Kur pirkt zābīšus
+3
Sveika, tauta!

Sen, sen tas bija, kad pēdējo reizi pirku sev jaunus zābīšus, tādēļ jautājums: kur šobrīd Rīgā visjēdzīgākie* keriņi nopērkami?

*visjēdzīgākie = optimālākais cenas, kvalitātes un izskata apvienojums
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+2
Skaties www.apavi7.lv
tur apkopota infa no vadošajām Rīgas apavu bodēm. Pieejama infa, kurā bodē & kādi izmēri ir uz vietas.

Par "Patriotiem" un līdzīga paskata bodēm tur gan informācijas nav.
+1
šite ņēmu keriņus, sūdzēties nevar - www.virulietas.maksimuss.lv/index.php?categoryI...
0
Reku vēl daži - arsenal-lv.com/zae-baki-un-apavi/k...

Izvēle gan nav nekāda dižā.
0
Iespējams, bodē uz vietas varētu būt cits sortiments, jo nereti informācija internetā netiek visai operatīvi atjaunota.
+3
Tas sortiments parasti ir švakāks, kā mājaslapā.
Pagājušnedēļ biju - apmēram puse no ieplānotajiem pirkumiem izpalika. Neko, vismaz piķis ietaupījās.
+2
Baltkrievu ādās centrāltirgus paviljonā (neatceros vairs kurā) vai pretī Dailes teātrim, pagrabiņā.
-3
Negribu but maita - bet Amazon.de var atrast ko vien tik sirds karo un ne :)
0
Jautājums jau bija precīzi noformulēts par Rīgu, nevis internetbodēm. Ar apaviem jau tas diezgan riskanti internetos, var sanākt par mazu vai par lielu. Man ir gan 42., gan 43. izmēra apavi, kas šķietami der identiski.
+2
Mani bijuši no 43 līdz 46, vienādi deroši.
0
Pēdējā gada laikā esmu regulāri un komfortabli valkājis apavus no 41 līdz 44.5 izmēram :D Ja jau dikti ir gribēšana internetā pirkt, var aiziet vispirms veikalā pamērīt.
0
ups, sorry, es nepieversu uzmanibu, ka tieshi par Rigu bija jautajums
0
Zābjus netā neesmu pircis, bet kedas gan regulāri. Jāizfiško/jāpiemēra katrai firmai uz vietas kāds modelis, tad tā apjausma par izmēriem rodas. Ir bijuši no 43-45,5. Patiesība ir kkur pa vidu - 44 :)
0
pēdējie priktie apavi ir zandales - derēja gan 43, gan 45 izmērs ...

arsenal-lv.com/ZAe-baki-un-apavi/T...

Šitiem (siltajam variantam) jau būs otrais gads - tik 1x esmu tīrījis. Pie -25C vilnas zeķes nevajag. Vasarā pa KŽ pa lietaino dienu viņos - novazājos sausām kājām. Viegli, ērti - var mierīgi paskriet, vai iespert kādam pa muti.
+2
To es gribētu redzēt, kā Bleids kādu piekauj! Diemžēl diez vai tāda iespēja radīsies :)
0
Kāpēc un kāpēc ?
+2
^^ man tas kaut kā izklausās vairāk pēc "saderam, ka tu nevari mani piekaut?" :D
+3
Pret Dethecrator kādu klasisko Kraujpamāgu paņēmienu pielietot koncertburzmā jau nav liela māka - pēc tam uz ugāru un mošpitu var visu norakstīt. Tik nez vai tas skaitās.

(tagad Dethecrator uz končiem ies tikai uzvilcis pautsargu) :D
0
ā, es to biju domājis drīzāk — būtu viens sveķains dzīves līklocis, ja Bleids iekultos situācijā, kurā nekas cits neatliek kā kauties! Bet diez vai tas kādreiz notiks :)
+3
Kurā mirklī tēma "Kur pirkt zābīšus" kļuva par "kam garāks" tēmu?
0
^ Kāds ta tev pašam izmērs, a? Man 45.! Pārējiem arī līdzīgi — 43. līdz 46. izmērs der.
0
Šodien ar sen neredzētu draudzeni klīdām pa Andrejsalu un iemaldījāmies brendotā autletā. Apavi sievietēm, vīriešiem, lupatas. Tam pa vidu arī Dr. Martens īsie kerzi pelēkā krāsā pa 32 vai 35 ls, priecājos, ka mans izmērs nebija, jo naudas tāpat nav (bija no 37 - 40ajam)
+8
Vispār nav pēdējais laiks tēmā iesaistīt dzeršanu un pupus?
+7
Kāda izmēra pupi ietilpst kāda izmēra zābakos, un cik ilgi no vietas ikdienā jāvalkā zābaki, lai tajos salietais single malt atraisītu visas sava aromāta nianses?
0
Nez, te atrastos kāds, kurš spētu ko pastāstīt par tādiem buržuju zābakiem kā šie: arsenal-lv.com/ZAe-baki-un... ? Atsaugsmes vajag..ja tādi, tas ir, tik dārgi apavi izjuktu pēc pusotras ziemas tāpat kā Magnum Elite, es būtu diezgan neapmierināts..
0
ergh, tas links ir te: arsenal-lv.com/ZAe-baki-un-apavi/A...
+1
Pa to naudu sanāk 4 pāri to zābīšu no patriotiem. Pēdējais pāris gāja n-gadus.
+1
Kurējie no patriotiem? Magnumi?
0
Domā es zin, kā jami saucas? Zviedru vai dāņu vai kas tamldz.
0
tas apraksts tāds pats kā maniem pa Ls40, tik nav triecienizturīgās virsmas.
0
0
varbūt kāds zin kādu iestādi kur var iegādāties Break-Free 14 caurumu zābakus? Jo arsenal-lv.com garos zābakus vairs nesūtā.
+1
Vpezdu tos Magnumus - divi bridieni pa kalniem un atsviedu bodē atpakaļ ar atļukušu papēdi utt... A Uggas minētie dāņi man jau laikam 7. gadu dzīvo (nav no Patriota, bet po hodu tie paši vien bij). Ikdienā gan nevalkāju, toties pirmā izvēle, kad kaut kādos neceļos jālīž
0
A tos ojas un Break-Free LV var nopirkt? Sen neesmu manījis.
Steel un Sirenia (vai kaut kā tml.) gan ir baigie mēsli, jūk ārā pēc 4-5 mēn. :/
0
^ sorry, ojas = Wojas
+1
+2
^^ Par Steel gan nepiekritīšu Valdim, man jau kādi gadi 5 staigājas:)
0
Grūti jau tā nodefinēt, jo tie paši Invader zābji man pēc pusgada sabruka, zole plīsa vaļā, gumija papēdim saira, tajā pašā laikā čomam gadus 3 nēsājas bez šaizēm. Tiesa pats dodu priekšroku Marteniem. Pirmos divus , trīs gadus, kamēr zole nenodilst, var špagāt kaut pa ledu un ne sūda neslīd, vēlāk, kad nodilst, gan ir kā uz slēpēm.
0
Tajā Arsenālā teica ka 14 caurumu Break-Free vairs nebūs un citur neesmu redzējis pēdējā laikā, bet tieši šitie izturējā vairāk kā 4 gadus. Visur tika Steel, kas ne pārāk simpatizē.
+3
Ar Wojas zābjiem pēdējā pieredze bija visskarbākā no visām (vismaz man) - www.bildites.lv/images/ktss80xbyiab...

Ar tādām lietiņām uz papēžiem bija jāsadzīvo ~mēnesi (staigājot ar botām, kedām, tikai ne wojasiem vai zābīšiem vispār kā tādiem). Nezinu, vai baigi gribēšu atkal pirkt tādus zābīšus, ņemot vērā, ka šitāda lieta radās faktiski gājienā no Arsenāla līdz C-Stacijai, lai gan zābaku un pēdas izmēri bija atbilstoši ...
+4
ne jau zābji tur vainīgi, bet āda par plānu. Kolīdz āda uzaug biezāka, tā viss ir OK!
+3
Kerzu ienēsāšana nav priekš vārguļiem. :D lai nebūtu vārgule un kājas jēlas līdz kaulam, jau laicīgi apgādājos ar trauku švammēm. Izklausās smieklīgi, bet tas ir bijis labākais risinājums, ko lietoju. Ja nepieciešams, sagarina mazākas pickas un velkot kāju zābakā, pie reizes iestūķē švammi. Ar laiku švamme sablīvējas un tā ādas uzaudzēšana noris mazāk traumatiski.
+1
Nē, nu, mikrotulznas uz kājām ir bijušas praktiski vienmēr, ievalkājot jaunus zābīšus, bet Wojas variants man bija kaut kas tāds, ar ko noteikti nebiju reēķinājies pat ļaunākajos murgos. Tas švammīšu variants būs jāpieglabā - nudien negribās atkal naktīs pēdas turēt gaisā un darbā pirmās 4 stundas raudāt, ka grūti iekustināt tulznainas pēdas un tad četras stundas raudāt, ka pārāk daudz iekustinātas .. :D
+2
^^ ? :O
Priekš tam ir villas zeķe :P
+2
Šitik traki man nekad nav bijis. Kaut kādas tulznas laikam parasti ir bijušas pašā sākumā, bet sīkums salīdzinoši. Vieni zābji bij tādi, kas tulznas neradīja, bet drusku sāpēja pēda pacēluma daļā. Bet, kā jau savulaik Dresleru Jānis rakstīja:

Kurpnieks saka - ko nu klaigā,
Jaunās kurpes jāiestaigā!
0
Bļin, decembrī nācās konstatēt, ka mani Magnumi pēc 2 gadu valkāšanas sākuši mitrumu laist cauri, ja ilgi pa slapju sniegu jābrien. Laikam biežāk vajadzēja pucēt, nevis reiz pa gadu :D Ievalkāt gan šiem neko nevajadzēja.
+1
Magnumiem vari pamēģināt tos pūšamos/smērējamos impregnētājus pret mitrumu. Ir visādi veidi pieejami. Ja ne gluži ūdenī līdz stulmu augšai brist, bet pret slapju sniegu varētu līdzēt.

Man līdzīga problēma ar Cabelas Snow Runner zābjiem. Pirmos 2 gadus super, tagad drusku sāk laist cauri tas materiāls. Domāju pamēģināt kādu no tām impregnēšanas vielām, jo visādi citādi zābjiem nekas cits nav ne saplīsis, ne nodilis.
+1
^ tā arī daru. Gan jau ka mūsu sālītās ietves pie vainas, jo oriģinālā viņiem ir speciāls inpregnējošs aizsargslānis, kas aizsargā pret mitrumuu. Ar laiku laikam noēd.
+1
Karoč - dirsā mati, dirsā zābji.

Ierastie dāņzviedrholandiešu-vai kas nu tur viņi bi zābji esot izbeigušies. Patriotos vairs vispār nekā nav. Arsenālā - kaut kādi ķīnas mēsli (arī pēc paskata) pā 100 vai ciktur eur. Lab, 100eur varētu arī nolikt, ja būtu pārliecība, ka ies ilgāk par gadu, taču tādas pārliecības patlaban neviens netirgo.

Tātad - kur tagad pirkt? ~48 izmērā.

Internetā neder - vajag vispirms aplaikot un vispār - steidzami.

Nekādus emohujovo botas nepiedāvāt.
+2
Apnikuši kropļi ar savu 43-45 piedāvājumu :E
0
^ un nebūs ar vairs dāņu zābaki Patriotā? Es pie saviem pēc kāda pusgada gaidīšanas tomēr tur tiku (tas gan bija pāris gadus atpakaļ).
0
Cik sapratu, ta nea.
0
ble, tie ir pavisam neskaisti jaunumi. Man pēc 4 gadu uzticamas kalpošanas ar vecie dāņu armijas zābji sāk prasīties uz nomaiņu, taisni kā grasījos kādā brīvākā brīdī līdz Patriotiem aizstaigāt...
+4
Tēks, ssā atradu, ka čiekurkalna tirgū kioskā nr 3. tiek tirgota manta. Tiku pie 48 izmēra omon pā 42Eur. Izsktās labi, bet nu redzēs pēc gada. Tur vēl palika čupa ar 47 un citiem bezizmēriem.
0
Ha, es arī vienreiz braucu uz to bodi, bet aizbraucu nedienā un tur praktiski viss bija ciet, tā ari neko nedabūju, bet ir dzirdētas labas atsauksmes par tiem onon zābakiem.
0
48 izmērs? cik zinu, keksi, kam šāda kāja, kā tik ierauga kādas laivas (ko kājās vilkt) skatlogā, tā ķer ciet. Pofig par cenu un fasonu. Jo vnk ir grūti nopirkt šāda izmēra tupeles.
0
Nu galīgus ķīnaizersūdus jau ar' nevajag. Tur jāpaskatās kā labāk - ar cauriem vecajiem vai tiem mēsliem :)
0
Pats vismaz ņemu apavus no vācu ībeja, ar piegadi (DHL 5 dienas) kādi 70EUR , jo citādak 49 izmēru uz vietas vispār vari necerēt dabūt, kāreiz mēģināju šogad šitā iepirkt, zaibal braukt uz veikalu, pirmais ko izdari aizej paprasi vai ir vispār 49. izmērs, ja nav ej prom un tā trīs dienas no vietas kamēr apnīk.
0
Kā arī tie apavi stabili iet divas ziemas.
+2
mjaaaa, izsaku lidzjutibu jusu izmera sakara ....
+2
Size does matter after all...
+1
Personīgi es no ebay zābjus nepirktu - gribas pielaikot, par cik pēda vēl tāda paplata gadījusies. Ir bijis, ka 49. zābji neder. Itāļiem, šķiet, kājeles tādas šaurākas, lai, vajadzības gadījumā, varētu iesprukt augstpapēdenēs?
0
Sen nav nācies i-netā pasūtīt zābjus, bet vai tad pie izmēriem arī nav noteikts platums, kā tas, piemēram, ir slidām ?
0
Nez. Platumam jau nav atsevišķs parametrs. Bet nu reāli ir laikoti šauri zābji, kur pat nedomā kāju iebīdīt, lai arī pēc izmēra tākā būtu jāder.
+2
Staigāju ar BustaGrip limitedeshop.com/index.php/cPath/59/... — divas vai trīs ziemas iztur (un es cenšos visur pārvietoties kājām, vidēji vismaz 5 — 10 km dienā). Ir arī tēraudnieki, bet ar tiem negribas biedēt to biroju planktonu, ar kuru nākas saskarties. Bet tagad varu teikt: BustaGrip zābji ir oficiāli notestēti un atzīti par spējīgiem esam izturēt arī revolūciju un barikādes! ;)
+2
Diemžēl mana pieredze ar BustaGrip nav tā spožākā. Gada laikā gan zole ir pamatīgi nodilusi (īpaši papēža daļā), gan mitrums jau tiek iekšā, gan virsējā āda (īpaši purngals un sānu daļas pie zoles) jau ir galīgi nekāda. Nēsāju teju katru dienu, staigājot tos pašus +/- 5-7 km dienā. Nezinu, varbūt vaina tajā, ka ņēmu ar 14 caurumiem...

Šobrīd uzsāku visai naudietilpīgu testēšanas kampaņu, proti, NewRock: www.newrockonline.com/de/m-newmili19-s1-h...
Truemetal večiem šis gan jau ka liksies tāds "poser" variants, bet man kā sievišķim tīri labi iet pie sirds. Pagaidām nēsāju nedēļu un esmu uzberzusi tikai vienu mikrotulznu (un tas arī bija pirmajā dienā, kad nostaigāju savus 5 km) (ar jebkuriem citiem zābakiem ievalkāšana man ilga vidēji mēnesi, un tikpat ilgi kājas bija tulznās). Zole neslīd, kājas nesalst, izmērs der kā uzliets.
Šiem zābjiem ir ļoti cieta āda, bet rudenī biju iegādājusies vienus NewRock cacu zabīšus, ar kuriem uz darbu iet. Tiem āda ir mīkstāka, taču tie ir izturējuši mana kaķa nagus (viņai dikti patīk spēlēties ar vates kociņiem, pelītēm, u.t.t. tajā vietā, kur koridorā zābaki stāv), tāpēc domāju, ka arī kerzveidīgajiem zābīšiem kaķa nagi nekaitēs.

Tad jau pēc kāda pusgada redzēs, vai apstāšos pie šī zīmola.
+1
Pirmā dzirdēšana, ka ar New Rock vispār var paiet...
0
Intar, es takš nepērku tos platformu monstrus! ;)
0
wow, man bieži slinkums šņorēt savus 14acu zābjus, a te visas 20 aces...
0
Šiem ir rāvējslēdzējs, redzēs, cik ilgi ies.
+2
es nezinu.., sen vairs nepavelk šie smagie, mūžīgi pēc kurpju noliktavas smakojošie armijas noliktavu zābji. Pienes tik dubļus mājās :) Mežā jau zjbs, bet ikdienā jau nav nepieciešams pie apstākļiem- mājas, mašīna, darbs. Tas ir tāpatās, kā džipi pilsētā. Reāli jau nav nepieciešams, bet `понты` jau jārāda. Labi, nav īstais salīdzinājums :)
Tāpatās šabloniskie zābji (stīli, njūrokeri, u.t.t) vairs nerada sajūsmu, kā gadus 10 atpakaļ.. vnk katram tīnim tādi ir :)
Bet gluži atteikties jau ar nevar. Tāpēc, ja kādam ir apnicis augstāk minētais, rekomendēju G Star dāņu brenda militarizētos zābjus. Tiesa, gan padārgi, bet ja atlaides, izpārdošanas, tad ciešami.
Piem. te variants (nešņorējamais). images.esellerpro.com/2325/I/233/03/lrgsc...
Kvalitatīvi, izturīgi un labi izskatās.
0
Ne jau visi ikdienā strādā sausās, tīrās telpās ;)
0
es ar savu popsu - /forum/123554-kur-pirkt-zābīšus#comment228615 - treō ziemu brienu. Pagājušā pavasarī sāka likties, ka nedaudz laiž mitrumu, bet šoziem neko tādu nejūtu, jo sauss.
+2
Intar, un kā vēl var paiet ar "ņūrokiem", labākie un ērtākie zābji, kas man ir, nēsāju jau kopš 10tā gada un nav ne papēži nošķiebušies, ne zole jūk laukā. Protams, es nezinu, kā ir nēsāt "trū veču" modeļus ar biezajām zolēm un kilogramu tērauda detaļu, bet es noteikti nākošos zābjus pirkšu no New rock.
Škrobe par Dr.Martens kerziem, tipa skaitās ūber labi zābaki, bet nevaru tos ienēsāt jau pusgadu. Bez palagveida plākstera nevar no mājas iziet, citādi tulznas nu jau 2 eiro izmērā
+4
Nav varbūt gluži ielas variants pēc izskata, bet, ja nu kāds ir tāds pats woodsman's kā es, tad šie ir brīnišķīgi price/performance zābaki - Cabelas Snow Runner. Ar visu šipingu no štatiem maksāja ap 55 lašiem. Ziemā kājas siltas arī milzu mīnusos, ūdeni pirmos divus gadus cauri nelaida vispār, kāja nesvīst.

Vārdu sakot, bija tik labi, ka nopirku otrus tādus pašus. Pa kreisi - out of the box, pa labi - 3 gadus brutalizēti, arī pāris reizes deguši ir, kā var pēc mēlītes redzēt. :)

fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/...
0
^ kur pasūtīji?
0
BladeOfDarkness :DD
Jā - es arī šoziem kājām mitrumu nejutu ar saviem "puse zoles nost" tipa zābakiem :D
0
Vaidzēja iebrist strautā, tad moš sajustu.
+1
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
vainamoinen
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas