Lūgums aizpildīt aptauju.
+1
Sveiki, rakstu kursa darbu par metāla mūzikas subkultūras iekšējo komunikāciju.

Būšu ļoti pateicīgs, ja aizpildīsiet šo aptauju.

Jūsu ievadītie dari būs anonīmi.

www.visidati.lv/aptauja/696082660/...

Jau iepriekš paldies!
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+2
Lūgtum, aizpildīju..! Jautājums par pozeri bija jauks.. Padari profesorus lepnus..! :)
0
Tiku līdz jautājumam par pozeri, nošausminājos un iedomājos pārējos iespējamos jautājumus... tur tad ar paliku.
-1
nu tātad ble

1. Vai Jūs sevi pieskaitāt metāla subkultūrai?



klausos pārsvarā metālu, bet diez vai sevi pieskaitu jebkādai jobanai subkultūrai. jebkurā gadījumā, ar atbildēm 'jā' un 'nē' es to nevaru definēt.

2. Cik bieži jūs apmeklējat metāla koncertus?
Reizi mēnesī.
Katru nedēļu.
Mazāk kā reizi mēnesī.
Koncertus neapmeklēju

reizi divās nedēļās. otrais jautājums un joprojām nav ko atbildēt. paldies, tālāk arī neiešu, neiesaku to darīt citiem. iemācieties taču vismaz taisīt tās anketas.
+7
Mincīts neizturēja konkursu, bet tāpēc jau nevajag apbižoties! :P
+6
Reāli nobrīnījos, kāpēc metālisti tiek aicināti izteikt viedokli par Limp Bizkit un Linkin Park. Kāda jēga metāla aptaujā minēt grupas, kas nav metāls?

Kopumā jautājumu apskatītais jēdzienu loks (popkultūra, pozerisms, komercmūzika, Limp Bizkit) uzdzina tāāāādu 1999. gada nostaļģiju :D Tad tas viss bija aktuāli.

Ā, un metāls pa žizņi nav subkultūra, bet kontrkultūra.
+1
šitā vēl normāla anketa

par to vizuālā stila atbilstību padomāju - mēdzu uz končiem iet šortos un zandaļos ;)
+6
^ šorti un zandāļi ir metāls \m/
+2
uh, kārtīgs klucis no sirds novēlās - sabijos, ka esmu netrū ...
+1
mincīt, šī anketa gan būs tev pašā laikā: www.visidati.lv/aptauja/696265655...
+1
Un šito anketu tiešām ļaus izmantot zinātniskajā darbā? Mani studiju laiki sen ir garām, bet es esmu pārliecināts, ka mani pasniedzēji būtu nodirsuši mani pamatīgi par šādi izveidotiem jautājumiem un atbilžu variantiem.
+2
Moš uztaisi kādu parauganketu ? :)
+1
Hm, vispār ilgi nevarēju izdomāt par to jautājumu "Vai pieskaitāt sevi..." Beigās tomēr pieskaitīju, lai arī ļoti negribīgi. Emocijas un situācija apmēram tāda kā mincītim..

P.S. Dethecrator - kontrkultūru mēdz definēt kā subversīvi vērstu subkultūru, t.i., radikāli noskaņotu PRET dominējošās kultūras vērtīborientāciju nevis vienkārši atšķirīgu/atdalītu no tās.. Piemēŗam, agrīno norvēģu blekmetālu varētu uzskatīt par kontrkultūru šādā nozīmē, bet manuprāt mūsdienās tas "kontra" aspekts kaut kur jau ir pazudis.. (lai gan akadēmiķi paši visu laiku pišas ar tām atšķirīgajām izpratnēm bez lielas jēgas, un socioloģija man vispār nepatīk kopš tā laika, kad studiju ietvaros bija tas priekšmets jāapgūst.. ;) )
0
piekrītu bleidam, ka salīdiznājumā ar iepriekšējo lūgumu anketa bija gandrīz ideāla. varēju pat ierēkt pats par savām atbildēm
+4
Manā skolā par šādu anketu (atkarīgs no pasniedzēja):

a: smagi nodirstu un liktu ar steigu pārstrādāt
b: smagi norēktu a la "tu esi stulbs, kā tu vispār izturēji konkursu uz vietu skolā" stilā un liktu pārstrādāt anketu
c: neko nesakot, klusi paaicinātu klusākā stūrītī, kur iepistu pa vēderu ar celi, uzšautu pa pakausi un pateiktu "Saprati?"

:)
+4
Nafig darba vadītāju - vienkārši jāieposto aptauja truemetālā, visas kļūdas izcels un parādīs kā izlabot :D
0
ponta pēc aizpildīju..
tas par to linkin park un limbizkit gan likās patups jautājums..
Bet nu labi, čalim viss vēl priekšā. Lai veicas.
-1
Liels paldies visiem, kas aizpildīja.

Jā, jautājumi pastulbi, domāju tos vakar naktī un lielā steigā. Rīt ir jānodod.

Vienkārši vajadzēja sasaistīt ar kursa darba teoriju.

+2
Interesanti, kad nāks kāds socioloģijas vai antropoloģijas pētnieks un beidzot tiks tālāk par «mati — jupķis — Steel zābaki» stadiju un sāks metāla vidē pētīt pašus cilvēkus, ne tik daudz to, kas viņam mugurā :D

Nu piemēram:
— Cik un kādas attiecības ar pretējo (savu) dzimumu jums bijušas? Kā ir tagad? Bērni ir/būs?
— Karjera, darbs un to attiecības ar mūziku…
— Politiskā nostāja, sabiedriskās aktivitātes…
— Kādas grāmatas lasām, vai uz teātri ejam u.c.

Tomēr palikšu pie pārliecības, ka metāls arī šodien ir kontrkultūra. Kas tad ir oficiālā kultūra valstī? Pareizi, monetārisms, jobannijs politkorektums, IKP izaugsme, kajera un eiro ieviešana, mākslas nicināšana un nīcināšana. A te — pilnīgi pretējais.
+3
^ jobannijs politkorektums - par shito 1kg ar cepumiem!
-2
Nevajag jaukt, lūdzu, sociologus ar antropologiem. Antropologi netaisa tizlas kvantitatīvās aptaujas, bet iet vērot uz izdarīt secinājumus no dziļām sarunām - pētījums antropologam ir iet un dzīvot savā pētījumu laukā vismaz gadu.

Nepatīk man iztaisīties pārgudrai, bet tiešām ieteiktu "gudrajam" aptaujas autoram piestrādāt pie metodēm vai vismaz palasīt, kas par metāla kultūru jau rakstīts akadēmiskajā literatūrā (un rakstīts ir daudz un nopietni).

Piemēram, kā par šo tēmu rakstīt akadēmiski, mans kursa darbs, kas gan ir tik vien kā literatūras pētījums (tomēr - zagsi, nositīšu): www.orb.lv/blog/?item=127095...
+1
sociologi arī veic kvalitatīvos pētījumus, turklāt antropologi arī veic kvantitatīvās aptaujas, nerunā ja nezini :*
-2
Laikam te arī spēkā ir Heizenberga nenoteiktības princips. Kolīdz sāc urķēties zinātniski, vairs nevari noķert īsto dzīves garšu. Prozit! :D
+2
Dethecrator, es tev piekrītu. Pats jau arī apmēram tādā pašā garā atbildēju uz to pēdējo jautājumu, proti, populārās kultūras izpausmes ir ļoti cieši sajūgtas ar tirgus ekonomiku un patērniecības kultu, kur arī mūzika, protams, kļūst par patērēšanai pakļautu produktu - tas tiek izlietots un izsviests, pēc tam vietā tiek gādāts cits, līdzīgi prezervatīvam. Noplicināšanās ir neizbēgama, ja radošuma un izteiksmīguma vietā parādās tāds kritērijs kā pēc iespējas lielāks preces noiets. Pamazām jau tomēr tā monetārā masa un pa pusei no dirsas izvilktais politkorektums asimilē sevī it visu un nolīdzina visus kontr- negludumus, bet tajā pašā laikā izdalās arvien jauni strāvojumi un uzpeld visādi principiāli censoņi, kas gūst gandarījumu no tā, ka rada kaut ko paši no sevis, nevis no tā, ka nēģeru cacas klausās viņu mūziku savos īfonos.. Tādējādi viņi ienes svaigu jēgu paši savās un potenciāli arī citu dzīvēs un joprojām ir gatavi pasludināt/apliecināt: "Pagātne ir dzīva mūsos, un lāpas tiek iedegtas!"

Labi, negulēt divas diennaktis pēc kārtas ir par šerpu, un no kafijas vien arī ilgi nevar iztikt.. Jāiet izbeigties..
0
@mincīts

"Tizla kvantitatīvā aptauja" būtu daudzu jautājumu uzdošana daudziem cilvēkiem, nevis daudzu cilvēku novērošana, lai noteiktu, piemēram, cik gadu vecumā viņi precas. Teiktais vienmēr ir kaut kāda sevis reproducēšana, tādēļ tāda anketēšana tumsā neko neder.
+1
Baigā dilemma šorīt - paklausīties metālu vai izlasīt par to kādu akadēmisku pētījumu... Nē, vispār nav gan dilemmas. :)

+1
@mincīts

""Tizla kvantitatīvā aptauja" būtu daudzu jautājumu uzdošana daudziem cilvēkiem, nevis daudzu cilvēku novērošana, lai noteiktu, piemēram, cik gadu vecumā viņi precas. Teiktais vienmēr ir kaut kāda sevis reproducēšana, tādēļ tāda anketēšana tumsā neko neder."

nu, pirmkārt, es tev rakstīju par to, ka sociologi veic arī kvalitatīvos pētījumus (līdzdalības novērojumus, padziļinātās intervijas, foto / video, u.c.), bet arī antropoloģijā mūsdienās tiek izmantota tava 'anketēšana tumsā', kas neļauj tev kaut kādā veidā vispār pacelt antropoloģiju augstāk par socioloģiju, kā tu to tik ļoti vēlējies. šīs nozares arvien vairāk saplūst, arī antropologiem raksturīgais 'novērot iezemiešus' ir bieži transformējies uz savējo novērošanu. ja tu ar antropoloģiju pati kaut ko daries, tad tev droši vien nevajadzētu izmantot kaut kādas plašsaziņas līdzekļu radītās klišejas, piem., par to, ka socioloģija ir tikai tabuliņas 'kas notiek Latvijā?' raidījuma laikā. socioloģiju studējot ir jālasa arī ne tikai Dirkems, Vēbers, Zimmels, Markss, Konts, Tenīss, Burdjē, Barts, Fuko, Adorno, Horkheimers, utt, utjp, bet arī Smita, Meins, Maklenans, Maļinovskis, Radklifs Brauns, Levijs Stross, Benedikta, Mīda, utt., utjp.

bet nu, es arī neredzu nekādu vainu daudzu jautājumu uzdošanai daudziem cilvēkiem, ko pats arī esmu darījis, piedalījies šādos tādos pētījumos. ja ir pareizi izstrādāta intervija (anketa), pareizi izveidota cilvēku izlase, tad kā reiz pēc tam ir iespējams izdarīt secinājumus par lielākām sabiedrības grupām un dažādiem viedokļiem, kas merkantilajai sabiedrībai pa lielam varētu būt noderīgāka informācija par līdzdalības novērojumiem. tas gan nevienam nekad nav liedzis kombinēt kvalitatīvos datus ar kvantitatīvajiem, kas tā tiek arī darīts socioloģiskajos pētījumos.

vēl es nesapratu to par 'sevis reproducēšanu' ar 'teikto'. zach, sevis un savas pieejamās info reproducēšanas ir arī tevis minētā precēšanās. ja tev ir bailes par to, ka cilvēki varētu būt nepatiesi atbildot, tad vari būt droša, ka tas tiek diezgan konkrēti pārbaudīts ar dažādām metodēm. nupat bija pētījums par viena pagasta kultūras patēriņu, kur sanāca staigāt pa mājām. tās visas ir sistemātiskas metodes, un cilvēkiem, ja viņi piekrīt atbildēt, melot būtu vienkārši bezjēdzīgi.

sasummējot, tāpēc arī parakstīju garāk, gribētu nonākt pie secinājuma, ka drausmīgākais, kas var būt socioloģijā vai antropoloģijā ir tas drausmīgais pūrisms, kas ir atvilcies pat līdz mūsdienām, un kura vēsmas ir jūtamas arī tavos tekstos.
0
manuprāt tādā pagastmāju apstaigāšanā cilvēki tieši melotu - gan jau kaimiņjanka teica, ka iet uz kīno un tejāteri - jāpasaka man ar, ka esmu žirafi redzējis ...
+1
ar to, ka es saku, ka anketas var būt labas, es gan nekādā veidā nesaku, ka tās anketas, kas tiek te postotas, ir labas, 1) viņas parasti ir vispār nederīgas 2) gan jau ir būtiskākas lietas, par ko ievākt informāciju, nekā subkultūras
0
"manuprāt tādā pagastmāju apstaigāšanā cilvēki tieši melotu - gan jau kaimiņjanka teica, ka iet uz kīno un tejāteri - jāpasaka man ar, ka esmu žirafi redzējis ... "

nu lielākā daļa cilvēku gan stāstīja, ka nekur neiet. tā kā tavu ideju apšaubu.
+3
A kur jautājumi: Tava mīļākā krāsa? Tavs mīļākais ēdiens? Vai tev ir mājdzīvnieks? Ko tu domā par mani? utt. :)
0
kas notiek augstskolās, tā vien izskatās, ka ir pastirpināta interese par matainajiem lopiem, reku man traukos ieklīda kārtējā anketa:

Labdien!
Esmu Latvijas Universitātes Rīgas Medicīnas Koledžas ārsta palīga 3.kursa studente. Es rakstu Kvalifikācijas darbu par smagās mūzikas ietekmi uz cilvēka uzvedību un pašsajūtu. Ar šīs anketas palīdzību es noskaidrošu, kā smagā mūzika ietekmē cilvēka pašsajūtu koncerta laikā un pēc tā. Lūdzu Jūs palīdzēt anketēšanā, aizpildot to. Atzīmējot Jums atbilstošo atbilžu variantu. Iegūtie rezultāti būs anonīmi un tiks izmantoti tikai šajā Kvalifikācijas darbā.

1. Jūsu dzimums
 Sieviete
 Vīrietis
2. Jūsu vecums (gadi) __________________________...
3. Jūsu izglītība
 Vidējā
 Koledžas
 Augstākā
 Bakalaurs
 Maģistrs
 Cits variants __________________________...

4. Vai Jūs smēķējat?
 Jā
 Nē
 Reti (cik bieži?) __________________________...

5. Vai Jums ir kāda hroniska saslimšana?
 Jā
 Nē
Ja Jums ir kāda hroniska saslimšana, tad atbildiet lūdzu uz 6. jautājumu!

6. Ja Jums ir kāda hroniska saslimšana, lūdzu, miniet, kāda? (paaugstināts asinsspiediens, cukura diabēts, mugurkaula skriemeļu slimības u.c.)

__________________________...

7. Cik gadus Jūs jau aizraujaties ar smago mūziku?
 Mazāk kā gadu
 2-10 gadus
 11-20 gadus
 Vairāk kā 20 gadus

8. Kas veicināja Jūsu interesi par smago mūziku?
 Ģimene
 Draugi
 Literatūra
 Koncerti, radio
 Cits variants __________________________...

9. Cik bieži Jūs apmeklējat smagās mūzikas koncertus viena gada laikā?
 Vienreiz mēnesī
 Vienreiz trijos mēnešos
 Vienreiz sešos mēnešos
 Neapmeklēju vispār
 Cits variants __________________________...

Ja Jūs apmeklējat koncertus, tad lūdzu atbildiet uz nākamajiem jautājumiem!

10. Vai Jūs veicat mošingu koncerta laikā?
 Jā
 Nē
 Cits variants __________________________...

11. Kāds ir Jūsu mērķis smagās mūzikas koncertu apmeklējumiem?
 Atpūsties
 Tikties ar draugiem
 Izbaudīt mūziku
 Atrasties citā vidē
 Atbrīvoties no negatīvajām emocijām
 Mazināt ikdienas stresu
 Cits variants __________________________...

11. Atzīmējiet, lūdzu, kādus organisma funkcijas traucējumus Jūs izjūtat pēc koncerta? (Var būt vairākas atbildes!)
 Galvassāpes
 Balss aizsmakums
 Pavājināta dzirde
 Muskuļu sāpes ( pēc mošinga)
 Reiboņi
 Sprandas sapes
 Neko neizjūtu

12. Vai Jūs lietojat apreibinošās vielas koncerta laikā?
 Jā, regulāri
 Jā, reizēm
 Nē, nekad

13. Ja Jūs lietojat apreibinošās vielas koncerta laikā, tad kādas?
 Alus
 Vīns
 Stiprie spirtotie dzērieni
 Narkotikas

14. Kādas ir pozitīvās psihofizioloģiskās izjūtas pēc koncerta? (Var būt vairākas atbildes!)
 Enerģijas izlāde
 Prieks
 Entuziasms
 Vēlme apmeklēt nākamo pasākumu
 Gandarījums

15. Kādas ir negatīvās psihofizioloģiskās izjūtas pēc koncerta? (Var būt vairākas atbildes!)

 Fizisks nogurums
 Apātija
 Agresivitāte
 Nepatika pret līdzcilvēkiem
 Dusmas
 Nav negatīvas izjūtas

16. Vai Jūs ieteiktu citiem cilvēkiem apmeklēt smagas mūzikas koncertus? (Lūdzu pamatojiet atbildi!)

__________________________...

Paldies par uzmanību!
+2
Pietrūkst atbilžu varianti dažos jautajumos :D
+1
Divi 11. jautājumi. pirmajā no tiem atzīmējami ir visi varianti, otrajā dažkārt arī visi, izņemot pēdējo :D
0
vēl dažiem prasītos vairāki varianti, bet tā - puslīdz pa tēmu, tik vēl hedbangingu (kratgalvertu) varēja minēt.
+3
Kā man patīk pildīt aptaujas. Bibo, atsūti man linku tai aptaujai! :D
0
aizraujos ar smago mūziku un izveicu mošingu
0
aptauja par senlatviešu simbolikas izmantojumu mūsdienās Rīgas pilsētvidē un to, cik mēs tos simbolus saprotam.

No šīs aptaujas pirmo reizi piefiksēju, ka Drošības policijas ģerbonī ir divi slīpi krusti un divi slīpi apgrieztie arīdzan. www.visidati.lv/aptauja/949805154/...
0
Kāpēc offtopiko tik vecā tēmā? :o
+7
Pavasaris esot augšāmcelšanās laiks. Dabas, visādu tur vingrotāju un vecu topiku...
+1
^^ var tak to aptauju aizpildīt arī, ne tikai ierēkt :) Man bija interesanti, daudz ko nebiju piefiksējis, kur dažādos logo un brendos tautiskā simbolika izmantota.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
Midgard
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas