16.janv. MP: LAT-MET. Gada balva
+5
Latvijas mūziķi un izdevēji tiek aicināti līdz 2014. gada 31. decembrim iesniegt izvērtēšanai savus 2014. gadā izdotos ierakstus mūzikas veikalā “Randoms” (Rīgā, Kaļķu ielā 4.), ar norādi “Metāla Gada balvai”.

Vērtēšanai tiks pieņemti visi Latvijas grupu 2014. gadā izdotie hard rock/metal albumi un EP.

Ieraksti iesniedzami oriģinālā CD/LP/MC formātā, pretendentu reģistrācija Gada balvai notiek bez maksas. Neskaidrību gadījumā rakstīt uz: valdis.mp@gmail.com



Apbalvošanas ceremonija un koncerts 16. janvārī klubā "Melnā Piektdiena".

Koncertā uzstāsies:

PRETERNATURAL, www.preternatural.lv/

GREEN NOVICE, greennovice.bandcamp.com/

DISEIM, www.last.fm/music/Diseim...

un citi (informācija sekos).

Biļetes: 5 EUR. Sākums: pl. 20:00, klubs atvērts no pl. 19:00
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
Tāks, sākam postēt iekšā ziņas un recenzijas par šīgada ierakstiem, lai nevienu neaizmirstam! Reku pats svaigākais (hronoloģiski) uz šo brīdi.

www.karametals.lv/zinas/put-vejini-ie...
0
kiss of the dolls vai tad metāls skaitās?
+1
Paņem aces rokā - arī hard rock der.
-7
Nu skaidrs,ja der hard rock,tad balsoju par ac/dc. Nevis kaut kādiem dolliem.
0
jaunais ACDC albis ir nekāds
0
teorētiski iesniedzamas būtu arī pāris nemetāla ripas, kas pavelk uz pasmagu roku (lai arī ne taisni uz hevīti):

«Octave» www.karametals.lv/zinas/fona-kaut-kur...

«Mitau» www.karametals.lv/zinas/pat-dziesmas-...

Arī šis laikam skaitījās iznācis 2014.: www.karametals.lv/zinas/zem-sventes-l...
0
Cik te manīju fēčbukā, "Mitau" jau vismaz vienā postcock cienītāju vietnē tapis atzīts par gada albumu, gada topā vēl kaut kur bija. Malači čaļi, rādās, ka varētu sanākt vēl viens nišas mūzikas veiksmes stāsts :)
+1
Viss jau it kā zaebiss, tikai mīzalas, ibbio. Ķipa "tikai lūdzu nesitiet" ķipuki. Jaunā paaudze. Un arī iemesls, kāpēc nekad neradīs neko ar bumbām. Jo tādu nav.
+2
^ Nez, nez, kurš te ir tas mīzals, kurš no sevis neko nespēj izspiest — un ne pirmo gadu no vietas… 
+8
ja negribi - nespied, bet ja spied - tad tā, lai pa visu sienu !
+1
^^vai nu es kaut ko baigi pārprotu, vai arī tas koments ir visai uzjautrinošs...
+1
kas tur ko pārprast - Fauns jau kādu laiciņu sevi metālmuzikāli neizpauš, cik nu zinu. Negrib un neķērc - pats sev kungs un pavēlnieks.
+2
Negrib un neķērc - pats sev kungs un pavēlnieks.
====================
Грузин с девушкой молча едут в купе поезда.
- Дэвушка, - не выдерживает грузин. - Ты пачиму малчишь?
- Хочу и молчу! - отвечает та.
- Вах, какой стэснитэлный дэвушка! Хочэт и малчит! - ужаснулся грузин.

:-)
+2
Drīz vien dabūsim balsot arī par šo te:

www.karametals.lv/zinas/serveris-liki...
-2
^nekā laba,popsa purvciemgaumē.
0
Diez, cik būs tādi, kas sabalsos par šo? :)

www.karametals.lv/zinas/religija-neli...
+4
Droši vien vairāk, nekā pienāktos.
+1
Balsošana:

www.metalshow.lv/?section=home&lang=...

Par labāko albumu un debiju nebija ilgi jādomā, par pārējo gan nav ne jausmas
0
ā, bet nevajag visus lauciņus aizpildīt !
0
Kas tas Hladomrak tāds ir par hlamu?
+1
ХладомраК: A.N.T.I., Blackhearted Aggels, ex-Nightwing, ex-Фимоз, ex-Mystruin (live)

www.youtube.com/watch?v=n-tyU0SGEHI...
0
Pēc metālarhīviem jau tas Hladomrak Zviedrija, www.metal-archives.com/bands/Hladomrak/354... nav pat norādes, ka būtu šai krastā jāmeklē.
+1
Nils (tas, kurš Sakss) te nesen bija izdomājis jaunu sabiedrisko norišu apskata un apņirgšanas raidījumeli filmēt — «Politika/Sakss: es skatos politiku, lai jums tas nebūtu jādara!» Nu ko, sanāk: es klausos mūziku, lai jums tas nebūtu jādara?

www.karametals.lv/zinas/nemties-ar-li...

www.karametals.lv/zinas/zombijs-pust-...
+1
Cik no Metal-archives var saprast, Hladomrak ir zem NSBM leibla esoši krievi.
+5
Un Zviedrijai viņi pierakstījušies tikai tāpēc, ka arhīvos nav tāda valsts pieejama izvēlnē kā «Luhanskas tautas republika».
+3
tas tik būtu joks, ja zem nsbm leibla esošie krievi ir žīdi?
+4
bet vikingiem verētu patikt:
ARMANDS ALKSNIS & Co – Roksāga / Senā Kursa
www.draugiem.lv/music/18423890/news...
www.youtube.com/watch?v=Mdxmveub8Zo...
0
Tas vikingu vairogs uz tā kuģa tāds aizdomīgi praidisks izskatās...
+2
nu tas i pzģec - visur jau brūnās acs dīdītāji rādās ...

Vakar pirmos 2-3 gabalus paklausījos - baigi pēc SkyForger kovergrupas izklausās :D Bet tīri labi, normāls bāniešvokāls. Kautkad būs jāpiesēž visu noklausīt.
0
Paklausījos to roksāgu un secināju, ka baigā hujņa. Armands Alksnis ir kruts ģitārists, bet kompozīcijas ir drausmīgas. Vokāli - kretinēja, it īpaši pie attiecīgajām lirikām. Stabulītes iespēles ir gejiskas. Kā vispār ko tādu varēja izdot un nominēt Smaguča balvām?
+1
^ tas varbūt ir drusku par šerpu teikts, bet kaut kādā mērā jāpiekrīt vien ir.
Kompozīcijas nav tās jaudīgākās, un tam visam ir tāda kaut kāda prastuma piegarša. Kā cienītā izteicās - pielāgots arī LR2 klausītājiem. Veču vokāli ir labi, ja nu vienīgi Ērglis tur neiederas, kaut arī par dziedājuma kvalitāti sevišķi nav ko piepisties, bet ko nu viņš tur, tāds popa cukurgailītis, ielikts vispār. Brīze toties valda, tikai tam atkal teksts debīls. Tā, kas Mares lomu dzied, gan ir kaitinoša. Sigrida biš labāk, bet tikai, kamēr nedzied augšas, tad gan zobi sāk sāpēt. Teicējs arī garām. Stabulītēm gan nekāda vaina nav, un kaut kādi labi momenti šad tad parādās, tomēr liekas, ka gribēšana ir izrādījusies lielāka par varēšanu. Ā, nu jā, pats sākums ir mazliet modificēta "Zviegtin zviedza kara zirgi" Skaju versijas meldija :D

Nav arī lāga saprotams, vai tā sāga ir par kuršiem vai tomnēr vikingiem - savu psui albuma aizņem vikingu tēma.
-1
Ok, domājot vēsu prātu, bez tik liesmainiem tēlainās izteiksmes līdzekļiem varēja varbūt iztikt. Kaut gan, manuprāt, neko nepatiesu savā vērtējumā neieliku. Nekvalitatīvas kompozīcijas ar ļoti ērmotiem aranžējumiem, visumā nepiemērotiem vokāliem, ļoti neveikliem tekstiem, vispārējo pidirallā LVR2 noskaņu... kaut kā neasociējas ar leģendām par briesmīgajiem kuršiem. Varbūt, vienkārši atstāsim šis tēmas vecā labā Skyforger pārziņā?
0
Nē nu kāpēc tad tikai SF pārziņā. Konkurence vienmēr ir apsveicama (vismaz no patērētāja viedokļa), tikai jārēķinās, ka šajā gadījumā latiņa, pēc kuras jebkuru jaunpienācēju vērtēs, ir uzlikta visai augstu. Pie kam,. tā niša nav tik šaura: SF ir trū metālisti, bet izpausties roka ietvarosvar dažādi. Šis mēģinājums varbūt bija labi iecerēts, bet sanācis samērā banāls un prasts.
-3
Es drīz sākšu strādāt ar vienu no truemetal.lv kalējiem. Tas nav Intars un BoD (visu cieņu). Tas ir no maniem avotiem, ļoti labs admins un (pro)cilvēks. Vai sevi atklāt, nezinu. Laiks rādīs :-)
0
Un kura tad bija pagājušā gada debija?
0
nebij Wagars?
0
Wagars bija aizpagājušā gada debija.
0
Ā, tu gribi, lai tev pamet variantus, par ko šogad nobalsot? Es ar vēl neesu īsti centies saprast, kas pie šīgada debijām vispār sanāk kandidāti.
0
Bet jāatzīst, ka tas Hlamodraks ir diezgan labs sanācis. Vismaz labāks par visu, ko ir izdevuši Nightwing, Fimoz un A.N.T.I. (kā citas tā Jevģēneratora pārstāvētās bandas). Nekas oriģināls, bet labi nostrādāts bleks skandināvu tradīcijās; lielākoties norvēģi ar nelielām Dissection piešpricītēm šur un tur. Nav jau arī brīnums, ja reiz Zviedrijā bāzējas.
0
Mums ar Desperu jau nav problēma izvēlēties gada debiju ;)
0
Es tieši tagad domāju, kura grupa tad tiešām debitēja tieši pagājušajā gadā, nevis jau bija pa kaktiem jau gadus divus spēlējusi.
0
Man lielākā grūtība izdomāt gada vokālistu. Ir divas kandidatūras. Pie kam abi divi ir vienā un tajā pašā grupā… :P
+3
Intars, 2014. gada 23. februārī

Ja nu kādam interesē, tad balvu sadalījums sanāca šāds:

Debija - Wagars
Mūziķis - Edgars Felkers (Wagars, Kapakmens, Kastete)
Vokāls - Kristiāna Kārkliņa (Eschatos)
Koncertgrupa - Skyforger
Albums - Eschatos
Grupa - Rūsa
+1
To jau es saprotu, ka Aušiņpāķis jums tur stīvo cilina. Nav ja slikts, tikai hvz, vai pie izgājušā gada skaitāms - nerēgojās kaut kur jau agrāk?
+1
Zaļais Novuss jau toč kaut kur bija rēgojies, bet ārpus platā gala laiakm ar taisni pērnajā sezonā uzspīdēja.
+2
uzmetu aci, Oceanpath 2013.gada bebruārī dibināts un tai gadā ar jau konči bijuši, bet 3 no 4 dziesmām pagājšgad ierakstītas un tad arī tik šos pamanīju.

Un par Wagaru runājot: ''Wagars is a black metal / crust punk band formed in 2012 in Rīga, Latvia.''

Zaļie Gurķi vispār ir veterāni, gandrīz kā Aprijējs: ''Lelokajai daļai klauseitoju jī ir zynomi piec dzīsmis "Ziļi maļņi padebeši", kas atzeita par "Latgalis radio" vysvairok spālātu 2006. godā.'' ...

Ir gan jautājums, ko par ''debiju'' uzskatīt - koncertdebiju vai albuma debiju. Jau iepriekšējos gados minēju, ka vajadzētu kandidātu sarakstam būt, līdzīgi kā albumu sakarā (metālalbumi jau ar reāli ir vairāk izdoti)
+1
+2
Nu dikti tak gribas to pašizgudroto bezjēdzību "latgalthrash" tautās nest, kaut pāri līķiem (jau jau reiz ir katrā reizē tos nolemts pieminēt; starp citu derības, vai?). Nu kāds tad tur GN ir vispār thrash, normāls folka hevītis.
0
Tas grupas nosaukums GN pilnīgi neatbilstošs. Varēja jau grupas nosaukumā iepīt kaut ko latgalisku vai tuvu tam, ja jau čaļi sevi pozicionē par grupu no Latgales un ir tās patrioti.
+4
ja objektīvi- tas aukstumkrēsla jebšu Hladomrak galīgi nav slikts. Piepīpētā virtuvē dzēruma bujānī varētu no maģīša fonā skanēt uz urrā.., bet ne skaļi, tā lai var sarunāties. Vismaz neprasītos nomainīt kaseti :)
Subjektīvi- ja jau pārcēlušies gasterbaiterot uz Karlsona dzimteni un izskatās uz pavisam, tad kāda hera pēc tiek nominēti Lat Met balvai, ja pozicionē sevi, kā Zviedrijas bandu. Laikam doma- esot zviedram (tas nekas, ka Žeņa) vieglāk izsisties.
Vārdu sakot- nekad man nav patikuši šādi pasaules pilsoņi.
0
manuprāt, tas atkal ir tikai godīgi — norādīt, ka patlaban dzīvo Zviedrijā. Ygodeh jau arī vairs neraksta, ka Daugavpils, bet Londona. Bet tas netraucē uzturēt saikni ar savējiem!

Par līķīem virsrakstos — tās nav derības, tas tik tāds prikols. Jāatzīst, ar katru reizi gan kļūst aizvien grūtāk izdomāt jaunus veidus līķu iepīšanai, tāpēc nez, cik ilgi vēl šitā varēs izvillkt.

+1
ja par Latgales patriotiem- tad 100% tāds būtu Sovvaļnīks.
0
Kaut kur jau to robežu būtu jānovelk, kas ir atzīstams par Latvijas metālu, un kas nav. Kas būtu noteicošie faktori - autoru/izpildītāju etniskā izcelsme, izcelsmes valsts, pilsonība, šābrīža dzīvesvieta, leibla mītnes valsts vai vēl kas cits? Man šķiet, ka Hladomrak ir uz robežas, ja tā ir, ka to albumu Žeņa ir viens pats uzģenerējis. Ygodeh, domāju, neskaitītos - internacionāls sastāvs, uzturas ārpus Latvijas. Kas būtu ar Inner Fear, kas ar Vital Science? Kā būt, ja imigranti paņemtu pantāras rokā un uzceptu šepat Latvijā metāla albumu?

0
Varbūt pēc atsevišķu radikālo Latgales separātistu ieskatiem nedz Green Novice, nedz Sacramental arī nebūtu skaitāmi? Sacramental gan tagad ar laikam vispār pa ārzemēm tusē.
0
Saknes un piederība ir no svara. Ir bandas, kuras var dzīvoties pa ārzemēm, bet nenoliedz savu izcelsmi — šur tur lasīti Inquisition dibinātāja izteikumi, piemēram (bungotājs gan viņam amītis tagad, bet pirmsākumus jams nenoliedz). Čīlieši Undercroft dzīvo Vācijā (2) un Zviedrijā (1), bet katru gadu brauc uz Čīles koncerttūri mājās, atprasoties no darbavietām. Un pretējais piemērs — Kavaleru brāļi amerikanizējušies. Melechesh vispār nesen rakstīja — sakarā ar to, ka viņiem tik ļoti mainīgs sastāvs, pie kam vispārēja naida dēļ šie jau teju 10 gadus dzīvo prom no Apsolītās Zemes, Melechesh tagad būšot grupa vienkārši «no planētas Zeme».

SOAD ir vienlīdz piederīgi ASV un Armēnijai, ko atzīst ne tikai grupa, bet arī valsts — man 2006. gadā gadījās netīšām iepazīties ar Armēnijas vēstnieku Ukrainā, kurš ļoti lepojās ar SOAD un viņu darbu valsts labā ārzemēs. Par spīti tam, ka pirmais pilnmēroga SOAD koncerts Armēnijā būs tikai šī gada aprīlī. Bet tāds vecmūziķis kā Seržs Geinsbūrs ir pēc izcelsmes kaut kāds Arutunjans patiesībā, un Armēnija viņu tika iecēlusi par goda konsulu vai pat vēstnieku.
+2
Latgalē gan tās grupas štābeļiem nemētājas apkārt, lai kādu no tām uzskatītu par nelatgalisku tikai tāpēc, ka nosaukumā nav neviena vārda latgaliski. Cik zinu, Latgales Radejā viņi jau pāris gadus atpakaļ skaitījās nopietnas reģionālās zvaigznes. Kaut kādu interviju tiku ar viņiem ierakstā klausījies, kas kopā ar spēlēto mūziku ilga apmēram stundu.
Par imigrantiem jau arī Latvijā tas jautājums pašlaik nav aktuāls un, vērojot mūsu ekonomisko attīstību, kādus gadus desmit arī nebūs aktuāls. Bet nu teoretizējot, ārzemēs tak tādu grupu netrūkst. Ir arī tādas, kur dalībnieki dzīvo kādā valstī un bez maz katram ir kādas citas valsts pilsonība.
Globalizācijas laikmetā tas nav vienkāršs jautājums un varbūt ne vienmēr ir tik būtiski uz to meklēt atbildes. Piemēram, pasaulslavenais rakstnieks Salmans Rušdī ir dzimis Indijā, cieši ietekmējies no tās kultūras, bet kopš zināmiem notikumiem dzīvo ASV. Par tipisku indieti viņu nevar uzskatīt, par amerikāni ne tik. Cilvēks, kas raksta angliski. Piederība kādai konkrētai valstij te vairs tomēr nav izšķiroša.
0
Par Latgales grupām es minēju tādā ziņā, ka varbūt kāds tās uzskatītu tieši par Latgales, nevis Latvijas grupām. Tādi jau ar atrodas.

Es principā piekrītu pārējam vainamoinen rakstītajam, bet, kā jau teicu, kaut kur tā robeža ir jānovelk, citādi vēl kādam ienāks prātā nominēt, teiksim, Soilwork, jo viņu buņģieris ir darbojies vienā projektā kopā ar latvieti.

0
Pastāsti, lūdzu, sīkāk par to projektu.
0
Bija jau te kaut kad likts: pulseofnebulae.bandcamp.com/
0
A, bļin! Nepiefiksēju, ka tas bundzinieks arī Soilworkā darbojas.
0
tieši iedomājos par Pulse of Nebula, kad lasīju Vaimanātāja tekstu. Bet šos varētu par Latvijas grupu (projektu) saukt.
0
Matemātikā ir tāds nenopietns koncepts kā «Erdiša skaitlis». (Erdišs bija milzum aktīvs ungāru matemātiķis, kam bija neskaitāmi līdzautori pētījumiem visā pasaulē, jo jamam bija tāds stils — ceļot apkārt, lasīt lekcijas, rīt amfetamīnus, gulēt 4 stundas diennaktī un 20 nodarboties ar matemātiku kopā ar citiem zinātniekiem). Viņa paša «Erdiša skaitlis» ir 0, tad kādam, kas rakstījis pētījumus kopā ar viņu — 1, Erdiša līdzautoru līdzautoriem — 2, un tā tālāk. Nu lūk: ja kādam māksliniekam vai projektam šāds pats «tēvzemes skaitlis» būtu lielāks par 2, tad neskaitām :)
0
0
Man atkal likās, ka visi zina, ka tās ir pasakas par matu augšanu pēc nāves.
-1
šodien pirmo reizi saņēmos tos bloody heels paklausīties - tak vokāls tak ir baiss.
0
^^ nu dažam neaug arī jau ilgi pirms nāves!
+1
Vokāls ir baiss lielākajā daļā šīgada nominantu, un, diemžēl jāatzīst, ka hard rockā un metālā kopumā mums ar to nav necik spoži. Bloody Heels jau uz kopējā fona normāli izklausās.
0
Cik atceros, mati nevis aug, bet šķiet, ka pagarinās, jo āda saraujas un saknes atsedzas. Kautkas tāds.

Viņsaules klucis gan ir reāla štelle.
0
Madara no Oceanpath.
0
kāds jau gadās, bet no tiem, kas rauga dziedāt, kādiem 80% ir daudz, kur augt, ja vispār var izaugt. Gārdzējiem situācija ir labāka.
+7
Balvas sadalītas, metāls paklausīts un alkohols padzerts. Par balvu sadalījumu, tur atbildību uzņemas mana fenomenālā atmiņa, kas darbojas pēc sev vien zināmiem apsvērumiem.

Ierados, kad Deodium bi' kaut kur pusratā. Savā stilā kā vienmēr, spēcīgi un ņipri, bet nu stipri vienveidīgi. Pa lielam gan, kaut kā vienmēr patikuši, par spīti tieksmei atkārtoties. Turklāt ļoti labs fons jakas iesniegšanai drēbju meitenei un dzēriena iegādei, tas gan. Pačurāt ar pie šādiem var, cik nu šoreiz negribējās.

Mūžamežs, te laikam jāgaida vecuma vājprāts, vai vismaz pusmūža krīze, lai būtu gatavs šādam avangardam. Bez komentāriem.

Balvu pasniegšanas pirmā tūre:
- debija: Legacy ID - biju citās domās, bet šorīt pārklausoties, varētu arī būt. Es tik nevaru tik vaļā no Myrath salīdzinājuma vokāli/muzikāli, bet tas, protams, nav nekas slikts. Plus, skat, Myrath uz angļu valodas pārvedas kā "legacy". Sakritība, varbūt.
- ģitārists (vai mūziķis varbūt?) - Armands Alksnis: tā, lai būtu, nav komentāru

Diseim, ka vienmēr formā un zvetē kārtīgi. Beidzot kārtīgi sanāca ievērtēt ar otro ģitāru, bet jāsaka, ka skaņu īsti neuzlabo. Vēl vairāk, vispār nevar just kādas izmaiņas no pievienotās ģitārvērtības, turklāt, ja acis nevīla 7-stīgu. Bet atmetos to visu, Diseim aizzāģēt garām nevar, vienmēr līmenī.

Balvu otrā tūre:
- ieguldījums: Urbix (Huskvarn): priekā!

Green Novice bi' dzirdēti tik ierakstā, kur visai labi tika, un pirmā reize dzīvajā. Latgaltrešs, kā ta, tāds paviduvējs čangaļkōrs drīzāk, ar smagā metāla un folka ievirzēm. Es labāk būtu stāvējis tik pat garā rindā kā uz bāru pēc atspirdzinošajiem dzērieniem (kas bi' vienkārši dirsā garā), pēc ķiseņa, lai pagulētu. Nē nu, bija tur arī labi momenti, un šķiet otrais nospēlētais gabals tīri labi iegrieza, bet tā, kaut kā - nē. Bet nu publiku jau iekustināja, protams, tātad kārtīgs vingrotāju metāls. Nez, varbūt arī tas, ka man īsti nekad nav patikusi kā fonētiski skan latgaļu valoda, bet ierakstā kaut kā netraucē.. Plus, tie "tīrie" folka dziedājumi, bi' pilnīgi garām, tad lai labāk kurbulē to grūvu.

Balvu trešā tūre:
- vokāls: no Biomorph (neatceros vārdu) - bez komentāriem, biju dzirdējis reizi dzīvajā, vairs negribu
- albums: Preternatural Angeloid - es pieņemu, ka Audrey Fall nebij savu iesnieguši, bet nu, nē, šis noteikti manuprāt nebij ne tuvu labākais, pat bez Audrey Fall
- grupa (vai varbūt koncertgrupa): Preternatural - es to Angeloid, pat ar 3 provēm nevarēju līdz galam nobeidzināt, un dzīvajā iekš '14tā nebiju viņus redzējis, tāpēc, lai būtu

Biomorph, es ļoti labi atceros no vienas iepriekšējas MP apmeklējuma reizes, vismaz to, ka vokālu par labāko nosaukt nu nekādi nevar, un RS bi' parūpējies arī par autobusu pēdējo, par ko paldies viņiem.

Bet tā kopumā, apmeklējums cilvēku skaita ziņā noteikti visai veiksmīgs, gaidīt rindā uz stiprinātajiem dzērieniem pat beigās šķita neiespējama, tur jau draudētu dehidratācija. Vienīgi biju cerējis uz šādu, gada retrospektīvo pasākumu, redzēt arī kādus grupas izdotos CD (kam nu tie fiziskā formā), kādus T-kreklus vai kartupeļu maisus ar apdruku, bet nekā. Tā jau tomēr kopsavilkums "ko Tu proti/prati, tai iepriekšējā gadskārtā".

Par balsojumu un balvām kopumā, nu čupa sūdīgu subjektīvo viedokļu veido kārtīgu sūdu čupu, tas tā vienmēr ir bijis, bet nu es ar savu balsi arī biju padalījies, tā ka, viss rullē.

Plus, kas īsti bija tā balva, rip-zāģis vai zobrats?
0
Kuri cilvēki ietiplst žūrijas sastāvā? Alternative.lv vismaz savējos nosauca.
+4
Man ir gan pusmūža krīze, gan vecuma vājprāts. Taču tas nozīmē tikai MŪŽAMEŽA sākumu. Caur mūziku es pārvaru iepriekšminēto. Otrkārt, es žūrijā nebiju- par citiem nezinu...
+2
Kopumā es daudziem novēlētu pusmūža krīzi un vecuma vājprātu- ja tā rezultātā sāktu rasties patiesais muzons :)
0
Žūrijas sastāvs, cik nojaušams, katru gadu pamainās. Sastāvs netiek nosaukts laikam apzināti, nav no Elles Kancelejas paprasījuši atļauju.
+1
^^ ja ar "patiesais muzons" ir domāts kas mūžamežveidīgs, tad paldies, es atsakos, un citiem nenovēlu :)
0
Droši vien jau labāk ir- nātnā zēniņi nātna biksītēs, paši tā kā nolaizīti, klusi uznāc uz scēnas, uzliek notiņas uz pultītes, mierīgi visu nospēlē pēc notīm, klusi pēc tam sarullē notiņas, un paši aizvien nātna biksītēs klusi pazūd no scēnas... :)
+3
Kopējai jautrībai Mūžamežam nav ne vainas.
+3
Es no Deodiuma vēl mazāk dzirdēju - mēteli nolikt un piesiet kumeliņu pie šiem bija OK.

Kā jau minēju, debijai kandidātus ar vajadzēja iepriekš nosaukt, gan jau daudz par Green Novice vai ko citu, kam nav ieraksta, sabalsoja. Par Lagacy ID nav ko īsti teikt, jo nav klausīts albums.

Par mūziķi ar pavīpsnāju - par šā vbīra eksistenci tik pirms nedēļas uzzināju. Par viņa ģitārvarējumu neņemos spriest, bet tā kā dažāsi neglī9teņi pie viņa ir mācījušies, tad gan jau māk virpināt

Diseim buldozerēja ņipri un kvalitatīvi. Skaņa bija Ok, tik nedaudz par skaļu. To mistisko ''Sludge'' no stila apraksta droši var mest ārā (cik nu tā vispār ir bijis viņu mūzikā).

Ar rindām šoireiz bija kautkā jocīgi - balvu pasniegšanas laikā (piem. Urkikam), lielākās tautas masas tusēja rindās pie bāra, bet skatuvjpriekša bija tukša. Pāris reizes grupu spēles laikā pastāvēju rindā - 10-15min paiet. Vienu reizi tāpat aizlīdu pēc aļāka. Itkā divi bārmeņi raiti šancēja, bet kautkā buksēja un trešo prasījās.

Green Novice tika iebalsoti par gada koncertgrupu un savā priekšnesumā to godam attaisnoja - dedzīgi un enerģiski kapāja. Ir savi modernie momenti, daži liekas OK, daži ne visai, bet kopumā man ļoti patīk. Sievietes balss fonogramma bija nedaudz garām - par augstu skanēja, bet kopumā OK.

-Angeloid- ir OK albums, bet ne vairāk. Es par ''Padebeši'' balsoju, kas ir arī mana 2014.gada TOP pašā augšā.

Resnais daudz nenokavēja, neredzot Biomorph - slikti gan nebija, ir normāli momenti (tas ir sūrais kompliments, ņemot vērā, ka man Mešugasveidīgie riebj) - progresīvi grūvīgs muzons ar djent un metalcore elementiem (takā Nevermore, Mešuga un kautkāda Lamb of God sajaukums). Vienas Biomorph dziesmas laikā vidēji statistiskā Latvijas vecmāmiņa uztamborē vidēji statistisko džemperi :) Bet tīrais vokāls ir garām - itkā normāli izdzied, bet par švaku un augstu - ar kādu krabkoristu bandu raisa asociācijas. Raupjais ir standarta, pagarlaicīgas core pusbļāvējs. Tāka gada vokāla balva ir pilnīgs WTF.

Bet pasākums kopumā veiksmīgs un pozitīvs.
0
No tiem, kas kaut ko ir 2014. gadā ierakstījuši, kam tad tu atdotu savu balsi par vokālu? Nav taču variantu. Ar vokāliem mums ir pilnīgā dirsā.
0
Starp citu, ko nožimē par augstu? Man, piemēram, arī nedz sevišķi patīk Instrumentu muzons, nedz kontretenoru skanējums kā tāds, bet man nav problēmu atzīt, ka Šipkēvics juniors ir ļoti spējīgs vokālists.
+1
nu gejiski par augstu - itkā mazs puisītis dziedātu, nevis nopietns tēvainis.

Es atdotu par Oceanpath, bet neatdevu, jo nevarēju izdomāt, par kuru no džusēm, lai balso ...
0
Ja INSTUMENTIEM paliktu apakšā "aizmuguri" no blekmetāla - tad tur kaut kas sakarīgs sanāktu.
0
Par spīti gada lielākai paģirai, saņēmos un līdz radio studijai tomēr aizvilkos. Līdz ar to sākot ar pusnakti ar Venomu www.naba.lv ēterā atskatīsimies uz šo gada balvu, kā arī bonusā vel šis tas (VENOM, NIFELHEIM, u.c.).
0
Šajā pusnaktī?
0
Jā, pēc aptuveni stundas.
0
Cool- tad jāklausās radionaba.lv interneta tiešraide :)
+3
www.naba.lv/tiesraide/... jau klausos :)
0
… un beidzamais pagājušā gada albums. Lielāks apskats par vikingu laika vēsturi Latvijā, tāpēc tikai tagad iepirsts.

www.karametals.lv/zinas/milasstasts-u...
0
nu tu prjam raķete...
0
Armanda Alkšņa roksāga «Senā Kursa» tiks izrādīta Ventspilī:

8. jūlijā plkst. 22.00 Jūras svētku ietvaros, Ostas ielas promenādē plkst. 22.00 notiks grandiozs koncertuzvedums – roksāga “Senā Kursa” kurā varēs izdzīvot mīlas uzvirmojumu, cīņu, nodevību un varonību.

Lomās - Andris Ērglis, Samanta Tīna, Ervīns Ramiņš, Jānis Buķelis (Buks), Ivars Cinkuss, Jānis Apse, Madara Vizule, Andis Ozoliņš un Ventspils vīru kora, Prezidiju Konventa vīru kora un vīru kora Gaudeamus dziedātāji.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
BigUgga
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas