15.janv. Lat.Met. Gada balva
+6
Sākas ierakstu iesniegšana Latvijas Metālmūzikas Gada balvai!

Līdz 31. decembrim, var iesniegt šajā gadā izdotos ierakstus tradicionālajai Latvijas Metālmūzikas Gada balvai. Tiek gaidīti jebkuri 2015. gadā iznākuši smagās mūzikas ieraksti — metāls, hārdkors, hārdroks, postroks un postmetāls, kā arī jebkuri to hibrīdi.

Balvai tiks nominēti visi iesniegtie smagās mūzikas žanru ieraksti, savukārt uzvarētāji konkrētās nominācijās tiek noskaidroti tautas balsojumā.

Tradicionāli balva ik gadus tiek pasniegta kategorijās:
gada labākais albums,
labākā koncertgrupa,
gada debija,
labākais vokāls,
labākais mūziķis,
kā arī gada labākā grupa kopumā.

Pēc internetbalsojuma noslēgšanas rezultātus pārbauda žūrija, sastāvoša no mūziķiem, apskatniekiem, koncertu organizētāiem u.c.

Lai smagās mūzikas ieraksts nokļūtu Gada balvas vērtēšanā, tas līdz 31. decembra vakaram jānogādā mūzikas veikalā «Randoms» Vecrīgā, Kaļķu ielā 4. ar norādi “Latvijas metālmūzikas Gada balvai”.

Pretendentiem jāiesniedz divi albuma CD, LP, EP, MC vai cita formāta eksemplāri. Ja konkrētais ieraksts izdots tikai digitālajā formātā, to var iesniegt elektroniski. Daudziem ierakstiem fiziskie formāti iznāk vienā gadā, bet digitālais — citā: šādā gadījumā iesniedzēji var izvēlēties, kurā gadā to pieteikt Metālmūzikas Gada balvai.

Par balsošanas sākumu tiks paziņots 2. janvārī, bet pati balvu pasniegšanas ceremonija un koncerts notiks 15. janvārī klubā «Melnā Piektdiena».

Grupas, kas vēlas uzstāties šajā pasākumā tiek aicinātas pieteikties uz e-pastu: valdis.mp@gmail.com

Informācija sekos.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
Redzēsim, vai piepildīsies mans brīdinājums citām grupām neizlaist albūmus vienā gadā ar Skyforger :D
+3
Nu vismaz "gada debijā" arī citiem ir šances. :)
+1
Es teiktu, ka līdz 18. decembrim gada debitantēm vēl ir izredzes. Pēc tam — diez vai!
0
Tas ir, ja tu rīt izdod dajebkādu sūdu, tad līdz 18. decembrim tas ir labāks par gaidāmo Proteīnu?
0
Es saku, ka ir teorētiskas izredzes. Pat ja maziņas, tad vismaz tomēr izredzes. Bet pēc aiznākamās piektdienas — nekā!
+1
Teorētiskas izredzes saglabājas līdz 31. decembrim, pie tam tās jau nemainās no tā, vai uz konkrēto brīdi kāds cits ir vai nav izlaidis savu albumu. Uzvarētājs tāpat tiek noskaidrots pēc 31. decembra, un nav nekādas starpības, vai albums ir izlaists šīgada 1. janvārī vai 31. decembrī.

Vai arī, ja salīdzinām ar sportu - Kļičko izredzes uz uzvaru jau nepazuda brīdī, kad Fjūrijs uzkāpa ringā, bet gan līdz ar pēdējā raunda gongu.
0
Šī paralēle tiešām ir vietā! :) Lieta tāda, ka pat pēc visu titulu neatgriezeniskas zaudēšanas, kas nākamajos pāris gados notiks šā kā tā, jaunāko Kličko gaida politiskā karjera kopā ar vecāko brāli. Savukārt, lai kura grupa neiegūtu Metālmūzikas gada balvu kurā kategorijā, ilga karjera gaida arī visas pārējās kopā ar Protean!
0
Protean uzvares, punkts :D:D:D
+1
Datumam gan biški starpība ir - senāk izlaists albums var būt vairāk iesēdies cilvēku un žūrijas prātos, kā nesenāk izlaists, un nedaudz mazināties objektivitāte, cik nu tāda ir iespējama tādā žanrā, kā mūzikas vērtēšana.
0
Tikpat labi var būt arī pretējs efekts - nesenāk izdotais vēl nebūs paspējis noriebties. (subjektīvā) objektivitāte jau taisni ar laiku pieaug.
-1
Cerams, ka žurija būs normāla, bez Tamulevičas.
0
es ari gribu but zhurija, kapec mani neviens nenjem? :)
+1
Žūrijas tak nekad nav normālas.
+1
Visi viņi tur uzpirkti :D
0
Sonne, tāpēc, laikam, ka Tu dzīvo kalnos :)
0
nu ja... kalni, aitas, govis ...
+4
ir no kā izvēlēties :>
0
^^ Pie kam tava vecā leibla Bandcamp lapā kā reiz pirmpublicējums vienam no tiem albumiem, kas noteikti tiks iesniegts! Pelikāns jau arī bija žūrijā tikai togad, kad zem šī ūdensputna zīmes nebija neviens ieraksts iznācis, tik koncerti organizēti.

Nupat man pieleca, ka Latvijas Metāla izlase arīdzan tak tiks iesniegta. Tur balsotāji uzdarbosies, jo tur katrai bandai fani, kas būs jāskaita kopā…
+4
Inokentijs Mārpls - Senču Kauli 2015
Dūdas iepūtis Kaspars Bārbals
www.youtube.com/watch?v=LyIEMnCE37A...
+6
BALSOJUMS IR SĀCIES!

Par labākajiem smagajā mūzikā 2015. gadā balsojiet šeit: ejuz.lv/6na
BALSIS TIKS PIEŅEMTAS LĪDZ 13. JANVĀRA PUSNAKTIJ!
+1
Skyforger savu ripuli nemaz neiesniedza ? :)
0
Nezin tomēr, vai ir jēga te iekļaut izlases. Ja nu pēkšņi notiek brīnums, un tā izlase balsojumā uzvar, kuram tad pienākas balva?
0
Neiesniedza gan. Vēl Vecgada vakarā speciāli apskatījos — nav iesnieguši! Runā, ka Zirgs jau senāk esot spriedis: negriboties jauniešiem sabojāt visu prieku par iesaistīšanos balvas izcīņas procesā, tālab Skajiem esot laiks labprātīgi pakāpties maliņā. HVZ, tas tik atstāsts, bet izklausās ticams. Toties var balsot par šiem kā par gada labāko grupu un gada labāko koncertgrupu!
+2
Tā arī darīju - CD un DVD izlaists, tā ka stabili labākā grupa. Par labāko albumu ar vienkārši - nopirkti un noklausīti Skyforger un Catalepsia. Par koncertgrupu nebalsoju, jo diži daudz nav šogad klausīts un nekas tā īpaši nepalika atmiņā. Protams, vēl par vokālisti nobalsoju ;)
0
^^
Nu ja tas atstāsts tik tiešām ir taisnība, tad visa cieņa Skajiem!
P.S.
A tas Inokentijs Mārpls tāds metāliskāks palicis par ko prieks!
0
Mārplam jau arī iepriekš ir bijis pa kādam itin metāliskam gabalam, piemēram, reku šis:

www.youtube.com/watch?v=tqZWWBIoQL4...
0
Tup N Turies 2015
inokentijsmarpls.bandcamp.com/
-2
Wtf ir Anna Kijevā?
+2
Tesa basista Kārļa papildusprojekts, miksēja starp citu albumu James Plotkin.
(Kas ir James Plotkin? :)
annakijeva.bandcamp.com/
0
ieraksts izdots tikai digitāli un vinila platēs.
www.tvnet.lv/muzika/latvija/5875...
+1
Brutālais hipstermetāls, skaidrs.
+1
Anna Kijevā nav metāls, un viņi paši, spriežot pēc tagiem bendkempā, arī uz metālu nepretendē, tāpēc jocīgi, ka šis ir starp albumiem, par ko var balsot. Vēl jocīgāk man liekas tas, ka tur ir Latvijas metāla izlase - tipa, kas tev patīk labāk - vienas grupas konkrēts albums vai arī 2015. gadā izdota kompilācija, kurā pārstāvēts 21 projekts, no kuriem daudzi ir izdoti pirms 2015. gada (piemēram, Malduguns vienīgais albums, kurā arī ir "Laikmets", izdots 2011. gadā)
+1
Tiek gaidīti jebkuri 2015. gadā iznākuši smagās mūzikas ieraksti — metāls, hārdkors, hārdroks, postroks un postmetāls, kā arī jebkuri to hibrīdi.
0
Izlases formāts — dziesmas tikai valsts valodā, tā Dambis bij izdomājis. Un nevienam to neslēpa. No otras puses, Pincītim nevar pārmest, ka nezināja — viņš tak mājo apenēs, dienasgaismu neredz. Tik pa nakti tiek padzīvoties pa klaviatūru.
+1
Nesaprotu, ko es nezinu? Es ļoti labi saprotu, ka Dambis nevienam neko neslēpj. Vienkārši kompilāciju nav iespējams salīdzināt ar albumiem. Bet tas, ka man diena sajukusi ar nakti ir patiess novērojums.
+1
Tiek gaidīti jebkuri 2015. gadā iznākuši smagās mūzikas ieraksti.

jā, kāpēc sniegs ir tik sasodīti balts? Aļoša bija pieradis ēst dzeltenīgo.
ko nu.
0
Beidzot trāpījies sasodīti balts sniedziņš. Džonijam jau bija apnicis šņaukt dzeltenīgo.
+1
SF vispār sen jau kā goda veterāni un statusam, lai piedalītos kautkādās mūzikas balvās vietējā mērogā, sen pāri. Varētu vēl runāt par Latvijas mūzikas balvu (vai kā viņu tur), bet atkal- cik objektīvi. Jo reālu konkurentu `smagsvaru` viņiem lokāli nav.
+1
«Mēs nesen saņēmām vēl vienu balvu [domāta «lielā» Latvijas Mūzikas ierakstu gadabalva], bet man domāt, ka tā īstā balva ir šī te!» — Skyforger pie Metālbalvas saņemšanas pirms 5 gadiem (par Kurbadu).
+3
Pincītim cieša taisnība - ir ''Latvijas Metālmūzikas Gada balva'' - hārdroks un postroks vai progroks nav Metāls. Metāla plašākā nozīmē varbūt Hārdkoru var par tādu uzskatīt. Ja jau METĀLmūzikas gada balva, tad tai jābūt metāliskai - citādi par to var rēkāt tāpat kā par Roka kategoriju Latvijas Mūzikas balvā, kur startē Skyforger kopā ar Prāta Vētru (kuri pie reizes vēl Popsas kategorijā nominēti).
-1
viss atkal slikti, Solvita, kur tu esi?
+2
Kāpēc uzreiz "viss ir slikti"? Viss ir vienkārši - vai nu ir metāls, vai nav.
0
viss ir slikti
slikti ir viss
ir viss slikti
viss slikti ir
ir slikti viss
slikti viss ir
+3
Ok, permutācijas esi apguvis. Tagad, lūdzu, variācijas!
+1
Un kombinācijas ar viss ir dirsā :>
0
Variācijas:

viss ir slikti, bļe
viss ir dirsā, bļin
ir pilnīgs pizģec!
+4
Es ar domāju, ka ja jau pasākums saucas "Metāla balva", tad tur nav ko meklēt pankiem un grandžeriem. Viss metāls ir roks, bet ne viss roks ir metāls.
+2
smagais roks, bļa/
0
^grandžeru, to klasiskā izpratnē, manuprāt, vietējā skatuvē tā īsti nav.
0
Vairs nav. Kādreiz bija grupa Junk, kura izklausījas pēc klasiskā grandža Alice in Chains stilā.
+2
Jā, bija Junk un bija Violence of Silence. Bija un izbija… :(
0
Junk bijušais vokālists pēc tam dziedāka vienā alternative metal grupā, tik neatceros nosaukumu.
0
Es gan Alice in Chains par klasisku Grunge nesauktu - ne velti viņi ir arī Metālarhīvos
+1
+1
Es tā pareizi saprotu, ka pats Raitis Sametis ar atgriezies recenzēšanas biznesā?
+1
Nu kā, recenzēšana izrādījusies tiiiiiik ienesīga, ka drīz vispār neviens nevarēs nostāvēt malā!

karametals.lv/zinas/jo-vairak-lik...
+2
^^^ par Bukumu - nav daudz ko komentēt, mūzikas mīkstums veļ būtu pusbēda, bet dziesmas ir švakas. Izpildījums ir augstā līmenī, vokāls labs, bet ko klausīties nav. Un tas intro vispār pēc reklāmas izklausās - tas ir diezgan netipisks variants, kad albuma ievadā ir ievietota attiecīgā albuma reklāma :D

^ Par Varang Nord - nu kāds tur vikingmetāls. Pat neskatoties, ka tas kā subžanrs nav atsevišķi izdalāms, pat ar to, ko tradicionāli par vikingmetālu sauc, šim ir maz sakara. Pretējā gadījumā par vikingmetālu ir jāsauc gan Manowar, gan Unleashed.
+2
nu vinjus par vikingiem es nenosauktu par dzeruma :)
esmu redzejis/dzirdejis 1 reizi, kad vinji speleja pirms Nine Treasures

domaju ka stilu vajadzetu atvasinat no vinju slaviska nosaukuma izmantota varda - "варяг"

bet nu tas dzerajdziesmas.. laikam jau slaviskai tautai kas tads vajadzigs, jo manis redzetaja konci, jaunieshi ar slavu "nacionalistu" grupu t-krekliem reali pavilkas :)
+2
Varangus ar vienreiz dzīvajā redzēju, izklausijās pēc baigā korpiklāņu copy/paste. vikingmetāls? nu cmoooooon....
+2
Tur kā kurš gabals, pivpivovodka, protams, ir kropļukrānu kopija, ctit atkal vairāk pēc Amon Amarth ar ermoņikām izklausās. Tāpat vikingmetāls nav ne vieni, ne otri.
0
Trve Russian Viking Metal :)

www.youtube.com/watch?v=XxuDnENWp4Q...
+5
ŠOPIEKTDIEN: Uzstāšanās secība un laiki:
20.00 - 20.30 Yomi
20.45 - 21.15 Kiss of the Dolls
21.30 - 22.00 Catalepsia
22.15 - 22.45 Velnezers
23.00 - 23.45 Eschatos
24.00 - Chaosact
+5
Derēja pirmos 2 samainīt - Yomi interese apskatīt būtu, KoD gan nē.
-2
Pirmos 2 noteikti vajadzētu samainīt.
+7
Jā, un samainīt uz Skajiem un Neglītajiem!
+4
Jocīgi, bet Peķkas uzruna klātesošajiem, kaut arī pālī, man likās daudz sakarīgāka, nekā Vējoņa Jaungada uzruna pa TV.
0
Nu tad mēģināšu pirms nākamās Jaungada uzrunas sadzirdīt arī Vējoni ar 66,6% Sātankandžu no Jaunmārupes… :P
+4
Velnezers vakar bija FTW!! Priekš tik jauniem puikām močīt ar tādu spēku - tas ilgi nebija redzēts. Uz lētām, sūdīgām pagalēm, bet trve! Novēlu nepazaudēt uguni! Citiem jaunajiem un vairs ne tik jaunajiem perdekļiem derētu pamācīties no Velnezeras, ko nozīmē metāls ;)
+2
a man no Velnezera prātā palikusi tik viņu izpildītā Mayhem dziesma Freezing Moon... Pārējais kaut kā pa miglu....
+9
Latvijas Metālmūzikas Gada balvas sadalītas. Apsveicam!

2015. gada koncertgrupa: Skyforger
2015. gada grupa: Skyforger
2015. gada ieraksts: Catalepsia - "World of Cliché"
2015. gada debija: Protean
2015. gada mūziķis: Edgars Gultnieks (Eschatos, Protean),
2015. gada balss: Ervins Francs (Catalepsia).
+6
KoD - jau šoviski strādā, ko palīdz koncerttūrē iegūtā pieredze. Sākumam labi. Catalepsia - labi, patīk, ka maina vokālu un ka abi dziedāšanas veidi ir spēcīgi. Velnezeru pirmoreizi dzīvajā redzēju, patika, piekrītu, ka izklausījās un izskatījās true. Visi tādi nebūs, katram savs stils, bet malači, tiešām man pirmajai reizei izklausījās svaigi un pamatīgi. Eschatos reāli norāva, domāju, ka paši pat negaidīja, ka viņiem aizies tāda aura, brīzīem pat ļaunuma aura, nezinu, vai viņiem tas apzināti sanāk vai nē, bet brīžiem gandrīz baisi, kur skaidrs, ka liela ietekme vokālistes tēlam ar kustībām un balsi un taustiņu (Marko) darbam. Beigās varbūt nedaudz pa garu, bet cik saprotu, tad nopietni filmēja, tāpēc piedodami, bet malači, pasaules līmenis savā laukā noteikti. Paldies!
+1
Beidzot piepildījušies 3 no 4 maniem balsojumiem :) Par Ervīnu kādu iepriekšējo reiz biju balsojis - tā ka prieks par rezultātiem
0
Labs pasākums, izcelšu Velnezeru, Eschatos un Pētera uzrunas saņemot balvas.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas