Vikingu filmas
0
Sagribējās noskatīties vikingu filmas. Izņemot Pathfinder un 13 warrior nekas prātā nenāk.
Tie džeki dominēja ^pasaulē^ 8-12gs m.ē. Vai tiešām aizmirsti?
p.s. dokumentālās filmas ir un daudz, bet es meklēju mākslas filmas :-)
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
man šķiet jau bija te līdzīga tēma reiz
pameklē- tur daudz bija rekomendāciju.
0
Varu ieteikt Valhalla Rising www.imdb.com/title/tt0862467/...

Diezgan šizīga, atmosfēriska filma. Ja nu galīgi apnīk skatīties, var fonā uzlikt kādu bleķīti un sanāks labs mūzikas video :D
0
Bija, liekas, tēma par viduslaiku filmām. Pameklešu.
Valhalla Rising samērā šizīga. Ar grūtībām noskatījos.
+2
"Tie džeki dominēja ^pasaulē^ 8-12gs m.ē."

Tas nu gan ir stipri nosacīti. Ar tā laika satiksmes un komunikācias iespējām par kaut kādu pasaules dominanci vispār nevar būt ne runas; visai liela daļa pasaules par tādiem vikingiem vispār neko nezināja, un visai lielai daļai no tiem, kas ko bija par tādiem dzirdējuši, bija par viņiem nospļauties - baigi jau nu kādam ķīnietim pisa tādi vikingi.
0
Ir filma Vikingi - The Vikings. Tiesa, veca.
0
Taisnība Intaram ir, turklāt 12. gs. jau neko vairs nedominēja, jo 11. gs. beigās Skandināvija tika kristīta un vikingu laiki beidzās. Taisni tāpēc jau 12. gs. tā kurši varēja Baltijas jūrā izvērsties.
0
Intar, sanāk ^hublabubla. Džeki jau atklāka ameriku, tirgojās ar arābu valstīm. Un kas bija Rjuriks (kas apvienoja krievus?). Tas, ka nebija vikingu impērijas (kā Romai, Bizantijai) nenozīmē, ka vikingi ir lemti aizmirstībai (vairāk par to runa). Vikingi bija drošsirdīgi, cietsirdīgi, ja gribat, tad veči ar pautiem, kas izmantoja, visu, ko sniedza ^tas laiks^. Tas bija vikingu laiks no 8-12 gs. Tas, ka Ķīna neko par tiem nezināja šaubos. Kad tika atklāts zīda ceļš? Vikingi bija arī tirgotāji. Tie nebija asīrieši, bet ar savu harizmu un spēku apveltīti ļautiņi tālu no ziemeļiem izdarīja daudz (daudz vairāk) nekā ir pierādīts un atrasts...
p.s. nu kurši slānīja vikingus, nu angļī bija sīvi (pie Stamford Bridge). Tika kristīi vikingi. Bet par tiem runā leģendas, sāgas un pasakas -> kam patīk) Tie bija sava laika varoņi!
Ir kādas filmas?
0
Skatoties kā uz to skatās, ja runā konkrēti par pulciņu barbaru , kas gāja un tesīja visus pēc kārtas, tad jau , protams, aziātiem viens pīpis par tiem bija, bet vēlāk jau laikam ejot, vikingi tomēr sadalījās un katrs sāka cept augšā savu "impēriju", kas uz austrumiem, kas uz ziemeļiem, rietumiem. Tiesa tos vairs par vikingiem laikam saukt nevar, nebija jau vairs nekāds bariņš barbaru, bet jau nopietnāks modulis.
+2
^^ es jau nesaku, ka Ķīnā neviens par vikingiem nezināja. Tomēr no šīs zināšanas ķīnieša dzīvē tak nekas nemainījās - izņemot atsevišķus tirgoņus.

"ar savu harizmu un spēku apveltīti ļautiņi tālu no ziemeļiem izdarīja daudz (daudz vairāk) nekā ir pierādīts un atrasts..."

Gribētos zināt, kā tu to zini, ja reiz nekas no tā nav atrasts?
0
Arheologiskie atradumi ir gards kumoss. Tikai kā to interpretē. Tas, kas ir atrasts ir jābūt vēstures grāmatās - ameriku atklāja vikingi. Viss ir interpretācijā. Fakti krajās un krājās. Par visu :-)
+2
Uz Marsa arī vikingi bija. Tikai neviens par to nezina.
0
Par marsu man nav (nekādu) datu. Bet uz zemes ir daudz pēdu :-)
+2
Tas Pathfinder hiuiņa konkrēta, eku var kaut kaut ko pameklēties www.vikingsofbjornstad.com/VikingMovies.htm#Sh...
0
Pathfinder (man ļoti patika) jau nu īsti nav vikingu filma (sāmiem ar vikingiem sakara maz).

Hrafninn Flýgur -> dikti labs, bet vienīgais, ko pagaidām esmu no tās islandiešu triloģijas noskatījies.
+2
es tik esmu paskipojis - ar subtitriem slinkums skatīt ;)

labs jau bija arī krievu gabalsm kuru minēju viduslaiku filmu sadaļā - I na kamnjah rastut djerevja (1985) (CCCP-Norvegija)

Ameriku pirmie atklāja indiāņi, tas ir CIETI!

Vikingiem kā tādiem impērijas nebija un arī nevarēja būt, jo tā nebija viena valsts vai tauta. Bet to iekarojumi bija visai iespaidīgi. Daudzi nemaz nezina, ka dāņi un norvēģi bija iekarojuši Ziemeļandliju, daļu Skotijas, Īriju un Sicīliju. Vienu brīdi pastēvēja pat ''vikingu'''impērija: en.wikipedia.org/wiki/North_Sea_Empi...

un galu, galā, normaņi, kas iekaroja Angliju un aizsāka Lielbritānijas impēriju, bija tiešie vikingu pēcnācēji (gan pārvaržoti, bet tāpat)
0
Indiāņi bija (ir) amerikas pamatiedzīvotāji. Nez kāpēc ^visi^ atklājumi sākās no Eiropas (!). Kurš 1-ais eiropieties sasniedza ameriku? Kurš Japānu vai Indiju? Eiropieši ir pirmatklājēji. Grozi kā gribi! ;-)
0
Latvieši pirmie sāka apdzīvot Tobago, un punkts!

Tas nekas, ka tur jau kādas trīs indiāņu kultūras bija cita citu nomainījušas.
0
^^ pamatiedzīvotāji ta pamatiedzīvotāji, bet arī viņiem no sākuma bija tā Amerika jāatrod. Vai arī tu gribi teikt, ka dievs viņus uztaisīja un novietoja tur?

Par visiem atklājumiem no Eiropas... tā kā Āfrikā un Āzijā cilvēku (Homo Sapiens Sapiens) pēdas ir rodamas no senākiem laikiem kā Eiropā, sanāk, ka papriekšu arī Eiropa tika atklāta.
+1
Polinēziešu atklājumi ir krutāki, nekā eiropiešu.
-2
Meklējot visas pasaules noslēpumus - abonējiet national Geographic un GEO (tas ir tā vērts) :-)
0
Čerhuna kautkāda - Severed Ways: The Norse Discovery of America (2007).
Labākajās American Pie tradīcijās!
0
Ja grib tā nopietnāk ko izzināt, tad jālasa ir drīzāk specializētā literatūra, jārok fakti no malu malām, tie jāanalizē, utt., nevis tikai jāpaļaujas uz populārzinātniskiem žurnāliem. Protams, tādi žurnāli nav slikti, bet par ekspertu no tiem vien nekļūsi.
-2
Svaiga ideja. Faktu tāpat jau pietiek, lai pārrakstītu visu moderno vēsturi. Banāla tēma - kas un kam par godu tikai celtas lielās Gizas piramīdas Ēģiptē. Daži to zin. Un, kas no tā mainās. Mainīt var tieši IMHO populārzinātniskā literatūra...
+3
Par piramīdām (un ne tikai) runājot - reizēm grib nezkā sarežģīt vienkāršas lietas un atrast apslēptu / papildus jēgu tur, kur tās nav ...
0
Un kā radās teikas un leģendas?
0
^ Negaidīts jautājums. Es jūtu, ka Tu tur kaut par piramīdām slēp?
+3
Ha, es varu iedomāties: pēc 5000 gadiem arheologi atradīs Ventspilī acīmredzami cilvēku būvētu 100 metrus augstu piramīdveida kalnu, raksies cauri un konstatēs, ka tas uzbūvēts vairāk nekā 10 gadu ilgā, sūrā darbā — vietā, kur pirms tam bija purvs.

Un neviens neatminēs, ka tas ir slēpošanas kalns, kura primārā funkcija ir nevis slēpotāju izklaide, bet — lai būtu, kur nogrūst būvgružu kravas.
+1
pretī Vecrīgai arī top slaloma trasīte
+4
^^ Tavā leģendā jau tagad ir aplamības. Proti, es tajā vietā ar ragavām laidos no kalna, kopš vien spēju sevi atcerēties. Kalnu sauca par Mazo žīdiņu, iespējams, tāpēc, ka tur iepretī pāri ceļam ir žīdu kapi. Tas bija visai populārs ziemas atpūtnieku vidū, jo bija pilsētai tuvākais pauguru grēdā/valnī, kura ievērojamākais kalns bija Kaziņpiesku augstākā virsotne Spicīte, pāris km uz DR. (pastāsts par Spicīti te: www.ventspils.lv/lat/blogi/uldis_boi... )
Slēpots tika pa visu Kaziņpiesku daļu uz A no Saules ielas, kā arī tālāk uz Bāciņas pusi - Bāciņa bija augstākais kalns Ventspils apkārtnē, kam varēja brīvi piekļūt (31 m), kaut gan relatīvais augstumsvarbūt arī nebija necik lielāks kā Spicītei.
Precīzu Mazā žīdiņa augstumu nezinu, bet kādi padsmit metri (relatīvais augstums)varēja būt - optimāli, lai nošļūciens ar ragavām sanāktu pietiekami garš, bet nebūtu pusi dienas jāvelkas atpakaļ kalnā. (zl.lv topogrāfiskā karte saka, ka absolūtais augstums bijis >20m)
Tiesa, pretējā pusē šī pauguru vaļņa piekājē bija klajums, kas gada mitrākajos periodos vietām varēja kļūt paslapjš, bet par purvu to saukt īsti nevarēja gan, tāda mitrāka pļava.
Lemberga hūte tas pats Mazais žīdiņš vien ir, tikai uzbērts nu jau reizes trīs augstāks.

Par primāro funkciju arī diezgan nosacīti - būvgružus un būvniecībai nederīgo grunti nav obligāti jāber vienā vietā lielā čupā - ja vien nav mērķis uzbērt kalnu.
0
Ogrē skola atrodas Zinību kalnā. Cik sevi atceros, tad ziemā šļūkt varēja gan ar ragavam, gan plēvem, gan ar skolas somām. Nebija nekur tālu jāiet. Viss bija pa rokai. Kas to Zinības kalnu cēla, nav ne jausmas, bet, paldies, jau kādam jāsaka :P
0
Tikko uzdūros šādam gabalam, neko komentēt gan vēl nevaru, pats tikai tagad skatīšos. :)

filmix.net/dramy/16071-norvezh...
+2
Mirsti, cūka!

youtu.be/KDMLYEKxp1I...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas