Baltvācu kultūras izziņas cikls
+1
Studentnet.lv uztaisījis tādu kā pasākumu ciklu vāciešu kultūras izzināšanai Latvijā — sākot ar Livonijas laikiem un beidzot ar Vērmahtu un SS. Pamatdoma ir — cikls ir priekš parastiem cilvēkiem, kas nav vēsturnieki un kas arī diez vai prot vācu valodu tekoši. Šodien bija pirmā iepazīšanās sanāksme, kur atklājās, ka no 25 cikla dalībnieku vietām dažas ir palikušas neaizņemtas — pārītis atkrita, vēl pārītis saslimuši. Tā kā, ja kādam moška interesē, tad var pieteikties. Darbības noritēs pa sestdienām, visu sponsorē visādi sponsori, atskaitot 12 latu piemaksu par visu ciklu no deguna, kas aizies priekš degvielas ekskursiju laikā.

Programma šite, pirmais īstais pasākums — šo sestdien.

www.studentnet.lv/studejam/article.ph...
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
Interesē gan, bet diemžēl laika tādam pasākumam nepietiks. :(
+2
Grammar nazi strikes again: Baltijā dzīvojoši vācieši = vācu izcelsmse baltieši = vācbaltieši. Baltu izcelsmes vācieši = baltvācieši.
0
Šodien kā reiz gāja runa, kad lietoja vācbaltiešu apzīmējumu un kad — baltvāciešu. Sākumā esot teikuši pirmajā variantā, bet Hitlera laikos pārgājuši uz baltvāciešiem. Nu i nah — ja pārgāja, ta pārgāja! Tikpat labi mēs varētu pāriet no vārda «latvieši» atpakaļ uz «letti» un «letiņi», jo tāds, redz, bija sākotnējais variants.
0
hmm, neatradu info par norises laikiem no cikiem līdz cikiem tas domāts būtu....
0
Katru reizi būs savādāk, atkarībā no apmeklējamā objekta un lekciju garuma. Šo sestdien pulcēšanās pie muzeja Pils laukumā uz 11:45! Bet iepriekš jāpiesakās pie Tālivalža.
0
^^^ galvenais jau ir, kuram variantam ir vairāk jēgas.
0
Labi vien ir, ka viņi ir prom - ātri aizmirsies, ka 30to gadu letiņu puikām lielāku ienaidnieku par vāciešiem nav bijis.

Vēl tikai sarkano porciju šādā pat veidā dabūt projām - sakāpj kuģi un au revoir!
+2
Puikas - sitiet fričus!
0
Baltfričus vai fričbaltus? Nebrauks tak fričturkus un/vai turkfričus kaplēt?
0
Aizvakardienas ievadlekcijā, piemēram, tika (nosodoši, protams) apspriesta nacionālsociālistisko ideju prevalence trīsdesmito gadu beigu Latvijas baltvācu sabiedrībā. Kā arī baltvācu likteņi abos karos, un viņu pielietotās viltības, braucot uz dzimteni vēl padomju laikos, lai satiktu radus un citus interesējošos cilvēkus tā, lai padomju vara par to neuzzinātu un netaisītu pēc tam šejieniešiem sūdus. Tajā brīdī man šis pasākums sāka interesēt arvien vairāk.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
M (jauniņais)
Viskas