Grupa JĀNIS BUKUMS nāk klajā ar jaunu video “action” film
-9
www.youtube.com/watch?v=Bm4EyuCIQJ4...

Grupa JĀNIS BUKUMS publisko jaunu, izaicinošu video – klipu “Snow Patrol” dziesmas “Chasing Cars” koverversijai. Koverversija ir viena no 11 grupas jaunā albuma “Ugunslietus” dziesmām, kas nupat kā prezentēts publikai vairākās Latvijas pilsētās īpašā koncerttūrē.

“Chasing Cars” ir jaunā albuma vienīgā koverversija un vienīgā dziesma angļu valodā. Grupas līderis Jānis Bukums, ierakstot šo populāro romantisko mīlas balādi rokmūzikas versijā, ir vēlējies parādīt īsta latviešu roka iespējas ”izstāstīt” stāstu par mīlestību citādi, bet ne mazāk emocionāli. Jaunais klips, savukārt, ir pilnīgs pretstats pierastajām liriskajām dziesmas vizuālajām versijām – tā ir dinamiska, agresīva īsfilma action filmu žanrā. Video izaicina, provocē un šokē – ar atklātiem tērpiem, mīlas skatiem, ar spraiga sižeta filmu cienīgām epizodēm un trillerim raksturīgām ainām. Video autori uzsver, ka tā ir šo žanru ironiska stilizācija. Grupas mūziķi klipā filmējušies aktieru statusā, nav neviena koncertierakstiem raksturīga kadra.

Video ir “Totality Productions” radošās komandas kopdarbs, scenārija līdzautore, režisore un producente - Elza Bukuma. Par īsfilmas ideju un darbu pie tās realizēšanas viņa izsakās šādi: “Idejas pamatā bija dziesmas vārdos iekodētais mīlas stāsts, pareizāk sakot, stāsts par mīlestības neiespējamību. Un komandas uzdevums bija atrast rokmūzikai pieskaņotu vizuālo valodu, kas piesaistītu skatītāju uzmanību, uzrunātu tieši, skarbi un bez žēlastības.”

Pats Jānis Bukums jauno video komentē kodolīgi: “Esmu ļoti pateicīgs visai radošajai komandai – ieguldītais darbs bija fantastiski apjomīgs un rezultāts ir lielisks! Gribētos, lai cilvēki šo īsfilmu uztvertu simboliski - patiesībā tas ir stāsts par nepareizām izvēlēm, kas diemžēl nekad nepaliek bez sekām. Jā, mūsu jaunais video ir izaicinošs, netipisks latviešu mūzikas video, un tas ir apzināti. Mēs riskējam un vienmēr uzsveram - latvieši var! ”.

Video autori – “Totality Productions”, režisore, producente un scenārija līdzautore – Elza Bukuma, operators - Tomass Beķeris, montāža/vfx – Raimonds Kiršteins. Filmas galvenie varoņi un mīlētāji – topošais aktieris un modelis Mareks Gorodiļins un multimāksliniece Elīna Graudiņa. Īpašs paldies Flame and Eva Hel, Hel Studio, Namejs airsoft, muzikālajam atpūtas klubam „9.VILNIS”, Blackwater studio, Lulu pizza un Colex FX.

Grupas JĀNIS BUKUMS mājaslapa:
www.janisbukums.com
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+7
Tas moments, kad cienījamais rokenrola patriarhs Bukums sāk nospiest klipu idejas no Šekspīra un Sovvaļnīka…
+2
Ja neteiktu vairāk... Pag! Ko nozīmē rokenrola patriarhs? Tas tāpēc, ka Pits Andersons ir miris?
+3
Nūūūū… žanrs plašs, var tak būt vairāki patriarhi, un bez viņiem arī rokenrola patricieši, senatori, vecajie, stārasti, pagastveči, skrīveri un pārējie vagari!
0
Wagaram arī jauns klips, starp citu. Nav tik kruts, kā Bukumam, ietaupija naudu uz krāsām un aktieriem.
+1
Wagars kārtējo reizi iepriecināja. Klausāma dziesma, krietns teksts, video arī.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas