Lapčenoks - metaļuga!
+8
Daži atļaujas nicīgi teikt, ka tie, kas neklausās metālu, lai iet klausīties Viktoru Lapčenoku (mūslaikos tā vismaz daži sacīja - pieļauju, ka tagad daudzi nemaz tādu nezina). Bet ko onka saka intervijā?

kultura.delfi.lv/news/music/cinijos-...

"Metallica" tiešām muzicē! Jā, tas ir metāls, bet viņi muzicē, nevis "blrblrblr" līdz klapei! Ir ļoti svarīgi dot nevis tikai skaļumu vaļā, bet muzicēt - kādi viņiem "soliņi", kādas pārejas, kāds bundzinieks!

Man patīk, ka bērni klausās labu mūziku, jo apkārt ir ļoti daudz sēnalu, kad piecas minūtes spēlē vienu un to pašu, acis pārgriezuši. Man ir tāda sajūta, ka arī ārzemēs ir kaut kāda krīze. Līdzīgi kā pie mums , viss ir nobremzējies - klausāmi ir tikai vecie ansambļi, jo tur cilvēki tiešam muzicē, nevis ieslēdz visu pēc kārtas.

"AC/DC" - sirmām galvām, bet kā viņi spēlē! Ir tik maz jauno ansambļu, kuri tā var. Izbīda smukās meitenes ar šitādiem silikoniem priekšā (Ar rokām attēlo milzu krūtis) un visi - Ā! (Saķer galvu).
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+3
Tas čalis vismaz spēja padziedāt - kas cits atliek, ja nav ''šitādi'' ko priekšā izbīdīt.
+2
Pirms kāda laika, mammas lūgts, dabūju kaut kādus vecos Paula ierakstos, 1972. gads un vēlāk. Domāju, ka tur būs nu, zināmā popsa, ko pa radio drillē, un no bērnības atceros.
Bet biju pārsteigts, ka dažos albumos ir visai normāli smagas un pat sarežģītas dziesmas, un teiksim, 5-dziesmu cikls ar Dainas Avotiņas dzeju ir tīrs progrock.
+3
«… tas ir metāls, bet viņi muzicē, nevis "blrblrblr" līdz klapei!» — izklausās, ka džeks ir padzirdējis arī kādu, piemēram, graindu ;)
+11
Tās paaudzes džeki nopienti mūzikai pieiet. Kurš te 90tajos, vai tik ne tas pats Sinisters, bija Kukuvasu nostopējis. Vecais prasījis, ko tad jaunatne klausās? "Ak, black metal? Zinu, zinu, Impaled Nazarene.."
+1
"Vēl mani šokē un es nesaprotu, kā diskžokejs viens var taisīt koncertu. Stāv, kaut ko iebļaujas, kaut ko dara ar platēm, parāda publiku, bet tur - 40 000 cilvēku dejo! Sit mani nost, nesaprotu! Kam tas vajadzīgs? Paņem maģi un klausies! Vai viņi tur sanāk sanarkoties un tad pūļa trakums notiek. Viens vecis diskžokejs savāc 40 vai 50 tūkstošus... (Noplāta rokas un turpina smaidīt)."

piekrītu. piemēram, šādi pidarasi man liekas kaut kas nesaprotams www.easyget.lv/foto/gallery/3588/...

un protams, ka šādiem mūziķiem ja ne ļoti patīk, tad parasti vismaz izjūt cieņu pret metālu kā pret tehniski sarežģītu mūziku, kuras radīšanā jāpieliek kaut vismaz kāds procents izdomas.
+14
Nu ko, slēdziens? Viktors Lapčenoks ist krieg! \m/
0
reka 40 000 tas liekas saprotams. Tad jau vairāk jāsatraucas par A-Eiropas popsu, kur zem finiera visi lēkā. Tas dīdžejs'(pieņemu) vismaz kautko improvizē, pieskaņojas publikai utt.
+8
Njā, vajadzētu Viktoru Lapčenoku & MODO ielikt progresīvā roka arhīvos. www.progarchives.com/
Vismaz - cik man nācies dzirdēt, tad līdz kādam 1975 gadam viņš MODO sastāvā dziedājis tīri pieklājīgu prog-roku. Nu, reku piem. šitas: www.youtube.com/watch?v=q0ZETa0NNVc...

0
diezgan labs tiešām, paldies
0
Mjā, Lapčenoks arī man ir patstāvīgs viesis setlistē, visai skumja persona, bet ar izcilu balsi, lai arī slavenākās dziesmas ir nostaļģiskas balādes, tomēr viņa izpildījumā un tā laika izpratnē par mūzikas radīšanu, šie gabali ir klausāmi vēl tagad :D Zemē nav metamas viņa dziesmas Ceļa maize un Tāds mūžs:)
+2
Karoč, jāsāk aģitēt, lai Katalepsija nāk atkal kopā un Verona vietā uzaicina Lapčenoku ;)
+5
Vispār jau mums te Latvijā ir savs pamatīgs muzikālais mantojums, kuru iepazīt var nākt tikai par labu. Ierakstiem skaņa vecmodīga, dziedāšanas stils citam laikmetam raksturīgs, BET... daudzas tās dziesmas ir vienkārši nevainojamas. Vismaz man tas savulaik tiešām padziļināja uzskatus par lietām. Turklāt lieli plusi ir prasmīgu dzejnieku radītie teksti, kas ir dzimtajā valodā, un to nevar atsvērt nekas. Un nebija jau tikai t.s. estrādes mūzika, Paula dziesmas un tam stilam raksturīgie dziedātāji. Bija vēl daudz kas.
0
Katrā ziņā estrādes mūzika ir krietni augstākā plauktiņā liekama, nekā popsa mūsdienīgā, protams ar atsevišķiem izņēmumiem, kur tiešām ir kāds vēstījums un labs teksts. Nu vecos gabalus jau varētu ik pa laikam reanimēt foruma saimnieks, tā teikt lai ik gadu pa kādai labai dziesmai Frailty izpildījumā uzpeld, labs bij Monro koveris, kāpēc lai neuztaisītu ko no Lapčenoka repertuāra, kā piemēram :)
+16
Jā, es jau gara acīm skatu, kā Bigijs uz skatuves rūc: "dakters dos, dakter dos, dakters brīvu dienu dos..." :D
0
:D:D:D
0
varētu izveidot smaguci no "pēc simts gadiem Piebalgā". :) sanāktu kaut kāds Status Quo variants, tā kā "whatever you want". būtu jautri.
0
Savulaik Remains bija ierakstījuši Paula "Somu pirts" koveru.
+3
^ Nav brīnums, ka viņi pēc tam izjuka…
0
Skaji ''Kurbadu'' uzraka.
0
^kurrat - Lapčenokam to gabalu aizliedza. Tā arī līdz 90tajiem nogulēja arhīvos.
+1
Dakterdos ar atbilstošu horeogrāfiju atstāsim Dehidrated Goateļiem. No vecāz likteņdzirnas gan kas doommetālisks varētu sanākt :D
+1
Šitas drīzāk varētu sanākt itin dūmmetālisks:

www.youtube.com/watch?v=x_i26n62m34...
0
When sun goes down? :D
Drizāk tas tāpēc, ka drūmīgs meldiņš jau gatavs? :)
+2
johaid, šis arī ir sasodīti labs:

www.youtube.com/watch?v=YSxu0a0FROc...
-1
njā- King Crimson var iet pastaigāties....
+1
tas ir pārāk skaļi teikts - nespēju tā īsti iedomāties nevienu grupu, kas KC varētu pastaigāties aizsūtīt, bet nu cienījama manta ir gan.
0
tā lapsene psc spēks ir, nav vēl kkas uz to pusi paulam+lapčenokam? O:
+1
palūko pie ieteikumiem, tur šis tas atrodas

www.youtube.com/watch?v=qEi-IXx5FnA...
+1
Kaut kad 80'tajos arī Vanzovičam ar opusu bij dažas tiešām labas progroka dziesmas, bet popularitāti tās neiemantoja, jāmēģina tagad atrast :D
0
Par Lapsenes nāvi biju piemirsis. Pirms kāda laika šo gabalu Paula autorkoncertā Maskavā nodziedāja Intars Blusulis, bet es, ja nemaldos, trāpīju tikai uz pašām beigām.
Spēļu nakts Duntes krogā es nesen klausījos. Smags un sarežģīts gabals, bet pilnīgi neaizķer.

Man šķiet, ka Vanzoviču Imis to progroku dziedāja Vecajās mājās, pie Uģa Prauliņa. Ilgi gan tas nevilkās.

====
Savulaik Remains bija ierakstījuši Paula "Somu pirts" koveru.

:D Es nezināju. Bet ideja ir OK. Daudzas Eiropas grupas ņem kaut kādu vecu (vietējo) "estrādes mūziku" un pārstrādā metāliskā variantā. Lai koncerta nobeigumā tauta sajūk..
+1
+1
Nu daudz jau no vecajiem gabaliem ir gājuši zudībā, vai arī guļ kaut kur Radio II arhīvos. Sākuma daiļrade ir klausāma arī grupai Dālderi, kas vēlāk pārtop pilnībā par kantrī mūziku spēlējošu, lai arī pašu sākumu neatradu iekš savas setlistes, tad no turpmāko gadu veikuma izceļams būtu Mājupceļš un Arizona (ja tikai nebūtu pastulbs piedziedājums), protams ka arī Anno Domini, kas tā arī neiemājoja mājsaimnieču sirdīs, kaut arī teksts vienkāršs, bet izpildījums tam laikam visai moderns he he.....pie aliņa un sēžot pirtī, kak raz laikā dziesmiņa pirtī :) Lieki piebilst, ka labākie gabali nāk no 82 gada plates un pirms tam..! Opā, iemetu aci iekš juutuubes, tur nemaz daudz labu dziesmu no mūsējiem atrast nevar .... laikam jāmet pašam iekšā...!
+1
No Neptūna kolekcijas minamas - Ķēde, kaut kas uz ROba halforda pusi, kaut kas līdzīgs ar grupas Dessert un Monro skanējumu. Tāda pati ir arī dziesmiņa dzelsbetons, tik man trāpījies kaut kāds sūdīgs ieraksts, nevar normāli izšķirt apakšā spēlējošo solo gičiņu :) It kā jau roks, bet ar vokāla spēlēšanos un visai agresīviem (tīriem blūza) soliņiem, priekš tā laika ar neierasta spēlēšanas maniere .. Atsevišķas kompozīcijas vēlākos gados var salīdzināt ar Kena Henslija agrīno daiļradi, sevišķi sintiņa soliņus:)
+1
Es Liepājā 1980s otrajā pusē skrēju uz katru Neptūna uzstāšanos ...tiesa, ap to laiku Tomass jau bija armijā, un šie bija kļuvuši par "īstenajiem", ar diviem ģitāristiem, bez taustiņiem. Līvi nekad nav tik ļoti patikuši, kā negantie (toreiz tā likās) neptūnisti.
Viņiem bija daži itin štengri gabali. Fiksie, ar'. draugos.lv ir daži gabali ielikti, pat itin normālā kvalitātē klausāmas dziesmas no koncertiem.

Kad nomainījās Neptūnam sastāvs, pasauca atpakaļ taustiņnieku un Fomas vietā dabūja Māri Vītolu no vietējās Krīzes (arī bija sakarīga hārda blice), spēlēja samērā Deep Purplisku mūziku (teiksim tā, 1980s DP ar mazu piešprici no klasiskā perioda)
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas