Wagars 2013
+5
Wagars publicē pirmo dziesmu no jaunā albuma!

Jaunā dziesma ir radīta iespaidojoties no Latvijas literatūras klasikas - Alberta Bela romāna „Cilvēki laivās”. Kultūru, gadsimtu un tradīciju sadursme, neizbēgamais pārmaiņu vilnis - tas ir Sventes kalns. Ceļojošā kāpa, kas aprij kuršu ciemu, baznīcu un tos, kas nespēj pielāgoties jaunajai pasaules kārtībai. Šī dziesma spilgti iezīmē Wagara topošā albuma toni; kopumā "Hodila" studijā šovasar ierakstītas 11 dziesmas, vairākas no tām radītas, iedvesmojoties no latviešu autoru literāro darbu un mākslas filmu sižetiem.

Wagara jaunās dziesmas varēs vērot dzīvajā: 12.septembrī Jelgavā, klubā Balerija; 20. septembrī klubā NabaKlab, Baltijas hc/punk izlases "Trashin' over the Baltics" prezentācijā; kā arī 28. septembrī klubā "Melnā Piektdiena" kopā ar barzīļu grupu Krow un citiem spēlmaņiem. Tāpat grupa ar koncertiem uzstāsies Tallinā, Tartu un Viļņā....

www.youtube.com/watch?feature=playe...
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
Patīk, bet kaut kā liekas, ka mazliet pietrūkst spēka.
0
^ Katrai maizei sava... hmm... garoziņa!

nav jau slikti, ka Wagars pagriezies arī uz apcerīguma pusi. Cik ta var dragāt. Vienīgi varētu piekrist Daemon, ka tas notiek 20 gadus par ātru :P
+5
Saistītajos video bija ''Katy Perry - Roar'' - tas gan spārdīja !
+1
Ketija Perija rullz trūmetālā? Uz kurieni tā pasaule griežas, joptvai!
-10
Katy Perry RULZZZZZZZ - viena no TOP NeMetal band
+3
Ir labs! :) Būtu bišku lēnāks ritms, zb dūms sanāktu :D
+4
Video no Igaunijas končiem. Dziesma - no jaunās vācelītes. Tiekamies šovakar MP!

www.youtube.com/watch?v=PZIdGtcQayE...
+5
Ir sācies veļu laiks. Tumšie, drūmie vakari, un putekļaini miglainie rīti. Saule ir pagriezusi mums muguru. Uz ilgu laiku. Par to arī jaunā dziesma, ko piedāvājam ievērtēt.

www.youtube.com/watch?v=YhV_-Beugxs...
+3
Patīk, ka wagars bik piemetis arī tādu kā misticismu. Krekls gatavībā, tiekamies nākamajos končos!
+4
Forši, patīk no 2:10 tā katatonijas piegarša.
+1
Wagars ir kruts, par to nav ne mazāko šaubu.
Šis gabals - cepuri nost un kāju virsū. 10/10, bez mazākās šaubu ēnas, viens no grandiozākajiem smagučiem, ko jelkad latviski nācies dzirdēt.
Pamatīgi ķeras pie sirds - klausos jau kādu 10. reizi no vietas - reizēm jābrīnās, kur tiem latviešiem ir iekšā. Sasparojušies pēdējā laikā - Relicseed jaunais gabals, pamatīgs jumtrāvis, tad vēl pasakainākā postfolka grupa Zari uzradusies kā zibens no skaidrām debesīm, jaunas melanholiskas nokrāsas Wagara daiļradē... Šitik grandiozu jaunumu vienā nedēļā!

Un tomēr - savu sen loloto darvas karoti pa vidu sajūsmas kviecieniem izgāzīšu. Tas imidžs jums gan tāds - 50/50... Vokālists ar to savu biroja frizūru pēc Jāņa Iesalnieka izskatās... slabo keponu uzvilkt? Tās hipsteru džīnas arī - gaumes jautājums, protams, bet nu - eh, kaut kā nelīmējas ar to vīrišķīgo tēlu, ko Wagara mūzika iztēlē zīmē...
+6
Būtu jau forši, ja Wagaram būtu konkrēts skatuves tēls, vokālists linu biksēs, kājautos un ar pātagu rokā, kā arī ierastā banera vietā būtu rijas fasāde, kuras pažobelē aiz kājām karājas nopērtie zemnieki.
+1
Lapps! Ļoti lapps!
+2
daemon_dawn, a kur tur misticisms ? Pēc bildes spriežot: "Bļa, neatceros kur vakar dzēru - nevaru bembja atslēgas atrast. Patupēšu, padomāšu ..."

Katatoniskumu jūt visas dziesmas garumā
+1
Hmm, es atkal nejūtu katatoniskumu (pēc tam aš divus Katatonijas albumus noklausījos, tiesa, ne tos senākos). Tā noskaņa smuka, tikai mazliet tāda nepabeigtības sajūta.
0
Jā, ir!!! Tiešām labais - brīžiem ka Brave murder day, tiešām labs, labs, labs.
+1
es ar katatoniskumu vienmēr domāju 96-98 gadu posmu - ritms un gičas ļoti līdzīgas
+5
^^piekritīšu Oi postam augstāk par to imidžu... Nu tagad jau tāda mode, ko tur vēl. Koristu vilnis, laikmets diktē modi, vai otrādāk. Dusmīgās bārdas un garie matu ērkuļi sen nav aktuāli. Mūzika itkā laikam ejot vienmēr bijusi gana agresīva, bet mākslinieku imidžs gan mainījies pa piecgadēm. Kurš nu kurā laikā audzis, tam tas tuvāks.
Man grūti likt kopā emo/ biroja tipa zēna imidžu ar smago metālu. Bet tāda tā tendence ir un neko padarīt.
Var šķist jocīgi, bet man tas traucē iefanot par šāda imidža tipāžu radītu muzonu, kaut tas objektīvi ir labs. Citādi absolūti nekā personīga pret Wagara čaļiem, lai tik rukā, viss štokos :)
Man galvenais, lai man iemīļoti mākslinieki- nu.., piem., Hipocrisy vai cits nesāk pārāk aizrauties ar šīm modes tendencēm.:))
+4
Darbs jau arī uzliek savu spiedogu. Ne velti viens no Wagariem mēdz uzstāties saulenēs un pār acīm uzmauktu cepuri ;)
+3
^kas ta tas tāds par darbu, ka jāslēpj savs ģīmis koncerta laikā?
pat deputāti neslēpj savus vaibstus metalkončos (kaut paši nav mākslinieki konkrētā gadījumā) :)
+2
TV žurnālists. Es jau nezinu, varbūt tas netiek darīts ar nodomu slēpties, tik tāds stils vai kā. Bet tāds iespaids rodas.
0
Bleid, es rakstīju "tādu kā misticismu". Man rodas tāda kopējā noskaņa.
0
sanāk mistisks misticisms
+2
Nu ja. Mistisks misticisms par mistiskiem tēliem mistiskā rītā.
+3
Mūsu vokālists Māris, kurš ir slavenas un dižciltīgas kuršu cilts pēctecis, intervēts dokumentālajā filmā "Dzimtas detektīvs". Tur redzami arī pāris kadri no mūsu jaunā klipa, kas drīzumā oficiāli ieraudzīs dienas gaismu.. Wagars redzams ap 35:16

www.ltv.lv/lv/raksts/22.12.201...
+10
Grupa Wagars piedāvā videoklipu dziesmai "Sidrabenes lāsts"

"Gadu simteņiem mūs vajā Sidrabenes lāsts. Kā melna čūska, neatkāpjas.." ar šiem vārdiem sākas grupas Wagars jaunā kompozīcija no šajā gadā gaidāmā albuma.

Dziesmas pamatā ir sena teika par Sidrabenes pili - seno zemgaļu apmetni, kas minēta Atskaņu hronikā. Leģenda un hronika vēsta, ka pils 13. gadsimta sākumā nodedzināta, taču zemgaļi to atjaunoja. Visai drīz krustneši to nopostīja vēlreiz. Nespējot cīnīties ar milzīgo pārspēku, zemgaļi masveidā devās uz Zemgales nekristīto daļu, pie pagāniem, tur arī pārceļot savu karaļvalsti - Sidrabeni. Tomēr cerība, ka nopostītā pils kādreiz atdzims savā vietā, kā smaga un sena alegorija, tautas zemapziņā strāvo joprojām.

Videoklips uzņemts pašu grupas dalībnieku spēkiem 2013. gada vasarā, pateicoties Jūrmalas teātra un vēstures rekonstrukcijas kluba "Rodenpoys" atbalstam. Gaismas un efekti - Gundega Baušeniece, Ģirts Alsters. Kamera - Elīna Matvejeva, Tomass Beķeris. Klipā vēsturiskos tēlos iejutušies Monta Zaļkalne, Alberts Mednis un Uģis Urtāns. Video montējis datormākslinieks Jānis Jēkabsons (jekabsons.com).

Šī dziesma ir viena no 10 kompozīcijām, kas drīzumā dienasgaismu ieraudzīs grupas jaunā albuma formā. Dziesmas ierakstītas "Hodila Records" studijā Valmierā aizvadītā gada pirmajā pusē.

www.youtube.com/watch?v=EOP7tpEjlhw...
+2
wow...pirmā dziesma ,kas man patiešām no viniem pat patīk^^
+7
Piekritu - zajebisj gabals, normals hipsteru blakkmetals :)
-4
Kāpēc brigāde nav ietērpta pastalās un prievītēs?
0
^^ drīzāk hipsterkōrs :D
+8
Ja labi ieklausās, tad kļūst skaidrs, ka tiek pielūgts Sidrabenes blāsts!
+1
körs ir tikai vokals, bet muzons ta blakks!
+3
nē nē, muzons galīgi nav blaks, tas noteikti ir kautkāds mistisks vārdu sajaukums, tikai ne blakks :D
+3
Kā jūs vispār dalat -core vokālos un ne-core?
0
Muzons jau gandrīz tīrs Hard Core - tā pati Kastete, tik lielākiem apgriezieniem.
0
BladeOfDarkness, šodien, plkst. 12:41
^^ drīzāk hipsterkōrs :D

davai vienosimies uz black-core?!
+2
blackcore ir par prastu, vajag vēl vismaz divus neko neizsakošus vārdus.
Teiksim, blackened existentialist mystic/eco core.
0
tā kā dzied neangliski un par seniem laikiem, + klipā ir tūdaliņi tautastērpos -> +Folk
0
Vai tad dzied par seniem laikiem? neesmu baigi centies piefiksēt, bet šķiet, ka senie laiki netiek minēti.
+3
Pirmais albums Gardener' Shadow ar tādiem hītiem kā Carrots Beyond Infinity, Sacrifice Seeds Ov Lettuce Upon Satan's Altar, Blasphemous Existence Of Pesticides, Reincarnation Through Spring Onions un I Wish I Could Cry Tears Without Salt.
+1
neder, dziedāšana latviski automātiski nevar nozīmēt folku, tad jau Laurim Reinikam ar būtu jākabina bļitka klāt. turklāt ja neesi redzējis klipu bet esi izlasījis aprakstu, pie vārda Folk par visām varēm mēģināsi saklausīt stabuli vai vismaz kokli, aber skuju, ņera, un bildās ar neviens nav pastalās.
+1
^^^ ''Dziesmas pamatā ir sena teika par Sidrabenes pili - seno zemgaļu apmetni, kas minēta Atskaņu hronikā. Leģenda un hronika vēsta, ka pils 13. gadsimta sākumā nodedzināta, taču zemgaļi to atjaunoja. Visai drīz krustneši to nopostīja vēlreiz. Nespējot cīnīties ar milzīgo pārspēku, zemgaļi masveidā devās uz Zemgales nekristīto daļu, pie pagāniem, tur arī pārceļot savu karaļvalsti - Sidrabeni. Tomēr cerība, ka nopostītā pils kādreiz atdzims savā vietā, kā smaga un sena alegorija, tautas zemapziņā strāvo joprojām.''
+3
Uzdevums visiem: latrai letiņu grupai par godu jāizdomā jauns žanrs! Vai arī uz vairākām grupām viens, ja citādi nevar, bet tad izteikti latvisks (tā kā jau ir t.s. «Liepājroks», figurē arī CHC — Cēsu hc scēnas saīsinājums utt.).

Piemēram: Wagarroks, Kastetkōrs, Elkupgaze, Latgalthrash (Asthma un Sackramental), Frailtywave, post-Aizkrauklinieks, Kalējmetāls, Tvaikielgrainds, buttgaze (9Horizon, kuri gan citi!).
0
Nu ok, kaut kāda saistība ar seniem laikiem ir, lai arī dziesma tomēr drīzāk ir par tagadni, ko apliecina arī citētā teksta pēdējais teikums.
+8
Es radio sapratu, ka Wagars, Kastete un Kapakmens esot Xedžroks.
0
Tad jau Collide arī agrāk bija pie tā paša subžanra pieskaitāmi.
+2
laboju - Kastete - Punk XedzaX, Wagars - Black XedzaX, Kapakmens - Death xedzax, Collide - Thrash XedzaX.
0
Īstenībā, diezgan nožēlojami, ka puse LV pagrīdes scēna turās uz pāris ļautiņu entūziasma..
+9
Vienmēr ir iespēja šim pulkam pievienoties.
+1
Puse Zviedrijas scēnas turas uz Dan Swano, Rogga Johnson un vēl pāris kakliem :D
+3
nožēlojami ir prastu punka desu saukt par hedžkasnutur
0
^ Kāpēc? Tev hedžkasnutur asociējas ar kaut ko nemērāmi pačotīgu?
+1
au contraire, ar mērāmi bezgaumīgu :D
+6
... bet ja nopietni, ja Felkers metāla gada balvā nedabū gada mūziķa balvu, tad v pizdu to gada balvu.
+5
Metāla gada balva - vientuļas sievietes labākais draugs ...
+3
Tā kā iepriekš tēmā minētais piepildījās, Felkers balvu dabūja un Wagars arī kopumā dabūja, tad uzcepījās analīze par to, kāpēc tieši Wagars un kāpēc tieši trekni, balti tārpi:

www.karametals.lv/zinas/cauri-aizsaul...
+4
"dēļ ģitārista esamības treknā, baltā tārpā" - izcils vārdu salikums! Neesmu pārlicināts, vai saprotu to tā, kā autors, bet skan perfekti.

Jā, sākums bija daudz iespaidīgāks, par to, kas redzēts, piem., Wagara koncertā Gada balvā.

Man jau liekas, ka viens no Wagara panākumiem ir arī paspēlēšanās ar latviešu nacionālajām jūtām, kas nav pārspīlēti patriotiska, bet tomēr jūtama, pirmkārt, jau patiešām veiksmīgajos tekstos, kuros izmantotas senas arhetipiskās formas, piem., (ja skatās tikai pirmā EP tekstus) tumšs kā peklē, purva rāva, svētbirzs, sirms burvis, trīs saujas, elles vārti, velnezers, ozolu birzis, veļu valstība, tūkstoš gadu. Kopā ar vienkāršo mūziku, rada senlatvisku noskaņu. Tjipa, tā kā skatīties filmu "Spridītis". :)
0
^ Fak, divas gramatikas kļūdas jau ieraudzīju! Tā ir, ja raksta kārtīgi nepamodies. Steidzami jādzer kafija!
+2
Jau vairākas dienas pirms Gada balvas končai Wagara ģitārists bija noķēris kakla infekciju un drudzi, un pēdējiem spēkiem turējās kājās, ieradās MP uz konci, un uzreiz tina makšķeri mājās. Tā ka zaļais pūķis, baltais tārps un zilais valis šoreiz nav pie vainas, lai arī kā kādam to gribētos.
0
^ tad es ņemu atpakaļ diršanu par trekniem, baltiem tārpiem! Pareizāk sakot, lieku priekšā vienoties, ka būšana treknā, baltā tārpā nozīmēs kakla infekciju vai ko tamlīdzīgu.
0
visu rakstu autors taču ir Raitis Sametis, hahaha
+3
^ aha, un Mincīša profilā visus ierakstus taisa strīpains runcis, kam viena ause drusku apdriskāta un ūsas metas sirmas.
-3
Izlasīju recenziju un atsauca atmiņā to "challenge accepted" sūdu. Rodas viens jautājums, nahujam jāmēģina uzpūst bezjēdzīga sāncensība? Jā, ok, mums ir kopīgs bundzinieks un viņš piedāvāja Mārim izveidot grupu. Deal with it. Beigu beigās, tamlīdzīgi izteikumi (challenge accepted nav vienīgais, btw) nostāda augsti godājamo Wagara ģitārsitu dūšbega lomā. Scēna ir maza, tādēļ, kaķa Leopolda vārdiem youtu.be/2zo1cJJeqGI?t=9m39s...
0
Pūsts ne pūsts, bet minētā frāze ir no šejienes:
/forum/123776-jauna-met%C4%81la-apvien%C4%ABba-kapakmens?hl=kapakmens#comment237748
+1
Redz, redz. Uzraksti recenziju par Wagaru, iedod viņam vienu galvaskausu vairāk nekā Kapakmenim, un sākas Kauguru zemnieku dumpis un vienlaikus Kalendāra nemieri Rīgā!
+2
Savukārt, kas attiecas uz baltiem tārpiem - mušas, kas savas dzīves vienā no stadijām ir tie paši baltie treknie gaļas/maitas tārpi, nebūt nav pasargātas no nedienām. Tā te izgājšatvasar kolēģis ka vilka mušai ar sarullētu rasējumu, tā muša kārtni pārdalījās divās daļās, un no tās daļas, ko sauc par vēderu veltin vēlās ārā mazi, balti trekni kāpuriņi. Šeit droši vien ir vietā atgādināt, ka mušas nav dzīvdzemdētājas, respektīvi, savus pēcnācējus sevī nenēša - izdēj oliņas i tālāk jau nu paši, kā māk.
0
Veči, es zinu par ko it runa. Biju tikai piemirsis par to challenge accpeted incidentu. Recenzijas gan vērtēju pozitīvi, jo vismaz kāds kaut ko dara. Par vērtejumu tiešām nezutraucos.
0
Scēna esot maza, aicina dzīvot mierīgi, bet publiski nosauc par dūšbagu. Interesanti, kas sekos tālāk >:D
+1
Nu jūsu vietā es iestudētu incidentu — ķipa nāvīgu naidu starp Wagaru un Kapakmeni. Tādu, kas aizietu arī ārpus metālistu loka (lociņa?) un piesaistītu Kas Jauns un Delfi Sejas līmeņa uzmanību. Tad tik vajadzētu panākt, ka visiem rakstiem pieliek linkus uz bandcampu klāt, un lieta darīta!
+2
galvenais neaizmirst arī par tiesu darbiem savā starpā sakarā ar nosaukumu īpašumtiesībām.
+2
Wagaram jāiesūdz Kapakmenis par to, ka bungu ritmi vienādi, un Kapakmenim savukārt pirms tiesas sākuma jāizvirza pretprasība!
0
Faraonu lāsts? Noiets etaps. Tagad modē un stilīgs ir Sidrabenes lāsts!

wagars.bandcamp.com/album/sidrabenes-l-...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas