Jersikas vinila diena 2015
+2
Sestdien, 19. septembrī, Rīgā norisināsies noslēdzošais pasākumu sērijas «Vinila vasara» notikums, kas veltīts vinila plašu kultūras entuziastiem un profesionāļiem.

Visas dienas garumā no plkst. 10 notiks skaņuplašu tirdziņš, kurā piedalīsies vairāki pašmāju kolekcionāri, tirgotāji un gluži vienkārši vinila entuziasti.
(arī smagais metāls, yoptwa)

Tajā ikvienam būs iespēja redzēt, dzirdēt un iegādāties visdažādāko žanru un vecumu skaņuplates, atskaņotājus un citus ar vinilu saistītus aksesuārus.

Pasākuma programmā paredzētas arī trīs izglītojoša rakstura tikšanās un sarunas. Būs iespēja tikties ar Rīgas Skaņu ierakstu studijas saimnieku, savulaik populārā televīzijas raidījuma «Varavīksne» vadītāju un mūzikas žurnālistu Aldi Ermanbriku sarunā par viņa darba gaitām vinila plašu izdevniecībā «Melodija».

Ar lekciju un praktiskiem demonstrējumiem par tēmu «Ruporu akustika» uzstāsies elektronikas un akustikas speciālisti Artis Reimanis un Artūrs Lasis, kā arī kūdras meistars un mākslinieks Edgars Ameriks, kurš demonstrēs kūdras materiāla izmantošanas iespējas akustikā.

Pasākuma ietvaros ar džeza perfomanci uzstāsies saksofonists Toms Rudzinskis un kontrabasists Staņislavs Judins. Zīmīgi pieminēt, ka šī uzstāšanās tiks iemūžināta analogo lenšu formātā.

«Jersikas ielas vinila diena» norisināsies Rīgā, Jersikas ielā 21 no plkst. 11.00
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
es bushu shaja vinila tirdzinja, kas 2x gada notiek Holande :)

www.recordplanet.nl/img/recordfair/2015...
+1
erghhh,
labi salīdzināji - salīdzināji kafē "Pistūzis" Mazpisānos ar "Hard Rock Cafe" Zviedrijā >:)
0
No liela satraukuma tagad galvenais nesajaukt Rīgas ielā, Jersikā :D
+1
jebkura gadijuma apsveicami, ka LV kautkas tads notiek...
butu labi, ja kads pec tam ari uzrakstitu te, kas tur bija realitate utt

a manis iepostetais links - es tur jau braukaju 4 gadus, ja godigi taja bilde tikai 1/2 no halles var redzet...
bet ari, tas ka tur viss ir ljoti daudz, nenozime, ka tu vari atrast visu sev - reali, ja nezini ko un pie ka meklet, vari visu dienu papist :)
+3
Pasākumā tiks godināts senlatviešu vadonis Jersikas Vinilvaldis?
+3
nu kad beidzot vietējie metāla dīdžeji (Sinisters, Deathperado, gan vēl kāds) savu dīdžeja setu liks uz vinila vai lentām ? Mēgināt miksēt, skrečot. Ar laiku Despers no vnk ierindas Dj pārtaptu par Mixmaster. Padomājiet puiši par to, perspektīva ir >)))
+5
Sonnem:

Kā jau gaidīts, kaut kas līdzīgs Ikšķilē notiekošajam pasākumam, tikai rakto krustiņu un katliņu vietā, vinils visos veidos. No visādām malu malām vienā vietā sapulcinājušies redzēti, mazāk un vispār neredzēti personāži. Tas pats ar vinila izvēli un cenām.

Sākot ar jauniem, beidzot ar lietotiem. Žanriski - liekas, ka viss iespējamais rokenrolls, roks, progroks, klasika, pops, hip hops. No smagāka gala - sākot no Iron Maiden (vismaz 3 versiju leiblos, kas pa lielam, arī ar pārējiem - baltkrievu, melodija, tālāku ārzemju) un beidzot ar Slayer, Mayhem, Burzum. Bija arī pāris mazāk zināmas plates un 7nieki. Dominē pāri visam, protams, no visādām malu malām savesti, iemainīti viniļi, starp kuriem ir arī pa pērlei vai retumam, sākot ar Motorhediem, Scorpioniem, Cinderellām un beidzot ar King Crimson, Beggars Opera u.c.

Cenas tikpat dažādas, cik pārdevēji. Bija dzērājs, kas neko nesaprot un nodarbojas gkārt ar bēniņu tīrīšanu, bija zinošāki onkeļi, kas zināja leiblu un pirmo printu pazīmes un aktualitātes Vācijas, Zviedrijas vai Uk tirgos utt.

cenas: 0.5centi līdz 40, 50e atkarībā no specifikas.
vecums: 17 - 75

Latviešu vinils ar bija pārstāvēts - sākot ar populārāko miroņmetālistu Raimondu Pau, Zodiaku, visu pārējo estrādi, mikrofona aptaujas, kori un līgo, bet bija arī Jumpravas, Juans Mēness, Līvi un paretākā Linga plate ar. No jaunākiem - Tesa, Anna Kijevā, Manta.

+ pēc tirdziņa lekcija = Aldis Ermanbriks.

Darbojās bufete uz riteņiem - amerikānis, kas runā latviski cepa burgerus, vācietis, kas nerunā lv, lēja kafijas un alu.

Metālisti ar bija, cik, nu viņi te palikuši = bija vismaz četri, to skaitā Viesturs no Rūsas, brazīļu meitene Skyforger jakā, Uldis Rudaks un Fredis no Swh.

Ieeja bezmaksas, bija tikai tie, kam šis underground tirdziņš un vinils ir klausāmais, kolekcionējamais, nevis pa logu metamais.
+2
Atvainojos, ka izlasīju Sonnem adresēto tekstu.
Bet nu tīri lādzīgi izklausās tas viss. Juans Mēness varētu būt labs integrācijas projekts. Juan Mendez

P.S. nu nevarēju no savām pārgudrībām atturēties.

P.P.S. Bēgļi.
0
hmmm - tiesham izklausas ka bijis sakarigs pasakums!
paldies par infu - tagad jutos nedaudz apdalits, par to, ka kas tads noticis dzimtene ....

-1
ar šādu, zināmā mērā varētu teikt ekskluzīvu lietu, kā vinils (ar visiem piederošajiem pribambasiem) var atļauties aizrauties ne tuvu katrs mūzikas mīlis. No trumetālistiem uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi, ja ne mazāk, entuziasti. Te pat nav runa par finansiālo pusi (skaidrs, ka tas prasa investīcijas), cik par materiāl-fizisko. Plates ir neērtas ikdienas lietošanai, tās nolietojas, aizņem daudz vietas, tās prasa konkrētus uzturēšanas un kopšanas apstākļus, tās nevar klausīties auto, tās nevar paņemt līdzi uz kādu burziņu vai kur tmldz, jo parasti tur nav turntable u.t.t. un jprjm.
Bet vai tāpēc vinila mīlis būs lielāks mūzikas fans, nekā digitālo failu mīlis -var diskutēt.
Varu iedomāties, ka vinils iegūst pavisam citu nozīmi, nekā tas pats saturs nokačātā failā starp citiem gigabaitiem, kur tas bezpersoniski pazūd. Katru reizi drebelīgām rokām, nopūšot katru putekli, liec plati atskaņotājā un nododies audiālai baudai. Varbūt kādreiz ar aizraušos ar vinilu.
+1
runajot par vinilu, lai doma katrs pats...
es ari klausos muziku tikai no failiem, bet kraju vinilus, diskus, boxus - ko lieko skapi un notiru ik pa laikam putekljus...
cik vinils pashlaik ir populars Eiropa - vienkarsh piemers, lai rupnica tev tagad iespiestu plati, ir jastav rinda aptuveni 5 meneshus, jo rinda ir apmeram 1'200'000 plates ...
0
Jersikas Ielas Vinila Diena 2016
sestdien, 24.9.16

Sākums no plkst 10 līdz pēcpusdienai vēlu.

Notiks skaņuplašu tirdziņš, kurā piedalīsies vairāki pašmāju kolekcionāri, tirgotāji un gluži vienkārši vinila entuziasti. Varēs redzēt, dzirdēt un iegādāties visdažādāko žanru un vecumu skaņuplates, atskaņotājus un citus ar vinilu saistītus aksesuārus.

Par trimdas laikā Zviedrijā izdotajām latviešu skaņuplatēm apgādā «Latvian music» stāstīs Linards Počs.

Savukārt par vinila plašu izdošanu kaimiņos iepazīstinās krievu izdevēja «Vinyl records» pārstāvji.

Noslēgumā vinila entuziasts Jurijs Britvičs runās par vietējās vinila plašu izdevniecības «Riga Record Atelier» darbību.

Pasākuma ietvaros akustikas speciālists Vilis Missa prezentēs un demonstrēs paštaisītu akustisko sistēmu no sešdesmitajos gados Latvijā ražotiem skaļruņiem.

Dienas gaitā ar džeza perfomanci uzstāsies grupa «Jāņa Ruņģa klātbūtne». Zīmīgi pieminēt, ka šī uzstāšanās tiks iemūžināta analogo lenšu formātā.

«Jersikas ielas vinila diena» norisināsies Rīgā, Jersikas ielā 21 no plkst. 10.00

www.facebook.com/viniladiena/...
www.facebook.com/events/341788376165...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas