Trūmetāla kalendārs 2012.gadam
+17
slinkums, blja
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+2
:D:D:D:D:D:D:D::DD
+2
:D
+1
Man trūkst vārdu :D
+1
eu, nu saņemies!!! (u)
+1
Šī ir labākā, zīmīgākā, simboliskākā utt. diskusija, kas šeit lasīta. (Laikam vienkārši man stāžs pa mazu.) Vēl tik pietrūka pupi un dzeršana.
0
palieto sērču

bet, tiešām, baigais ļeņins pārbīdīt mēnešu ailītes atbilstoši 2012.gadam. Un vēl rēcīgas bildes atbilstoši mēnesim piemeklēt. Vārdus gan parevidēšu un daudz kas ies nah. Jaunus domāt nav iekāriena.
+1
Ļenins, Staļins, Hitlers kaput, ...atnāca mums jaunais gads. Kur kalendāāārs! :-)
+2
Ļeņins vienmēr ar mums !
0
Čenirs arī ar mums! :D
0
Jong-Ils arī!
0
Jurijs Irsenovičs ar'! >:D
0
Underworld is with us!! Also invaders from another world is with us ...(jaunais Thunderblast maķ ku labs).
0
tad jau pilnam komplektam - gott mit uns ! :D
+2
lai Ponijs ar Tevi !
0
Es arī esmu ar jums!
0
Khh, ne tu jings, ne tu ils ne to -ovičs...
0
Pofigs also ir ar mums :-)
+1
^^ -ovičs jau katrs no mums var būt. Jēziņam gan tā sūdīgāk.
0
Eik Tu nahuj!
0
Es? Nē, nekāds -ovičs! Nū... vārbūt dāžreiz, slēptā veidā...
0
Lazdanōvičs!
0
Lazdōvičs - būs pareizāk.
0
a moš Lazdānōvičs ?
+1
Vispār jau pēc tēva vārda, ne uzvārda to veido :D
+9
Hmm, a Jēzus būtu Jazepovičs vai Bogovičs?
+3
Urbanōvičams tēv i Urbans?
0
Kādam viņa sencim droši vien ir bijis.
0
Jēzus būtu Jahvesons. Kautgan HVZ - tur jau gangbengs gāja vaļā - trijatā ņēmās un Jāzeps gan jau ar galu pamērcēja
+1
Nu ja tas kristiešu dievs ir trīs vienā, no kuriem viens ir Jēziņš, tad viņš daļēji ir pats sev fāters. JahveJesusSpritussanctusso...
+1
Ne jau visi kristietības virzieni atzīst trīsvienību. Sākot ar ariāniešiem 3. gadsimtā, Ņūtonu un citiem Apgaismības laika domātājiem, līdz pat Jehovas lieciniekiem mūsdienās. Katoļi to neatzīšanu gan laikam uzskata par lielāko ķecerību zemes virsū.

Blade, saskaņā ar Bībeli, Jāzeps neko nav mērcējis, Marija dzemdēja nevainīga būdama. Un Jahvesons jau īsti nebūs vietā, jo Jahve/Jehova figurē tikai Vecajā derībā, Jaunajā derībā tāds vārds nav sastopams. Ir pat teoloģiskie virzieni, kas uzskata, ka Vecās derības piepīšana Kristus mācībai ir viena liela žīdu sazvērestība.
0
I&B, kas tās par svētām sarunām :-)
0
Kopīpeista kopīpeists no draugiem.lv dienasgrāmatas:

"...ikvienā kultūrā iedzīvojas vienīgi tas, kas cilvēkiem ir raksturīgs un atbilst mūsu slēptajām gaidām. Starp citu, stāsts par Jaunavas Marijas nevainīgo ieņemšanu radies kļūdas dēļ: jūdi, kuri manuskriptu par Jēzus dzimšanu tulkoja sengrieķu valodā, vārda "jauna" vietā ierakstīja tam pēc skanējuma līdzīgo "jaunavīga" ( Diarmaid Macculloch, Christianity, The first three thousand years, 2009). Bet centīgais Matejs savā evaņģēlijā šo kļūdu vēl nostiprināja - un sanāca tā, ka Jēzus piedzimis nevainīgai sievietei. Un visi, kas vien šo stāstu klausījās, lasīja, pārrakstīja, un pārstāstīja, saprotams, trīcēja no sajūsmas: paskat tik, kāds sižeta pavērsiens, cik cildena sievišķa šķīstība! Jo viņi taču bija vīrieši, un viņiem ideja par jaunavu-māti, kas ieņēmusi dēlu nevis seksuālā, bet garīgā ceļā un tādēļ pieder vienīgi viņam, šķita ārkārtīgi pievilcīga..".
/ Gaļina Zaiceva "Par maucību un rožu krūmu", LILIT, 2011.gada decembris
+2
Tak jaunava var stāvoklī palikt arī bez tradicionālā vaginālā seksa - var pietikt tikai ar uzšpricēšanu uz vāveres. :)
0
Var ticēt, var neticēt. Cilvēks ir dievišķo tehnoloģiju rezultāts. Ir lietas, kas nav (pašlaik) izskaidrojamas (ir iespēja "attālināts" kontakts, kā rezultātā dzimst bērni). Ja es to nepasaku, tīrā tehniskā valodā, tad tam, arī var neticēt. Bet tas nonozīmē, ka tā nenotiek ;-)
p.s. šodien ziņu portālos interesanta ziņa par džeku, kas pamodies no komas (smadzenes bija mirušas (pats savulaik redzēju raidījumu un tehniski saprata, kas ir smadzeņu nāve)). wow. brīnums.

+1
Liega, iespējams, ka tiešām kaut kā līdzīgi ir bijis, bet tā Zaiceva gan tur lej, nemaz nezinot faktus. Kāpēc lai tur jūdi kaut ko tulkotu uz grieķu valodu, ja jau sākotnēji viss tika uzrakstīts grieķiski? "Atšķirībā no Vecās Derības rakstiem, kas, domājams, tika sarakstīti 15.— 4. gs. p.m.ē. ivritā, Jaunās Derības raksti tika sarakstīti 1.gs. otrā pusē, sākotnēji grieķu valodas koine variantā (Mateja evaņģēlijs, iespējams, tika vispirms sarakstīts aramiešu valodā un vēlāk pārtulkots uz grieķu valodu)." (Vikipēdija)
Lai gan tās muļķības ir saprotamas, Gaļina Zaiceva ir žurnāliste (bet mūsu žurnālisti jau labi ja 1/3 rakstu uzraksta bez faktu vai elementārām valodas kļūdām) ar medicīnas izglītību un LILIT jau arī nav nekāds zinātnisks žurnals.
+1
Beidziet murgot!!! Neviens no plukatām, kas it kā ir vazājies kopā ar Džīzas, NEMĀCĒJA ne lasīt, ne rakstīt, ja viņi tiesām eksistēja! Žīdu proletariāts skolās negāja un nemācījās lasīt rakstīt ne savējo žīdu valodu, ne arī grieķu - rakstu zīmes zināja tikai farizeji/rabīni un augstmaņi. Tā ka visas šitās runas, ka kāds no "apustuļiem" kaut ko ir sarakstījis ir pilnīgs idiotisms.
Reāli "bībele" ir uzcepta ap 200-300 gadu un formalizēta ar Romas imperatora Konstantīna sarīkoto koncilu, kura tika izgriezti visi netīkamie varianti.
+2
Ārprāts! Trūmetāls 24 stundu laikā kļuvis par kaut kādu Teoloģijas fakultāti.

Bleid, kalendārī noteikti ar vissarkanāko jāatzīmē nākamā gada 21. decembris kā svinamdiena — pasaules gals tak būs!
-1
pirmais jautājums- kas jums pret -ovičiem/ām? :D kāds grib parunāt ar mani personīgi par poļu izcelsmes uzvārdiem? :D
un turpinot 21 decembra tēmu, uz tā rēķina jau dainītis kā reiz var paslinkot un 2 beidzamās gada nedēļas nemaz netaisīt.
0
Deathperado, uzskats, ka Jēzus bija žīds, pēc dažām teorijām arī ir žīdu sazvērestība. Savs pamats tam ir, jo Nācarete tai laikā esot bijusi diezgan kosmopolītiska Romas impērijas pilsēta, kur tikai ap 50% iedzīvotāju bijuši etniski jūdi. Starp citu, arī tagad Nācarete nav nekāda žīdu pilsēta, lielākoties tur dzīvo arābi, bet pilsētas mērs ir palestīniešu kristietis.
0
u, ar -ovičiem jau te tika piesaukti nevis uzvārdi, bet krievu mode cilvēkus dēvēt pēc tēva vārda, nevis uzvārdos.
+2
Nu cik nu krievu mode - tak, piemēram, visi skandināvu uzvārdi ar -sons, -sens arī sākotnēji ir bijuši tēva vārdi. Paraža vārdam pievienot tēva vārdu jau plaši izplatīta patriarhālās sabiedrībās.
0
Gan jau rīsupuikām arī tas pats , tikai skan savādāk. Visi tie jin jang jung utml.
0
Jā, bet tur tie ir pārvērtušies par uzvārdiem, bet krievi, neskatoties uz pases uzvārdiem, tāpat dēvē pēc tēvvārdiem. Izņēmums ir Islande - tur, cik zinu, īstu uzvārdu nav, joprojām ir soni (tipa Gunārs Olafsons, Olafa Gunārsona dēls, Gunāra Olafsona dēls, kaut kā tā).
0
tak ā, uzreiz nesazīmēju, jo redz sieviešu dzimtē nesanāk nekādi oviči. es pat nezinu kā krieviski ir sievietēm, laikam -ovna
0
Man liekas, ka tik vienkārši arī nebija. Kaut vai par piemēru minot - Sergējevs vai Andrējevs/Andrējeva. Laikam tomēr + - tas arī atkarīgs no tā paša vārda. Ā nu vēl labs piemērs ir tak mūsu pašu aizsargs - Vikča Ignatjevs. Cik zinu , bija tāds vārds Ignats.
0
ā , uzrakstīju un nepadomāju. Pareizi , tak arī tiem ir -evičs galotne. Fail.
0
^^ Pārvērtušies vai nav pārvērtušies par uzvārdiem - tam idejiski nav nozīmes. Mode ta bija. Un vai ta Ivanov, Petrov utml. arī nav tas pats kas Jansons vai Petersons?
0
Starp citu, kā pirmskristīgā laikmeta letiņu ciltīm bija ar šito štelli? Vēlākos laikos laikam pēc māju nosaukumiem šķiroja?
0
nuja - tāpat kā tagad Islandē, savlaik ar vārdiem pilnīgi pietika, lai cilvēku identificitētu. Dzīvoja viensētās un nelielās pils sētās. Ja nu trāpījās divi Māri vienā vietā, tad gan jau pēc senča vai nodarbes nošķīra. Māju nosaukumus kā uzvārdus laikam 19.gds. ieviesa - Apsīšu Jēkabi, Kaudzīšu brāļi utt.
+3
Un kur ir mistera E. komentāri par teoloģiskām tēmām?
0
Uzvārdus latviešiem neieviesa 19. gadsimtā. Uzvārdus 19. gadsimtā deva latviešu zemniekiem.
+5
Vecā tracīcija ir — identificēt cilvēkus pēc tā, no kādām mājām viņi ir. Ja no «Vītoliem», tad Vītolu Jēkabs utt., tā kā uzvārdu došanas laikā lielākoties tika leģitimizēta jau pastāvējusī tradīcija. Ungāru valodā, starp citu, vēl tagad uzvārdus sauc pa priekšu, vārdus pēc tam (piemēram, Bathory Erszebet — Elizabete Batorija), tāpat kā Āzijas tautu valodās.

Protams, daudzi kaklakungi, dodami uzvārdus latviešiem, izmantoja iespēju atriebties zemniekiem par dzimtbūšanas atcelšanas pasākumiem un tīšuprāt ielika stulbus uzvārdus, it īpaši tiem muižas saimes vergiem, kas dzīvoja kalpu mājās pie muižas un kam nebija saikne ne ar vienu zemnieku saimniecību.

Piemērs iz radiem: kad vienu tādu apteksni kungi izsauca pie sevis un prasīja: «Kādu tad uzvārdu tev liksim?» — viņa kautrīgi atbildējusi: «Nu, nezin…» Tā arī maitas muižnieki ielika viņai vārdu Anna Nezine, no kura viņa tika vaļā vienīgi pēc apprecēšanās. Bet muižai viņas mazbērni 1905. gadā pielaida uguni.
+5
Uzvārdus saukt vispirms nav tikai Āzijas tautu un ungāru niķis, tas bieži piemīt arī pamatskolas-videnes skolotājām. MIĶELSON E.! Arā no klases! :)
+5
VĀRDUS NEREDIĢĒJU - SLINKUMS. JA AR DATUMIEM KAS SAPISTS - DODIET ZIŅU.

2.8MB / *.pdf - files.inbox.lv/ticket/671032fd81ab...
0
Bleid — dziļi, dziļi, dziļi paklanījieni kalendārja priekšā!
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas