PAGAN NIGHT @ MP, 29.03.2014.
+5
WOLFMARE (RUS),
www.wolfmare.com
facebook.com/wolfmare
soundcloud.com/wolfmare/

GREEN NOVICE,
www.draugiem.lv/greennovice/...
www.facebook.com/greennovice...

OBSCURUS ORBIS,
obscurusorbis.com/
www.facebook.com/obscurusorbis...

COLLIDE
www.draugiem.lv/collide/

dj Deathperado (pagan/folk/viking metal).

Sākums 20.00, klubs atvērts no 19.00.
Ieeja €5.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+2
Ja kāds grib dzirdēt / redzēt COLLIDE, tad lai ierodas laicīgi! Spēlējam pirmie, 20:00.
www.facebook.com/collidemetal... <- tur acis vaļā, jo drīzumā svaigs ieraksts.
Čūs!
+1
29.martā MP - PAGAN NIGHT!

Šosestdien klubā «Melnā Piektdiena» iegriezīsies Pēterburgas aktīvākā pagānmetāla grupa — «Wolfmare», kura Latvijā spēlēs pirmo reizi. Sākuši ar neofolkam tuvu pieeju kā «Wolfsangel», krievi tomēr neierobežojas tikai un vienīgi ar slāviskas folkloras izpēti (pretstatā savas valsts pazīstamākajam folkmetāla eksportam «APKOHA»), bet gan iedvesmu smeļas vairāk no eiropeiskās folkloras un senatnes. Pēc debijas albuma «Widdershins» izdošanas pīterieši nomainīja nosaukumu uz «Wolfmare», kopš tā laika izdoti vēl trīs albumi, pamazām tuvojoties psihedēlijas teritorijai — to apliecina kaut vai svaigākā albuma nosaukums «The Sacred Mushroom and the Crows».

Kā iesildītāji pirmo reizi «Melnajā Piektdienā» būs skatāmi un klausāmi Preiļu folkmetālisti «Green Novice», kam visas dziesmas ir latgaliski un kam svaigi iznācis albums «Padebeši». Grupa pastāv jau ilgus gadus, spēlē latgaļiem raksturīgo melodisko metālu ar skarbuma un melanholijas apvienojumu, bet nesaprotamu iemeslu dēļ ārpus Latgales pazīstama ir ļoti maz. Jau šosestdien tas beidzot mainīsies!

Vēl vieni publikas favorīti ir autentiskās Viduslaiku mūzikas ansamblis «Obscurus Orbis», kas izpilda Rietumeiropai raksturīgo tautas mūziku no VII — XVI gadsimtiem, tātad to mūziku, kas skanēja arī pie mums Livonijas laikā baltvācu apdzīvotajās pilsētās. «Obscurus Orbis» izmanto dūdas, stabules, bungas, leijerkastes un citus tolaiku muzicēšanas rīkus un paņēmienus. Šī grupa pēdējos gados bieži uzstājas dažādos ārzemju festivālos un šobrīd jau ir pieredzējuši mūziķi, kas spēj uzkurināt publiku jebkuros apstākļos.

Koncertu iesāks vienīgā īsti modernā grupa — mūžam jaunie un enerģiskie «thrash» metāla zāģētāji «Collide», kuriem ir sarakstīts jauns materiāls un kas cels priekšā publikai vairākas jaunas dziesmas. «Collide» sāks spēlēt tieši astoņos vakarā, nekāda kavēšanās nenotiks, tāpēc apmeklētāji tiek aicināti ierasties laikus! (Durvis vaļā no 19:00, ieeja — 5 eiro. Starp grupām pagānmūziku un blekmetālu virknēs DJ Deathperado.)

Klubs: www.melnapiektdiena.lv/events/29032014...
Skaņa: soundcloud.com/wolfmare/
Video: www.youtube.com/watch?v=YwnTHdM99Qc...
0
Pulkstenis ar Latvijas Radio sinhronizēts jau? :D
+3
Green Novice un Collide - tādi pagāni! :)
+3
Taaks... tā kā dethecrator parādījās tikai uz vienu grupu un bleids aiztinās uz pēdējo trolejbusu,tad laikam atsauksmes jāraksta man :D
Collide, loģiski, sāka 20:25 un grieza kādas 35min. Tā kā šamie līdz tam maz dzirdēti,īsti nebija ar ko salīdzināt. Bet tā, nekādas vainas, jaunais materiāls patika labāk par veco. Skaņa gan drusku kā mucā, īpaši bungām.
Green Novice līdz šim neizteica neko, bet tagad jāiekļauj skatāmo grupu listē. Lai arī teksti latgaliski izklausās reizēm komiski, bet ir enerģija un velme spēlēt ne tikai sev, bet arī publikai par prieku. Tas nosacītais albuma titulgabals var teikt ka rāva jumtu.
Obscurus Orbis atstāja samērā vienaldzīgu - tā jau kvalitatīvi, bet vnk nesaista viduslaiku mūzika tīrā veidā.
Wolfmare lieliskā tempā nospēlēja faktiski stundu. Tāds ātra tempa folk/pagan metāls, ķeltiskās noskaņās. Būs kaut kur jāatrod teksti - balāde par jautro bendi izklausījās daudzsološi. Pēdējais gabals tāds vairāk doomīgās noskaņās lika aizklausīties.
Kopumā koncerts absolūti to 5eur vērts.
+3
Desekrātors arī pie trešās grupas tika manīts spaidām pussyfōna pogas

Collide - kā jau ierasts, normāls kolhoznieku Thrash ar korīgiem iebraucieniem. Man jaunais gabals ne visai - pielaizīgi korīgs likās

Green Novice - nemaz tik zaļi nelikās. Deōdiumiem ielika vienos vārtos (nav nekas tāds, ar ko diži lepoties, bet vismaz kāds atskaites punkts). Ir vairāki hiti, muzons nav nekas pārdabiski oriģināls, bet nav nekāds kopīpeists. Skaņa bija OK, tik dāmai dziedot vokāls bija par spalgu.

Abskurbušais Urbis - kā jau ierasti, apmēram tas pats drum'n'dūd - normāls kapājamais muzons (dārzā bietes kapāt). Pozitīvi, nedaudz pamaina programu un vislaik nespēlē vienu un to pašu.

Wolfmare - 30min pačolēju - skaņa nedaudz putrā, bet blieza sirsnīgi - tāda smagāka Trollis Drāž Egli versija. Meižai labs vokāls, vijolīti ar uzčīgā. Individualitātyes un spilgtuma pietrūkst, bet ar aliņu-pļaviņā ir OK. Tik pļaviņas nebija.
+3
Ehh, koncis bija prīmā! Gadījās pāris ķibeles ar balsi, bet ehh - norma. Par Collide dalību varu pateikt to, ka tagad končos tiek jauktas dažādas grupas, lai piesaistītu vairāk publikas un orgi neaizietu mīnusos. Mums drīzuma iznāk jauns, tātad sevi jāatrāda. Bija paredzēts koncis vakar, vairāk uz sladža, desas pusi, bet atkrita jo headlineri, poļi, tomēr nevarēja ierasties. Tikām pārlikti uz šodienu.
+3
^ jauns ieraksts. Bļaģ, pirksti vairs neklausa. Starpcitu, jaunais ieraksts Thrash pilnīgi noteikti nebūs.
+1
tā jau izklausījās
+5
nu PSC, vairs nevar koncī normāli telefonu paspaidīt un Despera/Liegas famīliju pabildēt, ka uzreiz tas jau visiem zināms! :D

Collide beidzamos trīs gabalus tik sanāca dzirdēt — viss čikiniekā. Gaidām jauno materiālu taustāmā formā! Man domāt, no tik labi saspēlējušamies cilvēkiem sūdu gaidīt nemaz nevarētu!

Green Novice grupa, cik sapratu, spēlē jau sen, bet sastāva, pamatdarbu un citu ķibeļu dēļ aktīvi koncertēt sākuši tikai pagājušogad. Nu ko, šeit muskuļu audzēšana studijā ir devusi rezultātu: grupa ir gatava un nogribējusies spēlēt, ko arī māk darīt, un ir materiāls, ko spēlēt. Pirmais gabals izraisīja asociācijas «šitais tāds Preiļu Kreators», kas pēc tam secīgi izgāja cauri stadijām «Preiļu airon meidens» un (Bleidaprāt) «Running Wild», kamēr beigās viens gabals tīri vai uz Kalifornijas panku pusi izklausījās! Tagad jāievērtē albums, un tad jau zinās, ko domāt. Dzīvajā Green Novice ir naudiņas maksāšanas vērti. Šis nav tipisks folkmetāls, bet kvalitatīvais Latgalthrash ar folka elementiem.

Obscurus Orbis — labi un kačkīgi. Priekš trūenīvel metaļoriem šī grupa ar laiku sāk likties drusku par cukurainu, bet tā ir īstā, uz kuru vest nemetālistu draugus un draudzenes.

Vilkķēvi diemžēl nebija iespēja sagaidīt, jo bija plāns ievērtēt Helid beidzamo koncertu, kas notika Depo.
0
Līdz Thrasham tur patālu - drīzāk Wolfmare uz Tankard lauriem varētu pretendēt, bet albums pat ļoti labs - tik pirmā pāris pēdēie gabali švakāki. Ierakstā gičas iekš ''Zyli malni padebeši'' pēc Running Wild tik ļoti gan neizklausās :D
+3
BladeOfDarkness - "Collide - [..], normāls kolhoznieku Thrash [..] "
Laikam katram cita izpratne, kas ir "kolhoznieku thrash".

Man liekas, ka Green Novice vairāk atbilst šādam apzīmējumam - katrā kolhoza zaļumballē aizietu uz urrā! "Heij, heij, heij, heij, šodien labi padejot!". Turklāt GN ir ļoti labi izpildīti visi veiksmīgas komercijas priekšnosacījumi gan mūzikā, gan skatuves tēlā, lai iekustinātu pat tādus, kuri no metāla ir dzirdējuši labi, ja tikai Metallicas izpildīto "Whiskey in the jar" un Rammstein populārākos gabalus.
Dejas zaļumballēs garantētas!

Bet visu cieņu GN, kvalitatīvi nostrādāts, par visu padomāts un var just, kā tolx rakstīja, ka ir "velme spēlēt ne tikai sev, bet arī publikai par prieku". Noteikti, ka būs veiksmīgi un fanus atradīs ne tikai metālistu vidū.

Starp citu, patika GN otrā dziesma, kur kautrīgā meitene dziedāja. Vārdus, protams, nesapratu. (Ierakstu vēl neesmu klausījies.)
+2
sanāk šķūnī traktoristi, ierauj šņabi un sāk tresīt = kolchoznieku Thrash
+2
Nu tad jau Huskvarn vistuvāk šitam ir nostājušies.
+1
Man vēl aizvien liekas, ka Collide, pēdējo gadu laikā, ar thrash mazs sakars.
0
ar ko tad vairāk ?
0
Drīzāk detuha, bet mūsu gaumē. Par šo reiz spriedām mēģī. Vecos gabalus mēs nespēlējam 1:1 kā ierakstā, viss ir daudz maz uzfrišināts, lai labāk ietu kopā ar jauno materiālu.
+1
Un kad tad apmēram cien. ieraksts nāks ārā no skapja? >:)
+1
Ar Sandi takā vairāk uz Thrash/Death vilka. Jāpaklausās jaunais albums, kad būs iznācis, bet končos pēc baigās Desas neizklausās
0
Sākumā publicēsim divas dziesmas (drīzumā!), tad atpakaļ uz studiju.
+3
Ivaram - nav, nav Collide thrash, nepavisam nav. Sen senos laikus varbūt kaut kas tāds bija, vairs nav. Tagad tikai blāsti un breikdauni. Būs, būs tīrs deathcore, īsts Carnifex. Redzi, jau karnifeksojās! Tā kā viss ir kārtībā, viss būs desā. tieši, kā gribi. :D

Pārējiem - nestāstiet, lūdzu, Ivaram, ka Collide ir kaut kāda saistība ar thrash. :)

Domājiet, ka viegli jauno paaudzi piesaistīt veco ļaužu mūzikai?
+3
"Domājiet, ka viegli jauno paaudzi piesaistīt veco ļaužu mūzikai? "

Es iedomājos to mirkli tālā nākotnē,kad veco ļaužu pansionātā penši uz saviem Mp 3 atskaņotājiem griezīs vaļā SLAYER, KREATOR un COLLIDE :D
+3
^tā nākotne nemaz nav tik tāla. Collide diezvai kāds atcerēsies (piedodiet), bet Slayer un Kreator paaudzei vēl gadi 10-15 un pensija klāt.
Katrā ziņā tiem, kas nonāks pansionātā ar savu Alcheimeru un stāvokli pēc insulta diezvai būs joprojām aktuāls Slayers.
+1
ja nebūs ar nazīti rokā ieskrāpēts
0
Tagad tikai blāsti un breikdauni. Būs, būs tīrs deathcore <- saka cilvēks, kurš ar visu sirdi un dvēseli spēle breikdaunu thread of life beigās :D
0
Tad tas ir breikdauns?!
Un es visu laiku domāju, ka tā ir kačka.
+1
Tread of Life beigās ir crabcore.
+1
tur ir tribal bulšit, kā Sepkultūrai un Soļfļai
+3
Krabju koris? Kas tas vēl tāds? Nekad neesmu dzirdējis, kā krabji dzied.

Lūk, Bleida valodu saprotu - viss skaidrs.
+1
Vienreiz dzirdēju gan, kā piedzērušies krabji rāva vaļā korī dziesmu. Konkrēti, «Pie jūras dzīve mana, tāds liktens man ir lemts!»
+1
+1
jā, savukārt pareizās pozas saknes meklējamas nekur citur kā vecajā labajā norvēģu plackmetālā
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0...
+1
Grūti saprast, kas besī vairāk, tā huiņa, ko viņi spēlē vai tas, cik viņi relatīvi augstu aizsitušies attiecībā pret tiešām interesantām un ar potenciālu bagātām blicēm.
0
Tu par ko ?
0
Nu par šitiem klauniem - attach attach.
0
viņi jau sen ir pajukuši.
+1
^^ es jau sabijos, ka par Immortal
0
^ Kā tad. :D :D
+2
Sveiki! Te atradu par Green Novice: Sandris Vanzovičs Neatkarīgajā:

Lai gan iznācis jau pirms mēneša, līdz Rīgai šis albums būtībā atčāpojis tikai tagad – lūk, mūsu priekšā Preiļu rokgrupas „Green Novice” debijas albums!

Šī latgaliešu komanda pastāv, šķiet, teju desmit gadus (oficiālā informācija liecina, ka grupa izveidota 2005 .gadā), labi pieteikuši sevi gan pašmāju koncertos un festivālos, gan arī ārpus mūsu valsts robežām, piemēram, pērn vasarā "Green Novice" tika atsaucīgi uzņemti Lietuvas festivālā "Mėnuo Juodaragis XVI". Albumā ir septiņas folkroka/smagā roka/”metāla” stilistikā ieturētas dziesmas latgaliešu valodā, kuru tēmas ir iedvesmojusi folklora un mītiski vēstures notikumi. Starp citu, albuma tituldziesma "Zyli malni padebeši” jau 2007. gadā kļuvis par Latgales Radio gada spēlētāko dziesmu – ilgi gan albums gaidījis savu izdošanu... Vēl tikai jāpiebilst, ka grupa "Green Novice" – tie ir Alvis Bernāns (ģitāra un balss), Zigmunds Čeksis (ģitāra), Vitālijs Piskunovs (bass) un Valdis Metlāns (bungas).

PAR. Negaidīti spēcīgs un pārliecinošs disks. Instrumentālā sekcija šiem preilēniešiem vispār strādā uz goda (paklausieties, kā dziesmā „Juotnīks” izpaužas ģitārists!), arī melodijas sagatavotas teicami. No albumā iekļautā materiāla ieteikt gribētos „Pārkuiņs vede vedekleņu”, kas iedziedāta kopā ar spēcīgās balss īpašnieci Martu Vaivodi, kā arī "Zyli malni padebeši” ar interesanto ģitāras motīvu un jau pieminēto „Juotnīku”, kuru klausoties nez kāpēc atmiņā nāk „Metallica” albums „Kill’ Em All” (1983). Latgales grupa Nr.2 – nav gluži Sovvaļnīks, taču pārliecinoši priekšā „Bez PVN” un citiem, savukārt par tādiem kā kādreizējiem latgaliešu mūzikas tēla nesējiem „Borowa MC” (ja tādi vēl maz ir dzīvi...) labāk smalkjūtīgi paklusēsim...

PRET. Kaut kas pietrūkst, bet nevar saprast, kas tieši... Iespējams, ka tā ir vokāla (pie šāda mūzikas stila prasās kas spēcīgāks) vaina, iespējams, ka latgaliešu teksti, kuri mistiskā kārtā ir ārkārtīgi grūti uztverami un nelīdz pat CD bukletā dotais to tulkojums angliski.

SEDMENC - MAns viedoklis, ka albums ir labs, brīžiem pat ļoti labs, ceru, ka viņi tagad nesīs latgaliešu smagā roka karogu:)
0
Vai ta pats taisis mest plinti krūmos ? Iebliez kādu singlu kopā ar Zaļajiem Gurķiem :D
+2
Drūmi pagaidām, darbs ir apēdis jau 4. gadu, netieku riktīgi pat līdz ģitārai:(. Cerība gan mirst pēdējā, dum spiro, spero.:)
+1
nuta īstais laiks singlam :)
0
Kopā ar kādu no tiem koriem no Koru Karu šova. Ar Rēzeknes Sarkano kori vai Preiļu Dzelteno!
+2
Ejiet gulēt!:)
0
Ar kōriem no Kōru kariem?
+2
Nav slikta ideja: Kōru kari! Šonedēļ šovā: Sarkanais death-koris ar saviem lauzieniem mēģinās pārspēt Bālo Zēnu Metālkōri ar viņu lauzieniem! Bet Kamuflāžas hard-kōris mēģinās pārspēt pirdienus no grainderu Brūnā kora.
0
browncore. hmmm, pa ko ne.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas