Popsa saņem Valsts naudu.
+3
Gan Eirovīzija (vismaz daļēji dzīvojas pa LV kāpostiem), gan arī "Radio 5" esot saņēmusi nupatās 500 000 valsts naudu. Pie tā paša pie zemes spiežot "Radio NABA" pie zemes, vienīgo radiostaciju- kur vēl saglabājušies (neskaitot LRadio 4 kanālus, protams) autorraidījumi.
Te viens raksts par tēmu...
www.tvnet.lv/zinas/viedokli/4872...
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
^ Trāpīts, nogrimst! :)
0
Vēl tikai šodien 29.11 ir iespēja pieteikties bezmaksas semināram "Mūzikas eksports. Latvijā radītās mūzikas konkurētspējas veicināšana pasaules mūzikas tirgū", kuru organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar Latvijas Mūzikas industrijas attīstības biedrību/Latvijas mūzikas eksportu.

Vairāk informācijas:
www.liaa.gov.lv/lv/pasakumi/muzikas...

Pieteikšanās semināram aizpildot elektronisko pieteikuma formu šeit: www.liaa.gov.lv/lv/pasakumi/muzikas.../pieteiksanas

Seminārs notiks 2013. gada 2. Decembrī 12:00 -17:00 AS "Citadele banka" konferenču zālē
Adrese: Rīga, Republikas laukums 2a (ieeja no Eksporta ielas)
0
Relicseed viedoklis par šo pasākumu:

karametals.lv/zinas/metalisti-ske...
+1
Tāpēc ir jāiet un jāpievērš uzmanība arī nekomerciālās mūzikas lauciņam, cik nu tas iespējams. Kurš tad cits to asti cels, ja ne paši. Stāvot malā un raugoties uz šādiem pasākumiem ar skepsi, nebūsim pārbaudījuši iespējas. Mēs esam maza valsts un salīdzinoši nav tik daudz grupu, ko virzīt tirgū, tāpēc uzskatu, ka jāpievēršas visiem žanriem. Šajā gadījumā gribu minēt līdzīgu iestādi, Luksemburgas mūzikas eksporta biroju, kuri eksportē visas grupas, neskatoties uz žanriem, ir tikai jāaizpilda forma mājaslapā un vari saņemt finansiālu atbalstu (starp citu, diezgan prāvu summu) izbraukumiem ārpus Lux.
+3
Tas tāpēc, ka tādai Lux nav kur likt naudu.
+1
Starp citu, šitas - "Kultūras Ministrijas un LIAA pēc Eināra Cilinska («Visu Latvijai!» Saeimas frakcijas līderis) kopīgi rīkotajā apaļā galda sarunā šoruden" ir tas, ko Wacken Mettal Battle fināla pasākumā solīja KM valsts sekretārs Puķītis? Tikai tagad atcerējos, ka par kaut ko tamlīdzīgu bija runa.
0
Tā nu arī nav. Tas, ka viņiem tur ir daudz skanošā ir fakts, bet es vairāk minēju šo piemēru, jo, manuprāt, tā būtu jāstrādā mūzikas eksporta birojam, neorientējoties tikai vienā virzienā. Vispār jau ir nedaudz smieklīgi - LV, ja nemaldos, par Ls 19 000 šo biroju izveidoja, Lux vienai grupai izdevumiem piedāvā līdz 10 000 EUR...
+2
Nav ko eksportēt - nav biroja.
Pie mums vispirms cilvēkiem jāiedod ēst un iespēju dibenu nomazgāt un tad var štukot par kaut kādas (huj)kultūras eksporta sponsorēšanu.
+1
Intar — iespējams, ka jā. Katrā ziņā, kad diskusija gāja, tad visi runāja par lietu, tādi sīkumi tur netika pieminēti. (Kas nenozīmē, ka diskusija būtu bijusi baigi rezultatīvā. Katrs tur toreiz runāja savā valodā: alternatīvie un smagie ļaudis — profesionālo panākumu un sasniegumu valodā, ārzemēs izdotu albumu un veiksmīgu koncertu, festivālu valodā, kamēr poperi un ministrijas ļautiņi — vēlmju un iztēles valodā. Pamatā atstāstīja to, ko citi viņiem iestāstījuši.)

Daemon_dawn, tā vietējā mūzikas organizācija, par laimi, ir biedrība. Tās 19 štukas viņi paši salasījuši pa dažādām malām. Tā nav valsts aģentūra, bet gan privātpersonu iniciatīva. Skaidrs, ka visādiem mudakiem valsts naudu nav jāgrūž!
0
www.tvnet.lv/zinas/viedokli/4905...
Atkal raksts par tēmu...
+1
Šorīt Boom FM "Suņu būdā" arī šis jautājums tika cilāts diskusijā (kas izvērtās visai karsta) ar LR ģenerāldirektoru Jāni Siksni.
0
^ parasti līdz dienas beigām raidījums parādās arī skatāms jūtūbē.
+1
"Runā, ko gribi, cik gribi, Valsts labāk zin, kur nodokļus nogrūst un naudu patērēt. "
(Mazpisānu sakāmvārds)
+12
Nedomāju, ka Latvijā varētu nostrādāt tā ideja par mūzikas eksportu. Nevienā no laukiem - ne smagajā, ne popsā. Popsa mums ir reti derdzīga - ārzemēm tur nav, ko piedāvāt, un smagajiem cilvēciņiem pārsvarā nav līdzekļu/laika, kas vajadzīgs, lai sevi reklamētu - tur vajag milzu līdzekļus, un ar to es domāju nevis dažus desmitus vai simtus, bet tūkstošus, ja vēlies redzēt patiešām reālu atdevi. Kā, jūsuprāt, ir izsitušās visas krutās ārzemju grupas? LV mēs neviens nevaram atļauties no savām niecīgajām algām veikt ieguldījumus tādos apmēros, lai promocija sāktu strādāt. Turklāt, sabiedrība nav ieinteresēta "patērēt" smago mūziku - viņiem piedāvājiet tikai ārzemju vai LV popmūziku, un šlāgerīšus. Tas, ja reizi gadā kāda no smagajām grupām parādās lielākā masu pasākumā, tiek uztverts kā atsvaidzinoša eksotika, un nekas vairāk, jo plašākas rezonanses tam īsti nav. Un tās arī nebūs, vismaz ne tuvākajā pārskatāmajā nākotnē.
No otras puses - es varbūt esmu garīgi atpalicis, bet man smagā mūzika nekad nav saistījusies ar preces jēdzienu, kas būtu jāeksportē. Protams, ka lielākās "smagās" grupas pasaulē ir industrijas produkti, bet to mūzikas kvalitāte un ja tā varētu teikt "dvēsele" ir mainījusies, zaudējusi savu pirmatnējo nevainību un skaistumu. Tas varbūt der iesācējam, bet īsts mūzikas cienītājs tāpat izvēlēsies nevienam nezināmu grupu, kas spēlē daudz tuvāk cilvēka būtībai, un nevis tāpēc, ka tas pēkšņi ir stilīgi. Bet naudas mašīna ir stiprāka par naivu ideālismu.
+6
Eh, gribas parakstīt paladziņus mazliet -
Reizēm domāju, ka smagajai mūzikai piemīt zināms "elitārisms"* - tā nav domāta visiem, patiesībā tāpat kā kvalitatīvs džezs. Ja LV metālistiem ir nākotne, tad tā varētu slēpties "elitārismā", individuālā kvalitātē savu iespēju robežās (btw, uzupurēšanās mākslas vārdā arī nav nekas slikts, pat ja mūziķim nākas palikt ar tukšu vēderu) un tikai darbā ar savu mērķauditoriju, lai cik liela vai maza tā nebūtu, jo citiem metāls tāpat nebūs vajadzīgs un liksies biedējošs. Tas izklausās ļoti intraverti, bet dzīve pierāda, ka tas reizēm ir vienīgais pareizais ceļš.
Ja tomēr gribat iziet masās - lūdzu, tikai jūs kā mūziķi zaudēsiet pašu dārgāko, kas ir kreatīvā neatkarība. Nekādi growli, nekādi blāstbīti vai kapu šausmas - visam jābūt nopulētam, sapucētam un sterilam, lai dies pas, kāds nesabīstas! Dziesmas jūsu vietā ražos producenti, ja kas ;) Tā kā jādomā, vai mirkļa popularitātes dēļ ir vērts zaudēt to, ko reizēm un dažreiz ar ironisku smaidu sauc par trve, bet kur vismaz ir palikusi īsta ideja un mūzika kā māksla nevis kā fast-food's. Un neaizmirstiet - ārpusē ir leģinos ar tādām pašām grupām, kā jūs, tikai viņiem ir daudz vairāk iespēju, jo gluži vienkārši viņi ir sociāli nodrošinātāki. Kas neabšaubāmi ir milzīga priekšrocība. Talants bieži kapituē reklāmas un marketinga priekšā.

*Vārds "elitārisms" liekams pēdiņās tamdēļ, ka reāli skatoties uz lietām, no grupām un publikas smalku un elitāru uzvedību sagaidīt nevar, bet varbūt tieši tas padara to visu par tik jautru pasākumu? :D
0
Ej nu ej, E.! Tev jau pašam normāls progress iraid, sitoties ārā no lokālās scēnas :) Stabila izaugsme gadu no gada, arvien spēcīgāks saturs un forma, eksporta iespējas — Dombrovskis un vesela monetāristu mudaku varza sapņo, lai ikvienai nozarei valstī tā ietu, bet re, ka tieši metālisti ir tie, kas demonstrē stabilu izaugsmi! Nav ko spļaut Laimai acīs, ja viņas vērpjamais ratiņš pavedienu vij stingru kā kaņepāju tauva! Galvenais — dalīties saprašanā ar citiem, kas labs apgūts vai izsecināts! :)

Pieņemsim, ka viena grupa (vienalga — Skaji vai Frailty, vai Preternatural, vai Tesa, vai vēl sazin kas cits perspektīvs) grib ieteikt citu labu grupu no mūsu valsts saviem ārzemju draugiem, ko aicināt uz festivāliem un koncertiem. Problēma tāda, ka mums katrā žanrā diez vai pat būs divas šobrīd aktīvi spēlējošas grupas, kuras uz sitiena pasaukt. Reku pat vietējā klubā brīžam Valdim nav kas močī, biomatt. Tad nu risinājums — dalamies visi nevis ar konkrētām spēlēšanas iespējām vai izdošanas iespējām, bet gan ar pieredzi un sajēgu! (No tādas lietas pat varbūt būs lielāka jēga dažkārt!) Un pēdējos pāris gadus tieši uz to pusi lēnām jau iet! :)
+2
^ Izaugsme un progress manā un Fr. gadījumā- Tu stādies priekšā, ko tas patiešām nozīmē un cik daudz mēs no sevis esam tajā ielikuši? Atpakaļ nāk tikai cilvēku mīlestība (kuras dēļ un vēl arī mūsu pašu dēļ ir vērts to darīt) un nekas cits. Varbūt pēc vēl 10 gadiem pie šīs tēmas būs vērts atgriezties, tad varēsim vērtēt, kas ir kas. Tik un tā, es neticu, ka tādām kapu šausmām kā mums ir plašas "eksporta" iespējas un diez vai no tā mēs paliktu labāki.
Par Tavu, Dethecrator, otro rindkopu - tas dzīvē pa lielam nestrādās, es tam neticu. Noteicošais faktors akal ir soc. sfēra, no kuras mūziķiem būtu jāatsperas. Ja nav normāla pamata, tad no kā tu atspersies? Ne visi ir gatavi tā pat vien upurēties mākslas dēļ.
+2
Tev droši vien taisnība, jo tu (atšķirībā no vieniem otriem «mūzikas eksporta kantora» funkcionāriem utt.) zini, ko runā! :)

Bet tomēr gribas, lai kādreiz pēc gadiņiem Latvijas Centrālā Mazu Melu, Lielu Melu un Statistikas Pārvalde atzīmētu: «Pagājušajā gadā pagānbleķa eksports pieaudzis par 10%, kamēr nolemtība tikusi apbērēta par 66,6% vairāk!»
0
Vienkārši rakstiet visādiem leibliem ASV, vienalga kur, lai jūs tur izdod un dod pēc tam naudu!
0
Var vēl iemācīties uz buj-duj sastiķēt kādus 4 akordus, nopizģīt tekstu kādam latgaliešu dzejniekam, pieaicināt pavadošo sastāvu un vizināties pa šlāgerbankām, un saņemt Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu. Gan jau, ja būs kādi panākumi ārpus muzikālās sfēras, arī eksporta naudu piešķirs - pat notīs dziedot īpaši censties trāpīt nevajadzēs. Pieliks auto-tune.
0
O kā reiz, man kā MŪŽAMEŽAM tas (promocija) ir jāizprovē uz savas ādas.
+6
lieliski nolika Jāni Nagli par beztēmā piešķirto milzu summu pieci.lv www.youtube.com/watch?v=gGgWHVsecGo...
0
Mincīt! Tu biji viens no tiem Skaņu Meža raidījuma vadītājiem, ja? Vai arī es kaut ko jaucu…?
0
jā, tu nekļūdies
+2
Seminārs "Mūzikas eksporta iespējas Polijā" (Rīgā)

Rīko Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar Latvijas mūzikas attīstības biedrību/ Latvijas Mūzikas eksports.

2017. gada 27. februāris
LIAA 2. stāva konferenču zālē
Adrese: Rīga, Pērses iela 2

Semināra laikā lektori sniegs interesantu un noderīgu informāciju par Latvijas mūzikas eksporta iespējām Polijā.

Semināra laikā tiks apskatītas sekojošas tēmas:

Jaunākās aktualitātes un tendences Polijas mūzikas tirgū
Informācija par iespēju piedalīties "SEAZON Music & Conference", kura norisināsies Polijā
Polijas mūzikas mākslinieku pieredze cenšoties iekarot jaunus eksporta tirgus
Sadarbības iespējas ar Polijas mūzikas māksliniekiem
Lektori:
Tomasz Nowakowski – mākslinieciskais direktors mūzikas konferencē “Seazone Music & Conference 2017”
Paweł Trzciński - festivāla “OFF Festival Katowice” valdes loceklis, festivāla “Distorted Festival” dibinātājs, reklāmas aģentūras “Distorted Animals Booking” dibinātājs

Pasākuma programma

Semināra darba valoda – angļu.
Dalība bezmaksas.

www.liaa.gov.lv/lv/pasakumi/seminar...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
DestructerOfNewb
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas