“JĀNIS BUKUMS” noslēdz līgumu ar Vācijas leiblu "7US/7HA
-1
Latvieši var! JĀNIS BUKUMS to atkal pierāda – nesen publicētais grupas otrais albums “Ugunslietus” saasinājis vairāku ārzemju mūzikas ierakstu kompāniju interesi, un pārrunu rezultātā jau 25. novembrī albuma angliskā versija “Firerain” sasniegs klausītājus visā pasaulē CD un digitālajā formātā, pateicoties sadarbības līgumam ar Vācijas leiblu “7US Media Group/7HARD”.

Grupai “JĀNIS BUKUMS” šis ir bijis patiešām ražīgs laika posms – aprīlī klausītāju rokās nonācis jau otrais grupas albums “Ugunslietus”, un pie tā tapšanas grupa ir strādājusi ļoti intensīvi - kopš pirmā albuma izdošanas ir pagājis tieši gads! Jaunais albums rāda grupas muzikālo potenciālu, spēku un enerģiju, un tas nav palicis nenovērtēts – vēlmi izdot jauno albumu angliskā formātā izteikušas vairākas ārzemju mūzikas izdevniecības.

Intereses un sekojošo pārrunu rezultāts – noslēgts līgums par albuma “Firerain” izdošanu šī gada 25. novembrī visā pasaulē digitāli un CD formātā caur Vācijas leiblu “7US Media Group/7HARD”. Tā ir Vācijas mūzikas ierakstu kompānija, kuras “tēvs” ir leģendārs rokmūzikas aizkulišu darbonis, mūzikas boss un autors Hanss Derers, strādājis ar tādām grupām kā “Metallica”, “Survivor”, “Poison”, “Uriah Heep” u.c. Albuma CD nokļūs klausītāju rokās visā pasaulē, pateicoties izdevniecības ciešajām saitēm ar “Membran”, “Cargo”, “K-Tel” un citiem vadošajiem izplatītājiem pasaulē.

Jānis Bukums par nupat noslēgto līgumu ir apmierināts:
“Albuma “Ugunslietus” angliskās versijas “Firerain” nodošana pasaules klausītāju rokās ir nākamais loģiskais solis mūsu grupas attīstībā. Šis albums ir mūsu mūzikas kvalitatīvs, konceptuāli tīrs un stilistiski vienots turpinājums: enerģisks, inteliģents un spēcīgs “stadiona” roks. Albumā ir 10 jaunas dziesmas, kuru mūzikas un vārdu autori esam mēs paši – atdzejot dziesmu tekstus angliski, saglabājot sākotnējo vēstījumu, palīdzēja Diāna Lasinska, kas tostarp redzama arī vienā no lomām jaunā albuma dziesmas “Chasing Cars” klipā – šī dziesma ir jau par tradīciju kļuvusī grupas provokācija, katrā albumā iekļaujot arī kādas ārzemju apvienības dziesmu, pārveidojot to mūsu sniegumā. Līdz ar to kopā albumā dzirdamas 11 jaunas kompozīcijas. Albumā ir dziesmas par meliem, mīlestību, izdomu un realitāti, kā arī pārdomas un “stāsti” par dzīvi un Latviju. Un ir arī viena ļoti personiska un sen izauklēta dziesma, kas veltīta manam tēvam. Tajā esmu mēģinājis pateikt visu to, ko nepaspēju pateikt viņam dzīves laikā, un domāju, ka tā varētu būt visu Latvijas vīriešu dziesma saviem tēviem. Esmu ļoti pateicīgs saviem grupas biedriem par ieguldīto darbu, laiku un talantu! Uzskatu, ka albums “Ugunslietus” ir labākais veikums manā mūziķa karjerā, un tagad to varēs novērtēt arī klausītāji visā pasaulē albuma “Firerain” formā, pateicoties mūsu sadarbībai ar Vācijas izdevniecību “7US Media Group/7HARD”.
Joprojām mūsu devīze ir - Latvija var!”.

Atzīmējot līguma noslēgšanu, grupa uzstāsies arī vairākos koncertos:
• 1. oktobrī – Rīgā, klubā “9. Vilnis”, Kungu 8
• 14. oktobrī – Rīgā, alus krogā “Brālis”, Tērbatas 101
• 23. oktobrī – Rīgā, festivāla “Bildes” veterānu koncerta ietvaros
• 25. novembrī – Jelgavā, “Četri Balti Krekli”
• 9./10. decembrī – Liepājā, “Fontaine Palace”

Albuma skaņu inženieris ir Tālis Timrots, ieraksts veikts ierakstu studijā “Mints Studio”. Albuma izdevējs – “7US Media Group/7HARD”. Producenti - Jānis Bukums un Tālis Timrots, CD dizains - Mairita Timrote. Fotogrāfs – Aigars Endzelis.
Tekstu atdzejotāja - Diāna Lasinska.

JĀNIS BUKUMS:
vokāls - Jānis Bukums,
ģitāra - Artūrs Račinskis,
bass - Andrjus Jaņuns,
ģitāra - Artūrs Liede,
bungas - Filips Batarags.

Grupas vokālists un dibinātājs ir viens no smagā roka pionieriem Latvijā Jānis Bukums. Viņš aktīvi un pamanāmi darbojas rokmūzikā kopš 1989. gada, kad sāka solista gaitas grupā „Monro”, pēc tam dziedot arī tādās grupās kā „Miss America” un “Dr.Blue&Dinamo”. Populārākās Jāņa Bukuma dziedātās dziesmas – “To piedodu es tev” un “Lūgšana” - jau ir kļuvušas par Latvijas roka klasiku.
2015. gadā izlaists grupas “JĀNIS BUKUMS” pirmais albums “Dzīvs un Savādāks”, 2016. gadā – grupas otrais albums “Ugunslietus”. Tajā pašā gadā JĀNIS BUKUMS saņēma “Radio SWH Gada Balvu” kategorijā “Gada Atgriešanās”.

Sīkāka informācija:
www.janisbukums.com/
www.draugiem.lv/janisbukums/
www.facebook.com/janisbukumsband/...
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+2
Jā, ziņa tīkama. Skaji izmēģināja izdoties uz lieliem Rietumu leibliem (Mascot un Metal Blade), bet nekas labs nesanāca. Bukums ar biedriem laikam ir no tā mācījušies un dara tā: ieraksta un izlaiž albumu, kuru pēc tam pārdzied anglislki un dod bīdīt izplatītājiem Rietumos. Ļoti interesanti, kas no šī sanāks!
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [2]
Liega
DestructerOfNewb
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas