Rock`n`Preiļi #2
+8
Otro gadu pēc kārtas 13.jūlijā Preiļu pilsētas svētku ietvaros PAKAC organizē smagās mūzikas koncertu, uz doto brīdi koncertā piedalās šādas grupas:

Frailty (death metal) www.draugiem.lv/frailty/
ZX Spectrum (death metal) www.myspace.com/zxspectrum...
Begotten (death metal) www.facebook.com/BegottenLV...
Green Novice (rock/metal) www.draugiem.lv/greennovice/...
Stagnant Project (exterme/neo-trash) www.facebook.com/stagnant.project...
Cast to Wolves (FIN) ctw.fi/
All Over Maniacs(FIN) www.myspace.com/allovermaniacs...
Escape from within (metal) Jauna grupa no Daugavpils

Koncerts notiks Preiļu vecajā estrādē, tāpat kā pagājušo gadu būs slēgtā teritorija, apsardze, vieta teltīm, ugunskurs un protams Chill Zona.

Sekojiet līdzi Papildinājumiem, lietas var mainīties

Visiem Būt!!!!
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+2
Links uz facebook.com event

www.facebook.com/events/120000154790...
+1
Krietni, Čiekur, krietni!
0
paļdis Lash, a tu atbrauksi uz konci, vai pa Rīgu būsi?
0
Labinieks!
+1
Nu ja jau rakstīts — «Visiem Būt!!!!», ta tur jau nevar nebūt! ;)
0
Kā šķiet, būs atvaļinājums un ja nu akurāt nekas neparedzēts nenotiks, ir doma būt.
+4
te jau pilnīgi pēc metal festa velk...:)
hm.., drosmīgs gājiens ko tādu rīkot Preiļos (tādā ziņā, ka kas tur publikā būs un vai vispār tāda būs)
Lai vai kā, bet ļoti apsveicami un lai izdodas.
Kas zin, varbūt nākotnē izaugs līdz kārtīgam metal festam. Ka tik Preiļu dome sponsorē.
+3
ieeja bezmaksas!
+1
Žēl tik tas, ka pasāciens sakrities vienā laikā ar Devilstone ..
+1
tikpat žēl, ka Death In June sakrīt ar HRL, Kilkim Žaibu ar Līgo svētkiem, Fear Factory caur dienu ar Sia Mastadon, nepareizā valsts un nepareizā piedzimšanas vieta un laiks bla bla bla.
..make Your choice...(tas tur no Zāģa)
+2
Pagājušajā gadā bija pirmais fests, kurā gan nepiedalījos, taču tauta esot bijusi. Šogad sastāvs stipri nopietnāks un gan jau tauta salasīsies. Kaut vai tā pati Daugavpils- kā runā, daugavpiliešiem tagad ar smagās mūzikas pasākumiem esot visai švaki...
+9
oi, piemirst vēl pieminēt, ka Tuska (ciska) 2012 ar pārklājas ar HRL un Preiļi 2012.
Laikam pietiks beidzot ņerkstēt, ka te viss sūdos ieaudzis, nekas nenotiek, ņems to dakš, tas ir pudel rokā un dosies beidzot atbalstīt savējos pašmājās, iekurs uguni, uzceps sasmalcinātu kvadrātiņos rukša dirsu, paņems režģīti alus, būs labi, lv metal open ērr 012.
0
Starpcitu, savu alu ienest varēs?
+1
Pat ja nevarēs vai nevar atstāt savu alko krājumu auto bagāžniekā un iet uzpildīties sev vēlamā laikā.
Vēl taču ir veikali visapkārt ... arī savi čomi atradīsies ...
Time to learn ..how to fly!!
-3
^^ urīnpūslī kaut šņabi vari iestiept
+5
Šņabis pa ceļam uz urīnpūsli jau pārvēršas par urīnu, ja vien netiek caur vafeli iekšā sūknēts...
+1
Latgaliešu skaita papildināšanai varēja arī Sovvaļnīku! :)
+1
Zināšanai — tāds faktiņš: no izdzertā alkohola aknās patiesībā pārstrādājas tikai bišķiņ. Kaut ko aprij pārējās šūnas, krietna tiesa tiek tvaiku veidā izelpota virsū tavam tuvākajam, un vēl vairāk tiek izvadīts ar urīnu. Principā, ja izslāpis cilvēks sadzeras daudz lēto alu un uzreiz neiet uz ķemertiņu, tad var sagadīties, ka pēc tam urīnā ir lielāka spirta koncentrācijā nekā tajā lētajā dzereklī, kura paliekas kuņģī skalojas.
0
Pohuh, visu patērē Antwoord!! Nekāda ķīmijā. Pure things! Aknas priecājās!!!
0
^^ kaut kā neticu. Bet te labāk jāpagaida trūmetāla daktera Boka kunga komentārs.
0
^^^ sanāk, ka uz lielām pohām jāpalaiž strūkla mutē un sanāk gan padzerties, gan salāpīties ...
0
Leiputrijā tā esot :D
+6
Alkohola vielmaiņa jebšu metabolisms shematiski: etilspirts>acetaldehīds>e... un H20. Tātad oksidējas par ūdeni, ko izčurājam un co2, ko izelpojam. Oksidējas 90-98% spirta. Tas notiek aknās ar ātrumu 10-20ml/h. 2-5 % nepārveidota alkohola izdalās ar urīnu un izelpojamo gaisu, lielās devās arī caur ādu (5%)
(avots-"Praktiskā farmakoloģija" 2003.g.)
Starpcitu, galvenais pohmeļa cēlonis ir tas spirta metabolīts atecaldehīds un citi spirtu piejaukumi (sīveļļa, fūzeļļa), ja gadījies nekvalitatīvs dzeramais. Tāpēc t.s. lāpīšanās sākotnēji palīdz, kad etanols izkonkurē toksisko acetaldehīdu.

+1
^^^tur co2 domāts tai shēmā pie ūdens
+1
^^^
tpu bļet...te taču gariem vārdiem nevar iepostēt
etilspirts> acetaldehīds > etiķskābe > co2 un ūdens
+1
Vai tad liels paģiru iemesls nav arī organisma dehidrācija?
0
tas sanāk pakārtots - ķip smadzenes dehirējoties saraujās un tāpēc sāp galva. Man, alu dzerot, tā parasti negadās.
0
Nez, man vislielākās pohas (tieši attiecībā uz galvassāpēm) vienmēr ir no liela daudzuma aliņa pa krogiem, ja baigi jauc zortes vai kādā Korsairā lētā susla malkota.
+3
sveiki tautieši, stikla taru ienest teritorijā nevar, ceru apsardze strādās prātīgi, būs alus telts "Brālis" tā kā alus garantēts, pagājšgad pēc pasākuma neviena kritušā nebija tā kā vis bij prātīgi, gaidām Jūs visus ciemos!!!
+2
NEONZ^^^
iedomājies: karstā laikā tu pastiprināti svīsti un nav iespējas adekvātā daudzumā uzņemt šķidrumu. Tavs organisms dehidratējas. Un tad tev iestājas pohām līdzīgs stāvoklis?
Nē draudziņ, paģiras rada konkrētas vielas. Tad jau varētu uz paģirām izdzert spaini ūdens un pohas nost.
Bet katrā ziņā, protams, atūdeņojies organisms pohas panes ievērojami sliktāk.
+1
paklau, Bok, mošk tad izskaidrosi tādu fenomenu. Ja nepieceļas laicīgi un noguļ 2 stundas par ilgu, tad ir pohmelim līdzīgs stāvoklis: galva truli sāp, visu laiku pretīga miegainība, acis arī sāp, slikta dūša. Un tā ir katru reizi, kad aizguļas pārmēru. Vai tam ir kāds saprātīgs bioķīmisks iemesls…?
+3
^^^
miegā smadzenes ražo t.s. miega hormonus (niedziļināšos sīkāk, tik un tā to informāciju neviens te nepaturēs galvā un pašam man arī to nevajag). Un ja sanāk `pārgulēt`, tad rodās šo hormonu pārprodukcija. Tāpēc tas dullums pēc tam.
Parasti pāriet pēc pāris stundām vai stipras kafijas, vēsas dušas.
0
Ūdens lielā daudzumā (dzerot vairāk, kā organismam gribas) uz paģirām palīdz visai labi. Un miegainība un galvassāpes vismaz man mēdz parādīties, ja nelietoju šķidrumu gana daudz.
0
Pieņemu gan, ka sakarība ir arī tāda, ka dzerot daudz šķidruma, vienkārši tiek ātrāk attīrīts organisms no visiem sūdiem.
0
Ūdens lielā daudzumā (dzerot vairāk, kā organismam gribas) lieti noder arī pirms paģirām, padarot tās manāmi vieglākas. Tiesa gan, ne jau vienmēr sanāk pirms paplīšanas satrekterēties to ūdeni.
-5
Manuprāt, tie ir kaut kādi bābu murgi: «Ja es dzeršu daudz ūdeni, tad man attīrīsies organisms!» Tikpat sakarīgi kā šitais: ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥ_L.
+6
Vienīgas, par ko zinātnieki ir vienprātīgi - jādzer !
+4
Vislabāk ir dzert ūdeni lielā daudzumā, kuram pirms tam ir klāt ticis pievienots cukurs, apiņi un raugs.
0
Viens par otru asprātīgāki ! :D
0
^^ tā ir jauna brāgas recepte ar apiņiem ?
0
^^^
Desekrātors
Manuprāt, tie ir kaut kādi bābu murgi: «Ja es dzeršu daudz ūdeni, tad man attīrīsies organisms!» Tikpat sakarīgi kā šitais: ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥ_L.
Pamēģini diennakti neuzņemt šķidrumu (ne alus, ūdens, tējas, piens, zupas u.c. u.t.t., kas šķidrs) ne piles.
Apraksti tad šeit savas sajūtas.
Man pašam tas būtu interesanti un pārējiem ar uzzināt.
0
Nu jams jau, visticamāk, domāja, ka jo dzers arvien vairāk ūdeni, jo arvien ātrāk atties no šmigas.
0
Ta vēl viens jautājums - kādam no šeit esošajiem braucējiem ir aizķērušās divas brīvas vietas savā transportā uz pasākumu un atpakaļ? Savācami kā no Ogres, tā no Rīgas. Benzīnam naudu piemestu, alu drusciņ uzsauktu!
0
Rakstīt man tīk! Cikos vispār grupas sāk rausties uz skatuves? Gribās ieplānot visus darbus un transportus, ja neviens nepiedāvās pakaļas vietu savos transportos. :)
+2
Sākums 19.00, iesilda Escape from within un tad sāksies ....
0
Īsumā - kādam ir pieejama Escape from within pirmā (un pēdējā) spēlētā dziesma no pasākuma? Šausmīgi piedūra, un gribētos dzirdēt ierakstā!
0
kā vispaŗ fests? gaidu recenzijas, jo pats ļoti gribēju aizbraukt vispār intereses pēc, bet darba dēļ atkal netiku nekur.
+2
gan jau ka pēc lokālā samagona triepšanas tik otrdien nāks pie sajēgas.
+1
Nekādu dižo recenziju neuzrakstīšu, jo nemāku, bet pāris vārdos bija tā: Festā ieradāmies kā pirmie (alus stends vēl tik skaloja savu ietaišu trubas), vieta, protams, ļoti skaista - dīķis, pļava un tā.

Līdz pasākuma beigām nepalikām (devāmies prom Frailty koncerta sākumā), taču viss, kas skanēja līdz tam, kaut kā skanēja manām ausīm nevisai saistoši - piedūra tikai tā viena dziesma, ko minēju vakar (Escape From Within). Nezinu, kas un vai vispār pēc Frailty spēlēja, varbūt būšu palaidis visu foršo garām. Nevarētu arī teikt, ka biju baigajā sajūsmā par skaņas kvalitāti. Nemācēšu pateikt, kas tieši, bet kaut kas likās pietrūkstam.

Ah, aprunājoties ar alus tirgotājiem (starpcitu, Brālis tumšais/gaišais bija par visai pievilcīgām cenām - 1.2ls un 1ls par 0.5l attiecīgi), šogad tauta esot bijusi krietni mazāk - būtībā izskatījās, ka ir atnākuši pa lielam tikai daži vietējie interesenti, lai gan koncerta laiks un datumi bija pa lielam pieejami arī strādājošajiem. Tas bija tāds bēdīgākais moments. Bigijs, acīmredzot, ir mazāk interesants kā pagājušajā gadā Rūsa. :)

Pa lielam jau pasākums bija ļoti jauks, lai pasēdētu pļaviņā un vienkārši pačillotu, bet nokļūšanas izmaksas uz to gan bija visai palielas - 6ls vienai personai vienā virzienā ... Nu, tā kaut kā, lielos vilcienos.
+2
Pagājušajā gadā nebiju, bet ļauži runā, ka toreiz tautas esot bijis stipri vien mazāk.
Vai tautas par daudz/maz - tas tāds diskutabls jautājums. Manuprāt, diži izreklamēts pasākums nebija un tāpēc, iespējams, neieradās tie cilvēki, kas būtu potenciāli braucēji, ja vien zinātu ko vairāk. Jautājums - vai tā būtu labāk? Tagad vietas visiem pietika un uz galvas neviens nevienam nekāpa :)
Par mūziku - nu tas tāds gaumes jautājums, kas kam. Es visvairāk cerēju sagaidīt Frailty, taču draugi mani piekāsa un vakara gaitā pa vienam noziedēja. Tā nu vienam akurāt nebija vēlmes gaidīt, biju spiests aiziet...

Gaišo alu nedzēru, patērēju tumšo. Tīri krietns un arī cena priecēja. + vēl pasākumā ieejas maksas arīdzan nebija - arī tas slavējami.

Nekādu dižu incidentu nemanīju. Kā runā, jau uz rīta pusi pašvaldības policija gan vienu žūpu esot savākusi, jo šis vai 3 reizes kaut ko pamanījies sagāzt. Bija tāds kolorīts kadrs (laikam gan ne vietējais). Pašā sākumā viens ļaužs (kā šķiet, iepriekšminētā žūpas labs kamrāds) kājās turējās visai nosacīti un pārvietojās visnotaļ amizanti, laiku pa laikam nomaujoties. Pēc dažām stundām gan šis (vai vismaz līdzīgs) bija redzams jau mazliet cienīgākā stājā. Atļaušos minēt, ka vakara gaitā viņš atkal nonāca lopiskā kondīcijā.

Interesanti gan, ka nākošajā dienā pēcpusdienā ejot gar norises vietu nevarēja pat iedomāties, ka tur kas būtu bijis, ja neskaita atsevišķās vietās nomīdīto zāli. Ne mēslu, ne kā - tādā ziņā pozitīvi.

P.S. Sumpurni, pēc Frailty it kā somi spēlēja un ar to laikam visam būtu jābeidzas. Jādomā, ka Ciekurs varbūt te uzpeldēs un paskaidros sīkāk - domājams, viņš būs bijis līdz beigām kā jau organizatoram pieklājas.
0
Somi-All Over Maniacs-bija labi.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
daemon_dawn (16 gadi)
Skuja (11 gadi)
skru (9 gadi)
Viskas