Meshuggah 22. aprīlī MP!
+15

22. aprīlī Rīgā, klubā «Melnā Piektdiena» uzstāsies zviedru grupa «Meshuggah» — viena no šobrīd pasaulē visaktuālākajām un visnozīmākajām metāla komandām.

«Meshuggah» ir pionieri šobrīd viskarstākajā metāla paveidā — tajā, kam pielipis apzīmējums «djent» un kurš šobrīd nonācis uz zināma popularitātes viļņa. Būdami inovatori, «Meshuggah» jau drīz pēc grupas dibināšanas 1987. gadā sāka kā pirmie lietot «djent» skaņu — zibenīgi ātrus, ar labās rokas plaukstu klusinātus spēka akordus, brīvajam džezam raksturīgus atonālus ģitāras solo un ārkārtīgi sarežģītus poliritmus. Šiem nolūkiem zviedru smagsvari lieto astoņstīgu ģitāras ar ekstrēmiem skaņojumiem.

Mūzikas progresīvā sarežģītība un neparastums nozīmē, ka «Meshuggah» rīkojas pilnīgi pretēji jebkurai citai grupai — «Meshuggah» biedri jaunos skaņdarbus sacer datorā, katrs savu partiju ieraksta studijā, un tad pusgadu kopīgi mācās, lai būtu spējīgi jaunās dziesmas nospēlēt arī dzīvajā. Piemēram, lielākajā dziesmu daļā bungas skan četru ceturtdaļu ritmā, kamēr ģitāras bieži vien skan piecu vai septiņpadsmit ceturtdaļu ritmos, un tikai ik pēc četrām (vai astoņām) taktīm visu instrumentu ritmi saplūst kopā. Sitieni bieži vien tiek izlaisti (vai arī negaidīti iestarpināti), tāpat kā tiek iemestas negaidītas notis, un teju jebkura dziesma var lepoties ar daudzām sinkopēm un uztaktīm rifos.

Grupas dibinātāji — bundzinieks Tomass Hāke, soloģitārists Frederiks Tordentāls un dziedātājs Jenss Kidmans — sev vēlāk pievienojuši ritma ģitāristu Mortenu Hagstrēmu un basistu Diku Lēvgrēnu. Jaunu žanru viņiem radīt ļāva fakts, ka «Meshuggah» nāk no pašiem Zviedrijas ziemeļiem (Ūmeo pilsētas), kurā nekāda smagā mūzika līdz tam nepastāvēja. Tāpēc «Meshuggah» gluži vienkārši nebija, no kā ietekmēties un kam līdzīgi spēlēt — un tieši šis faktors kļuva par izšķirošo, lai zviedri varētu radīt mūziku, kas nelīdzinājās nekam citam (bet kam tagad cenšas līdzināties citi, piemēram, «TesseracT», «Periphery» un «Born of Osiris», kā arī mūsu pašu «Mascaron»).

Tikmēr «Meshuggah» izlaiduši jau septiņus studijas albumus un piecus EP. Tieši pēdējos pāris gados «Meshuggah» ir sasnieguši arī komerciālu veiksmi — iepriekšējā albuma «obZen» tūre aptvēra visu pasauli un ilga divus gadus, savukārt jaunais albums «Koloss», kurš iznāca šopavasar, iekļuva vairāk nekā desmit valstu pārdotāko ierakstu topos (ASV «Billboard» divsimtniekā 17. vieta; Kanādā — 27. vieta; dzimtajā Zviedrijā — 12. vieta, utt.). Jau divdesmit gadus «Meshuggah» sadarbojas ar ekstrēmajā mūzikā vienu no būtiskākajām izdevniecībām — vācu «Nuclear Blast».

Biļetes iepriekšpārdošanā no 7. decembra “Biļešu paradīze” tirdzniecības vietās un internetā: www.bilesuparadize.lv
Biļešu cena sākot no Ls 14, vēlāk tās kļūs dārgākas.

Video: www.youtube.com/watch?v=f4E8CbVNzbk...
Saite: www.meshuggah.net
Klubs: www.melnapiektdiena.lv
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+4
Brīnišķīgi!
+2
i cannot fap at work
+2
Kruta. Bet johaidī, pagaidām visi labie nākamā gada koncerti -Sabaton, Meshuggah, Overkill, izskatās ka ies gar degunu, jo iekrīt tajās dienās kad man darbā iekrīt maiņas. Nu kā var šitā iegadīties un trīsreiz pēc kārtas. Skrobe. Laiks gan vēl ir , varbūt ka izgudrošu kā atstāt kazu dzīvu, lai vilks paēdis. merde....
0
osom
-1
Ekstrēmi skaņojumi? Kas tad tais skaņojumos tik ekstrēms?
0
^ drops laikam.
0
Neonz, a pats esi mēģinājis spēlēt 7 vai 8 stīgu ģitāras?
+2
Kāda jēga, ja tāpat skan pēc atejas?
+3
^ Tas nozīmē, ka esi mēģinājis spēlēt metālu uz… atejas? Koka mazmājiņas? Pārvietojamās plastmasnieces? :D
0
Jā, cik pie čomiem rokās paturējis 7-stīdzenes. Bet te jau runa par skaņojumiem, nevis stīgu skaitu. Mešugai uz tām 8-stīdzenēm ir standarta skaņojums ar nelielām atkāpēm. Un vispār man jau arī pats vārdu salikums "ekstrēms skaņojums" šķiet jocīgs. Vienkārši ir dažādi skaņojumi, citi vairāk izplatīti, citi mazāk izplatīti, katrā ir lietas, ko spēlēt vieglāk un ko grūtāk.
0
tak visi PR teksti ir vienādi - būtu tā mūzika, sports vai alus. to vajag ignorēt, nevis jācepās par to.
+2
ekstrēms = galējs. Tātad jāsecina, ka Meshuggah skaņojums tiek uzskatīts par galējo iespējamo, gan jau ka uz lejas pusi.
0
^^^^^ Ja vēl viņi arī izmantotu visas tās stīgas, nevis pa lielam tik dīrātu zemāko stīgu. :D Nē , ir jau ok daži gabali, bet es nez, kā visu konci viņus klausīties. Būs varbūt jāaiziet paskatīties.
0
Man šis koncis kārtējo reizi beidzēs pēc 2min video iečolēšanas. Nu negremojas man tās atraugas.
+1
.. un pie tam tās atraugas tiek maltas 45 min pēc kārtas... n-tos albumus pēc kārtas. Kravas vilciens kratoties cauri Zemitāna stacijai ir radošāks par šo grupu
+2
izklausās pēc moša
0
Mošu regulēs lielākais Mešughas fans.. www.tumblr.com/tagged/that-sick-li...
+5
o, daudziem dažādi iebildumi, bet neviens tak neliek iet uz to garlaicīgo koncertu, kur spēlē tik maz stīgas ?! >:)
0
^^^^ Principā jaunais albis ir viņu attīstības nākošais posms. Tb viņš vairs nav uzlikts uz repeat , bet jau parādās papildus fīčas katrā dziesmā un albis ir tīri ok klausāms. Ja viņi kapās lielāko daļu no tā albja, tad nebūt nebūs tā, ka būs viens un tas pats 45min.
+1
A tiešām biņi ir bijuši Billboard 17. vietā? Kopā ar visiem Bīberiem un Ke$hām? Ja tā, tad tas ir fenomenāls sasniegums, jo, neatkarīgi no patikšanas vai nepatikšanas, viegli klausāms muzons tas toč nav.

Vai arī tas kārtējo reizi pierāda pūļa pakaļskrējēju dabu - šitas tagad skaitās stilīgi, znač jāklausās.
0
Nu tad beidzot šie ir klāt un kāds mirs...
0
Nē nu - katram sava gaume utt, bet tas zooolo uz 3 min atstāja ar wattafaku
-1
lieliski, ja būšu uz vietas, būs jāiet
0
Ja būsi uz vietas, tad jau nekur īpaši jāiet vais nabius. Tik cik līdz atejai.
0
Vispār viņiem pieklātos spēlēt Catch 22 šajā koncertā.
0
paldies par norādi, Intar. catch 22 pieklātos. mans mīļākais ir Nothing. bet droši vien jau spēlēs jaunos, šogad tak viņiem jauns albums iznāca
0
Man jau pārāk nekrata, es tik ilgi viņus nevaru izturēt, lai būtu gatavs par to naudu maksāt. Datums tik tāds.
-1
es sapratu, ka datums tāds. es domāju, ja aizietu uz konci, gan jau izturētu. bet varbūt arī nē.
+2
Gan jau izturētu, man āda gana bieza. nejūtu gan iedvesmu spēlēt ruleti uz ieejas maksu - a ja nu tomēr izrādās, ka paķer? :D
+2
Meshuggah anaunsēja Feisbukā par austrumeiropas tūrīti. Šķiest, ka šādu MP nosaukumu es vēl nebiju manījis:

22.04. LV Riga - Melna Piektoiena
+4
Mjā, kaut kā diezgan bieži neiet ārzemju bliču menedžmentam ar "Mielēna Piekdienu" utt., kamēr tai pašā laikā čehu klubs Žņgjyļŗkūbfč Ryoczk Kapfē visticamāk būs uzrakstīts pareizi līdz pēdējam burtam :)
0
To jau zina tikai paši čehi :)
+3
Skolas laikā prātoja kā aizlaisties no pēdejās stundas matemātikas, a šeit nāks un maksās naudu lai izdalītu 17/19 un citus ekzotiskus taktsmērus.
0
Ir jāpieņem stingrāki mēri. Tā ja.
+1
^^ tas tapēc, ka par skolu nebija jamaksā - un ja pa kauko nau jamaksā, znač tam nau nekādas vērtības.
+10
+1
Šī mēneša labākā ziņa!
+2
Pārāk pliks tas komentārs - links bez teksta! :D
www.youtube.com/watch?v=-KFObx3n2K0...
+3
Kultūras namā "Melnā Piektdiena" arī uzstāsies vokāli instrumentālais ansamblis "Atgalvotais" :)
+5
Jā, nepilnu nedēļu pēc iepriekšējā koncerta kultūras namā "MP" viņi atgalvojās ne pa jokam :(
0
Meshuggah tagad, nākamajā gadā pēc albuma izdošanas, izlaiduši video. Bet nu tas ir gan spēks: vācu ekspresionisms (Fritz Lange) plus LEXX pirmā sezona. Ar Meshuggah skaņas celiņā.

youtu.be/fTYXbFsWg-M...
+1
Klips ir labs gan, vienīgi tas muzons traucē.
+1
Ahh, jau 17ls biļete. Nu tas gan bišku pa šerpu, lai pavērotu kā sagaidīs Meshugu publika, kā ārdīsies (varbūt sektantiski ?!). :(
+1
^^ 60 % no video ir mūzika, jeb skaņa.
0
fak, 17 lati jau. aaaaeeeegghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.
+5
^ būs vērtīgāks koncerts >:)
+1
Viss bija kārtībā! Kruti skanēja, pēc manas saprašanas, tuvu ideālam. Labs apmeklējums.
+3
Jā, devos prom pilnīgi apmierināts ar dzirdēto un redzēto. Pirmajā dziesmā skaņa likās putrā, pēc tam viss sakārtojās, ausis pierada un tad jau bija tikai seismiskās vibrācijas un grāvieni. Tieši koncertā ievēroju vairākās labi zināmās dziesmās dažus momentus, kas agrāk nebija likušies tik spēcīgi.
Šodien kakls tāds pavājš.
+3
Decapitated skaņa nebija galīgi čābīga, bet arī laba ne. Un uzstāšanās šoreiz arī diez ko nepavilka, kaut pati blice patīk jau kopš pamatskolas gadiem. Tas tā, neliels aplauziens, ka nepaguvu redzēt Dekapitētos ar Viteku un Kovanu sastāvā. 2007.g. uz konci nebiju.

Taču Meshuggah gan skanēja lieliski. Brīnišķīga uzstāšanās visos aspektos. Labs setlists. Tā kā man patīk pirmais albums (no kura cerības kaut ko dzirdēt, protams, neloloju) un pēdējie divi, biju pat ļoti apmierināts ar Obzen un Koloss dominanci + dažiem klasiskiem hītiem no man ne pārāk tuvā vidusperioda. Turklāt tik foršu gaismas šovu MP sen nebiju baudījis. Meshuggah koncertu mašinērija ir atstrādāta visaugstākajā kvalitātē.

Beidzot acis un sirdi priecēja apmeklējums - tauta caurmērā noklāja visu kluba kvadratūru, taču arī pārvietoties varēja viegli. Ļoti optimāli. Protams, neiebilstu arī pret "siļķes mucā" variantu - tas galu galā ir metāla koncis un ir tikai forši, ja interesenti nāk un bauda mūziku dzīvajā, nevis pirž dīvānā. Tā kā Meshuggah pašlaik ir diezgan trendīga blice, kas patīk arī jauniešiem ar jocīgiem keponiem un krāsainiem tetovējumiem, publika diezgan svaiga.Paredzams, ka Overkill šodien gan būs liesāk apmeklēts. Diemžēl.
0
Atgalvotie izlaiduši jauno video no beidzamā albuma — pāris gadus pēc paša albuma iznākšanas… bet viss ir OK!

www.youtube.com/watch?v=UIIrygLDfGA...
+1
Nosaukumu viņiem vajadzēja nomainīt, nevis bezjēdzīgus vidakus cept.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
DestructerOfNewb
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas