6.maijs - LAMIA VOX (dark ambient - Krievija) un ASTROWIND
+3
Svētdien, 6.maijā Nabaklab plkst 20:00 norisināsies noskaņu mūzikas koncerts, piedaloties vienai no šī brīža vadošajām Krievijas dark ambient mūzikas formācijām Lamia Vox un Latvijas dziļā ambient meistaram Astrowind.

Lamia Vox ir uzlecošs dark ritual ambient projekts no Sanktpēterburgas, kas pastāv no 2005.gada, un kopš lieliskā debijas albuma Introductio realizācijas 2010.gadā Maskavas izdevniecības Indiestate paspārnē strauji iemanto popularitāti žanra cienītāju vidū.
Projekta autore ir Alina Antonova, kas, būdama viena no nedaudzajām sieviešu kārtas pārstāvēm šajā mūzikā, turpina projektu Aghast, Hexentanz, Asmorod, Lustmord un Endvra tradīcijas, radot profesionālu, plūstošu un dziļu dark ambient mūziku, kurai idejas sakņojas okultās un fantastiskās tematikās. Projekts uzstājies kopā ar Raison D’etre, Inade, Atomine Elektrine u.c., kā arī bijis viens no galvenajiem dark ambient skatuves viesiem 2011.gada Wave Gothic Treffen festivālā. Lamia Vox Rīgā uzstāsies dienu pēc Blasvar Aften koncerta Tronheimā, Norvēģijā, kurā spēlēs kopā ar Desiderii Marginis un Svartsinn.

Astrowind ir skaņu dizainera Kirila Lomunova “paleo-psihedēliskās
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
ambient mūzikas projekts, kas pastāv kopš 2007.gada. Projekta darbības laikā realizēti vairāki EP un 4 albumi, pirmais no kā - Fresh Wind in the Valley of Dreams šī gada sākumā pārizdots digi-pack formātā Fluttery Records paspārnē, savukārt pēdējais - krievu aktiera Aleksandra Kaidanovsa piemiņai veltītais Kaidanovsky realizēts jaunajā itāļu ambient izdevniecībā Greytone. Astrowind raksturīgs analogo sintezatoru un aprīkojuma lietojums, daudzslāņaina, bet rafinēta un savdabīgi melanholiska noskaņa, ko papildina piezemēti noise un glitch akcenti.
Kirils Lomunovs, bieži dēvēts arī par Tulo (savulaik - Bongo), ir Latvijas elektroniskās un neatkarīgās mūzikas ilgdzīvotājs un inovators, kas ar šo un citiem saviem projektiem, kā Kriipis Tulo, Oloolo, Kolka Music izdevniecību, koncertu organizēšanu un citām aktivitātēm teju divdesmit gadu garumā ir ievērojami ietekmējis ambient un electronica žanru attīstību Latvijā.
Pastāv uzskats, ka Astrowind ir viens no labākajiem un daudzsološākajiem Baltijas ambient mūzikas projektiem.
0
Ieeja no 20:00, 2,5Ls
0
0
Laba mūzika, pretīgi klausītāji. (Domāts — hipsteri.)
0
Kuri hipsteri šo klausās, lūdzu pierādījumus :)
+5
Jānis, Edžiņš, Maija.
0
nejauciet dark ambient ar witch house
+2
A dark ambient ar black ambient pajaukt drīkst? Nu biškiņ biškiņ?
0
bleķi klausās vairāk hipsteru :>
pat par spīti tam, ka viņš +/- vienlaicīgi ar tumšambientu parādījās (kaut arī tumšambientam tās robežas novilkt būtu krietni grūtāk), ja skaita visādos agrīnos 80o sātaniskos thrash metālus.
+1
LAMIA VOX gadījumā var pajaukt gan, viņai diezgan skandināvisks muzons + jaunais materiāls ir jau kkas uz ISN, Sophia pusi, kam gan nav black ambientam bieži raksturīgā radikālā lo-fi-isma, taču strukturālā un noskaņas ziņā ir velkamas paralēles.
-6
NU ŠITAIS JAU TĪRI, KAUT KĀDS GOTU MUZONS :) Katrā ziņā labāk iet iekšā kā industrija gan he he. Bet nu sēdi tur pie datora un kaut ko spaidi, šito laikam neesmu vēl iebraucis, kāda jēga no tā meitieša pie pults, ja tikpat labi var uzlikt disku un lai atskaņojas multimēdiju māksla, video+skaņa+noskaņa par pasaules beigām :D
-6
A pareizi tagad atcerējos kur šitos jokus esmu atklausījies - savā laikā spēlējot visādas PC stratēģijas, vislaik fona šitāds muzons kapāja, vismaz spēlē jau var paklausīties pāris reizes, jo piedod noskaņu, bet vai īsti dzīvē var pavilkt ilgāk par 5 min neejot cītīgi ārā pīpēt, tas ir jautājums?
+3
^ nu vot, to tad arī noskaidrosim :)
-2
:D +1
0
Koncertzālē būs sēdvietas, tā kā, domājams, nebūs jādīdās kājās stāvot, un varēs daudz maz komfortabli un mierīgi vērot uz skatuves un ekrānā notiekošo, jo abiem projektiem ir arī sava video programma.
+2
Atgādinājums: koncerts jau šovakar! Klubs apmeklētājiem būs atvērts no 19:00, koncerta sākums laikā no 20~21. Sākumā un starp koncertiem būs klausāma eklektiska noskaņu mūzikas izlase no SKD.
0
SAKARĀ AR PROBLĒMĀM AR AVIO-REISU, PASĀKUMA GALVENIE VIESI "LAMIA VOX" SPIESTI ATCELT UZSTĀŠANOS, UN LĪDZ AR TO KONCERTS TIEK ATCELTS UZ NENOTEIKTU LAIKU.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas