7. janvārī Ziemassvētku kaujām 95
+4
Šomēnes aprit 95 gadi kopš leģendārajām Pirmā pasaules kara Ziemassvētku kaujām. Atceroties šos notikumus un pieminot latviešu strēlnieku varonību vēsturiskajās kaujās, 7.janvārī notiks vairāki atceres pasākumi.
Ziemassvētku kauju muzejā Jelgavas novada Valgundes pagasta Mangaļos notiks Pirmā pasaules kara kaujas rekonstrukcija, tās sākums 7.janvārī pulksten 14. Kā informē Latvijas Kara muzejs, ar Nacionālo Bruņoto spēku un Jelgavas novada pašvaldības atbalstu, piedaloties militārās vēstures rekonstrukcijas klubu dalībniekiem no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, tiks demonstrēta latviešu strēlnieku sadursme ar vācu karavīriem. Kaujas rekonstrukcija notiks vēsturiskā vietā, kur tieši pirms 95 gadiem latviešu strēlnieki uzbruka vācu nocietinājumiem, t.i., vācu 114.artilērijas baterijas vietā - aptuveni 500 metru no Ziemassvētku kauju muzeja.
Sestdien pulksten 16 - kritušo strēlnieku piemiņas brīdis Antiņu kapsētā, bet pulksten 17.30 - atmiņu ugunskuri Ložmetējkalnā.

Plakāts: ej.uz/wjs4
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
Tieši tagad iekš radioNABA skan "Tēvijas laikmets", šodienas raidījums par Ziemassvētku kaujām.
+2
Pagājšgad tika apmeklēta rekonstrukcija un Ložmetējkalns. Rekonstrukcija baigi labā, bet Ložmetēju kalnā nobesīja tas, ka ugunskuru vietas rezervētas "svarīgākiem cilvēkiem". Bet nu kas tad mums, bridām mežā un kūrām tur, tas nekas ka sniegs līdz pautiem. Lai gan kāda barga dāma uniformā mēģināja mūs atturēt arī no tā.
0
Pāris gadus atpakaļ ar novācāmies vēsturnieki, dabūjām kinostudijas tērpus un ar izvazājāmies visu teritoriju, bet vakarā pie ugunskura gan tikām, laikam jau padomāja, ka esam muzeja darbinieki vai kas tamlīdzīgs, ja nemaldos tas vēl bija Kristovska, kā aizsardzības ministra laikā.. Bet nu pats pasākums jau jauks, tikai parasti tur, kaut kā ar to organizēšanu pieklibo.....!
+5
Kas vainas organizācijai? Pasaki, ka pazīsti kaut kādu Artūru un dabon normālu stāvvietu!
+2
Nu šogad paprovēšu - pateikšu, ka pazīstu Ziepniekkalna gudro Betleru, tad mosh uzreiz tikšu pie augstiem galdiem aicināts.........
+1
Patālu jau ir, bet reiz tak' vajag saņemties un aizlaist man arī. Ticu, ka būtu to vērts.
Skatīsies, kā ar brīvu laiku un kompāniju.
0
vienīgie sūdi, ka sniega nav
0
Jā, pa neaizsalušu Tīreļpurvu rīkot kauju rekonstrukciju varētu būt tikpat bīstami kā piedalīties īstajās kaujās! :D
0
Vajag rekonstruktoriem derīgus šaujamos un kaujas patronas izdalīt. :D
0
Ja neesi pamanījis, tajā vietā sen vairs purva nav.
0
Purvs gan ir, bet jau krietni aizaudzis, esmu pa vācu valni no Ložmetējkalna līdz Mangaļiem gājis.
0
Nu bet tajā vietā, kur pasākums notiek, jau nav vairs īsti purva.
0
Tur gan nē.
0
Tēvijas laikmets 03.01.2012 - Strēlnieku zvaigznājs
vimeo.com/34572788
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
daemon_dawn (16 gadi)
Skuja (11 gadi)
skru (9 gadi)
Viskas