Senās mūzikas grupa Obscurus Orbis izdod otro albumu
0

3. jūlijā alus darbnīcā “Labietis” notiks albuma “Secundum Artem”noklausīšanās pasākums, kur neformālā gaisotnē varēs dzirdēt jauno ierakstu, papildinātu ar īsiem stāstījumiem par katru dziesmu.
Pēc vairāku gadu darba klajā nācis senās mūzikas grupas “Obscurus Orbis” otrais disks "Secundum Artem". Tajā dzirdamas dažādas viduslaiku un pasaules mūzikas melodijas grupai raksturīgajā mittelalternative skanējumā. Albumā ir gan trakulīgi deju gabali, gan Ziemassvētku dziesma, kā arī katram latvietim zināmā tautasdziesma "Div' Dūjiņas", kuras ierakstā piedalījies Edgars "Zirgs" Grabovskis no grupas “Skyforger”, piedodot tai īpaši episku noskaņu. Albuma nosaukums latīņu valodā nozīmē "saskaņā ar mākslas likumiem".

Grupas mūzikā joprojām dominē dūdas un bungas, ko dažādo stīgu un viduslaiku pūšamie instrumenti. Diska ierakstīšanā izmantotas 7 dažādas dūdas, kā arī viens no savdabīgākajiem viduslaiku instrumentiem - hurdy-gurdy (ar kura popularizēšanu Latvijā grupa nodarbojas jau 6 gadus), kā arī daudz citu tikai viduslaikiem un tautas mūzikai raksturīgu instrumentu.

“Obscurus Orbis” spēlē jau no 2008. gada un šajā laikā koncertējusi Norvēģijā, Polijā, Rumānijā, Vācijā, Somijā, Lietuvā, Igaunijā un protams neskaitāmas reizes Latvijā. Šogad grupa bijusi tūrē Norvēģijā, priekšā vēl koncerti Zviedrijā un Somijā, bet tuvākais koncerts Latvijā būs 10. jūlijā folk / pagan / metal mūzikas un seno amatu festivālā "Zobens un Lemess", kurā paredzēta oficiālā albuma prezentācija.
Obscurus Orbis „ Secundum Artem " dziesmu saraksts:

1. Intro
2. Oro Se Vie
3. Kost Ar C'hoat
4. Le Bouillon
5. Skudrinka
6. Totentanz
7. Collaudemus
8. Heiduckentanz
9. Jääkaru Tants
10. The Gael
11. Div' Dūjiņas

Alus darbnīca “Labietis” atrodas Rīgā, Aristida Briana ielā 9A-2.

Pasākuma sākums 19.00, albuma noklausīšanās no 20.00

Grupas vietnes:

obscurusorbis.com/
www.draugiem.lv/obscurusorbis/...
www.facebook.com/obscurusorbis...
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
Šim resursam nav neviena komentāra!
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas