ideju novitāte un oriģinalitāte, skatuves tēls u.tml. Priekšroka tiks dota tiem mūziķiem, kuri izpilda pašu sacerētas dziesmas un kuru kompozīcijas ir dalībnieku dzimtajā valodā.

Līdz 13.maijam tiks paziņoti iesūtīto skaņu ierakstu konkursa seši labākie pirmā etapa dalībnieki, kas 21.maijā uzstāties klubā NABAKLAB.

Savukārt rezultātu paziņošana notiks 21.maijā laikā no plkst.22 līdz 22.30. Žūrija noteiks trīs labākās grupas, kas saņems atzinības rakstus un balvas, bet uzvarētājam papildus tiks piešķirts ieraksta laiks studijā, iespēja uzstāties festivālos "Laba Daba 2014", "Bildes 2014" un jauno studentu svētkos "Aristotelis 2014". Savukārt klausītāji, līdzīgi kā divos iepriekšējos gados, interneta balsojumā noteiks savu favorītu starp finālistiem, kas saņems īpašo pasākuma atbalstītāja "Lāčplēsis" klausītāju balvu.
Konkurss notiek jau devīto reizi, un kopumā tajā dalību pieteikušas vairāk nekā 190 grupas. Iepriekšējo gadu uzvarētāji - "Starmetis", "Das Sonntags Legion", "The Movies" (vēlāk - "Tribes of the City"), "Ēnu kaleidoskops". "Nepilngadīgā Anna", "Nē" pēc tam izdevuši arī albumus un kļuvuši pazīstami gan Latvijā, gan ārpus tās.

Publicēta: 07.05.2014 13:43
Anastasija Tetarenko, LETA
+4
Laikam jābeidz strādāt, acis jau šilierējas: izlasījās " Hardons" hadrona vietā (kas nepārzin anglisko slengu - paši vainīgi), un "Iepriekšējo gadu uzvarētāji - "Sametis""...
+1
Sameti biofakā iestūrēt un uz konkursu prom.
+3
ar visu hardonu.
+4
Iepriekšējo gadu uzvarētāji: gupas «Sametis», «Das Sonnenmensch Legion», «Tribes of the Cryoutformetal», «Ēnu Deathperadoskops», «Nepilngadīgā Zora».
+10
Intars izlasa Hardons, bet es tēmas nosaukumu kā "..izmantot iespēju nokniebties ar citiem" :D
0
komplette Wahnsinn ....
+6
Ak pavasar, ak pavasar, tu visas sirdis dullas dar...
+1
Liena Grīna
UZMANĪBU VISĀM SUPERJAUNAJĀM GRUPĀM,kas alkst parādīties radio ēterā!

Turpmāk ik sestdienu, 13:00 Pieci.lv būs raidījums "Garāžas grupa", kurā aicinām jaunos solo māksliniekus, dažādu mūzikas instrumentu pārvaldītājus ciemoties radio ēterā un parādīt savas prasmes. Centīsimies savest kopā jaunus mūziķus un palīdzēsim radīt jaunas grupas!

Vairāk info un pieteikšanās: kristine@pieci.lv / 22847009
0
Brutal Christ pag. gad ieguva 3. vietu!!!1
0
Cik jaunai jābūt grupai, lai tā skaitītos superjauna? 1 mēģinājums par daudz vai par maz? Vai varbūt vakar dzertiņa laikā "davai taisam grupu" tikai der?
0
Nez, es pirms pāris gadiem vienreiz Latvijas Radio 1 spēlēju raidījumā «Greizie Rati» 3 folkloras gabalus uz kocenieces, dziedāt ar ļāva, pēc tam to visu pat palaida ēterā, un klausījušies pēc tam izrādījās tādi ļautiņi, kurus es pazīstu visādos citādos sakaros, tikai ne mūzikas sakarā. Tā kā iesaku izmēģināt, gan jau vismaz E. un Sametis kaut ko sadomās!
+2
^Kādā sakarā es te tieku pieminēts?
+1
Desekrātors tevi pazīst kā godīgu kristieti, nevis mūziķi
0
Tas ir ok, bet es negatavojos neko sadomāt.
0
^ Tu jau cik albumus un EP šitā esi sadomājis — acīmredzot bez gatavošanās, ja? ;)
+2
Es gan nesēžu rokas klēpī salicis- jau sazvanījos, kā būs tālāk- ziņošu MŪŽAMEŽA diskusijā - 2015.
+2
Es ar nelieku rokas klēpī. Vai nu aiz galvas, vai kabatās. Aizsardzības pōzā - sakrustotas uz krūtīm.
0
ceturtdien šīgada konkurss «Hadrons»:

www.nabaklab.lv/zinas/t/33540/...

Uzvarētājus nosaka žūrija, bet mēs varam balsot tagad par skatītāju simpātiju — davai sabalsojam visi par S.A.D., jo tur močī taustiņnieks no Oceanpath!

www.naba.lv/hadrons/balsosana/n...
0
pa TV24 tagad ies vaļā kkāds grupu konkurss, reku var pieteikties, reliģisko orientāciju uzrādīt neprasa:

goo.gl/forms/b3PzYCF8lK...
0
^ šitas izskatās diezgan nopietni. No smagā gala vajadzētu Frailty un Sanctimony pieteikties. Skyforger labāk nē, a to uzvarētājs automātiski zināms.
0
Es gan biju vairāk cerējis uz Protean ;)
0
Protean ideoloģija nepieļauj anketu aizpildīšanu ar tik psihodēlisku galveni.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas